Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Shea Butter eli karitevoi auttaa

Shea Butter

Hei! Ajattelin laittaa tänne tiedoksi kaikille ihottumien/ ihosairauksien kanssa taisteleville, että kannattaa kokeilla karitevoita.

"Karitevoi (sheavoi) valmistetaan karitepuun, Länsi-Afrikassa tunnettu myös "elämänpuuna", pähkinöistä ja se tunnetaan kuivan ihon ylivoimaisesti parhaana kosteuttajana. Karitevoi suojaa ihoa ympäristön ja vapaiden radikaalien haittavaikutuksilta. Se sisältää A, E ja F -vitamiineja sekä rasvahappoja, jotka ravitsevat ihoa. Se sisältää myös flavonoideja, jotka suojaavat ihoa haitallisilta UV-säteiltä ja joilla on lisäksi antimikrobiaalisia ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Karitevoi sopii hyvin myös allergiselle, atooppiselle tai psoriaattiselle iholle."

Itselläni on kummallista ihottumaa taivealueissa, erityisesti niskassa, kainaloissa ja rintojen alueella, jota ihotautilääkäri ei oikein osannut luokitella tarkasti miksikään. Ihokoepalastakaan ei selvinnyt tarkasti mitään. Pointti on se, että olen käyttänyt erilaisia kortisonivoiteita parin vuoden ajan muutaman viikon pätkissä ja sitten kun kortisonia ei käyttänyt, ihottuma paheni tosi pahaksi, tietenkin. Löysin sattumien kautta karitevoin ja nyt olen käyttänyt ainoastaan sitä jo lähes vuoden ajan. Kortisonivoiteet on jääneet kokonaan pois ja ihottuma pysyy kurissa kosteuttavalla karitevoilla. Suosittelen ehdottomasti!

Itse tilasin täältä, edullista ja aitoa tavaraa: http://www.skinorganics.fi/tuotemerkit/shea-wale/

5

3419

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Musta saippua..
    • Patologin lausunto

      Onpa kummaa ettei koepalasta muka selvinnyt mitään. Koepalahan lähetetään patologin tutkittavaksi ja hän antaa lausunnon että mistä ihosairaudesta on kysymys.
      Itselläni aikoinaan psori todettiin koepalan perusteella. Ensimmäinen lausunto kyllä oli, että epäspesifi dermatiitti jossa selkeitä psoriasiksen piirteitä.
      Muutamaa vuotta myöhemmin otetussa koepalassa oli jo psoriasis diagnoosina. Terveyskeskuslääkärikin voi ottaa koepalan ja lähettää sen patologiseen tutkimukseen niin ettei tarvitse edes mennä välttämättä ihotautilääkärille.

    • Shea Butter

      Musta saippua on saippuaa ja karitevoi voidetta/rasvaa eli eivät ole sama tuote, mutta laittamassani linkissä on myös myynnissä tuota mustaa saippuaa, jota siis käytetään käsittääkseni ihon pesuun. En ole kokeillut mutta voisi olla pesukäyttöön aivan hyvä. :)

      Terveyskeskuslääkäri otti selän ihostani koepalan ja tarkistin nyt vielä mikä olikaan patologin vastaus... tiivistettynä se menee näin: "Löydös sopii pinnalliseen sienitulehdukseen eli tineaan, johon ilmeisesti liittyy myös karvafollikkeleita affisoivaa komponenttia, ilmeisesti ns. pityrosporum follikuliittia. Herpestulehdukseen tai psoriakseen sopivaa ei ole."

      Tk-lääkäri käännytti minut ihotautilääkärin puoleen selvittämään siis mitä lääkettä/ voidetta tuohon voisi laittaa. Ehotti perus hiivasienilääkitystä, jota kokeilin, mutta se vain pahensi ihottumaa. Enkä itsekään usko että on mitään perus hiivasienitulehdusta. En ole jaksanut mennä maksamaan kallista käyntiä ihotautilääkärille, koska ihottuma on nyt pysynyt todella hyvänä karitevoin kanssa. On kyllä kummallinen tuo ihottuma kun on tosiaan tietyissä (hikoilevissa) kohdissa..

    • psori...

      Mä olen hoitanut psori-ihoani karitevoilla tosi pitkään! Sen avulla saan pidennettyä kortisonitaukoja. Se on hienoa ainetta, lisäaineetonta ja käsittelemätöntä.

      Minä ostan Inkuton maahantuomaa puhdistamatonta karitevoita Helsingissä Ruohonjuuresta. http://inkuto.com/index.htm

    • hoitajaaa

      Niin, se sienihän viihtyy kosteissa paikoissa.....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 60
      1396
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe