Lääkärin kiusanteko?

ahdistaa..

Astmani on rajusti pahentunut viime aikoina, olen kokeillut monenlaisia astmalääkkeitä, joista suihkemaiset näyttää lisäävän hengenahdistusta. Mutta kun kävin viimeksi lääkärillä se määräsi lievempää astmalääkettä sekä buventolia ventolinen sijaan. Kokeilin avaavana buventolia, joka ei minusta ollut yhtä tehokasta kuin ventoline. Niimpä päätin uusia vuoden vanhat tehokkaammat reseptini apteekin kautta (Budesonid easyhaler 200mg ja ventoline), jotka pomppasi takaisin saman lääkärin kautta. Ei oltu uusittu, ei mitään selitystäkään. Kaiken lisäksi lääkäri oli hävittänyt (ilmeisesti tahallaan) alkuperäisen reseptini, etten sitä voi uudestaan käydä uusimassa. Terveyskeskukseen on tosi vaikea päästä jonojen takia muutenkaan. Ja ei näemmä apteekin kautta uusiminen onnistu.

Epäilen syyksi sitä, että olen terveyskeskuksessa tunnettu psyykepotilas koska olen saman lääkärin kautta kokeillut eri masennuslääkkeitä. Elikkä nyt sitten leimaudutaan luulosairaaksikin ja narkkariksi, vaikka astma on todettu kyllä pef -arvoilla ja spirometrillä vuosi sitten. Mutta ilmeisesti pitäisi todeta sekin taas uudestaan, että saisin korvausta astmalääkkeistä. Kyllä suoraan sanoen vituttaa tällainen. Kyllä tämä ahdistaa, kun ei ole kunnon avaavaa lääkettä kotona, joka auttaisi hengenahdistukseen, se on lähes lopussa..:(

6

1956

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Henna

      Olisiko sinun mahdollista pyytää aikaa esim. vastaanoton sairaanhoitajalle tai astmahoitajalle aikaa ja kertoa havaintosi avaavan tehottomuudesta ja suihkemaisen lääkkeen aiheuttamasta hengenahdistuksesta?

      Avaavan lääkkeen tehottomuus ja hengenahdistus saattavat liittyä astman pahenemiseen. Oletko saanut ohjeet astmasuihkeiden tuplaamisesta pahenemisvaiheessa?Onko sulla esim. kortisonitabletteja, joita voit tarvittaessa aloittaa astman pahenemisvaiheessa, jos suihkeiden lisäämisestä ei tule apua 2-3 päivässä? Astman pahenemisvaiheessa sinulla on mahdollisuus varata aika päivystykseen.Ei kannata antaa astman olla pitkään huonossa tasapainossa.

      Kerrot,että astmasi on pahentunut.Milloin sinulle on tehty viimeksi pef-seuranta ja spirometria?

      Tässä on hyvä linkki, jota voi käyttää astman omahoidon seurannassa https://www.terveyskartoitus.fi/calendar_astma/ .

    • Tietämättömyyttä! Ei

      välttämättä kiusantekoa, varsinkin jos tästä salakavalasta(haisematon) kvht-altistuksesta on kyse. Silloin yksinkertaisesti lääkärin ammattitaito Ei Riitä!
      Testaa:


      Kvht. -altistuneen oiretesti.
      Tämä sivu on päivitetty 30.11.2011

      KVHT-altistusta (=KosteusVaurioHomeidenToksiini-/Kemikaali-altistus) ei voida luotettavasti todentaa yksilötasolla veren IgG/IgE vasta-aineista, eikä ihon Prick-testeillä. KVHT-altistus voidaan todentaa alla olevalla oiretestillä, tai keuhkojen BAL-huuhtelulla. Kun epäillään kosteusvaurio-hometta, voi sen olemassa olon varmistaa kotikonstillakin ja poistaa ensiapuna välitön terveyshaitta. Koska kosteusvaurio-hometta ei välttämättä ole näkyvissä, eikä se välttämättä haise, niin on vielä yksi varma kotikonsti todeta sen olemassa olo........................
      Testi kokonaan linkissä:
      http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/?page_id=96

      Tästä on kyse limakalvoillasi:
      http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/?page_id=19

      Mhb opastus:
      http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/?page_id=67

    • Kivkhbcdhjcdshcudj

      Pojallani on astma (14%). Hän meni astma lääkäriin ja siellä sanottiin että on astma. Kun hän meni siedätys hoitoon sanottiin että ei hänellä mitään astmaa ole. Lääkitys lopetettiin ja kun seuraavan kerran menimme astmalääkäriin astma oli 18%!

    • Huolissaan 100

      Suosittelen että menet astmahoitajalle niin hän tekee testin. En suosittele käyttämään Buventolia sillä se on huono lääke :(.

      (kannattaa menna mielummin yksityiselle kuin terveyskeskukseen, koska terveyskeskus=arvauskeskus

      • Astmainen

        Tuossa olen täysin samaa mieltä, että mielummin yksityiselle lääkärille kuin terveyskeskukseen. Uskosin että saat paremman avun ja alat elää täydemmin. Näin tulen itsekin toimimaan. Liian monta kertaa on vähätelty oireita aj homma muutenkaan ei ole toiminut kuten ois pitänyt.
        Painosta sanoi minullekin, eikä ottanut huomioon juuri hetki sitten ollutta kortisooni kuuria, josta nestettä tuli reilusti kehoon. Muutkin sivuvaikutukset olivat aika kurjia.
        Tuli myös aika asiotonta puhetta, josta kyllä pahoitin mieleni.
        Ajattelin silloin, että joko on todella leipiintynyt lääkäri tai sitten vaan ei halu/ taito riitä.
        Joten on parempi sitten vaikka säästää rahaa ja mennä yksityiselle. Saa paremman palvelun ja asiallista hoitoa sekä varmasti kirjalliset ohjeet omahoitoon ja muutenkin tietoa hoitoon enemmän.

        Älkää antako periksi ja luottakaa itseenne!


    • kokeillut kaikkea

      tällä taas ventoline on tehoton ja buventol toimii jos toimii..sen sijan hoitavista lääkkeistä symbicort kokeilu 2v oli lähes hengenvaarallinen.. sivuoireet ja hengenahistus kovat..jalkavaivat ,lihaskrampit, painajaiset..verisuonet katkeili..katko kävely, kömpelyys.. jalkojen turpoaminen.. olo kamala ..kävely 5m-20m ja olin kuolla ..2v tommosta .. eihän lääkärit usko puheita se oli turhaa ja turhia testejä kokeita tuon takia tehtiin...

      airosolit ei vaan toimi ja ovat tunkkaisia..
      tällä hetkellä buventoli..seretide hoitavana.. toimii ja voin paremmin..fyssikassa enää pieni kuntoutuminen ..nyt pääsee liikkumaan hyvin jo pitkiäkin matkoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2733
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2320
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2080
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1827
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1721
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1705
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1686
    8. 100
      1646
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe