Gsm-ohjaus mökille

Mökkimies

Vinkkejä tarvitaan ja suosituksia/haukkuja gsm-ohjauksista? Tarkoitus olisi hoitaa mökin lämmitykset kännykällä patterit päälle/pois. Mietinnässä olisi gsm-pistoke systeemi josta kahdelle öljypatterille johdot onko järkeä? Toinen vaihtoehto voisi olla ohjaus sähköpattereille, edullinen hinta olisi tietysti jees. Mökin koko noin 35m2. Antakaapa vinkkejä ja hintatietoja systeemeistänne? Tarkoitus olisi talviaikaan käydä kerran kaksi kuukaudessa mökillä ja mukavahan se olisi lämpöseen mökkiin mennä. Yksi vaihtoehto olisi tietysti pitää mökki aina noin 5-10 asteessa mutta se tulisi maksamaan varmaankin enemmän kuin jonkin sortin gsm-hässäkkä?

17

6345

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ,.,,,

      Meillä Verkkokaupasta ostettu Ontech-rele johon prepaid sim-kortti, (ei rosvot voi hyödyntää rajattomasti sim-korttia.)

    • kynsikäs

      Minä hommasin Tuta-merkkisen gsm-pistorasian, on helppo käyttää ja edullinenkin. Sisällä prepaid-sim. Ja siihen liitettynä pieni öljytäytteinen lämpöpatteri. Lämmittää pientä mökkiä riittävästi kun laittaa päivä-pari etukäteen päälle.

      Tuo Puuilon näyttäisi olevan sama laite, kuvasta päätellen. Näissä jutuissa en lähtisi ebay-kiinanpaskoja kokeilemaan vaikka sieltä usein muuta ostelenkin. Suomesta hankitut on kuitenkin täkäläiseen sähköverkkoon hyväksyttyjä ja jonkinlaisella takuullakin.

      En tiedä miten vakuutus suhtautuu jos mökki kärähtää sähköhäiriön vuoksi. Jos vaihtoehtoina on että pistorasiassa on ollut ebay-halpis tai sitten tuollainen CE-hyväksytty aparaatti?

      • Markkinat

        Puuilo ja Tuta on halvimpia. Ebayn GSM-kytkin on CE-hyväksytty. Toimii loistavasti ja on edullinen. Puuilo saa hyvän katteen!

        Puuilo ja Tuta on samaa laatua, kuten ebay kytkin.

        Tyhmä ei ole pyytäjä. Maksaja on.


    • minöävaantaas

      35m2 vaatinee esim. 3 kW tehon jossa lämmitin lämmittää 100 l/s ilmaa 25 °C verran. Eli 100 l/s on noin 0.12 kg/s huoneenlämpöistä ilmaa. Ilman lämpökapasiteetti on 1.01 kJ/kg/°C. Jos tämä ilmavirta lämmitetään 25 °C verran, kuluu tehoa 0.12 kg/s x 1.01 kJ/kg/°C x 25 °C = 3.03 kW. tämä siis puhaltimella varustetulla seinäpatterilla. Lämmityaikaan en sitten ota mitään kantaa, siihen vaikuttaa eristykset, hirren eristys (villa vai hirsi) jne.. sisäkosteutta unohtamatta! ehkäpä halvempi olisi pitää 10c varsinkin jos hirsimökki???

      • Anonyymi

        Tollo


    • Höperö mökillä

      Jos käyt noinkin usein, niin suosittelen peruslämpöä mökille. Silloin lämmitys normaalilämpöön hoituu helpommin ja lyhyellä aikaa. Jos mökkisi eristeet ovat kunnsossa arvioisin kulutuksen olevan 2-3000 kWH/a. Itsellä mökki 110 m2 ja siellä menee vuosittain n. 5000 kWH, kun koko talvi pidetään peruslämpöä paäällä ja kesäaikaan vesi lämmitetään sähkövaraajalla.

      • lasiseinät

        Osuva nimimerkki sinulla.

        Kulutus on täysin eristyksistä kiinni. Jos mökki on monen vuosikymmenen takaa ja/tai sitä ei ole tarkoitettu talvilämpimäksi, kulutus voi olla ihan tähtitieteellinen. 35 m² viittaisi justiinsa pieneen hirsimökkiin...

        Oma vajaan 30 m² mökkini on tehty n. 13 cm pyöröhirrestä (seinä keskimäärin n. 10 cm vahvuinen) ja olen laskeskellut, että perinteinen n. 10 °C peruslämpö muu sähkönkäyttö veisi ehkä 8 000 kWh vuodessa, täydet lämmöt 24/7 noin 20 000 kWh vuodessa. Johtuen siitä, että ohut pyöröhirsiseinä on lämmöneristävyydeltään samaa tasoa kuin uuden talon ikkunat!

        Kulutus on sama kuin 4 kertaa isommalla, saman aikakauden, OK-talolla. Ihan siitä syystä, että OK-talossa lämmönhukka per seinäneliö on kolme neljäsosaa pienempi. Ja mökkejä tehdään 70 mm höylähirrestäkin... mikä vastaa sormen paksuista mineraalivillaeristettä.

        Kulutus tosin tippuu reippaasti, jos sisälämpötilaa alennetaan. Omat lukemani noin 5000 kWh/vuosi, kun pidän lämmöt n. 4 asteessa, kun en jaksa varaajia yms. tyhjennellä. Lisäksi LV kulutus se, että mökillä tulee rampattua 2 kertaa kuussa vuoden ympäri se, että syksyllä ja keväällä sovellan ns. kuivanapitolämmitystä eli pidän pienitehoisella patterilla sisälämpötilaa pari astetta ulkolämpötilaa korkeampana - myös ja erityisesti silloin, kun ulkona ollaan 10 lukemissa.

        Kovimpien pakkasten aikaan sähköä on mennyt reilut 50 kWh/vuorokausi, vaikka polttelin puitakin, joten kyllä näihin 10 000 kWh lukemiin helposti pääsisi jatkuvalla lämmityksellä.

        Jos lämmöt voisi välillä päästää pakkasen puolelle, mutta edelleen kuivanapitolämmitystä soveltaen, tippuisi kulutuksesta muutama tuhat kWh pois.

        GSM pistorasia saattaa tienata hintansa jo parissa kuukaudessa.


    • Pave 62

      Centro toiminut monta vuotta moitteetta, http://www.celotron.com/new/indexsf.htm
      Kun soitan laiteeseen saan pari patteria 10 tunniksi päälle ja testiviestillä toiset kaksi patteria lisää. Mulla ylläpitolaturi ja akku, jolloin toimii sähkökatkojen aikananakin. Saa myös varasanturin lisättyä.

      • Markkinat

        Firman tuotteissa on katetta. Ip pohjaiset tuotteet halpenee rajusti. firmalla ei ole tulevaisuutta.

        Tendenssi on nähtävissä: http://www.finder.fi/Hälyttimiä ja hälytysjärjestelmiä/Celotron Oy /TAMPERE/taloustiedot/545215


    • Pave 62

      Ei nyt osteta firman osakkeita vaan tuotetta.

    • Pertti_lommi

      Itse ostin sekamyynnistä. Sieltä löytyy gsm pistorasiaa, gsm relettä ja muita wlan etäohjaus systeemejä aika edullisesti.

      www.sekamyynti.org

    • päädyinilpiin

      Miten olisi ilmalämpöpumppu etäohjauksella.

    • gsm-sähköä

      Kysyjä on varmaan jo ratkaisun löytänyt, mutta aiheeseen liittyen: Tuta simpalin gsm-ohjatusta pistorasiasta on tullu uusi malli, juuri tuli ostettua omalle mökille. Hinta vähän tippunut ed. mallista, motonetissä oli 70e. Näppärästi saa ohjattua sähköjä tekstiviestillä ja on myös mahdollisuus android/iphone sovellukseen, sitä en ole ehtinyt kokeilemaan.

      Meillä lämmitettävää huonealaa vähän päälle 40 m2 . Mökissä on talvella jatkuva kuivanapitolämpö 400w patterilla. Tuo riittää pitämään lämmön n. 5 astetta ulkolämpöä korkeampana, kun villaa on joka puolella väh 20 cm. Viikonloppukäyntejä varten on nyt tarkoitus nostaa tuohon gsm -pistorasiaan liitetyllä 1,5 kw lämmittimellä lämpöjä ennen mökille menoa. En vielä tiedä mihin tuo teho riittää, mutta maksimissaan rasiaan voi näköjään liittää 3 kw. Varmaan meille riittää, mutta voi rajoittaa käyttöä joissain tapauksissa samoin kuin se, että laite soveltuu vain sisätiloihin (esim. rakennuskohteiden lämmitys jne). Laitteessa mahdollisuus ajastuksiin ja lämpötilaohjaukseen. Laite ilmoittaa sähkökatkoksista ja lämpötiloista ym. Vielä ei ole tullut kaikkea kokeiltua. Sim kortinhan laite vaatii, ja hankittiin talvikaudeksi prepaid, hintaa tuli 4,90 euroa , joka pitäisi riittää puolen vuoden tarpeisiin.

      • Anonyymi

        Kutakuinkin sama homma meidän mökillä. Pieni peruslämpö päällä ja gsm-pistorasian kautta lisälämpö päälle muutama tunti ennen saapumisaikaa. Ollut varmaan jo 15 v käytössä ja toimii edelleen.
        Laita suosiolla 3 kW lämppäri, 1,5 kW ei riitä pakkasilla. Meillä tällainen https://www.motonet.fi/tuote/rakennuslammitin-3-kw-ip24?product=78-9853


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kutakuinkin sama homma meidän mökillä. Pieni peruslämpö päällä ja gsm-pistorasian kautta lisälämpö päälle muutama tunti ennen saapumisaikaa. Ollut varmaan jo 15 v käytössä ja toimii edelleen.
        Laita suosiolla 3 kW lämppäri, 1,5 kW ei riitä pakkasilla. Meillä tällainen https://www.motonet.fi/tuote/rakennuslammitin-3-kw-ip24?product=78-9853

        Luin tarkemmin viestisi. Jos pidät mökin lämmön vain 5 astetta ulkolämpötilaa korkeampana, niin kunnon pakkaskeleillä 1,5 kW lämppäri on täysin mitätön. Sen pitäisi olla päällä ties kuinka kauan ennenkuin lämpötila nousisi edes plussan puolelle. En ala edes arvailemaan.

        Meillä mökin peruslämpö on +8 astetta ja pakkasilla laitan sen 3 kW lämppärin päälle 4-5 tuntia ennen mökille saapumista. Silloinkaan siellä ei ole saavutettu asumislämpötilaa kuin korkeintaan + - 0 keleillä. Lämppäri meillä puhaltelee avoimen makuuhuoneen ovella, niin saadaan sentään sänky lämpimäksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4216
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2189
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1694
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1497
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1458
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1380
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1268
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1184
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1109
    10. 22
      1066
    Aihe