Paras luonnonsuojeluteko, jonka voit tehdä.

Luonnon puolesta

Vaikutuksiltaan merkittävin luonnonsuojeluteko, jonka voit tehdä, on päivittäin ilmestyvän sanomalehden tilauksen lopettaminen. Mitä "paksumman" eli monisivuisemman lehden tilauksen lopetat, sitä parempi luonnolle.

23

386

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyselijä2

      No joo - siinä ja siinä . Phempaakin vois lopettaa mutta se ei tuu mieleen kun omasta on kysymys . Toisen omaisuutta luonnonsuojellaan ja toisen elämään puututaan hanakasti . Merkittävää luonnonsuojelua olisi jatkuvan talouskasvun politiikan korvaaminen muulla. Mistäs se onkaan peräisin ja onkos se valtakunta maapallon suojelija ???

    • s.hevoinen

      Raaka tosiasia joka tiedetty jo kauan, että paras ekoteko on kun lopetat itse itsesi. Lehdet ei moneen muuhun verrattuna esim kaivos/metalliteollisuuteen verrattuna ole paha jne. Mutta jatkuva talouskasvu on mahdoton yhtälö valitettavasti, jokainen sen ymmärtäisi, mutta ei halua ymmärtää, kun voi olla omasta pörssistä pois.

      • meklari500

        Tai ei kannata hankkia lapsia, ainakaan montaa. Luopumalla lihansyönnistä. Haaskaamatta sähköä, vettä. Kierrättämällä roskat ja olla hankkimatta roskia.


      • kakki kiertoon
        meklari500 kirjoitti:

        Tai ei kannata hankkia lapsia, ainakaan montaa. Luopumalla lihansyönnistä. Haaskaamatta sähköä, vettä. Kierrättämällä roskat ja olla hankkimatta roskia.

        hankkimalla kuivakäymälän tai käydä puskan juurel kakilla?


      • Esko o
        kakki kiertoon kirjoitti:

        hankkimalla kuivakäymälän tai käydä puskan juurel kakilla?

        Vesikäymälä on hyvin paha juttu. Se keksittiin joskus 150 vuotta sitten Englannin kuningattarelle. Nykyään sen aiheuttamat haitat ovat kaikille silmin nähtävissä. Puhtaita järvivesiä ei löydy juuri mistään. Syy on se, että vesivessoja rakennetaan, mutta puhdistamot eivät toimi.
        Ecosan on Suomessa tehty kuivakäymälä vuonna 1986. Nyt se on tunnettu koko maailmassa mutta ei paljon Suomessa. Se on hyvin tärkeä koko maailman köyhille ihmisille. Ecosan käymälä on hajuton ja siisti eikä saastuta ympäristöä. Lisäksi se antaa lannoitetta joka parantaa satoa.


      • vanhaukko
        Esko o kirjoitti:

        Vesikäymälä on hyvin paha juttu. Se keksittiin joskus 150 vuotta sitten Englannin kuningattarelle. Nykyään sen aiheuttamat haitat ovat kaikille silmin nähtävissä. Puhtaita järvivesiä ei löydy juuri mistään. Syy on se, että vesivessoja rakennetaan, mutta puhdistamot eivät toimi.
        Ecosan on Suomessa tehty kuivakäymälä vuonna 1986. Nyt se on tunnettu koko maailmassa mutta ei paljon Suomessa. Se on hyvin tärkeä koko maailman köyhille ihmisille. Ecosan käymälä on hajuton ja siisti eikä saastuta ympäristöä. Lisäksi se antaa lannoitetta joka parantaa satoa.

        Rooman vallanaikana jo kreikassa oli vesivessat eli viemäröinti. Turkissa on vieläkin samanlainen viemäröinti eli lattiassa reikä .


    • Vaderworld

      Erätukussa on tietoo, lukee tuossa ylhäällä

      • Vaderworld

        Älä kuluta ,se on paras teko. Ja älä lisäänny.Maailma kuuluu köyhille, sillä yksin he eivät kykene luomaan teollisuutta, eikä hoitamaan terveyttään, joten heidän päästyään valtaan lapsikuolleisuus ja taudit tappavat ihmiskunnan jäseniä niin paljon ,että väkiluku romahtaa, samalla romahtaa luonnon riisto.
        kannatan islamin levittämistä globaaliksi uskonnoksi


    • mesämies 96

      Paras luonnonsuojeluteko metsänomistajalla on hakata tai hakkauttaa metsänsä puut pinoon heti .

    • metsämies 69

      Lopeta sanomalehden tilaus ja tulet entistä tyhmemmäksi.

    • Pysäytäkää metsäsiat

      Se ainakin että ne laiskurit jotkat käyvät juhlimassa siis grilaamassa ja ryypämässä luonnossa siivoaisivat jälkensä kun roskaavat luontoa roskien jättäminen luontoon on silkkaa laiskuutta parempi kun eivät kävisi luonossa ollekaan metsäsikalilemassa tämä kyseinen laji ristittiin eräässä luonnon roskaamiseen liittyvässä jutussa metsäsiaksi.

    • paperinkeräys in

      Milläs voimalla ne sähköiset mediat toimii?
      Paperi ei saastuta ketään, eikä mitään, siitä
      on moneksi uusiokäytössä.
      Paperilehti on se oikea lehti. Joka pysyy, jos ei tietoisesti ajeta alas niinkuin
      näyttää.

    • KALLE KELLO

      Voi h**tti teitä viherpiipertäjiä. Olette viemässä viimeisetkin leivänmuruset suomalaisilta. Suomalaisethan ne vasta maailman pistää paskaa täyteen. Menkää sinne missä oikeasti tuhotaan luontoa, eikä tarvi mennä itärajaa pidemmälle, sitten Kiina, Amerikka. Lopettaa tuo vouhotus, olette ihan kusipäitä

      • uutta kehiin

        Viherpiipertäjä on loppuunkaluttu sana.


    • Työtön piipertäjä

      Lopeta paperilehden tilaus?? Mitä h..ttiä? Tällaisia elämänohjeita antavat vain Kallion viherpiipertäjä-kommunistit (jotka ei ole jalallakaan astuneet kehä III:sen ulkopuolelle, toim. huom.). Tällä upealla ekoteolla lopetat samalla lukuisia työpaikkoja ja voithan samalla lopettaa kaiken muunkin ostamisen ja kulutuksen. Teikäläisethän jo virkkailee pipoja ja villasukkia paikallisessa kafeteriassa lattea nautiskellen, joten mitäpä tuota paperilehteäkään tilailemaan. Hyvä Suomi, hyvin menee!

    • säälikää

      Suojele ihmistä, joka muutenkin istuu aivan liikaa huonossa asennossa koneensa, läppärinsä, tablettinsa ääressä, jota ei voi taittaa siististi ja laittaa syrjään niinkuin sanomalehden voi.

      Luonnonsuojelijana olet kyllä oikeassa. Ymmärrän senkin että tarkoitus on pudottaa äly-tieto-uutistyhjiöön kaikki ne joilta nykytekniikka ei onnistu, heitä varten on olemassa utuinen varjomaailma luuloineen ja uskomuksineen, koska todellisuuden tavoittaminen on aivan liian vaikeaa.

      Lähipiirissäni näitä avuttomia on monta. Yksi lehti tavoittaa heidät kaikki- ja lukeminen herättää keskustelua.

    • paperiton maailma

      Kyllä. Lopettakaa kaikkien paperilehtien tilaaminen ja ostaminen. Luopukaa myös paperilaskuista ja laittakaa nekin pankin e-laskuiksi tai johonkin suoraveloitukseen.

    • 8+8

      En ole koskaan tilannut paperilehteä. Mielestäni vanhentuneen tiedon lukeminen on typerää, varsinkin siitä maksaminen. Netti uutiset kattaa kaiken tiedon tarpeen ja lisäksi jo parilta sivulta löytyy korjatut faktat, mitä nykyinen media suomessa tekee kokoajan.

      Ennen oli kirjasto missä pääsi lukemaan kaikki lehdet ihan ilmaiseksi, eikä tarvinnut leirityä paskahuussiin rauhaan...Tosin sekin harrastus on jäänyt.

    • Paskanen Suomi

      Enkä suojele ennen ku tuo saatanan kusipää nuoriso saadaan taltutettua, kaikki ja joka ikinen roska pudotetaan maahan roskiksen eteen, ihan vaan vittuilun vuoksi ja sen takia on kun rikkaat vanhemmat niin ei tarvii laittaa roskia roskikseen.

      Suomi on helvetin paskanen maa elää, kaikki roskat maahan, ei kiinnosta......

      • ekonomi1

        suomesta voisi lopettaa kaiken teollisuuden, se ois ekologista jos mikä, ei tarvittaisi energiaa juuri nimeksikään eikä tarviis töissä käydä ei kulus penssaa siihenkään.


    • Suurin ekoteko on jättää kakarat tekemättä. Kuka maapalloa kuormittaa jos ei ihmiset?

    • Alalla työskentelevä

      Ja lopeta vessassa käynti ja takapuolen pyyhkiminen ja nenän niistäminen koska niissäkin papereissa käytetään sellua joka tulee puusta ja ne puuthan pitää kaataa metsästä.
      Joakinen asia tässä elämässä taitaa kuluttaa luontoa tavalla tai toisella mitään täysin puhdasta ja kuluttamatonta ei taida olla olemassakaan.
      Kyllä näille piipertäjille silti kelpaa lämpimät asunnot ja lämminvesi joka sekin kaupungeissa tuotetaan kaukolämmöllä voimalaitoksissa ja niissä satutaan polttamaan 99% kivihiiltä,turvetta ja öljyä.
      Yhä lisääntymässä olevassa määrin ovat laitokset jotka polttavat puuta(hakkuutähde haketta ja purua sahalaitoksilta).

    • asdsfhmjrultyil

      Voihan kukkupööpötin sentään mitä trollaamista taas. Ihmiset pentele!

      Lisäämpä jotain järkevää tähän keskusteluun.

      Omasta mielestäni ehkä suurin ekoteko on dyykkaaminen.
      (Kun en käytä autoa ja olen kasvissyöjä niin se menee varmaankin ykköseksi).

      Ostan osan ruastani kaupasta ja noin yli puolet dyykkaan Salen ja Siwan roskiksista.

      Ennenkuin rupeatte kakkamyrskyä nostattamaan, EN ole Siwan tai Salen asiakas, jotan kyseiset liikkeet eivät ''menetä'' rahaa vaikka käynkin elintarvikkeita heidän roskiksista. En kävisi kyseisissä liikkeissä muuutenkaan, niiden korkeiden hintatasojen vuoksi.

      On pöyristyttävää, ettei työntekijät saa ottaa ruokaa mukaan vaikka tämä olisi kaikista järkevintä (okei..okei... pois olisi hieman kaupan pussista) joten minäpä sitten käyn ne hakemassa.

      Pyrin käyttämään kaikki hukkaan heitetyt (en usko että biojätteenä saamme paljoakaan tuotantoprosessin vaatimasta energiasta takaisin) elintarvikkeet; joko kuivaan, säilön hilloamalla tai yksinkertaisesti vain syön ne kuumennuksen jälkeen.

      En ole kokenut mitään oireita vaikka olenkin dyykannut tässä n. 2 vuotta, enkä ole varmaankaan koskaan syönyt yhtä vaihtelevasti ja terveellisesti. (Olen antanut dyykkaamani tehotuotetut valmissapuskat eteenpäin, enkä käyttänyt itse)

      Suosittelen kyseistä harrastusta kaikille, henkisiä ballzeja se joillakin vaatii.
      Itse en näe asiassa mitään hävettävää ja minut saatatkin nähdä lähi Siwasi roskista pöyhimässä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      125
      2118
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      267
      1963
    3. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      62
      1496
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      115
      1336
    5. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      64
      1248
    6. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      128
      1184
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      960
    8. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      65
      927
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      45
      857
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      841
    Aihe