Mopot kulkemaan 60km/h uudistus

mielipiteitä?:D

Niin tosta on puhuttu että mopot otettaisiin pois kevyeenliikenteenväyliltä ja nostettais max. nopeus 60km/h. Ite pidän tätä hyvänä ehdotuksena ku ens kesänä kerkeen viellä mopoilla :) nii ja on se autoillekki mukavampaa ku ei oo pakko tiukoissa paikoissa ohittaa :) ainut et sithän sitä lakia pitää muuttaa koko euroopassa koska toi 45km/h on eu laki? En viel hirveesti tiiä tästä mutta mitä mieltä ootte? Ja kertokaa tietonne tästä jos oon väärässä :)

9

304

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ei onnistu, sillä
  • Janne-1978

   Ei ne 15v. apinajonnet osaa ajaa yli 45km/h.

  • Miten niin vaikeaa?

   Vaikeampihan autolla on ohittaa 60km/h kulkeva mopo, kuin 45km/h mopo, jos liikutaan taajama-alueen ulkopuolella, jossa nopeusrajoitus on monasti 80km/h, jos mopoilija ei aja tien oikeassa reunassa.

   Mielestäni ei ole perusteita mopojen nopeuden nostoon, koska; EU:n lain säädäntö on yhtenäinen, eikä sitä hevin muuteta.
   Jos muutos toteutettaisiin, miten meneteltäisiin vanhojen mopojen kanssa, joilla ei todellakaan voi ajaa juuri 40km/h kovempaa ja niiden uusien mopojen kanssa jotka eivät sovellu myöskään yli 45km/h nopeuksiin turvallisesti.
   Lisäksi muutos toisi lisää onnettomuuksia, koska nykyiselläänkin alle 18 vuotiaiden mopoilijoiden onnettomuudet ovat suurin ryhmä verrattuna muiden mopoilijoiden onnettomuuksiin.
   Oletettavasti mopojen nopeuden nosto toisi myös jonkin asteisen autoverotuksen mopoihin, jopa mahdollisesti ikärajaan noston vuodella, sekä mopokorttiin muutoksia koulutuksen suhteen, lisää opetusta.

   Mopojen nopueden nosto nykyisestään aiheuttaisin niin paljon ongelmia, että en usko ihan vähällä muutosta tulevaksi. Ministeri, joka lähtee tätä ajamaan tekee poliittisen itsemurhan!

   • Mutta: Jos mopon ohi ei pääse heti kun joku tulee vastaan, ei autoilijan tarvitse hidastaa kuuttakymppiä kulkevan mopon perässä 45 km/h nopeuteen, vaan ainoastaan 60 km/h nopeuteen.

    Raskaalla ajoneuvolla kestää jonkin aikaa kiihdyttää se takaisin kahdeksaankymppiin 45-nopeudesta. Kuudestakympistä kiihdyttäminen on helpompaa.

    Ja tuo ei pidä paikkaansa, ettei vanhoilla mopoilla voi ajaa kovaa: Minun pappikseni kulki kahdeksaakymppiä aikoinaan ja se oli siinä nopeudessa vain vakaampi kuin vakionopeudessa, kun ilmanvastus kasvoi. Tietysti tosin kuski oli alle 60-kiloinen.
    Sitä en tiedä, onko mopo painavan kuljettajan alla hutera kun itse olen yhä kevyt.

    Kokemukseni mukaan esim. vanhan japanilaisen pikkuauton (saa ajaa laillisesti 120 km/h) ajettavuus alkaa loppua suunnilleen samoissa nopeuksissa kuin vanhan moponkin.


   • Mielipiteitä?:D

    Niin kyllähän se on vaikea uskoa että Eu sallii tämmöisen lain =/ Perusteita on kuitenkin. Mopo korttiin tuli pakolliseksi teoria ja ajotunnit joten osaaminen on parempaa. Kevyeen liikenteen väylillä on epäturvalllista ajaa kovaa vauhtia jos nopeus olisi 60km/h nii kevyeenliikenteenväylät poistettaisiin mopojen käytöstä. Niin ja vanhojen mopojen kohdalla voi tulla ongelmia mutta 2000--> edespäin tulleet mopot on suunniteltu kulkemaan 70-90km/h joten siinä en näe ongelmaa :) niin ja 80 alueella mopojen on ajettava pientareella ajaminen keskellä tietä on kielletty sakkojen uhalla (näin sanoo laki) ja 60 aluella autojen ei tarvitse enää ohittaa mopoja joten vaarallisten ohitusten määrä laskee huomattavasti :)


   • Anonyymi

    Kyllä niillä vanhoillakin mopilla ajaa helposti 100kmh jos vaan osaa ajaa ja jos kortin saa luulisi että osaisi ajaa 60kmh tuo on paska puhetta


  • Erittäin käyttökelpoinen uudistus. Jo 55km/h olisi myös paljon parempi kuin 45.

   Jos ei muuten, niin ainakin aikuiselle B-kortilliselle pitäisi sallia 60 km/h. Ja tietenkin mopot sitten pois pyöräteiltä. Minusta ne eivät sinne muutenkaan kuulu. Mopo on enemmän moottoripyörä kuin polkupyörä.

   Kaikki mopoilijat eivät ole 15-vuoiaita, joten on väärin ettei aikuinenkaan saa ajaa lujempaa.

   Ja sitten tekninen esimerkki: kun minun pappatunturini huippunopeus on 40 km/h, se on käyttökelvoton: kone huutaa hirveillä kierroksilla ja koko mopo tärisee sietämättömästi.

   Kun taas laitan sellaisen välityksen, etä huippu on jotain 50-55 km/h, muuttuu se aivan toisenlaiseksi. Ei huuda enää kaikkein korkeimmila kierroksilla ja tärinääkin on vähemmän. Pystyy ajamaan.

   Tämä ongelma nyt olisi tietysti vältetty silläkin, että moottorit olisi suunniteltu niin, etteivät olisi niin korkeakierroksisia.
   Ei mopolla voi ajaa jos sen kone huutaa 40 km/h nopeudessa 7000 kierrosta. Joku 4000-5000 olisi siedettävä lukema.

  • No huhhuh..

   Tätä lakia tuskin ikinä tulee EU:n takia, mutta mulle yksi vitun_sama. Moponi kulkee 60km/h nyt ja tulee kulkemaan aina tulevaisuudessakin. Vituttaa, että on 17v ja ei saa jollain helvetin mopolla ajaa laillisesti yli 45km/h. No, eipä ole poliisilta moitteita tullut.

  • Anonyymi

   Kyllä

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

   Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
   Ikävä
   74
   1433
  2. En tiedä..

   Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
   Ikävä
   106
   1237
  3. Suhde asiaa

   Miksi et halua suhdetta kanssani?
   Ikävä
   114
   1183
  4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

   tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
   Ikävä
   78
   1126
  5. Paras olisi vain unohtaa

   Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
   Ikävä
   70
   994
  6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

   Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
   Sanaristikot
   78
   783
  7. Voisitko laittaa

   Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
   Ikävä
   42
   735
  8. Oliko vähä sometettu taas vai?

   Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
   Kauhava
   9
   732
  9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

   Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
   Idän uskonnot
   376
   722
  10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

   Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
   Ikävä
   53
   676
  Aihe