Milloin kärhö varastoon

kaunista on

Mulla kasvaa kärhö ensimmäistä vuotta suuressa tynnyrissä, ja se olisi tarkoitus talveksi siirtää varastoon. Milloin tämä tulisi tehdä, vai onlenko jo myöhässä? Ja miten lyhyeksi se pitäisi ensin leikata?

5

187

Vastaukset

 • Niin ja koska varasto on melko viileä, pistän ruukun styroksin sisään (ohjeen sain puutarhurilta), mutta pitääkö jostain syystä ilmaa päästä laatikkoon edes vähän? Ei varmaan?

 • Tarkkaa ajateltuna styroksista ei ole apua pakkasta vastaan, jos kasvi on ruukussa kylmässä varastossa.
  Miksi sen kärhön pitää olla tynnyrissä? Maahan istutettuna kärhö on aika helppo suojata pakkaselta, vaikka sitten sillä styroksilla, tai havuilla tai lehdillä.

  • Koska ei satu olemaan maata johon istuttaa.


 • Minulla on 2 kärhöä puisella parvekkeella. Pistin jo niiden ruukkujen ympäri paksua solumuovilevyä ja myös ruukkujen alle.

  Kunhan ekat pakkaset saapuu, niin pistän vielä pakkaspeiton sisälle ne kärhöt ruukkuineen. Räsymattoja päälle, niin eiköhän jotenkin suojaa.

  Älä ihmeessä vielä leikkaa vaan vasta keväällä, sillä myös kärhön varret ja lehdet antaa suojaa.

 • Puhutaan paljon Kärhöjen suojauksista mutta milloin keväällä otetaan suojaus pois, minulla on ulkona , en ole vielä ottanu suojaturvetta ettei halla palelluta juuria, yöllä mittari nollassa. Välittääkö kärhöt pienestä yökylmästä?" Clematis Piilu"

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.