Biologinen lääke MabThera

Murri-Mörri

Tällä reumalääkkeellä ei taida olla paljon käyttäjiä kun keskusteluissa ei näy. Kertokaa kokemuksianne tästä nivelreumassa, miten on auttanut ym. kokemuksia sekä tietoa sivuvaikutuksista. Ja miten tiputusta seuraavat päivät ovat menneet, tuliko jotain välittömiä oireita?

23

12998

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ravinnollakluntoon

      Astman, reuman ja suolisto-ongelmien takana ruokavalio – "Lääkärit antavat väärää tietoa"
      http://www.studio55.fi/hyvaolo/artikkeli.shtml/1624947/astman-reuman-suolisto-ongelmien-takana-ruokavalio---laakarit-antavat-vaaraa-tietoa

      Nivelreuman nykyaikainen hoito!
      http://www.raikasweb.com/nivelreuman-nykyaikainen-hoito

      Lääkäri Rauli Mäkelä: Reumasairauksia voi hoitaa luonnonmukaisesti
      http://terveyshymy.fi/artikkelit/laakari-rauli-makela-reumasairauksia-voi-hoitaa-luonnonmukaisesti

      Reumaa ja niveltulehduksia sairastaa lähes 100 000 suomalaista. Perinteisen lääketieteen rinnalle on kehitelty monipuolisia luonnonmukaisia hoitomuotoja, jotka ovat kaikkien ulottuvilla. Ne ovat turvallisia ja myrkyttömiä tavanomaisiin hoitomuotoihin verrattuna.
      http://kirja.elisa.fi/ekirja/reuma-ja-niveltulehdukset-luonnonmukainen-hoito

      Viljojen haitat!
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

      Nivelet koetuksella!
      http://www.youtube.com/watch?v=A-a2PP74N04

      http://www.katsomo.fi/?progId=117114

      • Untuvatakki

        Olen ollut monta kuukautta ilman mitään gluteeniviljoja tiukalla eliminaatiodieetillä ilman tulosta. Että ei ne kaikilla toimi.


    • tiputuksen uhri

      Mulle on annettu neljänä vuotena MabTheraa, viimeksi elokuussa. Mulla ei ole ollut mitään ongelmia lääkkeen kanssa. Ainut on se, että teho ehkä vähän laskenut ja aluksi vaikutus kesti vuoden, nyt alkaa siinä 9 kk jälkeen oireet taas palaamaan ja crp kohonnut.

      Tiputuksen aikana on voinut lämpö vähän nousta, mutta seuraavana aamuna ok. Seuraavana päivänä mulla kyllä aina kuumottaa naamaa ja posket hehkuvat.

      Ravinnolla kuntoon -nimim. tiedoksi, että eliminaatiodieetit on kokeiltu, olen käynyt Raulin vastaanotolla jne. Mutta olen kuullut monelta, että nimenomaan kauran poisjättäminen on parantanut olotilaa. Itse olen ollut kasvissyöjä 20 vuotta ja vältän maitoproteiinia.

    • minäitte

      Moi.Sain heinäkuussa 2012 tuon mabthera lääkkeen, eli kahteen kertaan tiputettiin jotain litkua suoneen parin viikon välein. Mahtava hoitomuoto reumaan, ei minkäänlaisia sivuvaikutuksia, ei siis mitään, ja kivut olleet poissa lähes tähän asti, viikon kuluttua saan uuden satsin. Olen oikeesti tyytyväinen tähän hoitoon, toki mulla on kaikki vanhat lääkkeet mukana myös.
      Turhaa siis pelätä sivuvaikutuksia, ei kun letku suoneen ja nauttimaan kivuttomista kuukausista :)

      Reumaa sairastanut jo kymenen vuotta, viimeinkin helpottaa.....

    • Biologiset lääkkeet

      Itsellä aloitettiin Mabthera enbrelin tehon loputtua viime kesänä. Tiputusten välillä tuli yhden päivän korkea kuume ja mahatauti jota en aluksi siihen yhdistänyt, mutta myöhemmin mietittyjä on voinut olla seurausta lääkkeestäkin koska muu perhe ei tautia saanut. Lokakuussa sitten alkoi tuntumaan outoa puutumista ja pistelyä kädessä, jalassa ja huulissa. Nousi myös kuume yhden päivän ajaksi ja toinen silmä turposi. Sitä sitten tutkittiin ja siinä vaiheessa sain tietää että biologisten lääkkeiden sivivaikutuksena voi tulla esim. Pml tai ms tauti...riski näihin on suuri jos lääkkeitä käyttävä henkilö on jc-virus positiivinen. Näitä tauteja ei minulla onneksi vielä ollut mutta jc-virus positiivisuus löytyi joten tällä hetkellä tuntuu että luotto näihin koviin lääkkeisiin on mennyt...enemmän olisin toivonut että olisi rehellisesti kerrottu myös näistä mahdollisista sivuvaikutuksista. Tärkeää on tietää kaikki faktat ennen kuin päättää haluaako tällaisen riskin ottaa. Vähän peräänkuulutan myös sivuvaikutusten tarkempaa seurantaa kun käytetään biologisia reumalääkkeitä. Vuosikausia olen lääkärille valittanut kaikkia epämääräisiä oireita joita ei kertaakaan yhdistetty näihin lääkkeisiin...nyt kun biologiset lääkkeet ei ole käytössä kumma kyllä on myös nämä epämääräiset oireet loppuneet. Kaikesta tästä opin ainakin sen, että en niele ihan mitä tahansa lääkäri sanoo ja vaadin tarkempaa selvitystä lääkityksestä.

    • Jokueräs

      Biologisiin lääkkeisiin liittyy aina infektioriski, mutta onko jollakulla kokemusta lääkkeen vaihdosta nimenomaan infektioiden takia.

      Minulla on nyt toinen käytössä tnf-alfaestäjä. Ensimmäinen vaihdettiin infektioherkkyyden takia ja nyt tämä toinenkin alkaa olla liipasimella. Seuraavaksi vaihtoehdoksi lääkäri sitten nimesi MabTheran, mutta minua epäilyttää, onko se infektioiden kanssa yhtään helpompi. Toisaalta harvakseltaan annosteltavana se ei olisi yhtä usein tauolla.

    • Hyvässä kunnossa

      En tiedä, lukeeko tätä kukaan. Mutta olen käyttänyt vuodesta 2009 alkaen MabTheraa ja saan sitä puolen vuoden välein kaksi tiputusta. Itselläni teho on ollut hyvä ja mahdollistanut työssä käymisen yms. Aluksi tuli hieman kuumetta sen jälkeen, muttei enää niitäkään.

      Odotin aluksi puoli vuotta, koska pelkäsin lääkettä ja sivuvaikutuksia. Ihan yhtä terve olen ollut kuin aiemminkin. Itselläni ei siis ole muita kuin vain hyviä kokemuksia lääkkeestä. Nyt viidentenä käyttövuotena aion taas toivoa sitä puolivuotistarkastuksen yhteydessä.

    • Laura56

      Minulla Mabtheran 1. tiputus kuukauden päästä. Mahdolliset vakavammat ja pysyvät sivuvaikutukset arveluttavat, mutta ne löytyivät jo näköjään Trexanista ja Metojectistakin. Löytyisikö lisää kokemuksia?

    • MabTheralla

      Mitä sinulle tuli metotrexatista? Minulla mm. Nousi alat 136. Seropositiivisena sain mabtheran 2 kk ekoist infuusioista nyt kulunut ja ei ole tullut hyppyreumakohtauksia, väsymystä ja vilunväristyksiä ja lieviä nivelkipuja on ollut Infuusiot menivät hyvin.naamasta ja kropasta on hävinnyt pöhötystä, ehkä se on ollut tulehduksen aiheuttamaa...

    • Sansqu

      Minulla on nyt ensimmäinen mabtheran hoitojaksojen takana ja kovasti odotan milloin alkaa kipuihin vaikuttamaan. Miten nopeasti teillä muilla lääkkeestä oli apua?

    • Hyviäkokemuksia

      Minulla meni ainakin kaksi kuukautta, vaikea sanoa tarkkaan kun metotreksaatti piti pahimmat oireet toki kurissa. Mutta eräänä p.ivänä havaitsin että olo tuntuu nor aalilta! Ei pelkästään vaikuta nivelkipuihin vaan yleioloonkin. Hävisi sairauden tunne ja perusväsymys jota ei ollut tajunnutkaan oikeastaan. Ei ole ollut tulehduksia missään neljään kuukauteen, ensi kuussa pitäisi tulla seuraavat kaksi tiputusta. Pelotttaa,milloin säästöleikkuri iskee tähän hoitoon, on kallista potilaan kotikunnalle kun maksaa kaiken polimaksua lukuunottamatta.

    • terveeksi

      Miulla takana kaksi ja puoli vuotta MabThera lääkityksellä. Sen ja ruokavalion ansiosta olen voinut lopettaa Metotreksaatin, joka ei minulle sopinut koskaan vaan teki huonoa oloa ja väsymystä. Nyt olen voinut paljon paremmin. Etenkin yleisvointi ollut parempi eikä uusia nivelvääntymiäkään ole päässyt syntymään. Itse olen saanut suurta apua veriryhmän mukaisesta ruokavaliosta italialais-amerikkalaisen lääkäri D´Adamon kirjoittamien kirjojen pohjalta: " Neljä verityhmää, neljä ruokavaliota" . Uskonkin, että ruokavliohoito tulisi olla yksilöllinen. Itselleni viljat eivät tuota mitään oireita vaan punainen liha, maitotuotteet sekä koisokasvit ( tomaatti, paprika, chilit, peruna, munakoiso, Goji -marjat) ovat ne pahimmat ja ruokavalionkin mukaan ne eivät sovi A-veriryhmäisille. Stressi lisää oireita heti. Luin myös yhden amerikkalaisen kirjan, jossa oltiin hyvin vakuuttuneita siitä, että reuman aiheuttaa virus ja paras hoito on immuniteetin kasvattaminen stressittömyydellä, riittävällä levolla, oikealla ruualla, yrteillä, luontaistuotteilla sekä tulehdusta poistavat luontaistuotteet ja ruoka-aineet.

    • Hehhehhehheee

      Aikamoista hölynpölyä tuo veriryhmädieetti mutta ihan sama, jos olet että auttaa.

    • Anonyymi

      MabTheraa minä olen saanut infuusiona useita kertoja olen ollut lääkkeeseen erittäin tyytyväinen,nyt minulle vaihdettiin uusi lääke, nimeltään Rixathon (rituxinab )on halvempi, mutta ei minun mielestäni tehoa minulle

      • Anonyymi

        Minulla sama,vaihdettiin tähän halvempaan rinnakkaislääkkeeseen,eikä toimi niin hyvin.


    • Anonyymi

      Kaikki reuma kivut ja tulehdukset katosi
      Kallo oli kun taivaassa kulumat kyllä tuntuu vähän ja ilman vaihdot myös ei niin pahana
      Minulla 6 vuotta oli yhtä tulehdusta ja yhtä
      Helvettiä ei enää niin pahoja eki

    • Anonyymi

      Lääke on järkyttävän kallis mitä Yliopiston apteekin hausta katselin (vaikkei lääkettä yksityiselle myydäkään jonkun sivun mukaan). Työkyvyttömyyseläkkeestä ei tuollaisia maksella, varsinkin kun on ennestään jo kalliita lääkkeitä ties kuinka, eikä kela korvaa tuota lääkettä.

      Siksi kysyn teiltä, veloittaako sairaala tuon hinnan sellaisenaan potilaalta?

      • Anonyymi

        Ei veloita, sairaalassa annettava hoito ja lääkkeet kuuluvat hintaan, eli päivän sairaalamaksulla selviää. Melkoinen veronpalatus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei veloita, sairaalassa annettava hoito ja lääkkeet kuuluvat hintaan, eli päivän sairaalamaksulla selviää. Melkoinen veronpalatus.

        Kiitoksia sinulle paljon tästä tiedosta. Vaikka en tiedä edes varmaksi, päädytäänkö tähän lopulta, ja suostunko ottamaan sivuvaikutusten vuoksi.


    • Anonyymi

      Onko tämän lääkkeen saamisen jälkeen tullut helpommin tartuntataauteja flunssaa, influenssaa jne ?

      • Anonyymi

        Minulla vaadittiin että rokotukset voimassa, ei ole näkynyt flunssia vaikka muut kovasti köhii, minä en. :D


    • Anonyymi

      En voi kun suositella tätä! Jo ekan tiputuksen jälkeen tulehdusarvot muuttu normaaleiksi, oireet katosi, aivot jotenkin kirkastui ja vireystila huipussaan. Todella onnellisena odotan seuraavaa tiputusta.

    • Anonyymi

      Sain lokakuussa ensimmäiset kaksi tiputusta rituksimabia nivelreumaan, ja tänään lääkärissä puhkaistiin iso paise nivusesta ja kirjoitettiin antibioottikuuri. Syynä karvatupen tulehdus, joka aiheutuu mm. alentuneesta immuniteetista.

      Rituksimabi voi alentaa immuniteettia reilustikin, ja tässä tulos omalla kohdallani. Olen kokeillut useampaakin biologista, mutta en ole vielä tällaisia oireita aikaisemmin saanut.

      Odottelen vieläkin miten hyvin lääke maksimissaan tehoaa. Olen joutunut hakemaan useita kortisonipistoksia eri niveliin, ja joihinkin useammankin pistoksen kuukausien kuluessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      64
      4406
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1207
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe