Valmistuminen työttömäksi, kokemuksia eTalouspro/Ecamrekry -ohj.

simca

Eli valmistun luultavimmin alkukeväävästä laskennan KTM:ksi, eikä työpaikasta ole tietoakaan. Olen hakenut kaikenlaisia paikkoja, käynyt haastatteluissa yms. Eikä vai ole tärpännyt. Alan työkokemusta on hieman (n. 3kk), jonka lisäksi joitain vuosia muuta työkokemusta (lähinä asiakaspalvelusta). Kotona homehtuminen ei houkuttele, ja tekisin vilpittömän mielelläni esim. kirjanpitäjän taikka palkanlaskijan töitä, joista tuntuu olevan pula, mutta olen ilmeisesti ko. tehtäviin "ylikoulutettu", koska kutsuja työhaastatteluihin ei tilitoimistoista koskaan kuulu (tai sitten hakemuksia tulee niiltä, joilla on tehtävistä jo aikaisempaa kokemusta... ken tietää).

Nyt kiinnostasikin tietää, mikäli jolla kulla olisi kokemusta eTalouspro- tai Ecamrekry -ohjelmista taloushallinnon töihin. Onkohan ohjelmiin vaikea päästä ja millaisia kokemuksia on työllistymisestä niiden jälkeen? Ennemmin siis tekisin mitä tahansa hiukankin alaan liittyvää, kun olisin kotona (vaikka sitten sillä päivärahalla).

8

844

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kontrolleri150

      Kyllä laskennan osaajille aina töitä löytyy. Oletkos hakenut pääkaupunkiseudulta? Tai sitten jostain vuokrafirmoista?

      Sullahan on vielä hyvin aikaa jos valmistut n. puolen vuoden päästä.......

    • tradenomi omiomi

      Suoraan sanottuna, sinulla on pikkuisen kummallinen asenne. Olet valmistumassa ekonomiksi ja haaveilet jostain työkkärin höpökursseista, siis mitä ihmettä?

      Nyt kasvata munat tai tissit tai mitä vaan ja hankit itsellesi koulutustasi vastaavan työpaikan! Jo on kumma, puhelinta kouraan ja soittelemaan vaikka jos ei muu auta. Tai sitten sinne pk-seudulle, herranen aika sentään ei mitään eKusetuskursseja!!!

    • simca

      No voisitko sinä tardenomi omiomi kertoa, miten ihmeessä se "hankit itsellesi koulutustasi vastaavan työpaikan" tapahtuu? Olen esim. viimeisten kahden viikon aikana ollut 2 eri työpaikkahaastattelussa, ensimmäiseen haki 50, 5 haastateltiin. Minä en ollut se, joka työn sai. Toiseen oletan jakauman olevan samaa luokkaa, ja työt olivat nimen omaan pk-seudulla.

      Kuinkas moneen yritykseen olet soittanut ja saanut ekonomin (tai ilmeisesti tapauksessasi) tradenomin koulutusta vastaavaa työtä? "Moi, olen XX sieltä ja sieltä, tota teidän mainitsemaa tilintarkastajan/controllerin paikkaa tässä meinasin... "

      Ja mikä ihme saa sinut kuvittelemaan, että unelmani olisi jokin työkkärin kurssi? Eikö tekstissäni lukenut ihan selvällä suomenkielellä, että olen hakenut töitä ihan perinteistä väylää käyttäen. Pointtini oli, että aika käy vähiin ja ennemmin olisin missä tahansa alaan liittyvässä työssä kuin kotona.

      Työnhaun todellisuus ei kuitenkaan ole "soita sinne, ja sano, että tulet sinne töihin", jollei iskä satu istumaan oikeassa paikassa tai vähintäänkin äiti pelaa golfia oikeiden ihmisten kanssa. Kauppakorkeakoulut ja ammattikoulut syöttävät jopa laskennan ihmisiä sellaisella syötöllä ulos, että kaikille ei vaan yksinkertaisesti ole alan töitä.

    • startegianlaatimista

      Simca, alasi töistä ei todellakaan ole pula. Tunnut nyt luovuttavan liian helpolla.
      Olet käynyt peräti kahdessa haastattelussa ja nyt vedät johtopäätöksen, että kintuille k*see. Minä hain vuoden sisään 170 paikkaan ja kävin noin 44 haastattelussa (yhdessä paikassa 7 kertaa), ennen kuin tärppäsi ja asun pääkaupunkiseudulla.
      Kilpailu on kovaa. Paikan voi saada lähes puolituntemattomienkin kautta. Nuorena (22v) sain yhden harjoittelupaikan, kun uskalsin avata suuni harrastuspiirini pukuhuoneessa. Sain numeron suoraan johtajalle, jolta paikka sitten loksahti kahdessa viikossa. Helpottaa aina, jos saa talon sisältä vaikka tutuntutun suosittelijaksi. Käytä siis hyväksi kaikki paikat, mitä vaan voit kuvitella. Joskus bussissa vieressäsi voi istua esimies, jolla on haku päällä. Tiedän, että on ärsyttävää kuunnella jotain hörhöä, joka kertoo saaneensa raskaana, neliraajahalvaantuneenakin töitä, mutta älä kuuntele niitä. Tee oma strategia.

    • KTMll

      Allekirjoitan ylläolevat viestit. Jos ei ole jo työpaikkaa tiedossa kun valmistuu, niin hommaan kuuluu, että työhakemuksia pitää vaan laittaa satoja. Hyvä puoli on, että oot valmistunut laskentatoimen KTM:ksi, joten on aivan 100 %:n varmaa, että muutaman kuukauden sisällä olet työllistynyt oman alan hommiin, varsinkin jos olet valmis hakemaan töitä pk-seudulta.

      Ja kun eka työpaikka on olemassa, niin muutamassa vuodessa etenet vaativiin asiantuntija/lähiesimies tehtäviin. Joten vaikka nyt tuntee vaikealta, niin mitään hätää sulle ei ole.

    • Ei ecamille

      Mitä vaan teet, älä mene ecamiin. Tulet katumaan sitä. Palkattomana teet työtä joka ei vastaa koulutustasi. Ecam lupaa koulutusta vastaavaa työtä mutta ei sitä varmaan kertaakaan ole kenellekkään hankkinut. Tämä koska saman rahamäärän ecam saa onko työ koulutusta vastaavaa tai ei. Mitään kokemusta, väärtti pistää ansioluetteloon et tule ecamin kautta saamaan. Sen lupaan.

    • kitamo

      Kyllä nyt miettisin, että onko hakemuksessa tai haastatteluissa jotain mennyt pieleen, jos et ole töitä saanut. Oletko käyttänyt cv:tä esim klinikalla? Sefe taitaa järjestää sellaisia. Sun pitää ittes myydä niille työnantajille, mullon huonot arvosanat enkä ymmärrä hirveesti talousasioista, vaikka KTM:ks valmistunkin parin kuukauden päästä. Silti ei oo koskaan ollu pulaa töistä, ku on supliikkimiehiä ja osaa hoitaa haastattelun hyvin tekee myyvän työhakemuksen.

      • kitamo

        Nyt haettiin muuten controlleriksi ja tilkkareiksi harjoittelijaa, kannattaa hakea!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe