Paljonko rahaa ruokaan kuukaudessa?

tarkkailija2

Paljonko tiellä muilla menee rahaa ruokaan kuukaudessa? Ihan vaan vertailun vuoksi :)

Meillä minä ja lapsi 5v, menee keskimääräisesti 220e/kk, sisältäen shampoot, vessapaperit ym. Olen säästänyt kaikki kuitit useamman kuukauden ajan, pysyy hyvin perillä mihin menee rahaa ja paljonko :)

Todella tarkkaan katson mitä ostan ja meillä syödään ihan perus kotiruokaa.

Miten muilla?

40

3173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kassialma-

      Meillä syödään ihan perusruokaa mutta valehtelematta menee kaikkineen melkein 1000euroa kuukaudessa, yritän ostaa tajouksia, tehdä ruokia moneksi päiväksi mutta tosiasiassa, lapsillamme on aina nälkä koko ajan pitäisi syödä jotain, mikään ruoka ei kestä yli päivää edes keitto jos sitä sattuu jäämään niin mies sen viimeistään illalla kitaansa lappaa, ihan tuskaista keskituloisella kun menee nuin paljona,mitähän se on kun lapset alkaa olemaan murroiässä, kolme raavasta poikaa :O
      Taitaa olla vaan tuollaisia, kun kylässäkin saa hävetä silmät päästään kun haluavat koko ajan jotain lisää ja niin kauan syödään kun kaikki on loppu ja muille ei jää mitään. Herkkuja lapset saa kerran viikossa, kukaan heistä ei ole ylipainoinen.
      Ehkei sitä aikuinen vaan ymmärrä paljonko kasvava lapsi kuluttaa :) Meidän perheessä on siis kuusi henkeä.

      • Pihistelijä

        Ostatko koskaan mitään "ylimääräistä"
        karkkeja/herkkuja kun noin vähän menee? Siis toi reilu 200€..
        Itse odotan lasta ja menee saman verran. En osta herkkuja kuin muutaman kerran kuussa, leivon jos tekee jotain mieli. Mehua/limsaa/kivennäisvettä en juo.. Ja siis yksin elelen.


      • mek

        Meillä ei mene tuhat euroa vaikka laskisi alkoholin ostot mukaan mutta johtuu siitä että miehenä syön töissä työmaaruokalassa lounaan ja en ole .80 luvun jälkeen illallista syönyt ja painokin pysyy kurissa. Meillä kolem henkeä ja noin 500€ ruokaan ja hyvin syädään ja välillä tarjouksesta sisäfielttäkin voi ostaa ja se siitä.


      • opiskelijaäippä
        Pihistelijä kirjoitti:

        Ostatko koskaan mitään "ylimääräistä"
        karkkeja/herkkuja kun noin vähän menee? Siis toi reilu 200€..
        Itse odotan lasta ja menee saman verran. En osta herkkuja kuin muutaman kerran kuussa, leivon jos tekee jotain mieli. Mehua/limsaa/kivennäisvettä en juo.. Ja siis yksin elelen.

        En ole edellinen, mutta minulla on kaksi lasta ja myöskin ruokamenot n. 200e/kk.

        Olen laskenut niin, että päivässä saa ruokaan mennä n. 5e, eli n. 150e/kk. 5 eurolla ruokkii hyvin yhden naisen ja kaksi pientä tarhaikäistä.:) Lapset syövät arkena aamupalan, lounaan ja välipalan tarhassa, joten arkena täytyy ostaa vain päivällinen ja iltapala. Vkl sitten toki kaikki ateriat.

        Mutta esimerkiksi tarjouksessa nytkin on 500g jauhelihaa 2e. Siitä tekee meidän perheelle kolmen arki-illan ruuan (siis toki siihen päälle perunat, kasvikset yms, mitä nyt sitten kokkaankaan...) Mutta siis se 5e/päivä riittää hyvin! Yleensä hyden lämpimän aterian hinta meille kolmelle on n. 2e. (Teen yleensä kerralla kahden päivän aterian.) Se loput 3e menee sitten puurohiutaleisiin, juustoon yms...

        Käyn kaupassa kaksi kertaa viikossa, ja suunnittelen hyvin etukäteen mitä syömme. Jos teen ison setin ruokaa esimerkikisi jonkun tarjouksen takia, laitan osan pakastimeen, ettei tarvitse kyllästymiseen asti syödä samaa.:)

        Se mikä harmittaa, on salaatin kalleus talvella. Onneksi hedelmiä saa hyvin tarjouksissa, kerään paljon marjoja aina pakastimen yms. Syksyisin on onnenpäivät, kun kotiseudulla käydessä saa isot määrät omenaa, perunaa jne. vanhempien pihalta.

        Sitten jää 50e/kk vieraille tarjottaviin, karkkipäivän karkkeihin yms. Joten kyllä niitäkin kohtuudella toki ostellaan. Ne ovat suhteessa paljon kalliimpia, kuin normi ruoka. Teen kuitenkin niistäkin ison osan itse. Esimerkiksi pellillinen mokkapaloja maksaa aika vähän, pannukakku vielä vähemmän. Siis jos vertaa vaikka valmiisiin pakastepulliin tms, joista ei riitä kuin hetkeksi.

        Olen opiskelija, joten on pakko nyt olla tarkka.

        Muihin päivittäistavaroihin menee sitten varmaan se 20e/kk, en ole laskenut.


      • Heimolainen

        Aika vähän. Suurimman osan varastelen lähikaupoista!


    • Amatöörikokki

      Meillä menee ruokaan niin paljon, etten kehtaa kertoakaan. Syömme kotiruokaa, mutta pyrin tekemään sen aina ensiluokkaisista aineksista. Emme syö koskaan eineksiä... ja syömme aivan liian usein ravintolassa. Emme syö koskaan mäkkärissä, vaan mennään ihan kunnolliseen ruokaravintolaan. Mutta sillälaillahan Suomi pyörii, kun raha jää paikkakunnalle.

    • rehger4

      Mitään tarkkaa lukua en osaa sanoa, mutta meidän nelihenkisellä perheellä menee kaikkiaan ruokakauppaan (sisältäen siis kaiken mitä sieltä nyt ruukataan ostaa 1v ja 3v lapsen kanssa) noin 600-700e kuukaudessa.

    • aljeugt

      Meillä menee ruokakauppaan n. 500 euroa kuussa. 4-henkinen perhe, 2 alle kouluikäistä lasta. Olen hoitovapaalla, eli syödään kaikki ateriat kotona. Ravintoloissa ei juurikaan ole nyt varaa käydä. En syynää hintoja tarkkaan, ostan kaiken mitä tarvitaan, mutta en ylimääräistä. Enemmänkin voisi siis ostaa jos olisi varaa tällä hetkellä...

    • Minä:))

      Meillä menee 500-600e kk. Meillä nelihenkinen perhe: Minä,mies,vauva 1kk ja lapsi reilu 1v. :)

    • Hamstraajat

      Meillä 3v. ja minä.Ruokaan menee n.180e/kk.Joskus leivotaan sämpylöitä,pullaa,piirakkaa ja kotiruokaa tehdään.Jonkin verran eineksiä,lähinnä vain tarjouksesta.Pakastevihanneksia,tarjous hedelmiä/kasviksia ja omia marjoja.Lihaa ostan yleensä pakastimeen 30-50%alennuksella päiväysvanhentuneita.
      Ja herkkuja ostan normaalihinnoilla lähinnä juustoja ja jäätelöä.
      Parikertaa kuussa käydään kahvilassa tms. sisältyy tuohon 200 euroon.Pesuaineet ja wc-paperit tarjouksista isommissa erissä max.20e/kk.
      Lapsi on hyvin pieniruokainen,mutta sitäkin tarkempi syömisistään.Puuro olisi edullista,mutta ei kelpaa lapselle,itse syön toisinaan iltapalaksi.

    • Ei syödä kuin lintu

      Meillä menee tuhat euroa ja viisihenkinen perhe. Voin muuten sanoa että ruokakulut kasvaa sitä mukaa mitä isommat lapset on. Koululaiset syö enemmän kun päiväkoti-ikäiset ja ylä-asteikäiset kaikista eniten.

      • Del

        Mutta onneksi koululaisilla mahdollisuus kouluruokailuun, eri asia käyttävätkö sen. Niin ja kyllähän päiväkodissakin muksut ruokitaan.


      • Jonnekin ne uppoaa
        Del kirjoitti:

        Mutta onneksi koululaisilla mahdollisuus kouluruokailuun, eri asia käyttävätkö sen. Niin ja kyllähän päiväkodissakin muksut ruokitaan.

        Juu mutta todellakin 14 vuotias kasvava teinipoika syö paaaaljon enemmän kun esim. 4-vuotias ja oikeastaan enemmän kun aikuinen joka ei enää kasva.


    • kkkkssdd

      Meillä nelihenkinen perhe; minä, mies, lapset 2v. ja 1v. Olen lasten kanssa kotona, mies työskentelee kotona eli syömme lähes kaikki ateriat kotona. Parina päivänä viikossa kyläillään isovanhemmilla ja minä ja lapset syödään siellä silloin lounas, välipala ja usein vielä päivällinenkin. Ravintoloissa emme syö.

      Ruokiin menee noin 750 euroa /kk, sis. vessapaperit ja pesuaineet yms. sekä lemmikkien ruuat (kissa, koira). Mielestäni liikaa, mutta en ole keksinyt mistä tinkisimme ja kuitteja syynään säännöllisesti eli tokko siellä mitään kymmenien eurojen herkkuostoja tms. luuraa yllärinä. Peruskotiruokaa teen hyvistä aineksista, ei eineksiä. Mahdollisimman lisäaineettomaan ruokaan pyrimme, välillä luomua ostetaan. Kahvileivät leivon lähes poikkeuksetta itse, joskus sämpylöitä.

    • mek

      Eihän tuolla rahalla mitään saa joskaikki lasketaan mita tarvitaa eli suanoluet mukaan lukien niin meillä varmasti tonni menee mutta siihen siältyy kaikki.

      • holistinen perhe

        3-henkinen perhe, meillä menee jo ruokajuomiin 300e kuukaudessa. Ruokiin ehkä samanverran. Kaikki syövät lounaan töissä.


    • ...........

      Meillä 3henkinen perhe ja menee 500-600/kk.

    • herkkusuut2

      Uskallan nimettömänä kertoa, että meilllä menee (minä ja alaasteikäinen lapsi) peräti 280-320 euroa kuukaudessa pelkkään ruokaan, eli siinä ei ole mitään muita menoja, esim. shampoita. Tuo on pelkkä ruoka. Vähemmälläkin pärjäisi, mutta mieluummin sitten olemme säästäneet jossain muissa asioissa. Ja jos talous alkaa mennä tiukalle niin meillä on "vara" supistaa ruokamenoista jotkut ylimääräiset herkut pois.

      No teidän perheessä on ihan kohtuulliset tai jopa huomattavan pienet ruokamenot. Luulenpa, että tuon pienemmällä budjetilla ei moni pärjää, ja tuossahan summassa sulla oli muutakin kuin ruokaa.

    • minävuain

      Meidän 3 henkisessä perheessä (minä, mies, vauva) menee ehkä vajaa 400/kk. Joskus käydään ulkona syömässä, vauvan ruokiin menee aika paljon rahaa, n. 100e/kk. Asumme ulkomailla ja täällä on tuplasti kalliimmat vauvanruoat kuin suomessa, mutta yleisesti ottaen ruoka suunnilleen saman hintaista. Herkut on halpoja, yritän olla ostamatta usein. Saamme ilmaisen lounaan joka päivä mutta silti menee mun ja miehen ruokiin tuo vajaa 300e/kk. Vaikee arvioida. Laskujen jälkeen meille jää kuitenkin kaikkeen muuhun elämiseen n.450e/kk ja suurin osa menee ruokiin.

    • hrahuu
    • nirsot ja laiskat

      Meitä on kolme, vanhemmat ja teini-ikäinen tyttö. Ruokamenot kuukaudessa 300 -50 €. Tehdään itse j kaäydään kaupassa kerran viikossa.

    • myemary

      Meidän perheeseen kuuluu kaksi aikuista, 1v lapsi 2 etälasta (ovat 6-8päivää jokatoisen vkl). Rahaa ruokakauppaan menee n.600€/kk. Sisältää ihan kaiken mitä sieltä ruokakaupasta ostetaan, ruuanlisäksi hygienia tuotteet. Ruoka on kotiruokaa ja välillä sitten jotain vähän erikoisempaa lasten toiveiden mukaan. Ravintoloissa ei käydä kuin tosi harvakseltaan.

    • äiti x 9

      Noin 2000 euroa kuussa menee päivittäiskauppaan.
      Se sisältää ruoan ja pesuaineet, vessapaperin jne.

      Aterioilla syöjiä 6 - 22 riippuen ateriasta.

    • Aivan liikaa

      Meillä on 3 henkinen perhe ja ruokaan menee reilu tonni kuukaudessa. Teen kotiruokaa, mutta syömme myös ruokatunnilla lounasravintoloissa. Suomessa ruoka on kallista, jos haluaa syödä laadukasta lihaa, kalaa ja kasviksia. kalapuikkoa, roiskeläppäpizzaa ja makaronia saa halvalla, mutta se kostautuu sitten myöhemmin korkeilla lääkemenoilla.

    • hrahuu
    • xefanja

      En ymmärrä, miten joku pärjää 180 - 200 eurolla kuukaudessa, siis perhe.... Liha, kala, juusto, kasvikset ja hedelmät ovat kalliita ja niihin uppoaa nopeasti rahat. Ihan tavallista suht terveellistä perusruokaa kun yritän perheelle tarjota, niin 500-600 euroa taitaa kuukaudessa mennä ihan vain ruokaan.

    • Sportmiracle

      Tulette vielä hämmästymään ruokalaskunne suuruutta, jos teillä sattuu viihtymään 17- ja 16-vuotiaat urheilevat nuorukaiset ja heidän äitinsä, joka yrittää syödä normaalisti ilman ylimääräisiä herkkuja.

      • monenäiti

        Kuuden tuollaisen äitinä allekirjoitan tämän.
        Syötyään kaksi pakastepizaa, kilon banaaneja ja litran jäätelöä "välipalaksi" poika voi hyvinkin kysyä, että "Koska on ruoka?"


      • Hyla
        monenäiti kirjoitti:

        Kuuden tuollaisen äitinä allekirjoitan tämän.
        Syötyään kaksi pakastepizaa, kilon banaaneja ja litran jäätelöä "välipalaksi" poika voi hyvinkin kysyä, että "Koska on ruoka?"

        litra kaupalla maitoa siihen päälle!


    • laardi-papa

      meillä menee n. 2500 e ruokiin. keitän aamulla puuron ,poika ei koskekkaan. ottaa jotain eilisiä leipomisia kaapista ja lähtee kouluun. koulussa ei syö,joten annan n,kympin että saa lähi paikasta edes jotain suuhun. tulee kotiin sitten iltasella, ja teen yleensä jotain nakkeja ja raneja,tai lihapullaa ja raneja taas. iltapalaa ei tahdo,ja painuu nukkumaan. olen aikas huolissani. mitään vihreetä poika ei suuhun laita jos ei oo kyseessä puhdas suomalainen räkä. etoo ja ketuttaa moinen ja rahaa palaa. muttei kukaan jaksa tapella tuon kanssa,riehuu mokoma jo ihan kunnolla vaikka 12v.mikä auttasi? ei mee sileet et leveet.

    • wäinöoliduunari

      Yksinasuva duunari 450-600€/kk.

      En koskaan syö aamupalaa.

      Lounasaikaan syön lounaskahvilassa lounaan 10€/annos. Joskus saa halvemmalla, mutta esim. huoltoasemalla lehtipihvi maksaa jo 15€.

      Kun tulen kotiin niin 17.00-20.30 syön toisen lämpimän aterian, joka koostuu ihan kotiruuasta.

      Iltapalaksi menee vielä leipä tai kaksi ja esim. jogurtti.

      Eli viitenä päivänä kuukaudessa syön lounaskahvilassa tauolla lounaan ja se tekee siis 200€/kk kotiruokaan (päivällinen iltapala ja viikonloppuna myös lounaat) menee 250€-400€ sisältäen satunnaisen ravintola pihvin ym. herkut. Kahvia ja tupakkaa ei ole tuohon laskettu, mutta toisaalta molemmat lopetin 1.5 viikkoa sitten. Ravintolassa käyn ehkä kerran kuukaudessa tai kahdessa.

    • tuhlaanko?

      Ruokakauppaan yleensä n. 1200€-1700€ / kk sisältäen päivittäistavarat mitä kaupasta kotiin kannetaan. Kaksi aikuista ja lukioikäinen nuori mies. Muutaman kerran kuussa lisäksi muutamia ruokavieraita. Tuon lisäksi menee sitten toiselta aikuisista n. 150€ työpaikkalounaisiin.

      Syödään paljon hedelmiä ja kasviksia. Kalaa syödään paljon ja se on aina tuoretta palvelutiskistä, pakasteesta ei juuri koskaan. Leikkeleet otetaan myös palvelutiskistä, vaikka maksavatkin enemmän kuin vakuumiin pakatut. Liha ostetaan mahdollisimman paljon luomuna ja tuoreena palvelutiskistä (paitsi kokonaiset naudan fileet tms. joita harvemmin palvelutiskissä näkee). Paitsi että isompia haetaan tuottajalta ja pakastetaan, silloin ei tietenkään kauppaa tarvita.

      Tuleehan tuosta ruoalle hintaa. Esim. luomu Angus-jauheliha jota useinmiten käytetään jos jauhelihaa tarvitaan, maksaa 17€/kg. Eineksiä ei juuri käytetä (paitsi että tuo teini tykkää pakastepizzoista). Valmiiksi marinoituja teollisia lisäaine-lihoja ei käytetä ikinä ja ne pitäisikin lailla kieltää.

      Pakastimessa on nyt poronvasan lihat n. 25 kg, tilattu Lapista suoraan tuottajalta. Samoin luomunautaa löytyy pakastimesta 40 kg suoraan tuottajalta haettuna. Joskus on myös ostettu luomupossua suoraan tilalta, mutta sitä ei juuri nyt pakastimessa ole. Lihaa käytetään lähes kaikkia ruhon osia hännistä ja potkasta sisäfileeseen, kuhunkin ruokaan siihen parhaiten sopiva liha. Kalliin fileen syöminen ei siis ole mikään itsetarkoitus, vaikka sitäkin joskus syödään.

      Makeita herkkuja ei juuri ostella. Eikä olutta. Viikonloppuisin muutama kerta kuukaudessa on ruokajuomana viini, pari lasillista per pää, mutta ei sitäkään montaa pulloa kuukaudessa mene. Viini ei sisälly tuohon mainitsemaani ruokamenoon.

      Jonkun mielestä varmaankin meillä tuhlataan. Minusta laatuun satsaaminen ei ole tuhlaamista. Päinvastoin, pyrimme aina ostamaan edullisesti. Jos esim. haluamme sisäfilepihvit, niitä ei osteta valmiiksi keikattuna, vaan ostetaan koko file ja leikataan pihvit itse. Fileen päistä voi sitten myöhemmin tehdä vaikka vartaita tai fondueta. Näin kilohinta jää alle puoleen siitä, mitä maksavat valmiit pihvit tiskistä.

      En ymmärrä miten ruokamenoja saisi alemmaksi tinkimättä laadusta. Olisihan tarjous-sikanauta halvempaa kuin luomu-Angus tai pakastesei on halvempaa kuin tuore nieriäfile, mutta kun haluamme syödä hyvää ja terveellistä ruokaa. Ja eettisestä tuotannosta maksemme mielellämme lisähintaa.

      Ymmärrän hyvon, että jos on taloudellisesti tiukkaa, on pakko tinkiä ja säästää. Mutta sitä en ymmärrä, että monen asenne on sellainen että alhaiset ruokakulut on jotenkin hienoa, ja että kaikkien pitäisi siihen pyrkiä. Onko ruokaan satsaaminen paha asia?

      • tuhlaanko?

        Täydennän vielä itseäni: tuolla lopun "monen asenne..." kommentilla en tarkoittanut aloittajaa enkä erityisesti edes tätä keskustelua. Se oli yleisempi kommentti littyen ihmisten asenteisiin.


    • lsfire

      Meillä viisi teinipoikaa. Ruokaan 800 €/kk, sisältää kerran kuussa pizzeriassa käynnin. Ruokalaskun saan pysymään kohtuullisena vain kuluja seuraamalla ja käyttämällä käteistä rahaa (eli 200 € ruokalompakkoon joka sunnuntai-ilta, sillä on pärjättävä).

    • Ruoka kallista

      Kyllä tuntuu ruoan hinta kallistuneen kun ketjua lukee! Laadukkaaseen ruokaan kannattaa mielestäni satsata. Moni eines ei ole oikeasti paljonkaan sitä mitä paketissa lukee. Kannattaa syynätä lihapitoisuus ja muutenkin ainesosaluettelo ja käytetyt lisä- ja säilöntäaineet ja E-koodit. Jos ei tiedä haittavaikutuksia, koodeista ja epäterveellisistä sivuvaikutuksista ja riskeistä saada joku sairaus näiden seurauksena, tietos löytyy netistä ja kirjojakin aiheesta on kirjoitettu pilvin pimein.

      Itse käytetään mahdollisimman paljon perusraaka-aineita ja mahdollisimman vähän jalostettuja tuotteita. Luomua sen verran mitä on varaa. Ihan perusruokaa kuitenkin kaupasta, laadukkaampaakin varmaan saisi mutta tulisi kalliimmaksi eikä lapsia kotona hoitaessa ole varaa törsätä.

      Ruokamenot ovat kyllä tuntuneet kasvavan vuosien kuluessa, hinnat eivät todellakaan ole samat kuin vuosia sitten. Ruokaan menee budjetista huomattavasti suurempi osuus kuin joitain vuosia sitten eikä lasten kasvaminen yksistään selitä sitä. Muihin asioihin jää sitten vähemmän.

    • koe

      Kahden hengen talous.Ruokamenot 200-250 kuukaudessa.Tarkoitus puolittaa tuokin ensi kuussa.Saa nähdä onnistuuko.Ravintosisältö ei saa kuitenkaan kärsiä.

    • KotiruokaRules

      2 aikuista, teini ja taapero -> ruokaan menee karvan verran yli 300€ /kk. Tosin teini ei ole tässä syömässä kuin lomilla ja joka vkonloppu. (Pesuaineet yms. kaupasta ostettavat on myös tuossa summassa mukana) Leipää saadaan ilmaseksi, eli kun kaupoista tulee pvämääräleipiä ja niitä jaetaan päiväkeskuksessa, niin me syödään sitten niitä, mitä siitä jää yli. Muuten menisivät hevosille tai villisioille loput leivät. Nytkin on pakkanen pullollaan leipää, joka ei ole muille kelvannut :)

    • bonusäiti

      700-800 menee, miehen murkut välillä meillä, ruuassa ei säästetä ja mies ei käytä etukortteja sitten millään, leipää menee hirmusesti ja päällisiä, lihaa kanaa kalaa perusruokaa ja joskus herkkuja.

    • Puhdastaruokaa

      Meillä menee (ruoka)kauppaan noin 1500 euroa kuukaudessa, mutta tuossa summassa on mukana myös hygieniatuotteet. Olemme 4 henkinen perhe. Syömme luomuruokaa ja teen kaiken ruuan itse. Emme syö eineksiä lainkaan, joskus ostamme makkaraa, minkä voi kai luokitella einekseksi. Meillä ei ole erityisruokavalioita, mutta pyrimme syömään mahdollisimman vähän teollisesti käsiteltyä ruokaa.

    • hoit_su

      Asun yksin ja ruokakauppaan menee noin 200 euroa kuukaudessa. Tuossa on mukana hygieniatuotteet, mahdolliset aikausilehdet ym. Jos oikein tiukille menee, niin tuosta voisi kyllä pudottaa jonkun kympin. Käytän suomalaisia kasviksia ja vihanneksia, hedelmiä sen mukaan mikä on tarjouksessa, lihaa, kalaa, mutta eineksiä hyvin harvoin. Pakastekasviksia pidän aina myös varalla. Mielestäni syön suht terveellisesti ja monipuolisesti. Ja koska olen eläkkeellä, niin minulla on aikaa tehdä isompia annoksia ja pakastaa niitä sopivina annoksina.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7179
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      32
      2772
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2346
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      96
      2042
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      15
      1746
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1535
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1371
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      33
      1319
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    Aihe