narttukissa virtsaa verta

nanja1

Niin, elikäs mulla on vajaa kolme vuotias leikattu narttu jolla on toistuvia virtsatientulehduksia, eli pissaa ihan verta laatikkoon, ei koskaan minnekään muualle, eikä vaikuta kipeältä, syö ja on muuten ihan normi. Eläinlääkäril ollaan käyty ja hän sitä mieltä että johtuisi stressistä, Maisa ei taida tykätä mun koirista, löysin maisalle uuden hyvän kodin, jonne ei kuitenkaan sopeutunut ja palasi kotiin. Nyt on taas verta laatikossa. Jatkuvat antibioottikuurit eivät hyödytä, menettävät tehonsa. Maisa söi juuri kuukausi sitten kuurin, ja nyt taas uusiutunut.

Onko kenelläkään kokemusta, mitä kissan kanssa voisi tehdä? auttaisikohan jokin ruokavalion muutos.

10

1653

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pena 770

      Enpä ymmärrä tuota yhteyttä koiran ja kissasi virtsatietulehduksen välillä?? Enkä sitäkään, että tulehdusta ei saada poistettua lääkinnällä??
      Kannattaisikohan sinun käyttää kisuasi jollain "kunnon" lääkärillä? Ja siellä keskustella myös tuosta ruokavalion vaikutuksesta.

    • kynsikäs

      Jep, käytä kissa kunnon lääkärillä. Pitää tutkia pissanäytteet kunnolla ja varmistaa, että kissalle annettava lääke on oikeaa, sellaista joka tepsii vaivaan. Sitten pitää vielä tutkia kontrollinäytteitä, jotta tulehdus saadaan pois. Onko kissa tarkastettu ultraäänellä tai röntenillä, siltä varalta, että ei ole mitään virtsakiveä tai kasvainta rakossa?
      Ja sitten on vain kissoja, joiden vaivoille ei kertakaikkiaan löydy syytä vaikka kuinka tutkitaan. Esim. stressi voi olla yksi tekiä..
      Mieti asiaa lääkärin kanssa..Kissa saatava kuntoon.

    • kattikertaakaks

      Meidän tyttösellä ollut toi tulehdus muutaman kerran ja aina on lääkitys purrut. Kuivaraksuja jos annat, niin ne pitää olla leikattujen kissojen raksuja. Meillä on ollut nyt oireeton katti, kun vaihdettiin toi kuivaruoka.

    • nanja11

      niih, siis eläinlääkäri arveli että tulehdukset johtuisivat stressistä, jota koirani ilmeisesti aiheuttavat maisalle.

      raksuja en kauheesti syötä, ja silloin kun, niin juuri leikatuille tarkotettuja.

      hmh, taidan varata sitten eri lääkärille ajan ja tarvii tehdä tarkempi tutkimus.

      jatkuvat antibioottikuurit syövät lääkkeen tehoa koska keho kehittää immuniteetin.

      • Maisa hieno tyttö

        Ihan noin kevyesti en uskoisi koirien stressiin.
        Mulla on kissoja ja koira.

        Kyllä todellakin hakisin ensin kaikki tärkeät asiat, eli näyte, verikokeet, ultra munuaisista.

        Minun oma Maisani on tottunut koiraan, eikä stressiä ole. Kai itse näkisit sen, kissan pelon?
        Mun omat kissani on kunkkuja koiran suhteen.

        Jos tulee verta, niin sairaus on ensimmäinen, toinen ja vielä kolmaskin ajatus. Ei stressi.


      • helpostusta

        Stressi laukaisee sairauksia kyllä päälle, muttei ne aiheuta tulehduksia. Tulehdus on bakteeriperäinen, johon ne antibiootit tepsii jos löydetään viljelyllä oikea bakteeri ja sille oikea antibiootti. Stressi voi pitää yllä idiopaattista virtsarakon ongelmaa, eli sellaista johon ei syytä tiedetä. Verisyydelle on aina syy ja usein syy on rakon pinnan vauriot, jos veri on lähtöisin rakosta. Pinnan vaurio taas voi johtua tulehduksesta, kivien hankauksesta, rakon ärsytystilasta tmv.

        Raksut kannattaa jättää kokonaan pois, koska ne imee nestettä jota taas rakon huuhteluun tarvittaisiin enemmän. Märkäruokaa, raakaa lihaa ja riittävästi nestettä potilaalle jolla on virtsarakon tai -teiden ongelmaa. Nestekierto rakossa pitää yllä oikeanlaista ph:ta eikä anna virtsan väkevöityä liikaa -> aiheuttaa tulehdusta ja/tai virtsakiteitä ja -kiviä.

        Turhia antibiootteja ei kannata syöttää, koska niin aiheutetaan antibiooteille resistenttejä bakteerikantoja, joihin ei enää mitkään antibiootit tepsi. Vaan pitää tehdä viljely virtsasta, jotta nähdään onko bakteeria ollenkaan ja jos niin mikä. Sille sitten tehokas antibiootti, riittävän pitkä kuuri ja kuurin jälkeen kontrollinäytteen viljely.

        Cystaid ravintolisä on monelle antanut avun, se ei ole siis lääke, joten voi syöttää huoletta. Sen tarkoitus on lisätä/parantaa rakon limakalvojen kuntoa tai toimintaa.

        Jos lääkäri ei ole tehnyt rakon ultrausta, eikä viljellyt virtsanäytettä sekä määritellyt virtsanäytteestä myös ominaispainoa yms. Ei pelkästään määräämällä antibioottikuurin monikaan kissa saisi apua kuin ehkä hetkellisesti. Jos nuo kaikki on tehty ja kissalla todetaan idiopaattinen kystiitti, on tehtävä muita hoitoja. Tuo nestekierron lisääminen on hyvä kaikille kissoille, myös terveille, se ylläpitää kissan terveyttä. Cystaid käyttöön, ruokavalio muutenkin täysin viljattomaksi ja hiekkalaatikkoasiat kaikkineen kuntoon. Hiekka vaihtoon jos on pellettiä tai kidehiekkaa ja laatikoita lisää. Vaikka kissa tekisikin nyt veripissatkin laatikkoon, voi taustalla olla hiekan huonous kissan mielestä. Joskus käytetään myös mielialalääkkeitä jonkin aikaa, jotta saadaan pissavaivat poistettua. Näissä usein on mukana rakon sulkijalihaksen relaksantteja, joilla pyritään kivuttomaan pissaamiseen. Kipu kun helposti aiheuttaa sulkijalihaksen tahattoman kiristymisen.

        Toivottavasti löydät lääkärin joka paneutuu ongelmaan kunnolla ja saatte apua. Muista vaatia tutkimaan, älä suostu pelkkiin lääkkeisiin "kokeillaan tätä jos se vaikka auttaisi", vaan vaadi tutkimaan, se on sinun oikeutesi asiakkaana.


    • idiopaattinen kystii

      Komppaan ylläolevaa kirjoittajaa.
      Nuorilla kissoilla esiintyvä verinen virtsaaminen on hyvin harvoin bakteerinen aiheuttama tulehdus.Bakteeritulehduksen aihauttamat virtsa-ongelmat nuorella kissalla ovat alle 10% luokkaa.
      Aiheesta löytyy paljon faktatietoa( eri ell asemien omat nettisivut) googlettamalla idiopaattinen kystiitti.
      Jos ja kun kyseessä on idiopaattinen kystiitti,ei antibiootista ole sairauden hoidossa mitään hyötyä.Idiopaattinen kystiitti on sisäkissojen yleisin sairaus.
      Sairaus diagnosioidaan poissulkemalla muut samankaltaisia oireita aiheuttavat sairaudet ( bakteeritulehdus,munuaisaltaantulehdus,virtsakivet-ja kiteet jne..)
      Sairautta hoidetaan (aluksi) kipulääkityksellä ja kissan ruokintaa ( enemmän nestettä sisältäväksi,sisäkissat saavat yleensä nestettä liian vähän) ja kissan elinoloja muuttamalla.
      Eläinlääkärisi on ihan oikeassa siinä, että stressi koirista voi olla oireiden taustalla.Maailmalla on tehty useita tutkinmuksia nimenomaan stressin laukaisemasta idiopaattisesta kystiitistä.Toiset kissat ovat paljon sopeutuvaisempia,eivät välttämättä stressaa koirista .Mikä asia kullekkin kissalle stessiä aiheuttaa on kuitenkin yksilöstä kiinni.Idiopaattisen kystiitin hoito on siinä mielessä hankalaa,että sairauskierre katkeaa ainoastaan kissan elinympäristöä muuttamalla .

    • ragamuffin79

      cystaid-kapselia ehdottaisin itsekin...olisiko mahdollista myös kysyä onko olemassa estolääkityksiä virtsikseen kuten ihmisille on? :) Feliway-haihdutinta voisi kokeilla stressiin...meillä toimi ainakin hyvin kun muutettiin uuteen kotiin aikanaan. Feliwaytä löytyy ihan eläinkaupoista ja apteekeista.

    • khsdfghjkol

      idiopaattinen kystiitti

      • kissamissa

        Jos kissallasi on idiopaattinen kystiitti siihen ainoa lääkitys taitaa olla juuri Cystaid kapselit. Idiopaattinen kystiitti aiheuttaa bakteerittoman tulehduksen joten antibiootti ei auta. Jos eläinlääkärissä on siis varmistunut, että virtsassa ei ole bakteeria niin kokeile Cystaidia ja anna sitä päivittäin ja jatkuvasti.
        On olemassa myös stressiruokia joista saattaa olla apua, kysy eläinlääkäriltä.
        On olemassa lisäravinteitakin tuon Cystaidin lisäksi stressikissoille, kysy niistäkin eläinlääkäriltä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      16
      1216
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1149
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      3
      1149
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe