Ruokatorven manometria

Mano72

Gastroskopia juuri takana, koepalojen vastauksia odotellessa.

Viikon päästä on ruokatorven manometria, jossa sieraimen kautta viedään ruokatorveen ohut katetri. Sierain puudutetaan geelimäisellä puudutteella.

Minulle on kerran jotain tämän tapaista yritetty tehdä, kun sieraimen kautta yritettiin saada varjoainetta ohutsuoleen. Ei onnistunut, koska en yksinkertaisesti kestänyt sitä. Katetri oli todennäköisesti paksumpi. Sain silloin juoda varjoaineen mukista ja en voi vieläkään ymmärtää miksei sitä voitu tehdä heti alussa. Huomattavasti potilasystävällisempää.

Aikaisempi kokemukseni oli kuitenkin niin kammottava, että nyt huomaan jännittäväni manometrian tekemistä enemmän kuin gastoskopiaa (minulle annettiin humaus).

Kertokaa kenelle on manometria tehty, tuntuiko sieraimessa ja nielussa todella ilkeältä?

Pelkään, etten voi hillitä sitä, että vaistomaisesti vedän katetrin pois käsilläni.

Olen jopa harkinnut peruuttavani koko tutkimuksen, koska se on muutenkin ihan selvä, että mahahapon virtauksissa on vikaa ja refluksitauti on varma.

Olisin todella kiitollinen vastauksista!

6

4506

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SuoRef

      Poikkea refluksikkojen sivustolla http://www.refluksi.fi lukemassa monia mittaustarinoita ... tällä viikolla tuorein erittäin hyvin mennyt tutkimuskertomus.

      • Kokemus

        Itselläni tehty muutama vuosi sitten. Hyvät kokemukset hommasta jäi, nenän kautta laitetaan ohut letku, sitten muistaakseni täytty nielaista nestettä kulauksittain ja lääkäri suorittaa mittauksia. Tulokset noin viikon kuluttua. Letku jätetään vuorokauden ajaksi neään ja laite rekisteröi refluksia. Saikulla olin sen päivän kun en letkun kanssa halunnut töihin oikein mennä. Itselläni ei refluksia tästä löytynyt, mutta tähystyksessä löytyi helokobakteeri joka ilmeiseti oireet oli aiheuttanut.


    • Yö3

      Kävin manometrissa joka jäi yritykseksi. Puudutusgeeli pursotettiin sieraimeen. Hetken päästä alettiin tökkiä letkulla nenää kipeästi. Ei mennyt läpi. Seuraavaksi toiseen sieraimeen sama homma. Tässä vaiheessa puudutusgeeli valui kurkkuun ja aloin oksentamaan taukoamatta. Letkua työnnettiin nieluun jolloin aloin yökkimään ja oksentamaan lisää ja tässä iski paniikki. Karsee kipu kurkussa ja oksennusrefleksi jatkuva. En saa ilmaa. Shokkitila. Itku. Ei onnistunut minulla. En mene toista kertaa sorkittavaksi.

      • samatkokemukset

        Myös minulla jäi ensimmäinen kerta yritykseksi. Toinen onnistui, kun apuun haettiin korva- ja kurkkutautien erikoislääkäri, joka sujautti letkun perille niin ettei sitä edes juuri huomannut. Ensi yrittämällä letku tuntui uppoavan jonnekin keskelle aivoja. Ainakin siltä tuntui että sen suunta oli mieluummin ylös- kuin alaspäin kohti nielua.


    • Anonyymi

      Olin viikko sitten kokeessa,ei tarvitse jännittää
      Letkun työntäminen sieraimeen vähän yökkäyttää mutta ei satu,tuntuu vähän kurkussa,mutta kun pysyt rauhallisena koe menee helposti

    • Anonyymi

      Olin tänään Tutkimuksessa joka tehtiin ilman puudutusta koska olen allerginen, aika hyvin onnistu kun olin päättänyt, mutta pH-mittarin laitto ei onnistunut, tuli kaksi kertaa suuhun, sitten oli mitta täysi ja luovutin ja lääkäri totesi että lopetetaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8464
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2575
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2297
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe