Kysymyksiä

kyseliä

Olen kuullut että kani voi kuolla nopeaan lämpötilan vaihteluun kaverini sanoi että jos kanin tuo ulkoa sisälle nopeasti se voi kuolla onko tämä totta ? Jos on niin millä tavalla kani pitää tuoda sisään että lämpötilan vaihtelu ei ole liian nopeaa ? Olen nimittäin saamassa kanin kesällä ja haluaisin tietää ettei kanilleni satu mitään . Kaverillani on kissa ja se on yrittänyt pyydystää marsujani kun ne on ollut ulkoaitauksessa minkälaista verkkoa pitäisi olla kanin ulkoaitauksessa ettei kissan tassu mahdu siitä läpi? Voiko kääpiöluppakanin kanssa harrastaa ns. estehyppyä? Onko kääpiöluppa hyvä ensimmäiseksi kaniksi?Mitä muuta kanin kanssa voi harrastaa ? Tykkäävätkö kanit olla sylissä? Voiko marsusta ja kanista tulla kavereita ?Miten iso kääpiölupan häkki pitää olla? Voiko kani olla talvella ulkona?
KIITOS JO ETUKÄTEEN!!

20

394

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 454545ujk

      On totta ettei kanit pidä radikaaleista lämpötilan vaihteluista, mutta ei tuollainen nyt sentään kuolemaan johda.

      minkälaista verkkoa pitäisi olla kanin ulkoaitauksessa ettei kissan tassu mahdu siitä läpi?
      >> Minkkiverkko on sen verran tiheää ettei kissankäpälä mahdu siitä lävitse.

      Voiko kääpiöluppakanin kanssa harrastaa ns. estehyppyä?
      >> Ei ole rotukohtaista, vaan se sopiiko kani estekaniksi, riippuu kanin luonteesta, rakenteesta, kunnosta ja omistajan ohjaajan taidoista.

      Onko kääpiöluppa hyvä ensimmäiseksi kaniksi?
      >> Kts. edellinen. Ei ole satapros rotukohtanen asia vaan riippuu siitä mistä kanisi hankit. esmes Jos se on pihan perältä ulkohäkistä esiin kaivettu vailla ihmiskontakteja elänyt, voi kanin sosiaalistuminen ihmisiin viedä pitkän pitkän tovin.. jos edes koskaan kunnolla tottuu ihmisiin. Katto mistä kanis hankit, etsi hyvä kasvattaja käsiisi.

      Mitä muuta kanin kanssa voi harrastaa ?
      >> Kaninäyttelyt, metsässä valjastelu

      Tykkäävätkö kanit olla sylissä?
      >> Kanit ovat harvemmin sylieläimiä.

      Voiko marsusta ja kanista tulla kavereita ?
      >> Ei, ne eivät ymmärrä toisiaan.

      Miten iso kääpiölupan häkki pitää olla?
      >> Vähintään 120x50

      Voiko kani olla talvella ulkona?
      >> Ei mielellään. Kani ei viihdy yksin ulkona sekä talvi on aivan liian kylmä ulkona oleiluun. Katso lisää kaneista http://www.petsie.fi/kanit

    • -nna

      Noniin, tässä olisi ainakin osaan kysymyksistäsi vastauksia :) Kääpiölupan kanssa voi harrastaa estehyppelyä, ne ovat ymmärtääkseni ihan hyviä siinä. Ainakin tuo meidän kääpiöluppa pomppii hyvin. Mutta tässä asiassa täytyy muistaa että kani on aina kani etkä varsinaisesti voi sitä pakottaa hyppimään, jos sitä ei kiinnosta yksinkertaisesti :D Kääpiölupat on yleisesti ottaen hyviä ensikaneja, koska yleensä ovat seurallisia ja muutenkin jotenkin lempeitä. Jotkut kaneista viihtyvät sylissä, toisia ei saa millään syliin. Riippuu niin kanin luonteesta ja siitä miten paljon sitä käsitellään pienenä. Jos haluat sylikanin, kannattaa sitä sylitellä ja silitellä pikkuisesta asti mahdollisimman paljon, mutta ei sekään takaa sitä että kani aina viihtyisi sylissä. Meidän kääpiöluppa pysyy sylissä ihan hyvin, toisin kuin hermeliinit. Kanin kanssa ei tarvitse varsinaisesti harrastaa mitään, sille riittää se, että pidät sille seuraa ja keksit virikkeitä ja päästät sen liikkumaan mahdollisimman paljon. Älä koskaan laita marsua ja kania yhteen, ne eivät ole hyväksi toisilleen. Marsu kani aiheesta löydät lisää varmasti googlettamalla, mutta tosiaan ne eivät kuulu yhteen. Meillä kääpiölupan häkin pituus taitaa olla jotain 120cm mutta häkin ovi on auki tosi usein, jotta kani pääsee pois niin halutessaan. Ei saa siis sulkea kania pikkuiseen häkkiin tylsistymään päiväkausiksi. Tässä nyt vähän vastauksia, enempää en jaksa kirjoittaa :D Googlettamalla löydät lisää kysymyksiäsi koskevia keskuteluita ihan varmasti :)

    • kyseliä

      Kiitos vastauksista!!!

    • Bunny

      Jos kani on ollut pidemmän aikaa esim. pakkasessa ulkona, voi sisälle ( 20~) tulo aiheuttaa lämpöhalvauksen.

      Sylissä viihtyminen on kanikohtaista, tiedän kaneja jotka eivät viihdy sylissä ollenkaan, kun taas oma risteytykseni työntyy oma-aloitteisesti syliini. :)

    • Kokenut :)

      Niin jos opetat kania pienestä asti sylikaniksi se todennäköisesti haluaa olla sylissä.

      Ja minun kani ja kaverini marsu ovat "olleet" ystäviä kunnes kaverin marsu kuoli. Siis se lopetettiin koska kaverillani ei ollut sille aikaa, ei marsussa mitään sairautta ollut tai mitään.

      • Anonyymi

        Kurjaa lopettaa eläin. Hylätä noin vain.


    • Kaniliini12

      Mitä kääpiö luppa pennun kanssa voi tehdä kun se on sisällä

    • Tiuhti

      Toista kanihypystä, niin lupat ovat tilastollisesti parhaiten lajissa pärjännyt rotu! Joten hypyttämään vaan, esteet saa halvemmin tehtyä itse. Mutta aina ei kyllä ole rotukohtaista, jotkut eivät vain tahdo. Mutta yleisesti lupat ovat menestyneet todella hyvin. Lisäksi, että kani voi jopa vahingossa tappaa marsun, jos ne ovat samassa häkissä. Kani tykkää juosta ja pomppia, joten jos vahingossa kani hyppää marsun päälle, niin siinä henki lähtee. Ne sietävät toisiaan vain pakon edessä ja samassa häkissä molemmat ovat tressaantuneita.

      -Tiuhti

    • KANIT POIS LAPSILTA!

      Isoista vaihteluista ei se pidä, mutta tuskin se siihen kuolee.
      Kannattaa olla varovainen naapurin kissan suhteen, mutta on monia tarinoita siitä, että kanista/muusta lemmikistä on tullut kissan paras kaveri.
      Marsu ja kani ei todellakaan ole toisilleen niin kuin kani ja kani. Mikään ei korvaa toista lajitoverikaveria. Eli jos sinulla ei ole aikaa kanillesi, ota mielellään joko kaksi kania tai sitten älä ollenkaan. Kani vaatii paaljon liikuntaa, ja ennen kaikkea seuraa. Kääpiöluppa on ihan OK ensimmäiseksi kaniksi, mutta päähänpistosta kania ei missään tapauksessa pidä ostaa, se on vaativa lemmikki, paljon vaativampi kuin marsu tai hamsteri. Mieti siis vielä tarkkaan!!! Vanhempiesi täytyy olla 101% mukana hoidossa!
      Kanin häkin täytyy olla suhteellisen kookas, jotta kani mahtuu siellä liikkumaan, onhan kani aika iso eläin verrattuna marsuihin. Mikään marsun häkki ei välttämättä käy, riippuen rodusta sekä kanin koosta. Hamsterin häkki ei todellakaan, onhan hamsterit niin pieniä. Mitä suurempi on häkki, sitä mukavampaa on siellä kanin olla, vaikka kani olisikin paaljon mielummin vapaana luonnossa kuin suljettuna häkkiin. Muista, ettei kani missään tapauksessa ole häkkieläin, eikä sitä saa sulkea häkkiin pitkiksi ajoiksi!
      Muista harkita kania PITKÄÄN!!! KANIT EIVÄT SOVI LAPSILLE!!!! ALLE 13-VUOTIAILLE EI

      • Viisas 11 vee. :P

        Siis voi just siis mä en oo itekään mikään pentu. Sul ei varmaan oo omii lapsii. Ja älkää kuunnelko tota toi loppu ei piä yhtään paikkaansa


      • Viisas 11 vee :P

        Ps: Sun ei tarvii harkita sitä pitkää mullaki meni vaan jotain sekuntti ja isk osti kanin häkin. Mut ehkä jotain kuukausi korkeintaan.


    • 12 liini

      mulle on sanottu et kanin pennut ei saa hyppiä et ne vois kuolla siihen. Onko se totta

      • Sedä

        Saa hyppiä tottakai, mutta niitä ei kannata vielä tarkoituksella hyppyyttää. Siis opettaa mitään estehyppyä, koska niiden rakenne ei ole vielä niin kestävä. Vähän sama kuin että lastenkaan ei kannata juosta maratonia :) Haluaisin nähdä kun joku yrittää estää kania hyppimästä :D


    • joku

      Ei ole totta, että ne ei saa hyppiä munki kaninpoikanen..... Tai siis kun se oli pentu se hyppeli ja loikki se vaan ottaa vähän spurttihyppyjä eli se tykkää loikkia ja pomppia, kun sillä on niin paljon energiaa. Jos joku väittää, että kuolee tulkoot kahtoo mun kanii se on vieläki elossa. Ps: Varsinkin vapaana ne loikkii ku ne vaan on nii onnellisii.

    • 11 vee.

      Nii joo ei munkaa vanhemmat huolehi kanistani 101 %. Itse asiassa ei ollenkaan. :P Eiköhän 11 - vuotias osaa jo naa hommat. Niin Kanit pois lapsilta! Olet aika dorka ei me olla mitään pentuja enää. Kyllä sen nyt voi jollekki yli 7-8 vuotiaalle antaa.

      • pinsku

        Tietäiskö kukaa voiko kani ja kääpiöhamsteri olla yhdessä vai tuoko se kanille pöpöjä?


      • pinsku kirjoitti:

        Tietäiskö kukaa voiko kani ja kääpiöhamsteri olla yhdessä vai tuoko se kanille pöpöjä?

        Ei tartu mitään, ellei jommalla kummalla satu oleen vaikka lintupunkkeja tai muita loisia jotka kulkee sit jo ihmistenkin välityksellä, mutta vapaana pitämisen kanssa kannattaa olla varuillaan ettei kani päätä nappasta pikkuista hengiltä :)


    • mutsiiii

      miten kani voii kuolla??

    • Anonyymi

      Kanin voi hankkia sellaselle jolla on jo kokemusta omasta lemmikistä ja ennenku mä sain kanin luin tosi paljo kaneista tietoa ja kun mun serkuilla oli 3 kania mä olin enemmän niitten kaa ku mun serkkujen ja tiedoksi vaa ettei kania saa lukita häkkiin kun sillä on nii paljo energiaa eli valjaat on esim pihalla paremmat ja jos joku ei tienny kanin voi viedä vaikka talvella 20 minaks ulos eikä se jäädy ja siis mulla oli hamsu ennenku sain kanin ja meillä ei oo kanit ikinä asunut häkissä ja mä harjoittelen meidän kahden kanin kanssa joka päivä este hyppyä

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5559
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3425
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1346
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1337
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe