Muutto Lappeenrantaan - Kokemuksia?

RA

Hei!
Olemme muuttamassa Lappeenrantaan. Kokemuksia?

146

7073

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lähtökuopissa

      Jos rehellisesti täytyy sanoa niin 60 luvun lopusta 80 luvun loppuun kaupungissa niin ilmapiirissä kuin asukkaissakaan ei mitään valittamista. Nykyisin täysin p...eestä niin ihmiset kuin toimintakin mutta sittenhän näette kun tänne muutatte.

      • arp233

        älä muuta missään nimessä!! olen samaa mieltä että joskus kauan sitten tämä etelä-karjala oli hyvä paikka asua mut ei enää, ihmiset ym toiminta on aivan perseestä niin työelämässä kun muissakin kierrä kaukaa koko etelä -karjula ....
        itsekin lähden pois pikapuolin
        ps ja venäläisistä ei kyllä ole mitään haittaa ne omat moukat ovat täällä pahimmat


    • juhuuaa

      täynnä ryssiä

      • Anonyymi

        Ootko itse asunut Lappeenrannassa?


    • kaukaa kauas

      4 vuotta asuttu. Mikäpä täällä samat ongelmat kuin muuallaki mutta toisaalta kaikki mitä kaupasta on tarvinut on sieltä myös löytynyt. Jos olisi vielä toiset 4 vuotta ja muuttaisi sitten pois.

    • L: rant pettynyt.

      Älkää missään tapauksessa tulko Lappeenrantaan, ole samaa mieltä kun tuossa edellä 80luvulla oli vielä kaupungin tuntuinen, oli elämää, nyt nuutuva paikka, siivoton rähjäinen, paljon juoppoja, Venäläisiä jotka seisoskelat mahorkka suussa keskellä jalkakäytäviä kuin euroopan omistajat. Täällä ei mitään hyvää.

    • Littlerysland

      Jep. Ryssien valtaama kolkko kaupunki kuolleella keskustalla. Kaupungin rahat on hassattu kaikenmaailman lentoyhtiö ja kaupunkiyhtiö sotkuihin. Talvella varsinkin voisi kuvitella olevansa jossain itäblogin maassa ennenmminkuin suomessa. Kaupoissa on turha kuvitella saavansa palvelua jos olet suomalainen. Monissa liikkeissä henkilökunta alkaa olemaan ryssiä joten palvelukieli on venäjä. Hinnat on myös hilattu joka paikassa ryssien takia pilviin eli kaikki perusjututkin on kalliimpia kuin keskimäärin muualla suomessa.
      Asuminen on kanssa kallista täällä venäläisten luvatussa maassa. En kyllä ymmärrä miksi. Samanlaista elementti paskaa täällä kuitenkin on kuin muuallakin.
      Itse kyllä on aikomus muutta pois täältä niin pian kuin vain töitten takia on mahdollista. Olen täällä asunut nyt 40 vuotta ja voin kyllä täysin yhtyä aikaisempien kirjoittajien kommenteihin tuosta 80 ja 90 luvulla kaikki oli vielä hyvin ja kaupunki oli oikein oiva asuinpaikka. Tänä päiväna parasta lappeenrannnassa on ohitustie. Paina kaasua vaan kohdalla ja jatka matkaasi jonnekkina aivan muualle.

    • ei ole ikävä takas

      Möin asuntoni Lpr:stä, hyvän asunnon ja hyvältä paikalta mutta mitään muuta hyvää siinä kylässä ei ollutkaan kun se asunto, tein oikean ratkaisun, nyt olen henkisesti paljon tyytyväisempi elellessäni enimmäkseen muualla.

      • palstaa kauan seuran

        Sinä olet varmaankin se sama simo, mikä aina valitti, että täällä on niin ja niin ikävää ja kurjaa, eikä naisiakaan sinulle löytynyt. Kehuit kovasti lähteväsi TamPeReelle, missä aina aurinko paistaa, ilma on kirkas ja raikas. Ei ole kukaan sinua kuule kaivannut.

        Voin olla tietysti väärässäkin, mutta jokatapauksessa.


    • pian entinen lpr n

      En suosittele.Itse olen tänne kahdesti palannut muualta maailmasta.Molemmilla kerroilla vain huonommaksi näyttänyt tämä kyläpahainen menneen.Ihmiset tylyjä.Ei kannata edes naapuria tervehtiä,ellei sitten halua tiiliskivestä päin näköä.Toisella kerralla palatessani v.2011 luulin tulleeni russlandiaan.Kylän keskusta täynnä rus autoja ja russia.Vihamieliset rus myyjät heittelee ostoksiasi pitkin liukuhihnaa ja russat etuilevat ja ohittelevat kylmänrauhallisesti sinut kauppojen jonoissa.Suomalaisena sinulla ei ole mitään oikeuksia täällä lappeenranta nimisessä kylässä.Kaikki työ jaetaan russaa äidinkielenään puhuvalle.Yleisesti ottaen kielitaito vaatimukset täällä ovat russa äidinkieli ja englanti suotava.Tosin russahan ei sitten suostu englantia puhumaan.Suosittelen vielä miettimään sitä muuttamista tänne.Minä jo etsin uutta työtä russittuneen suomen ulkopuolelta.Sitten en enää palaa,kun pois täältä pääsen.

    • sama kyselytunti taa

      Tuohan on otsikko joka laitetaan tänne säännöllisesti tietyin väliajoin, jos se on Lappeenrannan kaupungin joku utelu mitä mieltä tästä paikasta ollaan niin voin kertoa että mätää on niin että haisee !! ja isot siihen syylliset löytyy siinä tapauksessa näistä kyselijöistä.

      • hmjk

        Samaa mieltä kävin keskustelu palstalla monta vuotta sitten ja nyt piipaahdin niin sama otsikko se siellä taas ja perusvinkujat haukkumassa..ihmiset jotka ei ole mihinkään tyytyväisiä..asuisivat sitten vaikka paratiisissa:):)ihan järjetöntä!No viimeeksi kun kävin Lappeenrannassa niin venäläisten määrä oli enemmistönä..eikä parkkipaikkaa saanut prisman parkkipaikoilta ..mutta ei haitannut olkoon ja ostakoon ..toki onhan Lpr sellaiseksi Pietarin esikaupunki alueeksi muuttanut...kesällä aivan ihana kaupunki kivat ihmiset talvella samoin kun mikä muu kaupunki tahansa ..onhan teillä SaiPa :)olkaa tyytväisiä..


    • LPR NVR

      Lappeenrantalaisten mielenlaatu on muualta tulleelle vähintäänkin käsittämätön, toki poikkeuksiakin löytyy. Ei tarvitse ihmetellä miksi asiat on niin sekaisin.

    • Mie sie hää

      On näillä keskenään mielestään kivaa. Muualta tulleseen suhtaudutaan aina epäluuloisesti Uteliaisuudesta voidaan pinnallisesti jotain pälpättää kun halutaan ottaa selvää että "mikä hää on", ja mitä saadaan tietää käytetään pahansuovasti hyväksi levitettelemällä juoruja. Siksihän nämä venäläisiäkin vihaavat, vaikka venäläisten käynti tietää rahaa, työtä ja hyvinvointia.

      Sisäsiittoisia tosiaan ovat ja sen vuoksi ahdasmielisiä, kateellisia ja pahantahtoisia. Iloinen karjalaisuus on jäänyt Viipuriin.

    • Ei ruskeakieli

      Jos olet tyyppi, joka osaa tunkeutua hyväveliverkostoon, hyvin tulee menemään. Ellet, mieti jotain muuta vaihtoehtoa.

    • 1+14

      Piiri pieni pyörii, aina vaan samat veijarit pyörittää piiriään, mikään ei muutu ainakaan paremmaksi. Suuria suunnitelmia ollut jo vuosia komeista hotelleista, ja myös halmemmasta omenahotellista, mutta eihän täällä tuppukylässä mikään hanke edisty, tai jos joku otetaan työn alle kakki on kun hidastetussa filmissä jääden todennäköisesti keskeneräiseksi. Mutta liekkö tuolla niin väliä.

      • Ahti Laivamahti

        Ei täällä ainakaan työtä ole tarjolla.


    • ylihintainen,,

      No onhan Lappeenranta totaalisesti ylihinoiteltu paikka.
      Ainoat työpaikat jotka tähän kylään syntyy ovat julkisella sektorilla
      ja liikealalla,jotka on pääsääntöisesti osaaikaisia.
      Että tyhjätasku ei tule koskaan ei siis koskaan tienaamaan
      täällä omaa kotia.

    • mulkington

      Eteläkarjalan murretta puhuvia katkeria savolaisia mulkeroita koko porukka.
      Aloittaja teki elämänsä tyhmimmän muuton.

      • tuolle viäräleualle

        Nyt on edelliseltä höperöltä maakuntatietämys nollissa.

        Sinä savolainen aina löydät tänne itseäsi parempien karjalaisten ketjuun.


      • hijihi

        Savolaisten? et ymmärrä ehkä mikä murre kyseessä asutko edes LPR...sssa tai sitten on lääkitys väärä...ei myö savoo puhuta:)..kuulet harhoja::hahhhehehh


    • kantaasukas

      Oon asunut täällä vuosia ja palannut takaisin.Tääl on kaunista ja suht rauhallista (viellä).Hunoi juttui on et tuntuu kun kaupungin varat olis haaskattu kaikkiin sekopäisiin hankkeisiin joista loppupelissä ei kukan tiedä mitään.Rahat on kuitenkiin mänt .Tääl on paljon kauppoja mut melko huono tavoiden tarjonta,ehkä siksi että kaikes on ensìsijaisesti otettu huomioon venäläisten maku ja hinnat on myös sen mukaisia.Ite käyn usei esim kouvolas ostoksilla(vaatteita yms.)Ajokulttuuri on surkein, kannattaa olla hyvä auto ja kunnon vakuutukset sillä suomalaiset liikennesäännöt eivät käytännössä päde täällä.
      Terveyttä hoitaa EKSOTE ,nojaa vaihtelevalla menestyksellä mutta kuitenkin : )
      Tääl on kuitenkin ihan mukkiinmenevää asua,Ihmiset ovat kivoja heihin tutstuu helposti,lapset viihtyvät ja koulu ovat ihan hyviä.
      Mielummin asun täällä kuin suuressa kaupugissa ja toivon että viisumivapautta ei ikinä tule.

    • mitä 80-90luvulla

      niin ihmeellistä muka oli? Parissa aikaisemmassa viestissä haikailtiin mennyttä aikaa. Olen samaa mieltä kehityksen junnaamisesta, mutta asukasluku on kasvanut niistä ajoista reippaasti, kuten kaupungissa kuuluu! Mitä ennen muka oli jota ei nyt?

    • helv**tin esikartano lpr

      Olemme muuttaneet tänne keskisuomesta muutama vuosi sitten. Kaupunkina Lappeenranta on "hel**tin esikartano". Karjalaiset on juoruakkoja, urkkivat naapureitaan ja puukottavat selkään. Piiri pieni pyörii, mie sie hää on kavereita - sää, sä ja sinä et tänne kuulu kun et oo iloista karjalaista. Ruslandialaisia asuu jo tuhansia vakituisena ja miljoonia turisteja. Kaupan edessä voi olla jopa 5 turistibussia. Kuten kulttuuriin kuuluu, käyvät vessassakin seisoen pöntön reunuksella likaisilla kengillään ja tähtäävät sinnepäin (koskee jokseenkin vain naisia). Paras etsiä täällä täyspäistä seuraa. Pysy muualta Suomesta muuttaneiden parissa, jos löydät sisäpiirin ulkopuolelta tänne tulleita.

    • f67asw

      Ihan on asija tuollee! Miekii lähin pois, vaikk oon karjalaine, ko en ennää kestänt kassoo noihe kaup. isien ja itäimmeisten kähmintää! Iha sairas kylä! Valitettavast luonnon kauneus ja kaupungin omaleimaisuus kattoo noihe rysyin varjoo!

    • Oon asunut täällä koko pienen elämäni ja vaikka teini-ikäisenä oli kova hinku muualle, kyllä tämä on ihan perushyvä kaupunki asua.
      Itselläni on pieni lapsi ja oon todennut ainakin nuo neuvolapuolen palvelut hyvin toimiviksi. Lisäksi omalla asuinalueellani löytyy läheltä päiväkoti, taaperojumppaa ja srk:n perhekerho, joten ainakin tässä elämäntilanteessa olen tyytyväinen.
      Talvella on harmaata, kesällä ihanaa ja kiva kävellä ulkona (kuten aika monessa muussakin Suomen kaupungissa). Töitä on joillain aloilla ja toisilla ei, mutta en olisi ihan noin negatiivinen kuin edelliset vastaajat.

    • ihanhirvee paikka!!!

      Älkää muuttako tänne!

    • Mie sie hää

      Venäläiset eivät haittaa, päinvastoin. Ihan kiva vaihteeksi nähdä iloisia naamoja kaikkien näiden hapankorppujen keskellä. Vilkkaat venäläiset tuovata elämää tähän syrjäiseen ja sisäänlämpiävään peräkylään.

      • Hilllevina

        Muuta sitten vittuun täältä täältä sinne Ryssiin nuoleskelemaan niitä
        saatanan Ryssien ihannoija PAINU VITTUUN RYSSÄN PERSEEN NUOLIJA


      • Anonyymi
        Hilllevina kirjoitti:

        Muuta sitten vittuun täältä täältä sinne Ryssiin nuoleskelemaan niitä
        saatanan Ryssien ihannoija PAINU VITTUUN RYSSÄN PERSEEN NUOLIJA

        Oi oi mitä kielenkäytöä.


      • Anonyymi
        Hilllevina kirjoitti:

        Muuta sitten vittuun täältä täältä sinne Ryssiin nuoleskelemaan niitä
        saatanan Ryssien ihannoija PAINU VITTUUN RYSSÄN PERSEEN NUOLIJA

        Niuvan-niemeen tommon horo kuuluisi.🤬


    • poispois

      Ei kannata!

      • näinnännit

        pois pois ja vauhdilla


    • 54v. ja nähnyt

      milla pystyselle 25v. ja sinä olet noin positiivinen. Ymmärrän että vaunuja työntäessä päivisin ei aivan koko kuvaa näe joten noin yleisesti mielipiteet kannattaisi jättää ja palata asiaan kun on jotain parempaa tai kokemukseta tietoa. 25v. on melko turha tulla tietämään sitä mitä on ollut aikaisemmin.

    • järkyttynyt

      Jos se asenne elämään on noin negatiivinen niin ihan yhtä perseestä teidän elämä olisi missä tahansa muuallakin. Lienenkö sitten outolintu kun kauhistuneena luen täällä näitä elämään kyllästyneiden ihmisten tilityksiä. Miksi ihmeessä sitten asutte täällä jos se noin kurjaa on? Helpottaisitte meidän positiivisten ja iloisten ihmisten elämää muuttamalla pois hapankorppunaamoinenne. Eli kyllä se on ihan peiliin katsomisen paikka jos se elämä noin synkältä näyttää.

    • pollako hukassa

      Ei tässä mistään elämän asenteesta ole kysymys vaan Lappeenrannasta asuinpaikkana. Sinunlaisesi keittiöpsykologin kannattaa hakeutua Eksotelle niin oletpahan omiesi joukossa koska ei sielläkään tajuta sitä missä mennään.

    • järkyttynyt

      Toistan vain kysymykseni: Miksi ettei vain muuta pois täältä jos noin kamala kaupunki on?

    • polla tosi hukassa

      Sinulla ei oikein näytä säteilevän. Töiden takia, lapset opiskelee, miehellä/naisella parempi palkkainen työ. Siinä muutama esimerkki.

      • järkyttynyt

        Eli töitä löytyy ja lapsillekin opiskelupaikka (niitä ihmeitähän ei muissa kaupungeissa ole). Taitaa tämä inisijä olla yksi niistä jotka turruttavat itseään viikottaisella kaljakeissillä joka on haettu naama nutturalla lähimarketista koko perheen voimin, lapsille huutaen ja kassaa sättien samalla kun nuristaan niistä etuilevista venäläisistä kun ei omaa suuta auki saada sen vertaa että oman jonotuspaikan saisi pidettyä. Tämä on valintojen maailma ja omista valinnoistasi et voi syyttää ketään muuta kuin itseäsi.
        Taidat kuule itse olla hieman hukassa jos tuollaisella elämänasenteella yrität pärjätä. Ei pidä alistua surkeuteen vaan pyrkiä tekemään elämästään mahdollisimman onnellinen. Tai edes siedettävä jos et sen enempään kykene.


    • imekää kelliä

      Perusvalitusta jota löytyy jokaiselta paikakkunta foorumilta mikää ei oo ikinä hyvin ja ruohon on vihreempää ja sillee...

    • Pettynyt paluumuut.

      Älkää todellakaan muuttako Lappeenrantaan ankea, tympeä tapahtumaköyhä kaupunki jossa piakkoin ei muuta kun itärajan takaa tulleita elintasopakolaisia. He jos ketkä käyttäytyvät ylimielisesti, röyhkeästi ovat vielä ahneitakin etuilevat kauppojen kassoilla ym ym. Lappeenrannassa ei todellakaan ole mitään hyvää kerrottavaa.

      • 64v ja hyvin näkevä

        Eikö ole pettyneelle paluumuuttajalle sosialihuolto antanut rahaa, kun pitää täällä itkeä. Aina on sinullakin mahdollisuus muuttaa sinne sinun onnelaasi, missä rahaa tulee taivaasta ja leipä kasvaa puussa, joten SINNE VAIN, tervemenoa!!


      • 2+6
        64v ja hyvin näkevä kirjoitti:

        Eikö ole pettyneelle paluumuuttajalle sosialihuolto antanut rahaa, kun pitää täällä itkeä. Aina on sinullakin mahdollisuus muuttaa sinne sinun onnelaasi, missä rahaa tulee taivaasta ja leipä kasvaa puussa, joten SINNE VAIN, tervemenoa!!

        Rahaa on en tarvitse sosiaalihuoltoa, mutta Lappeenranta muuttunut sellaiseksi tuppukyläksi että täältä ei saa tavaraa edes rahalla. Kun menen kauppaan saan kuulla luvattoman usein , ei meillä ole, tai kyllä meillä pitäisi olla ei nyt vaan löydy. Oma lukunsa kaupungin liikuntapaikat, uimahallikin kuin jokin muinaisjäänne, saunan lauteilla olo kuin riihen parsilla istuisi.


    • hohhoijaa

      Vuodesta ja kerrasta toiseen joku laittaa tänne kysymyksiä lappeenrannasta ja asukkaista, elämänmenosta ja asuinalueista ihan varmaan tositarkoituksella vaikka osa on myös ihan selviä provoja. Mitä tapahtuu seuraavaksi?
      Tadaa tulee muutama suht selväjärkisen kirjoitus ja sitten alkaa järjenjättiläisten lappeenrannan ja lappeenrantalaisten haukkuminen tyyliin ne lämpiää sisäänpäin, ryssät pissii pitkin poikin ja kiilaa jonossa hui kauheeta, joku muuttaa aina uudestaan vaikka kaikki on aina vaan huonommin ja lääkitys ei enää toimi ja seinät kaatuu päälle kun kuuntelee juoruakkojen sisäpiirijuttuja. Eli jos joku nyt oikeasti haluaa jotain tietoa lappeenrannasta, niin eiköhän se ole kaikille selvä että tää palsta ei ole oikea paikka ettiä sitä.
      Eiköhän muuttajalle muutettuaan aika nopeasti selviä millasia ihmiset täällä on ja millainen paikka muutenkin on ja kannattaa jättää nuo no life kirjoittajien kommentoinnit omaan arvoonsa, ne kertovat ainoastaan kirjoittajista itsestään.

      • Näe ja koe

        Kyllä nuuttajallekin selviää muutettuaan millainen tämä kaikkea muuta mutta ei takuulla iloinen ja välitön mukamas kaupunki on.


    • huhhoijaa

      Vastataan rehellisesti että en suosittele. Itse muutin Järvenpäähän pois joitakin vuosia sitten ahdasmielisestä Yliopisto kaupungista ja takas en palaa koskaan eikä perheeni.

      Oliko nyt rehellinen vastaus hohhoijaalle

    • höhhöijjää

      ''Vastataan rehellisesti että en suosittele. Itse muutin Järvenpäähän pois''


      Järvenpää? Varsinainen parasiitti maan päällä.

      Eikö sosiaalihuolto antanut toimeentuloa, yhyy, byää snif!

      • Anonyymi

        Tämäpä juuri tekee Lpr porukasta kusipäitä. Kuvitellaan muista paikoista et ne on täysiä paskoja. Ja todellakin olen pois muuttanut sieltä ja sekuntiakaan en ole katunut. Ei ikinä takas.


    • Jarmo Asikainen kd 6

      -Asunnot täällä ovat kalliimpia kuin esimerkiksi Imatralla.

      -Kaupunki on kauniilla paikalla Saimaan ääressä. Muun muassa kalamiehelle on asiallisia mestoja tarjolla.

      -Kaupunkilaiset ovat leppoisia eteläkarjalaisia. Porukka melko ok, vaikka valittavatkin mm. venäläisistä:)

      Jarmo Asikainen
      Kunnallisvaaliehdokas (kd) nro 6
      Lappeenranta

      • Kysyn vaan?

        Ai leppoisia, empä ole huomannut leppoisuutta kaupungissa enää vuosiin. Joskus aiemmin Lappeenrantaa pidettiin leppoisana, vilkkaana , ystävällisenä paikkana nyt täällä näkee nyrpeitä ilmeitä. PS: Mihin se kuuluisa vieraanvaraisuus kadonnut ?


      • JEP JEP
        Kysyn vaan? kirjoitti:

        Ai leppoisia, empä ole huomannut leppoisuutta kaupungissa enää vuosiin. Joskus aiemmin Lappeenrantaa pidettiin leppoisana, vilkkaana , ystävällisenä paikkana nyt täällä näkee nyrpeitä ilmeitä. PS: Mihin se kuuluisa vieraanvaraisuus kadonnut ?

        NO ehkä tää kaikki vitutus ja happamuus johtuu vain ja ainoastaan siitä,että noi ryssät on vallanneet koko tämän kaupungin.
        Vieraanvaraisuus on kadonnut myös siksi !!!!!
        Minäkin voin ihan rehellisesti sanoa,etten viihdy enää täällä omassa kotikaupungissani.
        Äläkä tule sanomaan,että muuta pois! Se ei ole vaan niin yksinkertaista. On omistusasunto, on työpaikka täällä,on perhe.


    • PEJ PEJ

      Asunnon voi myydä, töistä voi irtisanoutua, perhe lähtee mukanasi uudelle paikkakunnalle.

      Mutta ei, valitetaan valivalivali.

    • Kanto

      Aivan mainio kaupunki. Oon 30-vuotias mies, joka on asunut nyt vuoden Lappeenrannassa. Aiempia asuinkaupunkeja Järvenpää, Tuusula, Vantaa, Turku esimerkiksi. Paljon on venäläisiä, vaan heitä saa varmaan kiittää hyvistä palveluista. Kaikki mitä elämiseen tarvitsee löytyy täältä.

      Mielestäni E-Karjalalainen mielenmaisema on hemmetin mainio. Suosittelen lämpimästi Lappeenrantaan tutustumista jos kiinnostaa. Joka ikisellä paikkakunnalla on omat omituisuutensa ja ongelmansa ja asuinalueensa, jotka ovat vähemmän mairittelevia. Niin Lappeenrannassakin.

      Jos lyö listaan sellaiset ominaisuudet kuin mukavat ihmiset, Saimaa, juna-asema, teatteri, paljon erilaisia liikkeitä, ja oikea keskusta, niin moista ei montaa Suomesta löydy.

    • 4+8

      Juu onhan täällä saimaa junaasema teatteri "paljon erilaisia liikeitä, myös kirpputoreja, halpa-halleja, jopa oikea keskusta , moista ei monesta paikasta löydy ! Mistähän pystymetsästä 30v mies saapunut saimaanrannalle ? Minkäs voit jos on pienet ympyrät. Näin aidoissa kasvukeskuksissa asunut.

    • haleja kaikille

      Hyvin täällä viihtyy. Venäläiset elävöittää kaupunkia kivasti, varsinkin talviaikaan. Kesällä turisteja riittää muualtakin. Suomen kaunein sisävesisatama ja kiva rinteinen keskusta. Ei ole monessa paikassa! Huonoja puolia, rumat betonitalot joihin lukeutuu kaupungintalo, poliisiasema yms. Hienoin alue taas rakuunanmäki ja linnoitus. Pikisaari taas on kiva moderni kerrostalosaari. Kyllä täältä löytyy moneen makuun. Kesällä myllysaaresta satamaan kävellessä voi melkein aistia olevansa jossain eteläeuroopassa. Itse olen ylpeä lappeenrantalainen ja kehottaisin samaa muillekkin. Niin ja suvaitkaa paremmin myös erillaisuutta, ei olla niin sisäsiittoisia sitten.

    • sisäpiirimyöhyöhää

      Ei lappeenranta ulkoisesti huonoimpia ole joskaan ei niin hyvä kun nämä Lpräläiset "hehkuttaa".
      Ihmisisrä enimmän osan jos vois vaihtaa niin sitten sinne voisi muuttaa takaisin ja ilmapiirikään ei ainakaan voisi huonontua.

    • Kiitos

      Tervetuloa. Oletpahan yhtä kokemusta taas rikkaampi. Hyvin ottavat vastaan nähdäkseen voitko olla ns.perheen jäsen. Mutta kun muutat muualta niin elä unta näe. Ja turha odottaa edes kiitoksen sanaa. Sitä ei tämän kylän sanakirjasta löydy.
      Ja jos tulet rahatukun kanssa nin eipä paljon ole hetken päästä jaettavaa.Onnea.ja osaan ottoni.

    • sopusointunen

      Muutin Helsingistä Lappeenrantaan viisi vuotta sitten, ja varsin tyytyväinen olen että muutin. Kaikki kaupungin palvelut on kävelymatkan päässä, tai ainakin pyörämatkan. Kaupungissa on elokuvateattereita, konsertteja, teatteri, monipuolisesti erilaisia kauppoja. Junalla pääsee näppärästi reilussa kahdessa tunnissa Helsinkiin.

      Ulkoilumahdollisuudet on hyvät; talvella latuja ja kesällä lenkkipolkuja ja Saimaalle pääsee veneilemään.

      Uusia ystäviä olen saanut harrastusten myötä ihan "alkuasukkaista" sekä myös muualta muuttaneista.

      Takaisin Helsinkiin en muuttaisi. Tykkään rauhallisesta menosta, en ruuhkista ja kiireestä. Kyllähän se niin on, että omasta itsestä riippuu kuinka viihtyy ja sopeutuu.

    • merkkierkki69

      Lappeenrantaan muutosta ei ole kokemuksia, mutta Lappeenrannassa asumisesta on pitkät kokemukset syntymästä lähtien...

      Ihan hyvä kaupunki tämä on, ja Lappeenranta on sijaintinsa vuoksi myös vahvasti "tulevaisuuden kaupunki", eli on epätodennäköistä, että tämä pahasti alkaisi näivettymään pitkässä juoksussa vaikka metsäteollisuus tekisi "pienet saneeraukset"...

      Taisi kuitenkin kysymys olla vain provo, sillä samaa kysytään aina uudestaan tasaisin väliajoin, ja ilmeisesti tarkoitus on herättää kaikki elämäänsä kyllästyneet trollipeikot talviunestaan. Hyvin näyttää onnistuneen.

      Ai niin, ja Lappeenrannassa on SaiPa. Missään muussa kaupungissa ei ole SaiPaa!

    • добро пожаловать

      suosittelen jos tuleva työpaikkasi noudattaa muuta kuin PAMin taulukkopalkkaa.täällä on nimittäin kaikissa kaupoissa ryssälisä hinnoissa.venäläisten kanssa pärjää kun ei alistu, ei liikenteessä eikä kaupoissa,kerran on ryssä yrittäny cittarissa ohittaa mutta otin hihasta kiinni ja huusin sille suomeksi että jonon perälle saatana ja kuuluvalla äänellä ni usko kerrasta ni ei tarvinnu taluttaa!uskomattomat kaistanvaihdot yms venäläiseen liikennekulttuuriin kuuluvat erikoisuudet hoidan torven soittamisella ja väkisin autonkeulan työntämisellä eteen, ei en anna edelleenkään ryssälle periksi.

      mukavaa täällä on saimaa,satama,linnoitus,saipa,hyviä rauhallisia luonnonläheisiä asuinalueita lähellä kaupunkia(10 km sisällä kaupungista),paljon erilaisia isoja kauppoja laajoine tuotevalikoimineen,hyvät liikunta mahdollisuudet.

      uusiin ihmisiin/kavereiden tutustuminen/saaminen hiukka vaativaa koska paljon sisäpiirejä mutta asuu täällä melkeen normaalejakin ihmisiä joista saa erinomaisia kavereita:)

    • shambala

      Ei näytä kiinnostavan paljon LPRlaisia tervetuloa toivottaa. .Itse muutin näille kotiseuduilleni 5 v sitten ja voin
      sanoa, että se karjalainen iloisuus ja ratsuväen romantiikkka on vain myytti ja turistirysä- betoni, kaupallisuus ja venäläisten kosiskelu hallitsevat. Jos niistä tykkää, niin tervetuloa vaan. Eipä tämä sen kummmempaa ole kuin muuallakaan Suomessa sinänsä. Ihan hyvä kaupunki - Kesällä kaunis ja elävä, talvella kuollut kuin poltavansika.

      • joko tai

        Minusta tämä ei kyllä ole edes kesällä kaunis eikä elävä.
        Satama: melkosen pieni joko aivan liian täynnä tai tyystin tyhjä, Lpräläiset elää laumaelämää ja käyttäytyvät lauman mukaan, poikeuksia ei saa olla.


    • mörköliini

      Jokainen ihminen luo itse iselleen ympäristön jossa elää. Lukekaa Tove Janssonin kirja "Muumipappa je meri". Sitten tiedätte, että jokainen ihminen raahaa mukanaan "mörköä",entistä elämäänsä. Jos mörkö on mukana niin elämä Lappeenrannassa, Rovaniemellä, Singaporessa tai missä tahansa ei onnistu, ennenkuin pääseen oman elämän möröistä eroon. Miettikääpä sitä,

    • Riitta P

      Pakatkaa hyvät polvisuojat mukaan!

    • mie sie hää

      Haukkukaa nyt ittiänne, muuten haukutte aina muita. Tympeetä sakkia.

    • paikallinen sananlasku

      Vittuako, tänne muutat? :D

    • onnellinen nainen

      jaaha. muuttakaa pois jos niin kamalaa on. :D itselläni ainakin kaupungissa mukava työ, ihana mies, ihania ystäviä (opetelkaa te muut valitsemaan seuranne paremmin), mukava koti ja harrastusmahdollisuudet. ja mikä ihanempaa kuin katsoa ikkunasta nousevia lentokoneita ja antaa haaveille siivet, tai lumettomaan aikaan mennä linnoituksen rinteille piknikille ja ihastella sataman menoa. sopivan kokoinen kaupunki miulle ja kaiken oon saanu mitä oon tarvinukkii! itänaapurit toki ottaa välillä pannuun mutta ilman niitä ei täälläkään mitään olis ja ei ne kaikki ole samasta puusta veistetty. JA ANTAVAT MUUTEN PAREMMIN TIETÄ JALANKULKIJOILLE KUIN KOTIMAISET.

      • siivet saan

        Sepäse, haaveille ei ole pelkästään annettu siivet vaan toteutettu niitä, siinä on vaan se huono ta hyvä puoli että näkee vielä paremmin Lprn kun on vertailupohjaa,viimeistään ymmärtää missä elämä menee totaalisesti hukkaan.....


      • pefinv

        "JA ANTAVAT MUUTEN PAREMMIN TIETÄ JALANKULKIJOILLE KUIN KOTIMAISET."

        Juu. Asia, mikä jokaisen venäjälle matkaajan tulee huomioida. Jalankulkijat ovat oikeasti tottuneet siihen, että niille annetaan tilaa. Jos ajaa "Suomix", niin voi tulla onnettomuus.


    • mie sie hää

      "... sopivan kokoinen kaupunki miulle ja kaiken oon saanu mitä oon tarvinukkii!"

      Niin varmaan kun on vaatimukset minimissä ja kun ei paremmasta tiedä.

      • onnellinen nainen

        paremmasta en ehkä tiedä mutta huonommasta kylläkin! arvomaailmansa kullakin. en tiiä mitä vaatimuksia teil muilla on mut tärkeintä et miulla on kivaa. :) jääkää työ valittamaa kuin on pyllystä nii mie lähen nauttimaan etelän auringosta! ja kotiin on mukava palata!


    • Voimaa On Joutseno

      Jos oot vähään tyytyväinen ni muuttakee Joutsenoon, lyhyt matka kumpaankin ostoshelvettiin ( Imatra/Lpr). Täällä ei ainakaan "tovereita" ole tungokseksi asti. Leppoisa paikka asustella. Mitäänhän täältä ei kaupoista saa muuta kuin ruokaa, mutta kuten alussa mainitsin niin lyhyt matka palveluiden äärelle. Ainut huono puoli kauppojen aneemisuuden lisäksi on se, että kuulutaan nykyään Lappeenrannan tyrannikaupungin alaisuuteen.

    • 5+1

      Mie mie mie mie sanoin, mie tein, tuppukylä mikä tuppukylä, ihmettelen suuresti kun tuossa edellä kehuttiin liikuntapaikkoja hyviksi, mistähän nämä kehujat tulee? Rähjäisimpiä uimahalleja en ole tavannut kun täällä pitäisi kaupungissa, yhden kerran käynyt keskustan hallissa ja se riitti, hirveä rötiskö, varsinkin saunat. Vertaan Lahden peruskorjattuihin halleihin. Ja sitten nuo ns, pururadat vaikka lentokentän ympärillä päästetty todella surkeaan kuntoon. Vai liekkö tuolla niin väliäkään.

    • Toppahousuton

      Miika Nousiaista lainaten: Haistakaa vittu! Paska täällä jo haiseekin.Tervetuloa Lappeenrantaan.

    • Turkulainen6

      Onpas täällä negatiivissävytteistä porukkaa :O
      Mie oon ite ja muuttamas perheeni kans takasin Lappeenrantaan 13 muualla vietetyn vuoden jälkeen. Tykkäsin asua siellä, ja mieli tekee takas.

    • kokoomus jyrä

      Olet Turkulainen6 ilmeisesti kokoomuslainen jotka kehuukin kaupunkia.
      Suurin nähtävyys on Yliopisto ja maailman navasta tulevat tyypit

    • Niin se menee.

      Onhan täällä lorujen, tarinoiden kertojia kuinka pitäisi tehdä sitä, sekä tätä, korjata kunnostaa pitäsi mutta kun lähes kaikki jää puheiden asteelle, käytännössä ei tapahdu juuri yhtään mitään.

    • voi jösses

      Ite lähin 4v sitte pois. Ikäni asunu, mut ne ven.kieliset on tullu liikaa päälle. Luulee olevansa jotai kuninkaita, mutta...
      onhan siellä edelleen se "jakelija" siellä lauritsalassa ihan kaukaan portin liepeillä :D :D
      Kadunnimeä en kehtaa sanoa, mutta jalat leviää hyvin äkkiä ja kaikki kelepaa :)
      Naimisissa tosin on, mutta ei näköjään haittaa...
      P.S. ite en siihen klamydiaan koskis :D

    • hautausmaa....

      Ajoin hetki sitten Lpr:n kesksutan läpi autolla, ei taida sellaista rahaa löytyä että tähän läävään uudelleen majoittuisin.
      Miten ihmiset suostuu siihen että niiden elämä menee hukkaan ?

      • qwqwqwqwq

        Kurjinpia paikkoja, mitä Suomesta löytyy. Aivan perseestä.


      • Huvittunutmies

        Köyhällä kuten sinulla ei ole missään hyvä olla. Jos sinulta rahaa löytyisi, niin ostaisit ökytalon Saimaan rannalta ja valituksesi loppuisi siihen paikkaan.


    • Hiljaista on !

      Hiljaista on hiljaista on ei kuulu mitään koska Hiljaista on !

    • Juuliaa25

      Terve, kivä tietää. Sen takia haluamme muuttaa Lappeenrantaan kun luonto on upea ja ihmiset karjaiset ovat ystävälliset. Venäläisiä vastaan ei ole muuta kun van oppisivat käyttäytymään kuin muutkin ihmiset.

    • ParempiakinLöytyy

      Luonto tuolla Lappeenrannassa onkin parasta, mutta ihmisten ystävällisyys perustuu selkään puukotukseen. Etelä-karjalaisia ei voi kutsua "iloisiksi karjalaisiksi". Jos sitä etsii, kannattaa etsiä sitä pohjoisemmasta. Aitoa ja rehellistä ystävällisyyttä tuolla ei esiinny. Työelämässä, eritoten hoitopuolella (eksotella) työskennellessä kannattaa suojata selkänsä! Siellä selkään puukotus, juoruilu ja hyvien työntekijöiden mustamaalaaminen on arkipäivää.. kohteeksi joutuu heti,, jos tullut ulkopuolisena ja ilman" hyvä veli järjestelmää. " kaupunkina Lappeenranta on kuihtuva, liiketiloja tyhjinä ja tarjontana erittäin suppea.

      • huutistalepralaisille

        Tämähän se on. Luulin että karjalaiset ovat mukavaa porukkaa. Muutaman vuoden kokemuksella täytyy sanoa, että joka asiasta valitetaan eikä tehdä mitään asian hoitamiseksi. Selän takana puhutaan paskaa. Että se siitä myytistä.


    • Hyödytön

      98/100 tutusta on todennut ettei vähän aikaa asuttuaan kusekkaan lpr:n suuntaan. Ja ne loput 2 on kuollu.

    • tuppukylä

      Muualta tulleelle ollaan lipeviä mutta koko ajan seurataan että "mikä hää on". Kun on saatu vähäkin aihetta, juorutaan ja mustamaalataan ja kun on saatu kampatuksi niin nauretaan tyytyväisinä takanapäin. Se on sitä "iloista karjalaisuutta". Humppa täällä soi jonkun aikaa mutta sekin on jo aikoja sitten vaiennut.

      • Anonyymi

        Et tiedä mitä puhut. Leimaat kaikkia, eli teet kuten kivikaudella tehtiin.


    • tervetulloo

      En tiedä onko muualla enemmän kateutta, juoruilua, salakyttäystä ja pahantahtoista kieroilua kuin täällä. Edessäpäin saatetaan olla "mukavii".
      Tulokkaanan itsekin luotin heti täällä ihmisiin. Hyväksi käytettiin. Täällä ei saa olla parempi kuin toinen eikä ihan niinkään hyvä.
      Tuon kun tiettää niin kyllä täällä pärjää. Ja löytää täällä ihan oikeita ystäviäkin mutta ei välttämättä kyllä ihan heti.

    • Saimaan_rannalle_takaisi

      Mie tulin takaisin tänne Lappeenrantaan, eikä miul ole valittamista. Tosin tulin aika painavista syistä, ja ikävä jäi sinne mistä läksin, mutta tuskin enää lähden minnekään, kun juuret on kuitenkin täällä.
      Vähän tämä on pieni ja aneeminen kylä, mutta kaikki mitä elämiseen tarvii, löytyy. Selkäänpuukottamista ihmettelen edelleen; vähän se on siitäkin kiinni, mitä suustaan päästelee, miten käyttäytyy. Jos lähtee takki auki ja liput hulmuten tekemään tuttavuutta, ja työntämään itteensä joka paikkaan päälimmäiseksi, todennäköisesti osuu kohdalle myös niitä, jotka eivät leuhkimisesta ja muusta itsekehumisesta tykkää.

      Asuinpaikkana tämä on ihan samanlainen kylä kuin moni muu pikkukylä muuallakin, ei yhtään parempi tai huonompi.

    • peckalacka

      Erikseen pitää mainita vielä paikallinen maakuntalehti, jonka takana on ikääntyvä ylioppilas, joka ei ole näiltä seuduilta juuri minnekään poistunut. Sisältö on sen mukaista, eli täysi vitsi, koska tyyppi on saanut asemansa sukutaustansa perusteella, ei osaamisen. Sopii kuitenkin hyvin Lappeenrannan sisäsiittoiseen elämänmenoon.

    • flgdcppvkuo

      ES on aivan yhtä hyvä kuin mikä tahansa muu maakuntalehti.

    • HääHäHää

      Mie otin ritolat Lappeenrannasta vuonna 62 ja olen sen jälkeen käynyt siellä vain päivä"risteilyillä" kesäisin. Kyllä se oli hyvä paikka vielä 60 luvulla mutta eipä juuri sen jälkeen. Tekivät aivan sonnat asemakaavat ja rakennelmat. Kaikki liikenne sotkettiin perusteellisesti. Ryssätkin tulivat. Ei ollut ensimmäistäkään "vanhoina hyvinä" aikoina

      • Anonyymi

        Sitä se on kun asemakaavoista ei asukkailta kysytä.
        Eipä navetan lehmiltäkään kysytä kun uutta tehdään.


    • heseeum

      Ostakaa iso ja tasokas OK talo Saimaan rannalta läheltä keskustaa, niin tarvitse sen jälkee valitella.
      Hinta ei laske, vaan nousee.

      • Rahatvalmiina

        Alle 500 000 €:n ei saa tasokasta iso taloa Saimaanrannalta ja vielä läheltä keskustaa. Pari vuotta on haettu, mutta turhaan.


    • turbulensssi

      En kehtais` mutt sanon ett Saimaa on kaunis.

    • rfrf4r

      Saimaa on kaunis ja talo saimaan rannalla olisi kirsikka kakun päällä ja kaupunki tarvitsee varakkaita veronmaksajia, pitämään kallista teatteria yllä.

    • ajanympyrää

      Muuta ihmeessä! Tänne rakennetaan liikenneympyröitä kiitettävällä tavalla.
      Lauritsalan keskustaankin, jossa liikkuu auto per tunti. Lisäksi jonninjoutava "pääkadun "levitys jalkakäytäväkiveyksin. Ei järjen häivää. Pontus-Mälkiä linjalla liikennejakajia pilvin pimein. Miksi? Rahaa on!!!

      • Anonyymi

        Etkö menisi neuvomaan heitä, että miten asiat pitäisi tehdä? Turhaa, koska ei ole opetettu, eikä ole tapana kysyä kansalaisilta, vaan kaikkea rakennetaan ja tehdään kuin lehmille navettaa. Eläimiltähän ei kysytä.


      • Anonyymi

        Tämä helvetillinen taloudellinen toimeliaisuus suurella määrällä julkista rahaa on ollut ongelma jo vuosia koko Suomessa. Surutta syydetään rahaa esim turhiin liikenneinfroihin. Julkiset palvelut on mennet alas kuin lehmän häntä näiden poliitikkojen fantasiahankkeiden takia


    • fffkjfjöö

      Tämmöisiä nuhjuisia pikkukaupunkejahan Suomi on pullollaan. Et ylläty jos olet jo asunut yhdessä semmoisessa

      • Anonyymi

        Mikset ole muuttanut maailmalle metropoleihin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikset ole muuttanut maailmalle metropoleihin?

        Itse en sellaiseen muuttaisi mielelläni. Liikaa ihmisiä yhdessä paikassa, ja kaikki lukkojen takana. Ei mitään tietoa ihmisten jakamisesta sopiviin luonneyhtälöihin, vaan kaikki sekaisin, ja kiistoja saa kuunnella.


    • yyuu

      Tuli nyt keskiviikkona taas käytyä Lappeenrannassa. Minä käyn siellä vähintään kerran vuodessa ja ihan huvikseni koska se on mielestäni mukava paikka käydä.

      Kiinnitin huomiota siihen että jostain syystä opiskelijoita oli paljon liikkeellä. Jotkin bileet heillä oli kun joka paikassa pyöri haalariporukkaa. Se on aina aktiivisen ja dynaamisen kaupunginm merkki että on opiskelijoita.

      Samalla pistin merkille että kun LPR:ää haukutaan että se on poikamiehille huono paikka koska yliopisto keskittyy aineisiin jotka houkuttelevat enemmän miehiä niin kyllä niissä opiskelijoissa varsin paljon naisiakin oli ja hyvin viehättäviä.

      Katselin myös asuntoilmoituksia ja huomasin että LPR on aika kallis kaupunki asuntojen suhteen. Paljon kalliimpi kuin esim Mikkeli vaikka mielstäni ihan samanlaisia kaupunkeja ovatkin.

      Itse ketjun aiheeseen sen verran että jos jonkun mielestä LPR on paska kaupunki niin neuvoni on että lähtee käymään Kouvolassa tai Kuusankoskella, tai samaa kouvostoliittoahan ne ovat, siinä teille on ihka oikeat ankeat perslävet nimimerkillä kokemusta on 10v asumisesta siellä seudulla.

      • Huvittunutmies

        Olet oikeassa, sillä mitä enemmän ihminen valittaa, sitä varmempi on, että köyhyys ja tyhmyys vaivaavat, Eihän kapisessa vuokrayksiössä voi kuin valittaa kohtaloaan ja samalla syytellä Lappeenrantaa.


      • Eilpr

        Kouvolassa on sentään vapaita hyvännäköisiä naisia ja se on paljon se.


      • Anonyymi
        Eilpr kirjoitti:

        Kouvolassa on sentään vapaita hyvännäköisiä naisia ja se on paljon se.

        Ikäänkuin muualla ei olisi? Kyllä niitä on Helsingissä eniten, mutta sinne en muuttaisi vaikka maksettaisi.


    • Saimaapasaimaa

      Onhan tämä Saimaan rannalla eli kansallismaiseman äärellä.
      Voi kun joskus pääsisi vielä Vesitorniin näyttämään maisemia muualta tulleille vierailleni. Mutta aipä taida onnstua vielä vuosiin. Ikävä kyllä, täällä ei ymmärretä mitä tässä kaupungissa olisi matkailijoille näytettävää. Maisema tuli kuuluisaksi jo aikoja sitten muun muassa Saimaa-tupakkiaskin kannessa.

    • Anonyymi

      Vanha ketju, mutta kannattaa etenkin nykyisin miettiä 2 ellei 3 kertaa kannattaako tänne ahdasmielisten ankeaan kaupunkiin muuttaa.

      • Anonyymi

        Kannattaa miettiä miten suuri valta yhden ihmisen mielipiteellä on mistäkin asiasta, sikäli kun ihmiset eivät kivikauden tapaan ole juurikaan kiinnostuneita eivätkä tietoisia toistensa luonteesta.
        Sinua siis ahdistaa, ja puheestasi viitaten kaipaat ymmärtäjää - kaltaisistaan ihminen saa ilonsa. Oletko kenties vuohi tai rapu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa miettiä miten suuri valta yhden ihmisen mielipiteellä on mistäkin asiasta, sikäli kun ihmiset eivät kivikauden tapaan ole juurikaan kiinnostuneita eivätkä tietoisia toistensa luonteesta.
        Sinua siis ahdistaa, ja puheestasi viitaten kaipaat ymmärtäjää - kaltaisistaan ihminen saa ilonsa. Oletko kenties vuohi tai rapu?

        Kenties ihmisillä jotka on asuneet muuallakin kun lappeenrannassa on vertailukohteita ja itselläni oli suuri virhe muuttaa tänne on tää melkonen junttila jota en olisi uskonut, mutta nyt on asiat hyvin muutto lähestyy ja elämän ilo palaa.

        Suosittelen kyllä muillekin jos vaan eälämän tilanne antaa mahdollisuuden vaihtaa maisemaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kenties ihmisillä jotka on asuneet muuallakin kun lappeenrannassa on vertailukohteita ja itselläni oli suuri virhe muuttaa tänne on tää melkonen junttila jota en olisi uskonut, mutta nyt on asiat hyvin muutto lähestyy ja elämän ilo palaa.

        Suosittelen kyllä muillekin jos vaan eälämän tilanne antaa mahdollisuuden vaihtaa maisemaa.

        Muuttaisin pois Suomesta jos voisin. Johonkin, missä ei ole niin kylmä. Mutta kaikkialla, missä lämpöä on, se vetää kaikennäköistä väkeä puoleensa.
        Suosittelen kirjaa Fatuhiva. Kertoo siitä, että paratiisi ei ole sitä, mitä väittää. Toisaalta se on kirjoitettu muistaakseni joskus -50 luvun paikkeilla.


    • Anonyymi

      Jos huono tuuri asunon ostossa,sanerattu kerrostalo,mukana kaupunkinterveystarkastaja,rakenusvalvonta,museovirasto,paikallinen tavarantarkastaja,isänöintitoimisto3kpl.tutkiainssi.JA asianajaja Rakentaja a1asunnot.Maksetuja todistajia .Oikeutta et.SAaVenäläine ruletti toimii

    • Anonyymi

      Kokemusta LPR:aan muutosta? Ei sen kummempaa kun muualekaan. Ei liikaa tavaraa mukaan, jätä ylimääräiset kierrätyskeskukseen. Pakkaa auto tai todennäköisemmin paku (kuorma-auto on jo liikaa), ja aja uudelle kämpälle.
      Olisi hyvä, jos et olisi omaisuutesi orja. On kerrottu, että nykyään asunto ja omaisuus omistaa ihmisen, vaan ei ihminen asuntoa. Jos alkaa tuntua, että olet osa omistamaasi maata ja omaisuutta, olet mennyt liian pitkälle.

    • Anonyymi

      Lappeenranta on ihan kiva kaupunki. Vieressä oleva Imatra myös ja asuminen Imatralla paljon edullisempaa. Itse ehkä katselisin asuntoa Imatran suunnalta sillä tie on hyvä ja nopea ajaa jos työpaikka on Lappeenrannassa. Säästö on melkoinen ja Imatra hyvä psikka lapsille

      • Anonyymi

        Asunto ois hyvä, jos siellä olisi muunlainenkin lämmitysmuoto kun vesipatterit. Leivinuuni ois hyvä. Tuleen voi luottaa.


    • Anonyymi

      AP,TAAS TÄMÄ PÖSLÖ MUUTTAMASSSA AINA SAMA ALOITS ONKO SUOMI 24 IDIOOYYTII TYÖTEKIJÄ TAKAN ..VAJAKKI.

      • Anonyymi

        Taidat olla alkuperäinen sisäsiitos, kun et osaa edes kirjoittaa. Mahtavaa....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidat olla alkuperäinen sisäsiitos, kun et osaa edes kirjoittaa. Mahtavaa....

        Miten sinä eroat siitä, että matkin muiden sanomisia? Olet siis häntä pahempi, eli muistutat pelkkää navetan lehmää tai matkijalintua.

        Ennemminkin sanoisin, että hän ei ole tietoinen luonneidentiteetistään, joka näyttäisi olevan fanaattinen (kk härkä tai härän vuosi), tai sitten hänen pääluonteessaan on joku yang polariteettitekijä, esim. hevonen, lohari tai tiikeri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten sinä eroat siitä, että matkin muiden sanomisia? Olet siis häntä pahempi, eli muistutat pelkkää navetan lehmää tai matkijalintua.

        Ennemminkin sanoisin, että hän ei ole tietoinen luonneidentiteetistään, joka näyttäisi olevan fanaattinen (kk härkä tai härän vuosi), tai sitten hänen pääluonteessaan on joku yang polariteettitekijä, esim. hevonen, lohari tai tiikeri.

        että matkin --> että matkit


    • Anonyymi

      Miksi te kommentoitte, koska kukaan ei ole muuttamassa, eikä muutakaan. Olisi aika jo oppia näiden samojen provot.

      • Anonyymi

        Ai minäkö en ole muuttanut muutamien kuukausien sisällä? Mikä narsistinen tarve on sinulla ylentää itses puolijumalaksi, joka tietää kaiken ja puolet mahdottomasta?


    • Anonyymi

      Ju ju.. nainen saa varautuu olee jakorasia, ei 12 äijää painaa yhtä tammaa. Näi tää lapasessa menee

      • Anonyymi

        Sanot siis A luokan naista eläimeksi? Ja vain asteen korkeammaksi kuin sorkkaeläin?


    • Anonyymi

      Porukat valittaa miten huono on asua, kuten kaikkialla muuallakin Suomessa. Ihmisten käytös ei juuri eroa muista. Harvalla on mitään uutta kerrottavaa.
      Kun ihmisiä katsoo, Venäjällä, Suomessa, USA:ssa, tulee mieleen sorkkaeläimet jotka pysyvät oman maatilan aitojen sisäpuolella jopa tietoa etsiessään.
      He eivät opiskele, eivät etsi edes viisauksia, eivät ota selvää omasta luonteestaan, sortuvat matkijalintumaiseen hokemiseen, jos jossain tapahtuu iso onnettomuus tms., lähtevät kuin lehmät ja lampaat juoksemaan kiljuen kuin apinat, kuten ovat kuulleet muiden tekevän, eli olettavat sen olevan "oikeanlainen käytös".

      Heidän elämänsä junnaa paikallaan, eivätkä tiedä elävänsä kivikautta nykyajan tekniset laitteet käsissään. He ylentävät itseään omaisuutensa perusteella, monesti niin, että heidän talonsa omistaa heidät.
      Heidän käytöksensä lisääntymisen suhteen on kuten eläimillä; eroa ei ole - lisääntyvät milloin lystää. Kun sitten syntyy äärimielisyyteen alttiita luonteita, menevät valittamaan lääkärille (isäntä) miten pojalla menee huonosti, eikä lääkäri osaa todeta muuta, kun että masennus.

      Astrologia, joka auttaa ymmärtämään toista, ettei tuomitsisi tätä, on heille pahempaa kuin porno - kauhistus, jota ei koulussa opeteta. Ja kun joku toruu heitä, tai tuo esiin jotain uutta, kääntyvät pois kuin eläimet, jotka eivät ymmärrä puhetta, vaan odottavat vain sitä seuraavaa rehu annostaan.
      Jos jo laissa sanottiin "älä anna laumassasi kahden erilaisen eläimen pariutua", niin kuinka paljon ennemmin ihmisten keskuudessa siitä pitäisi pitää huolta? Kun sitten lapsi tapetaan tms., mikä on reaktio? He toteavat nimen, että se teki, äännähdyksen, ja kuitenkin maassa on tuhansia ihmisiä, joilla sama nimi, mutteivät tutki luonnetta.

      Viranomaiset ovat yhtä eksyksissä kuin kansa, koska heille ei opeteta mitään konkreettista uutta. Onhan sillä työllistävä vaikutus poliisiin ja sairaalaan, kun ihmiset tappaa ja pahoinpitelee toisiaan, kun eivät voi ymmärtää!
      Siinä missä edistyneet ihmiset miettii luonteen perusteella sopivaa, olen niin pitkällä, että mietin jo valtiota ja siinä olevaa kaupunkia tai aluetta mihin muuttaa sen perusteella milloin se on luotu. Samalla ihmettelen missä on klaanini ja lapseni!

    • Anonyymi

      Vain ja ainoastaan positiivistä

    • Anonyymi

      jaa

    • Anonyymi

      Vanha ketju, mutta ei tänne vähä-äluisten kaupunkiin kannata edelleenkään muutaa eikä edes harkita sitä.

      • Anonyymi

        No mihin sitten? Ja miksei LPR:aan kannata muuttaa? Jos LPR:ssa vähä-älyisiä, niitähän on sitten muuallakin.
        Jos kaupunkiin muuttaisi joku harvinainen tapaus, ja älykäs, ja oivaltava, luulisi LPR:n tuntevan olevansa etuoikeutettu? Mutta sellaisesta siitä kertoisi?
        Mikä yleensä laittaa porukan muuttamaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No mihin sitten? Ja miksei LPR:aan kannata muuttaa? Jos LPR:ssa vähä-älyisiä, niitähän on sitten muuallakin.
        Jos kaupunkiin muuttaisi joku harvinainen tapaus, ja älykäs, ja oivaltava, luulisi LPR:n tuntevan olevansa etuoikeutettu? Mutta sellaisesta siitä kertoisi?
        Mikä yleensä laittaa porukan muuttamaan?

        Onhan niitä, mutta ei niin paljon kuin Lappeenrannassa jotenkin tää LPR on niin vastenmielinen paikka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan niitä, mutta ei niin paljon kuin Lappeenrannassa jotenkin tää LPR on niin vastenmielinen paikka.

        Minulle vastenmieliseksi paikaksi ilmeni Kuusamo. En ensin ymmärtänyt miksi paikka tuntui niin luoltaan työntävältä, mutta sitten tarkastin, ja huomasin paikan olevan luotu lohikäärmeen vuonna. Tässä on yksi vihje.


    • Anonyymi

      "Muutto Lappeenrantaan - Kokemuksia?"

      Joo - poismuutto, ja jätetään alue venakoille, ni pääsee paikka vähemmällä, kun Venäjä tulee yli. Paikkoja ei tarvi pommittaa hajalle.

      • Anonyymi

        Elätkö harhoissa vai peloissa?


    • Anonyymi

      Miten tää kaupunki on tähän surkeuden jamaan ajettu aikanaan oli Rakuunat ja tapahtumia humpat ym ym ja ihmiset iloisen mukavia ja kaupunki eläväinen.

      Vaan kuis on nyt ihmiset pääsääntöisesti ahdasmielisiä kaupunki tapahtuma köyhä
      ja keskusta kuin aavekaupunki, eli niille muuttajille miettikää tarkasti.

    • Anonyymi

      keskustan kun saisi elävöitettyä takaisin 1990-luvun malliin. Vähän liian pieni kaupunki kävelykatukeskustaksi, joten autoille pitäisi keskusta avata ehdottomasti uudelleen ja atujen varsiin ilmaiset parkkipaikat, vaikka 1h ilmaiseksi.

      • Anonyymi

        Niinpä kukahan se järjen jättiäinen joka alulle pani nuo kävelykadut näihin käpykyliin kuten nyt Lappeenranta ja Imatra joka on näivettynyt jo tosi pahaan jamaan ja ikävä kyllä Lappeenranta ajautumassa samaan suuntaan keskustan osalta.

        No onhan se jo nyt aika surkea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä kukahan se järjen jättiäinen joka alulle pani nuo kävelykadut näihin käpykyliin kuten nyt Lappeenranta ja Imatra joka on näivettynyt jo tosi pahaan jamaan ja ikävä kyllä Lappeenranta ajautumassa samaan suuntaan keskustan osalta.

        No onhan se jo nyt aika surkea.

        Mutta EU komissaarille kelpaa tulla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta EU komissaarille kelpaa tulla?

        Matalastakin majasta voi tulla ulos suurmies, on sanonta.
        Jos Suomen pressa valitsisi asuinpaikakseen LPRn, valittaminen loppuisi varmaankin melko pian?
        Mitä sen kaltaista on jo tullut? Siitä ei media kerro, ellei hän ole julkisuudessa. Ja ihmisiä kiinnostaa pääosin maanpäälliset tittelit. Siksi Jeesuksellakaan ei juuri ollut puolustajia.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.is.fi/politiikka/art-2000010371274.html

        Joku puheenjohtaja tms. Saiskohan hän edesautettua, että rajat saataisi auki järkevällä tavalla ilman pakolaisvyöryä?

        Siinä se Ursula aatteli kun kävi Lappeenrannassa, että hyvä jumala onko Suomemaassa tälläisiä perähikiöitä vielä olemassa.


    • Anonyymi

      Asuin Lappeenrannassa yli 20 vuotta. Yhtään mukavaa paikallista en tavannut sen aikana. Pilkkaajia, seläntakana puhujia ja väkivaltaisia ihmisiä. Ulkopaikkakuntalaiset saisivat vaan muuttaa muualle asenne.

      • Anonyymi

        Harmi sinänsä, mutta olet täysin oikeassa samoja tuntemuksia on tullut oli kyllä virhe muuttaa Lappeenrantaan, mutta aina ei voi voittaa.


    • Anonyymi

      "Hei!
      Olemme muuttamassa Lappeenrantaan. Kokemuksia?"

      On kokemusta. Irtisanot vuokra- ja sähkösopparin, pakkaat kamat, lainaat kaverilta pakun, kamat autoon, siivoat kämpän, ajat uuteen majapaikkaan, kamat uuteen kämppään, lamppu kattoon ja sohvalle juomaan kaljaa ja ihmettelet että mitäs sitten... Näin niin kuin pääpiirteittäin muutto tapahtuu.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4643
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe