Ruskea töhnä

ekakoira

Koiralta tulee ruskeaa töhnää korvista, ihan sitä tahtia että pitää 2x viikossa puhdistaa nuo korvat. Töhnä ei haise, ei näytä kuivuneelta vereltä, koira ei rapsuttele korviaan eikä korvat haise tai näytä tulehtuneelle. Onko tämä vaan vaikkua? Pitäisikö huolestua? Jos se olisi hiiva niin eikö hurtta kutiaisi tai näyttäisi ulospäin että ei ole nyt hyvä tämä? Voiko olla vaan ulkoa tullutta likaa? Ensimmäinen oma koirani niin huolestuttaa kaikki. Soitin jo eläinlääkäriin mutta kun ei tulehduksen merkkejä niin eivät anna aikaa. Arvailuja?

15

19314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joobax

      Kyllä eläinlääkärille saa aina ajan. Soita johki toiseen firmaan, jos tonne ei raha kelpaa!

    • kasvattaja.

      Ei se normaalia ole. Voi johtua esimerkiksi siitä, että ruoka ei ole sopivaa. Kokeile vaihtaa ruokamerkkiä ja katso ettei ruoassa ole vehnää, ohraa, maissia tai lisäaineita eikä myöskään naudanlihaa.

      Vie koirasi kuitenkin eläinlääkäriin, jos vaiva ei pian ruoan vaihdon jälkeen ala korjaantua. Runsas tumma erite voi olla hiivasta aiheutuvaa tai myös korvapunkin aiheuttamaa, jos erite on tummanruskeaa vähän kahvinporomaista. Kun menet eläinläääriin, älä vähään aikaan putsaa korvia, jotta eritteestä saadaan kunnon näyte labraa varten. Vaihda eläinlääkäriä, mistä vaan saa ajan, kun vain varaa ajan.

    • 28

      Mitä ruokaa syötät? Voi hyvinkin olla yliherkkyyttä jollekin ainekselle.

    • Kuulostaa korvapunkilta. Niiden aiheuttama töhnä ei näytä kuivuneelta vereltä, mutta etäisesti sen voi sanoa sitä jossain määrin muistuttavan. Meillä oli aikoinaan pikkukoirilla, ja kun huomattiin, käytettiin eläinläkärillä joka antoi tarkoitukseen sopivaa korvienpuhdistusainetta. Jos oikein muistan, korvat piti puhdistaa kahdesti päivässä sillä tökötillä kahden viikon ajan. Korvapunkkia esiintyy myös kissoilla ja hoito on sama.

      Käytä joka tapauksessa lääkärissä, niin vaiva selviää varmuudella ja koira saa asianmukaista hoitoa.

      • Koira

        Miten puhdistit sen korrvan kun meidän koira vaan heiluu ja vengurtelee (se vengurtelu näyttää että sitä kuttittaisi)


    • ekakoirani

      Kävimme tänä aamuna toisella eläinlääkärillä. Otti näytteet korvan töhnästä ja totesi hiivaksi. Nyt saadaan hoitoa niin ei rupea kutisemaan. Ruokavaliosta ei usko tämän johtuvan sillä koira barffaa eikä täten syö oikeastaan mitään mikä yliherkistäisi suurinta osaa koirista. Allergiatestit koiralle on kuitenkin tehty tuossa vajaa puolivuotta sitten eikä ollut silloin yliherkkä millekkään.

    • Hyvä juttu kun selvisi. Kysyisin ihan uteliaisuudesta, että mitä hoitoa saitte siihen?

    • ekakoirani

      eläinlääkäri laittoi varmuuden vuoksi stronghold loishäädön karsiakseen korvapunkin mahdollisuuden pois. Canofite tipat 2 krtaa päivässä hiivaan 2 viikon ajan, maitohappobakteeri kuuri sekä korvien puhdistus päivittäin viikon ajan. Jos ei lähde paranemaan noilla niin nukutuksessa ell syväpuhdistaa korvat.
      Toivon kovasti että koissu tulee kuntoon nyt näillä.

    • Kiitoksia.

    • hiivakorva täälläkin

      Hiivaa koiran korviin tulee yleensä sille sopimattomasta ruoasta. Hiiva uusii yleensä hyvin herkästi, jos ruokavaliota ei muuteta. Naudanliha ja kana voivat olla myös syynä hiivaan edellämainittujen ruokien lisäksi. Kannattaa kokeilla vaihtaa liha sellaiseksi, mitä ei ole aikaisemmin antanut koirale. Kokemusta koiran hiivakorvasta on paljon.

    • kellist

      Toden näköisesti korvapunkki. Kärsin villakoiran kans 10 vuotta ja parituhatta euroa kunnes koira nukutettiin,korvat puhdistettiin ja canofite tipat aamuin illoin viimmeistä tippaa myöten noi pariviikkoa että myös korvapunkin munattuhoutuivat. Oltava tarkkana et tipat menevät korvan sisään.

    • Anonyymi

      koiralla tullut pari viikkoa sellaista kuivunutta melkeinpä mustaa tavaraa korvasta ja oon puhdistanut joka päivä - aina tulee lisää - kuivunutta ei siis nestemäistä. Nyt helvetti laitoin bepanthenia .. tuloksena : no juu tuli sitten sitä mustaa mönjää kun pumpulitupolla otin pois.... mitä helvettiä ? nimimerkillä: koiran kipu mun kipu

    • Anonyymi

      niinnih.... mutta kun ajattelin että jos siellä joku punkki /loinen niin laitoin oikein sit kunnolla sitä bepanthenii ja sit olin niin typerä että pumpulipuikon kanssa aloin ottaa sitä pois.. jolloinka alkaa tuleen sellanen olo, että tungin sitä ..keleeen panthia syvemmälle kuin kuului - tuleeko tuollainen itsestään ulos muun eritteen kanssa vai oonko nyt suunnilleen melkeen tappanu typeryydelläni parhaimman ystäväni (9v)

      • Anonyymi

        Kannattaiskohan soittaa eläinlääkäriin....


    • Anonyymi

      Älkää nyt hyvät ihmiset laittako koiran korvaan mitään ilman eläinlääkärin ohjeita. Koira eläinlääkäriin ja pian. Koiran korvia ei saa pumpulitikuilla puhdistaa. Eläinlääkäri tutkii onko punkki Hiiva vai muu tulehdus. Määrää lääkkeet ja hoidon. Turha täällä palstoilla on arpoo et mikä on vikana.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5015
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1422
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      967
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      219
      750
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe