Kääntöveitset

fdsfsdsfdfsdfsfff

Onko kenelläkään kokemuksia erilaisista kääntöveitsistä? Etsin kohtalaisen pienikokoista kääntöveistä, joka kelpaisi vuolemiseen. Muu käyttö tulisi olemaan lähinnä pussien aukomista, mahdollista risujen katkomista ym.

Haen halvan hintaluokan veistä, mutta toivoisin sen kuitenkin olevan jämäkkä ja turvallinen. Selailin hieman nettiä ja vastaan tuli tuollainen veitsi, joka ainakin tuossa kuvauksessa on hyvä vuolemiseen. Tuossa veitsessä on liner lock -lukitus, josta toivoisin kokemuksia. Onko meinannut tulla terä sormille?

http://www.marttiini.fi/epages/MarttiiniShop.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/MarttiiniShop/Products/920111

Veitsi ei olis kovin runsaalla käytöllä, mutta toisinaan tulee hieman retkeiltyä ja puukko olisi hyvä matkassa. Nimenomaan kääntöveitsi, joka menisi mukavasti taskussa. Olisiko lock back -lukolla varustettu veitsi jämäkämpi ja turvallisempi käyttää? Onko teillä esittää muita veitsiä samassa hintaluokassa. Sen verran turhamainen olen, että veitsen ulkonäöllä on myös minulle merkitystä.

9

3131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Timo The Retkeilijä

      Joulupaketista tuli tuollainen.
      Näppärä taskussa, repussa jne.
      Turvallinen ja luotettava terän lukitus.
      Terä erinomaista laatua, hyvä yleisveitsi. Terä ei ole aaltomainen, jollainen on eimericcalaisissa puukoissa, kun jokainen heidän mielestään pelkästään katkoo köysiä metsässä...

      Kotimainen tuote, jolloin mahd.reklamaatiot helppo hoitaa.
      Halvalla ei hyvää saa - pätee myös puukkoihin.

    • amatttilaisveitsipro

      ensinäkin tuon puukon jo omistan terä 420c ruostumatonta terästä yksi plussa sille mukavan jämäkkä ja painava yksi plussa sillekkin saa koottua paloihin
      meinaan että jos purkaa siin o aikamoinen projekti saada takaisin ja tulee mukavassa boksissa kahvat saa irti ne on visakoivua ja ihan saatanan kaunis veitsi toistin tossa linkin puukossa on kumi muovi kahvat puhuin juuri mfk 2 w http://www.marttiini.fi/epages/MarttiiniShop.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/MarttiiniShop/Products/910111 eli tuosta sama veitsi se kumminkin on

      ja tärkein patti tilanne minkä takia ei kannata ostaa on että terä ei ole kovinkaan terävä eikä siintä mihinkään muutu terottamalla...

      eli en suosittelisi ainakaan vuolemiseen tai mihinkään muuhun kun vitriiniin koska veitsen pitää olla terävä ei siintä vaan menaa mitään muuten tulla.

    • muutama sananen

      Jos terä ei ole terävä, niin veitsi on silloin lähtökohtaisesti käyttökelvotonta roskaa. Kannattaa ostaa aina terävällä, kestävällä ja itse teroitettavissa olevalla terällä varustettu puukko. Taittoveitset ovat muutenkin arvaamattomia, koska terän lukituksen hajotessa se terä on omassa käsivarressa tai pahimmassa tapauksessa päässä silmien välissä pystyssä. Kyseisestä syystä suosin puukoissa kiinteää terää.

    • janetskij

      Juu,puukko mullakin on aina ja sehän on yleistyökalu jos mikä.

      Katkee nakki ja syntyy kiehiset...

      Onnistuu kalan perkuu ja vaikka auton alle jääneen elukan lopettaminen...
      Narut katkeaa ja leipää leikataan....
      Mettään en mene ilman puukkoa ja tikkuja.

      No,on mulla joku Gerberin peruslinkkarikin,mutta lähinnä käytän sitä reissuilla,joilla ei olla niin paljoa metsässä.Maksoi kai aikanaan jotain 60 euroa.Tässä terä lukittuu joten ei ole vaaraa,että nuljahtaa juuri kriittisellä hetkellä.

      Halvoilla linkkareilla harvoin tekee mitään. Syynä se,että terä on niin huonoa metallia että ei pysy terävänä ilman jatkuvaa terottamista.

    • hyödytön lelu

      En oikein näe mitä hyötyä jostain taittoveitsen tyyppisestä lelusta on. Niiden terät ovat yleensä surkeita tekeleitä ja vielä yleensä jollain naurettavalla sahalaidalla varustettuja turhakkeita. Lukitusmekanismit ovat halvoissa taittoleluissa silkkaa roskaa, jolla teloo itsensä kun lukko hajoaa yllärinä. Been there done that!, joten luottakaa kun sanon, että se on ikävä ylläri kun lukko hajoaa. Sattuu taatusti.

      Jos haluaa kunnollisen käyttökelpoisen veitsen niin sitten todella käyttöönsä suunniteltu puukko. Itse vien metsään mukanani aina ihan oikean eräpuukon. Oma valintani on Marttiini vuolujätkä.

      Taittoveitsi on tasan tappamiseen käyvä ja muuten tarpeeton lelu, muuhun siitä ei ole. Teräkulmat ovat usein onnettomia mihinkään järkevään käyttöön.

      Kunnollisia puukkoja vaikka näiden linkkien takaa:

      http://www.ultimathule.fi/product_catalog.php?c=109&gclid=CLno1tCjnLsCFchY3godK3kAog

      http://kalastus.hongkong.fi/fi/haku?searchTerm=Marttiini&cm_mmc=sem1-_-tarvikkeet-tyokalut-puukot-ja-veitset-_-hakusana-yleinen-_-Marttiini puukot&gclid=CO3Yx-WjnLsCFYZa3goddwsAIA

      http://varuste.net/Retkeily- ja partiolaispuukot

      Unohtakaa ne taittoteräiset halparomut, niillä ei tee mitään, jää vain iso haava ja paha mieli.

    • hyötypuukko

      http://varuste.net/Marttiini J%C3%A4tk%C3%A4nvuolu

      Terän pituus 100 mm
      Koko pituus 220 mm

      TERÄ:
      Marttiinin terän raaka-aine Marttiini® -Steel ja terän valmistus- ja viimeistely tekevät siitä partaveitsen terävän. Marttiini-Steel -kromiteräksen kehittäminen on vuosikymmenien kehitystyön tulos.
      Terän karkaisu oikeassa lämpötilassa takaa kestävän ja vahvan terän. Marttiinin kromiteräksen kovuus on 54-56 Rockwellin yksikköä (HRC). Kromiteräksen osuus raaka-aineesta on 13 %, mikä tekee terästä ruosteenkestävän; se kestää jopa suolavettä ja joitain happoja. Alle 54 HRC:n kovuus on liian pieni puukon terälle. Tällainen terä on helppo teroittaa, mutta sen teroituskulma kuluu nopeasti ja terä on liian pehmeä kovaan käyttöön. Jos teräksen kovuus on yli 56 HRC:ä, terä takuulla pysyy terävänä, mutta myös murtuu helpommin. Liian kovan teräksen teroittaminen on joskus jopa mahdotonta ilman ammattimaista teroituskonetta.

      KAHVA:
      Marttiini-kahvat valmistetaan omalla kahvatehtaalla Rovaniemellä.

      Perinteinen suomalaisen puukon kahvamateriaali on visakoivu. Visakoivu kasvaa tietyllä alueella, Suomessa sitä löytyy yleisemmin Keski- ja Itä-Suomesta. Loimukuvioinen visakoivu sopii erinomaisesti puukon kahvamateriaaliksi, koska se on kestävä, kaunis ja sitä on helppo työstää. Kauniskuvioista visakoivua on erittäin vaikea saada, joten sen hinta on korkeampi kuin koivun, toisen suomalaisen perinteisen kahvamateriaalin. Marttiini käyttää materiaalina myös tummasävyistä pähkinä- ja ruusupuuta, jotka ovat kysyttyjä vientimarkkinoilla.

      TUPPI:
      Tupen tehtävänä on suojata puukon terää ja käyttäjäänsä silloin, kun puukko ei ole käytössä. Puukon voi kiinnittää vyöhön tupen ripustuslenkin eli kantimen avulla. Tuppi suunnitellaan puukon käyttötarkoituksen ja muodon mukaan. Pienet yksityiskohdat lisäävät näyttävyyttä, mutta niillä on usein myös käytännön merkitystä. Esimerkiksi useimpien tuppien päässä oleva nahkakappale estää vyöhön kiinnitetyn tupen häiritsevää heiluriliikettä.

      Marttiini-tuotteiden tuppi valmistetaan kasvisparkitusta härännahasta. Nahkavuodat ostetaan lähinnä Italiasta ja Espanjasta. Perinteisen luonnonvaalean nahan lisäksi Marttiini käyttää mustaksi ja ruskeaksi värjättyä nahkaa. Ruskean eri sävyjä on useita.

      Tässä on kaikkia taittoteräromuja paljon parempi kohtuullisen hintaluokan käyttöpuukko. Keikkuu itselläni aina metsässä mukana. Loistopuukko, johon voi aina luottaa ja jonka saa teroitettua takaisin teräänsä aina itse.

    • e-SavonAkka

      Marttiinin Silver carbinox,pieni.

      Ainoa Marttiini,mikä minulla on.
      Pitää aika hyvin terävyytensä ja on kohtalainen vuollakkin.
      Tämän ostin joku vuosi sitten lähinnä matkamuistoksi Kuhmosta,mutta siitä tulikin käyttöpuukko.
      Kahva on kumia,joten ei lipsu märkänäkään kädessä ja kahva on sopivan pieni omiin pieniin käsiini.
      Lakkakahvaisia puukkoja en ole ostanut sen jälkeen kun kerran yritin suolistaa kalaa sellaisella...

      Muitakin puukkoja on ja osa on täys*******.,mutta hintaluokkakaan ei ole ollut kuin noin 20-40 euron tietämissä.Ne on tuolla kenkälaatikossa ja siellä pysyy.

      Puukon pitää olla käteensopiva.
      Puukkoa pitää pyöritellä kädessä ja kokeilla eri asentoja.
      Miettiä käyttötarkoitusta.
      Olen huomannut että jos terän pituus on kovin paljon enemmän kuin omistajansa kämmenenleveys niin siinä kantaa ikäänkuin ylimääräistä rautaa turhaan mukanaan.
      Puukon käyttö rajoittuu aika pitkälle vuolemiseen (kiehiset,sytykkeet) ja makkarapaketin avaamiseen.Kalanperkuu on sekin helpompaa siihen sopivin välinein.
      Kirveet ja korkinavaaja sopivat sitten siihen muuhun....

      Taittoveitsenä minulla on Gerberin muutaman vuoden takainen perusmalli,ilman mitään sahalaitoja.
      Sillä ei vuolla,se on huono puukkoon verrattuna.

      Talvella aion tehdä puukon itse,tosin terä on ostettava kun kerrostalon 8. kerrokseen ei pajaa saa laittaa,eikä tutuillakaan pajaa ole.

      Ostan terän mahdollisesti nyt Tammikuun ekana viikonloppuna.
      Silloin on Helsingissä,Marskissa kansainvälinen Knife Show,josta varmaan saan terän joltakin Suomalaiselta Sepältä ostettua.

      Sen jälkeen taitaa linkkari jäädä eläkkeelle jos tuosta hyvä tulee....

      Näitä pohtii ex-SavonAkka.

    • Anonyymi

      JOOOO . . . kyllä se pienellä kääntöveitsellä vuoleminen onnistuu :)) Sekä risujen katkominenkin heh! heh! Jopa joulukuusen kaataminenkin kunhan ajoissa aloitta. Parasta pistää toimeksi jo heti Juhannuksen jälkeen, että varmasti jouluksi ehtii . . . JA SAA KAADETTUA ! Terveisiä vaan uus avuttomalle. Älä mene uimaan ilman uimarengasta.

      Sanoo evp. jalkaväen kapteeni timppa !

    • Anonyymi

      Sveitsin linkkari Victroninox on paras. Löytyy myös pieniä kokoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8176
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2519
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2233
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1899
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1153
    Aihe