Hamsteri vai kani?

ella

Hei olen 12 ( täytän joulukuus 13vuotta)
ja olen miettyny kumman ottaisin kääpiölupan vai hamsterin. Itse olen alottelia ja olen miettynyt hamsteria ja välillä kania joten voitteko auttaa päättää kumpi ois hyvä :) T: Ella

31

1298

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hamsu<3

      Hmsteria suosittelen. Ne ovat helppohoitoisia,eivätkä haise juurikaan ja mukavia pikku vipeltäjiä. Ja hamsut ovat aika halpojakin ;) Ja kuulemani mukaan kanit haisevat aika pahalle ;/

    • kani<3

      Suosittelen kaneja, kanit eivät haise! VArsinkaan urokset, naaraat haisevat kiima aikaan, kanit eivät haise kunhan turkin hoitaa ja häkin siivoaa!! Hamsterit (Urokset) haisevat todella todella pahasti virtsalta. Kanit ovat helppohoitoisia , kunhan vaan ulkohäkkiin päästää niin on jo kaikki hyvin, kanit ovat monitoimisempia, (Niillä voi olla näyttelyissä olla aqilityä harrastaa kanitapaamisia tms tms..)

    • ella

      jaa täähä on vaikeet :P oon miettyny sellasta eläin joka ei haisis ja kuulema molemmat haisee taino kani enemmän hamsterin

      • ella

        Ja muuten haluun sellasen jyrsiän jota voin sylittää ja helli ja kouluttaaki tarpeen ♥ et en tiedä onko kani vai hamsteri siihe hyvät ;) rkastan molempia eläimiä XD


      • Anonyymi
        ella kirjoitti:

        Ja muuten haluun sellasen jyrsiän jota voin sylittää ja helli ja kouluttaaki tarpeen ♥ et en tiedä onko kani vai hamsteri siihe hyvät ;) rkastan molempia eläimiä XD

        Hamsteri on hyvä


    • Moi Ella :)

      Kanit ei kyl haise jos putsaa häkin riittävän usein, mun kani tuoksuu luonnostaan tosi hyvälle. Mikään eläin ei haise jos pitää sen puhtaudesta huolta! Hamsut on kans kivoi pikkuveijareita. Jos vaa voit nii ota molemmat. Ittelläni on leijonaharjaskani ja syyrialainen hamsteri :3 lutusia ovat molemmat omalla tavallaan! Ymmärrän siis että päätös on vaikea!

    • Mooi Ella :))

      Ja kania on hyvä pitää sylissä ja opettaa ja helliä paremmin kuin hamsteria, sillä hamsteri on liian pieni

    • hamuu:)

      itelläni on hamuja ja kani:) mut suosittelen ekaksi lemmiiksi hamua ne on paljon helppohoitoisempia :) mut hamuja pitää käsitellä tosi varoen!

    • Hamsteriiiiiii

      Hamsterit(varsinkaan urokset!) eivät haiskahda millekkään. :)
      Itselläni on kolme hamsteria, mutta oli kaksi kania vähän aikaa. Kanit haisivat tooooosi pahalle ja koko talo oli purun peitossa. Joten hamsut ovat kivempia.

      Mikään eläin ei ole helppohoitoinen todellisuudessa. Jokainen eläin tarvitsee paljon hoitoa. Eli, jos kriteerisi on lemmikissä helppohoitoisuus, älä ota mitään lemmikkiä!

    • diipadaapadaa

      Kani en ensinnäkään ole jyrsijä.

      Mieti nyt kuitenkin ITSE mitä mahdolliselta lemmikiltä haluat ja minkälaiset olot sille pystyt järjestämään. Kaneja kannattaa ehdottomasti hankkia aina 2, koska ne ovat laumaeläimiä. Kani tarvitsee lisäksi päivittäin usean tunnin jaloittelumahdollisuuden, ne eivät siis ole mitään häkkieläimiä.

      Älä siis kysy muilta, vaan mieti itse pystytkö järjestämään hyvät olot haluamallesi eläimelle.

    • ella

      kiitti kaikille :) . Oon lukenu ite paljon kaneist ja pystyn hoitaa molempii joten se ei oo ongelma vaan kun äiti ei vaan pidä sellasist eläimist jota en pysty käsittelee kuten esim joitain koirii ja sillee joten päätin ottaa jonkun jyrsiän tai jonkun kani rodun. Aanteeks jos nyt kysyn minkälaisen ottaisin mut se on aik vaikee päättää yksi ku kamut ehottais jotai liskoo jos en kovin kauheest pidä niiku :)
      Haluisin viel kysyy et jos esim on koulus nii voiks kanin päästää ulos aamul ja sitte sitku on menos kouluun nii häkkiin ?? jos ei nii se ois vähä vaikeet ku oon koulus ja tällee nii onks se mahollist? ( anteeks toi oli pakko kysyy koska ei oo hauskaa jos eläin sille kärsii jos sitä ei päästetä aamuisin kunnol ;( )

      • ella

        mun kaverilla ei oo 2 kanii vaan yks nii onks nyt pakko ottaa 2 kanii?? ku kaikil on kuitenki yleens aluks 1 ja sit ottaa toisen jos pystyy hoitaa sitä yht ekaks! En kuiteskaa ota kanii jos sitä nyt 2 pitää hoitaa molemmat on aik isoi !


      • ella
        ella kirjoitti:

        mun kaverilla ei oo 2 kanii vaan yks nii onks nyt pakko ottaa 2 kanii?? ku kaikil on kuitenki yleens aluks 1 ja sit ottaa toisen jos pystyy hoitaa sitä yht ekaks! En kuiteskaa ota kanii jos sitä nyt 2 pitää hoitaa molemmat on aik isoi !

        ( pidän siivouksest joten se ei oo mulle rankkaa ♥)


    • Yhden kanin omistaja

      Ittelläni on vaan yks kani, hyvin pärjää kun pitää sille seuraa niin usein kun vaan voi

    • ella

      Saakos kanii pitää sylis sillee vai tykkääkse siit ja on sille hyvä esim puhuu kivasti niiku koirille :D ainaki mun kamu tekee niin :) . Ja voiks hamsterii sillee ottaa käteen ( varovasti sillä sehän on aik herkkä tippumaan ja sitä ei saa puristaa eks vaa??) silittämään tai sit vaa pitää jossain kädessä sill jotkut väittää et ei koska hamsterit ei pidä siit jos sitä niiku pitää kädes ja sille silittää :O

      • Sedä

        Kania voi pitää koulupäivisin häkissä, mutta kanille itselleen on tietysti kivempi jos sillä on kaiken aikaa jokin isompi turvallinen tila, esim yksi huone tai aitaus. Osa kaneista tykkää olla sylissä, osa ei. Se täytyy joka tapauksessa opettaa olemaan sylissä käsiteltävänä, että siltä voi leikata kynnet ja tehdä muut hoitotoimenpiteet. Osa kaneista tykkää enemmän, jos sitä silittelee istuen sen vieressä lattialla. Jutella kannattaa, ensinnäkin kani tottuu siihen että puhe on mukava asia, ja kani oppii kyllä tunnistamaan ihmisen äänensävyn ja pyyntöjä (kuten "tänne"). Kani on siitä helpompi, että se ei mene läheskään niin pieneen koloon kuin hamsteri. Toisaalta se elää pitkään, ja sitä on pakko pitää vapaana, mielellään viedä ulos, jos se ei ole sisäsiisti se sotkee enemmän, saa isompana tehtyä pahempaa tuhoa, ja häiritsee elämää jos on yli-innokas astumaaan (leikkaus auttaa), tai aggressiivinen (poikanen kannattaa ottaa hyvältä kasvattajalta valmiiksi kesynä ;))

        Hamstereitakin pitää ehdottomasti käsitellä. Hamsteri (siis ilmeisesti syyrilainen?) on erakko, joten se ei välttämättä ymmärrä silitystä jota eläimet pitävät turkin nuolemisena. Osa voi tykätä. Hamsterin kanssa kannattaa seurustella lattialla, ettei se pääse tippumaan. Senkin olisi hyvä päästä jaloittelemaan turvalliseen huoneeseen mielellään päivittäin.

        Itse ottaisin varmaankin kanin (osittain koska mulla on jo rottia, jotka on vähän niinkuin sosiaalisempi ja älykkäämpi versio hamsterista), mutta siitä on huomattavasti enemmän vastuuta. Sen tilan täytyy olla turvallinen, sillä sitä ei voi suurinta osaa ajasta pitää häkissä. Kanin kanssa ei voi olla pitkiä aikoja poissa kotoa ilman hoitajaa, kun taas hamsteria ei välttämättä kiinnosta vaikka se viettäisi hyvässä terrassa yksin koko päivän tai vaikka pari yötä (tosin eläinsuojeluasetus määrää että lemmikin kunto pitää tarkastaa jokainen päivä). Vastineeksi kanin kanssa voi puuhailla enemmän: viedä valjaissa ulos, estehyppyä, ottaa sen kaveriksi kun puuhaa jotakin muuta (ei katoa joka koloon)). Hamsterista kannattaa muistaa että se saattaa heräillä vasta ilta kymmeneltä, eikä sitä saa herättää aiemmin jos se haluaa nukkua. Kani taas on aktiivinen myös päivisin.

        Kani kyllä tykkää jos sillä on kaveri, mutta jos sen kanssa on oikeasti paljon aikaa (esim. kanilla mahdollisuus tulla luokse oikeastaan aina kun on kotona), niin se pärjää yksinkin. Suosittelen ottamaan uroksen, koska ne ovat yleensä rauhallisempia, ja jos joskus myöhemmin haluat toisen kanin, uros on helppo kastroida ja hankkia kaveriksi naaraspoikanen :) Hamsujen sukupuolella ei ole niinkään väliä.


    • tofu99

      suosittelen hamsteria!! itselläni on ollut ensimmäinen hamsterini nyt vuoden ja on hyvin helppohoitoinen ja hamsterien kanssa voi leikkiä ja harrastaa agilityä!!!!! ;)

    • ella

      kiitti kaikki molemmat hyviä lemmikkeijä mut ehk kani on sillee hyvä mulle koska puhun yleen aik paljon ja sillee ja on aik paljon tilaa mun omas huonees . On hamsterikin kiva mut enemmä oon harkinnu sitä kania ♥ Ku mul tuli pikku sisko nii puhuin sen kaa hirveesti ja sillee ja kaniki ois aik sellanen seuraa kaipava lemmikki joten ehk ottaisin sen kanin . Mut voi viel ehottaa lisää sill en oo iihaan varma XD

    • ella

      No mitä pitää tehä kun kani tulee ensimmäist kertaa uuteen kotiinsa tai hamsteri nii eks ne pidä tutustuu ainaki 1viiko ja sillee ainaki hamujen pitäis . Nii saaks siis esim totuttaa käteen?

      • :')

        Päivä pari riittää, kauemminkin voi kyllä mikäli asunto (häkki/terraario yms.) on ihan uusi (ei siis tuttu)
        Voit käsitellä sen mukaan miltä itsestäsi tuntuu, ailoitat sitten kun itsestäsi tuntuu oikealta hetkeltä. Itse annoin luovutusikäisen hamsuni olla rauhassa uudessa dunassa 1,5 viikkoa mutta kaniani rupesin heti käsitelemään (kani siis 3 v.) ei siis poikanen. Jos molemmat ovat nuoria poikasia niin ei ole haitaksi jos lemmikillä on omaa aikaa ennen ihmiseen tottumista.


    • ella

      Kiitti

      • Hamsteri

        Hei! Luin näitä viestejä, ja ajattelin, että sinulle sopisi hamsteri. Hamsteri on hyvin helppohoitoinen, ja sitä ei tarvitse rokottaa. Hamsteri on erakko. Harjoittelijalle uros on helpompi. Kun ostat hamsterin, myyjä antaa mukaan vanun, joka pitää laittaa hamsterin pehmusteeksi tämän sänkyyn/petiin.. (HUOM! Hamsterit ovat YÖELÄIMIÄ, ja käyttävät yleensä öisin juoksupyörää. Minulla on kokemusta siitä ja se piti öisin kauheeta ääntä.) Muista kanssa, jos kuuntelet musiikkia, sinun kuuluu kuunnella hiljaisella, nimittäin hamsterille on hyvä kuuloaisti ja herkät korvat! Jos haluat pitää hamsteriasi vapaana, sinulla kuuluu olla sellainen iso pallo johon se laitetaan juoksemaan vapaasti, mutta sitä pitää vartioida! Hamsterit pelkäävät, jos hamsterin lähellä kiljutaan/huudetaan, ja voi kuolla siihen. Ja sinun pitää odotella 2pv
        , että voit alkaa käsittelemään hamsteria ja näyttää kamuillesi (Hamsterisi on silloin jo tottunut hajuusi!) Tsemppiä valitsemiseen. Asiantuntia


    • Ella

      Moi kaikki taas. Kaikki hamsterin omistajat vastatkaa näihin kysymyksiin
      1.paljon rahaa menee hamun ruokiin?
      2. Kumpi on rauhallisin naaras vai uros?
      3. Voiko sitä päästää vapaaksi jos tekee aitauksen sillee XD khyll tajuutte
      4.Pitääks se hamu viedä johonki rokotuksiin?
      5. Pitääks sen kynnet leikata , jos pitää montalp kertaa viikossa/ kk/ vuodessa
      6. Voiko hamun viedä lääkäri tarkastukseen vai tartteekse ees?
      7. Mikä mulle sopis syyrialainen vai jokin muu??
      Kysymyksiä:


      8. Montako hamuu sulla on?
      9, montako kertaa ruokit sitä?
      10.mikä rotu?
      11. Vietkö sitä minnekkään agilytiin ????
      12. Montako vuotias olet?
      13. Pärjäätkö hamsterisi kanssa
      14. Mitä häkkiin pitää laittaa?

      • Ella

        Laski. Ääniä ja ite päätin et ottaisin hamun koska parhaalla kamulla on selllanen ja nse pärjää sen kaa toosi hyvin . Päätös on päättynyt.


      • hamsurakas<3

        1.paljon rahaa menee hamun ruokiin?
        - no ei kauhean paljoa, ehkä vuodessa noin 15- 30€? riippuu jos ostat sille jotain herkkuja jne, mutta minä ostan hamsulleni aina sellaisen siemenseoksen, joka maksaa n. 6€ ja se riittää aika pitkäksi aikaa.
        2. Kumpi on rauhallisin naaras vai uros?
        - no en ole varma, minulla on naaras, mutta veikkaisin että uros on, niin ainakin olen kuullut.
        3. Voiko sitä päästää vapaaksi jos tekee aitauksen sillee XD khyll tajuutte
        - jos teet sille hyvän aitauksen josta se ei pääse itse pois, niin voit tehdä. muista silti aina vartioida hamuasi, kun se on aitauksessa!
        4.Pitääks se hamu viedä johonki rokotuksiin?
        - ei, ainakaan minä en ole vienyt.
        5. Pitääks sen kynnet leikata , jos pitää montalp kertaa viikossa/ kk/ vuodessa
        - no minä en ole leikannut kertaakaan, ei niitä varmaan pakko ole mutta minun hamsuni on aika vilkas tapaus joten on hieman vaikeaa leikata niitä.
        6. Voiko hamun viedä lääkäri tarkastukseen vai tartteekse ees?
        - hamsun voi viedä tarkastukseen jos epäilet että siltä on murtunut jotain, tai jos se vaikuttaa kipeältä jne.
        7. Mikä mulle sopis syyrialainen vai jokin muu??
        - syyrialainen on ihan ok, mutta suosittelisin ensimmäiseksi hamsuksi vaikka venäjänkääpiöhamsteri talvikkoa:)
        8. Montako hamuu sulla on?
        - yksi.
        9, montako kertaa ruokit sitä?
        - no sillä on kokoajan dunassa siemenkuppi, jonka täytän aina kun siitä on lähtenyt jonkin verran siemeniä. annan tuoreruokaa joka ilta.
        10.mikä rotu?
        - venäjänkääpiöhamsteri roborovski


      • Roborovski

        Vastaan nyt näihin kysymyksiin:).
        1.paljon rahaa menee hamun ruokiin? No riippuu mitä ruokaa ostat sille:))
        2. Kumpi on rauhallisin naaras vai uros? No itse suosittelen molempia:]
        3. Voiko sitä päästää vapaaksi jos tekee aitauksen sillee XD khyll tajuutte? Juu, voi. Mutta muista että voit päästää sen myös juoksupallossa..
        4.Pitääks se hamu viedä johonki rokotuksiin? Ei tarvi
        5. Pitääks sen kynnet leikata , jos pitää montalp kertaa viikossa/ kk/ vuodessa? Ei tarvi jos ne ei kasva liian pitkiksi.
        6. Voiko hamun viedä lääkäri tarkastukseen vai tartteekse ees? Ei tarvi käyttää missään vuositarkastuksissa tms.
        7. Mikä mulle sopis syyrialainen vai jokin muu?? Minun eka hamsteri oli syrkki, mutta talvikkoahan suositellaan;))
        Kysymyksiä:
        8. Montako hamuu sulla on? On ollu yksi. Nyt on yksi. Ja saan pari roboo
        9, montako kertaa ruokit sitä? Sillä on kokoajan siemensekoitusta, mutta vaihdan ne kolmen päivän välein.
        10.mikä rotu? Nyt on talvikko ♡♥


    • hamsutietäjä

      Hyvä olet tehnyt siis päätöksesi mutta päätimpä nyt vastata näihin kysymjyksiin kun kerran aijot sen hamsunkin hankia :3

      1.paljon rahaa menee hamun ruokiin?n .3e kahes kuus ainaki itel menee riippuu tietenkin tosi paljon mitä ruokaa ostaa ja näi.
      2. Kumpi on rauhallisin naaras vai uros?naaras
      3. Voiko sitä päästää vapaaksi jos tekee aitauksen sillee XD khyll tajuutte kyllä ja sitä juuri PITÄÄ juoksuttaa eikä häkissä vaan koko ajan antaa olla ja toivottavasti niin teetkin ja sinne myös virikkeitä.
      4.Pitääks se hamu viedä johonki rokotuksiin? ei
      5. Pitääks sen kynnet leikata , jos pitää montalp kertaa viikossa/ kk/ vuodessa ei pidä leikata
      6. Voiko hamun viedä lääkäri tarkastukseen vai tartteekse ees? no jos on terve niin ei sit mutta jos taas ilmenee jtn sairauksii tai muita tämmösiä vaivoja niin sit ehdottomasti!
      7. Mikä mulle sopis syyrialainen vai jokin muu?? talvikko ois helpompi ku ei tarvi iha niin isoa häkkiä ja ei ihan niin paljoa juoksutustakaan välttämätttä
      Kysymyksiä:

      8. Montako hamuu sulla on? 2
      9, montako kertaa ruokit sitä?yleensä ihan joka pv mut en mitenkään silleen niin hirveesti että lihois
      10.mikä rotu? toine on talvikko ja toinen on syyrialainen
      11. Vietkö sitä minnekkään agilytiin ????en siis mihinkään kisoihin mutta aivan kotona oon tehny rataa niin hyvin on ppinu :33
      12. Montako vuotias olet?13
      13. Pärjäätkö hamsterisi kanssa ofc c:
      14. Mitä häkkiin pitää laittaa ? juoksupyörä,juomapullo,ruokakuppi,pesäkoppeja(vähintään yks ainakin),hiekkakippo,heinää,virikkeitä vaikka puun palasii rullia kaiken maailman tunneleita jne jne .

      • Oon joku vain

        Onks hansterissa mitään kivqa kun se on YÖELÄIN? Itse suosin kania vaikka olet varmaan jo päätöksesi tehnyt. Niitä voi sylitellä ja kouluttaa agilityä jne. :) Itse haluaisin sellaisen.


    • ella2013

      päätös on tehty , kiitos kaikille , sain siis kanin !

    • Anonyymi

      Mulla on toi ihan sama juttu mietin vaan kumpi ois helppohoitoisempi hamsteti vai kani

    • Anonyymi

      Mulla on pari kysymystä hamsuista jos ostan sellasen
      1.pitääkö hamsterin kakan siivota vai voiko sen vaan jättää sinne
      2.jos ostan hamsterin niin haluaisin sellaisen hamsterin joka olis päivälläkin aktiivinen tiedän että ne on yö eläimiä
      3.haluisin sellaisen joka on aktiivinen sellainen joka ois syli hamsterin ja vois opettaa agilitii en osaa kirjottaa sitä xD
      4.onko sulla hamsteria?
      5.mulla ei oo ollut ikinä hamsteria
      6.kumpi on aktiivisempi uros vai naaras?
      7.Ja siis jos toi 2 ei tullut selväksi niin vois selventää eli tarkotin että se ois aktiivinen vois opettaa agilitii se ois seurallinen ja jonka kanssa vois touhuta jotain
      8.mitä rotua sä suosittelet mulle?
      9.tartteeko sen häkkiä siivota viikossa/kk/vuodessa jos tarvitsee kuinka monta kertaa?
      10.tartteeko sen viedä rokotukseen?
      Tossa oli mun kysymykset vastaathan jos tiedät vastauksen Kiitos!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 143
      4048
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      111
      3662
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2565
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1585
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1523
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      89
      1483
    Aihe