neulanreikälasit?

neulalasit

Olen netistä lukenut jonkin verran neulanreikälaseista näön parantamisesksi..Onko tällä palstalla joku joka on niitä kokeillut ja saanut tuloksiakin?
Mitä näkösi oli ennen kun aloit käyttämään neulanreikälaseja ja mitä on nytten? kauanko olet käyttänyt ja kuinka ahkerasti?

Olen itse 18-vuotias nuori, näkö noin -3.50 molemmissa silmissä ja olen nyt ehkä pari viikkoa käyttänyt neulanreikälaseja..ehkä jotain edistystä on tapahtunut, mutten osaa tarkaan sanoa sillä en ole olllut vielä näön tarkastuksessa..

Periaatteessa mulle ainakin maalaisjärki sanoo että neulanreikälasit voisivat oikeasti parantaa näön. Niissä ei kuitenkaan ole minkäänlaisia linssejä, vaan reijän ikäänkuin huijaavat silmän rentoutumaan..näin ollen myös lihakset vahvistuvat ja kuvittelisin että samalla tavalla kuin mitä tahansa muuta lihasta treenamalla voisi näkönsäkin saada treenattua kuntoon..

haluaisin kuulla muiden kokemuksia!

34

5864

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lartuska

      Miten mahtaa vaikuttaa kaksois/haamukuviin?

    • itruityuöi

      En usko että toimii meillä miinus näköisillä on liian isot silmät syvyys suunnassa ja väitän ettei kyse ole lihaksista.

    • nokkonen3

      olen jonkin aikaa neuklanreikälaseja käyttänyt minäkin, en vielä osaa sanoa ovatko toimineet sillä vasta muutamia päiviä vaan käyttänyt..
      en yhtään osaa sanoa miten vaikuttaa kaksois/haamukuviin kun ei todellakaan ole vielä paljon kokemusta..

      Vai isot silmät syvyyssuunnassa..ja miksi mielestäsi kyse ei vois olla lihaksista..kauas ja lähelle katsominenhan vaatii eri lihaksilta töitä..ymmärtääkseni..olenko ihan tollo? taidan olla. :D

      onko muilal kokemuksia? haluan ehdottomasti kuulla kaikkien mielipiteen ja kokemukset!

    • nokkaeläin
    • 12345-

      nostan

    • Pyllerö

      ja vielä nostoa, ettei vaan unohdu :P

    • sumusilmä123

      onko jollain vielä kokemusta näistä neulanreikälaseista? kauanko pitää käyttää ennen kun alkaa huomaamaan tuloksia? onko joku parantanut näkönsä kokonaan näillä? :))

    • marjapa

      Ei auta Suomessa neulanreikäsilmälasit, silmäjumppa,voin syöminen tai mustikka mm. Likitaitteisuudessa ei ole kysymys lihastyöstä. Likitaitteisuudessa silmä on liian pitkä taittovoimaansa nähden, ja se korjataan silmään tulevaa valonsädekimppua hajauttamalla(miinuslinssillä), jolloin polttopiste siirtyy verkkokalvolle ja näkee hyvin. Samasta syystä likitaitteisuus lisääntyy kasvuisässä ja kasvupyrähdyksen yhteydessä; liian pitkä silmä kasvaa koko ajan aina vain liian pitemmäksi. Tämä on peritty ominaisuus, aivan kuten pituus yleensä tai korvan muoto, tai käsien pituus mm. Yleensä likitaitteisilla ihmisillä on myös vanhemmillaan tai jommalla kummalla likitaitteiset silmät.

    • > likitaitteisuus lisääntyy kasvuisässä ja kasvupyrähdyksen yhteydessä;
      > liian pitkä silmä kasvaa koko ajan aina vain liian pitemmäksi

      Näin minulle selvitti optikko kouluaikoina ja samaan aikaan koulufysiikassa puhuttiin optiikasta sen verran että ymmärsin todeksi

      Jos ei tätä ensialkuun ymmärrä, katsokoon kameran linssiä kun tarkentaa lähikuvaukseen: lisää pituutta tulee "likinäkökuvaukseen"

    • aapinen2

      nostan!

    • :p.

      Hyvä :)

      • ???

        Ihmettelen aina näitä likinäköisyydestä valittajia ja ihmekonsteja kyseleviä. Eikö silmälasit olekin aivan mahtava keksintö? Oikeanvahvuiset linssit vaan nenälle ja hyvin näkee taas!


      • miksuh1
        ??? kirjoitti:

        Ihmettelen aina näitä likinäköisyydestä valittajia ja ihmekonsteja kyseleviä. Eikö silmälasit olekin aivan mahtava keksintö? Oikeanvahvuiset linssit vaan nenälle ja hyvin näkee taas!

        Ei se kyllä noin yksinkertasta ole. Taittpvikaa voi korjata laseilla, mutta taittovika on vain yksi monista syistä, jotka näköä heikentävät. On olemassa paljon silmäsairauksia ja näkövammoja, joita ei silmälaseilla saa korjattua. Esimerkiksi itselläni kyse ei ole vain taittoviasta, ja mitkään silmälasit eivät pysty näköäni korjaamaan.


    • 15+5

      onhan silmälaseissa positiisisia asioita: NÄKEE!!! :D
      mutta ainakin omalla kohdallani ärsyttää niin paljon urheillessa käyttää laseja ja miúutenkin tuntuu että täytyy koko ajan olla korjaamassa lasien asentoa ja pää tulee kipeksi laseilla katsoessa (onko muillakin tätä?) ja näkökenttä on jotenkin "suppeampi"...
      täytyy laseihin tyytyä kai kun ei uskalla piilolinssejä silmään tunkea..enkä edes onnustu siinä ..yrittänyt olen :(

      • miksuh1

        Jos sulla tulee usein pää kipeöksi silmälaseja käyttäessäsi se on vaema merkki siitä, että sulla on väärän vahvuiset öasit tai sitten linssien muissa ominaisuuksissa on jotain pielessä . Voi tietenkin olla myös, että laseissasi on naarmujs, jotka vaikruttavat silmän tarkentumista. Jokatapauksessa päänsärkyö aiheuttavat silmälasit on syytä vauhtaa uusiin heti kuin mahdollista. Silmien rasittuminen aiheuttaa helposti päänsärkyä. Älä jää odottelemaan, vaan mene silmälääkäriin, jotta saat oikeanlaiset lasit. Mene nimenomaan silmälääkäriin, älä ota laseja oelkän optikon suosituksen perusteella.Optikkojen yhteydessä on usein silmälääjärin vastaanotto. Ja älä osta mitään muutaman euron laseja, koska ne on silkkaa roskaa.

        Jos silmälasisi tahtivat valahtaa alas nenökkö, niin köy iotikolla vaihdattamassa vöhrmmän liukkaat nenötyynyt laseihin. Pehmeät silikonityynyt ei ole yhtä liukkaita kuin kovat muoviset. Kuluessaan silikonityynytkin alkaa luistaa helpommin, eli ne kannattaa sillon vaihtaa. Sankojen korvantaustijen säätäminen optikolla auttaa myls


    • kukkolankieku

      Itsekin joskus etsiskelin netistä tietoa rei'itetyistä "laseista". Teinkin itselleni moiset, ja tuntuivat ihan mielenkiintoisilta. Näkö tuntui aina niiden jälkeen hetken paremmalta. Sitten kuitenkin luin jotain tietoa, että pidemmän päälle ne eivät olisikaan hyvät silmille. Joten lopetin niiden testailemisen. Tiedä sitten mikä on totta.

      Se, että silmät joutuvat tarkentamaan pieneen pisteeseen on varmasti hyvää harjoitusta silmille, mutta onko sitten reikälasit terveellinen keino? Saman harjoituksen voi tehdä ilmankin reikiä, kohdistamalla katseensa aina mahdollisimman pieneen kohtaan näkökentässä, kuin lasersäde.

    • rillitpäässä

      onpas mielenkiintoinen aihe. nostan vielä jospa saataisiin lisää vastaajia? :)

    • mieti sitä

      Silmälaseja käyttäessä silmä on passiivisessa tilassa eli ajan mittaan surkastuu kun se ei tee mitään vaan linssi tekee kaiken työn.

      Itse olen huolissani likinäköisyydestäni ja haluan yrittää kehittää sitä luonnollisin keinoin. Se ei juuri maksa, mutta vaatii työtä ja aikaa. Mikään ei tapahdu hetkessä, joten tuloksia on turha odottaa muutaman päivän jälkeen.

      • Tohveli

        Tulen tekemään silmäjumppaa seuraavan puolen vuoden ajan sekä hyödyntämään neulanreikälaseja. Pistin hetki sitten tilauksen menemään.

        Näkemiseen liittyy moni asia eikä se ole niin yksinkertaista mitä monet teistä täällä julistavat. Silmä on elastinen ja se on kytköksissä lihaksiin. Silmälaseja käyttäessä nämä lihakset surkastuvat ajan mittaan kun eivät ole käytössä. Silmäjumppaa kannattaa tehdä muutenkin kuten myös harrastaa liikuntaa. Jokainen tietää mitä tapahtuu jos jotain lihasryhmää ei käytä. Niin yksinkertaista se on.


      • miksuh1

        > Silmälaseja käyttäessä silmä on passiivisessa tilassa eli ajan mittaan surkastuu kun
        > se ei tee mitään vaan linssi tekee kaiken työn.

        Aivan täyttä hölynpölyä ja huuhaata. Ihmisen silmä tekee jatkuvasti pieniä liikkeitä. ja muosonmuutoksia tarkentuessaan katsottavaan kohteeseen. Näin tapahtuu myös silmälaseja käytettäessä. Silmä ei todellakaan ole passiivinen vaan se trekee ihmisen varsinaisesti edes tiedosrtamatta pieniä liikkeitä.


      • mietityttää
        Tohveli kirjoitti:

        Tulen tekemään silmäjumppaa seuraavan puolen vuoden ajan sekä hyödyntämään neulanreikälaseja. Pistin hetki sitten tilauksen menemään.

        Näkemiseen liittyy moni asia eikä se ole niin yksinkertaista mitä monet teistä täällä julistavat. Silmä on elastinen ja se on kytköksissä lihaksiin. Silmälaseja käyttäessä nämä lihakset surkastuvat ajan mittaan kun eivät ole käytössä. Silmäjumppaa kannattaa tehdä muutenkin kuten myös harrastaa liikuntaa. Jokainen tietää mitä tapahtuu jos jotain lihasryhmää ei käytä. Niin yksinkertaista se on.

        Onko edistystä tapahtunut?


    • silmäjumppaaja

      Minusta optiikot ovat vastuuttomia, koska eivät neuvo asiakkaitaan lepuuttamaan silmiä ja esimerkiksi tekemään silmäjumppaa. Silmäjumppa ylläpitäää silmän kuntoa edes jollain tasolla. Nykyajan ihminen haluaa nopeita välittömiä tuloksia tai muuten ei usko siihen. Kummasti unohdamme, että olemme yksilöllisiä eli kaikki hyvin erilaisia. Tutkimuksilla ei voida vetää suoria johtopäätöksiä ettei joku asia toimisi. Hassua, että turvaudumme aina tutkimuksiin kuin ne olisi kiveen lyötyjä asioita. Evoluutio kehittyy ja tutkimustuloksetkin muuttuvat ajan saatossa.

      Olen tehnyt nyt pari viikkoa silmäjumppaa ja olen alkanut käyttämään vanhoja silmälaseja, joilla näen nykyisin todella hyvin.

    • silmätkuntoon

      millaista silmäjumppaa olet tehnyt?

    • Toivonelätteliä

      Haluaisiko joku kertoa mitä se silmäjumppa sitten tarkalleen on ja miten tätä toimintaa harrastetaan.. :D
      Jos jotakin linkkiä ohjeisiin tai jos nyt joku jotain romaania jaksaa kirjoittaa..

      Neulanreikälaseja en ole koskaan koittanut enkä ennen tätä päivää oikeastaan ole niistä kuullutkaan, mutta päädyin koittamaan ( http://kaisuviikari.com/wordpress/fi/ ) likinäköisenä plus-laseja kun eivät nyt sitä femmaa enempää maksaneet..
      Siis nyt ensimmäistä päivää koitin tunnin tai hiukan alle ja en kyllä voi vielä sanoa että olisin näköni saanut takaisin.. :D muttei kai ihan niin nopeasti ole tarkoitus vaikuttaakaan..

    • nujsuh1

      Minusta kyllä tuntuu, että moiset neulanreikälasit on silkkaa huuhaata. Niillä tuskin taittovikaa tai muutakaan sailmäongelmaa korjataan. Taittoviassahan ei ole kyse silmän lihaksista vaan siitä kuinka silmä taittaa valoa.Taittobikaa korjataan silmälasien linsswillä, veikkaan että linssittömät neulanreikälasit vain rasittavat silmiä kun silmä turhaan yrittää tarkentua jatsottuun kohteeseen. Pahoin pelkään että moisten lasien käyttö voi johtaa jopa näön heikkenemiseen.

    • TarkkaPiste

      NEULANREIKÄLASEIHIN LIITTYVISTÄ RISKEISTÄ:

      Itse en ole etsinyt juurikaan tietoa tästä neulanreikälaseista. En osaa sanoa auttaako se parantamaan näköä vai ei.

      Olen kuitenkin törmännyt väitteisiin, että neulanreikälasit voisi olla näölle haitallinen. Tästäkään en osaa sanoa pitääkö tämä oikeasti paikkaansa vai onko neulanreikälasien käyttö sopivassa määrin turvallista ja hyödyllistä näön parantamisessa. Ennen kuin käyttää neulanreikälaseja, suosittelen tutkimaan tarkemmin, onko siinä riski näkö ongelmiin liittyen vai ei.

      Tässä linkki keskusteluun, jossa aloittajalle ilmeisesti tullut näköön kaksoiskuvia tai vastaavia. (ilmoittamani tiedot keskustelusta voivat olla väärin, sillä en lukenut keskustelua):
      http://www.iblindness.org/community/viewtopic.php?f=7&t=2650



      PLUSLASI MENETELMÄÄN LIITTYVISTÄ RISKEISTÄ:

      Itse en ole etsinyt juurikaan tietoa tästä "pluslasi menetelmästä". En osaa sanoa auttaako se parantamaan näköä vai ei.

      Olen kuitenkin törmännyt väitteisiin, että pluslasi menetelmä voisi olla silmille haitallinen. Tästäkään en osaa sanoa pitääkö tämä oikeasti paikkaansa vai onko pluslasi menetelmä sopivassa määrin turvallista ja hyödyllistä näön parantamisessa. Ilmeisesti sillä on jotkin henkilöt kuitenkin saaneet parannettua näkönsä. Ennen kuin kokeilee pluslasi menetelmää, suosittelen tutkimaan tarkemmin, onko siinä riski, että se olisi haitallista silmille vai ei.

      Tässä jotain linkkejä pluslasi menetelmän mahdollisista riskeistä:

      Allaolevan linkin viestin jälkeisessä viesteissä nimimerkit clarknight ja jiminos keskustelevat pluslasi menetelmälmästä, jonka clarknight sanoo olevan haitallinen ja jiminos sanoo olevan toimiva(ilmeisesti jiminos itse on hyötynyt pluslasi menetelmästä) (ilmoittamani tiedot keskustelusta voivat olla väärin, sillä en lukenut kuin pari viestiä nopeasti):
      clarknight, Posted: Thu Oct 11, 2012 12:19 pm
      http://www.iblindness.org/community/viewtopic.php?f=8&t=2139&p=17920&#p17920

      clarknight, Posted: Tue Nov 13, 2012 6:49 am:
      http://www.iblindness.org/community/viewtopic.php?f=1&t=2646&p=18278&#p18278

      clarknight, Posted: Thu Nov 22, 2012 8:48 am:
      http://www.iblindness.org/community/viewtopic.php?f=7&t=2655&#p18385



      LUONNOLLISEMPI TAPA NÄÖN PARANTAMISEEN; BATES METODI:
      Suosittelen näköään parantaa haluavia tutustumaan Bates metodiin, johon ei vaikuta liittyvän riskejä:
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11274297

    • phg
    • +-0

      Ovat humpuukkia moiset lasit.
      Vain silälääkäri ja optikko voivat määrätä lasit,jotka ovat terveelliset silmille.

      Nuo on samanlaista huijausta kuin rustojauheet tms...

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kyllä reikälasit auttoivat minua parantamaan näkökykyä, etenkin kun siihen lisää muutenkin terveet elintavat. En suostu enää normi laseja käyttämään, olen ollut jo yli 5 vuotta ilman laseja. Reikälasien sangat tuppaa vaan irtoamaan/hajoamaan herkästi..ainakin ne mitä käytin.

    • Anonyymi

      Tavalliset lasit sumentavat näkökykyä entisestään, reikälasit tekevät päinvastoin. Autolla ei varmaan kannata ajaa reikälaseilla, mutta autolla ei kannata ajaa muutenkaan jos omistaa toimivat jalat.

      • Anonyymi

        Niin, eihän tuollaiseen 100 km matkaan kävellen mene kauaakaan, mitä sitä turhaan menisi autolla.


      • Anonyymi

        Jos silmälasit sumentaa näköä, ne on valmistettu väärin ja pitää hankkia paremmat. Optikkoliikkeet vaihtavat tuollaisessa tapauksessa silmälasit oikein mitoitettuihin veloituksetta jos ne sumentavat lasit oli ostettu sieltä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3537
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1650
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe