Onko tarvetta palkattomaan sairauspäivään. Useita kertoja olen käskenyt sairaana työhön tulleen työntekijän kotiin. Nyt jos kokoomuksen ja varmasti myös keskustan kannattama palkaton sairauspäivä tulee voimaan, niin onko työnjohdolla silloin edes oikeutta poistaa sairasta työntekijää työpaikalta. Kokemukseni mukaan suomessa ei olla turhaan työpaikoilta pois. Suurempana ongelmana onkin työntekijöiden sairaana töihin tulo. Nykyisin työntekijä on ollut moraalisestikin helppo poistaa työpaikalta koska se ei alenna ansioita. Kun tulee palkaton sairaspäivä, niin silloin työntekijän poistaminen sairaana työpaikalta ei olekaan moraalisesti läheskään yhtä helppoa kuin nyt.
Suomessa olisikin ensisijaisesti kehitettävä sellaisia ratkaisuja mitkä eivät toisi työntekijöitä sairaana töihin. Osassa työpaikkoja saa jäädä sairaslomalle ilmoittautumalla sairaaksi ja lääkärintodistusta ei tarvita, mutta tästäkin huolimatta sairaana työhön tuloa esiintryy.
Palkaton sairauspäivä
9
410
Vastaukset
- Tykillä kärpästä
Aloittaja on esimerkillinen työnantaja!
Jos syyttä pidetyt sairaspoissaolot ovat todellisuutta, niin kokoomuksen keino ei ainakaan ole ratkaisu. Haitat ovat selkeästi kuviteltuja hyötyjä suuremmat.
Yrittäjän riski ei kuulu työntekijälle. Työnantajan tulee osata varautua siihen, että joskus ihminen sairastaa. Jos palkkaa ei makseta, ei tekemätön työ voi myöskään odottaa paranemista, vaan sijainen on tosiaan palkattava se tekemään. - sairauslomapäivätön
Mielestäni suomessa ollaan menty työnteossa mukavuus alueelle. Nuorten työntekijöiden (20-30v.) keskuudessa kuulen paljon että jäädään pois kun ei jaksa mennä tai on jokin muu "tärkeämpi" meno ja otetaan tähän sairauslomaa. Kukaan tähän asiaan ei voi puuttua vaan se on itse työntekijän vastuulla.
Itse kuulun tähän samaan ikäluokkaan ja näen tulevaisuuden työntekijän yhä enemmän vaativampana, mutta sellaisena joka antaa vähemmän työnantajalle. Jonkinlaista nöyryyttä tarvittaisiin työntekijän puolelta niin sitä saadaan myös työnantajan puolelta. Jostainhan se luottamuksen puute on peräisin ja se on tullut juuri siitä kun on ollut turhia poissaoloja, jotka ovat tulleet työnantajan korviin.
En pidä pahana yhtä palkatonta sairauspäivää, koska vuodessa tuskin sairastetaan montaa kertaa ja tällöin yhdestä päivästä ei tule suurta tappiota. Ymmärrän että tälläinen asia saa opposition ja liitot nousemaan varpailleen, koska liitot puolustavat omiaan ja opposition on tarkoitus keksiä parempi vaihtoehto (toivottavasti tälläinen löytyy).
Tottakai tälläiselle asialle pitäisi olla toisenlainen ratkaisu, mutta tämä olisi ainakin hyvä alku turhien sairaus"loma"päivien karsimiselle. - Itseaiheutettu
Olisiko mitään keinoa karsia "itse aiheutetut" yhden päivän mittaiset sairaspoissaolot. Voidaanhan nämä irtisanoakin, kun eräät työnantajatoimet on tehty, täysin laillisestikin, jos työantajan toimiin ei suostu. Olisiko mahdollisuutta määritellä niin että itseaiheutettu sairasloma johtaisi palkan menetykseen ja ansionlaskuun. Määrittely ei mielestäni ole kovinkaan vaikeaa kun työntekijä tunnetaan hyvin työpaikassa. Käsitykseni mukaan itseaiheutettuun sairasteluun on olemassa myös muita tukimuotoja ja ei välttämättä tule työnantajalle kalliiksi.
- thats true
Kerrankin asiaa, monet miehet eivät ole olleet sairaslomalla kahteenkymmeneen vuoteen, mutta joka vuosi sairastelevat flunssat ja köhät samallalailla kuin me muutkin. He tulevat öihin tartuttamaan työkaverinsa...
- Päänsärkypäivä
Miksi työnantaja ei ole kiinnostunut alkoholiongelmaisen aiheuttamien poissaolojen vähentämiseen. Alkoholiongelmia vähätellään ja jopa ongelman olemassolo unohdetaan. Alkoholiongelmista johtuvia poissaolopäiviä on aika runsaasti ja peittyy usein muihin sairauspoissaoloihin. Onko alkoholiongelmaisen hoitoonohjaus työnantajalle niin suuritöistä että sitä ei käytetä, vaan se tyydytään sijoittamaan tavalliseksi sairauslomaksi. Vai onko niin että työnantaja ei kertakaikkiaan osaa käyttää akoholiongelmaisen hoitoonohjausmahdollisuuksia hyväksi. Sen sijaan ongelmaa yritetään poistaa poistamalla kaikkien etuuksia. Karenssipäivän käyttöönottoa perustellaan peruteettomilla sairauslomapäivillä. Itseaiheutettuja krapulapäiviä voidaan myös pitää perusteettomina sairauspoissaolopäivinä, vaikka ne nykyään rinnastetaankin "oikeisiin" sairauslomapäiviin.
- Anonyymi
Nämä hoituu hoitoon ohjauksella ja KUN se ei toimi, saa työntekijän irtisottua ihan työntekijän oman töppäilyn vuoksi helposti. Ei tarvita edes potkulain muutosta.
- Anonyymi
Näitä sairaana töihin tulevia on nähty. Asukkaat ja työkaverit sairastuvat. Norovirus tarttuu herkästi riemua on riittänyt yhden työntekijän töppöilyn vuoksi. On minun työuran aikana salmonellakin levinnyt ja ulostetta riittää siivottavaksi sekä näytteeksi. Jos hallituksen toimet toteutuu, voi sairauksia levittää luvan kanssa jo ennestään sairaisiin vanhuksiin, lapsiin ja muihin sairaisiin. Olkaa omaiset ja asiakkaat tarkkoina.
- Anonyymi
Ruotsissa oikeistohallitus lopetti tutkimuksen palkattoman ensimmäisen sairaspoissaolopäivän vaikutuksista. Mikä oli syy? Eikö tulos olisi ollut työnantajalle hyvä? Mikä tulos olisi voinut olla työnantajalle huono?
Kun tunnen tulevani kipeäksi, lepään 24 h ja siten vältyn pahemmalta. Yksi poissaolopäivä riittää, vähemmän kuin kerran vuodessa.
Palkaton päivä kannustaa raahautumaan työpaikalle. Työt ei vät juuri etene. Toista ei voi ottaa hoitamaan niitä. Huono olo pitkittyy. - Anonyymi
Tässäkin voi olla raja esim. päivä kaksi ekaa päivää vuodessa on palkallisia,
Kerran kuussa poissaolevat pinnarit menisivät maksun puolelle kun nuo päivä kaksi on käytetty.
Tälläinen kompromissikeskustelu puuttuu.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sairaammaksi menee: Musk alkaa sensuroida Zelenskyin viestintää X:ssä
IL: Musk puuttuu Zelenskyin viestintään – X:ään tulossa muutoksia "Elon Musk sanoo korjaavansa X:n, jotta käyttäjät voi3062700Mihin sinussa haluan koskea
Tilanne, että pääsisin tutustumaan eri kohtiin sinussa, mitä haluaisin kokeilla. Käsiin haluaisin tutustua, hieroa niitä512565- 1211700
- 1181390
Toisen ihmisen sydämellä
leikkiminen on äärettömän moraalitonta. Antaa turhiaa toiveita ja sitten olla kuin mitään ei olisi tapahtunut. Kuinka vo1461380Oho! Toivo Sukari paljastaa erikoisista iltatoimista Nadja-vaimon kanssa: "Hän aina putsaa mun..."
Oho! Onpa iltatoimet tällä pariskunnalla. Toivo Sukari ja Nadja Sukari menivät naimisiin v. 2019. Lue lisää: https://301245PAM:in mainos, älä mene tänään ruokakauppaan
kannatan kovasti kaupan työntekijöille lisää liksa. MUTTA lakossa on huonoa, nyt kauppiaat näkevät kuinka vähällä henki1441211- 691070
- 741069
- 701010