juna vai bussi?

tietoa kaipaava

Hei, olemme lähdössä ensi lauantaina Splitiin.
Suunnitteilla käydä Trogirissa, Hvarilla ja mahd. Bosnia Hertsegovinassa.
Tarkoitus käydä myös Dubrovnikissa kahden päivän reissulla, (toivottavasti aika riittää kaikkeen tähän).
Valitaanko juna vai bussi? Meneekö juna Dubrovnikiin asti?
Voiko joku suositella edullista siistä hotellia Dubrovnikista?
Kiitos etukäteen asiallisista vastauksista.

5

573

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • splittaaja

      Ensinnäkin aivan liikaa toiveita !
      Hvarille menee näin talviaikana lauttoja suht harvoin, ettei päivän reisuus edes onnistu. Helpompi kohde on Bracin saari, alle tunti Splitistä. Supetarista saa vuokrata pyörän, auton jne, mutta ehdottomasti ranta-alue satamasta oikealle on kävellenkin mahtava.
      Trogir ei poikkea Splitin keskustasta tunnelmaltaan tai ulkoasultaan juuri mitenkään, ettei kannata mennä ellei halua kirjata "käyntipaikkoja".
      Dubrovnik on yli 300 km päässä, unohtakaa.

      • Jep, Brac lähempänä, ja siellä esim. Milna - tunnelmaa.

        Split-Dubrovnik Google mapsin mukaan autolla 227 km.
        Ajallisesti julkisilla pitkähkö matka....

        Trogir on Splitin vanhaa osaa kompaktimpi ja "intiimimpi" ja rantakatu paljon eläväisempi. Itse pidän Trogirista huomattavasti enemmän kuin Splitistä - ehkä siksi, että se on niin tuttu jo, joten "löydän" sieltä etsimäni, fiilisten mukaan.

        -E


    • vililosse

      Hei!
      Oliko kiva reissu? Olemme menossa toukokuussa Kroatiaan ja Split ja Hvar kiinnostavat. (Toisena tukikohtana meillä on Makarska.) Kumpi on mielestänne mielenkiintoisempi kohde, Trogir vai Hvar, ellei ehdi molempiin? Löytyikö sujuvasti bussiyhteyksiä? Kiitos vastauksesta!

      • viides kerta kroatia

        Paras asuinpaikka on Tucepi pieni rahallinen kuvankaunis paikka vuorten ja meren välissä. Sieltä n.4km pohjoiseen on pieni Makarskan kaupunki.jonne helppo patikoida meren ja päätien välistä (ei vaara eksyä). tai etelään n.2km Podgoran pieni kylä. Päivisin Taxibussit ajaa bussien hinnalla kylien väliä. Kun varaa asuntoa kannattaa katsoa (vaikka kartasta), että asunto on n.30-50m rannasta. muuten saattaa olla hyvinkin korkealla vuoristossa tai muuten päätien takana jossa melu ja kuumuus on kovempaa. Makarskan riviera tarkoittaa monia pieniä kyliä eli paras heti tarkentaa että Makarskan kaupunki on yksi paikka em alueella. Muita paikkoja en suosittele (esim. brela tai baskavoda) koska ne on vähän keskellä ei mitään vaatii aina auton käyttöä. Parasta aikaa lomailla on touko.kesäkuu ja syyskuu - lokakuu. Heinä-elokuu kuuminta ja eurooppalaiset lomalla (rannat täynnä). Rantoja on koko matkan kylästä kylään. pikkukivisiä ja todella puhdasta vettä, samoin muu ympäristö. Hanavettä on pystynyt juomaan, puhdasta kaikkialla myös lapsia ajatellen. Ei mikään biletyspaikka, toki makarskan kaupungista löytyy baarikatu ja Deep yökerho kallion sisästä. Jos vuokraa auton niin hyviä paikkoja on päiväseltään käydä 1..pv Omis jokiristeily, 2.pv krka kansallispuisto(upeita putouksia, uintimahdollisuus) moottoritietä meno Sibenikiin päin (maksullinen,halpa) paluu rantatietä hienon Trokir kaupungin kautta ja vielä 3.pv Splitin vanha kaupunki (upea) linnoituksen sisällä satamassa. Vaatii aikaisia aamulähtöjä niin päivä rittää varsinkin krka
        Dubrovniki ei ollut mielestämme hyvä, ainoastaan linnoituksen sisällä oleva vanhakaupunki sekin katsottu yhdessä päivässä, ulkopuolella ei kertakaikkiaan mitään (vain kapselihissit) paljon portaita, meren näkee mutta kaukana alhaalla,.yksinkertaisesti pitää poistua kaupungista samoin Montenegro likaista ja enempi markkina krääsän myyjiä Kotorin reissu (montenegrosta) puolestaan mahtava. Kroatiassa rehellisiä ihmisiä hyvin englantia puhuvia. Omatoimi varauksia esim http://www.tucepi.net Hoitavat myös taxin hakeen kun vain sopii ja muistuttaa ennen tuloa. Tai netin kautta lentokenttätaxi. yleensä pakutaxi pikkuporukalle splitin lentokenttä -Tucepi on 80-100e. Ne vuoret ja turkoosi, puhdas vesi. lyhyt lento saavat aina lähteen uudestaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      95
      2555
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2213
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1917
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1635
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1578
    8. 76
      1484
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      112
      1397
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe