pälvikalju/alopecia te joille on kasvanut hiukset uudelleen?

lintu1233

onko tällä palstalla joku jolle on kasvanut hiukset uudelleen? onko uudelleen lähnenyt pois vai onko pysynyt päässä?

23

11214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eka1

      eikö kukaan?

    • qweqweqweqw

      Mitä nyt oikein ajat takaa? Jos on geenit kaljuuntumiseen, ei ne hiukset enää kasva takaisin, jos ei asialle tee jotain; fina, rogaine tai nizoral. Lisäksi hiustensiirrot. Kerroppa tarkemmin niin voidaan auttaa.

      • 9 17

        pälvikalju on autoimmuunisairaus, eikä sillä ole mitään tekemistä miestyyppisen kaljuuntumisen kanssa.


    • eka1

      alopecialiiton nettisivuilla lukee näin:
      alopecian ennuste on arvaamaton, mutta tiettyjä viitteitä taudin kulusta on kuitenkin olemassa. Hiustenlähtö loppuu useimmilta potilailta yhtä yllättäen kuin se alkoikin ja hiukset kasvavat takaisin 70 %:lle vaikeusasteesta riippumatta.

      eli hiukset saattavat kasvaa takasin yhtä kummallisesti kuin sairaus alkoikin,,onko jollekkin käynyt näin,,? onko joku joka on menettänyt karvat kehosta ja saanut lähes kaikki jossain vaiheessa takasin? siis onko jollakulla vaikka oma pitkä tukka alopecian sairastamisen jälkeen kasvanut takasin?

      • tukaton1

        itse olen monta vuotta sairasanut pälvikaljua. tukka lähtee n 4cm halkaisijalta olevalta alueelta ja muutaman kuukauden päästä alkaa tukka kasvaa takaisin... ja oikeastaan kun kaikki on taas ok eli tukka tasapitkä tai siis ettei uudelleen kasvanutta tupsua enää huomaa, lähtee tukka uudesta paikkaa. eli siis n puolentoista vuoden sykleissä lähtee ja tähän mennessä ainakin kasvanut takaisin...


    • nokkostyttönen

      nostan, minuakin kiinnostausi..

    • välillä hiuksellinen

      Minulla pälvikalju ilmeni ensimmäisen kerran 7 vuoden iässä kaljuina läikkinä, joihin kasvoivat hiukset takaisin.
      Ensimmäisen kerran menetin kaikki hiukseni lukioon mennessäni. Hiukset kasvoivat useamman kerran takaisin, mutta lähtivät taas uudelleen.
      Kaikki karvani menetin ensimmäisen kerran 26 vuotiaana. Karvat kasvavat välillä takaisin ja lähtevät taas uudelleen, noin 1,5 vuoden sykleissä. Tällä hetkellä hiukset kasvavat taas lähes koko päässä, kulmakarvat ja ripset ovat loistossaan. Säärikarvojakin olen jo joutunut ajelemaan =).

    • peikko

      Moikka!

      Mulla oli 3 vuotta peruukki ja nyt olen ollut 4 vuotta ilman.
      Mutta keväällä tuli aikas iso länttioikean korvan päälle.
      Ja loppukesästä päälaelle kolikon kokoinen läntti. Joka nyt on noin 10 senttiä
      halkaisijaltaan. Ja koko ajan lähtee lisää...
      Tarvii kait taas hommata tekotukka. Mulla oli kyllä viimeksi niin hieno peruukki että monet tuntemattomatkin kyselivät missä käyn kampaajalla heh heh.
      Aloin taas syömaan MSM optima jauhetta.Saa nähdä onko vaikutusta. Viimeksi luulen että auttoi.

      • peikko

        Moikka taas!

        Tänään kävin peruukkiliikkeessä :))
        Ja siellä oli niin hieno tekotukka.
        Myyjä lupasi vielä tilata vähän eri sävyisen vaihtoehdoksi. Odotan innolla ensi viikkoa kun saan uuden "pään" Ei tämä niin kamalaa ole. Eipä tarvi joka aamu föönata :))


    • 12 1

      Oma pälvikaljuni on toistaiseksi ollut ns. "läiskäpälveä", ehkä 15 vuotta. Niskassa on pari aluetta, joihin ei koskaan ole hiukset kasvaneet takaisin.
      Ensikerran huomasin pälvipaikkoja alle 40 vuotiaana. Yleensä lähtee (milloin mistäkin) 3-5cm alueelta hiukset pois, jossain kohtaa lähteminen pysähtyy eikä paljas alue enää kasva. Ihan paljaana on kolmisen kuukautta (arvio) ja hiljalleen alkaa taas kasvaa (paitsi sinne niskaan)
      Epämääräisen ajan kuluttua pälvipaikka ilmestyy taas, ei yleensä samaan kohtaan, ja sama kuvio toistuu.
      Olen nainen, ja pidän hiukseni suurinpiirtein tasapitkinä, "lyhyenä polkkana" jotta esim. jakauksen paikkaa vaihtamalla olen toistaiseksi saanut pidettyä kaljut alueet piilossa.

    • Hiustenlähtö

      Kuinka muuten peruukin kanssa urheillaan tai käydään uimassa?

      • jellona57ap

        Moi

        Ostetaan hieno uimalakki:))


    • tukaton1

      Hei. Mites te joille kasvaa tukka takasin pälvikaljun jälkeen niin onko ihan normaalia tukka? Nyt kun mulla on kasvukausi niin joissain kohtaan huomasin että tukka on samanlaista kuin muuallakin ja on "kunnolla" kiinni eli kun vetää niin ei irtoa normaalia helpommin kun taas joissain kohtaan on ihan vauvahiusta ja kun nyppäsee irti niin karvatuppi ei ole ihan normaali vaan isompi ja epäsymmetrinen. Lisäksi se lähtee irti ihan todella helposti...

      Millasia kokemuksia? tuleekohan siitä vauvahiuksesta jossain vaiheessa sitä normaalia vai irtoaakohan joka tapauksessa.

      • m__m

        hei :)

        onko hiukset vahvistunut joka puolelta? ja menikö päänahka "normaaliin" tilaan?itsellä nyt ihan sama juttu kuin mitä kirjoitit..ja mietin ihan samaa... tästä sun kirjoituksesta on jo aikaa, niin ehkä pystyt kertomaan vastauksen :)??

        [email protected]


    • hunter12

      Mulla ollut pälvikalju n. 7 vuotta. Aluksi kauheita läikkiä ja kävi kyllä itseunnon päälle. Mitkään voiteet ym. ei auttaneet. Nyt vihdoin kevään aikana pää lähes täynnä karvoja ja ihan normaalin oloista hiusta vähän epätasaista. Yksi n. 3 cm:n laikku takana. Totuin pitämään kaljua ja nyt lyhyttä hiusta. Ehkä syksyllä koita kasvattaa pdemmät hiukset. En tiedä miksi hiukset alkoivat uudelleen kasvaa. Olen kyllä syönyt vuosia Piimax C-, sinkki- ja magnesiumpillereitä. Johtuneeko niistä uudelleen kasvu, ainakin halkeileviin kynsiin tehosi joku näistä hivenistä. Toivotaan, että hiuksesi kasvaa vielä.

    • neito3

      Mulla tuli alopecia 3,5 vuotta sitten. Kaikki tukka lähti puolessa vuodessa ja peruukkeja hommattiin. Itse en koskaan tottunut niihin ja masennuinkin pahasti. Sit onneksi 1,5 vuoden jälkeen tukka alkoi kasvaa takaisin, Aluksi valkoisena "höyhenenä" joka sitten vahvistui pikkuhiljaa. Nyt tukka on jo yli solisluiden ja ihan samanlaista kuin ennen tukan lähtöä. Huomasin muutama viikko sitten harventuneen kohdan oikean korvan yläpuolella, mutta en tiedä onko se alopeciaa vai mitä. Saa nähdä, kovasti toivon että jos on niin pysyisi vaan yhtenä läikkänä eikä lähtisi taas kaikki.
      Onneksi nyt on jo sen verran kasvanut (nyt 23v) että paremmin kestäisi tuon kaiken. Nuorelle naiselle alopecia voi olla tosi kova paikka:( tsemppiä teille!

    • Jorma :.

      Laitan myös omat vinkit, miten saa tukan nopeasti kasvamaa.
      Olen sairastanut pälvikaljua noin 16 vuotta sitten ja nyt tauti uusiutui..
      Nyt olen hoitanut pälvikohtia Perskindol Active- voiteella. Voide on tarkoitettu lihaskipuihin, mutta kun sitä hieroo päänahkaan kaljukohtaan, saa se aikaan kuumotusta ja ärsytystä. Salvaa olen käyttänyt päivittäin.
      Sitten olen syönyt sisäisesti sinkkiä ja biotisan-tabletteja.
      Myös päänahan hierominen tylppäpäisellä harjalla saa veren hyvin kiertämään,

      Kannattaa kokeilla ja ei maksa paljon. Minulla ainaskin alkoi heti hiukset kasvamaan, kun aloitin nämä hoidot..

      • vaaleeverikkö

        Hei, kiinnostuin tuosta voiteesta, pitääkö sitä pitää kauan päässä? ja kuinka usein pestä pois. minä sairastan samoin pälvikaljua--kasvaa lähtee ja taas kasvaa ja lähtee.


    • Ei nukuta..

      Mun miehellä lähti v. 2007 alussa, ensin länteittäin hiuksia. Sitten kulmakarvat, ripset, parran sänkeen tuli myös sileitä kohtia.. Eli oikeestaan vähän joka paikkaan. Hän oli ymmärrettävästi aivan tolaltaan asiasta, mutta kovasti yritin kääntää asioita positiivisempaan suuntaan. Aika hemmetin vaikeeta, vaikka se onkin kosmeettinen vika niin ilman muuta se rassas häntä ja pahasti.
      Kulmakarvat kestopigmentoitiin takasin ja loppu hiuksista vedettiin kaljuksi. Sekuntiakaan ei oma rakkauteni kyllä hiipunut ja kehuin kaljua päivittäin. :)
      Kalju mies on aina jotenkin..hmm.. ;)
      Ja sitten se vaan yks päivä sano, että hemmetti kun joutuu kokoaika höyläämään, karvaa pukkaa joka paikasta.. Ja KAIKKI kasvoi takasin... :) oli jotain puoli vuotta pahin vaihe..

      Heti kun asian tavallaan hyväksy ja otti sen suhteen rennosti, niin ongelma hävisi. Keskittyminen iloisiin asoihin, stressi pois ja asian totaalinen hyväksyminen ainakin meillä auttoi.. Vaikka tiedä sitten mistä johtuu? Mut mulle on kyllä ihan sama onko sillä hiuksia vai ei, sama ihana itsensä kuitenkin.

      Zemppiä.

    • kuuntele.
    • Alopecia areata
    • ninni3

      Minulta alkoi lähteä läiskittäin hiukset päästä n.4 vuotta sitten. Leikkautin kaljuksi pääni ja ostin peruukin.Hiukset alkoivat kasvaa uudelleen n. kahden vuoden kuluttua ja minulla oli jo tosi pitkät hiukset. Nyt kävin kampaajalla ja hän huomasi että minulla on taas tullut kalju läiskä päähän...pelolla odotan että taasko sama ruljanssi käydä läpi.Maanantaina menen verikokeisiin jossa otetaan kilpirauhasen ym..verikokeita. Olisi kiva tietää onko joku oikea syy vaiko tress peräistä.

    • Anonyymi

      Omasta päästä karvat lähtivät ensimmäisen kerran 15v, noin 3kk ja kaikki kasvoivat takaisin, sitten menikin monta vuotta että uusiutui olin sillon 20v. Peruukki taas päähän kolmeksi kuukaudeksi ja karvat tulivat takaisin. Sitten meni 6 vuotta ja taas. Nyt on ollut 6kk peruukki päässä, pikkuhiljaa alkaa vaikuttaa että voisin ehkä lähitulevaisuudessa ottaa pois, mutta vielä on niska ja oikea sivu kokonaan kaljut. Ja hiukset ovat aina kasvaneet tasan samanlaisina takaisin, tottakai alkuun tulee sitä valkoista vauva hiusta, mutta vahvistuu takaisin normaalin melko nopeasti. Olen hyväksynyt kohtaloni tällaisena XD mutta toivon edelleen että kasvaisivat takaisin. En halua kulkea puolikaljuna ja tykkään aivan liikaa pitkästä tukasta. Kaikkeen tottuu, eikä tämä lähellekkään pahin ihmiskohtalo ole. Tsemppii kaikille ketkä tän asian kans painii, pitää muistaa et se on vaan karvaa:D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2599
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      207
      2353
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2272
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      179
      1771
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1288
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1233
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe