Matkakertomus Sousse ja hotelli Marhaba palace

Afrikasta palanneet

Täällä tuntuu olevan aika vähän matkakertomuksia, joten avaudun tässä omasta matkastamme. Olimme avomieheni kanssa ensimmäistä kertaa Tunisiassa, joten jos joku asia on jollekin ”täysin itsestään selvää” tai ”turha edes mainita”, niin en ole voinut siitä tietää. Kerron meidän tuntemuksistamme. Ja anteeksi jo nyt, jos paikkojen nimet eivät ole kirjoitettu täysin oikein.

Hotellimme oli neljän tähden Marhaba Palace, joka sijaitsee Port el Kantaouissa. Oppaan mukaan tämä alue on suht tuoretta, sinne alettiin rakentamaan 1970-luvulla. Hotelli oli todella rauhallinen, yöt sai nukkua rauhassa ja päivisinkään käytäviltä ei kuulunut kuin siistijänaisten keskustelua tai huoneiden ovien paukuttelua. Hotellissa oli pienehkö kauppa, bilispöytä, pingispöytä ja ns. kiekkopelipöytä. Lapsiperheitä ei ollut kuin ihan muutama, lapsille oli oma pieni uima-allas, pieni leikkikenttä hotellin vieressä ja joku pieni kerhohuone erillisessä rakennuksessa. Meillä oli merinäköala, joka osoittautui erittäin hyväksi. Ei pelkästään meren takia, vaan myös siksi, että aurinko ei paista ollenkaan suoraan parvekkeille sekä huoneisiin. Meidän hotellihuoneemme oli 325, eli suht keskellä rakennusta. Hauskaa oli myös se, että sekä meidän huoneessamme että viereisessä 327:ssä oli ns. piiloparveke. Alempaan kerrokseen oli juuri meidän alapuolellemme rakennettu jonkinlaiset ”ulokehuoneet”, että meidän parvekkeemme jäivät piiloon. Tietysti jos meidän parvekkeellemme ei näkynyt uima-altaalta, niin emme mekään nähneet läheskään koko takapihaa ja uima-allasta. Merenranta oli aivan hotellin vieressä, mutta me vain käväisimme siellä. Merivesi oli kylmää, joten se ei kovasti houkutellut. Tosin niin oli myös uima-altaankin vesi, ja altaassa ei ollut kovaa tunkua minään päivänä. Meillä oli omat pyyhkeet mukana, mutta kun maksoi 10TD per nenä, niin pihalla olevasta mökistä sai pyyhkeet ja ne sai vaihtaa päivittäin. Osasivat he periä maksua myös aurinkotuolien patjoistakin, 2TD per lätty per päivä. En ole ennen törmännyt siihen, että hotellissa pitäisi näistä maksaa. Huoneessa on 4 eri peiliä ja mikä oli hassua, niin wc oli oma yhden neliön yksiönsä, ja amme sekä käsienpesuallas olivat taas omassa "huoneessaan". Huoneessa ei ole kuin wc:ssä yksi sähköpistoke ja huoneen puolella yksi vapaa sähköpistoke, eli jos haluaa käyttää sähköä useammalla laitteella yhtä aikaa, niin jatkojohto on tarpeen. Sähköpistoke on samanlainen kuin meillä. Huoneessa ei ole näkyvillä minkäänlaista kelloa. Ns. safety box oli pienehkö ja maksoi 2TD per päivä. Hotellin aulassa oli rahanvaihtopiste, mutta he eivät suostuneet vaihtamaan kuin sellaisia summia, että saa vaihdettua vähintään 200TD, eli tällä hetkellä piti vaihtaa vähintään sen 100e. Oppaat mainostivat, että Soussen kes-kustassa olevalla Casinolla on joka keskiviikkoiltana drag queen –show, mutta samainen show näytti olevan hotellimme Night clubissa joka maanantai-ilta. Hinta oli 20TD per nenä ja esitys taisi alkaa klo 21.30. Hotellin lähellä oli 3 golfkenttää. Hotellin vieressä oli fitness ja spa, josta löytyi saunoja ja kuntosali. Kävimme molemmat siellä selkähieronnassa, 25TD 25min mutta he hieroivat kyllä 30min ja ihan hyvä hie-ronta oli.

Suurimmaksi osaksi hotellissa majoittui suomalaisia, brittejä ja saksalaisia, lähinnä vanhempaa väkeä. Eläkeläiset saksalaisrouvat osasivat etuilun jalon taidon ruokajonoissa ja henkilökunta joutui puuttumaan samaisen kansan vanhaan tapaan, eli eväsleipien tekoon aamupalalla. Meillä oli puolihoito, eli aamupala ja päivällinen. Hotellissa oli kyllä erikseen myös ravintola, mutta emme käyneet siellä kertaakaan. Emmekä käyneet myöskään missään muualla syömässä! Ruokaa oli aina runsaasti ja montaa eri laatua. Aamupalalla oli aina lähes samat tarjottavat, mutta päivällisellä tarjonta hiukan vaihteli päivittäin. Aina oli useampi kokki tekemässä ruokaa ja itse sai valita mitä söi, yksi teki pizzojakin. Milloin oli lammasta, milloin maksapihvejä, kanaa, kalaa ja sikaakin. Jälkiruokaakin oli montaa eri sorttia ja jäätelöäkin tarjottiin. Ainoa vain, että puolihoidossa jouduimme itse maksamaan erikseen juomamme. All inclusiven valinneet saivat ilmeisesti mitä tahansa juomaa kuuluen hintaan, voin toki olla väärässäkin. Otimme lähes aina litran pullon vettä, joka maksoi 2,4 dinaaria eli noin 1,2 euroa, joten eipä se talouttamme kaatanut.

13

1146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Afrikasta palanneet

      Jatkan tässä, kun tila on rajallinen...

      Kävimme seuraavana aamuna oppaiden tarjoamassa tervetulotilaisuudessa, joka oli ihan hyvä. Tuli paljon hyvää asiaa ja tietoa kohteesta. Taskuvarkaista varoitettiin, sekä myös pienistä pojista jotka haluavat tulla vaihtamaan rahaa, mutta nappaavat lompakon kädestä ja lähtevät karkuun. Kovasti mainostivat retkiään ja varasimmekin paikat kahdelle retkelle. Lähdimme tilaisuuden jälkeen myös kaupunkikierrokselle. Halukkaita lähtijöitä oli niin paljon, että kaikki eivät mahtuneet bussiin. Myös bussi oli sellainen, kun menimme viimeisimpien joukossa bussiin, niin jouduimme takapenkkiin, jonka ikkunoita koristivat bussin omat mainostarrat, joten näkyvyys oli aika vähäistä. Eipä oltu kovin hyvin ajateltu. Kävimme kierroksen aikana kotimuseossa ja kävelimme Medinan eli korkeiden muurien suojassa olevan vanhan kaupungin läpi. Siellä asuu ihmisiä ja siellä myydään erilaisia tuotteita. Myyjät huutelivat tuttuja ”terve terve mitä kuuluu” –lauseitaan kyllästymiseen asti. Kävimme juomassa tuhdit minttuteet ja kävimme Palms centerissä, jossa sijaitsi Deturin toimisto ja suurehko kauppa täynnä vaikka mitä. Lopuksi kävimme hotellimme lähellä sijaitsevassa satamassa. Kävimme tuolla satamassa myöhemmin myös kahdestaan. Sieltä löytyvät kauppa, paikallinen alko, pieni pankki, apteekki ja useampi myyntikoju. Myös erilaisia veneitä ja muita aluksia oli mukava käydä katselemassa. Rannan lähellä oli pieni huvipuisto sekä pienehkö eläintarha.

      Liikennettä ei ole suureksi ruuhkaksi asti, mutta meno on silti välillä erittäinkin hurjan näköistä. Käytimme taksia muutamia kertoja. Taksikuskit tyrkyttävät itse itseään, eli tööttäävät kun ajavat ohi. Hotelliltamme Soussen keskustaan maksoi 5TD eli noin 2,5e. Pyysimme kuskia laittamaan mittarin päälle tai kysyimme heti matkan alussa, että mitä tulee maksamaan. Kannattaa pitää 5 dinaarin kolikkoa esillä. Yksi kuski oli ehkä virittänyt mittariaan, kun maksuksi tuli 7TD. Mieheni sanoi hänelle, että yleensä matka on ollut sen 5, niin hän tyytyi siihen hintaan. Kaikki kuskit eivät puhu englantia, vaan ranskaa, ja taksiautothan eivät ole läheskään yhtä hienoja kuin Suomessa, mutta eipä tuo menoa haitannut. Hotellin läheltä meni myös sellainen juna, mitä meillä on joissain huvipuistoissa joskus ollut. Emme käyttäneet sitä kertaakaan, mutta opas sanoi sen maksavan muutaman dinaarin per nenä. Myös hevoskärryjä näkyi ja jotkut niitä käyttivätkin. Hinnasta en tiedä, minua surettivat ne hevoset, kun kylkiluut paistoivat eikä olemus muutenkaan ollut ihan siitä terveimmästä päästä, joten en itse halunnut tukea rahallisesti sellaista.

      Kävimme itseksemme Medinan kujilla etsimässä ostettavaa. Siitä meiningistä tuli mieleen Tallinnan Sada-market ja Merekeskus, paitsi että nyt oltiin ulkona. Samanlainen tyrkyttäminen. Miehet tarttuivat kiinnikin tai tulivat kättelemään. Tinkiä saa hurjan paljon! Löysimme minulle käsilaukun, lähtöhinta oli 280TD, mutta koska olin myyjän mielestä niin mukava ja vaikka mitä, niin hinta oli 230TD. En todellakaan suostunut maksamaan laukusta niin paljoa, olkoon kuinka merkkilaukun feikki ja kuinka hyvin tahansa tehty (myyjät osaavat puhua ja mielistellä vaikka kuinka). Väänsimme myyjän kanssa hinnasta ja lopulta laukku lähti mukaani 50 dinaarilla eli 25 eurolla. Sama juttu, kun etsimme molemmille t-paitoja, hinta kahdelle paidalle oli aluksi 180TD ja lopulta Lacosten paidat heltisivät yhteensä 40 dinaarilla eli 20 eurolla. Mutta mitä tekevät myyjät, kun kaupat on tehty ja olemme lähdössä? ”Give me five dinars, this money goes for my boss”. Että tippiä pitäisi vielä myyjälle antaa. Ja entä mitä kävi hyvin valmistetulle laukulle, kun katselin sitä hotellissa tarkemmin? Laukussa oleva metallinen solki irtosi, kun se oli laitettu liian pienillä ruuveilla kiinni. Mieheni lupasi kyllä korjata sen, mutta ärsyttää toki. Eli katsokaa tarkkaan, että tuotteet ovat täysin kunnossa, ennenkuin ostatte ne!

      • Afrikasta palanneet

        jatkuu..

        Kävimme uudestaan ostoksilla myös Palms centerissä. Ostimme sieltä t-paitoja ja mieheni löysi puuvilla-housutkin. Kokoja löytyy, mutta kannattaa sovittaa ennen ostamista! Itse ostan Suomessa yleensä L-kokoisia paitoja, niin tuolla sain ostaa heidän kokoaan XXL. Hyvää laatua, feikkejä tietysti, hintaa noin 17TD paidasta riippuen. Ostoksillemme tuli hintaa reilut 120TD, niin myyjät laittoivat muovikassiimme ilmaiseksi muutaman hienon kuulakärkikynän. Kävimme myös Hawaii centerissä, iso paikka ja tavaroita monessa kerroksessa, mutta aika sekavan oloinen paikka ja samoja tavaroita oli eri kerroksissa. Kyseisen ostospaikan välittömässä läheisyydessä oli myös Ali baba center, joka oli positiivinen kokemus. Kaupalla ei ollut kauheasti kokoa, mutta siellä oli hiukan eri tuotteita kuin monessa muussa liikkeessä ja jotkut tuotteet olivat jopa muoveissa, eivätkä kaikkien kosketeltavana. Löysin sieltä toisen laukun, sama hinta kuin Medinassa, 49.900TD, mutta tämä laukku oli täysin virheetön. Myös pari t-paitaa löytyi sieltäkin, paidat ja koot olivat selkeästi esillä, eikä sekaisin siellä sun täällä. Ainoa juttu, kun olisimme molemmat etsineet uusia lenkkareita, niin niitä ei ollut kauheasti tarjolla, ja naisille vielä vähemmän kuin miehille. Tai sitten emme osanneet etsiä oikeista paikoista. Mainittakoon myös se, että monessa kaupassa saa kävellä rappusia moneen eri kerrokseen, hissejä ei ole, joten huonompijalkaiselle nämä voivat asettaa rajoitusta. Mieheni sai myös päähänsä, että saisiko täältä edullisesti Nokia Lumian. Löysimme suht asiallisen näköisen Nokian liikkeen ja kävimme kysymässä, niin pyysivät Lumiasta 1000TD. Kauppoja ei tullut, mutta jäimme myös miettimään sitä, että jos keskivertotunisialaisen keskivertopalkka on noin 400TD/kk, niin kuka niitä Lumioita siellä ostaa?

        Retkillä kävimme merirosvolaivalla. Koska oli tuulinen päivä, matka ei ollut mitään rauhallista saaristoristei-lymeininkiä, vaan laiva keinui siihen malliin, että minulle tuli aika huono olo, enkä näyttänyt olevan ainoa. He ottivat valokuvia, tarjosivat ruokaa, laivasta sai hypätä mereen uimaan ja he järjestivät omia esityksiä. Tekivät valokuvista CD-levyn ja pyysivät siitä 20TD. Meillä oli oma kamera mukana, joten saimme kuvia itsekin. Heti alkoi kysely, että miksi ette osta. Toinen retki oli dromedaarikaravaani, eli ratsastimme kame-leilla maaseudulla. Sai ratsastaa myös hevosella ja parilla aasilla tai istua hevosen vetämissä kärryissä. Mie-het nostivat ihmiset kamelin selkään erittäin tottuneesti. Ei kannata laittaa ihan ykkösvaatteita päälle sille retkelle. Välillä pysähdyttiin ottamaan kuvia ja katsomaan kameliesitystä. Puolessa välissä matkaa vanhempi nainen teki hyvänmakuisia leipiä, joita söimme. Emme taaskaan ostaneet heidän ottamiaan valokuvia, ja taas kyselyä että miksi emme ostaneet.


      • Afrikasta palanneet
        Afrikasta palanneet kirjoitti:

        jatkuu..

        Kävimme uudestaan ostoksilla myös Palms centerissä. Ostimme sieltä t-paitoja ja mieheni löysi puuvilla-housutkin. Kokoja löytyy, mutta kannattaa sovittaa ennen ostamista! Itse ostan Suomessa yleensä L-kokoisia paitoja, niin tuolla sain ostaa heidän kokoaan XXL. Hyvää laatua, feikkejä tietysti, hintaa noin 17TD paidasta riippuen. Ostoksillemme tuli hintaa reilut 120TD, niin myyjät laittoivat muovikassiimme ilmaiseksi muutaman hienon kuulakärkikynän. Kävimme myös Hawaii centerissä, iso paikka ja tavaroita monessa kerroksessa, mutta aika sekavan oloinen paikka ja samoja tavaroita oli eri kerroksissa. Kyseisen ostospaikan välittömässä läheisyydessä oli myös Ali baba center, joka oli positiivinen kokemus. Kaupalla ei ollut kauheasti kokoa, mutta siellä oli hiukan eri tuotteita kuin monessa muussa liikkeessä ja jotkut tuotteet olivat jopa muoveissa, eivätkä kaikkien kosketeltavana. Löysin sieltä toisen laukun, sama hinta kuin Medinassa, 49.900TD, mutta tämä laukku oli täysin virheetön. Myös pari t-paitaa löytyi sieltäkin, paidat ja koot olivat selkeästi esillä, eikä sekaisin siellä sun täällä. Ainoa juttu, kun olisimme molemmat etsineet uusia lenkkareita, niin niitä ei ollut kauheasti tarjolla, ja naisille vielä vähemmän kuin miehille. Tai sitten emme osanneet etsiä oikeista paikoista. Mainittakoon myös se, että monessa kaupassa saa kävellä rappusia moneen eri kerrokseen, hissejä ei ole, joten huonompijalkaiselle nämä voivat asettaa rajoitusta. Mieheni sai myös päähänsä, että saisiko täältä edullisesti Nokia Lumian. Löysimme suht asiallisen näköisen Nokian liikkeen ja kävimme kysymässä, niin pyysivät Lumiasta 1000TD. Kauppoja ei tullut, mutta jäimme myös miettimään sitä, että jos keskivertotunisialaisen keskivertopalkka on noin 400TD/kk, niin kuka niitä Lumioita siellä ostaa?

        Retkillä kävimme merirosvolaivalla. Koska oli tuulinen päivä, matka ei ollut mitään rauhallista saaristoristei-lymeininkiä, vaan laiva keinui siihen malliin, että minulle tuli aika huono olo, enkä näyttänyt olevan ainoa. He ottivat valokuvia, tarjosivat ruokaa, laivasta sai hypätä mereen uimaan ja he järjestivät omia esityksiä. Tekivät valokuvista CD-levyn ja pyysivät siitä 20TD. Meillä oli oma kamera mukana, joten saimme kuvia itsekin. Heti alkoi kysely, että miksi ette osta. Toinen retki oli dromedaarikaravaani, eli ratsastimme kame-leilla maaseudulla. Sai ratsastaa myös hevosella ja parilla aasilla tai istua hevosen vetämissä kärryissä. Mie-het nostivat ihmiset kamelin selkään erittäin tottuneesti. Ei kannata laittaa ihan ykkösvaatteita päälle sille retkelle. Välillä pysähdyttiin ottamaan kuvia ja katsomaan kameliesitystä. Puolessa välissä matkaa vanhempi nainen teki hyvänmakuisia leipiä, joita söimme. Emme taaskaan ostaneet heidän ottamiaan valokuvia, ja taas kyselyä että miksi emme ostaneet.

        ja romaanin viimeinen osa..

        Ajattelimme mennä Friguian eläintarhaan omatoimisesti. Kävimme Soussen juna-asemalla kysymässä hintoja ja aikatauluja. Junalippu oli 7 dinaaria per nokka per suunta, torstaina juna olisi lähtenyt klo 12.30 ja takaisin päin klo 17.00. Junaliput sai ostaa vasta lähtöpäivänä. Päätimme, että jätämme eläintarhan seuraavaan reissuun. Minua ihmetytti, kuinka roskaista kaduilla ja katujen vieressä on, mutta ihmekös tuo, kun ei roskiksia näyttänyt kauheasti olevan. Kävelytiet ovat paikoittain hiukan huonokuntoisia, joten jos aikoo kävellä hiukan enemmänkin, niin ihan missään rotantappokorkkareissa ei kannata lähteä kävelemään. Käsidesiä kannattaa pitää mukana koko ajan, sillä kädet tulevat aika nopeasti tahmean tuntuisiksi. Kulkukissoja näkyi ja koiriakin muutama, mutta kerjäläisiä oli vähemmän kuin Helsingin keskustassa. Soussesta on turha etsiä Amerikkaan liittyviä juttuja, kuten Subwayta tai McDonaldsia. Oppaatkin varoittivat miehistä, jotka väittävät olevansa hotellissamme töissä ja vievät johonkin kaupoille. Yksi mies tuli selittämään meille, että hän on kokkina hotellissamme, mutta sanoimme heti kieltävästi. Jotkut miehet alkoivat kadulla tervehtimään, mutta emme vastanneet mitään. Mieheni on isokokoisempi kuin keskivertosuomalaismiehet, joten kyse ei ole siitäkään, että jotenkin heikompien näköisten kimppuun käytäisiin helpommin. Tippiä saa tosiaan olla antamassa joka paikassa, jopa lentokentän vessassa kun siellä sattui olemaan wc-paperia. Paikalliset miehet polttivat kovasti tupakkaa ja sellaisissa paikoissa, ettei Suomessa saisi polttaa. Paikallisista naisista osa käytti huivia ja osa ei, mutta ihan sama millä tavalla olivat pukeutuneet, niin aina olivat olkapäät ja jalat peitettynä. Olin etukäteen ajatellut, että tuollakin rukouskutsu kuuluisi yhtä lailla kuin esimerkiksi Turkissa, mutta eipä kuulunut. Säät hiukan vaihtelivat päivittäin, välillä oli lähemmäs 30 ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, kun taas yhtäkkiä taivas täyttyi pilvistä ja tuuli yltyi. Yhtenä iltana satoi vettä. Lämmintä oli kuitenkin vähintään 20 astetta joka päivä. Illat olivat välillä kosteita ja kannattaa varata pitkähihaista paitaa ja housuja illaksi, jos palelee herkästi.

        Kokonaisuudessaan mukava reissu ja varsinkin hotelli oli erittäin hyvä.


      • joulupukki ja muori
        Afrikasta palanneet kirjoitti:

        ja romaanin viimeinen osa..

        Ajattelimme mennä Friguian eläintarhaan omatoimisesti. Kävimme Soussen juna-asemalla kysymässä hintoja ja aikatauluja. Junalippu oli 7 dinaaria per nokka per suunta, torstaina juna olisi lähtenyt klo 12.30 ja takaisin päin klo 17.00. Junaliput sai ostaa vasta lähtöpäivänä. Päätimme, että jätämme eläintarhan seuraavaan reissuun. Minua ihmetytti, kuinka roskaista kaduilla ja katujen vieressä on, mutta ihmekös tuo, kun ei roskiksia näyttänyt kauheasti olevan. Kävelytiet ovat paikoittain hiukan huonokuntoisia, joten jos aikoo kävellä hiukan enemmänkin, niin ihan missään rotantappokorkkareissa ei kannata lähteä kävelemään. Käsidesiä kannattaa pitää mukana koko ajan, sillä kädet tulevat aika nopeasti tahmean tuntuisiksi. Kulkukissoja näkyi ja koiriakin muutama, mutta kerjäläisiä oli vähemmän kuin Helsingin keskustassa. Soussesta on turha etsiä Amerikkaan liittyviä juttuja, kuten Subwayta tai McDonaldsia. Oppaatkin varoittivat miehistä, jotka väittävät olevansa hotellissamme töissä ja vievät johonkin kaupoille. Yksi mies tuli selittämään meille, että hän on kokkina hotellissamme, mutta sanoimme heti kieltävästi. Jotkut miehet alkoivat kadulla tervehtimään, mutta emme vastanneet mitään. Mieheni on isokokoisempi kuin keskivertosuomalaismiehet, joten kyse ei ole siitäkään, että jotenkin heikompien näköisten kimppuun käytäisiin helpommin. Tippiä saa tosiaan olla antamassa joka paikassa, jopa lentokentän vessassa kun siellä sattui olemaan wc-paperia. Paikalliset miehet polttivat kovasti tupakkaa ja sellaisissa paikoissa, ettei Suomessa saisi polttaa. Paikallisista naisista osa käytti huivia ja osa ei, mutta ihan sama millä tavalla olivat pukeutuneet, niin aina olivat olkapäät ja jalat peitettynä. Olin etukäteen ajatellut, että tuollakin rukouskutsu kuuluisi yhtä lailla kuin esimerkiksi Turkissa, mutta eipä kuulunut. Säät hiukan vaihtelivat päivittäin, välillä oli lähemmäs 30 ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, kun taas yhtäkkiä taivas täyttyi pilvistä ja tuuli yltyi. Yhtenä iltana satoi vettä. Lämmintä oli kuitenkin vähintään 20 astetta joka päivä. Illat olivat välillä kosteita ja kannattaa varata pitkähihaista paitaa ja housuja illaksi, jos palelee herkästi.

        Kokonaisuudessaan mukava reissu ja varsinkin hotelli oli erittäin hyvä.

        Ihan kiva lueskella tollaista matkakertomusta.Parivuotta sitten ihailtiin tuota teidän hotellia päällisinpuolin, näytti ihan hyvän näköiseltä. Itse oltiin siinnä tien toisella puolen Kanta hotellissa.Nyt mennään joulukuussa siitä noin kilometrinverran pohjoiseen päin. Mitä piditte matkanjärjestäjä Deturista ja lennoista, mitenkä aikataulut pelasi.


      • Tej Marhaba
        joulupukki ja muori kirjoitti:

        Ihan kiva lueskella tollaista matkakertomusta.Parivuotta sitten ihailtiin tuota teidän hotellia päällisinpuolin, näytti ihan hyvän näköiseltä. Itse oltiin siinnä tien toisella puolen Kanta hotellissa.Nyt mennään joulukuussa siitä noin kilometrinverran pohjoiseen päin. Mitä piditte matkanjärjestäjä Deturista ja lennoista, mitenkä aikataulut pelasi.

        kanta hotellia vastapäätä on Tej Marhaba . Marhaba on tervetuloa eli on usean hotellin nimessä etuliite vaan vaihtuu Marhaba Peatch,Club jne.
        Marhaba Palace on siis Port el kantauin alueella n.7km Kanta hotellista.


      • joulupukki ja muori
        Tej Marhaba kirjoitti:

        kanta hotellia vastapäätä on Tej Marhaba . Marhaba on tervetuloa eli on usean hotellin nimessä etuliite vaan vaihtuu Marhaba Peatch,Club jne.
        Marhaba Palace on siis Port el kantauin alueella n.7km Kanta hotellista.

        Tej Marhaba on eri hotelli kuin viestinaloittajan Marhaba Palace hotelli, ja se on lähellä Kanta hotellia.


    • Afrikasta palanneet

      Kiitoksia! Kyllä ainakin meillä kaikki toimi Deturin puolesta ihan hyvin, lennot olivat asialliset ja aikataulussaan ja bussihaut hotellista olivat korkeintaan 10min myöhässä. Lähtöpäivänä haettiin jopa melkein 10min etuajassa.

      Hyvää matkaa teille joulukuussa!

    • 2.11 matkaan

      Kuinka kauan jouduitte olemaan passijonossa? Moneltako olitte hotellilla?

      Laskeutuiko kone Monasterin vanhalle vai Soussen uudelle kentälle?

      • sivullinen1

        Matkatoimisto Deturin lennot Helsinki-Vantaan kentältä laskeutuvat Monasterin kentälle.


      • Afrikasta palanneet

        Passijonossa ei mennyt kauan, alle puolessa tunnissa oli koko lentokoneellisen passit katsottu. Nyt pistit pahan.. jos en ihan väärin muista niin hotellilla olimme suunnilleen klo 1.30 paikallista aikaa. Monastirin kentälle laskeuduttiin, siitä ei montaa hetkeä bussi aja Sousseen.

        Hauskaa matkaa teillekin!


    • Afrikasta palanneet

      Niinpä, maailma on täynnä ihmeellisiä asioita. Onhan Suomenkin naapurissa maa, joka on eräänlainen kehitysmaa. Meidän pitää maksaa heidän vedenpuhdistamonsa ja auttaa heidän kansalaisiaan, mutta silti heillä on omia varallisuuksia ja on mahdollisuus mm. lähettää ihmisiä avaruuteen.

      Toivottavasti tunisialaiset oppivat käyttämään hyödykseen omia luonnonvarojaan. Tarkoituksena ei ollutkaan, että ketään paikallista ei pitäisi tervehtiä, mutta nämä muutamat tapaukset jättivät meille sellaisen olon, että ei kannata kauheasti alkaa puhumaan kenenkään kanssa. En minäkään mene Helsingin keskustassa kyselemään turisteilta, että mistäs te tulette ja missä hotellissa asutte? Jos turisti tulisi kysymään neuvoa, niin auttaisin kyllä mielelläni, mutta en itse tyrkyttäisi itseäni. Ja miksei heillä ole pullonpalautussysteemiä? Ihan varmasti pullot ja tölkit löytäisivät tiensä johonkin muualle kuin tienvarsille.

      Rikkoutunut laukku on korjattu ja osoittautunut muuten toimivaksi :) Olihan siellä myynnissä laukkuja 10 dinaarillakin ja voisin kuvitella, että ne eivät välttämättä ole niitä kestävimpiä. Tämä myyjä, joka pyysi minulta Medinassa laukusta ensin 280TD, kertoi pitkät litaniat kuinka monet tekevät huonoista materiaaleista laukkuja eikä ole oikeaa nahkaa jne. Tiedä sitten mitä uskoa, mutta ainahan kaikenlaisia yrittäjiä löytyy. Ali baba centeriä suosittelisin laukunostopaikaksi, koska se tuntui olevan "hiukan parempi paikka", ei kuitenkaan läheskään mitäänä Stockmannin tasoa, mutta laukut olivat hyvännäköisiä ja muutamaa kun osasin nyt katsella kriittisemmin, niin ihan ehjiä näyttivät olevan. Laukkuja tosin ei ollut sen miljoonaa sorttia, kuten joissain muissa paikoissa. Ja löytyyhän Suomen markkinoiltakin joskus näitä maanantaikappaleita.

      Naimaton pariskunta ei saisi olla samassa hotellihuoneessa. Tästäköhän johtui se, että minut oli merkitty rouvaksi kaikissa papereissa, vaikka emme naimisissa olekaan...

    • Just niin

      Tykkään kyllä Tunisiasta, mutta ei hitto se ärsyttää, kun kävelee kaupungilla ja joka ikinen ukko on kiinni ja kyselemässä, että mistä tulen ja missä hotellissa olen. Ei jaksa tollasta. En minäkään käy Helsingin keskustassa turisteihin kiinni ja ala kyselemään heidän kotipaikkaansa ym. Jätän heidät rauhaan juuri niinkuin haluaisin itsellekin tehtävän ulkomailla.

    • Eerokaira

      Olimme Golf-matkalla Tunisiassa ja hotellimme oli Marhaba Palace. Meillä oli All Inclusive-paketti. Täytyy sanoa, etten ainakaan golffareille suosittele All Inclusivea. Lounas tarjoillaan klo 12.30-14.00 joten se jää golffarilta aina väliin. Ennen illallista hotellisssa ei ole saatavilla mitään ruokaa, vain klo 16.00 tarjoillaan ohukaisia sukalaakastikkeella ja kakkuja. Aamupalasta illalliselle on aika pitkä aika.

      Kun kysyimme, voiko saada jotain lounaspakettia mukaan, vastaus oli ehdoton Ei. Respan virkailija ehdotti, että tulkaa välillä lounaalle, kenttähän on vain viiden minuutin kävelymatkan päässä ja jatkakaa sitten. Ei taida poika pelata golffia.

      Aamupalakaan ei ole mitenkään runsas, ja tuoreet hedelmät puuttuvat kokonaan. Kalpenee täysin esim. Suenon (Belek) ja Robinson Clubin (Algarve) rinnalla. Tosin hintatasokin on parisataa euroa halvempi. Hintaero kyllä tasoittuu, jos ottaa huomioon, että kärrynvuokra on viikossa 50 dinaaria (25 euroa) ja sauna maksaa 20 dinaaria kerta. kaikki muutkin palvelut ovat lisämaksullisia.

      Pari vinkkiä golffareille, jos otatte All inclusiven: baarista saa pyynnöstä vesipullot. Klo 21 tarjoillaan iltapalaksi sämpylöitä, siitä vaan yöksi jääkaappiin , niin on kentälle eväät valmiina.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      916
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      679
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe