Biologinen lääke MabThera

Murri-Mörri

Tällä reumalääkkeellä ei taida olla paljon käyttäjiä kun keskusteluissa ei näy. Kertokaa kokemuksianne tästä nivelreumassa, miten on auttanut ym. kokemuksia sekä tietoa sivuvaikutuksista. Ja miten tiputusta seuraavat päivät ovat menneet, tuliko jotain välittömiä oireita?

14

1436

  Vastaukset

  • Astman, reuman ja suolisto-ongelmien takana ruokavalio – "Lääkärit antavat väärää tietoa"
   http://www.studio55.fi/hyvaolo/artikkeli.shtml/1624947/astman-reuman-suolisto-ongelmien-takana-ruokavalio---laakarit-antavat-vaaraa-tietoa

   Nivelreuman nykyaikainen hoito!
   http://www.raikasweb.com/nivelreuman-nykyaikainen-hoito

   Lääkäri Rauli Mäkelä: Reumasairauksia voi hoitaa luonnonmukaisesti
   http://terveyshymy.fi/artikkelit/laakari-rauli-makela-reumasairauksia-voi-hoitaa-luonnonmukaisesti

   Reumaa ja niveltulehduksia sairastaa lähes 100 000 suomalaista. Perinteisen lääketieteen rinnalle on kehitelty monipuolisia luonnonmukaisia hoitomuotoja, jotka ovat kaikkien ulottuvilla. Ne ovat turvallisia ja myrkyttömiä tavanomaisiin hoitomuotoihin verrattuna.
   http://kirja.elisa.fi/ekirja/reuma-ja-niveltulehdukset-luonnonmukainen-hoito

   Viljojen haitat!
   http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

   Nivelet koetuksella!
   http://www.youtube.com/watch?v=A-a2PP74N04

   http://www.katsomo.fi/?progId=117114

   • Olen ollut monta kuukautta ilman mitään gluteeniviljoja tiukalla eliminaatiodieetillä ilman tulosta. Että ei ne kaikilla toimi.


  • Mulle on annettu neljänä vuotena MabTheraa, viimeksi elokuussa. Mulla ei ole ollut mitään ongelmia lääkkeen kanssa. Ainut on se, että teho ehkä vähän laskenut ja aluksi vaikutus kesti vuoden, nyt alkaa siinä 9 kk jälkeen oireet taas palaamaan ja crp kohonnut.

   Tiputuksen aikana on voinut lämpö vähän nousta, mutta seuraavana aamuna ok. Seuraavana päivänä mulla kyllä aina kuumottaa naamaa ja posket hehkuvat.

   Ravinnolla kuntoon -nimim. tiedoksi, että eliminaatiodieetit on kokeiltu, olen käynyt Raulin vastaanotolla jne. Mutta olen kuullut monelta, että nimenomaan kauran poisjättäminen on parantanut olotilaa. Itse olen ollut kasvissyöjä 20 vuotta ja vältän maitoproteiinia.

  • Moi.Sain heinäkuussa 2012 tuon mabthera lääkkeen, eli kahteen kertaan tiputettiin jotain litkua suoneen parin viikon välein. Mahtava hoitomuoto reumaan, ei minkäänlaisia sivuvaikutuksia, ei siis mitään, ja kivut olleet poissa lähes tähän asti, viikon kuluttua saan uuden satsin. Olen oikeesti tyytyväinen tähän hoitoon, toki mulla on kaikki vanhat lääkkeet mukana myös.
   Turhaa siis pelätä sivuvaikutuksia, ei kun letku suoneen ja nauttimaan kivuttomista kuukausista :)

   Reumaa sairastanut jo kymenen vuotta, viimeinkin helpottaa.....

  • Itsellä aloitettiin Mabthera enbrelin tehon loputtua viime kesänä. Tiputusten välillä tuli yhden päivän korkea kuume ja mahatauti jota en aluksi siihen yhdistänyt, mutta myöhemmin mietittyjä on voinut olla seurausta lääkkeestäkin koska muu perhe ei tautia saanut. Lokakuussa sitten alkoi tuntumaan outoa puutumista ja pistelyä kädessä, jalassa ja huulissa. Nousi myös kuume yhden päivän ajaksi ja toinen silmä turposi. Sitä sitten tutkittiin ja siinä vaiheessa sain tietää että biologisten lääkkeiden sivivaikutuksena voi tulla esim. Pml tai ms tauti...riski näihin on suuri jos lääkkeitä käyttävä henkilö on jc-virus positiivinen. Näitä tauteja ei minulla onneksi vielä ollut mutta jc-virus positiivisuus löytyi joten tällä hetkellä tuntuu että luotto näihin koviin lääkkeisiin on mennyt...enemmän olisin toivonut että olisi rehellisesti kerrottu myös näistä mahdollisista sivuvaikutuksista. Tärkeää on tietää kaikki faktat ennen kuin päättää haluaako tällaisen riskin ottaa. Vähän peräänkuulutan myös sivuvaikutusten tarkempaa seurantaa kun käytetään biologisia reumalääkkeitä. Vuosikausia olen lääkärille valittanut kaikkia epämääräisiä oireita joita ei kertaakaan yhdistetty näihin lääkkeisiin...nyt kun biologiset lääkkeet ei ole käytössä kumma kyllä on myös nämä epämääräiset oireet loppuneet. Kaikesta tästä opin ainakin sen, että en niele ihan mitä tahansa lääkäri sanoo ja vaadin tarkempaa selvitystä lääkityksestä.

  • Biologisiin lääkkeisiin liittyy aina infektioriski, mutta onko jollakulla kokemusta lääkkeen vaihdosta nimenomaan infektioiden takia.

   Minulla on nyt toinen käytössä tnf-alfaestäjä. Ensimmäinen vaihdettiin infektioherkkyyden takia ja nyt tämä toinenkin alkaa olla liipasimella. Seuraavaksi vaihtoehdoksi lääkäri sitten nimesi MabTheran, mutta minua epäilyttää, onko se infektioiden kanssa yhtään helpompi. Toisaalta harvakseltaan annosteltavana se ei olisi yhtä usein tauolla.

  • En tiedä, lukeeko tätä kukaan. Mutta olen käyttänyt vuodesta 2009 alkaen MabTheraa ja saan sitä puolen vuoden välein kaksi tiputusta. Itselläni teho on ollut hyvä ja mahdollistanut työssä käymisen yms. Aluksi tuli hieman kuumetta sen jälkeen, muttei enää niitäkään.

   Odotin aluksi puoli vuotta, koska pelkäsin lääkettä ja sivuvaikutuksia. Ihan yhtä terve olen ollut kuin aiemminkin. Itselläni ei siis ole muita kuin vain hyviä kokemuksia lääkkeestä. Nyt viidentenä käyttövuotena aion taas toivoa sitä puolivuotistarkastuksen yhteydessä.

  • Minulla Mabtheran 1. tiputus kuukauden päästä. Mahdolliset vakavammat ja pysyvät sivuvaikutukset arveluttavat, mutta ne löytyivät jo näköjään Trexanista ja Metojectistakin. Löytyisikö lisää kokemuksia?

  • Mitä sinulle tuli metotrexatista? Minulla mm. Nousi alat 136. Seropositiivisena sain mabtheran 2 kk ekoist infuusioista nyt kulunut ja ei ole tullut hyppyreumakohtauksia, väsymystä ja vilunväristyksiä ja lieviä nivelkipuja on ollut Infuusiot menivät hyvin.naamasta ja kropasta on hävinnyt pöhötystä, ehkä se on ollut tulehduksen aiheuttamaa...

  • Minulla on nyt ensimmäinen mabtheran hoitojaksojen takana ja kovasti odotan milloin alkaa kipuihin vaikuttamaan. Miten nopeasti teillä muilla lääkkeestä oli apua?

  • Minulla meni ainakin kaksi kuukautta, vaikea sanoa tarkkaan kun metotreksaatti piti pahimmat oireet toki kurissa. Mutta eräänä p.ivänä havaitsin että olo tuntuu nor aalilta! Ei pelkästään vaikuta nivelkipuihin vaan yleioloonkin. Hävisi sairauden tunne ja perusväsymys jota ei ollut tajunnutkaan oikeastaan. Ei ole ollut tulehduksia missään neljään kuukauteen, ensi kuussa pitäisi tulla seuraavat kaksi tiputusta. Pelotttaa,milloin säästöleikkuri iskee tähän hoitoon, on kallista potilaan kotikunnalle kun maksaa kaiken polimaksua lukuunottamatta.

  • Miulla takana kaksi ja puoli vuotta MabThera lääkityksellä. Sen ja ruokavalion ansiosta olen voinut lopettaa Metotreksaatin, joka ei minulle sopinut koskaan vaan teki huonoa oloa ja väsymystä. Nyt olen voinut paljon paremmin. Etenkin yleisvointi ollut parempi eikä uusia nivelvääntymiäkään ole päässyt syntymään. Itse olen saanut suurta apua veriryhmän mukaisesta ruokavaliosta italialais-amerikkalaisen lääkäri D´Adamon kirjoittamien kirjojen pohjalta: " Neljä verityhmää, neljä ruokavaliota" . Uskonkin, että ruokavliohoito tulisi olla yksilöllinen. Itselleni viljat eivät tuota mitään oireita vaan punainen liha, maitotuotteet sekä koisokasvit ( tomaatti, paprika, chilit, peruna, munakoiso, Goji -marjat) ovat ne pahimmat ja ruokavalionkin mukaan ne eivät sovi A-veriryhmäisille. Stressi lisää oireita heti. Luin myös yhden amerikkalaisen kirjan, jossa oltiin hyvin vakuuttuneita siitä, että reuman aiheuttaa virus ja paras hoito on immuniteetin kasvattaminen stressittömyydellä, riittävällä levolla, oikealla ruualla, yrteillä, luontaistuotteilla sekä tulehdusta poistavat luontaistuotteet ja ruoka-aineet.

  • Aikamoista hölynpölyä tuo veriryhmädieetti mutta ihan sama, jos olet että auttaa.

  • MabTheraa minä olen saanut infuusiona useita kertoja olen ollut lääkkeeseen erittäin tyytyväinen,nyt minulle vaihdettiin uusi lääke, nimeltään Rixathon (rituxinab )on halvempi, mutta ei minun mielestäni tehoa minulle

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   132
   8634
  2. Niko Ranta-Aho kaulailee illallisella Bandidos pomon kanssa Espanjassa

   Noniiiin. Niko pääs oottaa vankilatuomiota vapaalle. Läks Espanjaan. Nyt laitto kuvaa, kaulailee bandidos rikollisjärjestön pomon kanssa ja 2 muun kar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   116
   3122