Laadukas kissanruoka. Paljonko murkinaa?

hyppymyyrä

Onko nämä kissan hyytelöruoat kuinka laadukkaita? Whiskas muistaakseni on isäni kissalla, toista merkkiä en muista. Kertokaa laadukkaita raksuruokia ja kissan hyytelöruokia.

Jos isäni kissa on sisällä päivän, riittääkö puolikas pussillinen hyytelöruokaa, tai sitten kokonainen? Ja ulkokissalle (päivän ulkona) riittäneen 1 - 2 pussia?

10

265

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elukka

      Omalle kissalleni syötän Latz hyytelöruokia ja raksuja. Oma kissa on ainakin pitänyt kovasti, mutta jos sinulla on pentu se tuskin syö heti raksuruokia ellei ole opetettu. Mutta aina jos vähitellen pistää hyytelö ruokien hiukan raksuja niin tottuu syömään.

      Yleensä pakein kannessa lukee paljonko kissalle tulee antaa. Noin 100g pusseja aikuisen sisäkissan tulisi syödä 2-4 pussia päivässä ja pennun noin 2-3 ja vielä aikuisen ulkokissan 3-4 mutta riippuu kissasta. Tuossa vain suositukst.

    • hyppymyyrä

      Latsiahan se isän kissa myös syö. (: kiitos tiedosta!

      • mirri+musti

        Latz on hyvä merkki ja myös Gourmetista tykkää mun kisut
        Kyllä jos kissa on isohko, menee vähintään pari pussia päivässä.
        Suurella jopa 4 vaikka olisi sisällä.
        Kuivamuonaa kannattaa olla tarjolla myös koko ajan. Ainoastaan jos kissalla on syömishäiriö ja syö niin että lihoo niin ruokailua pitää rajoittaa. Usein eläin tietää määränsä, mutta oli mulla kerran maatiaistyttö joka pieni ja siro lapsena, mutta vanhempana oli sellainen 7,5 kg lyllerö. Silloin en tiennyt kissoista paljoakaan.
        Kuivamuona kannattaisi olla eläinkaupasta, esimerkiksi Royal Canin on hyvä, sitä on kissasta riippuen ikäluokittain, steriloiduille, ulkoileville, sisälläoleville pitkä ja lyhytkarvaisille.


      • 19+1
        mirri+musti kirjoitti:

        Latz on hyvä merkki ja myös Gourmetista tykkää mun kisut
        Kyllä jos kissa on isohko, menee vähintään pari pussia päivässä.
        Suurella jopa 4 vaikka olisi sisällä.
        Kuivamuonaa kannattaa olla tarjolla myös koko ajan. Ainoastaan jos kissalla on syömishäiriö ja syö niin että lihoo niin ruokailua pitää rajoittaa. Usein eläin tietää määränsä, mutta oli mulla kerran maatiaistyttö joka pieni ja siro lapsena, mutta vanhempana oli sellainen 7,5 kg lyllerö. Silloin en tiennyt kissoista paljoakaan.
        Kuivamuona kannattaisi olla eläinkaupasta, esimerkiksi Royal Canin on hyvä, sitä on kissasta riippuen ikäluokittain, steriloiduille, ulkoileville, sisälläoleville pitkä ja lyhytkarvaisille.

        Kamalaa paasaamista, mutta kuten kirjoitin noista Whiskaseista ja Latzeista tuohon alapuolelle, niin Royal Caniniin pätee ihan samat asiat. RC ei ole järin hyvä ruoka: se on laatuunsa nähden ihan älyttömän kallista ja sisältää hurjasti kissan ruokavalioon kuulumatonta (säilöntäaineet, viljat, kasvivalkuaiset). Parempia kuivaruokia on Applaws, Orijen ja harmillisesti vähän huonosti saatavilla oleva Power of Nature.

        Ylipainoisen kissan kanssa auttaa, kun ihan ensiksi karsii ruokavaliosta turhat hiilihydraatit pois, eli vaihtaa viljattomiin, sokerittomiin ja mielellään mahdollisimman lihapitoisiin ruokiin. Raksubaari kiinni, eli ei jatkuvaa raksutarjoilua ja säännölliset ruoka-ajat käyttöön ja painon pitäisi pysyä kurissa.


    • 19+1

      Latz ja Whiskas eivät kyllä kovin laadukkaita ole ja itseasiassa vielä laatuunsa nähden hurjan kalliitakin. Jos vain mahdollista, suosittelen lämpimästi vilkaisemaan Zooplus-verkkokaupan valikoimaa ja sieltä esimerkiksi Animonda Carny-tuotteet. Kilohinnaltaan ovat kutakuinkin samaa luokkaa kuin Whiskasit ja Latzit, mutta laatu (ja hintalaatusuhde) on jo huomattavasti parempaa. Ruokaa myös kuluu vähemmän ja kissa ulostaa vähemmän -> kissanhiekkaa kuluu vähemmän.

      Muita laadukkaita ruokia löytyy esimerkiksi Cosmalta, Feline Portalta tai Applawsilta.

      Mitä määrään tulee, monesti pakettien kyljissä olevat arviot ovat aika yläkanttiin. Meillä Feline Portaa/Animonda Carnya menee päivässä n. 150g/aikuinen kissa.

    • ........

      ^ Jep. Latzit, Whiskasit ja Shebat kannattaa jättää kauppaan.

      Samaan hintaan tai halvemmallakin saa viljattomia laadukkaita kissanruokia eläinkaupasta. Juurikin esim. Carny on sekä hyvää että edullista.

    • Ei markettimössöjä!

      Marketeista harvemmin saa kunnollista kissanruokaa, harvoja poikkeuksia lukuunottamatta. Whiskas, Latz ym. täyttä sontaa! Sisältää viljaa ( kissa on lihansyöjä!) myrkyllisiä lisäaineita ym. joista kissa todennäköisesti sairastuu.

      Eläinkaupan ruuatkaan ei kaikki ole hyviä. Opetelkaa lukemaan ainesosaluetteloa!

    • massu on pipi

      eipä ole tähän mennessä meidän kissan masulle löytyny sopivaa ruokaa.
      kaikissa on kissoille kuulumattomia aineita. Harmi ettei kissa voi pyydystää ulkona koska kissa on sisäkissa eikä rotukissasta saa ulkokissaa tehdäkään mutta ruoka mitä kissa saalistaisi siellä on varmana parempaa kissan massulle mitä nää teolliset mömmöt. Oon vaan kyllästyny tähän ettei sopivaa ruokaa vain löydä ja kissa on kokoajan löysällä.

      Ainoa mikä on auttanu on ostaa jauhelihaa tai seitiä niin kyllä massu normilisoituu näillä. Ilmeisesti kissa on allerginen ruokien lisä ja säilöntäaineille, ehkä myös viljoille.

    • pienen omistaja

      Miten kaikkien kissat ovat niin herkkä vatsaisia meillä toinen kissa juuri tullut ja aina vatsat kestäneet kaikkea mitä on annettu. Ikinä ei ole ostettu eläinkaupasta ja hyväkuntoisia ja onnellisia kissoja:)

      • kovin on pieni

        Miten niin kaikkien kissat on herkkävatsaisia? Eihän tässä ketjussa ole kuin yksi joka niin on maininnut. Omista kissoistani kenelläkään ei ole herkkää vatsaa, eikä ole koskaan ollutkaan aiemmillakaan.

        Sinulla on vasta toinen kissa juuri tullut ja silti voit sanoa, ettei ongelmia ole. Kovin on pieni otanta kahden kissan kanssa, että voisit sanoa mitään varmaa.

        Itse olen vuosia ostanut laatukamaa, niin eläinkaupasta kuin marketista (sieltäkin saa kun osaa katsoa mitä ostaa), kissat saa raakaa lihaa joka päivä ja kunnossa ovat ihan eläinlääkärinkin mukaan. Meillä kun kissat on tutkitusti terveitä, eikä vain oletetusti.

        Kissan vatsan ei kuulu kestää kaikkea mitä omistaja antaa, vaan eläinperäistä ravintoa ilman viljoja ja sokereita tai muita lajille kuulumattomia ainesosia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      383
      1470
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1263
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1200
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1082
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      967
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      806
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      90
      784
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      671
    Aihe