Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Seinän maalaaminen HD-tason valkokankaaksi

Hans Komppis

No niin!

Vuosi on 2012 ja projisoin elokuvia tykistä suoraan seinälleni Epson eh-tw6000:lla (valotehoa 2200 lumenia). Kankaaseen en aio sijoittaa, kun on muita tärkeämpiä hankitoja ja koska haluan n. 3m levyisen kuvan. Maalipurkin voisin hyvinkin hankkia, jos tietäisin millä sävyllä seinä kannattaisi maalata.

Olisiko kenelläkään viimekäden tietoa (ei siis viiden vuoden takaista vaan viimekäden)? Ilmeisesti kuitenkin mieluummin valkoiseksi tulisi maalata kuin harmaaksi? Entäpä matta vai kiiltävä? Entäpä vielä muuta huomioitavaa?

Kaikki pinnat ovat huoneessa valkoista epätasaista tapettia, enkä lähde muita seiniä maalailemaan (ainakaan mustaksi), jotta sopu säilyy. Heijastukset ei siis juuri huoleta. Haluaisin vaan tietää minkä maalin valita.
Mieluummin jokin huokea hyvä perusmaali kuin satojen eurojen hifimaali...!?

Projisoin n. 3m leveää kuvaa ja vaalealle tapetillekin kuva on heijastunut melkoisen komeasti. Nyt kuitenkin ajattelin vetää seinän vitivalkoiseksi, sillä kun olen laittanut kokeeksi seinälle julisteen valkoisen nurjan puolen, tarkkuutta ja kirkkautta näyttää tulevan lisää vaaleaan tapettiin verrattuna.

Yksi hyväksi havaittu käyttäjäkommentti voi ratkaista koko jutun joten kiitos jo etukäteen siitä kuka sitten sen tulee antamaankin.

16

12778

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valkokankaaksi ja

      projisointiin on olemassa valkokangassävy ja muistaakseni itselle tein Tikkurilan Harmonylla, joka on himmeä(olikohan tehtaan suositus).

    • Hans Komppis

      Kiitokset tästä!
      Tähän kun vielä saisi muutaman käyttäjäkommentin, eli onko tullut kokeiltua tikkurilan H499?
      Entäpä onko joku testannut F499 ja G499? Ovatko kummatkin niistä liian vaaleta?
      Tuo H499 näin äkkiseltään näyttää melko harmaalta. Mitenhän valkoisen sävyt siihen reagoi?

    • tieto tuloo

      Hei ! Älä maalaa millään vaalealla tai himmeän harmaalla maalilla. Menee tykin ominaisuudet hukkaan muuten ! Itselläni on hyvää kokemusta täysin mattamustasta Maston COLORmix 121 maalista. Kuva on ainakin mustista kohdista mustaa niin kuin kuuluukin olla. Hieman kuva on muuten tumma, mutta eipähän häikäise liikaa. Osta matta mustaa ! se on parasta, jotta musta näyttää mustalta !

    • minävaantaas

      mulla sama mietintä oli kesällä, nyt 2,4m kangas ja keskikaiutin suoraan takana. samalla sain kaikuja pois kun laitoin 100mm villaa kankaan alan verran etuseinään, pinnoitin kivivillan tummalla huopakankaalla (kangas päästää valoa vähän läpi, tai ainakin siltä tuntuu). kankaan mustat reunat auttaa jäsentämään kuvaa, ja hajasäteilyä ei ole niin paljoa kuin ennen. valkoinen katto on meillä pahin painajainen, seinät ei haittaa niinkään. epsonisi mustaa on 2d:ssä arvosteltu, joten kangas olisi paikoillaan...

    • Hans Komppis

      Ok! Taidan tehdä niin, että kokeilen Tikkurilan Harmony F499 ja ei toimi, niin sitten voi harkita harmaampaa sävyä. Luulen että tw6000 aika hyvin kuitenkin selviää mustasta, ainakin tuolla energy saving -lamppumodella. Riippuu vähän lähdemateriaalista ja missä asennossa auto-iiris milloinkin on. Kokeilin keittiön valkoiseen seinään ja se lupaili hyvää (en tiedä millä maalilla se on vetäisty...)
      Nyt kun lähden seinää maalaamaan, toivon että lopputulos ei ainakaan olisi huonompi kuin vaalealle tapetille heijastettuna :)

      • Ckijkö

        Harmonylla "valkokankaan" maalaaminen on kaikista huonoin vaihtoehto. On olemassa ihan oikeitakin valkokangasmaaleja, googlella läytyy. Hintaa satasen litra luokkaa. Paras vaihtoehto luonnollisesti oikea screeni.


      • vittunäitäriittää
        Ckijkö kirjoitti:

        Harmonylla "valkokankaan" maalaaminen on kaikista huonoin vaihtoehto. On olemassa ihan oikeitakin valkokangasmaaleja, googlella läytyy. Hintaa satasen litra luokkaa. Paras vaihtoehto luonnollisesti oikea screeni.

        Tykkis ei todellakaan puske mitään 2000 lumenia. Ehkä 800 jos hyvin käy.

        Ja kun olet tuollainen puusilmä niin ehdotan sitä kangasta kaupasta. Yllätyt.


    • ei maalia

      Hei ! Älä mene maalaamaan millään valkoisella tai harmahtavalla maalilla ! menee pilalle tykin ominaisuudet ! Ehdottomasti paras on musta kangas tai jos välttämättä maalata haluat niin matta musta harmonyn maali !

    • Mfmffmffm

      Joopa joo. Jostain syystä tämä valkokankaan maalaus -trendi on nyt valloillaan. Trendi on erittäin typerä. Halvimmallakin valkokankaalla on paljon parempi lopputulos kuin harmonyllä.

      Ja sitten ne rullattavat kankaat on kyllä huonoin vaihtoehto, maksat mekanismista mutta kuvanlaatu huonompi. Eli kiinteä kangas kunnon leveillä hajavaloa syövillä mustilla reunoilla on paras ja tyylikkäin ratkaisu.

    • Teemuee

      Vaaleaan tilaan vaalea maali. Tällä saa valkokankaan maalattua seinään niin, että se hukkuu tarvittaessa valkoiseen seinään. Ja mitä enemmän matta sen parempi.

      http://smartersurfaces.fi/tuote/smart-projektorimaali/

      Kannattaa tehdä pohjatyöt kunnolla, eli oli sitten pohjana levy tai seinä, niin naulanreijät, saumat ja muut epätasaisuudet tasottamalla umpeen ja menoks.

    • viisaus

      "Vuosi on 2012 ja projisoin elokuvia tykistä suoraan seinälleni "

      Haluaisin tarkentaa, että vuosi on kylläkin 2017, eikä 2012!!!

      • Anonyymi

        Oma kalenterini näyttää että olisi vuosi 2021.


    • Tgfjiknbv

      Ei missään tapauksessa kangasta se huojuu aina se se vasta on huono juttu.vaal harmaa maali kiinteään seinään on ainakin hyvä. Riittää amatööreille varsin hyvin.

    • meikämanne17

      vaikkakin alkuperäinen kysyjä lienee jo päivittänytkin tykkinsä? on tuo harmaasävy oikea LCD tykille. se toistaa kaikki päävärit samalla teholla ja H499 ja G499 on rgb sävyissä aika helppo kalibroitava tykille. toki löytyy muitakin, mutta hajavalon määrä ratkaisee kankaan/seinän sävyn. LCD tykin musta ei ole mustaa, vaan harmaata tai tumman harmaata, 0,6-0,9 gainin sävy on ok. Täysin päinvastaisen vaihtoehdon värit ja gainit 0,9-1,2 on taasen DLP tekniikan tykeillä, joissa ei pidä käyttää alle 1 gainin väriä johtuen monesti heikommasta rgb toistosta kotikäyttöön tarkoitetuissa laitteissa. Hyvän kankaan ja H499 maalin ero LCD käytössä lienee lähinnä valkoisen värin 'yliampuminen' kankaalla ja täten ehköpä rikkaampi kontrasti , ellei säädä riittävän alas nykyään aika tehokkaita tykkejä(2017). Silmää on helppo rasittaa liikaa, siksi tuo H499 ei ole hullumpi vaihtoehto, tai sitten 'viritetympi/lineaarisempi' rgb asteikko varta vasten tehdyllä maalilla (kuka myöntää asteikon mukaan maalikaupassa, ei kukaan... ideaalia ei saa, ja kalibrointi onkin hyvä löytyä tykistä jos haluaa kaiken siitä irti.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1397
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1364
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe