Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Elegance vs. Avantgarde

anakkeni1

Moi,

Olen Saksasta hankkimassa Mersua, C220 farkku diesel vm. 2008. Malleja on kahta erillaista Elegance ja Advantarge. Kyse ilmeisemmin varustelutaso eroista.
Osaako joku vastata mitä kaikkea näissä on eroina?

19

18695

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elegance2

      Classic on perusmalli.
      Avantgarde ja elegance on paremmin varusteltuja malleja. Suomessa näiden molempien pakettien hinta on 3000,-. Avantgardessa on iso tähti maskissa, sisällä koetaulussa alumiinin väriset somisteet ja kromilistat kyljissä. Elegantsessa on perinteinen tähti keulassa, kromilistat kyljissä ja puskureissa, sumuvalojen ympärillä on kromia. Elegantsessa on jalopuu jäljitelmää kojetaulussa. Ainakin nämä erot.

      • Anonyymi

        Itselläni on Avangartne w212 220 on mm. Isompi kone 170hp tehdasmadallus, koristelustat tummaa hiilikuitua.. Mersun tähti on konepellissä koska se on ainoa oikea paikka johtotähdelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itselläni on Avangartne w212 220 on mm. Isompi kone 170hp tehdasmadallus, koristelustat tummaa hiilikuitua.. Mersun tähti on konepellissä koska se on ainoa oikea paikka johtotähdelle.

        Jeremy clarcson sen sanoi. Älä koskaan osta autoa jossa on alustasarja.
        Viisas mies


    • mbw211

      Advantarge on hiljasempi ja matalempi, eli ei niin pappamallia. Valkoiset mittaripohjat, eikä törkeitä jalopuujuttuja.

      • anakkeni1

        Joo eli eiköhän se toi Avantgarde sitten ole, kun Saksassa ei hirveitä hintaeroja mallien välillä ole.


      • elefantti3

        Riippuu ostajan iästä, haluaako teinimallin vai pappamallin. Itse olen ostanut kaksi kappaletta ja molemmilla kerroilla elegance.


    • Renginretale

      Taksissa kurvaillut molemmilla ja Avantgarde olisi ihan ehdoton valintani.

    • avantgarde,,

      Jälleenmyyntiarvo, hei! Avantgarde ehdottomasti. Nykyiset nuorehkot inssit sitten ostaa ton sun auton myöhemmin pois. Eleganssit sopii nyt vanhemmalle väestölle hienosti, mutta eivät ehkä ole samaa ostamassa enää kun myyt käytettyä.

    • 200cdi

      Avantgardessa on kova madallettu alusta, jollaista ei suomen teillä kukaan täysjärkinen kaipaa. Ota elegance tai vakiomalli.

    • vito 112

      Kova alustainen auto on matkaajossa heti hylky,mataluus tekee heti - se on jo tienimäinen.

      Jos ajat matkaa niin mittareiden värityksillä ei ole virkaa auton toimivuus suomenteillä on se joka ratkaisee.

      eli elegance tai vakiomalli.

    • jollavaiei

      hmm.. mulla Avantgarde e350 eikä nyt heti tulis mieleen "teini" malli tai kova alusta. Mun mielestä aika kiikkerä/pehmo peli verratuna esim. bemariin. Alusta on vissiin joo matalampi, kun lumikasat raapii pohjaa helposti eikä tuo penkistä ylös nouseminen onnistu huonokuntoisesta (vähä xj jaggemainen istumakorkeus).

      Elegensa on kans ollu ja se vasta kiikkerä onkin et kuka tykkää kiikusta kuka ei. Mä en ainakaan eleganssijollaa enää osta ellei pakko.

    • hgy5

      Täällä taas porukka "tietää". Auto on varmasti jo hankittu ajat sitten, mutta ehdottamasti Avantgarde! Ei todellakaan ole vakiona mikää "teiniauto", eri asia sitten kun joku amis räpeltänyt. Alusta ei ole mikään kova eikä edes matala. Ja matka-ajossa jäykästä alustasta ei oo mitään haittaa, ellei sitten ajele kuoppasia sorateitä. Jälleenmyyntiarvo parempi ja haluttavuus vielä parempi.

    • Ikääntyvä_M-B-kuski

      Alla on ollut vajaan vuoden ajan C-farkku uusinta S205-korimallia. Ainakaan tässä sukupolvessa ei minulle ole tullut esite- yms. tiedoissa (eikä myyjän puheissa) vastaan mitään eroja Avantgarde- ja Exclusive-versioiden alustan ja tekniikan välillä vaan kyse on jokseenkin puhtaasti ulkonäköjutuista. Hinnassakaan ei ole eroa.

      Yksi tekninen ero: Exclusiven keulille ”grillin” taakse liene lisävarusteena saatavissa jonkinlaiset säätyvät tai säädettävät ilmanohjauslamellit, joilla voidaan ohjailla jäähdytysilman virtausta ja saada ilmanvastusta pienemmäksi, ehkä myös toisaalta nopeuttaa jäähdytysnesteen (ja siis myös auton sisätilojen) lämpenemistä talvipakkasilla. Avantgardeen tätä kapistusta ei ole tarjolla.

      Olemme vaimoni kanssa jo pappa- ja mammaiässä. Eläköitymisen myötä siirryimme yhden auton politiikkaan ja rahoitimme viime autonvaihdoksen yhdessä. Kakkoskuskillakin oli siis sanansa sanottavana noissa ulkonäköjutuissa. Ja kyllä: olimme ehdottoman yksimielisesti ”nuorekkaammaksi” mainostetun Avantgarde-version kannalla. Havaintojeni mukaan se on noussut selvästi suositummaksi myös E-sarjassa ja taksikäytössä.

      Jääkööt perinteinen runsaskrominen grilli ja nokkapellin päällä jököttävä tähtäintähti minun puolestani nykymalleissa vaikka S-sarjan yksinoikeudeksi! En kaipaa autooni turhia jäänteitä autoilun esihistoriasta.

    • MeC

      En kyllä ole toistaiseksi kuullut mistään exclusive malleista tuon ikäisissä mersuissa (joista ylempänä puhuttiin). Ja elegancessa sekä avantgardessa on kyllä täysin eri alustat. Elegancea kuvailisin sanoin mukava ja pehmeä. Avantgardea kuvailisin jämäkkä ja sporttinen. Onhan niitä tietenkin enemmän sporttisia alustoja olemassa jos itse on alustan mersuun vaihtanut.

      • gödldjksh

        Aloittajan kysymys oli vuodelta 2012. Onkohan mallit enää samoja?


      • gödldjksh kirjoitti:

        Aloittajan kysymys oli vuodelta 2012. Onkohan mallit enää samoja?

        Ei ole. Aloittaja kysyy W208 ensimmäisestä vuosikerrasta 2008. Se korvautui seuraajallaan W205 korimallilla 2014. Samassa tohinassa myös varusteluversioiden nimeämiset muuttuivat. Ei tuon nykymallin Exclusivea ollut edeltäjässä olemassakaan.

        En osta teoriaa täysin eri alustoista ennen kuin näen datalehden? Voin olla väärässä, mutta


      • E220_CDI kirjoitti:

        Ei ole. Aloittaja kysyy W208 ensimmäisestä vuosikerrasta 2008. Se korvautui seuraajallaan W205 korimallilla 2014. Samassa tohinassa myös varusteluversioiden nimeämiset muuttuivat. Ei tuon nykymallin Exclusivea ollut edeltäjässä olemassakaan.

        En osta teoriaa täysin eri alustoista ennen kuin näen datalehden? Voin olla väärässä, mutta

        Anteeksi kirotusvihreeni. Nykyisen W205 Ceen edeltäjä oli tietenkin W204.


    • Vetoa en mene lyömään, mutta veikkaan että alkuperäisen kysymyksen W204 korimallissa myös Avantgardessa on vakiojousitus? Vanne tosin vaihtuu suuremmaksi, Classicin ja Elegancen 205/55R16 vaihtuu Avassa 225/45/17. Kuljettajien tarpeet vaihtelevat, minun autostani nuo 17" vanteet renkaineen lähtivät kiertoon siinä vaiheessa kun 16" nastarenkaista kesärenkaisiin vaihtaessa rengasmelu paheni.

      E-sarjalaisissa W211 ja W212 sen sijaan Avantgarden vakiojousitus on matalampi progressiivinen jousi, mutta myös Avaan saa ns. mukavuusalusta (=Classicin ja Elegance vakiojousituksen) no cost optiona. E-sarjassa myös vannekoko vaihtuu epämukavammaksi Avassa.

      Vanteet ovat pulteilla kiinni, joten jokainen asentanee autoonsa itselleen sopivat.

      Sen sijaan tuon ikäluokan C- ja E-sarjan Avantgarden puolikumisisustus on muuten täysin törkeän huonolaatuinen, mutta yksi hyvä puoli siinä on. Se onneksi alkaa hajota hyvin nopeasti, joten sen voi korjauttaa ammattilaisella oikeasta nahasta, jolloin siitä tulee ihan mukava. Eli vältetään sitä Avantgardea vakiosisustuksella, koska se on järjettömän hiostava ja järjettömän heikko.

      Muutenhan nuo ovat samoja autoja, paitsi image-eroilla:

      Classic - Eikö rahat riitä pidemmälle?
      Elegance - E = Eläkeläinen
      Avantgarde - Vaimo ei luvannut ostaa Bemaria.

      (Omani on se pervoin mahdollinen yhdistelmä, eli Avantgarde pehmoalustalla tilattuna)

      • Anonyymi

        Vaimoni on todella pervo siis (kanalan kana)


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1400
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1307
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe