kumppanina pakko-oireisista ajatuksista kärsivän kanssa

all.is.1

onko kellään samankaltaisia kokemuksia? että on vakavassa parisuhteessa ja oikeasti rakastunut syvällä tasolla ja mies pelkää menettävänsä sut? hän on myös rakastunut munhun, kyse ei ole siinä suhteessa pakkomieteestä. hänellä on vakava menettämisen pelko. hän pelkää että hylkään hänet. meillä on ollut aika rankkaa koska pelot tuntuvat minusta käsittämättömiltä vaikka tiedän että kyseessä on sairaus.ja käytös on senkin takia minulle rankka koska olen itse kärsinyt todella pahoista itsetunto-ongelmista.ja todellakin rakastan tätä miestä.
seurustelumme alku oli rankaa heti ihastusvaiheen jälkeen kun mies alkoi rakastua ja alkoi kyseenalaistamaan. minä en sitä ikinä alkuun todellakaan ymmärtänyt ja puolustin itseäni ja olen aika tempperamenttinenkin. ja hän ei edes tajunnut että oli pelon vallassa ja loukkaantui verisesti. rumbaa ja tilanteita oli ja niiden ansiosta olemme nyt paljon vahvempia yhdessä ja loistava pari. pelot eivät vaan ole vielä jääneet ja rankkoja aikojakin on. varsinkin koska hän pelkää niitä vanhoja tilanteita eikä aina pelon vallassa tajua että asiat ovat muuttuneet.
hän saa ajatuksen ( esim:olenko tosissani suhteessa, vaikutin etäiseltä, en ehdi nähdä, mitä jos puolisoni on suhteessa vääristä syistä) ja alkaa viedä sitä pidemmälle ja kohta hän voi olla ajatustensa vallassa eikä pysty käsittelemään tilannetta.eikä pelon kohde voi asialle mitään,hän ei kuuntele ja tulkitsee väärin vaikka kuinka yritän selittää että ei tarvitse pelätä. se voi olla rankkaa
.hänellä on suuri sydän eikä halua kuormittaa minua liikaa ja yrittää olla jakamatta pelkojaan. sekin on hankalaa koska siinä pelon vallassa ajatus tuntuu siltä että siihen pitää saada selitys.hän on ottanut pelkojen selättämisen vakavasti ja työstää itseään. meditaatio on toiminut hyvin. hän ei olisi halunnut aloittaa lääkitystä mutta aloitti koska pelot alkoivat taas rajoittaa elämää ja suhdettamme. hän ei ole koskaan ennen syönyt niitä. toivotaan että hän lääkkeiden avulla saisi rauhaa ajatuksilleen ja voisi työstää itseään jotta voisi elää ilman lääkkeitä. tiedän sisimmässäni että hän luottaa minuun ja mä tiedän et luotan häneen meillä on paljon rakkautta.
niin... haluisin vaan kuulla jos jollain on tarinoita ja keinoja ja tapoja tai mitä vaan puolison näkökulmasta. sä elät sén pakko-oireen mukaan myös.

11

1952

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • all.is.1

      niin ja mä suosittelen ihan jokaselle ihmiselle maan päällä kirjaa läsnäolon voima. miestäni auttanut peloista eroon pääsemisessä.

    • tiedänmistäpuhun

      ei vaikuta pakko-oireiselta henkilöltä vaan ihan sellaiselta jota elämä on kohdellut kovalla kädellä, eli kovanonnen lapselta; yritä nyt vain kestää onko niin vakavaa vai joko ahdistaa?jälkensä on häneen jättänyt ELÄMÄ mitä seinä et ehkä voi ymmärtää eikä se tietenkään sinun syysi ole, mutta niin se vain menee että jos kerta kerran jälkeen on tullut negatiivisia kokemuksia on usko aika vähissä, mm. kiusaamista, pettämistä ja kaikenlaista ei-hyväksymistä......

    • PremXx

      Mun ex oli sairaalloisen mustasukkainen musta, vaikkei mitään aihetta siihen koskaan saanut, eikä auttanut, vaikka kuinka yritin todistaa, ettei mulla ketään muuta miestä ole. Mustasukkaisuus oli aivan järjetöntä, kerron seuraavassa muutamia esimerkkejä: jos kauppareissulla etsiessäni perunoita satuin katsomaan jonnekin, missä oli kalju mies, se tarkoitti miehen mielestä sitä, että mulla on suhde sen miehen kanssa/ haluan panna sitä miestä.
      Jos lähdin töihin minuuttiakin aikaisemmin, kuin normaalisti, se tarkoitti miehen mielestä sitä, että olen menossa panemaan jotain muuta miestä...
      Mies tarkisti auton trippimittarin joka kerta, kun olin jossain käynyt, samalla etsi toisen miehen hiuksia.. Niitä kun ei tietenkään löytynyt, tarkoitti se miehen mielestä sitä, että mulla on kalju rakastaja juuri siksi, ettei hiuksia jää.
      Älkää kysykö mistä toi pakkomielle kaljusta johtuu, en tiedä.
      Oltiin kolmisen vuotta yhdessä ja siitä ajasta ensimmäiset kolme kuukautta meni ihanasti, sitten se helvetti alkoi. Johti lopulta siihen, että mulla fyysinen terveys alkoi pettää, tuli mahakatarri ym mukavaa. Sain sitten miehen psykiatrin puheille työpaikkalääkärin kautta(oltiin siis samassa duunissa) ja sitä kautta ongelma alkoi selvitä. Miehelle tuli useiden käyntien ja mun yhden käynnin perusteella diagnoosiksi vakava masennus, pelihimo, sairaalloinen mustasukkaisuus ja pakko- oireinen pakkoajatushäiriö. Vuosi terapiaa ja uusi lääkitys, sitten mies alkoi tasaantua. Harmi vaan, että itse olin siinä vaiheessa jo henkisesti niin loppu, että halusin erota.
      Erosta nyt vuosi aikaa, ja välillä aina tulee mieleen se sairas suhde, missä vuosia kitkutin. Olisi pitänyt aikaisemmin ottaa jalat alleen, niin olisi säästynyt todella paljolta paskalta.
      Ai niin, surkuhupaisaa on se, että niinhän siinä kävi, että mies petti mua kuukausien ajan, eli tulipa taas todistettua se, että vain se, jolla itsellään ei ole puhtaat jauhot pussissa, kykenee toista sairaalloisesti vahtaamaan ja syyttelemään pettämisestä.
      Enpä nyt tiedä onko tästä aloittajalle mitään apua, ajattelin oman tarinani kertoa.
      Tsemppiä aloittajalle, jos suhteessa haluat jatkaa!

      • ei ole sama asia

        ei liity pakko-oireiseen häiriöön, älkää sotkeko, voi olla että on muuten huono itsetunto tai petetty edellisissä suhteissa (kaikissa?)


    • kk

      Itse olen "diagnisoinut" tyttöystävälleni BPD:n, eli Borderline Personality Disorderin, eli epävakaan persoonallisuushäiriön.

      Hällä on muun muassa valtava pelko, että hänet hyljätään. Loputtoman määrän olen hälle kertonut, että en jätä häntä, mutta jostain syystä se aina unohtuu, ja alkaa pelkäämään, että hänet hyljätään.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Epävakaa_persoonallisuus

      • ei ole diagnoosi

        se voi olla trauma, kysy lapsuudesta ja varhaisista ihmissuhteista, kehoita menemään hoitoon, et voi yksin itse diagnosoida epävakaata tuolla perusteella, siihen liittyy paljon muutakin kuten rajatonta käyttäytymistä ym.


    • PremXx

      Omalta kohdalta voin sanoa, että ei sitä omaa rakkauttaan jaksa loputtomiin vakuutella ja todistella, vaikka kuinka haluaisi. Kun toinen ei sitä usko, niin ei usko, vaikka itse seisoisi viikon päällään. :/

    • ...

      Itse sairastan sekä ocd: tä, että epävakaata persoonallisuushäiriötä. Menettämisen pelko, tilanteiden ylitulkitseminen, vanhojen asioiden pikkutarkka analysointi yhä uudelleen ovat usein läsnä suhteessa. Miehelläni ei varmaankaan todellakaan ole aina helppoa kanssani, mutta hän tietää, että vielä vaikeampaa minulla on. Hän osaa asettaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin, ymmärtää, mutta myös asettaa rajoja. Itselläni on lääkitys ja terapia, jotka suurimman osan ajasta tekevät elämästä huomattavasti helpompaa. Muista, ettei poikaystäväsi tee sitä ilkeyttään, vaan se on sairaus siinä missä muutkin. Toki itse päätät jaksamisestasi, mutta muista, että hän varmasti yrittää kaikkensa.

      • Ruusu30

        Tsekatkaa OCD:n alaisuudessa toimiva ROCD eli relationship obsessive compulsive disorder.
        Siitä löytyy paljon tietoa englanniksi.
        Facebookissa myös ryhmiä.


      • kysymys

        saanko kysyä miten epävakaan diagnoosisi tehtiin ja milloin arvioitu että siihen sairastuit?mistä oireista tulkinta epävakaasta?


    • ärsyttävää ripustaut

      Vaikuttaa enemmänkin muuten sairaalta: läheisriippuvaisuus ainakin taustalla jotain muita pahoja mt-ongelmia tai suoranaisia traumoja, vaadi menee hoitoon eihän tollasta kukaan jaksa :O

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      2315
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      73
      1940
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1735
    4. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      169
      1703
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1641
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1619
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1524
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1357
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1321
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1218
    Aihe