Oireet uudessa asunnossa

Aislinn*

Olen aiemmin altistunut homeelle useammassa asunnossa.
Muutin muutama viikko sitten lupaavalta vaikuttavaan uuteen vuokrakämppään, ja täällä alkoi kurkku tuntua kuivalta ja kirvelevältä, muita oireita ei ole. Hometta ei pitäisi tässä uudessa talossa olla, mutta asuntoon laitettiin uusi laminaattilattia juuri ennen muuttoani, laminaattipölyä oli asunnossa reilusti mutta olen imuroinut ja ilmanpuhdistin on päällä... mietin että voiko oireet johtua tuosta uudesta laminaatista? Vai pitääkö taas alkaa hometta epäilemään...

14

3729

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nolo tilanne laminat

      Veitkö saastuneita tavaroitasi uuteen puhtaaseen asuntoon.
      Meillä ja kaverille laitettiin muovimaton päälle laminaatti.

      Terveystarkastaja määräsi kaverin poistamaan jomman kumman. Oli omistusasunto.

      No minulla oli aso asuntoa en omistanut. Kun soitin terveystarkastajalle pitääkö tässä kanssa poistaa jompi kumpi, niin tuli pakollinen tauko terveystarkastajalla ja sitten kuitenkin suostui sanomaan, että "Se on vain suositus". Soitin kaverille ja kerroin asian. Ei alkanut kaverikaan repimään muovimattoa tai laminaattia pois.

      Että silleen. Pikkuisen on tuulella käypää hommaan nuo terveystarkastajien tulkinnat ja kannattaakohan uskoa mitä kaikkea vääntävät laminaateista.

    • huhh

      Mekin muutettiin uuteen asuntoon kolmen homekerrostalon jälkeen Talo rakennettiin 2012 jolloin muutimme sisään. Nyt tuntuu ettei kohta enää kestä uuden talon aiheuttamaa käryä vaikka ollaan oltu täällä vasta muutama kuukausi.. Tuntuu että joka paikka antaa päästöjä. Silmiä kirvelee ja punoittaa joka aamu. Huoneistossa lentää ihan pökertyneitä kärpäsiä. Kurkussa limaa ja ympärillä uuden talon ihana "tuoksu" , eli tosi hankalaa on ollut. Pakko muuttaa pois.
      Tietäisikö joku voiko noita uusia pintoja koteloida jollain lakalla tai maalilla ja sillä tavalla vähentää päästöjä? Mikä voisi vähentää niitä? Laminaattin lakkaaminen? Seinien uudelleen maalaaminen jollain päästöttömällä aineella?
      Onko kukaan onnistunut "koteloimaan" uuden talon päästöt siedettäviksi?

    • Vilutti

      Meillä uudessa talossa pidettiin ilmanvaihto tosi isolla ensimmäinen vuosi. Ei päästöt siitä lakanneet.

      Nyt pidän makuuhuoneen ikkunaa raollaan ja rullaverholla ja ikkunan eteen ripustetulla lakanalla ohjaan ulkoilmaa lämpöpatterin päälle ettei veto ole ihan hirveä. Näin onnistuu nyt vielä, mutta ei pakkasella.

      Päästöjä ei voi koteloida. Vuoteen ehkä voisi ja sitten olla päivisin muualla kuin kotona. Rakentaisin vuoteelle "pikkuhuoneen" ja siihen ilmanotto ulkoa tuuletusikkunasta lämpöpatterin välikköjen kautta. Rakenne voisi olla kevyt ja helposti purettava eikä jättäisi jälkiä mihinkään. "Pikkuhuoneeseen" voisi laittaa pienen ylipaineen ettei muun rakenteen päästöt imeydy sisälle.

      Päästöjä irtoaa vähemmän 18 lämpöasteessa kuin 22 asteessa. Huomaan tuon selvästi.

      Oma apu paras apu.

    • Seuranta päälle!

      Kun testasit ennen muuttoa esimerkiksi 40 osumaa ja muutit puhtaisiin tiloihin, niin sinun pitäisi nyt saada 20, tai alle osumaa! Nollille pääset vain ja ainoastaan kun palautat tärkeimmät mhb.t limakalvoillesi jolloin kestät ärsykkeitä normaalisti. Kun pinnoitat maalilla,tms, niin pahennat vain tilannettasi!

      ............jatkuu. Huom!
      a. Po mh-bakteerit eivät ilmesty tyhjästä limakalvoillesi!
      b. Limakalvojen Probiootti bakteerien palautusprosessi tarvitsee prikulleen:
      - 1.Lactobacillus-asidophilus,
      - 2.Lactobacillus-bulgaricus ja
      - 3.Bifidobacterium xxxxx bakteerit. Probiootti(mhb)-tuote saa sisältää muitakin probiootteja.

      c. >>>>>>Kun olet kvht-altistunut etkä ole käyttänyt po Probiootti-bakteereita, niin siirtyessäsi korjattuihin tiloihin jossa korjaus on onnistunut, niin silti saatat oireilla kemikaalipäästöille (maalit, liimat, muovit, jne), vaikka tiloissa ei enää olisikaan kvh-toksiinia!

      d. Kun olet kvht-altistunut, sekä olet käyttänyt po Probiootti-bakteereita ja olet siirtynyt “puhtaisiin kvht-altisteettomiin” tiloihin, eikä oiretasosi laske alle 5-osuman, niin saatat edelleen kvht-altistua tietämättäsi, koska suurin osa kv-homeiden gogktaileista ei haise ollenkaan!

      e. Kvht-altistuksen aiheuttamat muutokset terveydessäsi näet jo oiretestillä. Testin lopussa on suuntaa antava ohje oireilun poistumiselle, laskettuna oireilun tämänhetkisestä tasosta.
      Mikäli akuuttia tarvetta ei ole, kannattaa siirtää sitä lääkärissä käyntiä, kunnes näet onko se edes tarpeen.
      Tietenkin jos on akuutti tarve, niin sitten pitää mennä heti lääkäriin!

      f. Kun kärsit kipeistä jalkapohjista, niin kvht-altistuksen jalkapohjiin voit estää käyttämällä sisäkenkiä, joka estää jalkapohjien suoran kontaktin lattiaan.
      Jatkuu........
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/kvht-kvht-altistuneen-oiretesti/


      Opastus mhb.n:
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/mhb-maitohappoprobiootti-bakteerit-pahkinankuoressa-vaiheittain-lyhyesti/


      Tästä on kyse limakalvoillasi:
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/mhb-kolme-vaikutukseltaan-tarkeinta-probiootti-bakteeria-ovat-immuunipuolustuksen-perusta/mhb-kadonneiden-elamaa-yllapitavien-probiootti-bakteerienmhb-arvoitus-ja-homeiden-antibiootti/

    • Miten niin

      "pikkuhuoneen" ?
      Huoneeseen niin iso uusi huone kuin suinkin mahtuu. Ilma suoraan ulkoa ja hieman ylipainetta ettei ulomman huoneen kaasut pääse sisälle.

      Sopisi uusiin taloihin ja vanhempiinkin joissa ei hometta paljoakaan ole.

      Mutta uuden huoneen materiaalit? Mitä olisivat?

    • järki lähtee

      Mulle kävi aivan sama juttu. Ajattelin kanssa kokeilla uudempaaa asuntoa ja hyvillä fiiliksellä uuteen asuntoon, johon hiljattain laminaatti lätkästy lattiaan. Asuntoesittelyssä en haistanut kyllä mitään epäilyttävää. Mutta ekasta yöstä lähtien ja siitä eteenpäin oireita ollut pahenevaan tahtiin. Silmät sairaan kipeet, särkyä eripuolilla kehoa, päätä särkee, hengittäminen vaikeutuu yms. Aamulla aivan pää jumissa. Moneen kertaan pestyt vuodevaatteetkin alko viikon jälkeen haisemaan tunkkaselle puupölylle. Homekoirana haistelin kämppää eripuolilta ja totesin et lattia on se mikä haisee. Onko sitte laminaatin alla jotain vialla, ei tiedä.

    • Va-sis

      Pikkuhuoneesta kirjoiteltu. Voisikohan yöllä nukkua raitisilmanaamari päässä?
      Pitäisi olla joku kaappi mihin tulee ulkoa ilma. Sitten ilma lämpimäksi ja letkua pitkin nukkujalle..

      Tässä linjassa voisi olla kohtuuhintainen ratkaisu. Herkistyneelle kaikki rakennukset ovat myrkkyä. Pieni hirsitupa voinee olla poikkeus. Miksi pieni? Siksi, että koko ilmamäärä voidaan vaihtaa nopeasti eikä paljon mene lämmitettyä ilmaa harakoille.

    • Muuttovirhe

      Tämä on vuosien varrella neljäs uusi asunto mihin olen muuttanut. Kaikki muut ovat olleet (vuosia sitten rakennetut) hyviä asuntoja. Terveyshaittoja ei niissä ollut eikä näitä nykyaikaisia uusia ilmanvaihohärveleitä eikä energiasäästöikkunoita, puhumattakaan myrkkylle tuoksuvista kovapinnotteisista kaapeista ja ohutmuovilla ilman äänieristystä päällystetyistä lattioista. Rakentamisessa on menty näyttävä/halpa/myrkyllinen/epäterveellinen/epäaito/ halpaversio/ riisuttu/kestävä?// rakentamiseen missä rakannuttaja vaatii mahdollisimman hyvää katetta. Huonosti suunnitellut ja toteutetut asunnot halpatonteilla ovat terveydellinen riski ja kansallinen taloudellinen tappio lisääntyneitten sairauskustannusten vuoksi. Inhimillinen kärsimys kattaa kaiken elollisen kotieläimistä kasvehin ja ihmisiin. Mikään ei näissä asunnoissa elä ja heikommat kuolevat tai joutuvat sairaalaan. Viisaammat muuttavat nopeasti pois mutta ne jotka sairasuvat heti eivät jaksa muuttaa ja ovat pian muuttokyvyttömiä. He maksavat kallista vuokraa ja sairastavat omaalla kustannuksellaan sillä he ovat niitä suomalisia "jotka pärjäävät" .
      Suomalaiset rakensivat ja rakennuttivat aikoinaan hyviäå suomalaisia koteja. Mikä vei rakennusmestarit harakoille, arkkitehdit ullakolle ja urakat palikkafirmoille? Voittoa on aina tavoiteltu mutta asuminen on näillä levysasteilla jokseenkin pakollista ja juuri siksi firmat ja osakeyhtiöt lypsävät valtionapuja mutta missä on asukkaitten elämän turva ja turvallisuus.
      .

    • Astmaatikko

      Meille laitettiin vasta uudet laminaatit ja laminaatipölyä joka kaapissa ja tekstiileissä. Olen imuroinut, pessyt ja puhdistanut jne. Minulla on keuhkoastma ja nyt tosi vaikeaa eläminen laminaattien laiton jälkeen. Astmalääkkeiden käyttö lisääntynyt huomattavasti ja muita oireita ilmennyt myös. Voiko tämä kaikki johtua laminaateista?

      • khkjjkl

        Uudesta laminaatista voi irrota formaldehydia. Paljon tuulettamista.


    • sisäilmasairas

      Itseäni on auttanut ilmanpuhdistin,Electrolux,siinä on kahdet suodattimet,aktiivihiilisuodatin vaihdetaan vuoden välein,lähempänä oleva useamminkin.Maksoi jotain 250e,on paljon helpompi hengitttää,kun pidän sitä päivisin päällä.Haistelee ilmaa,välillä käy isommasti jos havaitsee jotain epäpuhtauksia.Minunkin asunnossa on muovimaton päälle asennettu 7v.sitten laminaatti,se ei kyllä haise tai mitenkään aiheuta oireilua.

    • Neuvoja1
    • jasti3e
    • Neuvoja1

      Kaveri ei haista kosteusvaurioiden hajuja, mutta minä haistan.........Miksi?

      Tämän takia:
      Lainaus oiretestin sivulta.
      " ..........jatkuu.
      Tulkintaohjeet: Katso kokonaisuutta. Älä tuijota ainoastaan yhtä oiretta, koska se voi käydä useampaan sairauteen.
      - 0.....5 oiretta: 100%.n varmuudella et ole altistunut KVHT.lle.
      - 5...10 oiretta: Kyseessä on todennäköisesti kosteusvaurio-homeiden toksiini.
      Seuraa jatkossa mihinkä suuntaan kehittyy^^vv.
      Tästä eteenpäin 100%.n varmuudella olet altistunut KVHT.lle.
      - Yli 10 oiretta: Etsi kosteusvaurio-homeettomat tilat asumiseen, työntekoon, jne.
      * Yli 17 oiretta: Tähän tasoon asti olet haistanut samat hajut mitä KVHT-altistumatonkin henkilö!
      * Tästä tasosta asti haistat KAIKKI Kvht.n aiheuttamat hajut, joten älä ihmettele Kvht-altistumattoman henkilön vähättelyjä!
      - Yli 20 oiretta: Poistu välittömästi kosteusvaurio-homeiden saastuttamista tiloista.
      - Yli 30 oiretta: Kyseessä on vakava altistuminen kosteusvaurio-homeiden toksiinille!
      *Huom! Kun parannat itseäsi niin tulkitse edellisiä ohjeita Käänteisenä!

      Edellä olevaa testilistaa voit käyttää kv-homeiden tilanteen seuraamiseen uusimalla testin, kun havaitset muutoksia terveydentilassasi, tai sisäilmassa.
      Kosteusvaurion toteamisessa sinua auttaa myöskin kotikuntasi terveystarkastaja(Jos osaa). Jatkuu.......... "

      Ja olet terve vasta sitten, kun olet poistunut kvht-altisteesta(=50% hoidosta) ja olet korjannut jo tulleet vautiot elimistöstäsi L-a, L-b, Bif hyötybakteereilla(=50% hoidosta), älä käytä lääke-antiboottia! Jolloin pintalämpösi keskiarvo on 36,4-36,8 ast.C. Ohjeet täältä: http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/tee-oiretestikvht-tee-immuunitestiimmuunijarjestelman-heikkeneminen/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe