Länsirannikko vs Itärannikko

Travelfamily

Kumpaa suosittelette autoillen? Vinkkejä paikoista joissa kannattaa poiketa?

19

1195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cjkh

      Molemmat hyviä kohteita. Lännessä siistimpää ja ei niin ruuhkaista. Myös palvelu parempaa lännessä. Idässa enemmän kauppoja shoppailijoille. Jos tykkää vilskeestä vilinästä ja ruuhkista niin sitten itärannikolle.

    • Länsirannikko

      Jos automatkalle aiotte, niin ehdottamasti länsirannikolle. Idässä ei ole mitään katsottavaa. Lännestä löytyy vaikka mitä, esim. San Francisco, Las Vegas, Grand Canyon ja vuoristo maisemaa riittään.

      • travelfamily

        Nyt siis oli kyse Floridan länsirannikosta. Vinkkejä kaipaisin siellä matkustelleilta. MIssä kannattaa poiketa ja yöpyä?


      • Autofanius
        travelfamily kirjoitti:

        Nyt siis oli kyse Floridan länsirannikosta. Vinkkejä kaipaisin siellä matkustelleilta. MIssä kannattaa poiketa ja yöpyä?

        Lennot halvimmalla yleensä Miamiin. Siitä rauhalliselle alueelle lepäämään yhden yön ajaksi. Aamulla tamiami trailia pitkin Marco Islandille tai Naplesiin. Niillä voi viettää muutaman rantapäivän ja ostaa välttämättömimmät tavarat. Esim. Nales pier (laituri) hieno paikka. Sitten kohti Tampaa. Meno SunShineSkyway bridgen kautta. Komeat näkymät sillalta. Tampassa mm. Nhl ja BuschGarden. Myös mahtavia rantoja. Ja jos teemapuistot kiinnostaa, matkaa voi jatkaa kohti Orlandon vilinää. Me nautimme myös ihan tavallisissa kaupoissa (Walmart, Sears, Target...) katselemisesta ja kiertelemisestä. Florida on toinen toistaan mielenkiintoisimpia paikkoja täynnä. Daytonan ranta ja Speedway on näkemisen arvoisia. Fort Lauderdale on ihana kaupunki ja Jungle Queen risteily niille jotka haluavat katsella miljonäärikartanoita takapihan puolelta. Nyt on jo niin kova matkakuume ja ikävä sinne että pakko lopettaa. Hauskaa matkaa!


    • Travelfamily

      Hei Autofanius. Kiitos vastauksestasi, josta sain monta vinkkiä. Olimme ajatelleet ajaa ensin Miamista Orlandoon, jossa kuluttaisimme kolme päivää Disney Worldissa. Sitten pojan toiveissa olisi Daytona ja Nascar-rata. Tämän jälkeen ajattelimme suunnata länsirannikolle ja ajaa rannikkoa pitkin Evergladesin-suoalueelle ja Key Westiin asti. Tietty poikkeaisimme myös matkalla Naplesissa ja Tampassa. Tuntuuko realistiselta kierrokselta kahdessa viikossa?

      • autofanius

        Kahdessa viikossa ehtii vaika mitä, mutta aikataulusta voi tulla tiukka. Aikaero ja pitkä lento vaatii veronsa. Lennon jälkeen en ajelisi satoja kilometrejä, vaan ainakin yhdeksi yöksi johonkin lyhyen ajomatkan päähän. Tunnissa ajaa Miamista helposti Fort Lauderdaleen tai esim. Pompano Beach:lle. Niissä kivat rannat, ostosmahdollisuudet ja edulliset hotellit (kun etsiine ensin), ja varaa akkuja 1 vrk.
        Edellisistä kaupungeista siirtyy parhaimmillaan orlandoon 3-4h. Sisältää yhden ajotauon.
        Orlandon / Kissimmeen teemapuistoihin menee vähintään päivä / puisto. Kolme puistoa peräkkäin (3pv) on sitten aika raskas juttu. Nyt ois menny noin 5 vrk. Jos on varannut hotellin Kissimmeestä, missä ne ovat hyvinkin edullisia, niin siitä vielä se retki Daytonaan (ajo 1-2h).
        Daytonan ranta on erikoinen, ja siellä ajellaan autolla. Daytona Speedwayllä on opastettuja kierroksia, joiden aikatauluista kannattaa ottaa selvää. Kierros antaa aika paljon tietoa radasta. Siellä on myös elokuvaesitys (hieno) ja fanituotemyymälä. Hienoa kamaa, mutta myös arvokasta. Radalla menee asiasta kiinnostuneella helposti useita tunteja. 1 tunti jos ei oikein innostu. Tähän kului taas yksi päivä, ja suosittelisin taas akkujen varaamista. Daytonasta jos ajelee Tampaan asti, niin aikaa kuluu 2-3h ilman taukoja. Matkaa kertyy alle 250km. Jaksaako vai yöpyäkö välillä, hyvä kysymys.
        Länsirannikko on Meksikonlahden rantaa. Ei niin tuulista kuin idän Atlantilla. Simpukoita löytyy mielettömästi. Ainakin etelämpänä näkee rannalta käsin DELFIINEITÄ. Ne uiskentelevat hyvinkin läheltä uimareita. Atlantin puolella en ole delfiineitä nähnyt. Mielestäni rannat ovat niin paljon parempia vrt. itään, että jos aikoo rantaelämää viettää, niin ny on sen aika. Ilmat tietenkin on otettava huomioon. Ehdotan 3-4 vrk yhdessä hotellissa peräkkäin, jolloin saatte tuntumaa paikallisten elämään ja palaudutte reissaamisesta. Olisiko nyt menty 9 vrk. lomastanne?
        Lopuilla päivillä tekee retken vaikka Key Westiin. Sinne ajaa Miamista nelisen tuntia ilman taukoja. Jos lähtee meksikon lahden puolelta, saa lisätä pari tuntia ajoaikaa. Vaikka lähtisitte aamulla ajamaan, saavutte perille vasta iltapäivän puolella. Itse en perusta Key Westistä, joten en ala sen nähtävyyksiäkään mainostamaan. Jos sinne viitsii ajaa, niin ainakin 1 yö perillä. Muuten menee vaan ajelemiseksi reissu. Iltaan jos jättää paluun, niin ruuhka on melkoinen saarilta pois päin. Kaistoja on vain 1, joten kolarin sattuessa jonot on aivan mahdottomia. Tunteja kuluu ja kuluu.
        Kuten näet, paljon ehtii tarvittaessa. Reissu on todella uuvuttava. Kaikki uusi ja hieno mitä koette pitää teidät virkeinä, mutta jälkikäteen huomaa olevansa uupunut. Todennäköisesti reissunne Floridaan ei jää viimeiksi, joten älkää yrittäkökään nähdä kaikkea ekalla kerralla. Menkää rauhassa eteenpäin. Näkeminen, tekeminen ja kokeminen ei siellä tule loppumaan kesken. ps. tutkimukseni mukaan vähintään 2 vrk. kuluu kahden viikon lomalla shoppailuun ;)


      • Autofanius

        Montako henkeä perheeseenne kuuluu. Minkä ikäisiä lapset?
        Disney World kannatta tutkia, ja selvittää onko se se oikea kohde. Universal Studiot on "great" ja samoin Tampan Busch Garden joka on oikeastaa suuri eläintarha/puisto vuoristoradoilaa höystettynä. Disney on nähtävyys, mutta teinit ovat jo sen yli.
        Ladatkaa ilmainen GOOGLE EARTH. Se ja sen katunäkymät ovat todellakin hyödyksi hotelleja varatessa. Myös Trip Advisorin käyttäjäkokemukset kannattaa lukea.


    • foo bar

      "Keskellä" ei ainakaan ollut mitään, suota ja lisää suota sekä köyhän oloisia paikkoja matkalla Miamin kentältä Orlandoon (siis tuolta Okeechobeen kautta mennessä).

    • Travelfamily

      Kiitos pitkästä ja valaisevasta selostuksesta Autofanius. Lapsi on 10-vuotias, joten Disney World sekä Daytonan rata kiinnostaa. Kannattaako tuonne Orlandoon ajaa pitkin rantaa Miamista? Onko siinä matkalla jotain kiinnostavaa nähtävää? Mikähän olisi järkevä yöpymispaikka ensimmäiseksi yöksi. Miamiin tuskin kannattaa jäädä?

      • Florida Turnpike on maksullinen tullitie(merkitty karttaan vihreänä) ja ainakin etelä-Floridan alueella ainoa keino maksaa tullimaksut, on etukäteen hankittu SunPass-kortti. Käteinen ja luottokortti eivät kelpaa ja jos sinulla ei ole SunPass-korttia, niin sakko tullipisteissä on 100 $ (muistaakseni). Tätä korttia tyrkytetään joka vuokraamossa. Minä en sellaista ottanut, kun en halua ajaa isoilla moottoriteillä, joilta ei näe mitään ja vielä maksaa siitä ilosta. Navigaattorissani (Garmin) on mahdollisuus ruksata kohta "Vältä tietulleja" ja se toimi hyvin. Jos ajatte ilman navia, niin silloin on kyllä mahdollista vahingossa eksyä tällaiseen maksupisteeseen ja sakko tulee ilman korttia. Kartassa sinisellä merkityt Interstatet ovat ilmaisia moottoriteitä ja esimerkiksi I 95 ei maksa mitään. Me kävimme Key Westissä ajaen osittain I 95 ja osittain US 1-teitä.
        Ajakaa ainakin osa Miami - Orlando välistä US 1 tai A1A pitkin. Matka etenee hitaasti, mutta meri on aivan vieressä ja maisemat hienot. Jos haluatte edetä nopeammin, niin sitten käyttäkää siinä vieressä kulkevaa I 95-tietä.
        Ottaisin ensimmäisen yöpymispaikan jostain Fort Lauderdalen paikkeilta. Siihen on lyhyt matka ajaa ja pääsette näin matkan alkuun. Toinen hyvä vaihtoehto on, kuten joku ehdotti, yöpyä heti kentän läheisyydessä, varsinkin jos olo tuntuu väsyneeltä ja pinna alkaa kiristyä. Yöajoa kannattaa välttää. Tiet ovat huonosti valaistuja ja vaara ajaa jonkun eläimen yli on todellinen.
        Autoilu USAssa on helppoa, bensa halpaa, liikenne kohteliasta ja ihmiset ystävällisiä ja avuliaita.


    • Autofanius

      Ajo rantatietä pitkin kestää ikuisuuden. Tutkisin Google Earth:sta itsellenne mielenkiintoisia paikkoja etukäteen, ja poikkeaisin käymään niillä. Muuten ajaisin TurnPikea (maksullinen tullitie ilman ruuhkia) tai 95-tietä, mikä on ilmainen, mutta ruuhkautuu helposti isompien kaupunkien kohdilla. Google Maps muuten kertoo ajoajat, ja reitin saa vedettyä mistä haluaa.
      1. yö lennon jälkeen. Milloin lento on perillä. Itselleni on hankalaa ajaa pimeässä lennon jälkeen. Jos lento perillä kello 15, jää ajoaikaa parituntia valoisaan aikaan.
      Perheemme on yöpynyt usein Fort Lauderdalen ja Boca Ratonin alueilla. Pompano Beach:lla paljon pikkumotelleja ihan rannan tuntumassa. Jos aikaa olla vain sen yhden yön, niin mieluiten lähelle valtateitä. Niiden varrelta hotellit/motellit löytää niin helposti. Ai niin, siellä moottoritien poistumiset ovat EXIT -kylteillä selvästi esillä. Selvittäkää etukäteen mikä on teidän EXIT -numero.
      Kyllä kai Miamissakin voi yöpyä. Itsellä ei siitä kokemusta.

    • sekaannun keskust

      Miamin lentokentän lähellä on paljon hotelleja, itsellä ajatus yöpyä ensimmäinen yö siinä, koska lento on perillä illalla. Hotelleista järjestetään myös complimentary kyyti molempiin suuntiin, eli aamulla voi vaikka palata kentälle ja vuokrata auton vasta sitten, niin ei tarvitse pimeällä lähteä ajamaan. Sitten seuraavana aamuna lähtee rauhassa liikkeelle. Tämä on oma suunnitelmani, koska tosiaan olen perillä iltamyöhällä.

      Autofanilta kysyisin, koska ilmeisesti olet paljon tuolla ajanut: millainen maksusysteemi on Floridan maksullisilla teillä? Onko siellä jotkut "portit" tms joissa kortilla tai rahalla maksetaan (tielle tullessa vai sieltä poistuessa?) vai pitääkö etukäteen ostaa jokin "passi" ? Miten siis varaudutaan maksamaan? Mitkä tiet Miamin lähiympäristössä ovat maksullisia - vainko tuo Florida Turnpike? Pystyykö / kannattaako maksullisia teitä yrittää välttää, jos liikuskelee vain etelä-Floridan alueella ekä ole menossa esim. Orlandoon asti? Tuleeko vuokra-autoihin millaiset vakuutukset automaattisesti, voiko lisämaksusta (?) saada kokonaan omavastuun poiston, (waiverin?) ? Jos sinulla on muita hyviä neuvoja autoilusta Floridassa, niin luen kiitollisena.

      • Autofanius

        Ei olla paljoakaan vietetty aikaa itärannikolla viimeiseen kolmeen vuoteen. Tuolloin tulliteiden sissänmenosta taidettiin ottaa lippu autoon. Poistuessa tullitietä lippuannettiin pois ja maksu määräyy ajetun matkan mukaan. Onnistuu maksaa setelillä tai kvarttereilla. Maksun jälkeen puomi nostettiin ylös, ja matka jatkuu. Nykyään kuulemma jokin etukäteen maksettu systeemi (ei pysähtymisiä)? Kyselkää siitä Jukksalta, joka on askettäin kotiutunut.
        Miamin kentältä ajettaessa pohjoiseen päin alkaa melkein heti tullitie. TurnPike on tullitie. Niitä taitaa olla muitakin. En tarkkaan tiedä. maksullisina niillä on vähemmän liikennettä, joten se matka etenee nopeammin ja turvallisemmin. Mielestäni tullitiet eivät ole merkittävä tekijä loman kustannuksissa.
        Auton olen aina vuokrannut Avikselta. Niillä uudet autot, ja muutenkin hyvät valikoimat. Suomesta käsin halvinta vuokrata, ja vakuutukset näkyvät selitettyinä vuokrausta tehtäessä. Aviksen vakuutuksiin (ALV, LDW, ALI, VRF) ei oikeastaan tarvi lisätä mitään. Autoilu Floridassa on helppoa ja vinkiksi antaisin, että olkaa huomaavaisia liikenteessä, varsinkin jalankulkijoille. Se on paikallinen tapa.
        http://matkailuavartaa.tripod.com/id15.html


    • keskusteluun sekaant

      Kiitos Jukksalle ja Autofanille tiedoista!

      • autonvuokraus MIA

        Automaattiset tietullinlukijat on kaikissa (Avis ja Hertz) vuokra-autoissa jo valmiina. Ei maksa mitään jos ei käytä.

        Omavastuu on 0 USD kolari- ja varkaustapauksissa.


      • Maksaa...
        autonvuokraus MIA kirjoitti:

        Automaattiset tietullinlukijat on kaikissa (Avis ja Hertz) vuokra-autoissa jo valmiina. Ei maksa mitään jos ei käytä.

        Omavastuu on 0 USD kolari- ja varkaustapauksissa.

        Kyllä se laite siinä vuokrassa on jo hinnoiteltu. Kumpikaan noista vuokraamoista ei kuulu siihen edullisimpaan ryhmään.


      • autonvuokraus MIA
        Maksaa... kirjoitti:

        Kyllä se laite siinä vuokrassa on jo hinnoiteltu. Kumpikaan noista vuokraamoista ei kuulu siihen edullisimpaan ryhmään.

        Hertz Miami
        7 vrk Maaliskuussa
        Full-size Chevy Malibu
        140€ pre paid

        Saatko halvemmalla?


    • Autofanius

      Olisiko mahdollista, että joukko autonvuokraavista vuokraa auton esim. Avikselta suoraan kentän toimipisteestä ilman suomessa tehtyä etukäteenvuokrausta? Jos näin tekee, niin hintahan on noin tuplat verrattuna avis.fi sivuilta tehtyyn vuokraukseen.

    • Miamiummikko

      Kysynpä nyt tässä ketjussa, kun tuntuu olevan asiantuntijoita linjoilla. Onko kukaan vuokrannut autoa niin, että noutopaikka ei ole lentokenttä vaan joku Miamin keskustan toimipiste (esim. Avis tai joku muu "tunnettu")? Miten silloin toimitaan? Jos auton varaa etukäteen netissä, niin odottaako se sitten siellä toimistolla vai mistä sen saa? Paperit varmaan ainakin täytellään jossain toimistolla...? Tuskinpa hotellille autoa kuitenkaan kukaan tulee toimittamaan...? Joissain hotelleissa taitaa olla jonkun vuokraamon sivupiste, mutta missä autot noin ihan fyysisesti sijaitsevat?

      Aiemmin aina (muualla) vuokrattu suoraan kentältä, mutta nyt on tarkoitus ottaa auto vasta kun siirrytään Miamista eteenpäin. Onko keskustasta (downton) helppo päästä baanalle (sitten kun sen auton on saanut alleen) ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1609
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      25
      1301
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1079
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1058
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1051
    6. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      954
    7. 4
      942
    8. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      938
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      924
    10. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      922
    Aihe