Olen ihan ite opiskeellu asesepäski

aseseppä 1

ja meinasin jaloruostuttaa vanhan haulikon kun siitä on sinistykset kuluneet, ajateöin vaan että millä poistasin sinistykset kokonaan rälläkkään ostin kyllä jo hienon lamellilaikan tai sitten onnistuiskohan jpos toholla kuumentas haulikon ihan punaseks ja heittäs sitten veteen, lähtisköhän silleen sisistys poi´s?

Jaloruostustuksen meinasin tehdä vanhassa kylpyammeessa, suolaa lämpimään vetee niin paljon kuin sinne sullaa ja sinne sitten haulikko, ei tietenkään puuosia vaan pelkät rautaosat.

29

1622

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aseseppä 1

      Aseita olen harrastanut joa kauan, ilmakiväärinkin ole tuunannut huipputarkaksi, veljeni kanssa koeammuttiin 20 metrin matkalta niin saatiin tuollaista nyrkin kokoista kasaa ja kun impun tuunasin huipputarkaksi niin autotallissa laitoin ryuuvipenkkiin kiinni ja koeammuin niin noin 4-5 metrin matkalta ampui jo huomattavasti pienempää kasaa, ehkä noin kahvikupin pohjan kokoista läjää, muutama kasasta erkaneva kuti kyllä oli mutta enimmäkseen huipputarkasti osui.

      Minulla on oma keino millä saan aseet huipputarkaksi, en viitsi sitä tässä paljastaa sillä se on vähän niinkuin ammattisalaisuus, patentin sille pitäisi hankkia. aioinkin tässä harjoitella itse tarkka-ampujaksi, niitäkin maailmassa tarvitaan, ainakin olen niin lukenut, vaikka pääsee afganistaniin tai syyriaan. varmasti hyvin tienais rahaa siinä hommassa.

      • K.E.K.L...

        moe,aseilla on tullu ittekin ammuskeltuu 6 vuotiaast... :). ja nyt ikää on reilust yli 30.. :) mul on tos 9mm pcp ilmakko tuplasäiliöillä.sil saa tennispallon kokost kasaa reilu 60 m.. mut on ongelma kiikari ei pysy virees, yks asekeräilijä sano et en saa mitää kiikarii pysymää kohillaa, ku se paine tulee kuulem jotenki hemmetin nopiast tai vastaavasti en iha ajunnu selityksii.viimekski jouduin säätää kiikaria ku meni 15cm vieree ales... toi olisko sul mitää hyvää neuoa miten sais kiikarin pysymää säädois.


      • srdzxs
        K.E.K.L... kirjoitti:

        moe,aseilla on tullu ittekin ammuskeltuu 6 vuotiaast... :). ja nyt ikää on reilust yli 30.. :) mul on tos 9mm pcp ilmakko tuplasäiliöillä.sil saa tennispallon kokost kasaa reilu 60 m.. mut on ongelma kiikari ei pysy virees, yks asekeräilijä sano et en saa mitää kiikarii pysymää kohillaa, ku se paine tulee kuulem jotenki hemmetin nopiast tai vastaavasti en iha ajunnu selityksii.viimekski jouduin säätää kiikaria ku meni 15cm vieree ales... toi olisko sul mitää hyvää neuoa miten sais kiikarin pysymää säädois.

        Osta kunnon kiikari niin alkaa pysymään säädöissä.

        Aseen päällä jos on kiikari niin asetta tulee käsitellä kuin kipiää ***** sillä ei se tarvitse paljoakaan kolhuja kun alkaa jos säädöt olla pielessä.


    • asesepän poika

      sinistykseen poistoon kanattaisi käyttä vanhanajan kunnon laitteita, eli tahkoa ja lehtifiilaa, kyllä tuo rälläkkäkin on ihan käypä peli kunhan varoo vain sormiaan ettei niitä rälläköi.

      Jaloruostutuksen saloista isoisälläni oli vankka kokemus ja tässä paljastan sinulle ja ehkä muutamalle muullekin miksi hänen käsittelemänsä aseet pysyivät niin hyvinä. Tuon suola homman nyt tietää jokainen mutta isoisäni älysi että kun kusta lorauttaa sinne joukkoon aamukuset niin aa ja vot.

    • aseseppä 1

      mikä on lehtifiila? kyllä itse pidän parempana vaihtoehtona tuon pelkän suolaliuoksenm.

      mulla on rälläkässä sormisuoja niin ettei sormiin satu.

      tiukassa on nuo vanhat sinistysket, oon hinkannu jo monta päivää ja vieläkin niitä on mutta kylä kohta pääseen jaloruostutusta tekemään kirjokarkaisukin kiinnoistaa mutta sitä en vielä ossaa vaikka aseseppä oonkin. mulla on myös tarkkamanpujan semmonen piiloutumispuku.

    • asesepän poika

      jaa että mikä on lehtifiila? Noh lehtifiila on työkalu jolla ennen tukkijätkät teroitelivat sahansa. Tuolla isoisän menetelmällä lopputuloksesta tulee hieman kirjokarkaisun tapainen läikykäs loppu tulos. Tuo piiloutumispukuhan on täällä keskustelupalstoilla ihan jokaisella käytössä, mutta sitähän voi käyttää joko vi.tuiluun tai hassujen puheluun.

    • ent.tukkijätkä

      Jaa, pokasahat teroitettiin sulkaviilalla, justeereista en tiedä. Onko lehtiviila sama kuin sulkaviila?

    • aseseppä 5. polvessa

      Ei ole sama. Eipä onnistu lehtiviilalla sahan teroitus.
      Ja kirjokarkaisun voi tehdä aseelle kuin aseelle nestekaasutoholla.

    • jalobaikal

      Totta, kahden miehen justeerissahan on julmat terän hampaat, millähän fiilalla ne le teroitettu?

      Joo, ei sitä kirjokarkaistaessa ainakaan punaiseksi hehkuteta mutta tuo jaloruostutus tapahtuu aina kun jää ase suojapussiinsa reissun jälkeen märkänä :)

      • ukko 77v

        rälläkällä justeeri teroitetaan.


    • enssijane

      Parhaan ja tasaisimman tuloksen saat kun työnnät viismetrisen muovinarun piipun läpi ja narunpäähän teet kunnon solmun joka ei tule piipusta läpi. Ajelet maaseudulle ja etsit toimivan sikalan ja teet isännän kanssa vuokrasopimuksen vuodeksi, siitä lietesäiliöstä. Luulisin konjakkipullon olevan riittävä vuokraksi. Solmuttoman narunpään sidot lietesäiliön aitaan kiinni ja heität sen pyssyn sinne lietteen sekaan. Kun vuoden päästä tulet hakemaan pyssyäsi niin tulos on uskomattoman upea, sinistykset ovat poissa ja puuosissa on yksilöllinen tuoksu. Viranomainen saattaa jopa myöntää luvan säilyttää pyssyä lukitsemattomassa tilassa, sehän on vähän niiku varkaussuojattu.

    • Rihlarepa

      Koneneena aseharrastajana sekä asenikkarina olen laittanut haulikkooni irrotettavat kirjokarkaistut kovametallirihlat. Täyteisten ampumistarkkuus on nyt noussut aivan uudelle tasolle. Rihlat on tehty käytetyistä mopon männänrenkaista.Jos moiset rihlat ketä kiinnostavat voin lähettää rakennusohjeet annettuun osoitteeseen.

    • aaa-bb--cc-dd-ee-ff

      Olen ihan ite opiskeellu asesepäski //////////-- tuohon opiskelu alkaa aakkosten ja kirjoituksen opiskelun myotä,,,siitä sitten jatketaan pitsinnypläykseen ja niin edelleen..
      pitkä ja kaita on tie....mutta kyllä se siitä

    • aseseppä1

      Haulikoni on hyväää kytiä ruostumassa, hieno tulee kunhan vain vielä odottan ja sitten viimeistelen haulikkoni, hieno tulee varmasti, suolaa paljon ja välillä kuumennan sitä toholla ja pidän räystästipussa ja välillä hauttaan sen perunapeltoon nyt ei voi kun pelto jäässää.

      • sommakko

        Tunkio pysyy sulana.


    • sarjasimo

      Hei, olen ensi kertaa tällä foorumilla ja kaikki vaikuttaa varsin asialliselta ja monenlaista asiantuntijaa täällä näkyy olevan mutta täytyyhän niitä ollakin sillä aseharrastus on varsin monipuolista toimintaa, olenhan itsekin aseharrastaja, lähinnä kuitenkin rakennuspuolella, aserakenteluun olen sijoittanut jo ainakin kymmeniä euroja, viilojen, rautasahanterien ym. muodossa sillähän niitä tarvitaan kun ryhdytään rakentamaan hienoa toimivaa asetta joka tehdään mallin mukaan tai ilman kuten minä joka teen parhaillaan asetta videon perusteella jonka youtubesta löysin selaillessani asefilmejä.
      http://www.youtube.com/watch?v=LQz2N7QqvZ8

    • aseseppä1

      Näinpä näin..itse asiassa olen miettinyt esimerkiksi rihlojen vetoa, ei aikanaan kyläsepilläkään mitä värkkäsivät kivääreitä, ole ollut kovin ihmeellisiä työkaluja rohlojen vetoon, puusta tehty rihlanvetopenkki, ehkä rihloista ei ole aivan nykyajan laatuisia aina tullut.

      Nykyyänhän..tai jo kauan sitten keksittiin polygon-rihlat joissa ei perinteisiä rihlan teräviä harjoja, itse törmääsin näihin polygon-rihloihin käsiaseissa.

      Onko muuten polygon-rihlapiipulla olevia kivääreitä? Onko muitakin rihlatyyppejä kuin perinteinen palkki-ja tämä polygon?

    • rihlaeki

      Tein itse haulikkooni polygarponaattirihlauksen. Varsin yksinkertainen toimenpide. Tänään ammuin riihen seinään yhden moan kasan.

    • sepposeppane

      Jaa..minäkin yritin joskus tuota samaa mutta en onnistunut siinä mutta nyt syksyllä tein natriumkarbonaattirihlauksen ja se onnistui täydellisesti, todella siisti lopputulos. Kasoihin tosin ei vaikuttanut lainkaan.

    • kiitollinen ampuja

      Kiitos sinulle Rihlaeki neuvostasi laittaa haulikkoon polykarponaattirihlaus.
      Laitoin omaan Berdanelli-haulikkooni nämä rihlat. Tarkkuus kokeiluissani ammuin sekä 50 että 75 metriltä maon kasat. Kiitos vielä kerran.

    • tieto on valtaa

      Hei!
      Minulla on pitkä pyssy, ilmeisesti kiväri. Se on jo aika vanha eikä sillä tahdo oikein osua mihinkään.Olisiko apua jos ottaisi vanhat rihlat pois ja laittaisi uudet joissa olisi vastakkainen kiertosuunta? Eikö ase jolla on ammuttu vain yhteen suuntaan pyöriviä luoteja ala väsymään jostain kohdasta ja osumatarkkuus kärsii?
      Millaiset ovat yleensä maon kasat vaikkapa 350 metriltä katsottuna?

      • Rihlat vaihtoon

        Jos kahden metrin tarkkuudella käy niin on sulle ihan riittävä. Juu, rihlat on hyvä vaihtaa toisen suuntaiseksi parin vuoden välein jos paljon ampuu. Esim: 2-6 laukausta vuoteen.


    • hah-haa1
      • hah-haa2

        hah-haa1: et sääkään näemmä oo penaalin terävin kynä: ".. päässyt läpi oikeinkirjoitus kokeestasi." olisko kumminki yhdyssana tämä oikeinkirjoituskoe? mitä mieltä oot pelle?


    • Rehtori Rane

      Miten oikeinkirjoitus ja tämä pätkä bonanzaa liittyvät aseitten rakentamiseen.
      Luku- ja kirjoitustaito eivät ole lainkaan välttämättömiä jos rakentelija on muuten välkky ja näppärä käsistään. Tietysti lahjakkaimmat rakentavat aseen vaikka jaloillaan mutta heitä on harvassa.

    • bviölyp

      voi vittu mitä amatöörejä!

    • RihlaJorma

      Amatööri taidat olla itse. Kokeilepa tehdä haulikkoon kahdensuuntaiset rihlat. Täyteinen tahi haulipanos joutuu miettimään kumpaan suuntaan lähtisi pyörimään. Itse olen tehnyt ja nyt Mao olisi ihmeissään jos vielä eläisi. Tein rihlat poly-akrobaattirihlauksena.

    • Viheltaja123

      lujuus siitä piipusta lähtee varmaan siinä hommassa,

    • seppäminäkin

      Oikeat työkalut oikeaan paikkaan. Justiinsa iso rälläkkä ja hiomalaikka, piiput vaan nurmikolle ja hiomaan. Rouhit vaan kunnolla menemään kunnes putkista on sinistys lähtenyt tai laikka napannut kiinni ja viskannut ne naapurin pihalle. Minä olen ajatellut laittaa omaan haulikkooni suoran venäläisen rihlauksen, lentää kaikki suorempaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1402
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1149
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe