Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Terveydenhoito halsua, kaustinen, veteli

Pohdiskelija---;

Maakuntapolitiikkaa pitää terävöittää ei 70 000 ihmistä ole riittävä määrää k-p:n keskussairaalan toimintaan. Verratkaapa Etelä-Pohjanmaata ja Seinäjokea siellä on rakennettu lisää ja investoitu Keskussairaalaan, kuntia yhdistynyt. Asiassa on hyviä ja huonoja puolia lähipalvelujen osalta, mutta on välttämätöntä, että maakuntakeskus on kasvun veturi. Kokkola junnaa paikallaan ja on aivan liian kapea harteinen alueellisesti.

E-P:n alueelle on em. johdosta saatu lääkäreitä julkiselle ja yksityiselle puolelle joka täydentää ja tukee julkista terveydenhoitoa. On syntynyt synenergiana onnistumisia, esimerkiksi 2-3 yksityistä lääkäritaloa, joissa myös tehdään leikkaushoitoja. Ei tarvitse jonottaa lääkäriin, kun on vaihtoehtoja olemassa.

Kokkolassa on yksi merkittävä yksityinen lääkäritalo, jonka lääkäreistä osa sukkuloi keskussairaalan ja yksityispraktiikan välillä. Miksei Keski-Pohjanmaa lilliputtimaakunta kehitä terveydenhoito järjestelmää ja aluerakennetta. Jotain on vialla, jos kokkolassa saa yksityisellekin puolelle jonottaa lääkäriin 2-3 viikkoa, maakuntakeskus ei siis yksinkertaisestihoukuta lääkäreitä. Miten tälläin riittää lääkäreitä ja palveluita Kausselle, Veteliin ja Halsualle. vastaus ei mitenkään.

Jytan attendo yhteistyö Tunkkarilla on/oli pelkkää kerman kuorintaa, eikä yrityksellä ole aidosti halua sitoutua maakuntaan ja perustaa esim. yksityistä lääkäritaloa. Alueen vetovoimaa on kehitettävä Kokkolan ja Pietarsaaren kaupungit yhteen ja aluerakenne yhdistymisiä Pohjoiseen/Etelään, jotta alueellinen ja yhtenäinen julkinen terveydenhoitojärjestelmä riittävän suuren asukaspohjan myötä houkuttaa yrityksiä, ihmisiä ja osaajia.

5

235

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Willowtwig

      Yhdistymisessä etelään tai pohjoiseen saattaa sisältää suuren riskin siitä, että menetämme koko keskussairaalaan. Niin kauan kuin Malmi ja Oulaskangas ovat pystyssä, ne ovat ihan yhtä nälkäisiä syömään KPKS:n oman pystyssäpysymisensä nimissä. Ja en usko, että lääkäreitä saataisiin vain sillä tänne, että väestöpohjaa kasvatetaan. Toki, jos joku läheinen sairaala kaatuu, niin sitten, mutta ei se tule maakunnassa näkymään...

      • Pohdiskelija---;

        Ei saada lääkäreitä pelkällä väestöpohjalla, sehän on selvä. Homma ei vain voi pelittää, jos on kaikenmoisia yhteistyökuvioita/himmeleitä ja sopimuksia esim. K-P:n alueen pohjoispuolelle. Oulaskangas varmasti hyödyntää Oulun yliopistoa kandien, lääkäreiden jatko-opintojen ja erikoistumisen aikana.

        Toinen ihmetyksen aihe on, että keski-pohjanmaalle ei oikein taida olla mitään omaa terveydenhuollon tutkimusyksikköä/kehittämiskeskusta/osakeyhtiötä, jota maakunta itse ohjaa. Siellä voisi olla professuureja, päivystäviä dosentteja, jotka tukisivat maakunnan ja lähialueiden omia tarpeita. Sillä tavallahan nuoret kandit tulevat töihin, keräämään perusterveydenhuollosta väikkäriaineistoa, erikoistumaan / asumaan. Joku pistää pystyyn firman, houkuttelee tuttuja julkiselle puolelle ym.

        Tuntuu, että Keski-Pohjanmaa on mukana monessa, mutta ei oikein missään rohjeta olla isäntänä/aloitteellisena osapuolena sote-puolen kehittämis-, koulutus- ja tutkimustyössä. E-P:llä on esim. terveysteknologiatalo, jossa jokunen professuuri. Kyllä sinne aina silloin jokunen nuori lääkärikin eksyy kun on jotain vetovoimaa. Lisäksi synenergiana on tullut em. yksityisiä firmoja ja lääkäreitä. Jos K-P aina roikkuu mukana hankkeissa maksajana eikä hyödynsaajana, niin kyllä siinä aluetalous ja terveydenhoito näivettyy. Jos vastaus on puuttuvat resurssit, niin kyllä kai 200 000 vs. 70 000 asukaspohjien aluetaloudella on jotain tekemistä, miksi lääkärit kiertävät Keski-Pohjanmaan kunnat.


    • TuskaaTus

      Voi häläpätihämmää mäpätihää teiän juttuja.

      Kokkolan ja pietarsaaren yhdistyminen on mission imposiiple .
      Kas ku että risteytä kissaa ja koiraa samoin tein .

      Tommonen unelmahöttö dosenteista jokka houkuttaa sitte kandei sai minut
      kiemurtelemaan naurusta.
      Ainoa asia mihin voidaan vaikuttaa on kaahittaa keskussairaalan hallinnosta
      kusipäät ulos pilaamasta työilmapiiriä . Mistään muusta se ei ole kiinni , muutama täysmulkku dominoi narsisteillessaan talosta henkilökuntaa ulos.

      Voi höpsön höpsö kui naiveja oletta !

    • Ajassa elävät

      Miettikääpä mikä vikana kun ei tule lääkäreitä? Kokkolassa on vikana varmasti se että pitäisi osata ruotsia. Nyky nuoria, ei lääkäreitäkään, ruotsinkieli ei kiinnosta yhtään.
      Perhonjokilaakso on taas tunnettua uskontovyöhykettä ja ahdasmielisintä sellaista, luuleeko joku tosiaan että vastavalmistuneita sellainen ympäristö kiinnostaa. Minä uskon että jo jo se, että alueella on naispapit kiellettyjä riittää viestiksi nuorille lääkäriksi valmistuville millaisesta alueesta on kyse.

    • markat jonoon

      Kyllä koko Kokkolan keskussairaalan saisi lopettaa. Parkkipaikkaankin törsättiin rahaa. Lääkärihelikopeteri vaan Kruunupyyhyn ja kiireellisimmät sillä Seinäjoelle tai Tampere/Oulu. Ei niin kiireellisimmät ambulanssilla. Jäisi rahaa terveyskeskuksiin kummasti eikä kaikki säästöt siihen edes menisi. Tuollaisten käpykylien lasareetteja on turhaa ylläpitää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      87
      2305
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      51
      1997
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      89
      1837
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1628
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      25
      1432
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1390
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1351
    Aihe