Voiko ystävään/kaveriin enää luottaa

kipsukka79

Minulla on sellainen melkeen 40 vuotias ystävä tai kaveriksi hänet luokittelisin. Tämä minun kaveri on mies puoleinen ja itse olen nainen. Meillä ei kuitankaan mitään "sutinaa" ole keskenämme vaan ihan tavallisia kavereita ollaan.

Kaverillani on ongelma juomisen suhteen ja tosi paha onkin. Tähän väliin haluan kertoa että itse en ole 10 vuoteen juonut tippaakaan alkoholia ja se varmaan vaikuttaa siihen miten suhteudun alkoholin juomiseen. Noh kuitenkin palatakseni tähän syyhyn miksi tätä nyt kirjoittelen on varmaan se että haluan vain kirjoittaa tämän asian ja purkaa asiaa näin.

Tämä minun miespuolinen kaverini itsekkin tajuaa tai on ainakin sanonut tietävänsä että hänellä on ongelma tuon juomisen suhteen, hän aina kun pikkaisenkaan asiat menee pieleen niin tarttuu pulloon ja juopi itsensä ihan perskänniin. Ei siinä mitään että hän joisi vain omat rahansa mutta kun sinne menee muidenkin rahoja, hän kun on kova rahan lainaaja humalassa vaikka omaakin rahaa olisi. Tähän väliin taas kommentti, että minä en ole lainannut hänelle senttiäkään enkä lainaa.

Hän ei kuitenkaan paljoa muutu ollessaan humalassa, mitä nyt kokoajan on rahaa lainailemassa ja ehkä pikkaisen ärhäkämmin asioitaan tuopi esille. Ei hän mitenkään väkivaltainen ole tai sellainen joka aiheuttaisi ongelmia humalassa tai tappelisi toisten kanssa. Aika asiallisesti kuitankin alkoholin alaisena on.

Minua tässä varmaan eniten ärsyttää ja mietityttään se, että tässä on tultu siihen tilanteeseen että oman perheeni ja mielenrauhani takia en enää halua nähdä tuota juomista tai muutenkaan nähdä häntä kun hän on humalassa. Asiasta hänen kanssaan on keskusteltu jo useampaan otteeseen ja hän on luvannut lopettaa juomista ja hakea apua siihen. Lupauksista ja puheista huolimatta hän ei ole tehnyt asian eteen moneen kuukauteen mitään vaan on jatkanut juomista.

Eniten pelkään tässä tilanteessa että kun hän on masentunut jo nyt niin jos välit pistän häneen poikki tämän takia niin hän enemmän masentuu ja juopi itsensä hengiltä. Onhan niitä päiviäkin ollut ettei hän ole pulloon tarttunut mutta niitä on nykyisin ollut vähemman ja vähemmän.

Onko kenelläkään ollut kokemusta tälläisestä tilanteesta ja mitenkä on asiat mennyt. Itse olen niin pettynyt kyseiseen henkilöön ja siihen että en uskalla enää luottaa häneen missään asiassa, niin monta kertaa muutenkin hän on pettänyt lupauksensa. Voiko kaveruus säilyä tilanteesta huolimatta?

Itselläni on rehellisesti sanottuna tässä tilanteessa ihan sama olenko hänen kaverinsa enää, mutta tällä hetkellä olen niin pettynyt ja vähäsen suuttunut hänelle tilanteesta että en varmaan ihan ajattele tilannetta oikein.

Kokemuksia otetaan vastaan ja haluaisin tämän pitää asiallisena keskusteluna ettei tarvitse mitään törkeyksiä tänne kirjoittaa.

0

258

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Olet liian komea!

    Ei tuollaisia uskalla lähestyä 🤔
    Ikävä
    165
    2997
   2. Mitä haluaisit ?

    Mitä tahtoisit sanoa hänelle, muttet uskalla ?
    Ikävä
    105
    1928
   3. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

    Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
    Kotimaiset julkkisjuorut
    114
    1755
   4. Martina neljäs sija

    Eiköhän kaikki onnitella upeasta suorituksesta ,omassa sarjassa neljäs sija 💯hienoa Martina 🇫🇮👌💯
    Kotimaiset julkkisjuorut
    229
    1733
   5. Mitä kaipaat.......

    Mitä kaipaat hänessä eniten ? ♥️
    Ikävä
    69
    1561
   6. Haha, nyt vähän naurattaa:)

    Kun täällä on kovasti ollut aloituksia niistä M syömistä, niin nyt on M ja Mimmin stooreissa hirveä valkopyykkipäivä terveellisestä ruoasta.. 😂 Miksi
    Kotimaiset julkkisjuorut
    127
    1393
   7. luomua olla pitää

    sitä sinä olet :) ei "tahroja" ihossa ei turhaa meikkiä eikä feikkiä. just siitä tykkään, olet se kaunis oma itsesi :) äläkä nyt sano että et ole kaun
    Ikävä
    127
    1255
   8. Sofian dj-deitti

    No nyt on päässy hyvään seuraan, joko päästään romanssin makuun? :)
    Kotimaiset julkkisjuorut
    41
    1131
   9. Tuleeko mielipiteestä rikos?

    Sananvapaus kyseenalaistetaan? Tuleeko sodan toisen osapuolen puolustusmielipide rikolliseksi toiminnaksi? Tai vastaavasti sodan osapuolen tekojen syy
    Maailman menoa
    465
    1003
   10. Parasta mitä hän ....

    Mikä on parasta mitä ikävöimäsi henkilö on sanonut sinulle?
    Ikävä
    38
    998
   Aihe