Omavaraisena paremmin!

Angéliga Skywolf

Mielestäni Pöytyän tulee sijoittaa kestävään, turvalliseen ja puhtaaseen energian tuottamiseen ja olla kuntana riippumaton esimerkiksi kunnan ulkopuolelta ostetuista energioista, kuten sähköstä! Tällöin rakentamalla joko itse kuntana tai myöntää yksityistä tuotantoa aurinkopaneli peltoja kuten Saksassa!

Samoin isoja tuulivoimalapuistoja.

Haluaisin myös myötä vaikuttaa siihen että nyt Aurajoen uoman joutomaana ei anna mitään tuottoa niin rajusti nostetaisiin joen pintaa ylös noin 4-5 metriä padoilla ja patoihin joko kunta tai yrittäjät voisivat rakentaa noin 500 kw pien vesiturpiineita hyödyntämään Aurajoen virtausta!

Kaikilla näillä energian lähteillä kuntamme saisi omavaraisesti nyt kalliisti ostamamme ulkopuolisen sähkö energiaa!

Investointi pienvesivoimaloiden valjastamisiksi olisi noin miljoona euron luokkaa.

Aurinkokenno sähkön tuotanto olisi nykyisillä Saksalaisilla isoilla aurinkopaneleilla noin 0,70 senttiä KW ostettuina. Ja ne olisivat maksaneet itsensä takaisin jo 3 vuoden aikana !

Tuulipuisto 20 ison tuuligenerattorin voimin tuottaisi suoraan tuloa kunnalle lähes 20% voitolla per vuosi!

Myös pien-tuulivoima pitäisi kuntamme suosia kotitalouksille, aurinkopaneli kattoverhoilu pitäisi kunnassamme "suositella" rakennuslupa hakemusten perustaksi!

Kuntamme pitää viedä aurinkopaneli sähköä ja sen tariffi nyyntimaksua eteen päin lakiuudistuksila saattaen aurinkosähkö kunniaan ja mahdollistaa myydä ylijäämäsähkö valtakunnan verkkoon, pakottaen poistamaan vaarallisen ydinvoimasähkön maastamme!!!
Voisimme myös kunnassamme ottaa käyttöön vain omankunan sisällä toimivan tariffin jolloin se turvallinen aurinkosähkö tulisi meidän omaksi hyödyksemme jos valtakunnan sähkölinjaan ei myyntiä hyväksyttäiskään.

Tänä päivänä on meidän ydinvoimalamme ylittänyt lakisääteisen 10% tehoylityksen rajan, mikä estäisi valtakunnansähköverkon kaatumisen, ydinvoimalan yhtäkkisen sähkön tuotannon katketessa voimalasta.

(IAEA n Kansainvälinen ydinturvalaki . 1 § Ydinvaltioksi alkavan valtion, ja luvan saanut, on oman maansa rajojen sisällä rakennetun valtakunnalisen sähköverkon turvaamiseksi rakennuttaa vain ydinvoimala suuruudeltaan sellaisen, mikä ei saa ylittää valtakunnan verkon kokonaiskulutukselta yli10%. )

PS Tämä laki säädös selityksenä tarkoittaa sitä että jos ydinvoimalan tuotto ylittää tuon 10% maagisen rajan kaatuu koko valtakunnan verkko yhtaikaa voimalaitoksen kanssa ja täten räjäyttelee muutkin ydinvoimalat mukanaan koko suomessa. Tällain kävi Japanissa!

Kaukolämpö Pöytyänllä, Kuntamme pitää pystyä tuottamaan itse kaukolämpö oman kunnan rajojen sisältä hake, biomassa, puu, poltettavan jätteen ja aurinkokeräin lämmöstä saaman energian kautta tuottamaan kaukolämpöä.

Aurinko keräin tekniikan rakentamista suosisin aloittaa kunnassamme valmistamalla teollisuus sille ja myynttiin valmiita tuotteita. Samalla oma kuntamme voisi sijoitaa keräimet ensinnäkin kunnallisiin rakennuksiin ja tehdä käräin pelto lämpökeskuksen vierelle. Rakennuslupa asioissa voisi kunta " suositella" uusille talojen rakentajille tai muiden lämmitettävien tilojen rakentajille suosituksia asiasta.

Aurinkokeräin lämpö pitäisi kattaa ainakin noin 50% kokonais lämmitys kustannuksista ja mieluimmin enemmänkin säästäen luontoa ja kasvihuone kaasujen päästöjen takia!

Tällaisia ajatuksia tälläkertaa

4

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jaska jokunen 000

      Kaiken muun hyvin sulatan mutta tuo ydinvoima tökkii...

      Olen samaa mieltä kanssasi omavaraisesta kunnasta.

    • Juovuksissako?

      Oma nimikin jo väärin kirjoitettu.

    • Oma sähköverkko?

      Haluaisitko rakentaa Pöytyälle oman suljetun sähköverkon? Vai miten se hyöty jäisi parhaiten kuntalaisten omaan käyttöön?

      Entä miten omavaraistalous voisi toimia kunnallisella tasolla, kun ei sitä haluta ja voida toteuttaa edes kansallisella tasolla?

      Neljästä viiteen metrin veden nousu Aurajoessa hukuttaisi satoja peltohehtaareita alleen ja huuhtoisi ravinteita mereen melkoisia määriä. Myös ihmisten koteja ja muita rakennuksia jäisi veden alle varmasti kymmenittäin. Miten tämä olisi ratkaistavissa?

      • Angélica Skywolf 123

        Vastaus " Oma sähköverkko? " nimiselle henkilölle.

        1. Haluaisitko rakentaa Pöytyälle oman suljetun sähköverkon? Vai miten se hyöty jäisi parhaiten kuntalaisten omaan käyttöön?

        Vast: Näin olin ajatellut asian!

        2.Miten tämä olisi ratkaistavissa?

        Vast: Se olisi sitten insinöörien asia hoitaa sellainen asia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      109
      7883
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2882
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2472
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2185
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1855
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1609
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1446
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1364
    Aihe