Joulu ahdistaa

joulupukki tuo

Taas kerran joulu lähenee ja samalla ahdistus.
Viimekerralla käydessäni lastenlapsiani tervehtimässä, nuorinmainen 6v.
istutti minut heti sohvalle tutkimaan kanssaan juuri tullutta lelukirjaa.
Tyttö osoitti joka aukeamalta vähintään kaksi lelua, jotka ehdottomasti haluaa.
Hinnaltaan nämä muovihökötykset olivat 50 € molemmin puolin.

Alkoi jo hieman ärsyttää toimenalias sivujen kääntäminen ja sormella osoittaminen; ja sit toi ja toi ja tältä sivulta mä haluunn tän....

Isompi, jo teini ikäinen, ei sen kummemmin kerro lahjatoiveitaan, mutta useana jouluna on tullut kommentteja tyyliin no joo, en mä kyllä tälläisestä tykkää, tai sitten yksinkertaisesti vaan avattuaan lahjan heittää sivuun.

Nyt tulevana jouluna olen työtön mummi ja rahat todella tiukassa, eivätkä tahdo riittää edes elämiseen saati sitten, että pitäisi ostella kalliita lahjoja.

Olen ottanut pojan perheessa asian jo kauttarantain esille, mutta eivät siihen sen kummemmin ota kantaa. Ainoastaa oli kommentti lelukirjan selailun jälkeen;
Ei mummi voi kaikkia osittamisiasi ostaa, ja naurua päälle

Mummi kun ei voisi ostaa yhtään mitään, se on fakta.

Jouluaatoksi täytyy mummi saada ehdottamasti joulupöytään, se kun kuuluu olla niin, mutta todella noloa on sinne raahautua jos ei ole pystynyt lahjan lahjaa hankkimaan.

Viime joulu on vielä elävästi mielessä ostaessani miniälle villasukat ja paidan, niin kommentti oli - voi ziisus, hah hah, mitä mä näillä!

Muuten välit ovat pitkin vuotta normaalit, mutta tämä tuleva joulu tuo taas ahdistuksen.

Haluaisin sitäpäitsi viettää jouluni joiskus ihan itsekseni, mutta se ei sovi jostai syystä?

25

899

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tobias*

      Isovanhempien tehtäviin ei todellakaan kuulu lastenlasten lelu- ja härpäkearsenaalien täydentäminen, vaan kiireetön, läsnäoleva yhdessäolo, rakkauden ja ajan antaminen sekä mielenkiintoinen ajatusten- ja kokemustenvaihto! Joten, jospa lähestyisit Jouluna ihan rauhallisesti joulukukka kainalossa tahi jotain joulupöytään tarkoitettua, perinteistä ja itsetehtyä tuomisina.

      Meillä on myös täysi oikeus omaan Jouluunmme, asiasta voi ja kannattaa avoimesti keskustella, aattorevohkan voi hyvin vaihtaa joulupyhien yhteiseen kahvihetkeen. Leppoisaa Joulunodotusta!

    • joulurauhaa!

      Sanopa mennessäsi, että tällä kertaa ja tulevinakin jouluina lahjana on mummin aikaa.
      Tuo kahvitteluhetki on meillä käytössä. Emme mene minnekään, vaan kuka haluaa, tulee kahville. Saa ruuankin, jos on paikalla.
      Hiukan uusi järjestely se on ja oppimista onkin ruuan määrän vähentämisessä.
      Sisareni kärsii myös jouluhössötyksestä ja käy puurolla ja saunomassa.

      Tärkeintä kai on se varsinainen joulun sanoma, Jeesus syntyi meidän syntiemme sovittajaksi, jotta sen uskova pääsisi taivaaseen Herran luo.
      Jos seurataan niitä alkutapahtumia, niin ei Jeesuskaan vaatinut lahjoja. Hän otti vastaan ne, mitä tuotiin. Tosin olivat kalliita, olihan suuresta Herrasta kyse, vaikka lapsi olikin vasta.

    • Pennitön mummu

      Viestitä nyt ajoissa, että olet vähillä tuloilla. Ensi jouluna säästetään.
      Mistä lapsi muuten tietäisi, että hänen lahjatoiveensa ovat liian kalliit.

      Kysy, missä ne viimevuotiset lahjat ovat. Sano, että niidenkin hinta oli liikaa, ja silloin oli kuitenkin työpaikkakin vielä.

    • joulu ennen ja nyt

      Voit aivan hyvin viedä joko itse neulotut tai myyjäisistä ostetut sukat tai lapaset lapsenlapsillesi. Kääri ne nättiin lahjapaperiin ja laita kaunis hörhelönauha ja osoitekortti mukaan. Vie vanhemmille joulukukka tai suklaarasia tai vaihtoehtona jouluglögiä. Ne ovat ihania joululahjoja - vanhemmat ostakoon ne lasten toivomat lahjat. - Minä olen usein vienyt vielä joko paistetut joulun tähtitortut tai jonkin maustekakun muassani. Minun nuoret perheet antavat arvoa ihan yhtä lailla - pääasia heistä, että mummo on mukana heidän joulussaan.

      ps. Ja vielä aika metkaa kun aikaisemmin nuoret halusivat aina viettää joulun luonamme, koska se tuntuu niin joululta - tällöin ei vielä ollut siunaantunut kuin yksi lapsenlapsi vanhimmalle lapsellemme. Nyt alkaa olla tuota hyörinää ison piirin verran, joten lapset ovat alkaneet valmistaa omaa jouluperinnettä. Mutta kas, kun jokaisen lapsen joulu muistuttaakin niin sitä lapsuudenkodin joulua.

    • No jaa

      Hei, ei tuo 6-vuotias vielä ymmärrä, mitä mikin maksaa-täytyy kai sinun ikäihmisenä se ymmärtää... Lelulehtiä tulee joulun alla useampia ja tuon ikäiset lapset yleensä nyt haluavat "kaikki mahdolliset" ja siihen voi aivan hyvin suhtautua aikuismaisesti-jos haluaa. Kyse ei ole edes huonosta kasvatuksesta, lapset nyt vain ovat tuollaisia tuossa iässä. Vanhemmathan voivat ostaa nuo pari kalliimpaa lelua, jos katsovat tarpeelliseksi, osta sinä vaikka sellainen 13 e ballerinanukke, ei kyllä ole hinnalla pilattu. Halvempaakin löytyy-alle 10 e:n lahjojakin (tsekkasin juuri lelulehden). Voithan toki askarella käpylehmänkin, jos et "muovihökötystä" halua antaa. Tai olla antamatta mitään. Teinille 10 tai 20 e selvää rahaa lahjaksi, kelvannee. Eli hintaa tuli 20-30 e yhteensä, kyllä sen työtönkin pystyy irrottamaan. Jos eivät pidä lahjoista, mitä sitten. Saathan ilmaiset ruoat, jos menet.

      Eikä pakko ole mennä mihinkään, jos ei halua. Etkä selvästi kyllä haluakaan. "Kautta rantain" kun asioistaan kertoo, voi olla, etteivät kaikki tajua, eikä siinä ole mitään pahaa.

      Uhrina se on kyllä niin mukava olla.Kun kukaan ei ymmärrä. Mutta ei se auta eteenpäin.

      Ikävää, että olet työtön, toivottavasti töitä löytyy jatkossa.

    • Mummulan lahjakortti

      Minullapas tämmönen lahjaidea lapsenlapsille:
      LAHJAKORTTI mummolaan.
      Tee omannäköinen kortti (valokuva tai piirustus) jonne kääntöpuolelle "kuponki" jossa teksti esim. tämä lahjakortti oikeuttaa kolme viikonloppuhoitoa mummolaan.
      Omasta mielikuvituksesta kiinni mitä kirjoitat ja lupaat ohjelmaa myöten, mutta uskon että lapsenlapset sekä miniä ovat tyytyväisiä!

      • mummotta

        Johonkin on kadonnut viestini. Sen sisältö oli suunnilleen tämä:

        Lahjakortista ilahtuisi miniä, ehkä jopa lasten isä. Lapset eivät. Hehän eivät ainakaan ihan pieninä vielä ymmärrä olevansa pelkkiä kivirekiä ja kiusankappaleita, joiden poissaolo on vanhemmille lahja ja vierailu isovanhemmille uhraus.
        Lapset kun kuvittelevat, että kun he menevät mummolaan, isovanhemmat ilahtuvat ja omat vanhemmat ikävöivät. Siihen heillä lienee oikeus.
        Ostakaa lapsille vaikkapa muutaman euron värikynät ja piirustuspaperia ja piirrelkää yhdessä heidän kanssaan. Mummo voisi opettaa lapsenlasensa myös kutomaan ja virkkaamaan, ellei oma äiti siihen pysty.


    • mummikka

      Hei vaan ! Täälläkin on yksi mummi, joka ei tosiaankaan aio satsata kovin suuria rahoja penskojen joululahjoihin. Ajatus on kaikkein tärkein ja lasten huomioiminen. Toinen mummi tilailee mahdottomia lahjoja ulkomaita myöten, mutta pikkutyttönen ihastuu yli kaiken minun tekemiin villasukkiin ja lapasiin ja kaikkiin kummitätinsä pikku huomioionosoituksiin. Ei niitä lapsosia rahalla osteta, kyllä niitä rakkkaudella pidetään sydämen lähellä.

      • niin varmaan

        " mutta pikkutyttönen ihastuu yli kaiken minun tekemiin villasukkiin ja lapasiin"

        Ainahan sitä voi itselleen uskotella kaikenlaista ;DDDD


      • jouluntaikaa
        niin varmaan kirjoitti:

        " mutta pikkutyttönen ihastuu yli kaiken minun tekemiin villasukkiin ja lapasiin"

        Ainahan sitä voi itselleen uskotella kaikenlaista ;DDDD

        Näin on.
        Lapset kautta linjan nykyään haluavat vain ja ainoastaan tuotteita, joita TV:ssä mainostetaan tai joita on muilla nähnyt.

        Siinä vaikka kuinka yrität että asenteella ja ajatuksella vain on merkitystä, niin pihalle menee.

        Kyllä siinä on saanut monta kertaa tuntea ja nähdä, kuinka vaatimaton lahja työnnetään sivuun eikä siihen kosketa enää, kun toisesta paketista on revitty esiin superhaluttu muovihökötys tai muuten juuri sillähetkellä muodikas trendi-lelu.

        Kyllä se mummin ja vaarin syli on tärkeä muina aikoina, mutta jouluna on ainoastaan lahjojen määrä ja laatu ainoa seikka mikä kiinnostaa.

        Aika julmaa, vai mitä?


    • äiti ja raha

      Sanokaa mitä sanotte, minun tyttäreni ainakin ovat aina rakastaneet jopa nykyisin muotia olevia itse tehtyjä lapasia. Niitä on tehty kavereillekin lahjaksi. Lahjaksi voi myös leipoa vaikka kakun tai lapselle piparkakkutalon tai ison koristellun piparin, ei paljon maksa. Karkit on aina hyviä lahjoja ja niitäkin saa aika edullisesti viime tipassa.

    • Toinen mummi

      Mummin täytyy toimia sen mukaan, mitä on mahdollisuus. Jos on varoja ostaa voi jonkin pienen toiveen täyttää, mutta ei mummin tarvitse nälkää nähdä joululahhjojen vuoksi.
      Lapset eivät ymmärrä lahjojen arvoa ja niiden maksajan pussin paksuutta, joten itse on ymmärrettävä.
      Tietenkin jokainen mummi ostaisi kauneinta pienille, mutta sekään ei lasta kohtaan ole oikein, hän ei opi ymmärtämään että kaikkea ei elämässä voikaan saada aina.

      Voinet kysäistä mitä pientä voisit laittaa lapsille heidän vanhemmiltaan ja kerro, että sinulla ei ole varoja kuin ihan pieneen muistamiseen.

      Minäkin sain pitkän listan viime vuonna, katsoin sitä ja yhden toiveen toteutin.
      Nykylapset saavat niin hurjia lahjamääriä jo vanhempien ka kummiensa kautta, että on syytä rajoittaa jo ostamista.

      Hyvää Joulua sinulle mummi.

    • kutons

      Tuo lahjakortti mummolaan on sikahyvä idea.

      Ja mieti sitä ihan vakavasti että sanot haoluavasi olla kotonasi jouluna. Oma äitini (nyt 78) aikoinaan ilmoitti ja minusta se tuntui kovin oudolta, mutta sitten tajusin, että hän HALUAA olla itsekseen ilman lasten vouhkaamista, vaikka lapsenlapsistaan tykkääkin. Kaikki ympärille rakennettu jouluhile sieltä täältä saa ihmisen ahdistukseen.
      Muistan aikoinaan 90-luvun alussa miten työttömän joulu (olin lapseton) oli ankea. Juuri aatonaattona vielä sain ilmoituksen etten ollut valittu erääseen työpaikkaan, jota varten kävin psykologisissa testeissä. Jos minun olisi pitänyt lähteä oikeata Lasten Joulua viettämään, niin en olisi ehjänä selvinnyt.

      Vanha äitini on tosi onnellinen kun hänen ei tarvitse könttääntyä mihinkään suuntaan. Hän keittää hyvillä mielen joulupuuron kuulemma, kuuntelee musiikkia, katsoo telkkaria, syö jotain mitä haluaa ja yrittää kuunnella joulun sanomaa hiljaisessa yössä. Ei kaipaa mihinkään hälinäpaikkaan.

      Valmistele asia. Älä anna puhua itseäsi ympäri. Älä näytä marttyyrilta, sinun ei tarvitse selvittää perimmäistä syyt, jos se on rahattomuus. Lyö rumpua mummola-lahjakortista, tee siitä uusiutuva pari kertaa vuodessa. Älä selittele liikaa. Se on sinun päätöksesi ja haluat kokeilla sitä nyt juuri tänä jouluna eikä kenenkään tarvitse loukkaantua. Lastesi on syytä ymmärtää selittää lapsenlapsille, että tämä on hieno valinta ja kokeilu mummilta eikä se ole keneltäkään pois.
      En tiedä ihmisten ikiä, mutta lapset ainaki elävät jouluhuumaa eivätkä liiaksi kiinnitä mihinkään huomiota. Mummin lahja on mummin lahja. Mummikin haluaa joululahjan, jota on tänä vuonna oma, hiljainen joulu ilman härdelliä.

      Lämmintä ja suloista Joulua, mummi. Pysy sanojesi takana jos valitset oman joulusi. Sinä et ole surkimus eikä sinua tarvitse säälitellä tms., jouluvalot valaisevat mielesi kyllä jos haluat sen ottaa vastaan.

    • NEITI NÄPPÄRÄ

      Kaikki pöydän ympärille , istutte yhdessä ja sanot että joululahjoja ei tule.
      Olen työtön ja köyhä.
      Mitä sitten joulun jälkeen syön ja missä asun jos kaiken törsään lahjoihin jotka unohdetaan joulun jälkeen.
      Kukaan ei elätä mummia.
      Jos ei kelpaa , tee oma joulusi.
      Lapset ei ymmärrä rahan arvoa , puhu kunnolla lasten vanhenpien kanssa.

    • joskus mummu kait

      "Aikalahjakortti" on aina hyvä idea. Kenelle tahansa lahjansaajalle ja missä juhlissa tahansa.

      Mutta tuo lelukuvastojen lukeminehan on aina ollut tapana. Omasta lapsuudestani 60 -luvulta muistan, kuinka kaverin kanssa luettiin Anttilan postimyynti luetteloa: joka sivulta sai haluta yhtä tai kahta asiaa. Eikä koskaan mitään tietenkään saatu, eipä traumaa jäänyt. Tai paikallisen osuuskaupan leluhyllyn vieressä manguttiin jotain harveliä .- eipä joulupukki tuonut

      Omat lapset 90 luvulla lukivat lelukuvastoja ja askartelivat niistä lahjalistaa. Jokin asia saattoi toteutuakin, joskus.

      Vielä ei ole lapsen lapsia, mutta ajatus on että: Aina voi toivoa mitä vaan, mutta kaikkea ei saa.

    • maltti ja valtti

      Sepä se - lukeehan mummokin kaiken maailman mainoksia ihanista tavaroista ja tarvikkeista (ja miten turhista) ja useimmiten se jääkin vain kuvien katseluun. Näin ennen joulua niitä esitteitä tursuaa postilaatikosta ylenmäärin. Kyllähän mainoksia voi tutkia - minä ainakin olen utelias katsomaan, mitä krääsää tämä maailma tuottaa. Eihän sitä ole pakko ostaa!

    • oma joulu

      Ei mummin tehtävä ole ostella kasapäin lahjoja. Ymmärsin että miniä oli saanut ne villasukat ja oli nyrpeänä.. Ehkä hän sitten vanhempana tajuaa oman typeryytensä.
      Sellaiselle joka vaan nauraa hohottaa ettei mummi kaikkea voi ostaa kannattaa panna luu kurkkuun ja sanoa suoraan että mummi muuten ei osta mitään koska on työtön ja varaton . Syödäkin pitää ja laskut maksaa..

    • mummo

      Minkähintainen joululahja lapsenlapselle olisi sopiva? Olisiko 25 euron sopiva eläkemummon lahjaksi. Mitä mieltä olette??

      • riippuu määrästä

        Käyn töissä ,mutta lahjansaajia on niin paljon,että en varmaankaan uhraa edes tuota 20 euroa lasta kohden.Annan omille lapsilleni jokaiselle hiukan rahaa lahjaksi,jos on jotain kiinnostavaa jäänyt saamatta,niin sopikoot keskenään mitä ostetaan.


    • ei se puussa kasva

      Riippuu vähän siitä minkä ikäiselle lapsen lapselle. Mielestäni 20€ on ihan riittävä summa.

    • joulu.mu

      Jouluahdistus ja jouluyksinäisyys on yleisempää kuin jouluilo ja joulurauha. Jouluperinteet on itsekkäät ja epäeettiset luonnon, maapallon, possujen, metsien, kaatopaikkojen, yksinäisten, sairaiden ja köyhien kannalta.
      Isovanhemmat voi vihdoin opettaa lapsenlapset nauttimaan aineettomista asioista, vaikka eivät olisikaan osanneet, uskaltaneet tai ehtineet tehdä niin omien lastensa kanssa.

      Köyhänä mummona jätin pois kuusen, kinkun, leivonnat, koristeet, lahjat, ajastaan jälkeenjääneet joulureseptit ja ruokaperinteet, joulumarkkinoiden yhä bulkimmat joulumakeiset, pitkät kassajonotukset ja painavat kantamukset, vihastuneitten joulunvalmistajien kohtaamiset kauppakeskuksissa, kiinalaiset halpalahjamyrkyt, kumariinikanelit, joulukorttikierrätykset ympäri maan jakelukeskuksista toisiin.

      Itsenäistä Rohkeutta jouluunne joulumummosiskot !!! Yksinäisyyttä uhmaten.
      Yksinäisyyskin parempi kuin epäeettinen seuran ostaminen markkinoiden kautta.

    • Loiskahdus

      Hienoa joulu.mu! Olet asian ytimessä.

      Alkuperäiselle ahdistujalle sellainen terveinen, että 6-vuotiaalla on tarve esittää ja selittää häntä kiinnostavat lelut noin yleensä. JOs hän niistä jonkun saa, kuten hyvin todennäköistä on nykyaikana, ei hän välttämättä sen lahjoittajaa tiedä tai ole edes kiinnostunut, jos vanhempansa eivät pidä tapanaan selvittää asiaa että mitä mistäkin osoitteesta lahjaksi tuli.
      Joulupukki ainakin meillä lahjat hommasi ja antoi. Ei tarvitse ahdistua, vaan sanoa että jaha, että tuollaisiakin juttuja on, onpa koreita. Mene mukaan 6-vuotiaan innostukseen, kyllä vähäksi aikaa pystyy siihenkin. Joulu on niin suuri juttu tuonikäiselle. Louille porukoille jo voikin kertoa aikeensa ja mahdollisuutensa jos ovat täyspäisiä.

      Aikoinaan omat lapseni halusivat lelupäivänä viedä lahjaluettelot tarhaan nähtäväksi että mitä kaikkea heillä on mahdollisuus EHKÄ saada. Se riitti heille siinä vaiheessa. Lahjoiksi tuli pari halvempaa leluluettelon tavaraa, jos hyvin kävi eli jos olivat sopivan hintaisia. Selitimme, että ehkä joulupukilla ei joka vuosi ole samoja tavaroita kuin luettelossa tai hän ei ole tonttujen kanssa ehtinyt valmistaa tarpeeksi. Heti kun joulu on ohi niin liika haluaminen alkoi haihtua ja katseet suunnattiin seuraavaan jouluun.

      Älä tee asiasta itsellesi suurta ongelmaa. Anna aikaasi lapsille ja valmistele perhe siihen, että nyt on näin.

      Teini-ikäiselle voi minusta kertoa asian suoraan. Muista sekin, että teinille nyt ei yleensä mikään ole hyvä, paitsi 10 tai 20 e.
      Lapsilla on uskomattoman hyvä empatiakyky ja he näkevät puhutko peetä vai tarkoitatako mitä sanot.

    • mummikka

      Ihan kummallista, että jotkut ajattelee, että pitäisi olla kaikenlaista kallista krääsää lapsille lahjaksi. Kyllähän se lapsi oppii, jos sille opetetaan, että mummi ostaa. Meillä on opetettu, että mummi ostaa sen mitä todella tarvitaan. Tyttäreni on ilmoittanut, että jos ehdin ja jaksan, niin taas villasukat ja lapaset molemmille, niitä tarvitaan aina. Ja ollaan pakettiin jotain muutakin tietenkin laitettu, mutta ei sitä krääsää, mitä toinen mummi tilailee kaikenmaailman hippaloistaan. Ja kyllä minä sen todella koen sydämessäni, miten lapset iloitsevat tekemistäni lahjoista, näkeehän sen jo naamastakin :)) Kyllä se vanhempien kasvatuksesta lähtee, mitä ne pennut vaatii isovanhemmiltaan. Meillä ei ole pula rahasta, mutta me ei haluta käyttää sitä mihinkään turhaan, käytetään lasten ja lastenlasten ja nimenomaan itsemme hyvinvointiin ja nautintoon.

      • Lahjaksi aikaa

        Jos lahjan saaja ei ole lahjoistaan kiitollinen, ei niitä sellaiselle tarvitse antaa.
        Peruskasvatukseen kuuluu kiittää lahjasta ja olla kiitollinen -ainakin kasvokkain. Käsittämätöntä käytöstä aikuiselta ihmiseltä äiti-ihmiseltä.
        Isovanhemmat eivät ole lahjakoneita, omalle lapselleni olen tehnyt sen selväksi.
        Lahjoja ei tarvitse perustella, olkoon mitä tahansa.


    • tavoista

      Itsellä on töitä,mutta kumppanilla ei,joten ilmoitin lapsilleni jo hyvissä ajoin,että lapsenlapset saa lahjaksi jotain pientä ja omatekemää ja oli ihan ok.Jokaisen lapsen vanhemman velvollisuus olisi opettaa jälkikasvulleen jonkin sortin kiitollisuutta ja yleensä kait tapana on kiittää,vaikka lahja ei niin mieleinen edes olisi.
      Kyllä meillä ainakin lapsena opetettiin,että lahjasta kiitetään,eikä tullut kuuloonkaan että olisi ruvettu kommentoimaan ziisus,en tätä halunnut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1405
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1127
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      84
      957
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      857
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      79
      807
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      733
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      723
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe