Mitä mieltä uusista kuntamme asioiden päättäjistä?

noeiole

Puhutaan nyt vaihteeksi näistäkin.
Itse en politiikasta paljoa ymmärrä. Mut onnea vaan uudelle kokoonpanolle! Toivotaan et Luvia vielä on jatkossakin olemassa.

45

1080

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Merikapteeni

      Uusita kunnanvaltuustoon päässeistä on vaikea sanoa viellä mitään,mutta miten ihmeessä luvialla on näin paljon kokoomusta kannatavia ihmisiä?Täällähän ei löydy kuin korkeintaan 1-20 ison massikan omistajaa,loput asuvat kotona iskän ja äipän ruokittavina ja leikkivät rikasta.

    • matruusi 1

      Johtuiskohan tuo tänne muuttaneista lestadiolaisista ja vanhojen Luvialais-sukujen sisäsiittoisuudesta ?

    • ..................

      Luvia on Suomen sisäsiittoisin kunta ja juuri siitä syystä tyhmyys onkin Luvialla ennennäkemätöntä.

    • hohhohoh

      Taas joku pettynyt jota kovasti harmittaa. Ei kannata katkeroitua, se vie liikaa energiaa.
      Ei ne ulkosiittoisetkaan, jotka tänne on muuttaneet ja lisääntyneet, aina välttämättä Luviaa ole viisastaneet, päinvastoin. :)

    • IKL 1

      Kyllä muualta tulleista apua on ollut. Porin lentokentän saksalaiset auttoivat sodan aikana, kun omat miehet olivat taistelemassa Pirskerin saaressa. Sodan jälkeen taas auttoivat hävitystä Karjalasta muuttaneet evakot, heidän jälkeläisistään on tullut esm: tohtorismiehiä ja maistereita sekä Poria suuremman kaupungin kaupunginjohtaja.

    • siitossisä

      Eikö tuo sisäsiittosuus juttu ole fakta?jostain muustakin lähteestä olen kuullut,että luvia suomen top5

      • kantaisätön

        Aivan varmasti on faktaa. Kaikkihan täällä sukua ovat. Onneksi tänne on tullut ihan uutta verta viime aikoina.

        Tervehtyminen on alkanut.


    • shukushuku

      Mistä siellä Pirskerin saaressa oikein taisteltiin?
      ja sit asiasta komanteen,
      Ei ne muuallakaan mitään ruudinkeksijöitä ole vaikkei sukua oliskaan. Jos kattoo ja kuuntelee meidän päättäjiä, mitkä on eri puolilta Suomea valittu. Hyvin pyyhkii Suomella, samanlaista sakkia tuntuu olevan, jos joku vähän poikkeaa muista, niin ei välttämättä edukseen.
      Luvialle pitäisi saada jostain kauempaa ja jotain älymystöä että saataisiin jotain fiksua ja uutta.
      Eikä sekään välttämättä huono asia ole vaikka jotain vanhaa suvun haaraa jostain löytyykin.

    • ps.

      konkurssikypsä kylä harminpaikka mutta näin se vaan on.Ei sellasta heimopäälikköä ole joka taikoo rahaa,uusia yrittäjiä pitäisi kosiskella luvialle,tulot ja menot ei nyt ole oikein tasapainossa luvialla.

    • Karjalaiset juuret

      Kukahan tämän konkurssikypsyyden on saanut aikaan, ettei vaan sama porukka joka taas oli pyrkimässä valtuustoon omia etujaan ajamaan ,pari viikkoa sitten. Näyttää olevan että kunta on Luvian suurin työnantaja ja se yhtälö ei pitemmän päälle toimi, varsinkaan jos kunnan omat työntekijät ovat valtuustossa, päättämässä omista asioistaan, jos sattuu olemaan jäävi, ei se mitään on sentään puoluetoveri joka ei sillä kertaa ole jäävi, että näin Luvialla. Täällä tarvitaan työpaikkoja ja verotuloja. Ei kunta elä pelkällä muuttovoitolla, jos muuttajat ovat "perseaukisia" omakotiasujia joilla on velkaa ja palveluja tarvitsevia lapsia yllin kyllin, jotka eivät aikuistuttuaan jää kotikuntaansa yrittämään, vaan muuttavat viran tai työn perässä muualle verojansa maksamaan. Eivät liioin kesäasukkaat Luvian taloutta pelasta, suurin osa asioi Porin marketeissa. Luvian varakkaimmat ja yritteliäimmät ja eniten työllistävat ihmiset taitavat olla Pohjois-Karjalasta Outokummun ja Joensuun seuduilta muuttaneita, heidän kaltaisiaan tarvittaisiin myös valtuustossa ja lautakunnissa näyttämässä mallia Luvialaisille. Tämä porukka on omaisuutensa hankkinut omalla työllään ja muita työllistämallä, ei perimällä tai varastamalla.

    • tttd

      Kukas tää Toroska on?

      • To roska

        No tämä Toroskan "liikemies" on Nakkilasta kotoisin ja täällä Eurassa sai ainakin paljon aikaiseksi. Ajoi meinaan Kiperin alueen siihen jamaan, ettei ikinä enään ko. paikka aukea


    • Karjalaiset juuret

      Sellainen vanha "nahkatukka" vaan, jolla on vuosikymmenten kokemus työnteosta ja vähäisen olen perehtynyt yrittäjyyteenkin. Maatalous tai yritys- tukia en kuitenkaan ole koskaan saanut markkaakaan, puhumattakaan euroista, kunnan "suojatyöpaikkaa" ei ole myöskään tarjottu, johtuiskohan poliittisista mielipide eroista. Ansiosidonnaista on tullut nostettua, mutta olen sen varalta myös itseni "vakuuttanut" ja maksut omasta palkastani maksanut.

    • luViaa

      Mitäs autuutta niis karjalaisis juuris on tääl länsi-Suomes?

    • roots`*

      Karjalaiset juuret tuovat tullessaan lupsakkaan kielenkäytön. Karjalaisissa murteissa ei luvialaisten tapaan pätkitä sanoja, vaikka ei siinäkään vikaa ole. Mutta luonteeltaan karjalaiset ovat yleensä iloisempia ja kepposet aina mielessä. Sinä et sitä välttämättä edes huomaa. Se ei tietysti ole sinun vikasi. Sinusta vaan on tehty, tai tullut sellainen. Sellaisen on toisaalta helppo olla, ei niin paljon murheet paina, kun ei kaikkea ihan ymmärrä.

    • juuret2

      Juu,ihan tunnetusti karjalaisilla iloinen mieli korvaa puuttuvan älyn!

    • juureton

      Itä-Suomesta päin tulleet ovat älykkäitä, iloisia, lupsekkoja ihmisiä. He ovat aina pärjänneet politiikassa esm: Kekkonen, Katainen, Uosukainen, Holkeri, Lipponen, Liikanen, Olli Rehn, ym: paljon muita. Mitenkä on Länsi-Suomen ministereillä, kun eivät saa edes valtatie 8:saa laitettua kuntoon. Menkääpä katsomaan Itä-Suomeen siellä on tiet kunnossa, vaikka ei kulkijoita olisikaan kuin susilaumat. Luvialla taas on jämähdetty "pysähtyneisyyden aikaan" odotetaan vain että Luvian Sahan "messiaat" pelastavat kunnan. Itsellä kun ei ole älyä ja kykyä toimia tehokkaasti, nopeasti, tuottavasti. Itä-Suomessa myös melkein jokaisessa kunnassa on uimahalli-urheilutalo ja mikä parasta nämä laitokset on kustantaneet muut Suomalaiset myös Länsi-Suomalaiset. Että se siitä puuttuvasta älystä ja todennäköisesti muutaman vuoden kuluttua Itä-Suomi on maamme tärkein talousalue Helsingin jälkeen.

      • Juurikasvi

        Hei juureton

        Jos asut luvialla, pistä ihmeessä töpinäksi.


    • näinnonnäpyt

      Ei ihme että täällä on aika pysähtynyt kun pitää kustantaa Itäsuomen tiet ja uimahallit ja urheilutalot . Itsellä kun ei ole älyä ja kykyä hoitaa omia asioitaan, maksatetaan toisilla. Onko se joku kehumisen arvoinen asia. Sudetkin pitää ajaa tänne toisten nurkkiin ulvomaan kun ei niilläkään ole siellä enää ruokaa. Pitäähän heikokompia auttaa kun muuten ei pärjää.
      On noissa edellämainituissa poliitikoissa todella ylpeilemistä, Suomi on katastrofin partaalla kun tollaiset hoitelevat asioitamme. Aikamoisia päsmäreitä ja oman edun kahmijoita.
      En ole ikinä ymmärtänyt karjalaisia ja pohjalaisia, miksi pitää joka asiassa erikseen ilmoittaa olevansa karjalasta tai pohjanmaalta. Tyyliin, että siks kun olen sieltä niin siksi sitä ja siksi tätä. että kyllä mää nyt tällä pohojalaasella luonteella teen siks näin. Ei yleensä muut metelöi, sillä mistäpäin Suomea on. Joka kolkassa on hyvät ja huonot puolensa. Pääasia että yhdessä tehdään parempaa Suomea tasapuolisesti. Ja jos asuu täällä päin Suomea ja on jostain Karjalasta kotoisin niin eikö se kannattaisi hoitaa tiet kuntoon täällä missä tarve on ja itsekin liikkuu, eikä moottoriteitä susille jos ei siellä tarvetta ole, kun nekin on jo tänne rahdattu.
      Nuo eriomaiset päättäjät antaa aina ensin rahat jonnekkin kankkulan kaivoon, ennenkuin sinne missä niitä eniten tarvitaan eli omassa maassa. Meijän ministerit on sen verran lepsuja että annetaan nyt noille, kun siellä on niin kurjaa muutenkin. Liian hyväluontosia. Itte varmaan olette niitä äänestäneet jos, täällä asutte
      Olen samaa mieltä edellisen kanssa että jos täällä asutte ja niin viisaita olette niin ei muuta kun hommiin, älkääkä odottako että sahan messiaat loihtii teillekin ne lystit oltavat. Tehkää itte ja jotain, älkääkä odottako muiden tekevän.

    • Se vaan on niin

      Eihän Luvialla yrittää voi. Täällä teollisuusalueelle on perustuttu hevostalleja, ei sinne muuta teollisuutta mahdu se häiritsee hevosten mielenrauhaa jos kuuluu kolinaa tai outoja ääniä. Hevostallit taas eivät paljon muuta tuota kuin "leveäperseisiä tyttöjä"mutta onhan sekin jotain. Loppu teollisuusalueesta taas on Luvian Sahan hallussa ja käytössä. Uutta sopivaa maata taas ei ole saatavissa, kun omistajat eivät suostu myymään, kun hinnalla jolla muualta voi ostaa puoli kuntaa. Teollisuus sijoittuu hyvien kulkuyhteyksien varrelle, sehän on vuosisatoja vanha totuus ja pätee tänäkin päivänä.

    • luvilai

      Meinasin niistä teollisuushevosista kysellä. Kuulin Ässien pelissä, isoilta pojilta, että Luvialle aiottiin perustaa pellettitehdas, mutta kunnan päättäjät ilmoittivat, että ko me halutaa se hevosaitaus, ni se tontti o niinko varattu.

    • horse man

      Sitten kun minä voitan lotosta täyspotin ostan koko luvian ja teen raja-aitauksen ympäri luviaa ja kasvatan hevosia.

      • man horse

        Hevonen parhaimillaan leivän päällä. Nam!
        Mielellään vielä palvattuna, kylmäsavustettuna, rosvopaistina jne...


    • Se vaan on niin

      Hevosten kasvatus ja ravi tai ratsuhevosten valmennus on ihan OK, mutta ne ei vaan sovi alueelle joka on varattu teollisuuskäyttöön. Jos voitat lotossa vie ne "kaakit" Lemlahdelle, Lankoorinnokan alueelle, Niemenkylän- Viesveden seutuville tai Korvenkylä- Punapakkakin kävisi. Siellä on rauhalliset maastot, vähän autoliikennettä joten työturvallisuuskin on on parempi kun teollisuusalueella valtatie 8 varrella.

    • pavosen heska

      Hevonen on komea eläin, mut että ne joutuu ravaamaan kieli vyön alla, jotain rataa ympäri, ihmisten pelihimojen ja rahan takia. Ei varmaan ole hevosen elämisen tarkoitus. Kärsivätkin kun laahataan jossain kopissa, auton perässä ympäri maata. Raviradan liepeillä ne värjöttävät tuulessa ja sateessa, kura, ja sontavellissä,pienessä aitauksessa. Eläinrääkkäykseltä vaikuttaa.
      On kyllä totta, miks pitää vilkkaan tienvieressä olla kun Luvialla on tilaa temmeltää.

      • Kuvosen Helli

        Se miksi ollaan tien vieressä, on kyllä näiden älyn- jättiläisten ansiota, jotka kuntalaiset taas valitsivat uudelleen sinne kunnanjohtoon. PS: osa jo dementikkoja.


    • Pavon heska

      Vai leweäperseisiä .

    • rantaäijä

      Kaikki o varmaa kuollu, ko o nii hiljast. Tai sit vaa pelkää ettei saa taaskaa lahjoi.

    • ....................

      Ei Luvialaiset malta tietokonetta joka päivä käyttää kuluu liikaa sähköä.

      • nakmo neemo

        Jos et järkevänpää sanomista keksi niin olisikohan parenpi kun sinäkin työtön surkimus pitäisit koneesi kiinni.


    • omatalokin

      Kannattaa silloin tällöin jotain raapustaa, että pysyy nakit vetreinä, ja saamme sinutkin heräämään. Vai on työttömästä tullut jotenkin huono mielestäsi. Missä kerroksessa asut Luvialla.

    • ....................

      nakmo neemolle:

      En muuten pidä! Minulla on kyllä sen verran rahaa että pystyn sähkölaskun maksamaan.

    • hampula

      Toivottavasti saamme hammaslääkärivastaanoton entiselleen. Nyt saa odottaa kuukausikaupalla et pääsee hoitoon, vähän aika sit pääsi melkein samana päivänä jos oli paikka pudonnut tai muuten kolotti.
      Tulee tosi kalliiksi käydä jollakin yksityisellä, eikä sinnekään heti pääse.
      On tuo terveyskeskush-lääkirikin silti kallis, on lisätty jos mitä maksuja yhteen hampaan paikkaukseenkin. Kaikilla ei ole varaa käydä lainkaan.
      Kyllä jokaisella pitäis olla mahdollisuus hampaiden hoitoon, esim samalla hinnalla kun terveyskeskuslääkäriinkin.

    • HammasPaikkanen

      Halvemmaksi tulee kunnollisella yksityisellä käynti. Voi kertalaaki olla vähän hinnakkaampaa, mutta eipä tarvi ravata yhden paikan takia joka kuukausi......

    • jääbä

      Eipä tuolla mikään ole muuttunut. Virkamiehet johtavat ja vievät kuntaa minne tahtovat, poliitikot vikisevät ja pesevät kätensä joka asiasta jos heiltä jotakin kysyy. Omaa etuaan ajavia pien-yrittäjiä ja kunnan työntekijöitä suurin osa, eivätkä osaa edes hävetä tai jäävätä itseään, kun heidän etujaan käsitellään. Mutta eipä se mikään ihme ole kun kaikilla ei ole edes peruskoulu loppuun suoritettu. Sitä saa mitä tilaa, olisko jotain syytä äänestäjissäkin kun moinen meno tuntuu jatkuvan kaudesta toiseen?.

    • Peeeeeeeeeersu

      Sekoomus sielläkin vallassa...eli talous kuralla,niin kuin koko suomessa!!!!!!

    • istutustikku

      Marttilan Mikon puolue on paras. Kunnan akatkin kehuvat, ne jotka eivät ole onnesta pyörtyneet.

      • Pyttypaavo

        Ilmeisesti Luvia on kuitenkin iso kunta. Mikä on em. puolue?

        koittakaa nyt vaan hyväksyä Luvimannet tietty asia. Iso odottaa ja sen jälkeen aukeaa uusi maailma :)


    • höpö höpö

      Voi kun se uusi maailma aukeaisi pian. Tämä vanha kun ei tarjoa muuta, kun köyhyyttä ja työttömyyttä. Isosta joka odottaa en tiedä mitään, mutta ison Ellun tunnen Luvian reiluimpia tyttöjä. Onnea vaan poliittiseen toimintaan, ota niiltä valtuuston "runkkareilta" turhat luulot pois.

    • arbeit macht frei

      Luvian kunnan päättäjiin sopii hyvin vanha "ajopuuteoria" mennään virran mukana ja odotellaan vaan mitä tulemaan pitää.Taitavat jotkut odottaa Kristuksen saapumista taivaasta pelastamaan kunnan talouden. Virkamiehille/työntekijöille tämä sopii mainiosti, heillehän pakkoliitoksessa on taattu viiden vuoden irtisanomisaika ja palkka juoksee vaikka kotiin ilman työvelvoitetta. Jos taas ilman pakkoliitosta saneerataan, lomautetaan, muutetaan työnkuvia ja yhdistetään töitä, se tuntuu kipeästi, se kuuluu normaalin YT menettelyn piiriin. Ei kunnan virkamiehiä/työntekijöitä kunnan talous kiinnosta vaan oma työpaikka, lomat, eläkkeet ja palkka, jotka nykyään ovat huomattavasti paremmat kun vastaavissa töissä yksityisellä sektorilla. Vanha sanonta EI KORPPI KORPIN SILMÄÄ NOKI näyttää pitävän paikkansa sillä osa päättäjistä on kunnan palveluksessa ja osa taas muunlaisessa työsuhteessa joko itse tai lähisuvun kautta. Että näin meillä Luvialla....

    • aksorot

      Kyllä Luvian asiat ovat enenmän kuin huonosti ! Poriin liityminen on aivan varma asia,ketään nimeltä mainitsematta kuuluisi itse ymmärtävän että on epäpätevä henkilö hoitamaan kunnan asioita.Kuntaan pitäisi luoda uusia työpaikkoja mutta sitä ei Luvialla tajuta,verotetaan lisää ja lisää sillä tavalla lähtee loputkin veronmaksajat pois,hyvät persut tarkastakaa rivistöjänne.

      Ei kokoomus hyvä mutta persut vievät Luvian demarien kanssa konkurssiin.

      • kettunen1

        Moi. Sähän varsinainen tietäjä olitkin, jo sillon, oot varmaan edelleen? "varma asia" oli sun mielest Poriin liittyminen. Noh, mites siin nyt niin kävikään? Epäpäteviä varmaan siellä päätöksenteossa oltiin monin osin, kuka missäkin kohtaa, mut tässä ratkasussa järki voitti. Ja tähän on lisättävä se että ylivoimainen enemmistö Luvialaisista tuki syntynyttä ratkaisua.
        Tulevissa vaaleissa säkin varmaan oot ehdolla (meet tietämykses turvin takuulla läpi) ja tuot valon kaikille muille jotka ei mistään mitään ymmärrä.
        Ja niinku aina puskista huudellaan... nimettömänä.
        Mikko Marttila


      • työ.kutsuu.porinsuuntaan

        Moi, tuuliviiri. Onkos tämä sinun vaalimainontaa ? Kyllä nyt kepulaisten kelpaa on suuri kunta ja EU tuet kansallisten lisäksi. Ei tarvii sadosta huolehtia valtio maksaa palkan tuloksesta huolimatta ja Olkiluoto takoo rahaa kunnan investointeihin , ilman sitä oltaiskin Jämijärven tasolla. Mitä sinulle luvattiin kun kepun ryhmään menit , metsän lannoitus palkkioitako vai kotivävyn paikkaa rikkaassa maatalossa ?


    • canis lupus

      Älä höpsi, ei kaksi persua ja viisi demaria Luviaa tuhoa, kyllä siihen tarvitaan ne neljätoista oikeistoporvariakin, kokoomuksen johdolla, sillä heillähän on enemmistö ja sen perusteella valta niin valtuustossa kuin hallituksessakin. Suomen ja sen kuntien, sosiaaliturvan, terveyskeskusten ja hyvinvointivaltion tuhoaminen aloitettiin jo 1987 kun saatiin presidentti Mauno Koiviston runnauksesta Harri Holkerin ja Erkki Liikaisen sinipunahallitus ja vietiin sen johdolla valtio ennennäkemättömään lamaan ja konkurssiin joka maksoi enemmän kuin Suomen käymät sodat Neuvostoliiton kanssa 1900 luvulla. Sama linja näyttää jatkuvan edelleen kokoomuksen johdolla. Ensin Saksan vasallivaltioksi Euroopan Unioniin ja vielä suurempi katastrofi liittyminen Euroon rahaliittoon johon ei yksikään muu pohjoismaa liittynyt ja oikein tekivät se voidaan nähdä nyt vuosien kuluttua liittymisestä historia ei valehtele. Kansanedustajille tekisi hyvää käydä Helsingin Suomenlinnassa ja lukea mitä sen porttiin on kirjoitettu. Suomalainen luota itseesi, äläkä vieraan apuun, vapaasti suomennettuna.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      17
      923
    2. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      47
      799
    3. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      222
      709
    4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      75
      700
    5. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      45
      692
    6. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      33
      660
    7. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      105
      652
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      78
      626
    9. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      34
      589
    10. Olet tyylitajuton

      Ja ruma. En ole ikinä pitänyt ulkonäöstäsi. Et ole minun tyyppiäni millään tavalla. Puheesi on sellaista mongerrusta ett
      Ikävä
      25
      571
    Aihe