STS aiheutti trauman

STS missä vastuu?

Vaihto-oppilasvuotta suunnitellessa kannattaa harkita todella tarkkaan järjestön valintaa ja suhtautua tosi kriittisesti esitteisiin ja nettisivujen lupauksiin.

Reipas ja iloinen nuori, joka lähtee iloisin mielin ja odotuksin toiselle puolelle maapalloa, saattaa yllättäen joutua toteamaan, että onkin totaalisen yksin ilman isäntäperhettä ja järjestön tukea.

Lastensuojelun edustaja on ollut lapsemme tapaukseen liittyen yhteydessä STS:n maajohtajaan ja paheksuen hämmästellyt tämän kylmäkiskoista ja välinpitämätöntä asennetta. Tapauksessamme epäillään heitteillejättöä.

Kymppitonnin rahallinen menetyskin tuntuu vielä pieneltä niihin traumatisoiviin kokemuksiin verrattuna, mitä STS on esim. meidän lapselle aiheuttanut.

Asiantuntijoiden mukaan tällaisilla kokemuksilla voi olla hyvinkin ikävät ja kauaskantoiset seuraukset, jotka saattavat esim. vaikeuttaa nuoren opiskelua.

Emme olisi ikinä avanneet STS:n ovea, jos olisimme tienneet, mitä tuleman pitää.

10

322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -

      Ja mitäköhän tällä kertaa on tapahtunut?

      • Johtajako kyselee?

        Miksikö kiinnostaa?


      • Asiat käsittelyyn

        Kysyjän väheksyvä ja välinpitämätön sävy taitaa johtaa jäljet itse sylttytehtaalle...
        Mikäli näin on, kysymys on turha. Tiedätte varsin hyvin, mitä on tapahtunut asioiden ollessa paraikaa käsillä, tosin laajemmat käsittelyt vielä edessäpäin!

        Uskon nuorten hyvinvoinnin olevan huolenaiheena vaihtoon lähtevien vanhemmilla, siksi kerroin. Aikanaan tulen kertomaan kaikesta tarkemmin.

        Pidän STS toimintaa niin ala-arvoisena, ettei asioista tule vaieta!


    • STS sijoittaa suomalaisnuoria maailmalla varsin kyseenalaisiin olosuhteisiin ja perheisiin.

      Sikolätit ja perheet erilaisine ongelmineen ovat tulleet tutuiksi useille suomalaisnuorille.

      Järjestö vakuuttaa, kuinka perheet valitaan huolella ja ovat tarkan seulan läpikäyneitä. Tämän "tarkan seulan" läpäisseitä perheitä on nyt sekä
      Suomen terveydenhuolto että lastensuojelu kauhistellut.
      Ala-arvoisten olosuhteiden ohessa järjestön edustajat syyllistyvät jatkuvaan henkiseen painostukseen pitämällä nuoria jatkuvan pelkotilan vallassa jakaen varoituksia ja uhaten erottamisella.
      STS onkin aiheuttanut pysyviä traumoja toiminnallaan:
      Iloisin mielin vaihto-oppilaaksi lähteneitä positiivisia nuoria on palannut kotiin masentuneina ja erilaisista pelkotiloista kärsien.
      Ja miten onkaan STS:n vastuuhenkilö maajohtaja Silvonen kantanut vastuunsa ja reagoinut em. tilanteissa..?
      Vähätellyt, kiistänyt , vastuuttanut muita, kieltäytynyt kommentoimasta ja lopulta pakoillut.

      Viranomaisten Suomessa on korkea aika puuttua tähän vilpilliseen ja nuoria haavoittavaan toimintaan, jolla jokin taho tahkoo tunteettomasti rahaa..!!

    • AikaLopettaa?

      Heitän varmaa vaan bensaa tuleen, kun tuun kommentoimaan, mutta joo, miksi joka ikisessä paikassa, jossa mainitaan STS, samantyylinen kirjoittaja tulee heti mustamaalaamaan ko. järjestöä?

      • Sananvapaus

        Itse johtajako siellä kommentoi?
        Alkaako totuudet ko. järjestöstä kuumottaa?


    • Bravo STS

      Mutta joo, ootko funtsinu, että on liian monia eri kokemuksia ja tapauksia ko. järjestön törkeyksistä "samantyylisen" kirjoittamaksi? Vai meinaatko, että joku on keksinyt ja rustaillut kaikki vain pahansuopaisuuttaan ja mustamaalatakseen STS:ää ilman syytä?
      Ja joo, STS on tosiaan hyvä kielimatkatoimisto joo! Etenkin vaihtaripuoli toimii tosi hienosti niinkuin voi kirjoituksista lukea! ;)

      • pienen pieni villakoira

        Mitenkä musta tuntuu, että nämä lyhyet, STS:ää "kannattavat" mielipiteet johtavat sylttytehtaalle. Jos kysyjä on asiasta aidosti kiinnostunut, niin hänellä olisi varmaankin kompetenssia omiin mielipiteisiinsä, eikä vain yrittää hämmentää tätä ainoata foorumia, missä ME huijatut voimme keskustella ja kertoa kokemuksia. Aikaisemmin kirjoitustyylistä oli pääteltävissä itse Lumikin kirjoitustyyli, mutta nyt ilmeisesti kääpiöt on pantu asialle...


    • Kaduttaa

      Samanlaisia kokemuksia. Jälkien korjaaminen vie aikaa. Epäonnistunut vaihtarivuosi sekoitti niin lukionkäynnin kuin harrastuksenkin. Vuosi meni täysin hukkaan ja ikävä muisto jäi.

    • Mikä kulttuurishokki

      STS:llä hoetaan ja höpötetään kotiin paluun jälkeisestä kulttuurishokista jo valmennustilaisuudessa. Kyllä ainakin meille ainoa ja varsinainen shokki oli se, kun valkeni totuus STS:stä! Kertakaikkiaan halpamaista rahastusta eikä nuorista välitetä tuon taivaallista!
      Onko kellään tietoa, ketkä tämän lafkan omistaa? Ruotsista käsin ohjetaan Suomen haarakonttoria, mutta missä mahtaa olla ylin johto? Rekisteröityneenä johonkin Cayman-saarille, vai?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      3016
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      84
      2761
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2188
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      20
      1763
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1509
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1479
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1427
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1312
    Aihe