Ylimielisyyttä?

Gunulla

äin Jorma Hynninen haastattelussa:

-  Onhan Suomessa miljoona ihmistä, jotka eivät koskaan ole käyneet oopperassa, teatterissa tai taidenäyttelyssä, eikä sitä heiltä voi vaatia - ihmiseltä ei voi vaatia enempää, kuin hänelle on annettu.

Ja näin Tapani Kansa haastattelussa:
- Suomalaiset ovat epäluuloisia, kateellisia ja juoppoja.

Tämän palstan kirjoittajien (Tapsan fanien) mukaan Jorma Hynninen on ylimielinen paskakasa, jolta puuttuu nöyryys ja sydämen sivistys.

Tapsa taas on aiempien juttujenkin mukaan rehellinen, suorasanainen ihminen, joka kaunistelematta sanoo totuuden.

Tuo minkä Hynninen on aivan totta, eikä mielestäni loukkaavaa.
Se mitä Tapsa sanoo on törkeä yleistys ja erittäin loukkaavaa.
Taitaa mennä niin päin, että Tapsa on ylimielinen paskakasa, jolta puuttuu nöyryys ja sydämen sivistys.

13

227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hmmmm.......

      Ero on siinä ,että Jorma Hynninen luokittelee ihmiset tuolla lausunnallaan samalla tietoisesti tai tiedostamatta eri kasteihin myös heidän varallisuutensa mukaan. Ei kaikilla köyhillä opiskelijoilla, eläkeläisillä tai vaikka työttömillä esimerkiksi ole varaa oopperaesityksissä tai teatterinäytelmissä käydä.

    • LuiroTa

      Se mitä Jorma Hynninen sanoi on faktaa. Ja siinä ei ollut mitään loukkaavaa. Tapsa taas luokittelee suomalaiset kaikki juopoiksi, kateellisiksi ja epäluuloisiksi.
      Mielestäni ei kovin harkittu lausunto ja loukkaava meitä suomalaisia kohtaan.

    • OK.

      Tapsan lausunto on selkeä, mutta mitä tarkoittaa tuo Hynnisen lausuma "hmiseltä ei voi vaatia enempää, kuin hänelle on annettu." tarkoittaako hän sillä sitä ,että ihmiset jotka eivät ole kiinnostuneet oopperasta tai taidenäyttelyistä ovat jotenkin vajaaälyisempiä, kuin hänen edustamansa kulttuuri - yliegot ?

      • jubilaattee

        Luettuani Hynnisestä kertovan kirjan,mietin voiko enempää narsisti olla.Jos kotona pitää kulkea pitkin seiniä ja lasten pitää yskiä maestron tahtiin,niin jotakin on pielesä.Silti tämä maestro kilkuttaa pianoa ja laulaa aarioitaan ,silloinkun muiden pitäisi saada nukkua,että olisivat virkeitä aamulla kouluun mentäessä.


    • meitsi vaan

      Tapsa on varmaan tavannut paljon juoppoja, kateellisia ja epäluuloisia ihmisiä. Ei hänen kommentiinsa suomlaisista mielestäni ihan väärään osu. Kyllähän Suomessa aika kauheaa on tuo kateus ja juopottelukulttuuri.

      Tuo Jorma Hynnisen juttu oli mielestäni typerämpi. Kuinka moni jääkiekkoalan ihminen esimerkiksi arvostelee alentavaan sävyyn niitä miljoonia suomalaisia jotka eivät koskaan ole käyneet jääkiekkomatsissa ?

      En tunne Jorma Hynnistä ihmisenä. Tapani Kansa on tullut tutummaksi. Jotenkin vaan olen saanut Hynnisestä vähän kalsean ja kylmäkiskoisen vaikutelman. Tapsa on jotenkin ns. tavallisemman ihmisen oloinen. Välillä hän on tullut sössineeksi ja töpeksinytkin asioita mutta ei häntä milläänlailla huonoksi tee. Inhimilliseksi kylläkin.

    • Bertta täti

      Itse olen tavannut Jorma Hynnisen muutaman kerran. Hänestä välittyy todella lämmin ihminen.
      Jorma Hynnisen haastattelusta oli irrotettu muutama lause. Kehoitan teitä lukemaan koko haastattelun ennenkuin arvostelette häntä.
      Jos Tapani Kansa on noin yleistänyt suomalaisista, on se aika typerää ja törkeääkin. Ei kai sentään kaikki ole juoppoja?

    • En ymmärrä

      Mitä ihmettä tällä palstalla aina vedetään tuo Jorma Hynninen vähän väliä keskusteluihin ?

      Tapani Kansa ja Jorma Hynninen ovat musiikkityyliltään, taidoiltaan ja alan koulutukseltaan aivan eri planeetalta. Ei heitä voi verrata.

      • Hui hihhuliinit!

        Sen takia, että nämä hihhuliinifanit (Tapsuliinin fanit siis) ymmärtäisivät MUSIIKIN JA LAHJAKKUDEN (Hynninen) sekä METELIN JA SONNAN (Tapsuliini) eron. KOska hihhuliinien vanhemmat epäonnistuivat surkeasti tehtävässään kasvattaa lapsensa musikaalisiksi niin muiden on se tehtävä. Tehtävä lienee toivoton mutta yrittää saa.


    • njaa-a

      Tulee jotenkin Hynnisen kommentista mieleen ,että hänen mielestään oopperassa ja taidenäyttelyissä käymättömät ihmiset ovat toisenluokan kansalaisia. Ehkei hän sitä tarkoittanut, mutta olisi voinut valita sanansa tarkemmin. Tapsa nyt töksäyttää välillä mitä mieleensä tulee sen kummemmin sitä miettimättä, mutta olisin odottanut opettajakoulutuksenkin saaneelta Hynniseltä vähän ajattelevaisempaa lausahdusta.

    • PappiJaPakana

      Jorma Hynnisen lausumaa on käsitelty ketjussa http://keskustelu.suomi24.fi/node/10925291 vähän aikaa sitten. Otin siellä kantaa asiaan riittävästi. Jorma Hynniseltä puuttuu nöyryys siten kuin se parhaimmissa ihmisissä - kuten Mika Waltarissa - on esiintynyt ja tulee esiintymään. Eihän Tapani Kansakaan ole nöyrimmästä päästä, mutta tämä seikka ei nosta Hynnistä yhtään ylemmäksi.

      Tapani Kansassa on samaa piirrettä kuin Erkkilän isännässä, joka "kohmelon kahmaloissa niin veti kuin heiniä parvelta koko pitäjän synnit päälleen", tosin sillä erotuksella, että hänen ei tarvitse olla edes kohmelon kahmaloissa. Tässä mielessä Kansa muuttuu kristukseksi, jonka tehtävänä on kantaa omien syntiensä lisäksi toisten syntejä. Jos et tätä usko, silmäile viestejä tällä palstalla avoimin silmin, ja kysy, kuka heittikään sen ensimmäisen kiven.

    • Nizzer

      Kyllä se on ihan teidän tulkintaanne mitä Jorma Hynninen on tarkoittanut. Jos riittää pahaa mieltä, kuten täällä tuntuu riittävän, minkä tahansa sanomisen voi kääntää mieleisekseen. Täällä tuntuu olevan niitä epäluuloisia ja kateellisia. Juopoista en tiedä.

    • elämä opettaa

      Tapani Kansa ei nykyisin ole niin ylimielinen mitä oli joskus nuorempana. Nyttemmin on oppinut nöyryyttä myös ja ehkä on myös oppinut vähän rennompaa elämänasennetta eli olemaan nipottamatta kaikista pikkuasioista.

      • Ei-ihailija

        Tiikeri ei juovistaan pääse eikä seepra raidoistaan. Sama koskee Tapukkaa: ylimielisyys ja taidottomuus ovat olennainen osa sitä. Piste.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1867
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1564
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1266
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1214
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1212
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1160
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1140
    Aihe