Olen kiusattu, mitä minun pitäisi tehdä?

mitä pitäää tehdä?!

Opettajat ei tunnu oikeen auttavan tilanteeseen, koska ne eivät lopeta kiusaamista. sama vaan toistuu kun on mennyt aikaa viimeksi sanotusta avun pyynnöstä opettajille..., oon puhunu kuraattorille, vanhemmille, tutuille, kouluterveydenhoitajalle...., mut ei se sanominen vaan auta! Siis kun opettajathan sanoo että jos näkyy kiusaamista välitunneilla yms niin tulkaa sanomaan heti, me kyllä autetaan..., jaajaa, ei tuo kyllä näy missään tuo apu, ja nykyään kiusaajat eivät tule edes pyytämään anteeksi, ja kiusaajat ainaki minua ja kaveriani kiusaavat sanovat iha selvästi kiusoittelevasti asioita, kun kävellään ohi niin aina kuuluu HYI ja sitte kun kiusaaja puhuu open eessä asiasta " en minä oo sellasta sanonu, en minä oo ainakaan mitään sellaista tarkottanu, en ole tarkoittanut mitään pahaa..." No mitä se hyi sitten tarkoittaa niiden kielellä, se ei ainakaan tunnu kivalle ja kyllä sillä nyt joku merkitys on, voisivat sanoa suoraan! ja opettajat uskoo mitä kiusaaja sanoo, ja ihan ku minut ja kaverini olisi unohdettu ;

12

333

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • m,m,m,m,m,m,

      Ei kukaan välitä, jos jotain kiusataan.Kiusaajat ovat vahvoja persoonia, joita edes opettajat eivät uskalla komentaa.

      OPETTAJAT OVAT TYHMIÄ: LUOTA KOTIVÄKEEN: UHKAILKAA POLIISILLA; RIKOSILMOITUKSELLA:

      Suomessa arvostetaan kiusaajia, koska olemme ÄÄLIÖITÄ:
      Hae APUA, MISTÄ VAIN KEKSIT:

      Koulu ei halua kiusaamistapauksista tietoja eteenpäin kuten ei myöskään tyäpaikat.
      Se osottaisi heidän SAIRAAN luonteensa.

      Etsi apua tervejärkisistä ihmisiståä.
      Soita vaikka poliisiille.Tosin sielläkin on kiusaavia ääliöitä.

      Vaikea on tilanne.Jos fiksun kiusaamista vastustavan löydät Suomesta, nostan hattua!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Kyllä koulun pitää puuttua kiusaamiseen. Ongelma on vaan se, että sinun koulussasi tuo puuttuminen ei vaikuta kovin tehokkaalta. Ehkä opettajat eivät osaa puuttua. Noihin puuttuminen on usein hyvin vaikeaa.

      Koululla on kuitenkin velvollisuus puuttua. Kyllä kouluissa opettajat vie kiusaamisasoita poliisille yms.

      Mitenkään vähättelemättä sitä ikävyyttä, mikä teille kiusaamisesta seuraa, sanoisin silti, että kannattaisi myös yrittää olla välittämättä, jos se mitenkään on mahdollista. Kiusaaminen on hauskaa (kiusaajien mielestä) vain, jos kiusattu kiusaantuu kovasti. Jos voisi jättää kiusaajat omaan arvoonsa...?

      Toisaalta kannattaa vaan sitkeästi viedä viestiä opettajille niin kauan kuin kiusaaminen jatkuu ja haittaa teitä.

      Onneksi sinulla on hyvä kaveri ja voitte yhdessä yrittää jaksaa. Tsemppiä teille! Kyllä tuokin joskus loppuu. Uskoa tulevaisuuteen!

      T. Jyväskylän nettisaappasta Sari ja Eija

      • HKI/totisinta totta

        netti.saapas 8.11.2012 19:26
        "T. Jyväskylän nettisaappasta Sari ja Eija"


        KIUSATTU JÄTETÄÄN YKSIN. Aikuiset pääsevät helpomalla kun eivät ole kuulevinaan tai näkevinään lapsen/nuoren hätää.

        USKOKAA NYT JO. Koulussa EI PUUTUTA kiusaamiseen. Se jatkuu pahimmassa tapauksessa koko kouluajan, vaikka 7:n. kouluun asti. KOSKA KUKAAN EI PUUTU. Yritä jaksaa????

        KYLLÄ koulun pitää....? Koulu tekee LastenSsuojeluilmoituksia vaikka 100 (kiusatun koulun laiminlyönnistä), kunnes saa KIUSATUN ulos koulusta kokonaan.
        Kiusaajat jäävät ja etsivät uuden kiusattavan.

        Asetu itse lapsen asemaan.


    • varhaista

      "mitä pitää tehdä?! 31.10.2012 22:10"

      Ihan samaa joka koulussa. Kukaan ei puutu kiusaamiseen, vaikka kuinka pyytäisi. Vaihdoin koulua monta, monta kertaa, mutta kiusaajat tulivat aina perässä. Eikä yksikään koulu puuttunut asiaan millääntavalla.

    • thiscountryisfuckup

      Opettajat on niin helvetin tekopyhiä. Eihän ne muka "huomaa" koko kiusaamista, vaikka se tapahtuisi niiden nenän alla kesken tunnin, naljiluna ja muutenkin ikävinä kommentteina. Jos olisin sinä vaihtaisin koulua, koska Suomessa jostain syystä suojelleellaan kiusaajia ja syytetään kiusaattuja!

      • mirzi

        Niin se vaan on, kiusaajia taputetaan päähän ja sitten kiusatut häpeävät ja miettivät miten sinne kouluun voi mennä joka päivä vaikka tietää, että kiusatuksihan siellä taas joutuu. Ja opettajat katsovat läpi sormien.


      • Nykyään
        mirzi kirjoitti:

        Niin se vaan on, kiusaajia taputetaan päähän ja sitten kiusatut häpeävät ja miettivät miten sinne kouluun voi mennä joka päivä vaikka tietää, että kiusatuksihan siellä taas joutuu. Ja opettajat katsovat läpi sormien.

        Nykyään on WILMA mihin opettajat laiskoina laittaa tunnin häirinnän kun ei osaa muuten auttaaa vakka näkee kun toista kiusataan


    • Tervehdys,

      Nyt kirjoittaa eräs toinen NettiSaappaan vapaaehtoinen.

      Itseänikin on aikanaan yläasteella kiusattu, ja myös koen, että opettajat eivät siihen joko halunneet tai osanneet puuttua.

      Haluttomuus voi johtua siitä, että asioiden eteenpäin vieminen on todella työlästä. Opettajien pääasiallinen tehtävä - heidän mukaansa - on opettaa, ei kasvattaa. Opettajilla on opetusvelvollisuus, joka on aineesta riippuen noin 20 tuntia viikossa. Tämän lisäksi nämä tunnit pitää valmistella. Opettajan työssä on valtavasti vastuuta ja tehtävää ja monet nuoret opettajat siirtyvät muutaman vuoden jälkeen muihin hommiin.

      Toinen puoli on osaamattomuus. Täten ei osata havaita kiusaamista tai jos havaitaan ei uskalleta puuttua, kun ei luoteta omiin kykyihinsä ratkaista asiaa. Täten on jälleen helpompi "olla huomaamatta" kuin toimia. Opettajakoulutukseen haetaan tosi paljon, ja tällöin valitettavasti korostuu keskiarvoa parempi koulumenestys. Tällöin seiskan keskiarvon omaavien henkilöiden ymmärtäminen puuttuu opettajakunnasta. Ehkä myös kiusaamiskokemukset puuttuvat.

      Tilanne ei tietänkään aina ole näin, mutta se ei paljon lämmitä silloinkin joutuu kokemaan sen, että jää yksin.

      Tämä nyt saatta kuulostaa kliseiseltä, mutta senkin uhalla. Minä sain aikanaan seurakunnan nuorisotyöstä tukea ja yhteisön johon kuulua. Tämä kasvatti sosiaalisia taitojani ja lukiossa olin ylemmissä sosiaalisissa seurapiireissä.

      Asioilla on tapana järjestyä.

      Nettisaapas: Johan, Snellusta

    • pussss
    • annepuhh95

      toi on tosi yleistä etenki nykypäivänä. kiusaaminen lisääntyy ja lisääntyy päivä päivältä. muista, että jos joku kiusaa sinua, se ei ole sun vikas. sehän on just tosi huippua jos olet ns 'erinlainen' kaveris kanssa. kaikkihan me ollaan erinlaisia, vaikka jotku koettavatkin mennä massan mukana. omanaitsenään pysyminen on merkki vahvasta itsetunnosta mutta jos kiusaamista ei saada loppumaan niin se hyvä itsetunto voi alkaa laskea. jos ei opettajat puutu asiaan, koettakaa, vaikka vaikealta se aluksi tuntuukin, kävellä pää pystyssä kiusaajien ohi ja puhukaa omia juttujanne ja näyttäkää kuinka ilo huokuu teistä ja välittäkää viesti katsellen hymyillen muihin maisemiin kiusaajillenne että he ovat säälittäviä ja huutelut sitä enemmän.

      ja mun mielestä olis tosi hyvä jos jokainen koulu sais hommattua eräänlaisen 'kiusaamisvalvojan' kouluunsa työskentelemään. on varmasti ihmisiä, jotka osaavat oikeasti auttaa ja haluaa että jokaisella on oikeus rauhalliseen ja mukavaan koulunkäyntiin!

      Kovasti tsemppiä sulle ja näyttäkää niille kiusaajille !>:)

    • SadGirl:(

      Moi!
      Oon 11.täytän toukokuussa 12...
      Mutta siis en halua mieluisti mitään pilkallisia kommentteja tähän kiitos :)
      Olen ollut aina kiusattu koska minulla on epilepsia jolle minä en voi mitään!
      Se on jo hyvässä mallissa etti mulla edes varrsinaisesti enää ole sitä!
      Ajattelin vain kysyä kun en uskalla kellekkään kertoa miltä musta oikeesti tuntuu tää koko elämä ajattelin oisko täältä apua!
      Mut nyt se kiusaaminen lopu 4.luokalla olin että ihanaa ja löysin myös uuden bestiksen joka tuli meidän luokalle joskus lukukauden alussa me oltii kupaita ja peppu sit rakastuin ekaa kertaa se särki mun sydämmmen ja masennuin mut toivuin siihen vaadittii vaan pari kärsivällistä kuukautta!
      Me jouduttiin 5.luokalle vihtamaan koulua kauemmas,siellä se kiusaaminen taas alkoi jopa meidän luokan pojatkin meni siihen mukaan!
      Mutta mun bestis mun masennuksen jälkeen alkoi olla mulle tosi ilkee mut lopetti sen viikos/paris mut marraskuussa 2012 se meni mukaaan mun pilkkaukseen! Sain pari uutta kaveria mut se oli heti taluttaas nit pois mun luota!
      Joulukuussa taas se alkoi olla meidän luokan poikien mun yksien pilkkaajien kanssa ne sano aina et voin olla niittenn kaa mut aina ne jätti mut yksin,vaikkka tulin kipeäksi kukaan ei halunnu ikinä auttaa mua siinäkään ja ne mun uudet kaveritkin oli josssain ja mun bestis oli haukkunu mua ankanks ja sanonu et mä olisin sanonu niistä jotain en tiijä kerroinko teille et se oli menny sille mun ensirakkaudellekii valehtelee ja se tyyyppi varmaa vihaa mua mut en kehtaa mennä sanoo sille sitä!
      Mut tammikuussa kaikki alko mennä päin pehvaa sillä silloin se sano et voi olla ja jätti mut yksin ja lähti poikien kaa ja jouduin aina olee yksin kunnes mul ei enää ollu edes niiitkään kavereit kenet olin joulukuussa saanu!
      Mut helmikuussa osallistuin KidSing:ii ja mun bestis oli lupautunu tulla mun yheks tukihenkilöks se tuli mutta sitte sitä ei kiinnostanu pääsinkö jätköö vai en...
      Se oli vaa mulle sillai aha sit kaikki alko huudella musta että oon huo*a ja et on pelle kuole tee itsari vedä kkamaa ja tollasta!
      Kunnes mun luokkalaiset tytöt tuli tän kuun alus pyytää anteeks ja ilmotti et on mun puolella ne oli oikeesti tosissaan nyt mulla on sellanen porukka!
      Ja mun bestis oli haukkunu niille koko ajan mua ku me oltii besuja!
      Mutta viime torstaina se sano että ei oo enää mun bestis koska oon niin ärsyttävä!
      Ja tänään se soitti mulle sitä ku se on yhes pelis mua parempi!
      Ja se sano et se on kaikes mua parempi tottakai mä nyt pahotan mielen ku mulle tullaa sanoo et oon ihan nolla!
      Mutta ku se ei lopeta sitä vaik kuka puhius sen kaa opettajankaan puhe ei auta!MIKÄ SITTE AUTTAA? En vaa tiedä ku vaik mulla on kavereit ne ei pysty esttää sitä ettei mua kiusata!
      Haluun olla vaa rauhassa,sillä nimittely alkoi taas pari viikkoa sitten ja mun "besu" (entinen) on niissä mukana ja kukaan ei auta!!
      MITÄ TEHÄ? Voisko joku tietää,?,jos tietää ni auttaisko ? :)
      Kun en vaa oikeesti tiedä nyt se on menny jo uhkailuks ja sellaseks et en oikeesti tiijä jaksanko enää!

    • kiusatun vanhempi

      Kun joku uhkaa voi tehdä rikosilmoituksen. Sanallisesta huorittelusta ym. voi tehdä rikosilmoituksen kunnian loukkauksesta. Opettajien puuttumattomuudesta voi tehdä kantelun lääninhallitukseen = opettaja ei hoida velvollisuuksiaan. Heillä on VELVOLLISUUS puuttua.
      Itselläni on tyttö, jota parhaillaan kiusataan ja johon on nyt puututtu rankalla tavalla. Kiusaajasta voi tehdä rikosilmoituksen ja koulun rehtori voi erottaa koulusta määräajaksi. Koulusta erottaminen ja rikosilmoitukset menevät yleensä sosiaaliviranomaisille, kun on kyse alaikäisestä, joten kiusaajallekin on aika paljon haittaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      314
      3672
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      268
      2115
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      99
      1449
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1353
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      93
      1338
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1207
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1198
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1034
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      49
      1028
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      924
    Aihe