YHTEENVETO TUULA MÄKISEN FACEBOOK KESKUSTELUSTA

Jorma Heinonen

YHTEENVETO TUULA MÄKISEN FACEBOOK
KESKUSTELUSTA, AIHEENA KANSALLISSODAN PATSAS
TUULA MÄKINEN: En voi olla laittamatta pientä juttua eilisestä. Tunnistimme vanhoja valokuvia. Yhdessä oli Kansalaissodan patsaan julkistamisjuhla valkoisten haudalla.
Viina hallitsi Keuruulaisten elämää ilmeisesti runsaastikkin ja
kunnanlääkärinä toiminut tri Heikinheimo täysin raittiina ihmisenä koitti tehdä parhaansa ihmisten raitistamiseksi.
Joku loihe lausumaan patsaan julkistamisjuhlan jälkeen.
"Nyt meillä onkin sitten kaksi raitista Keuruulla, vapaussodan patsas ja Heikinheimo".

JORMA HEINONEN: Tuula. Ei sinulla satu olemaan tietoa minkälainen puhe pidettiin Tampereella, kun tälle valkoiselle ”lahtarille”, Olof Palmen (vanhempi) pystytettiin monumentaaliinen patsas?
Tämä Olof Palmen oli ruotsin pääministeri Olof Palmenin setä.
Kumpikin Olof kaatui luodista. Olof vanhempi, kaatui Tampereella Suomalaisen työkansan edustajan luodista. Olof nuorempi,kaatui, niin, kenen luodista? Tämä maailman demokraattisimmanvaltion poliisi tutkii yhä edelleen asiaa..

JANI SALMINEN: Pointtini oli vain se, että patsas on täällä pistetty siihen jo 20-luvulla, voi kuvitella miltä aikalaisista ja jälkipolvista punaisten puolellla se on tuntunut. Vapaussodan perinneyhdistys kukittaa patsaan joka vuosi. Punaiset saivat muistomerkin Kalevankankaalle vasta 50-luvulla. Näytttävä kivipaasi ja hyvällä paikalla. Vaan alkuperäistä työyhdistyksen haluamaa tekstiä - vastaavia löytyy useilta punaisten muistomerkeiltä - eli ei siinä mitään erikoista ollut ei hyväksytty. Siihen tuli käsittämättämätön "Aatteensa puolesta sortuneitten" kohta, siis sortuneitten?
Mallinnan vain kuinka hyvin itse ymmärrän sen katkeruuden punaisten puolelta. Se tässä on pointti. Ei kansalaissodasta voida vieläkään puhua avoimesti. Näin se vain näyttää olevan. Juhlapuheissa sanotaan, että "raakuksia tapahtui molemmin puolin." De facto. Mutta kyllähän se painottui, kun ottaa huomioon kumpi puoli voitti, ja osa punaisten väitetyistä teoisakin on voittajien legandaksi paljastunutta jo aikoja. Keskitysleirien saaristo, siveelejä, naisia, lapsiakin meni. Ja määrä on suuri. Espanjan sisällisota veroinen hurmenäytelmä se oli määrällisesti ja jos mietitään maiden sen hetkistä asukasmäärää..

JORMA HEINONEN: Lainaan otteen Wikipendiasta koskien Olof Palmenin mielipiteistä koskien Suomalaisia: ”Palme var en av organisatörerna bakom den svenska brigaden, en frivilligkår som sändes till Finland 1918. Olof Palme hade en nedlåtande syn på den finsktalande majoriteten i Finland, och ansåg att finnar var mongoloider, och ansåg att Finland måste återgå till Sverige för att den civiliserande svenska kulturen inte skulle gå under”.
Eikö olisi rauhallisinta, että patsas siirretään sille sopivampaan paikkaan, vaikkapa tamperelaisen kaatopaikan tienviitaksi. Otetaan oppia Eestiläisistä, hehän siirsivät kasallistunteita loukkaavan neuvostoliittolaisen ”sotasankarin” patsaan sinne missä se oli vähemmän muistuttamassa ajasta jota ei haluta takaisin.. Terviisin JORMA HEINONEN

3

366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Terveisin x

      Oletko täysin viisas?

      Etsi itsellesi toinen palsta.

      Nyt on näin että täällä on joku - X-, mikä on ruvennut jauhamaan omia mietteitään tällä palstalla...

      Jonkinlaista "omaa päiväkirjaa" ja yrittää vouhottaa omia ?? sairaita??/ NO JOO??
      aatteitaan, koska on "jonkinlaista tarvetta" .

      Kehoittaisin k.o vouhottajaa hakeutumaan jonnekin "keskusteluryhmään"...

    • 181950

      Heh. osuipa vastaan.

    • TätäMieltäMinä

      Suomalainen on siitä kummallinen, että se haluaa aina ihankuin piehtaroida suurten murheellisten tunteiden vallassa ja jos ei löydy ajankohtaista surettavaa, sellainen kaivellaan esiin. Se suomalaisten suru on myössellaista, että siitä ei haluta oppia, ei nousta loukkausten ja tuskan yläpuolelle vaan itseään ruoskien ja ja surun aiheuttajia aina syyttäen, ikuisesti anteeksi antamatta.

      Tiedättekö mikä on suomalaisen lempiruoka?
      Jep, taisitte arvatakin: toinen suomalainen. Ja kaikkein perusteellisemmin suomalainen pureskelee suomen ruotsinkielistä väestöä, saamelaisia ja mustalaisia.
      Nyttemmin on tullut eksoottisempia kun makuja eli ulkomaalaiset.

      Kyllä nyt katkeroituneiden suomalaisten kelpaa piehtaroida katkeruudessaan kun on niin monta eri tahoa joita syyttää omista alemmuudentunnoistaan.

      Summa summarum: mikä hitto tätä kansaa vaivaa kun se ei opi ylpistymään niistä omista hyvistä puolistaan, oman kotimaansa monimuotoisesta luonnosta, sillä niin erilaisia ovat luonnon olosuhteet eri puolilla maata. Miksi ei suomalainen julista kovaäänisesti että "katsokaa koko maailma miten sitkeitä olemme vaikka meitä on pyritty alistamaan, johtamaan maatamme rajojemme ulkopuolelta, asettamalla suoritettavaksi ne lähes kohtuuttomia vaatimuksia ja silti, siltikin me olemme väkilukuumme nähden maailmanluokan tasoisia urheilussa, taloudessa, koulutustaso ssa ja kykenemme selviytymään sisullamme."

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe