tassun sylinteri

um 352 leyland

Meni rikki niin että painoin kauhalla vahingossa tassua alas ja jokin rikkui ilmeisesti sylinteritapin päästä kun putosi alas, noh tämä korjattiin ja kun sain tassun sylinterin takaisin tassu ei suostunut toimimaan kunnolla, eli nouisi ja putosi alas, pysyy puolivälissä kun avittaa tassun nostoa, mutta kun yrittää pistää painetta ni putoaa. joku sanoi että siellä on muka ilmaa et sen takia toiminta on tuollaista,,, esim kun tassun lappu on nostettu puoliväliin kauhan avulla niin että välillä päästää paineita pois niin se jää kyllä paikalleen mutta kun yrität nostaa se putoaa, saattaa kyllä nostaa vähän persettä ylös mutta ei kunnolla eli ottaa kyllä painetta sisäänsä... MIKÄ ON ? ja miten korjautuuu???

14

1408

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Haerdix

      Avattiinko sylinteri korjauksessa? Pikkuisen haiskahti siltä, että männäntiiviste on posahtanut, kun olet kauhalla tassua painaessasi aiheuttanut sinne jumalattoman suuren paineen. Tassuahan painetaan maahan sylinterin liikkeellä eikö? Usein, jos männän tiivisteet ovat täysin risana, niin yrittäessä ajaa vartta sisäänpäin se tuleekin ulospäin, koska virtaus karkaa männän ohi kammioon ja siellä oleva suurempi männän pinta-ala aiheuttaa vastasuuntaisen liikkeen, niin hullulta kuin se ehkä kuulostaakin. Tosin en ole aivan varma ymmärsinkö oireet oikein tuosta aloituksesta.

    • um 352 leyland

      kyllä aukastiin mut työntekijä oli sellanen teese itse mies :) et voi olla et kaikki ei ol kunnossa, tää on kyllä todella erikoinen tapaus , nostaa kyl vähän persettä et menee vähän painetta mut kun koittaa nostaa tassua ei nouse muutakun sen verta mitä perän paino liikuttaa tunkkia sisään, ja tosiaan kun ottaa kauhan kärjellä kiinni tassun nirkosta ja vetää tassua ylös eli tunkkia sisään niin et välillä vetää tasun vivusta niin et ettei öljy pääsee pois nousee kyl niin ylös kun saa nostettua mut omin avuin ei nosta ja kun ottaa kauhan pois tukemasta ja koittaa nostaa tassua ylös ni lävähtää heti alas hallitsemattomasti kun hullun mulkku... kiitos tuosta tiedostasi, tosiaan ihmettelin sitä kun mul sanottiin et siel on ilmaa joka pitää saada pois kovalla sehlaamisella eli kierroksia ja vipua ees taas siään ja ulos mut eipä ol tehonnut muutakun kerran nousi hallitsemattomasti ylös ja putos samntien maahan tassun lappu..... merkillistä !!!

      • Haerdix

        Okei! Sylinteri saattaa olla toiseen suuntaan paremmin pitävä riippuen käytetystä tiivistepaketista esim. jos on käytetty kahta urarengastiivistettä(ei nykyään juuri moista settiä käytetä, vaan on yleensä keskellä tiiviste ja päissä ohjausrenkaat), niin ne pitävät huulen puolelta paineen ja tiivistys tehostuu paineen noustua, mutta toiseen suuntaan päästävät läpi. Toisen puolen rikkinäinen urarengas voi siis muun muassa aiheuttaa moisen... Mitä tassu tekee, jos se on maata vasten ja yrität nostaa sitä niin, että pidät vipua pohjassa vähän pidempään?


    • um 352 leyland

      Eipä paljoakaan, pieni liike saattaa tulla mut mut hyvin olematon nytkähdys, ihan niikun yritystä olis mutkun ei niin ei.. :) epäilen muute et tuskin kaveri on laittanut uusia tiivisteitä kun on korjannut (oliko se nyt joku tapin korvan vai mikä se nyt sanoi) kuitenkin ei ottanut ainakaan hintaa mistään uusitsa tiivisteistä, oli tällanen korjaaja joka sanoi hatsaavan homman mut ehkä se alkuperänen vika tulikin korjattua oli hitsaus homma kuulemma.... eli näyttää nyt pahalta et sen muka joutuisi aukasemaan uudestaan näköjään, et se ilmaa sylinterissä taitaa olla höpö höpö juttua, siltä vähän vaikuttas nyt vai mitä olet mieltä! ? pehana kun saisi sen edes pysymään ylhäällä et pystysi siirtelemään, noh on siin seistessä kyl mennyt kytkimen sylinterikin näköjään juntturaan kun ei tuuppaa öljyä eteenpäin sekään, tarkoitus oli pistää tää muuten hyvä kone myyntiin mut eipä tollassta mitään kohtuullista hintaa saa luultavasti.

    • Haerdix

      No, ainakin voidaan sanoa, että tällaisessa järjestelmässä, ilman pitäisi joka tapauksessa poistua sylinteristä, kun sylinteriä ajetaan muutaman kerran päästä päähän ja jos kaikki paikat ovat ehjiä. Onko muuten mitään muita komponentteja suuntaventtiilin ja tassun sylinterin välillä? Lähinnä vaikkapa lukkoventtiiliä tms? Eiköhän tosta vehkeestä vielä kalun saa ja korvaahan se aika monta lapiomiestä! :)

    • um 352 leyland

      en muista mut tarkistan asian onko välissä jotain komponenteja

    • Länkäri

      minulta meni sylinteritapin päässä olevan mutterin jenkat rikki. Korjattiin,taas toimii.

    • Sylinteri auki ja uudet tiivisteet sinne ja vieläpä oikein asennettuna. En jaksa näillä tiedoilla uskoa mihinkään muuhun vikaan kuin sylinterin sisällä oleviin ongelmiin joita on tiiviste rikko männässä. tai männän irtoaminen varresta. jos on päätyvaimennettu sylinteri niin päätyvaimentimen hajoaminen myös voi aiheuttaa kuvailtuja oireita. Yhtä kaikki sylinteri auki ja syy löytyy. Samoiten jos sieltä on rautaa irronnu, eikä muuta syytä löydy niin vikaa voi etsiä venttiilien suunnalta.
      Kuitenkin kuvatussa tilanteessa vian aiheuttajaa itse etsisin avaamallla sylinterin.
      Katsoppa sellainenkin asia että onko sylinterin varsi suora, vai onko taipunu ennen hitsauksen pettämistä?

      • Lisäys edelliseen... Ilma ongelmia ei itselle ole koskaan tullu vastaan hydrauli järjestelmien kanssa. Oli sitte kyseessä letkun vaihto tai sylinterin korjaus niin ilma postuu paluu puolen kautta tankkiin ja sitäkautta koko järjestelmästä. Jos pumppu hökäsee ilmaa niin silloinkaan kyse ei ole enää ilma ongelmasta vaan pumpun vaihdosta.


    • um 352 leyland

      Kiitosta vaan tiedoista, perhana kun luulin jo et selviän vähemmällä romplaamisella, kyl se täytyyy sit varmaan irrottaa, tiivisete kipu sopis kyl tohon ongelmaan..

      • Haerdix

        Joo se on kaikista todennäköisin. Itseäni kiinnosti, onko välissä jotain muita kilkkeitä, joiden oikuttelu saattaa aiheuttaa hyvinkin eriskummallisia oireita, mutta harvemmin noissa vanhemmissa vehkeissä mitään erikoisempaa suuntaventtiilin ja sylinterin välissä on. Ei se sylinterin purkaminen kuitenkaan kovin kummoinen homma ole, jos boksiholkki kiertyy auki helposti(olettaen siis, että siinä sylinterissä on sellainen rakenne) :).

        Muuten kannattaa myös paluusuodatin vaihtaa, sillä kyseinen rikkinäisistä tiivisteistä aiheutuva oire(varsi liikkuu ulospäin, vaikka yritetään ajaa sisään) tehostuu tukkeutuneen paluusuodattimen takia, koska paluulinjassa paine kasvaa jonkin verran!


    • koitappa vielä

      sitä kikka kakkosta eli tulppaa tassun letkut ja sen jälkeen yrität liikuttaa kauhalla sitä tassua,jos liikkuu ulös ja alas niin silloinhan on vika männäntiivisteissä

      • Haerdix

        Itse en suositteli tuota, koska kun männänvartta painetaan väkisin sisäänpäin, niin sylinteriputken tilavuus pienenee ja paine kasvaa(jos ei ole ilmaa joukossa, niin jo hyvinkin pienestä liikkeestä). Tästä voi seurata se, että myös boksin tiivisteet kosahtavat, jos paine pääsee varren puolelle tai sitten jokin muu osa saattaa hajota.


    • eipä

      tuostaa vaaraa ole jos nostaa kauhalla vaikkapa ylös puoliväliin ja siihen tulppaa sen jälkeen kannatus pois jos jää paikalleen niin tiivisteet on kunnossa.
      Alkuperäinen vauriohan on syntynyt liiallisesta ulkopuolisen voiman käytöstä joten järjenkäyttö on suotavaa melkeinpä pakollista konehommissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9910
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      404
      4321
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      90
      2976
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2855
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      229
      2654
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2644
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      153
      1835
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      70
      1691
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1620
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1423
    Aihe