suomi-venäjä

134679

Onko oikein, että isä puhuu lapsilleen äidinkieltään venäjää? me muut puhumme suomea ja jäämme kaiken ulkopuolelle. Tuntuu epäreilulta ja hankalalta yhteiselämältä. Eikö lastenkin olisi hyvä oppia suomea.

8

325

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tunnekieli

      On hyvä, että vanhemmat puhuvat lapsilleen omaa äidinkieltään. Vain omalla äidinkielellään pystyy aidosti välittämään omia tunteitaan.

    • terveisiä Tatjanalta

      Informaatiota ja tunteita pystyy välittämään millä tahansa kielellä kunhan osaa sitä riittävän hyvin. Puheet siitä, että vain äidinkieli antaa mahdollisuudet ilmaista itseään tai luo perustan muiden kielten oppimiselle on silkkaa hömppää. Sen sijaan kielten oppiminen mahdollistaa muiden kulttuurien sisäistämisen ja sitä kautta maailmankatsomuksen avartamisen ja yleissivistyksen tason noston. Juntistakin saattasi tulla vähän fiksumpi. Alkuperäiseen viestiin liittyen: muu perhe voisi oppia venäjän kielestä edes jotain, niin ei tarvitse sitten valittaa, ettei ymmärrä. Aina suomalaiset olettaa että toinen oppii suomea, eivät itse laita sormeakaan ristiin tutustuakseen puolisonsa kulttuuriin.

      • Tunnekieli

        Informaatiota voi välittää kielellä kuin kielellä, mutta minkään myöhemmin opitun vieraan kielen sanavarasto ei ole yhtä hyvä kuin oman äidinkielen.
        Molempien vanhempien pitäisi aina puhua lapselleen myös omaa äidinkieltään ja mahdollisesti sen lisäksi muita kieliä.


    • reginushka

      Yritä ajatella asiaa toisinpäin. Entä jos sinä ja sinun lapsesi asuisitte Venäjällä, olisiko sinusta kohtuullista, että sinua vaadittaisiin puhumaan lapsillesi venäjää etkä saisi käyttää suomea. Meidän perheessämme kaikki puhuvat kaikkien kieliä, lapset sekä suomea että venäjää kuten vanhemmatkin.

      Eikö sinusta olisi mukava tutustua myös miehesi sukulaisiin? Kun käyttäisit nyt tilaisuuden oppia venäjää, voisitte miehen kotimaassa tutustua hyvin sukuun ja kulttuuriin. Etkä jäisi ulkopuolelle. Minäkin olen oppinut venäjän vasta aikuisuudessa ja on ollut upeaa tutustua miehen suureen perheeseen.

    • ...

      Erikoistahan se olisi, jollei isä siirtäisi niin valtavaa henkistä pääomaa kuin venäjää lapsilleen.

      Jos ahdistaa, niin kannattaisiko ottaa ja opetella venäjää? Onnistuu aika luovtevasti, kun vaihtaa sen kotikieleksi. Vaatii aika kovaa yrittämistä, jollei kieltä, jota perheessä puhutaan päivät pitkät, ala oppimaan aivan automaattisesti.

    • Lenario

      ihmeellista, ihmiset maksavat paljon rahaa kielten opetuksesta, sun lapsesi oppii kaksi kieltä ihan ilmaiseksi, ja sinä valittelet siitä?... kaksikielisyys kehittää aivot, se on tieteellisesti todistettu.

    • asgdv

      No miksi et opiskele miehen äidinkieltä? Mulla ulkolainen mies ja tottakai haluan ja parhaillaan opiskelenkin hänen kieltä! Ja mekin ollaan ihan neuvolasta saatu ohjeistus, että isä EI SAA puhua lapselle muuta kuin omaa äidinkieltään, ja minä puolestani vain suomea. Siten lapsi oppii erottamaan kielet toisistaan. Sillä, mitä me miehemme kanssa keskenämme puhumme ei ole mitään väliä, lapsi vaan oppii näin erottamaan kielet, ja kenen kanssa puhutaan mitäkin kieltä. Mun mielestä ihan törkeetä edes vaatia tollasta ettei mies sais omaa äidinkieltään OMALLE lapselleen puhua, onhan se lapsikin herranjumala puoliks venäläinen

      • Henti

        Meitä myöskin neuvolassa opastettiin niin että isä puhuu ainoastaan omaa äidinkieltään (Viro) lapselle ja äiti omaansa. Me vanhemmat puhumme keskenämme pääosin suomea,mutta myöskin viroa. Lapsi on jo nyt (2v.) oppinut muutamia viron sanoja,mutta ei kuitenkaan vielä osaa erottaa kumpaa kieltä se on, eikä pojan tarvitsekaan vielä osata.

        Kaksikielisyys on rikkaus,josta varmasti on hyötyä lapsen/lasten elämässä. Kuitenkin kysymyshän on lapsesta ja hänen sukujuuristaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1525
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      171
      1230
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1070
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      967
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      890
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      787
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe