Joutsenien määrää rajoitettava

Jeixön21

Joo elikäs joutsen, Suomen kansallislintu on tappanut sorsanpoikaset ja ajanu sulkasatoiset hanhet meidän lammelta kettujen syötiksi nyt kesällä. Voi saatanan saatana että vituttaa. Merellä näkee nykyään vain joutsenia, joutsenia ja joutsenia. Ei enään hanhia. Miksi niitä ei herrantähden rueta harventamaan? Ihan sairasta touhua tuo joutsenten ylisuojelu.
Puunhalaajien on ihan turha vikistä että kansallislintu, samalla lailla kansalliseläintä karhua metsästetään kestävän käytön periaatteella ja kansalliskalaa ahventa kalastetaan. Joutsenet valtaavat joka pellot, entiset metsähanhien pesimäsuot ja tallovat kaikki viljat. Pitääkö tässä metsästäjien ja maanviljelijöiden rueta jakamaan oman käden oikeutta?
Joutsenia on liikaa, ja jos asiaan ei puututa, joutsenet itse kärsivät siittä. Joutsenella on myös erinomainen liha, ja sitä voitaisiin hyödyntää riistalintuna. Harventaminen sopivasti sopivalla saaliskiintiöllä tasapainottaisi hanhien ja muiden vesilintujen yhteiseloa. Taistelu pesimäalueista aiheuttaa raakaa kilpailua ja poikaskuolleisuutta joutsenien keskuudessa. Lapin entiset lintusuot olivat 30v pullollaan eri vesilintuja yhteiselossa, vaan miehet kertovat soiden olevan täpötäynnä enää joutsenia, ja ukot eivät ole nähneet hanhia moniin vuosiin.
Metsähanhia ei enää ole juuri ollenkaan, ja joutsen on merkittävä syy siihen. Joutsenten harventaminen metsähanhien hyväksi on helpompaa kuin pesimäsoiden suojelu. Herätkää ihmiset, ja jos et tiedä metsästyksestä mitään sanoen sen olevan murhaamista, tee palvelus ja älä edes vaivaudu kirjoittamaan mitään.

6

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KEMPELEESTÄ!

      Samaa mieltä olen siitä, että metsähanhien väheneminen johtuu juuri joutsenista. Enkä sitäkään ymmärrä, että näissä suojelu asioitten tutkijoista ja samalla päättäjistä on tu´llut sellaisia herroja, että kun lintuja ja PETOeläimiä suojellaan niin muusta luonnosta ei välitetä vittuakaan. Oma mielipide kunhan saadaan läpi niin siinä vähät välitetään luonnon ns.tasapainosta, joista nämä hele***In hyysääjät eivät tiedä ja eivätkä välitä, sillä se V.Niinistön kopla maksaa hyvän palkan.

    • Ryynäsen Topi

      Jokainen vähääkään luonnosta ymmärtävä näkee omin silmin että joutsen on vallannut kaikki lampareet, järvet ja suot ja näinollen syrjäyttänyt muunmuassa metsähanhen. Mielenkiintoista sinällään että metsästäjiä syytetään hanhikannan katoamisesta mutta yhtä mielenkiintoista on sekin että samassa suhteessa missä joutsen on runsastunut räjähdysmäisesti on metsähanhi kanta tullut alas kun lehmän häntä. Suurinosa näkyvistä metsähanhista onkin jo venäjältä lentäviä yksilöitä jonne ei vielä joka kolkkaan ole joutsen majoittunut.
      Metsähanhia on aina metsästetty kestävällä tasolla eikä kantaa juurikaan ole metsästyksellä vaarannettu ja nykyisen jopa rajoitetun metsästyksen ohella kanta sen kun pienenee.
      Eihän viherhippiäiset sitä valtamedialle tunnusta että syy metsähanhien katoamiseen on juuri joutsen vaan metsästys tietenkin. Aivan kuten joka kouluampuminen tai muu vastaava rinnastetaan aina metsästäjän, luvallisen metsästysaseen jne metsästäjä liitteen käyttöön medialle vaikka meillä ei ole mitään tekemistä aiheen kanssa.
      Suomen metsästys/rauhoituspolitiikka on yhtä mätä kun muukin toiminta tässä valtiossa kansalaisten eduksi eli kerran rauhoitettu on aina rauhoitettu vaikka joutsenen kanta olisi 10 000 000 paria.
      Samahan näkyy merimetson ohella. Kanta saa kasvaa kun kerran lintu nauttii suojelua vaikka monikymmentuhansiksi yksilöiksi samalla ulkoluodot tuhoten mutta kerran rauhoitettu on aina rauhoitettu.
      Suomen ylirunsaalle petokannalle halutaan myös syöttää maailmanlaajuisesti harvinainen metsäpeurakantakin pelkkien järjettömien ja jukuripäisten päätösten takia.
      Suurpedon salaa ampuva joutuu linnaan mutta raiskaajat, talous, huume, väkivalta yms rikolliset saa sakkojen jos niidenkään kanssa elää vapaasti tässä yhteiskunnassa. Onko joku pielessä???

    • toinentorppari

      No joo, enpä oikein viitsisi ääneen sanoa sitä tosiseikkaa että joutsenia täytyy alkaa vähentämään juuri siksi että se vähentää metsästettäviä lajeja sillä siitä asiasta jos mistä saa viherpiiperöt kimmokkeen ja alkavat syyttää metsästäjiä ahneiksi, ahneina vaativat kansallislintujen harventamista että saavat ampua enemmän hanhia ja sorsia.

      Tämä asia täytyisi perustella ainoastaan luonnon tasapainon säilymisen vuoksi eikä puhua lainkaan siitä että joutsenet hätistävät yms esim hanhet ja sorsat pois meidän metsästäjien mailta ja vesiltä.

      Itse olen sitä mieltä että joutsenille metsästyslupa määrä-ajaksi.

    • syvänmuaneikka

      Mikä ihmeen miärä-aeka metästykselle? Milloinkas se tuo joutsenten metästys sitte on lopetettu? ..ja mikä ihmeen kansallislintu?

      En minä tiällä korvessa oo millonkaan kuullu että joutsen olis rauhotettu, yli 50 vuotta oon metästäny ja joka talavi ollu joutsenia kaks arkkupakastinta täännä ja nuapurin martin pakastimessa loput ja koerattii on suanu osansa.

      Sorsia nyt ennoo ampunnu ennee monneen vuoteen kun ovat niin pieniä evväetä tuon joutsenen rinnalla ja joutsen on niin heleppo kantoo kottii kun on pitkät koevet ja jos on kaks niin kaalat solomuun ja olalle.

      • kongg, konggg

        Jatka Hyvä Veli tuota mielenkiintoista riistanhoito työtä, kun siinä samalla saat kastikelihat itelle! Ja palavattu joutsen on kans hyvvää. Oon kokkeillu hirvenlihojen matkassa täkkälihoja ja koivet mukaan.


    • oijpijp

      Vähän asian ulkopuolelta kysymys, että mikä on joutsenten oikean määrä?
      Onko kannan kasvulle syynä ehkä se, että joutsenen vihollisia on vähennetty liikaa, vai miksi ihmeessä kanta on liian iso?
      Jos ihminen ei "hoitaisi kantoja" oikean kokoisiksi niin tasapaino pysyisi oikeana kuten on satojatuhansia vuosia pysynyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      87
      1165
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1006
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      13
      691
    4. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      664
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    7. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      47
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      604
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      592
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      575
    Aihe