5kk vanha kissa ulostaa jatkuvasti laatikon ulkopuolelle

Marde93

Mulla alkaa pikkuhiljaa usko mennä tohon kissaan, en enää tiedä mitä mun pitäisi tehdä, jotta tää kiusallinen tapa loppuis.

Otettiin kissanpentunaaras kaveriksi 8-vuotta vanhalle leikatulle uroskissalle, tulevat hyvin toimeen, leikkivät yms. Ensin käytimme yhtä kissanhiekkalaatikkoa, jossa molemmat kävivät normaalisti. Sitten pennun vatsa meni jostain syystä löysälle ja teki löröpaskaa n. 8 kahdeksan kertaa vessan nurkkaan, kuivaustelineen alle ja pöntön taakse. Vaihdoin kissanruokamerkkiä, madotin ja laitoin sen Inupekt-kuurille, jonka ansiosta uloste normalisoitui eikä pentu enää ulostanut nurkkiin - jatkuvasti; Kiva löytää ''pommeja'' 3-4 päivän välein ilman mitään selitystä.

Sitten se alkoi ulostamaan jostain syystä kissanhiekkalaatikon eteen, eli siihen mistä mennään laatikkoon sisälle. Hankittiin toinen laatikko, koska jokapaikassa lukee, että niin kannattaa tehdä jos on kaksi kissaa. No, hankittiin laatikko, osasi käyttää heti sitä ja tekikin tarpeensa sinne. Uroskissa käyttää esimerkillisesti kumpaakin laatikkoa, ilmeisesti vaihtelevat kummassa laatikossa tekevät tarpeensa.

Mutta; Taas tänä aamuna, löydän vessanpöntön vierestä tuoreen kasan paskaa, vieressä kaksi illalla siivottua, melkein koskematonta laatikkoa.

Kysynkin: Onko tällä kissalla joku päähänrakennettu vikakoodi vai mikä sitä oikein vaivaa, kun sen pitää ulostaa kokoajan kylppärin lattialle, suihkun nurkkaan tai vessanpöntön viereen? Paikat on siivottu perusteellisesti, juuri viimeksi eilen kaikki saumat ja kaakelit on käyty läpi höyrypesurilla ja puhdistusaineilla, joten en usko sen voivan haistaa käyneensä siinä ennenkin, ehkä vaan muistaa/tottumuksesta?

Ollaan nyt taisteltu tämän asian kanssa jo varmaan 2½ kuukautta, multa alkaa ideat jo loppumaan.

6

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei häkkejä

      Ota ne katot pois hiekkalaatikoista on paljon miellyttävimpiä kissoille ja helpompi putsata hoitajankin laatikot. Syy on selvä kissa ei tykkää mennä siitä luukusta vessaan avolaatikko vaan kyllä rupeaa toimimaan.

      • Marde93

        Kiitos vinkistä, mutta molemmat laatikot ovat avolaatikkoja.


      • Ei Häkkejä
        Marde93 kirjoitti:

        Kiitos vinkistä, mutta molemmat laatikot ovat avolaatikkoja.

        Päättelin siitä sanot siitä mistä mennään hiekkalaatikkoon sisälle et niissä olisi sitten katot päällä ja luukku.


      • syitä on...
        Marde93 kirjoitti:

        Kiitos vinkistä, mutta molemmat laatikot ovat avolaatikkoja.

        Mitä hiekkaa laatikoissa on? Missä laatikot sijaitsee, kuvauksen mukaan kylppärissä?

        Jos kylppärissä on pyykkikone ja/tai kuivausrumpu, voi kissa pelätä niiden aiheuttamaa ääntä. Ehkä pelästynyt käyntiin lähtevän koneen ääntä tmv.

        Laita kannellisia laatikoita jos kerran niitä kansia ei ole. Vaihda laatikot pois kylppäristä jonnekin muualle.

        Ruokavalio kuntoon jos kakka on löysää, sen kuuluu olla kiinteää ja tummaa. Silloin myös anaalivaivat eivät tule niin helposti kun kiinteä kakka tyhjentää anaalirauhaset ulostamisen yhteydessä kuten kuuluukin.

        Väärään paikkaa kakkaamisen syitä on monia; väärä hiekka, väärä laatikko, väärä laatikon paikka, väärä ruokavalio, turvaton olo, hajut laatikossa, hiekkapöly laatikossa, ongelmat ulosteessa/suolistossa/vatsassa jne. jne. Ja yksi syy voi olla jopa pissavaivat vaikkei ihan heti tulisi mieleen.


    • Eevi

      Voi olla, että uusi kissa on tottunut erilaiseen hiekkaan aiemmassa kodissaan. Kokeile laittaa esille kaksi hiekkalaatikkoa, jossa toisessa on puupelletteja ja toisessa mikrohiekkaa.

      Onko hiekkalaatikko riittävän puhdas/onko teillä tarpeeksi hiekkalaatikoita? Sijaitseeko hiekkalaatikko rauhallisessa paikassa? Mitä kissa syö? Onko varmistettu, että kyse ei ole sairaudesta?

      Kissa on lihansyöjä ja viljaruoka, lisä-, väri- ja säilöntäaineet, sokeri tms. eivät kuulu kissan ruokavalioon. Kissalle sopivia ja laadukkaita kuivaruokia ovat esimerkiksi Power of nature, Applaws, Orijen, Acana, Porta 21 sensible (viljaton versio, vihreä pussi) ja Golden Eagle holistic (viljaton versio). Mitkään marketin Whiskasit, Friskiesit tms. tai Royal Canin eivät ole kissalle sopivaa ruokaa.

      • perhe ja kaksi kissaa

        Meillekin tuli viime kesänä uusi kisu toisen seuraksi.meilläkin oli laatikon vierelle kakittu.ongelma ratkesi ostettiin ns.sängynaluslaatikko joka toimii nykyisin varsin hyvin hiekkalaatikkona.puhtaita kohtia löytyy ja pikkukissa oppi siistiksi..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2048
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1942
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      147
      1544
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1207
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe