MS epäily

pelokas tyttö

Hei te jotka sairastatte MS tautia tai te joilla on enemmän tietoa sairaudesta kuin mulla, voisitteko auttaa?
Oon alkanu pelätä että mulla on MS tauti. Ja koska en ole vielä käynyt missään lääkärissä, niin pelko melkein halvaannuttaa mut.
Mutta siis 5 vuotta sitten mulla repes akillesjänne koulun liikuntatunnilla ja se oireili todella kauan. Sillä aikaa kun en jalan kanssa pystynyt mitään tekemään, mun jalan lihakset huononi ja yleisesti kuntokin. Mun jalka ei oo koskaan parantunut kunnolla ja en esimerkiksi pysty juoksemaan.
Mun koordinaatio on huono ja en "osaa" kävellä. Toisin sanoen kävelen ihan oudolla tavalla ja saan kokoajan kuulla siitä ja ihmiset kattoo todella pitkään kadulla kun kävelen vastaan. Ja vaikka kuinka yritän treenata mun jalkalihaksia(siinä toivossa,että "oppisin" taas kävelemään) musta tuntuu et ne ei treenaannu.
Mun jalat väsyy tosi nopeesti ja kun ne väsyy en tavallaan enää hallitse niitä. Oon siis ollu ihan urheilullinen ennen mun jalkaonnettomuutta, mut sen jälkeen alamäki alko. ja musta tuntuu et mun kävely muuttuu kokoajan huonommaks.
Voisitteko auttaa, mua pelottaa kokoajan ihan hirveesti, enkä oo varma uskallanko ees mennä lääkäriin, koska pelkään diagnoosin saamista.
Niin ja iästä oon 19-vuotias.

8

485

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 17

      Toi auttaminen on vähän vaikeeta, me kun ei tälllä voida opettaaa sua kävelemään tai olemaan pelkäämätää lääkäriä. Sun pitää ihan itte uskaltaa mennä lääkäriin ja kertoa siellä murheesi.

    • .

      Käyhän lääkärillä ja MS foorumilla, MS-liiton sivuilla.

      Sieltä saat vastauksen.

    • 8+18

      Siis sulla on ollut jalassa vikaa ja edelleen ja epäilet MS-tautia?
      Eikä tässä nyt sinällään mitään niin järkyttävää ole, vaikka diagnoosi tuliskin. En vaan nyt ymmärtänyt miten yhden jalan yksi oire tekisi MS:n?

    • 37

      Kuinka MS-Forum osaa auttaa ap.pelokasta? Tai MS-liiton sivut? Ei nyt ihan aukene.

    • 6

      Kokemusta arvioimaan, onko kyseessä ms-tauti? Kokemusta sanoa napakammin, että mee lääkäriin? Kokemusta kertoa, että kyseessä mahdollinen luulotauti?

      Okei, onnee vaan forumilaiset. Pääsette taas vastailemaan ja olemaan empaattisia, tai ainakin ne muutamat, jotka jaksaa näitä uusia oireavautumisia. Toivottavasti ap. rekisteröitynyt välittömästi.

    • Lokki

      Oletko käynyt fysioterapeutilla? Jos et, suosittelen sitä todella lämpimästi. Heillä toisinaan enemmän tietoa kuin lääkäreillä, kyse voi olla esim. faskiaalisesta oireistosta, jonka onnettomuus (akilles) laukaisee. Ms tautia en pelkästään jalan oireiden vuoksi epäilisi, mutta pyydä lähete neurologille mikäli et muuten saa mielenrauhaa.. Apua ei saa ellei sitä pyydä, joskus siinä tarvitaan sitkeyttä ja pitkää pinnaa.

    • Mulla on MS

      Hei ap,

      Mulla on MS-tauti ja voin kertoa omasta kokemuksestani, että pelottavinta oli juuri se, kun ei vielä tiennyt mistä on kysymys. Toki diagnoosin saaminenkin oli raskasta, mutta sitten taudille oli kuitenkin nimi ja siihen sai hoitoa ja pystyi alkamaan prosessoimaan sitä. Ja toki edelleen joskus pelottaa ja silloin pelosta puhuminen auttaa.

      Pelot saavat liian suuret mittasuhteet, kun niitä pyörittelee omassa päässään. Siksi toivoisin, että löytäisit rohkeuden mennä kertomaan lääkärille oireistasi. Myös fysioterapiasta voisi olla sinulla apua kuten edellä mainittiin ja lääkäriltä voitkin saada fysioterapialähetteen. Jos sinulla on joku läheinen ystävä tai perheenjäsen, joka voi tukea sinua, niin kannattaa puhua huolistaan jonkun kanssa.

      Tsemppiä :)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      8009
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4552
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2210
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2109
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1925
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1795
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1699
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1633
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe