intian matkavaluutta ja sisäinen liikenne

miten intiassa

moikka! ollaan lähössä marrakuussa Intiaan ihan esinmmäistä kertaa. Ollaan tässä pohdiskeltu että kannattaako Intiaan ottaa matkashekkejä? että sitten ottais paikallisesta pankista ne rupiat sitten,oisko jotain vinkkejä mikä olis järkevintä?
Ja miten toi kulkeminen Intian sisäisesti,mikä olis parasta, lentämällä? Junallakin halutaan kulkea mutta käydään niin monessa kaupungissa että aikaa pitäisi pikkusen säästää.Olen kuullut että pitäisi varata ennen kaikki liput sun muut. Mitkä sivustot on luotettavia?
Sitten vielä Delhissä majoittumisesta,mistä löytäis edullisen hostellin tai hotellin mieluiten keskustan lähistöltä.

9

300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ggooaa

      en itse ottaisi matkashekkejä valuutan vaihto pisteitä löytyy paljon seuraa kussia niin tiedät hyvän hinnan samaten monet hotellit saattaa vaihtaa valuuttaa hyvään hintaa. eurot ok tai luottokortti saa automaatilta rahaa.
      pikavuoro bussit ilamstoidut on myös hyvä vaihtoehto.

    • kortilla rahaa

      En myöskään suosittele matkashekkejä. Itse kävin yhdessä pankissa ovella, oli ihan hirmuinen ryysis siellä, niitä ihmisiä riittää. Olisi varmaan mennyt koko päivä jos olisi ollut sinne jotain pakollista asiaa.

      Automaateista saa nostettua rupioita joko luottokortilla tai visa elektron korteilla, toimii oikein hyvin ja kurssi on hyvä. Lentokentällä piti kerran vaihtaa rahaa vaihtopisteessä, siellä oli aika isot provikat verrattuna ihan normaaleihin money exhange -luukkuihin joita kyllä turistialueella on, joten jätin vaihtamatta. Delhin lentokentällä on heti automaatteja, joista voi nostaa rahaa.

      Delhin keskusta on aika laaja käsite, kaupungissa asuu (ehkä) 17 miljoonaa ihmistä. Metrolla pääsee paikasta toiseen kätevästi, katsokaa että majapaikastanne on kävelymatka jollekin metrolle.

      Ainakin sen sanon, ettei kannata lähteä rautatieasemalle lipun ostoon ellei halua taas koko päivää viettää asian kanssa ja ehkä sittenkin jäädä ilman lippua. Junaliput on aika varattuja suosituilla väleillä, ne pitää joskus ostaa viikkoja ennen. Itse en saanut netin kautta ostettua n. 3 viikkoa ennen junamatkaa ja tuttu Intiassa kävi ostamassa liput paikallisesta matkatoimistosta ja parhaista paikoista oli turha siinä vaiheessa unelmoida. Junalla meno on kyllä halpaa ja mukavaa mutta voi olla hidasta, 300-400 km matkaan menee koko päivä. Lentäminenkin on halpaa ja nopeaa ja kertaakaan ei lennot ole olleet myöhässä. Lentolippuja saa kyllä paremmin varattua kuin junalippuja.

      • kortilla rahaa

        Niin jatkan vielä. Siis ainakin main bazarilla oli paljon reppureissaajia ja siellä on edullisia majapaikkoja. Siinä on metroasemakin ihan vieressä. Tasosta en tiedä mutta ainakin paikka, jossa alakerrassa on German Bakery, oli yläkerrassa jonkunlainen edullinen majoitus ja siellä näkyi olevan eurooppalaisia nuoria.

        Halpaahan siellä on majoittua. 10 - 20 eurolla yö/ 2 h huone pääsee jo hotelliinkin.


      • miten intiassa
        kortilla rahaa kirjoitti:

        Niin jatkan vielä. Siis ainakin main bazarilla oli paljon reppureissaajia ja siellä on edullisia majapaikkoja. Siinä on metroasemakin ihan vieressä. Tasosta en tiedä mutta ainakin paikka, jossa alakerrassa on German Bakery, oli yläkerrassa jonkunlainen edullinen majoitus ja siellä näkyi olevan eurooppalaisia nuoria.

        Halpaahan siellä on majoittua. 10 - 20 eurolla yö/ 2 h huone pääsee jo hotelliinkin.

        Kiitos paljon tiedoista, hyvä tietää.
        Sitten pari kysymystä vielä noista lento-ja junalippujen varaamisesta,varatessa lippuja netistä,pitääkö liput tulostaa? vai onko siinä joku varausnumero systeemi?
        Miten ostetaan pikavuorobussi lippuja, itse bussista vai asemilta?


      • mites intiassa
        miten intiassa kirjoitti:

        Kiitos paljon tiedoista, hyvä tietää.
        Sitten pari kysymystä vielä noista lento-ja junalippujen varaamisesta,varatessa lippuja netistä,pitääkö liput tulostaa? vai onko siinä joku varausnumero systeemi?
        Miten ostetaan pikavuorobussi lippuja, itse bussista vai asemilta?

        Ja vielä lisäys; saa antaa muitakin vinkkejä jos tulee mieleen.


      • Sadhu baba

        New delhin paarautatieasemalla on toisessa kerroksessa heti alakerran lippuluukkujen ylapuolella turisteille oma erikoinen osastonsa josta sain viimeksi lipun heti samalle paivalle.
        Alkaa uskoko ketaan ystavallista henkiloa joka hyvan hyvyyttaan auttaa ja yrittaa vieda johonkin muualle tai neuvoo toisen paikan, jonkun mukamas valtion matkatoimiston tms. Ne on kusettajia eli valistavetajia jotka tienaa elantonsa turistien huijaamisella. Liput ja matkat kylla saa niiltakin mutta maksat liikaa ja olet juuri heidan haluamissaan paikoissa joissa taas maksat liikaa.


    • Pakkaspakolainen

      Rahaan vastauksena: käteinen joka vaihtuu helposti vaihtopisteissä tai pankeissa sekä ATM eli pankkiautomaatit, niistä saa käteistä luottokorteilla.

      Juna minun mielestä mukava tapa, näkee myös maisemia ja tapaa ihmisiä. AIkaa vie, mutta kenellä on kiire? Ei minulla ainakaan, oonhan koko talven (6kk).
      Busseillaki pääsee, minusta ei niin miellyttävä tapa, ainakaan nämä makuupaikka versiot, aika turvaton fiilis, ehkä se outous ja ihmeellinen matkustus asento tekee sen.
      Näihin molempiin lippuja paikallisista matkatoimistoista, junatiketin saa kyllä asemaltakin, mutta bvaraudu pitkiin jonoihin ja ei oon myyntiin.. Toimisto ottaa pikku komission ja hoitaa liput, kätevämpää mun mielestä.

      Lennot netistä ja tulosta aina tiketit, vaikka nettisivulla muuta sanottaisiinkin, silloin sinulla on, mahdollisen hämminkin iskiessä, mustaa valkoisella omasta lipusta.

      Toivottavasti ei tullu toistettuu itseään ja muita ja näistä olis apua.

    • googletu5

      Joku taas toteaa, että "kenellä on kiire, ei minulla ja blaa,blaa"

      Aikaa säästäen liikut lentämällä. Lentoja esim. googlettamalla; Spice Jet, Indigo, GoAir. Varaat lennot suoraan ko kotisivuilta ja saat mailiin varausvahvistuksen, tulosta se ja pidä mukana. Kysyvät joka kentällä tulosteen ennen kuin pääset edes Departure puolelle. Pelkällä e-ticket varausnumerolla ei pärjää Intiassa. Varmuuden vuoksi kannattaa laittaa dokkarit vaikka g-mailiin, ni saat tulostettua uudet, jos häviää.
      Hotellivaraukset Delhistä esim. Agoda, Yatra, Trivago, Venere ym.ym.
      Osumia tulee reippaasti.

    • mites intiassa

      Kiitos kaikille vielä hyvistä neuvoista! Niistä on todella paljon apua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4185
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1640
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1436
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1412
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1160
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe