Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kaksipiippuisen taitetun haulikon sulkeminen

ruuperassi

Kuulin , että taitetun kaksipiippuisen haulikon sulkeminen pitää tehdä hitaasti peukalolla aseen taittovivulla avittaen, eikä missään nimessä nopeasti rytkäisemällä

Kuluttaa kuulemma aseen nopeasti loppuun. Mitä tapahtuu, mikä kuluu, ja pitääkö väite paikkansa ?

8

1478

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höpö höpö

      taitat vaan aseen rauhallisesti kiinni, ei sitä tarvitse" rytkäistä".

    • Latailija1

      Ethän sinä varmaan oviakaan paisko kiinni?

      • paikalonpop

        Kokeilkaas taittaa r a u h a l l i s e s t i uusi baikal kiinni, kyllä sen melkein joutuu rykäisemään kiinni, no joo tässähän olikin kyse haulikoista eikä baikalista :)

        Mikäpä estää haulikkoa sulkemasta sillä tavalla että vivusta auttaa ja haulikon mennessä kiinni päästää vivun lukittumaan mutta itse olen huomannut että näin jos tekee niin täytyy varmistaa että tosiaankin ase on lukittautunut kunnoilla kiinni sillä jotkut haulikot voivat jäädä ikäänkuin huulille eikä menekään täysin lukkoon. Sitä en tiedä laukeaako ase silloin mutta jos laukeaa niin siinä voi olla vaaramomenttia silloin.

        Itse suljen haulikkoni ja rihlakkoni loksauttamalla sen yksinkertaisesti kiinni sen enempää vivusta auttamatta, joskus kun on ollut sellainen tilanne että on täytynyt olla hiiren hiljaa ja ase on täytynyt ladata tai vaihtaa patruunat niin silloin olen sulkiessa auttanut ja hidastanut vivusta ettei lukitus pääse napsahtamaan, aseen kun tuntee riittävän hyvin niin tietää milloin se on täysin sulkeutunut.


    • -j-

      Käypä katsomassa ampumaradalla kun ammattilaiset ampuvat kiekkoja, ampuvat vuosittain kymmeniätuhansia laukauksia. Kaikki laittavat piipun rauhallisesti kiinni loksauttamalla, eivät avita vivusta. Jos väite pitäisi paikkansa niin nämä jos ketkä laittaisivat piipun kiinni vivulla avittamalla.

      • 19+5

        Ratahaulikot tehdään yleensä huomattavasti kestävämmiksi kuin metsästysversiot (vrt. laukausmäärä), mutta totta on molempien kohdalla, ettei sulkua kuulu laittaa kiinni vivusta avittamalla. Toki saa, jos haluaa, mutta sillä ei liene sen suurempaa seksuaalista merkitystä mihinkään.


    • näinmaolenpohtinu

      Oma rinnakkaipiippuinen baikal oli hieman jäykähkö uutena taittaa kiinni mutta nyt reilun 10 vuoden jälkeen pelkässä metsästyskäytössä ollut baikalini menee kiinni jo pelkästään sillä että avatun aseen kääntää "selälleen" eli alaspäin niin piiput loksahtaa kiinni.

      Johtuu tosiaankin siitä että työstöjälki sen verran karheaa, vaikka sitä ei silmällä juurikaan erota, että karhea työstöjälki kuluu tasaiseksi ja välystä tulee lisää, ei toki haittaa aseen toimivuuteen.

      Uutena tällainen ase joka on työstöpinnaltaan tuota luokkaa, onkin oltava uutena tiukka sillä muuten kulumisen seurauksena jo uutena löysähkö sovitus olisi jo liian väljä.

      Kun tuollainen ko. aseen sovitus on käytössä kulunut ja ase taittuu kiinni mukavan kevyesti, ei se enää juurikaan siitä normaalia enempää kulukaan koska sovituksen pinnat ovat tasoittuneet ja vastakkaisilla puolilla ei enää ole kuluvia harjanteita/uurteita vaan tasainen pinta, kuten aseissa joissa työstöpinnan karheus on jo uutena hyvin tasainen ja näissähän ei sitä alussa tapahtuvaa kulumista tarvitse juurikaan ottaa huomioon sovitusta tehdessä.

    • ei bofors

      Kun tuollainen ko. aseen sovitus on käytössä kulunut ja ase taittuu kiinni mukavan kevyesti, ei se enää juurikaan siitä normaalia enempää kulukaan koska sovituksen pinnat ovat tasoittuneet ja vastakkaisilla puolilla ei enää ole kuluvia harjanteita/uurteita vaan tasainen pinta, kuten aseissa joissa työstöpinnan karheus on jo uutena hyvin

      tuo ei sovellu paikkaliin,,vaan kuluminen jatkuu-jatkku-jatkuu...kyseessa ei ole boforsin teräs,vaan uralin,joka on patarautaa,,,ja kuluu..että elä loksauta paikkalia kiinni vaan avita silleen ettei kulu

    • .,.

      No ei pidä paikkaansa, eikös jos välys on kulunut jo niin että ei siellä seinämät toisiaan kosketa niin kuinka se enää voi kulua?

      Toiseksi..jos vaikka rungon seinämät koskettaisivatkin vielä toisiaan niin eihän se loksauttaminen kuluta sen enempää seinämiä kuin se että sen hitaasti kiinni taittaa ja peukalolla baskyylista avittamalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2278
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1974
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      87
      1783
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1618
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1532
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1413
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1372
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      39
      1359
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1341
    Aihe