RomePass - pärjääkö ilman? Miten kannattava se on?

muppetsi

Onko välimatkat semmoisia et tottunut käveljä jaksaa kävellä paikasta toiseen? Mietin et tartteeko koko passia jos satunnaisen metromatkan ajaa vaan ni eiks ne oo edullisia (1e)? Ku eiks se passi maksa 30e ja lippu esim Colosseumille lähitienoolle 12e (onko oikea tieto) ja jos kahteen kohteeseen pääsee ilmaiseksi kortilla niin kannattaako se. Vai pääseekö sillä jonojen ohi muualle? Tai saako muualla alennusta, missä?

Mitä luokkaa muut pääsymaksut on?

12

1180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • --**--
    • juu-uuh

      Ei niin minkäänlaisia vaikeuksia, jos tosiaan olet tottunut kävelijä. Saattaa onnistua helteessäkin, jos olet tottunut tekemään lenkkejä kesäisin ja osaat huolehtia nestetasapainosta.

    • satunnainen matkaili

      minä oon jo 67v enkä harrasta mitään jääkaappilenkkeilyä pidempää tai tehokkaampaa liikuntaa ja silti jaksoin hyvin minua nuoremman vaimoni perässä ja joskus ohittaenkin kävellä 'koko vkon' kaikkiin Rooman kohteisiimme - vain Vatikaaniin menomme sillä 'undergraund-vehkeellä' ...vai mikä lie metro ollut...

    • chromecoma

      Roma Pass on kätevä, joten suosittelen sitä! Kun itse olemme olleet siellä reissussa niin mm Colosseumille on ollut aivan tajuton jono. Passilla pääsee nopeampaan jonoon eikä siis kallisarvoista aikaa mene jonottamiseen. Mielestäni on kannatava hankinta kaikin puolin. Ei tarvitse miettiä pariin päivään julkisilla liikkumistakaan kun heti kortti mitä näyttää. Ja riippuen mitä Roomassa haluaa nähdä niin välimatkat voi olla aika pitkät ja julkisilla säästää paljon aikaa, eli ehtii nähdä enemmän. :) Me taidettiin käyttää Passia lisäks Enkelilinnaan (Castel Sant'Angelo).

    • Kiitos vastauksista. Osaisko joku sanoa mitä luokkaa pääsyliput muuten on? Ja ne kellä passi on ollu: saako sillä alennusta jostain lipuista?

      • chromecoma

        Tällä hetkellä passi näyttäisi maksavan 30e. Sisältää kahteen ensimmäiseen kohteeseen (museoon tai arkeologiseen nähtävyyteen, meillä Colosseum ja Castel Sant'Angelo). Colosseumilla mm oli se pikajono passin kanssa. 3 päivän julkisen liikenteen käyttö (päättyy kolmannen päivän keskiyönä). Linjat lentokentiltä keskustaan ei kuulu hintaan. Lisäks saa alennuksia erilaisiin näyttelyihin, itse passin mukana tulee muistaakseni lehtinen, jossa on myös vinkkejä.

        Esim hinnat pelkästään Colosseumiin on ilmesesti nykyään näin:
        Colosseum admission fee:
        Full ticket - €15.50
        EU reduced ticket - €10.50 (available only for European citizens aged between 18 and 25)
        EU complimentary ticket- €4.50 (available only for EU citizens aged above 65 and under 18)

        Castel Sant'Angelo puolestaan:
        Adults €8, Reduced ticket €6

        Täältä katoin ja löytyy myös muista nähtävyyksistä infot. :) http://www.rome.info/


    • PPS

      Suosittelen Roma Passin hankkimista. Colosseumiin oli pitkät jonot, jotka vältimme passin avulla. Myös Forum Romanumille mentäessä jonotusaika väheni. Matkustimme kolmena päivänä melko paljon metrolla, ja kortin kanssa matkustus sujui tosi vaivattomasti.

    • alkuperäinen muppetsi

      Vastaanpa vielä ite et kyllä kannatti. Metrolla ajettiin 3 aika paljon vaikkei metrolinjat oo likimainkaan niin hyvä ku lontoossa eli kävelläkin sai lipusta huolimatta paljon (busseihin ei lähetty sompaamaan). Mut kuten yllä mainittiin, pelkästään metro ja colossem palatino jo kannattaa ja pääsi jonon ohi molemmissa ja jossain museossa sai alennusta. Castel st angeloon ei ehditt mennä ku eka ois pitäny jonottaa kortista huolimatta lippuluukulle ja sit toisen kerran se oli kiinni (ma). Kapusiinimunkkien luukokoelma jäi myös näkemättä mut sieltä ois saanu alennuksen. Vatikaanissa lipusta ei ollu hyötyä. Yllättävä tieto oli et pietarin kirkko on ilmainen mut otettiin kierros museoissa ja sikstuksen kappelissa ja sillä lipulla pääsi myös kirkkoon ilman jonoa. Hintavaa mutta kannatti, saatiin hyvä tarjous :) vatikaanin portilla kierrosten tuputtajia riittää, kuten colosseumillakin mut siellä pärjää hyvin ilman opastusta. Hyvä reissu, nähtiin paljon!

    • kätevähän se on

      Kyllä se kannattaa ottaa tai sanotaanko helpottaa monia asioita. Kesällä Roomassa käydessäme Colosseumille oli varmaan 300 metriä pitkä jono ja passeilla kävelimme toista väylää pitkin miltei suoraan sisään. Myös Forum Romanoville sai passin kanssa lompsia suoraan jonojen ohi sisään, mikä ei tietenkään yhtään haitannut yli 30 asteen kuumuudessa:).

      Toinen juttu mitä käytimme passissa hyväksemme oli tuo rajoittamaton kulku metrolla ja busseilla, myös tyyliin suoraan ihmettelemättä sisään. Kun ajelu ei maksanut mitään, seilasimme ihan huvikseen parina iltana kaupungin osasta toiseen etappihuurteisille. Oli mukava vaan ajaa sen kummempia suunnittelematta jollekkin asemalle, kävellä ja äimistellä mitä näkemistä tai kauppoja sieltä löytyy, sen päälle juoda kylmät oluset jollain upealla terassilla ja sitten johonkin aivan toiselle puolen kaupunkia ja sama homma!! Ilman passia tai jalan ei tuollaista oikeen viitsisi ja pystykkään tekemään.
      Ja ilmastoituun bussiin nouseminenkaan ei passin kanssa ollut kynnyskysymys, kun oli ensin päivän kävellyt eri kohteissa.

      Kävemälläkin toki pääsee ja näkee, koska Rooman ydinkeskusta ja tärkeimmät nähtävyydet ovat loppujen lopuksi aika pienellä alalla, mutta kaikki kulkeminen jalan on itse kohteiden näkemisestä pois ja jossain vaiheessa ainakin useamman päivän lomalla alkaa ne samat kadut hotellilta kaupungille olemaan jo kyllästymiseen asti nähty.
      Kirkkoihin ja uskonnollisiin rakennuksiin kuten Pietarin kirkkoon (ei koske tornia) tai Pantheoniin on vapaa pääsy.

      Voin suositella passia jo sen kätevyyden ja helppouden takia, kaikkea ei voi aina mitata euroissa. Niin joo, ja niitä myydään useimmissa katukioskeissa ja puodeissa, joita Roomassa on tuhansia, lähes joka kulmalla. Nimi ja päiväys mustekynällä tyhjään kenttään ja passi aktivoituu automaattisesti, kun käytät sitä ensimmäisen kerran kohteessa tai kulkuvälineessä.

    • kannattaa'

      Olut maksaa Rooman keskustassa jopa 9e, syrjemmällä jääkylmää herkkua saa 2-3 egellä.

    • Palatino

      Minä ehdotan kävellä Colosseumilta etelään päin noin 200 metriä Via San Gregoriota pitkin ja ostaa Palatinon portilta se yhdistelmälippu jolla pääsee Palatinolle, sieltä voi siirtyä Foro Romanolle kujaa pitkin suoraan ja siitä sitten Colosseumille. Koska on jo lippu kädessä niin Colosseumilla voi mennä lippujonon ohitse jonottamatta. Palatinon portilalla ei ole koskaan jonoja sillä turistit tekevät tämän lenkin päinvastaisessa suunnassa (ensin Colosseumille, sitten Foro Romanolle ja sitten Palatinolle).

      http://www.aaccessmaps.com/show/map/it/rome_se_coliseum

      • Nimimerkki Palatinon vinkki on hyvä ja ehdottomasti suositeltava. Toimin viimeksi käydessäni juuri noin, ja olihan se kätevää. Tosin helmikuisena arkipäivänä jono Colosseumille ei ollut mitenkään tyrmäävän pitkä, mutta mielellään sen vähänkin vältti.

        Korostaisin vielä, että kysymys on näin toimien juuri yhteislipusta, kuten Palatinokin mainitsi. Kannattaa siis olla vähän tarkkana että saa oikean lipun, samalla luukulla kun on myytävänä myös erilliskohteiden lippuja.

        Ensi kuussa Roomaan taas!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3757
    2. 208
      3039
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2584
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2044
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1475
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    7. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      175
      1380
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1334
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe