Rikkoutuneen kojerasian vaihto / jakorasian johtojen liittäminen

jugi63

Mitenkäs tuollaisen kojerasian vaihto helpoiten hoituu kun on kivi/rappausseinä kyseessä? Itse rasia on nysätön, pyöreä malli. Pohdinnan paikka on lähinnä siitä miten vanhat, jos seinässä olevat, putket saat uuden rasian kylkiin painettua. Pitänee piikata sen verran vierestä, että pääsee rasian ulkoreunasta työntämään ne sisään?

Toinen kysymys: kummalla liittäisitte keittiön kaakelin alle jäävän kojerasian piuhat, sokeripalalla vai huppuliittimellä. Onko liitoksen kestävyydellä (ajan suhteen) mitään eroa?

Kiitoksia

15

894

  Vastaukset

  • Ensimmäiseen ei ole kommenttia.

   Toiseen sen sijaan on. "Sokeripala" eli liitinrima on sellainen amatöörien rimpulaliitin, jolle en keksi minkäänlaista kohdetta jossa sitä olisi välttämätöntä käyttää. Niin paljon parempia, helpompia kestävämpi ja luotettavampia liittimiä on maailma täynnä. Kukaan ammattilainen ei tee kiinteitä (eikä ei-kiinteitä) sähköliitoksia sokeripaloilla. Eli siinä varmaan vastaus siihen kummalla kannattaa tehdä.

   Toinen asia on sitten se, että mitkään sähköliitoksia sisältävät koje- eikä jakorasiat eivät saa jäädä mihinkään kaakelin alle. Niihin on aina oltava pääsy käsiksi. Eli kaakeliin aukko ja siihen kojerasian umpikansi päälle. Niitäkin on saatavilla eri värisiä, tai kannen voi maalata, mutta kansi on joka tapauksessa oltava.

  • "Kukaan ammattilainen ei tee kiinteitä (eikä ei-kiinteitä) sähköliitoksia sokeripaloilla."

   Minun asuntoon on ainakin ammattilaiset tehneet sokeripalaliitoksia lattialämmityskaapeliin betonivalussa, sokeripala oli vielä avoimessa kojerasiassa ja betonia ympärillä. Samoin sähköputket on taivutettu polvea vasten, tai jatkos tehty mutkaan, yhtään johdinta ei pysty vaihtamaan seiniä purkamatta, että se siitä ammattilaisen työn laadusta.

   • On olemassa ammattilaisia ja "ammattilaisia". Sinun tapauksessasi kaikesta päätellen jälkimmäiset olleet asialla.


   • Koskaan ei halpa ole hyvä.


  • Onko rasia niin rikki että pakko vaihtaa? Jos vain rasiakojeen kiinnitysruuvien kohdat rikki niin vanhanjan "kynnet" apuun.

   Laatan alle ei saa rasiaa jättää ilman kantta.
   Kansi rasiaan ja liitokset jousivoimaliittimillä, ei millään sokeripaloilla tai huppuliittimillä

   • Millä nimellä nuo kynnet menee?


  • "Kukaan ammattilainen ei tee kiinteitä (eikä ei-kiinteitä) sähköliitoksia sokeripaloilla."

   Minulle ammattilainen sanoi, että vanhoja monisäikeisiä kaapeleita ei oikein muulla voi yhdistää näihin nykyisiin.

   • Kyllä voi, joko kulmaliitin tai vipuwago.

    Näin ammattilaisena. :-))


   • Tainnut olla taas kyseessä jo mainittu "ammattilainen", joka moista on suustaan päästänyt. Koska kuten sanottu, ei ole olemassa tapausta jossa sokeripala olisi välttämätön, tai että johonkin tarkoitukseen ei löytyisi parempaa liitintä kuin sokeripala.

    Monisäikeisten liittämiseen:
    Piippuliitin eli ruuvihuppuliitin: http://files.kotisivukone.com/sahkosavo.palvelee.fi/kuvat/Ensto_tuotteet/Liittimet/1923055.jpg
    Avattava Wago: http://www.wago.us/images/Verbindungskl1a-g.jpg
    Muunnosliitin Wago: (toiseen päähän yksisäikeinen, toiseen päähän monisäikeinen): http://www.etherma.fi/WebRoot/etherma/Shops/etherma/4989/59E8/75AE/714C/5BF7/0A28/1016/445D/Wago_Muunnosliitin_224-101.jpg

    Jos kyse muutamasäikeisestä johtimesta (MK), saa työntää myös tavalliseen Wagoon. Hienosäikeisille (MKEM) sitten jo mainitut avattavat Wagot tai piippuliittimet.


  • No joo, ei ehkä ole pakko rasiaa vaihtaa... rasian kehä on rikki parin sentin matkalta, mutta muuten ehjä ja toimiva. Tuohon kohden voinee korjata.

   Tuo toinen "upporasia" olisi käytännössä pelkkä lampun johdon jatko, koska nykyinen johto ei ihan riitä lampun uuteen paikkaan. Mutta ilmeisesti johtoa ei voi/saa vain jatkaa esim. vulkanoituvaan teippiin käärityn wago liittimen avulla, joten on laitettava tuo rasia seinään. (Vai onko jokin laillinen/puhdasoppinen keino jatkaa ilman rasiaa?) Talo on kuitenkin vanha, eikä johto muutenkaan ole vaihdettavissa kun jossain kätköissä on joku jakorasia ennestään, joten ei liene suuri synti jos heti laatan alle tulee uusia rasia. Ainahan tuohon laattaan saa reiän tarvittaessa.

  • Tuota onkohan sulla valtuuksia kajota jakorasijoihin? Taijat olla joku A-luokan urakoittija lisenssillä kun noin typeriä täällä kyselet?

  • toiseks viiminen vastaaja onkin idiootti.. luulet varmaan hauska olevas

  • Laillinen ja puhdasoppinen keino jatkaa kaapelia on puristeholkki ja kutistesukka päälle.

  • Taitaa olla taas menossa vanhojen viestiketjujen nostoviikot

  • Rasian voit vaihtaa ise.
   Kytkennät vaatii amiksessa nukkumisa 3 vuotta ja suoritettu näyttökoe ja tutkinto.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pääministeri Sanna Marinin menehtyneen Lauri-isän

   rankka elämä - avautui ongelmistaan viimeiseksi jääneessä haastattelussaan: "Olin minä ihan hyväkin isä, kun Sanna oli pikkuinen" https://www.seiska.f
   Maailman menoa
   192
   11006
  2. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   99
   1964
  3. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   202
   1453
  4. Martina oli alle vuorokauden Vicin kanssa

   Eskon ja Martinan ig näkee, Vici tuli eilen illalla pitkästä aikaa Martinalle. Martina hyvä äiti laittoi aamulla videota, ovat ihan kaksin Vicin kanss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   77
   1446
  5. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   106
   1328