KAHVIPIRTTI 70 / 2012

Huomenta pimeydestä ja röntsä kelistä.
Yksi aste pakkasen puolella ja tienoot ohuen lumikerroksen alla.
Oli aika taas siirtää pirtti uuteen alkuun ja puhdas päiväkirja pöydälle laittaa.
Sitkeänä aloitimme kymmenennen vuoden, juhlia ei pidetty, mutta jos ensi vuouden syksyyn eletään, sitten juhlitaan;)D

Tähän pimeyteen haluan hieman värillä piristää ja hennon rosan väriset ohuet verhot laitan ikkunoihin ja samaa sävyä tummempana myös pöytiin liinoiksi.
Paksut kynttilät tummaa roosaa vielä pöydille, kukkasina nyt valkeat miniruusut, lumen tuloa ennustamaan.
Rahkakerma täytteinen kakku, vadelmin koristettuna kahvin kera, eikös kelpaa astua pirttiin.
Kissat ja kaulin puettu myös samoin rosa värein, hyvin sulosen näköisinä kissat istuu, odottaa kermatilkkaa ja kaulin hymyilee tervetulo hymyin.

Palstalla sama meininki, no miksikäs se muuttuisi, parannusta on odotettu, samoin palstan kuivumista, kumpaakaan ei ole tapahtunut.
Edelleen nelisenkymmentä aloitusta, hyviä, huonoja, enpä ota kantaa, kaikki kuitenkin sivua täyttävät.
Siihen joukkoon yksi pirtti hyvin mahtuu, ei huolta kenellekään aiheuta, vaikka joskus paheksutaankin tämän olemassa oloa.
Jos kaikissa ketjuissa näin rauhaisasti keskusteltaisiin, voisi väliin jo muunlaista kaivata, mutta eihän tämän veroista olekkaan kuin yksi, tänne voi tulla rauhoittumaan ja lataamaan akkuja, ehkä sitten tulta ja tulikiveä ulos antamaan.
No leikkiä, toivotaan koko palstalle sopuisaa mielipiteiden vaihtoa, ja unohdetaan henkilöön menevät loukkaukset.
Asiat olkoon erilaisten mielipiteiden pääasiana, jätetään kirjoittajan persoona taka-alalle.
Eipä nämä toivomukset taida kovin kauas kantaa, joten jääköön, sopuisaa ilmapiiriä pirtissä jatkamme.

Tulkaa nyt uuteen pirttiin viesti jättämään, kahvit nauttimaan ja mieli vastaanottavaiseksi päivään tulevaan, olkoon se onnellinen.
Tervetuloa vanhat ja uudet kirjoittajat, nurkkakaappi hyvin varustettuna, kiitos Latelle, sieltä voi käydä vaikka unilääkettä joskus ottaa.

210

889

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sydämelliset ansaitut onnittelut Kahvipirtille ja Skillanille. Rauhassa tänne voi sepustuksensa kirjoittaa pelkäämättä että mitä taas niskaan sataa.
      Ehdinkin kerrakin ihan ensimmäisenä puhtaaseen roosasävyiseen pirttiin tulla, kun satuin normaalia aikaisemmin heräämään.
      Utelias oli netistä katsomaan USA:n pr.vaalitulosta. Onnea Obamalle! Hyvä on kun valittiin, minusta hän on rauhaa rakastava mies, ja se on tärkeää globaalisti

      ps. hyvä kun ylläpito sai taas tuon tyhjätilahäiriön palstalta korjattua, eiks' niin muori?

      • Kirjansa lukenut

        Vai rauhaa rakastava mies?
        Et sitten seuraa maailman menoa ollenkaan. Palkkamurhaajillaan tapattanut jo kymmeniä tuhansia ihmisiä ja tahti ei kun kiihtyy. Omia kansalaisiaankin keskitysleireillä omassa maassaan, vaikkakin suurin osa leireistä lienee vielä tyhjillään.
        Antikristus tai hänen profeettansa Obama on! Raamatun antamat kuvaukset viittaavat siihen, että itse Antikristus hän on. Pianpa sen näette itsekin ellei ihan pahasti dementia ala jylläämään.


    • Ramoona*

      Mikäs on juhliessa Obaman voittoa tyylikkäässä kahvilassa, vadelmat kakun päällä toistavat harkittua värimaailmaa. Valkeat kukat ovat minunkin mieleeni, vaikka kaikki kukat ovatkin toinen toistaan hurmaavampia väreiltäänkin. Ensimmäiseksi adventiksi ostan valkean jouluruusun ja hyasintitkin ovat kauneimpia valkoisina. Hyödän valkeita tasetteja ja joskus kielojakin, aina ei ajoitus jouluksi onnistu, mutta eipä haittaa. Amaryllikset tahtovat itsekasvatettuina venyä varsiltaan ylipitkiksi, usein leikkaankin maljakkoon ja pitkään säilyvät siinäkin. Isänpäiväksi ostan varmaan jotain voimakkaan punaista, sidotutan tutulla kukkakauppiaalla kimpun, hänellä on aina yllättätyksiä kimpuissaan, erilaisia heiniä, marjoja, kuivattuja hedelmiä, kanelitankoja ym. hauskaa ja tuoksuvaa.

      Juodaan nyt Obaman onnittelukahvit, on syytä onnitella myös amerikkalaisia. Obama on rauhan mies, onneksi koko maailmalle, ja toivottavasti uudistukset jatkuvat hyvässä hengessä siellä valtameren takana.Onkohan ensimmäinen kerta, kun sama mies tuli toiseen kertaan peräkkin valituksi ? On kai ennenkin muutama ollut kaksi kertaa, mutta ei peräkkäisinä kausina.

      Täällä ollaan vähän plussan puolella, selkeä taivas ja kuun valossa postin hain. Sonnustaudun tänään eläköityneiden työkaverien kuukausitreffeille kahvilaan. Joukko lisääntyy joka vuosi, oltiin tiivis työyhteisö ja pidetään näin yhtä vieläkin.

      • Late Vaan*

        Onnea vaan uudelle pirtille. On onni että meillä on Skillan emäntänä on hauska tulla aina pirttiin, siellä on aina niin kodikasta.
        Täytyy myös onnitella Obamaa jatkokaudesta, eihän siellä helppo ole hallita kun valta jakautuu ylä ja alahuoneessa täytyisi olla malemmat kammrit hallussa. Voihan se olla ettei mikään muutu, täytyy kuitenkin sanoa, Jotain tarttis tehdä.
        Täältä pirtistähän saa nyt hyvät kahvit ja voi nostaa maljan Obaman kunniaksi!
        Pirtissä elämä jatkuu samaan malliin, mikään ei muutu, tulkaa kaikki entiset ja uudet asiakkaat kertomaan asioistanne ja huolistanne, täällä saa rauhassa keskustella.
        Vanha tuttu Late Vaan.


    • Hintriika*

      Aukaisin aamulla telkkarin, Mitt Romney saapui juuri lavalle ja aloitti puheen. Sydämeni muljahti, noinko siinä kävi! Onneksi se olikin vain häviäjän puhe. Tuli heti paljon turvallisempi olo. Ymmärrän, ettei kukaan voi tehdä ihmeitä sellaisessa maassa kuin Yhdysvallat, Mutta uskon, että Barack Obaman teoissa ja pyrkimyksissä on plusmerkkejä, kun sillä toisella lähes vain miinusmerkkejä.

      Sää on harmaa, mittari aavistuksen plussalla. Ohjelmassa uimahallin vesijumppa (siitä en missaa, vaikka mikä olisi) ja illalla laululyriikka. Illlalla läksyntekoa. Siinäpä se tämä vierähtää.

      Lapsikin jatkaa hommiaan Kemissä, mutta onneksi ei tarvitse enää majoittaa, on vuokrannut asuntoauton, kun rakennusurakka kestää useamman viikon. Eilen illalla kävi suihkussa ja kysyi, saako käydä toistekin. No saa.

      En minä mitään uutta brändäystä tarvitse (kuten "ym" ehdotti), sama vanha ja patalaiska laty! Kyllähän minä näitä opiskeluhommia ja kaikenlaisia värkkäämisiä teen innolla, mutta huushollihommat ovat aina vain yhtä tervanjuontia. Silmämääräisesti koti on kohtuullisen siistin näköinen. Tuskin vieras täällä erityisen moitittavaa huomaa, mutta en minä mitään suursiivouksia pidä. Muitakin siivouksia vasta sitten, kun alkaa itseä häiritä. Mutta tämä on minun kotini, ja minä olen yksinvaltias täällä!

      Jahah, nyt ehtisi hetken tehdä jotakin (muuta kuin kotihommia), ennen kuin noutaja saapuu, sinne uimaan nimittäin. Toivottavasti lopullinen noutaja pysyy vielä loitolla.

      Niin ja - hieno on pirtti taas! Kelpaa täällä vierailla.

    • hevat

      Heipä hei!Juuri uunista vetäsin mustikka piirakan ja jossain välissä räntäsateesta huolimatta ,juoksen sinne meidän yhteiselle pirtille tuomaan sitä. Sukuni sanoi kun oli marja-aika miksi niin paljon keräät,mutta kylläpä näkyy maistuvan ,kun piipahtavat.Surullista siinä mielessä ,kun vehnäjauhoa ei meidän huushollissa pidetä
      pullataikinaan en sitä tee,mut kehuu retostavat silti ,vaikka maissi-peruna.kaurahiutaleesta pohja onkin. Itse arvostan sitä ravinto rikkaampana.
      Kiitos SKILLA kun jaksat uutta pirttiänmme ylläpitää. Joskus olen ajatellut,että vaikka olisit välillä lomalla,Suosittelisin LATEA toiseksi,et olisi niin sidottu. Tämä
      vain minun mielipiteitäni. Liekkö taas mäntysuovalla hetan kieli voideltu..

    • n:23

      Voeppa olla!

      • Eikös se kieli pestä mäntysuovalla- voitelu tapahtuu jollain muulla.
        Ainakin ennen , voep olla että siinäkin asiassa on mualima heittänt kuperkeikkoo.
        Kaunista on taas pirtissä ja kiitoksen paikka emännälle.
        On kermakakut ja mustikkapiirakat tarjolla, jo passaa pirtissä käväistä.

        Ulkona ns. pääkallokeli, niin oli liukasta. Autolla olisi taas ollut helpompi pysyä pystyssä. Siinä ei vaan saa tuota tarpeellista liikuntaa.

        Hyvä oli Obaman valinta. Kovasti hän yritti laittaa terveysasioita ja lakia kuntoon. Kovasta vastustuksesta huolimatta jotain saikin aikaiseksi. Muutenkin retuperällä olevia maan asioita yrittää parantaa ja ainakin panostaa niihin.
        Siis ansaitsee suuret Onnittelut ! ONNEA !

        Obaman ja uuden pirtin kunniaksi, telläydyn nurkkakaappiin etsimään tilanteeseen sopivaa juomaa-
        Ensin kahvit herkkujen kanssa sitten jalommat juomat, senhän jo sanoinkin ,miksi.
        Senkin vielä sanon että nyt kone toimii nopeasti kuin ajatus ikään. Kun tuossa välillä hidasteli.
        Eilen kyllä tyhjensin selaimen kaikki välimuistit ja evästeet - olisko silläkin osuutta asiaan. Varsinkin nettipankissa aina muistuttavat tuosta välimuistin tyhjentämisestä, joka pitäisi aina välillä tehdä.
        Minun on annettu ymmärtää, että kone takertelee enemmän ,ellei niitä välillä tyhjennä. Lienenkö hakoteillä, no tärkeintä että nopeasti toimii. Mukavaa iltaa kaikille.


      • sitroen.
        meri-kukka98 kirjoitti:

        Eikös se kieli pestä mäntysuovalla- voitelu tapahtuu jollain muulla.
        Ainakin ennen , voep olla että siinäkin asiassa on mualima heittänt kuperkeikkoo.
        Kaunista on taas pirtissä ja kiitoksen paikka emännälle.
        On kermakakut ja mustikkapiirakat tarjolla, jo passaa pirtissä käväistä.

        Ulkona ns. pääkallokeli, niin oli liukasta. Autolla olisi taas ollut helpompi pysyä pystyssä. Siinä ei vaan saa tuota tarpeellista liikuntaa.

        Hyvä oli Obaman valinta. Kovasti hän yritti laittaa terveysasioita ja lakia kuntoon. Kovasta vastustuksesta huolimatta jotain saikin aikaiseksi. Muutenkin retuperällä olevia maan asioita yrittää parantaa ja ainakin panostaa niihin.
        Siis ansaitsee suuret Onnittelut ! ONNEA !

        Obaman ja uuden pirtin kunniaksi, telläydyn nurkkakaappiin etsimään tilanteeseen sopivaa juomaa-
        Ensin kahvit herkkujen kanssa sitten jalommat juomat, senhän jo sanoinkin ,miksi.
        Senkin vielä sanon että nyt kone toimii nopeasti kuin ajatus ikään. Kun tuossa välillä hidasteli.
        Eilen kyllä tyhjensin selaimen kaikki välimuistit ja evästeet - olisko silläkin osuutta asiaan. Varsinkin nettipankissa aina muistuttavat tuosta välimuistin tyhjentämisestä, joka pitäisi aina välillä tehdä.
        Minun on annettu ymmärtää, että kone takertelee enemmän ,ellei niitä välillä tyhjennä. Lienenkö hakoteillä, no tärkeintä että nopeasti toimii. Mukavaa iltaa kaikille.

        "Kovasti hän yritti laittaa terveysasioita ja lakia kuntoon."
        Tiedätkös, mitä kaikkea ne Obaman "terveysasiat" ovat?
        Tuossa yksi kirjoitus, on niitä ollut muuallakin: http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2012/11/yhdysvalloissa-siirrytaan-sirutuksen.html
        Sirutuksesta on tehty päätös Suomessakin viime syyskuussa. En viitsi kaivaa lähdettä esiin.

        Tietokoneeseen kannattaisi asentaa CCleaner ja ajaa se vaikka päivittäin. Poistaa turhaa roskaa, joka hidastaa konetta. Netistä löytyy CCleaner.


    • Ehtoota.

      Kiitos Skilanille,pirtti ontosj uppeena tuas;)
      Nuo kissat ja kaulin myös,en aina muista kissoja.

      Yhdyn Katleijaan kiitoksista ylläpidolle,kaekki pello0 tuas hyvi
      Vaekka tuolla leobardien pesälle en pääsekään ,ulkokuvat näkyy vaan ei pesän kuvaa,häkkyrä pyöri,pyörii vaan .
      se ei ole kyllä ylläpidon vika varmaan.

      Kävin minä tänään taas markkinoilla ja toin sen rinkelin tännekin,pistäkää poskeen;)
      HYvä oli ilma,vaan tuuli turkasen kylymää.
      Pitäähän minun jostain päästä marmattamaan;)))

      no näkyillään...

    • Heippa hei.

      Onnea uudelle pirtille. Satuin kerrankin tulemaan hyvään aikaan, niin paljon maistuvia leivonnaisia, hhhrrrrmmm: mie tykkään ja piski kans, aah kakkua ja piirakkaa, rinkeliä. Kelpaa meijän pirtissä piipahtaa.

      Mahoton tuuli tuivertaa ikkunan takana, se ryskii ja naukuu. Aamupuolella heräsin, mitä lie kello ollut, kun säleverhon takana mellasti tuulituiveroinen. Nukuin välillä ja taas havahduin ikkunan rytinään. Pittää vissiin mennä yöksi sulhon viereen, jospa tuiveroinen ei siellä mellasta....

      Pitää lähtee kästyön pariin, sukka on melkein valmis.

      Hei hei

    • muorille

      Tämmöisen vastauksen sain eiliseen viestiini ylläpidolta häiriöstä.
      "Hei,
      Kiitos yhteydenotostasi.
      Tiedossamme ei ole yleistä ongelmaa ja tästä syystä vaikuttaa, että häiriötilanne on paikallinen.
      Suosittelen tekemään seuraavat toimenpiteet, jotka ovat usein korjanneet vastaavan ongelman.
      Tyhjennä selaimesi välimuisti ja historiatiedot.
      Kokeile toistuuko ongelma toisella selaimella tai internet- yhteydellä.
      Mikäli ongelma ei poistu tai jatkuu otathan uudelleen yhteyttä.
      Ystävällisin terveisin,
      Suomi 24:n käyttäjätuki"

      Ongelmahan tuli sekä poistui minun mitään kommervenkkejä tekemättä, niin ja sinunkin.

    • Hei Katleija.

      Todella ongelma on mennyt menojaan;)

      Mikä ihmeen välimuisti??
      Tässä näät oikein tumpelon.

      välikö tuolla nyt pelittää taas;)

    • tulenlieskat***

      Hyvää alku yötä ja mukavan letkeää torstaipäivää. kaikille.

      Onpa pirtti tosi upea ja viihtyisä. Pöydälläkin vaikka mitä, mutta eikös yö syöminen lihota.
      Hmm, en voi olla maistelematta ja kahvikin on vielä ja kuumaa. Kiitos pöydän antimista. Kiitos. Toin kyäkin pöyrälle raparperipiirakkaa, leivoin alkuillasta. Seon siinä muavikuvun alla.Toin myös kahffeepaketin, sitä kummiskin kuluu aikalailla.
      Nymmää si toivottelen oikee mukavaa kahfeehetkee kaikille. Terkkuja Tulenlieskat

    • Aikaista huomenta, mikähän kun ei nukuta.
      Tälläinen olen, kun on johonkin meno aikaisin, levottomasti nukun., myyjäisiin siis tänään.
      Meillä on talvi, maa valkoisena, lämintä tai kylmää, nollassa on.
      Eilisen päivää räntää satoi ja niin tiuhaan tuli, että talveksi asti.

      Obamalle onnittelut, niitä hän varmaan tarvitsee jatkoa ajatellen.
      Parannuksia on aikaan saanut, mutta paljon on tehtävä tässä maassa, mistä mallia pyrimme ottamaan, niin hyvässä kuin pahassa.
      Olemme niin nuori kansana vielä, että matkimista muualta on tullut tavaksi etsiä, nuo vieraskieliset toiminimet näin äkkiä mieleen tulee.
      Elämme suomessa, miksi ei kelpaa supisuomalaiset nimet näihin meidän liike ja muuhun kaupalliseen toimija kuntaan.
      Monasti joku uusi yritys aloittaa, nimen perusteella ei näin kieliä taitamaton heti ymmärrä mistä on kysymys, pitääkö kaupan vuoksi olla maailmalla tutummalta tuntuva nimi, tyhmänä kyselen.
      Olen niin vanhan kansan ihminen, että ylpeä olen suomalaisuudestani.
      Kuuntelin jossakin ohjelmassa miten eräs piispamme puhiui kansasta vieraastuneesta kielestä, totta, täytyy aika mittava sanasto tuntea, että kaiken tietää, tarkoituksen ymmärtää.
      Muistan mieheni aina sanoneen, esimerkiksi sivistyssanat on hyvä tietää, mutta harkiten niitä käyttää, aina saattaa olla joku sellainen, joka ei niitä kaikkia ymmärrä.
      Kielitaito on rikkaus ja hyvä taitaa, mutta elämme suomessa, kyllä täällä pitäisi tällä kielellä pärjätä, ja myös sanottava ymmärtää.
      No tulipas nyt taas juttua;)

      Mistäs ongelmista te puhuttekaan tämän Suomi24 tiimoilta, minä en tietenkään ole huomannut mitään poikkeavaa?
      Minä tuolta työkaluista poistan jotakin, mutta välimuistia en muista poistaneeni,evästeet,sivuhistorian ja jotain muuta, en muista, riittäneekö tämä poistoiksi?
      Minä luulen että tämä" patalaiska laty" vaan puhuu ja siivoa kumminkin sen mitä toisetkin, ehkä sitä vaan tulee turhaa puhetta tuosta siivouksesta minultakin, kohtuus riittää..
      Tarmokas nainen kuitenkin olet.

      Minä en saa noita "piilossa" olleita amarylliksiä uuteen kukkaan, aina yhtä laihoin tuloksin yritän, lehtiä vaan tekevät.
      Jouluruusun kyllä tänä jouluna ostan, en sitä aiemmin ole hankkinut.

      Kyllä meri-kukka muistat oikein, silloin alussa uhkasin pestä kaikkien suut mäntysuovalla, jos rumia pirtissä puhuvat, eipä ole moista tarvinnut tehdä;)
      En muista olenko uupumuksesta puhunut, tämän aamuisen jutustelun kyllä ihan halusta teen, saanpahan purkaa yksin asuvan tarvetta puhumiseen;)
      Voihan olla, että joillakin ihan surku tulee, kun aina vaan aamuisin saarnaan tyhmiä juttuja;)

      Tulenlieskat aina tuomisilla muistaa, tottahan se on kahvi on hinnoissaan, hyvä että noita leivonnaisia tuotte, minulta meinaa usein unohtua.
      Kyllä se turva sulhosta löytyy wiividear, joskin eihän tuulessa mitään pelättävää täällä meillä ole, harvoin tuhoja ainakaan kaupngissa tekee, nuo metsätuhot on asia erikseen.
      Taitaa se mieli sinne sulhon kainaloon tehdä muulloinkin, tuuli vaan tekosyynä;)
      Silitä piskiä puolestani, sulhoakin;)

      Jokohan pitäisi lopettaa, kyllä tätä vielä lisää olisi, mutta säälin loppuun asti yrittäviä lukijoita;)
      Oikein mukavaa torstai päivää, minä käsitöitäni yritän kaupata.
      .

      • Talvimaisemalta näyttää- oikeastaan puut ovat kauniita juuri nyt. Kevyet valkoiset lumiharsot oksilla. kummaa kyllä, pihlajan marjat häämöttävät vielä lumen alta. Ei vielä ole ollut linnuilla puutosta ruuasta. Joku päivä tulee suuri tilhiparvi ja yks, kaks, marjat ovat tipotiessään. Menneet ns.parempiin suihin.
        Seuraava tuulen vire vie myös lumet oksilta.

        Ollut oikein teho aamu.kun itse pääsee kehumaan.....
        Pyykin pesun välissä juostu sairaalassa rtg kuvissa. (sieltä annettu aika) Tuo kontrollikuvaus nääs.
        Mikähän kirjoittamaton laki se on että usein sattuu samalle päivälle ellei ihan samalle ajalle monta asiaa.
        Joskus pitäisi olla kolmessa paikassa yhtäaikaa.
        Varaminä olisi hyvä keksintö- taitaa toimia vaan täällä netissä muttei muualla.
        Pirttiin tulon voi sentään paremin valita kun itselle sopii.

        Kyllähän suomi on sen verran kansainvälistynyt, että nuoremman väen olisi hyvä osata muutakin kuin suomee ja savvoo. Ja osaavatkin . Kohta samaa eurooppaa ollaan. Työpaikatkin alkavat olla ympäri eurooppaa ellei edempänä. Kiinassa. Joskus kotikaupungin kaduilla kuulee enemmän kaikkea muuta kuin suomea. Jopa saksaa, eglantia, ja paljon venäjää. Kuten kaupoissakin.

        Lääkäritkin ovat ulkomaisia, samoin kohta hoitajat virosta ja filippiineiltä (näin aluksi).Tai sitten valelääkäreitä, no nyt loputan mutta tottahan nämä ovat !

        Mutta eletään me mummut ja vaarit vaan kuten ennenkin, minkä kukkaron nyörit antaa jälkeen. Siinä se raja tulee vastaan, kun tyhjästä on paha nyhjästä. Terveys olisi tärkeintä, muusta viis.
        Saisi kodissaan syödä muuta kuin eilen näytettyä "vesivelliä vanhuksille".

        Valoisaa päivää kaikille. Pirtti on pullollaan herkkuja. Leikkaan palasen raparperipiirakkaa ja syön kotiin juostessa. Hyvvee on ,kiitos.


    • Kiireitä olen saanut tehtyä, vaikka ei olisi tarvettakaan. Tarpeelliseksi olen luokitellut hyvät yöunet, johon on kyllä luontainen "lahjakkuuteni", sekä vähintäin tunnin päivänokoset, marketissa kipaisu ja kävelylenkki. Lisäksi tietysti aika murkinalle, joka on pakollinen jos meinaa tallustamista jatkaa. Siinäpä ne ja loppu hyvin sekalaista, harkinnan varaista ajan tuhlaamista. Näistä voin jo sotkea itseni kiireisiin.

      Buktiikkien vieraskieliset nimet ovat kyllä ärsyttäneet, joskus huvittaneetkin. Onhan se olevinansa hienoa olla kyltti sellaisissa korpikylissäkin, joihin tuskin ulkomaalaisia eksyy. No itärajan pinnassa kyllä liikkuu paljon venäläisiä ja pitäähän heille valikoimista ilmoitella. Olen sitä reittiä Kiteeltä lähtien usein vaihtelun vuoksi mökilleni matkannut. Kylläpä noihin kyltteihin on sopeutunut, kun aikansa katsellut.

      Eipä tässä kummempia, tai tottahan sitä olisikin, mutta eipä intoni riitä.
      Obama on valittu, se on hyvä. Talvivaara on olemassa ja tulossa. Sen ovat politiikotkin huomanneet - kuumana tai kylmänä. Harvemmin on tällaista keskustelua tästä vaarasta tarvinnut käydä. Palataan toiste kunhan keretään!

      • 10.11

        Minustakin kaikille paree, että Obama saa jatkaa toisenkin kauden. Maa on iso ja ongelmat suuret.
        Meitin Talvivaara osoittaa, että perussuunnitelmissa hosuttiin luonnon pilaamisen kustannuksella aivan törkeesti.
        Vaan myöhäisyksy on meillä, pikkujouluaika ja kaikki. Muuten. Olen nähnyt täällä joskus vieraillessani, ettei riitelyä esiinny.

        Isoisien -ja äitien päivää kaikille, myös perheettömille palstalaisille.


    • Nea*

      Hei,pirttiläiset! Onpa Skillan* taikonut kauniiksi kaikki!
      Lämpimät ja kauniin rauhalliset värit soinyuvat hyvin yhteen.

      Palasin juuri iltalenkiltä, ilma oli kaunis, vähän pakkasta ja tähtikirkas
      taivas. Olipa hienon näköistä!
      Ihmeellistä oli,kun rupesin kuulemaan joutsenten ääntelyä,
      ylhäällä lensi joutsenpari, kuului aina kuuk, kaak!
      Se hämmästytti, että ne osaa suunnistaa vain tähtien valossa!
      Nyt kun on tullut pakkasia,niin kaippa he vasta älysi, että on lähtöaika!

      Nyt otan teetä ja hyvän näköistä rahkakermakakkua, jollaisen muuten aion
      itsekin tehdä sunnuntaiksi!
      Tämä on hyvää, nautitaan uuden Pirtin Onneksi!

    • SkillaN*

      Huomenta jälleen, nyt hyvin nukutun yön jälkeen.
      Pakkasta on yli viiden asteen, nyt varmaan on pelakuut pelastettava parvekkeelta, kukkivat vaan vieläkin.
      Viikonloppuun alkaa valmistautuminen ja milläs muulla kuin huushollin siivouksella, matot onkin jo parvekkeen kaiteella.
      Ihanalta tuntuu, kun ei kelloa tarvitse vilkuilla on koko päivä ihan vaan itselleni ja touhuilleni.

      Ynnämuu totesit, että hyvä kun rajan pinnassa osaavat ostoksensa tehdä matkailijat, no siihen minä, olin ulkomailla, ei edes respassa osanneet suomea, puhumattakaan kaupoista, hyvin kumminkin eurot kauppansa teki;)
      En ole tavannut missään ulkomailla suomenkielisiä tai muutakaan sen tapaista palvelua, kuitenkin suomesta paljon käydään muualla, matkailu on vilkasta, hyvin kai selviävät.
      Ehkä kaikilla paitsi minulla on sitä kielitaitoa, minulla kai elekieli riittää;)
      Kaikkensa on kauppiaiden tehtävä, että eurot tänne kotimaahan saadaan, siis palvelua myös vieraille omalla kielellään, se on hyvä, voimme täällä suomessa näyttää täällä osataan.

      Vielä tuosta kielitaidosta, kyllähän nuoret melkein järestään jo taitavat ainakin englannin, mutta kyllä toivoisi, että lääkärit vielä suomea puhuisivat, olisiko liikaa vaatia kielen osaaminen näissä ammateissa.
      Samoin vanhusten hoitoon tulevilta.

      Joutsenia on suomessa paljon, 50000 luki tänään lehdessä, ei kai ne täällä talvehdi kumminkaan?
      Nea* olet tarmokas, kun lenkillä uutteraan käyt, millähän sen saisi minuun tarttumaan;)

      Tulevaisuuteen kurkistelu ei mieltä iloiseksi tee,( eilen taas muistutuksen saimme palvelutalolla) jos terveys menee ja joutuu jonnekin toisten hoitoon, voi sentään, en halua edes ajatella.
      Kuitenkin nämä tulevat vuodet kuntoa rapistaa ja jos henki pihisee saattaa joku hoitolaitos odottaa.
      Unohdan nyt tälläiset mietteet, meri-kukan tavoin, elellään mummelit ja vaarit tyytyväisenä luottaen että kyllä kaikki hyvin menee.
      Hyvin on mennytkin, minäkin jo kohta viidennen kerran 15 vuotta täytän ja yhä vaan siivouksia suoritan, kiitos siitä jonnekin.

      Myyjäiset meni ja paljon oli vanhuksia esitystämme katsomassa, toivottavasti pienen ilon heidän eloonsa aikaan satiin.
      Vielä jäi paljon villaisia ja nyt aiommekin osan antaa täällä toimivalle joulupuulle, joulukeräykseen vähävaraisille ja huostaan otetuille lapsille 0-18 vuotiaille sopivia sukkia ja lapasia.
      Pieni käden ojennus ja meille lisää puikkojen kilinän mahdollisuutta.
      Leivonnaiset menevät myyjäisissämme hyvin, kakkuja, piirakoita, pikkuleipiä ym pari tuntia ja pöydät tyhjinä.
      Piirakoita leivoimme kolmisen sataa, paljon enemmän pitäisi olla.

      Mutta nytpä tässä taas on luettavaa ja minä aloitan kotini siistimisen ja tuuletuksen, mitäs teillä tosilla suunnitteilla?

      • Samat ne on kujeet täälläkin. Tosin leivoin piirakoita vaan kotitarpeiksi. Kotona lapsena opin että aina laskettiin monta tuli tehtyä, nyt oli 103 kpl
        riissipiirakoita. Munavoi odottaa jo valmiina. Huomenna lapsia ja lapsenmielisiä n. 15 henkeä- siinä piirakat poikineen hupenee.
        Graavilohi myös valmiina huomesta varten. Isänpäivä kakun olen
        tilanut valmiina. Tiedossa hyvä leipomo, ihan kohtuuhinnalla.
        Maksaahan ne aineetkin kakkua varten, niimpä otankin sen valmiina . On vielä hyvin hyväksi todettu.
        Ne niistä leipomisista. Jauhojen pöllyytyksen jälkeen onkin hyvä siivota.
        Työt ei tekemällä lopu niinhän se on !
        Pirtin pöydälle jätän lämpimäisiä.

        Kiva kun vaalit meni, nyt joutavat Talvivaarasta syyttelemään toisiaan
        Mitä olisi pitänyt tehdä, milloin ja miksi .Törkeä juttuhan se on pilata luontoa, vesistöjä ja miten myrkyllistä lienevätkään ihmisillekin..
        Silläkin asialla on monta puolta.................

        Kaunis talvimaisema jatkuu.
        Muistaessani sanon kaikille isille ja ukeille Suuret onnittelut isän päivän merkeissä. Niinkun huomenna !
        Ja nenäpäiväkin tänään .Kaikenlaista karnevaalia sen merkeissä.
        Oikeasti tosi alkeelista ja avutonta köyhien maiden lapsilla. Kyllä sinne mielellään vähän rahaa antaa. Pienellä summalla saa paljon aikaiseksi.
        Pimenevää iltapäivää ja mukavaa ehtoota kaikille.


    • Taitaa olla jollaki HAUSKAA nostella noita vanhoja pirttejä tuonne.
      Hyvä jos saa jotain kiksejä siitä;(

      Meillä on ollut tosi kaunis päivä.

      Minulla kävi "tytöt" siivoamassa ja mattojakin pesivät,edullisempaa kuin laittaa pesulaan.
      Huomenna saan avarmaan puhtaat matot lattialle.
      Kellarissa on kyllä puhtaita mattoja,mutta taidan laittaa nyt pestyt taas käyttöön.

      Yksi ystävätär toi niitä persimoita ja nyt varmaan halkean,olen niitä mättänyt naamariini nammmmm.

      Saunailta tänään .näkyillään...

    • Talvivaara on tulossa, ei tosin yllätyksenä. Aamulla -4, silti mainio keli koko päivän. Se "toinen" Talvivaara, onhan ihan vakavasti otettava, leväperäisyydestä johtunut vahinko, joka yhä jatkuu. Muutoin ne riskit toiminnassa olisi otettava. Tietysti hyväähän on kaivoksen antamat työpaikatkin, mutta se ei pyhitä kaikkia keinoja. Tehottomia huomautuksiakin on ehditty jakaa lähes sata kertaa. Jospa se siitä.

      Harvassa paikassahan ulkomailla suomenkieltä osataan, kuten SkillaN on huomannut. Onhan yksi syy, että kielemme on maailman mitassa aika pienilevikkinen. Baarissa, jossa karvahattukerhomme istuskeli, oli ulkomaalaistaustainen juomanlaskija. Hän oli oikein juttusa, avulias kaveri ja toi tarjoilun usein pöytään, vaikka se ei olisi ollut hänen tehtävänsä. Osasi kieltäkin sen verran, minkä hommassaan tarvitsi. Kun hän kerskui kielitaidollaan ja sanoikin juttelevansa kanssamme mielellään, että oppisi yhä täydellisemmäksi. Päätimme kiusata vähän ja ryhdyimme puhumaan murteilla ja mutkikkaammin. Kyllähän hän putosi kuin entinen eno veneestä. Niinpä...kirjoitin menneessä muodossa. Se kerhomme on mennyttä, sovimmekin siitä keväällä, ikä ja kato oli tehnyt tehtävänsä. Enkä ole janon takia enää käynyt.

      Ahkeria olette leipomisissa. Se ei ole minun parhaita puoliani, joten luen vain. Ja tämäkin "leipominen" jo käynee ilmoittautumisesta. Hyvää jatkoa!

    • muori hei

      Minäkin erehdyin kirjoittamaan vahingossa tuohon ylösnostettuun 68/kahvipirttiin yhden ohjeen. Paljon ylempänä olikin se ylösnostaja, joka halusi mollata pirttiä.
      Minä vaan katsoin että edessä oli 9 pv, mutta sehän olikin lokakuuta.

    • SkillaN*

      Lauantaiaamua, viikko vierähtänyt, saunapäivä, on sama kuin hyvät juhlat;)
      Mitenhän muissa kulttuureissa tullaan toimeen ilman saunaa?
      Pakkasen puolella mittari, ei sada tuliskohan yhtä hieno päivä kuin eilen.
      Taas sellainen hiljainen aamu kaupungilla, ihmiset lepäävät työviikon jälkeen, ainakin aamusta.
      Isänpäivä ostoksille sitten hieman myöhemmin, eipä sitäkään juhlaa ole aikoihin ollut, no haudalla voi käydä, jos kyytiä järjesttyy, meillä ei katurit sunnuntaina kulje.
      Hankalaksi on mennyt tämä liikennekin, sunnuntaina eivät autottomat kaupungin laidoilta pääse minnekkään.

      Tuo Talvivaara on aivan kauhea juttu, miten suomessa missä aika paljon näihin varo toimenpiteisiin paneudutaan, pääsee näin tapahtumaan.
      Ainakin yksittäisen ihmisen kohdalla nuo jätevedet ovat puhuttaneet, muistan omalla mökilläni hallussani olessa jouduin selvityksen tekemään.
      Hyvin tarkkaan kysyttiin, pientähän se yhden ihmisen kohdalla on ja hyväksyvän lauseen sainkin kertomastani.
      Kysyä sopii miten ei tälläisen vaarallisten luontoa uhkaavien myrkkyjen ennakointia ei huolella ole suunniteltu, vähättely ei nyt ole paikallaan, eikä kustannusten suuruus.
      Vesistöjen pilaantuminen ei naurata.

      Totta tuo mitä ynnämuu sanoit pienestä maasta, mutta ne kohteet missä suomalaiset suurin joukoin lomailevat, saisi olla jonkin tasoisella kielitaidolla varustettu henkilökunta.
      No myönnettäköön, että englantia olisi turistinkin suotavaa osata.
      Jotenkin sitä kyllä selvittiin viitomalla tukalan tilanteen tullen;)
      Varmaan Espanjassa suomea melko hyvin osataan.

      Muorilla on helppo elämä, "tyttöjen" hommia vaan katselee, no ei leikkiä kannata laskea, jos kunto sellaiseksi menee apua on ostettava.
      Minulle on kerrottu, että kalliiksi tulee sekin apu, en tiedä lähtökohtia, mutta tämä ystävätär kertoi kuusisataa menevän kuukaudessa palvelujen hankintaan.
      Taitaa kuulua muutakin, kuin siivous, siihen jos vielä paljon lääkkeitä joutuu ostamaan, eipä taida tavan eläkeläiselle liioin juhlittavaa jäädä.

      Meri-kukan tapaan tilasin jo juhlakakkuni, ystävätär tekee, on sellainen pitojen järjestäjä ihania kakkuja tekeekin.
      Onhan noita kaikenlaista valmiina kaupoissa, eikun pyöräyttelee uuniin, mutta kun olen sellainen kuin olen, sitä oma tekemää vaan yritän.
      Täällä on sellinen Idän-maito myymälä, mistä saa kaikenlaisia leivonnaisia raakapakastettuna, hyviksi kehuvat, aion joulutortut sieltä ostaa.
      Piirakat kuitenkin teen itse, kuivakakut myös, voipeipäkakut tekee miniäni, eikös olekin hyvä, kun osaa jakaa työt;)
      Totuus on se, että nämä viikonpäivät ei meinaa joulun alla riittää, apua tarvitsen, että pystyn itse olemaan apua antamassa, hassua, sitä vaan on lupautunut niin moneen mukaan.
      Eiköhän olisi voinut syntyä muulloin kuin juuri kiireisimpänä aikana;)

      Hyvin tuotti tuo nenäpäivä, mitä nyt katselulla ymmärsin, ihmiset ovat muutenkin enemmän hyväntekeväisyyteen valmiit olleet antamaan, näin lehdet kertoo, hyvä niin.
      Avun tarvitsevia on kotomaassammekin, vaikka hyvinvointi valtiossa elämmekin, rankempaa kumminkin noissa maissa missä soditaan ja luonnonmullistukset tuhoa tekee.

      Nyt toivottelen mukavia isänpäivä valmisteluja, ja muutenkin hyvää viikonlopun alkua.

      • Late Vaan*

        Saunapäivähän se tänään on, perinteisesti lauantai, se oli jo lapsuuden kodissa, sauna jonka kuvan olen profiilini laittanut. Nyt asunnossamme oma sauna, voi tietysti lämmittää mikä päivä tahansa, kuitenkin se lämpiää vain lauantaina. Lämpöasteita, ei enään aurinkoa, mutta ei sadakkaan.
        Tuo Talvivaara on erikoinen juttu, kukaan ei uskalla sanoa mitä tehdään, eivät vastuuta ota entiset eikä nykynenkään ministeri.
        Eivät muutkaan vastuussa olevat ympäristöviranomaiset osaa sanoa mitään.

        Asiasta kolmanteen. Isänpäivähän se on huomenna, perinteisesti omat lapsemme tulevat lapsineen iltapäivälla käymään, ei se nyt niin suuri juhla ole, mutta tullut tavaksi kuitenkin. Leipomiset jätän entisen leipurin tyttärelle, hyviä on leivonnaiset.

        Onneksi siivoushommat käy minultakin, joten jaetaan hommia yhteistyöllä se sujuu.
        Hyvää isänpäivää niitä viettäville, Late Vaan.


    • Aamupäivää.

      Katleija hei,ei välitetä noista,toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos;)eiks nii ;))

      Kyllähän ne palvelut maksaa,onneksi ei minulla noin kovia maksuja ole mitä Skillan mainitsi.
      Ei sen puoleen ,en minäkään kyllä ilmaiseksi ventovieraille tekisi.
      On kyllä niin mukavat "tytöt" mielelläni maksan sen 20,50€ tunnilta kun käyvät.Minun aineilla siivoavat.kalliimpi olisi jos toisivat omat aineensa.

      Tänään pitää läteä käymään apteekissa,joku troppi on loppumassa.

      Eipä ole enää isää eikä äitiä joita tartteisi muistaa,muuta kuin kynttilät sytytän partsulleni.

      OIKEIN PALJON ONNEA huomisen johdosta pirtin isille.
      Toivottaa muori67.
      näkyillään....

    • Hyvää isänpäivää, isille, vaareille, ukeille ja muille sen kaltaisille

      "Vaarilla on kokemusta
      elämästä näkemystä.
      Neuvoja saavat hyviä,
      ne ovat kuin kultajyviä.
      Niitä kaikki arvostamme,
      nyt vain onnea toivotamme".

      • joutavoinen

        Olen niin hyvä vaari
        ja otan mielellään vastaan onnitteluita
        lapsetkin ovat niin hyviä, atenkin lastenlastenlapset
        käymäänkin mielellään toivon
        vaikka ja jos esteitä monia lienee
        he kaikki kuitenkin ovat niin hyviä
        että, siis olenhan ansainnut onnitteluita
        joskin ilmankin pärjään, ei asia muuksi muutu siitä.
        Kiitos!


    • Olen kyllä jo aikapäiviä sitten ilmoittanut perikunnalle, että en juhlista isänpäivää. Varsinkin lahjoja olen kieltänyt kantamasta. Voihan isänpäivää viettää minä päivänä tahansa. Heillä on omat perheensä, kunhan hoitavat ne miten haluavat ja voivat lahjoitukset käytellä niissä.

      Asenteeni johtuu siitä, että olen kyllästynyt markkinahumuun ja
      "tekopäiviin". Äitienpäivä on eri asia, sillä on jo pitkä perinne. Eipä näistä ole jurottamista tullut, tuntevathan he jääräpäisen ukon. Varmuudeksi ja hienotunteisesti puolet kävi jutustelemassa viime pyhänä.

      En nyt tällä sen kummaisempaa propakandaa halua tehdä. Ei sekään häiritse, miten toiset tekevät, mutta ei myöskään velvoita samoin menettelemään.

      Olihan tässä jo ilmoittautumisen verran, hyviä päiviä ihan huomiseksikin!

    • hevat
    • SkillaN*

      Sunnuntai aamun rauhaa ja lämpimät onnittelut kaikille iseille.
      Vähän muistan lauluja mitkä olisi isästä kertovia, aja hiljaa isi, tulee mieleen, hyvä laulu onkin.
      Sota-ajan lauluissa saattaa olla, mutta ei tule mieleen.
      Kovin kaupalliseksi tullut isän ja äidin päivä ei minua ole koskaan oikein innostanut, vaikkakin ansaittu on joillekin.
      Isä, se sana kautta vuosien on ollut sellainen turvallisen tunteen antanut.
      Muistan omaa isääni, miehekästä, kovaa työtä ikänsä tehnyt, perheen huoltajaa..
      Tunteita ei juuri sanomalla esiin tuonut, mutta teot ja olemus antoivat hyvän tunteen, olet rakastettu.
      Oma tyttäreni oli ukin silmäterä, hänen ja mummin hoidossa oli kouluikään asti.
      Molempiem muisto on kuolematon, heiltä sain rakkauden mikä on kantanut.

      Nykyinen elämän meno on niin kiireistä kaikilla, ynnämuun tavoin en rasita jälkeläisiäni pakollisilla juhlinta päivinä, tulevat silloin kun sopii, joku aina äitienpäivänä piipahtaa, soittokin riittää.
      Tuo lahjojen ostaminen, minä myös olen yrittänyt sen kieltää, mitään en tarvitse, olisi aika jo jakaa entisetkin, no kukkaset on aina tervetulleita;)
      Joulunakin olemme päättäneet monta kertaa, että nyt ei sitten ostella, itse olen useimmin sen lupauksen rikkonut.
      Mikä siinä onkin, että on mukavampi antaa, kuin ottaa.

      Joutavoinen on hyvä vaari, sen uskon ja varmasti onnittelut tulevat juuri siitä hyvästä, ota ne ilolla vastaan, mitä pienempi onnittelija sen herttaisempaa.
      Onnellinen olkoon päiväsi;)

      Eipä ole kallis tuo taksa siivouksessasi muori, jos oikein muistan ystävättäreni kertoi 36 euroa olevan tunti, ja kaikki palvelut päälle.
      Ei pitäisi puhua mitään, kun huonosti olen selvillä asiasta, mutta kuukauden palvelut kertoi noin olevan, mitä aiemmin sanoin.

      Katselin Tuomiojan haastattelua eilen telkkarista ja koin sen miellyttäväksi yksin jo siitä syystä, että toimittaja malttoi kuunnella haastateltavaa.
      Tavallaan päälle puhuvat.
      Tuomioja selvisi myös mielestäni hyvin ja vastasi kaikkiin kysymyksiin, tuli sellainen tunne, että tarkoitti mitä sanoi.
      Saapas nähdä miten tuo ministerien vaihto lutviutuu, senkin luin lehdestä että paheksuntaa herätti Häkämiehen ministerin tehtävien jättö.
      Ehkä määrättyjä tietoja matkassa kulkee uuteen hommaan, saapa nähdä, mutta niin kai aina tapahtuu.

      No nyt on taas aamu lukemista maailman tietoon annettu, lukee ken tahtoo, ei maailmaa mullistavaa, mutta ihan omasta päästä kehiteltyä, ei kopsattua;)
      Iloitkaa isistä ja vaareista, siinä kiitokset myös äideille ja mummeille.

      • joutavoinen

        Humenta ja hyvää isänpäivää! Kuitenkin on pakko tunnustaa että kirjoittamani sepitelmä oli fiktiivinen, eikä todellisuudessa täällä ei ehkä niin hyvä vaari olekaan.

        Tykkää kyllä jälkeläisten käymisestä mutt kun kauppiaat yrittää tätäkin päivää pilata kaikella krääsän tyrkytyksellä, siitä en enkä siitä, että tämmönen juhlapäivä suomeen edes tuotiin.

        Kaikkeen tottuu ja toivotaan sttä tämäkin vaari osaisi käyttäytyä edes pikkuisten lasten silmissä jotenkuten. Mikään ihme ihanuus en kyllä yritä edes olla, vaan sellainen tavallinen vanha ukkeli.


    • HERÄTYYS !!!!
      tulukeehan kahville. minä keitin sen jo.Oikein kunnon porokahvit.

      Nyt on kyllä kaikki maaliman kirjat sekasin,kun minä kukun jo hereillä;)

      Tuo vasen takajalka herätti taas kerran.

      Mutta kyllä se siitä.

      Täällä on pirtissä vaikka mitä syötävää,käykää pöytään.
      Kissat on myös ruokittu ja kaulin näyttää ihan tyytyväiseltä.

      näkyillään...

      • Heheee... vauhtia oli Skillanilla,yks vilaus vain kävi ei keretty jutustamaan ;DDDD


      • marja-liisa...
        muori67 kirjoitti:

        Heheee... vauhtia oli Skillanilla,yks vilaus vain kävi ei keretty jutustamaan ;DDDD

        Oikein hyvää isänpäivää kaikille, ja onnittelut kaikille isille, minunkin puolestani. Meilläkin on aina vähän muristu, että ei tartte isänpäivää juhlia. Mutta jotain pientä on kuitenkin aina tehty. Nytkin on jo lippu vedetty salkoon, munkkitaikina on nousemassa, ja hyvä lihapaisti tehty iltaruokaa varten.Täytekakunkin olen aina tehnyt, mutta ei oikein tee meillä kauppaansa, niin jätän nyt väliin. Kääretortun tein lakka-rahkatäytteellä. Jotain pientä tarpeellista, on aina lahjaksikin ostettu. Mielestäni isäkin on päivänsä ansainnut. Ja ei siinä tartte mitään kauppoja lihottaa, pieni huomiointi riittää.
        Kynttilät viedään myös omien isien haudoille! Vielä kun oma isä eli, ja asui yksin, niin vein sen aina syömään, jonnekkin vähän edemmäs uuteen paikkaan, jossa oli jotain muutakin nähtävää. Ja hän odotti sitä kovasti. Oli aina ravatit kaulassa odottamassa, kun tultiin hakemaan. Kai se oli vähän vaihtelua, kun yksin istui mökissään, ja kävijätkin oli harvassa. Jokaisella oli työnsä, ja perheensä, että ei aikaakaan aina ollut.
        Nyt lähden jatkamaan tuota munkkien leipomista, tuon tuoreet munkit tännekkin kun saan valmiiksi, niitä riittää, on iso taikina.

        Mukavaa isänpäivää vaan kaikille, hemmotelkaa vaan niitä isiä, kyllä ne tykkää, kunhan muuten murisevat!


    • Muistatteko vanhat isät, joiden lapset ovat nyt viisikymppisiä tai lähellä sitä,kuinka pieninä koululaisina ojensivat itsetehdyn isänpäiväkortin kirkkain silmin omalle isälle.
      Lapsille jäi mieluinen muisto isänpäivästä, se oli kuitenkin ISÄNPÄIVÄ.

      Vaikka se itsestä nyt tuntuu turhanaikaiselta hössötykseltä, ei viedä lapsilta sitä iloa etteivät saisi isää samoin perintein muistaa, he haluaisivat kuitenkin kuten enne silloin lapsena.
      Minustakin tuntuu äitienpäivänä että enhän mitään erityistä juhlimista kaipaa, mutta annan lapsille sen ilon jatkaa perinnettä
      Minä olen niin höperö että aina muistan millaisia nuo jo yli viisikymppiset pojat ja tyttäreni olivat pieninä.
      Sen verran koetan hillitä heitä ja sanon, että ostakaa yhteinen kukka. Aina ne on kuitenkin jokainen oman ruusunsa tuoneet. Minusta ihan turhaa.

      Antakaa juhlia itseänne!

      • Edelleenkin Hyvää isien ja ukkien päivää ! Vaikka kohta jo iltapäivää...
        Tärkeintä tässä isän/ukin päivän vietossa on saada kaikki rakkaimmat ihmiset ympärilleen.
        Itse meistä riippuu tehdäänkö siitä kaupallinen. Meillä ei. Jos sanoo ettei vietetä -tulisiko lapset perheineen silloin ?
        Kun sanotaan tottakai kahvit aina keitetään. Miten ihanaa kun tulevat joukolla kahvikavereiksi.
        Aika menee vauhdilla. Kaikilla on omat menot/työt/harrastukset . Meitä ikä-ihmisiä ei ainakaan nuoruus odota. Joten eletään tätäpäivää ja tartutaan joka hetkeen. Kuka mitenkin. Ja katsotaan "eteenpäin", ei liikaa taakse.
        Joustoa löytyy, kun tänään ei kaikille sopinut, kävivät eilen. Tärkeintä että kaikki olivat mukana. Ainahan sitä jotain pientä (suklaata ja sukkia ym. ) tulee, mutta ostetaanhan niitä muutenkin. Ja tärkeää on antajankin ilo huomioida.
        Päivän lehdessä oli kirjoituksia ,miten kaikilla ei ole isovanhempia ollenkaan . Kuolleet tai hyvin kaukana. Onko isiäkään kaikilla ?
        On suuri rikkaus puolin ja toisin, kun voi läheltä seurata ja olla tekemisissä- sopivasti. Niin välitkin ovat hyvin läheiset.
        Jos kahvikupposen voimalla saa kaikki nuoretkin miehet ja tytöt liikkeelle isovanhempien luokse iltapäiväksi, niin kyllä meillä isän ja äidin päiviä juhlitaan edelleekin.
        Ehkä heillekin on kuitenkin tärkeintä se yhdessä vietetty aika.
        Kaiken tuon vuoksi voi nähdä vähän vaivaakin- onhan siinä itsekin herkuttelemassa. Ne ovat kullanarvoisia hetkiä !

        Semmoiset mietteet näin isänpäivänä. Oma isäni on ollut haudassa kohta 20 v äitini vielä kauemmin.
        Hyvää isänpäivän jatkoa.
        Lopuksi: siis minä ajattelen näin. Jokainen toimii oman näkemyksensä mukaisesti.


    • Puskasuleima

      Oikeen hyvää isämpäivää kaikensorttisille isille.
      Tääl olis tarjolla omenapiirakkaa ja kermakaakkuu.
      ja valinnam mukaa kaffee tai teetä.
      Meiki lähärettäs kaffeelle Kaffepirttiim mut ku faari orottaa omaa jälkikasvuu, ni ei passap paljo poistuu korosta. Saattavatten juur sillä aikaa poiketa torpassa, ne mukulat mukuloineen, meinaan.

      Että eipä tässä muuta ku viäl kerran oikeen hyvää merkkipäivää!

    • Oikein Hyvää Isänpäivää kaikille isille ja vaareille !Tässä olisi ruusuja kaikille yhteisesti!. .On varmaan mukavaa heille,joilla on vielä isä ja ainakin muistoja isästä! Minulla ei ole mitään ja kummatkin vaaritkin ovat kuolleet ennen syntymääni. No,lapseni ja lapsenlapseni , muistivat isää ja vaariaan,piirustuksin ja kakkua teimme hänelle.On miehillekin mukavaa,kun on heilläkin oma päivänsä!
      Kävin viemässä hänen haudalleen kynttilän. Kaunista oli,kun oli paljon kynttilöitä.
      Onhan ne vähän turhia,kun vanhempiaan voisi muistaa jokapäivä.
      Kertomus: Perhe oli viemässä isoäidille lahjaa..Perheen pieni poika kysyi: Miksi me viemme tuon villashaalin mummolle..Äiti siihen: No että hän muistaa meidän käyneen. Poika kysyi: Minkä värisen shaalin sinä haluat sitten?..Minulla on hyvin kaikki,minua muistetaan usein,eikä vain kerran vuodessa..
      Toivon ,että teillä kaikilla,isillä,äideillä,mummoilla ja vaareilla on samoin.
      Oikein mukavaa päivää kaikille! Iloista mieltä! t.Irkku

    • Ramoona*

      Piipahdan minäkin onnittelemaan
      tärkeää päivää muistamaan
      ruusunkukan ojentamaan.

      Kohta mellekin pelmahataa
      vaarin kullamurut laulamaan
      tyttärellä kakku mukanaan
      lapsilla kortit annettavanaan.

      Mummilla on pöytä koreana
      kukatkin hehkuu soreana
      uusi polvi miehiä kasvamassa
      isiltä, vaareilta mallia ottamassa.

    • Toivottavasti kaikilla isillä on ollut hyvä päivä! Meillä on vain muisteltu isää ja syöty yhdessä ja muisteltu monia mukavia hetkiä. Niin on isät ja isoisätkin jo menneet, mutta muistoja ei vie kukaan!

      Nyt kun on hiljaista kotona tulee huoli siskostani, jolla todettiin vatsalaukun syöpä, ja menee aamulla Porin Keskussairaalaan leikattavaksi. Ikääkin on juuri 80 ensi kesänä, ja diabeteskin.

      Huomenna saan kuulla miten on selvinnyt, tänä iltana olen vain hengessä mukana.

      Saisinpa nyt hänet ottamaan apua vastaan kotona, on niin kovin tekevä tuo maalaistalon emäntäsiskoni. Nytkin on ruokia valmistanut pakastimeen etukäteen, ja lapset on olleet perheineen kylässä syömässä myös tänä isänpäivänä.

      Aina tulee jotakin ikää myöten, ainokainen sisko kun hän minulle on. heippa

    • Hyvää huomenta ja hyvää ,alkavaa viikkoa! Texsanell,toivomme siskollesi,että kaikki menee hyvin. Hyvä,että on päässyt leikkaukseen..Usein ikä-ihmisistä ei enää niin välitetä,kun tämä Terveydenhoito-tilanne on päässyt näin rempalleen,täällä Suomessa. Ei saa edes aikoja Terveyskeskukseen,vaikka olisi tarvetta. ...On kovin pimeää vielä,saa nähdä millainen päivästä tulee? Vesisadetta on luvassa. Ei aina pidä paikkaansa,joten odotellaan aamun valkenemista.
      Keitän tässä kahvia kaikille ja olisi korvapuusteja kahvin kanssa. Tulkaahan kahville,herättyänne! Näin unta kissoista,jo toisen kerran peräkkäin..Unet ovat kummallisia. En ole kissoja ajatellut.. Tänään menen taas "Runoryhmän" tapaamiseen.Suunnittelemme jo tulevaa,kun pitää olla kevätpuolenkin ohjelma selvänä,siis Eläke-kerhossa.Teimme yhden pahan mokan,joku oli toivonut Eino Leinon "Hymyilevä Apollon" ,se oli liian pitkä,ihmiset eivät jaksa kuunnella ,kovin pitkiä juttuja. Meidän olisi pitänyt sanoa toivojalle,että ei onnistu.
      Olen huomannut,että useat ikä-ihmiset,eivät enää jaksa keskittyä kuuntelemiseen,juttelisivat mieluummin vaan keskenään.Minusta olisi kovin tylsää,jos ei mitään ohjelmaa olisi,joten "Suo siellä ja vetelä täällä".
      No,me emme lannistu, Olimme "Näytelmäkerho"-porukka esittämässä yhden pienen jutun,Paippisissa eläkeläisille! Oli ihan onnistunut reissu..
      Siellä oli lumi maassa,meillä ei oikein pysy,kun meri on auki vielä, sulaa pois.Mutta nyt kaikille : Oikein ihanaa päivää ja onnenmurusia polullenne! t.Irkku

    • hevat
    • SkillaN*

      Huomenta ja kiitos irkulle toivotuksista ja kahvinkeitosta/tykötarpeista.
      Sateista on ja lämmintä yli viisi astetta lämmön puolella, nyt on tämä pimeyden aika ketettävä, pianhan se ohi menee.

      Eiköhän mukava "ukkeli" tämä joutavoinen ole lasten ja lastenlasten mielestä, taitaa keittiössä touhuaja myös näin tykätä ja tietysti me täällä pirtissä;)
      Isänpäivä oli ja meni ja tottakai minäkin hyväksyn sen täysin siltä osin, että eikö isät sen ansaitse ja lapsille tosi tärkeä, ainakin pienemille.
      Minä vaan inhoan sitä kaupallisuutta, mutta mieluummin isän ja äidin päivät,kuin kaikenmaailman hömpötykset.
      Lapsista kaikki on tietenkin kivaa ja joskus tulee mieleen, miten nyky vanhemmat jaksavatkaan kaikkia toiveita täyttää mitä houkutukseksi keksitään, se pyyntö, onhan minunkin saatava, kun toisillakin on, siinäpä sitten selittelet.
      Irkun juttu oli hyvä, tuota juuri tarkoitan monenkin kohdalla, sitä käymistä odottaa äiti ja isä varmaan muinakin aikoina, kuin vain tänä nimettynä päivänä, varmaan monessa kodissa toteutetaankin.
      Olen kyllä pannut merkille että paljon on sitäkin, että ei muisteta edes soittaa, vanhemmat unohtuvat omien kiireiden kanssa.

      Tytär soitti ja pyysi haudoille, no miellänihän minä, sinne jätettiin kynttilät isälle ja tyttären isälle, kiersimme myös muiden sukulaisten haudat, kynttilän kaikille jättäen.
      Ilma oli juuri sellainen mikä omiaan ikävän tunnetta lisäsi pois nukkuneiden kaipaukseen.
      Totesimme, että kaksitoista vuotta jo kulunut mieheni kuolemasta ja sitä on vaikea ymmärtää, niin ne vuodet vierähtää.

      Iltapäivällä olin ystävien kanssa yhden lauluryhmämme jäsen 70-vuotis päivillä, siinä tunnit vierähti, miten voikaan olla hauskaa vain jutella ja laulaa.
      Mukava huomata, että joukkoon mahtuu tälläinen yksin kulkevakin, vaikka pariskuntia melkein kaikki.
      Ystäväpiirit on jokaisella omansa ja jos ei aio ihan erakoitua, on mukaan lähdettävä.

      Toivotaan, että kaikki onnistuu siskosi kanssa texsanell, ikä on jo aika korkea noiden leikkauksien tekoon, mutta nykyään onnistumisen mahdollisuudet ovat suuret.
      Ihmeitä tekevät nämä leikkaavat kirurgit ja elin vuodet lisääntyy, vaikeidenkin leikkausten jälkeen.

      No elämä jatkuu samoissa merkeissä kuin irkullakin, aina jonnekin on mentävä, jotakin tehtävä, tänään pistäydyn lääkärin luona näitä ruusufinnejäni näyttämässä, ei oikein hyvältä ei näytä, katsotaan mitä mieltä lääkäri on.
      Olenkohan saanut pysyvästi kauniin ruusufinnin;)
      Mukavaa päivää sateesta huolimatta, joka päivästä löyttyy jotakin hauskaa, kun pieneen tyytyy.

      • Late Vaan*

        Kiitos irkku aamukahvista ja onnenmurusista, tällä iällä niitä murusia eniten tarviikin. Meillä vietettiin isänpäivää, se on vanha tapa, asutaan kaikki ihan kävelymatkan päässä, kolme isää lapsineen ja vaimoineen.
        Meillä nuo "lapset" ja jälkeläiset käy usein mellä, on hyvät ja lämpimät suhteet kaikkiin. Oma isäni kuoli kun itse olin kolmevuotias, muistan vain hautajaiset, Isän kuoltua äiti meitä pienempiä hoiti ja kasvstti, käyn isän ja äidin haudoilla usein.
        Tuo hevatin linkki Satumaa toi eileniltaisen Tanssi tähtien kanssa illan mieleen, siinä se paras pari tannssi hienosti tuon Monosen säveltämän kappaleen.
        Samasta linkistä löysin Reijo Kallion Suvivallssin, Kallio oli armeijassa samaan aikaan ja oli minunkin ryhmänjohtaja, lauleskeli sielläkin Tapasin muutaman kerran jälkeenpäinkin sattumalta ensin yhdessä marketissa oli esittelemässä levyjään, sain yhden levyn nimikirjoituksella se on vieläkin kokelmissani ja siinäkin on tuo Suvivalssi, Toisenkerran naapurini vietti syntymäpäiviä ja Kallio oli hänen tuttujaan ja taas tapasimme ja sitten kerran se tuli meille kun tiesi missä asuin.

        texssanell toivon, että sisaresi vielä toipuu, tiedän, että sellainen leikkaus on vaikea ja vaarallinenkin.

        Nyt on lämmin ja aika mukavan tuntuinen päivä, ihan aurinkoakin lupasivat.
        Nyt niitä korvapuusteja ja kahvia, kiitos irkku.
        Nautitaan niistä onnenpisaroista,Late Vaan.


    • Päivää, näyttäisi siltä, että tästä se selkenee. Eilinen päivä menikin, että en koko tiekkaria avannut. Taisi olla ajatuksena, että voihan yksi päivä olla vaikka vieroitushoitona.

      Kävihän pieni joukkue kyläilemässä. Siinäpä se joutavia ja pikkasen asiaakin pölistessä parituntinen hupeni. Yrittivät ongitella ja "vedättää", että ryhtyisin puhumaan menneistä töistäni ja vanhoista ajoista. En langennut retkuun, muistan kyllä kertoneeni jo aikoinaan riittävän kattavasti. Monesti ehti tulla kyllästynyt huokaus, että "älä enää, kyllä me jo tiedetään. Olipa juhlistamista taikka ei, tulihan se lakkapurkki avattua mausteeksi tavallisille kahvileiville. Harkitusti kulutin jäljelle jäänyttä luppaikaa lueskelun merkeissä. Sekin on viimeaikoina jäänyt vähän hunginnolle.

      Reipasta ja hyvää harrastustahan Irkun näytelmäkerho ja SkillaNin muu laajan toiminnanen lisäksi laulukerhot ovat. Mainitsen nämä siksi, että en ole näihin osallistunut muutoin, kuin vähäsen kuuntelijana ja katsojana. Eipä ole luontaisia edellytyksiäni. Eikä siinä mitään erikoista ole, harrastukset jakaantuvat mielenkiinnon mukaan. Pääasia on, että on jotakin, eikä pelkkää makoilua ja huokailua pitkältä tuntuvan ajan kuluttamiseksi.

      Tästäpä päivääni jatkamaan, tavaksikin tullut markettimatka ja ikästeni tervehtiminen "orrella" nököttäviä, joiksi penkkejä nimitetään.

    • Terveiset pitkästä aikaa täältä Smoolannistakin! Poikkesin pirttiin kun liikuin täällä katsomassa mikä eräässä vanhassa aloituksessani v:lta 2005 kiinnosti niin paljon että se on nostettu esille. Siinä juteltiin vaatetuksesta.

      Nyt olen jo eläkeläinen ja asun maalla. Vaatteitten on oltava käytännöllisiä ja lämpimiä, sopia sekä ulko- että sisätöihin. Ei täällä ole vielä tarvinnut uusilla vaatteilla päätänsä vaivata. Entisetkin hienoudet olen myynyt netillä pois.

      http://shop.dobsom.com/comfort-skirt-4747-11-black/49-0

      Viimeisin ostos on toppahame, jonka voi vetäistä farkkujen päälle ulos lähteissä, tai jos on kylmä tv:tä katsellessa, voi laittaa toppahameen päälleen.
      Kannatta kokeilla, jos olette samanlaisia vilukissoja kuin minä olen nykyään!

      Talvesta ei ole meidän seuduilla vielä tietoa. Tänäänkin paistaa aurinko ja lämmintä on 9º. Mutta sitähän ei koskaan tiedä, lunta voi tulla rysähtää puoli metriä kertaheitolla.

      Hyvää jatkoa Kahvipirtin toiminnalle ja kiitokset Skillanille, joka olet ollut vahva kuin luoto meressä, kun myrskyt ovat huuhtoneet ylitsesi!
      Kahvipirtti on ainutlaatuinen paikka muuten aggressiivisen tuntoisella ikäihmisten palstalla! Hyvää syksyn jatkoa ja joulun odotusta!

    • SkillaN*

      Huomenta, nyt vähän myöhästyneenä, syy, kävin kokeissa.
      Päivästä on tulossa aurinkoinen, vajaa aste lämmintä, kohmeinen oli tie kun astelin terveyskeskukseen.

      Olipa mukava kuulla sinusta MdK-MdK pitkästä aikaa, siellä asustelet Smoolannissa edelleen, muistan talosi joskus lumeen hautautuneen;)
      Eläkkeelle olet päässyt ja hyvä varmaan siellä kuin täälläkin, nyt nautitaan vain olemassa olosta.
      Kurkkasin tuota linkin sisältöä ja asiallisia vaatteita näkyi olevan.
      Hyvää jatkoa vaan elämääsi, myrskyjä niitä matkalle tulee, mutta voittamista varten ne ovat.
      Paras tapa palstalla on olla ottamatta osaa kinasteluun, näin on tähän asti selvitty;)

      Miksipä et kertonut "vanhoja asioita" ynnämuu, ne varmaan olisi ollut mukavaa ja
      antoisaa kuultavaa jälkipolvelle.
      Minä mielelläni näinkin vanhana kuuntelen entisajan elämästä, elämästä joka poikkesi omastani.
      Noista edellytyksistä mistä mainitsit, tuskin minullakaan niitä on, mutta itsekritiikki puuttuu.

      Pienenä olet isäsi menettänyt Late, iso puute elämässä, selvittävä vain on ollut.
      Isäni eli 69 vuotiaaksi, ehti lapsenlapsiaan nähdä, liian varhainen oli hänenkin lähtönsä, äiti eli 76 vuotiaaksi, ei mitään tervaskanto sukua olla, sisko jo 63, vuotiaana kuoli, veli 80:senä
      Lähdön hetki tuntematon, vuoronsa jokaisella.

      Nyt kuitenkin elämää jatketaan, laulamaan minäkin lähden ja vähän ohjelmia harjoitellaan pikku-jouluun.
      Pikku- joulut jää vähiin, kahdet tiedossa ja päivällä, molemmat ruokailun merkeissä.
      Eipä noita enää kaipaakkaan, ystävien kanssa voidaan iltaa istua ja rupatella, se riittää.

      Tulkaa kahville, kurkkasin kaappiin ja siellä on vaikka minkälaista herkkua, pidot voitaisiin pitää, aurinkoa toivotan kaikille ja eikös se melkein koko maassa paistakin.

    • Kahvilleeee! Olkaa hyvät.
      Vielä äsken oli niin pimeää, ettei maisemasta nähnyt muuta kuin katuvalojen pisteet.
      Nyt ovat valopisteet sammuneet, ja on ihan täysi päivä.
      Tuossa edellä on MdK-MdK:n luonnehdinta SkillaNista. Olen samaa mieltä; nappiin on osunut.
      Kyllä meitä on onnestanut.
      Ja mukavaahan tämä kaikenkirjava pirtin väki kokonaisuudessaankin on.
      Tänne voi kirjoitella mitä ja mistä vain aiheesta tai olla kirjoittamatta, jos aihetta ei löydy tai inspiraatio on vahingossa mennyt roskapussin mukana roskakatokseen.

      Ajattelin kirjoittaa, että tunnette jo etunimiltä kaikki meidän pihassamme lentelevät pikku- ja isommatkin linnut. Mutta ilokseni huomasin lauantaina, että tilhiparvet ovat vihdoinkin löytäneet ravitsemusliike Pihapihlajat. Saapa nähdä, ovatko töyhtöpäät juhlineet isänpäivän kunniaksi kaikki pihlajat paljaksi.Ainakin ne ovat aterioineen hyvin siivosti. Minkäänlaista meteliä ei ole kuulunut, ja siitä voi päätellä, ettei pakkasukko vielä ole ollut pihaviinin teossa.
      Toisten vahingolle ei saisi nauraa - ei tilhienkään - mutta vaikea on olla ainakin salaa hymyilemättä, kun tilhiparvi nuokkuu ympäripäissään pihlajissa ja luulee laulavansa...

      Ai niin! Olihin minulla asiaakin: olen leiponut pari pellillistä omenapiirakoita ja toin maistiaisia Kahvipirttiin.
      Tunnustan olleeni ihan otettu, kun tänä aamuna avio-oy:mme toinen osakas otti kaksi palaa piirakkaa, vaikka hän tavallisesti tekee pari voileipää aamukahvin kylkiäisiksi,

      Tämä on taas sitä Venlastiinaa pahimmillaan: Ensin en pääse alkuun, ja sitten en millään keksi sopivaa tapaa lopettaa.
      Ei kai tässä,muuta voi kuin kiekaista että hellurei ja hellät tunteet!

    • Hintriika*

      Himskatti sentään! Laitoin illalla roskapussin valmiiksi ovenpieleen, että lähtee mukaan, kun seuraavan kerran menen ovesta ulos. Nyt luin Venlastiinan viestin ja oli pakko käydä kurkkaamassa pussiin, ettei se inspiraationi vain ole vahingossa mennyt roskikseen. Mutta ei näkynyt. Hittoonko minä sen viskasin, kun illalla tökkäsi kerta laakista? Paperi nokan edessä oli ja pysyi tyhjänä. Se kuuluisa valkoisen paperin kammo...

      Olen kurkkinut myötäänsä verkko-opetussivulle, mitä toiset kurssilaiset ovat kommentoineet edellisistä teksteistä, niin minun kuin muidenkin. Opettajan kommenttia ei vielä ole näkynyt. Eikä se inspiraationi ole sinne verkkoonkaan tarttunut.

      Toivottavasti tämä ei ole vielä pahanlaatuista dementiaa, kun alkaa tällälailla lapiot katoilla. Millä sitä luo, jos on välineet hukassa? Linko on turhan järeä ase, ei sellaista kannata hankkia. Liian kalliskin.

      Aurinko ja sininen taivas lupailevat hyvää. Ehkä käynti raikkaassa säässä auttaa. Kunhan muistaa lähteä ajoissa. Ennen kuin pimeä yllättää. Se jo aamusta vaanii nurkan takana ja hyökkää salakavalasti aikaisemmin kuin tajuaakaan.

      P.S. Vanhoista asioista kannattaa puhua! Moniko meistä on jälkikäteen huokaillut, ettei siitä ja siitä tullut vanhemmilta tarkemmin kysyneeksi. Ja moni asia, jonka kuuli kerran, ehti unohtua. Kertaus on opintojen äiti, joten isänkin kannattaa kertailla niitä ennen kerrottuja. Usko pois, ym!

    • hevat

      AURINKOISTA AAMUA pohjoiskarjalasta,harvinaista marraskuussa aurinko paistaa.
      Eilen meillä oli ihana päivä ,kun kävi poikani,tyttöni ja eräs naiskaveri.Sattui niin mukavasti eriaikaan kaikki kävivät,joten aikaa seurusteluun oli..Eilen oli kauhea
      römsy kelikin,joten päivä seurustelussa mukävasti vierähti.
      Alkakaamme iloisin mielin viettää tämän viikon päiviä. TERVEYTTÄ KAIKILLE!

    • Huomenta ja kohtuullisen pirteänä olen. En kuitenkaan niin, että jos maassa olisi tukevat rivat, tempoisin niin, että kaikkialla tärinä kuuluisi.
      Tapaukseni huomioon ottaen, en usko teitä Hinriika ja SkillaN! Kyllä minä vanhana kettuna "vedätyksen" huomaan. Ainakin joskus, varsinkinkin hyvin tuttujen kesken. Vaikka ilo olisinkin mukavaa, siinä en varsinaiseksil tomppeliksi suostu. Eikä kyseessä ole pelkästään oma maineeni, vaan koko ikäluokka. Heh, sellaisiahan "vanhat ovat." Ja vaikka olisivatkin, niin eipä pidä maahan nuijia ennen aikojaan!

      Kun känkkäränkäksi ryhdyin, repostelen myös Venlastiinan kertomaa ravitsemusliike Pihlajan marjat. Minun kallis aarteeni seisoo sankan pihlajanmarjatuheikon alla. Joka syksy ne juuttaat mässäävät kännissä autoni yllä ja pudottavat jätteensä aarteeni päälle. Käyttävätpä vielä siltä huussinakin. On kuulemma vielä lintusia, jotka kaivavat marjoista vain siemenet ja loput on hajotettua roskaa ja sen sijoituspaikkahan on selvä. Tämä siksi, että V* mainitsi lintujen ruokailevan "siivosti." Tosiasiassa, kyllähän minä sen riesan kestän. Onhan sentään sen verran aikaa tehdä siivoustöitäkin, vaikka tuiskupäällä noitumistanikin en voi estää. Jo aamusta siivosin.

      Muutoinpa tässä menee tavalliseen putkeen, ylitse pääsemättömiä huolia ei ole näköpiirissäni, ei myöskään isoja ilonaiheita. Sellaista tavallista liplatusta, kuten järven selällä vähäisessä tuulessa, peilityyntäkin, jossa pieni vihuri jättää nättejä raitoja. Sellaista menoa!

    • Päivää.

      Tulin että tupsahti,pirttiin.

      Kävin Takataskusta hakemasa pippuriporsasta,laittoivat taas niin reilun annoksen,riittää huomiseksikin.

      Että minä olen jäänyt koukkuun noihin persimoneihin.En nytkään muuta aamupalaa syönyt,kun yhden "monen"niin ovat isoja ja mehukkaita ja makkeita;)

      No nii ovikello soi.
      näkyillään...

    • SkillaN*

      Huomenia taas alkavaan päivään.
      Lämmön puolella tuo mittari vaan pysyy, vajaa aste lämpöä, kuivalta näyttää asfaltti, siis ei ole satanut, jospa tuo tulisi kaunis päivä.
      Heijastimien aika on, on se niin pimeää, että ainakaan siellä, missä ei katuvaloja ole jää jalankulkija näkemättä .

      Hauska on kuulla lintujesi elämästä pihallasi Venlastiina, jokos niissä pihlajanmarjoissa sitä laulattavaa ainetta on muodostunut, ehtivät tyhjentää ennen iloaineen tulemista.
      Enpä ole kuunnellut tilhien ääntelyä, laulaako nekin?
      Venlastiina, olet "pahimmoillaan" paras.

      MIten tuon roskapussin vientiä muuten ei millään viitsisi tehdä, aina minäkin sitä vaan siirtelen ja lopuksi repeilee pussit liian täyteen ahdettuna.
      Minun kohdalla pelkkää saamattomuutta, kaupalle lähtiessä sen voisi mukaan ottaa, mutta eipäs muisti silloin pelaa.
      Tuo on totta Hintriika*, että harmittaa vietävästi moni asia mikä jäi selville ottamatta vanhemmiltaan.
      Puhumattakaan niistä nikseistä mitä sen ajan ihmiset osasivat, yksin suvun henkilöiden elämä jäi hämärän peittoon.
      Ei se silloin kiinnostanut, nyt kun asiat kiinnostaisi, kysyppä keltään, kun melkein vanhin itse olen.
      Voihan olla, että ynnämuun jälkeläiset nyt todella niitä vanhoja haluaisi tietää, aika olisi kypsä sellaiselle, liian nuorina ei kiinnosta, puhuu itse kokenut;)

      Noita iloja ja hyötyjä ei aina kohdalle satu, toisen ilo voi olla toisen harmi.
      Ajattelen nyt tuota lintujen vessana pitämää ynnämuun autoa, uskon että joskus hieman sapettaa.
      Olen kuullut että monet pääskysiäkään ei laske joka paikkaan pesimään, juuri tuon likaamisen vuoksi.
      Meillä oli mökillä pääskyn pesä verannan välikatolla, laitoimme vanerin pesän alle ja niin säästyimme suurimmilta lioilta.
      Oli se niin ihanaa katsella niiden lentoa ja jopa silittämään laskivat, kun kukkaaidanteella istuivat.
      Haikeana muistan niitä joka keväisiä tirskahduksia, kun maisemaan tullessa tervehtivät, silloin kesä alkoi.
      Kissaanikin kiusasivat, lensivät ylitse hyvin matalalta, kissan oli kyykistyttävä.
      Ne on niitä muistoja, mukavia ja haikeita, sellaista oli ennen, entäs nyt?

      En muista syöneeni noita muorin ylistämiä persimoita, vai olenkohan sittenkin, ei varmaan ainakaan mieleinen ole ollut, kun en niitä kaupasta mukaan haali, pitäisikö vielä kokeilla?
      Makuasioista ei sovi kiistellä;)

      Nyt valmistaudun lähtemään taas sinne pullan paistoon, syyskokous on, vähän virallisemman tuntuinen, siksi, että muuta ohjelmaa ei ole kuin kokoukselle kuuluvat asiat.
      Valintoja, valintoja, saa nähdä tuleeko uudet ihmiset remmiin.
      Mukavaa päivää teille kaikille, ulkoilemaan vaan kaikki jos sää sallii, siihen kehoitti lääkäri minuakin;)
      Saapa nähdä miten kuuliainen olen.

    • Ramoona*

      Enpä muista, milloin olisin kuullut tai lukenut noin hienoa ja herkkää ja silti niin miehekästä kuvausta mielenliikkeistä, kuin Ynnämuun viestissä.

      "Sellaista tavallista liplatusta, kuten järven selällä vähäisessä tuulessa, peilityyntäkin, jossa pieni vihuri jättää nättejä raitoja. "

      Vaikka mieli on tyyni, onneksi ei kuitenkaan jähmeä, aina on jotain läikettä ja väreilyä. Eräs nyt jo kuollut , pitkään dementiaa sairastanut mies pyysi meitä kuorolaisia 90-vuotispäivillään : "Laulakaa se Lähteen läikky ja pilven väikky, se on ihan kuin minä." Kaunis ylistys kotimaalle on koko laulu On maista kaikista sittenkin, tää synnyinmaa kaikkein rakkahin.

      Persimon - kaki, sharon, saman hedelmän muunnoksia kaikki, on tosiaan kokeilemisen arvoinen, mutta kypsiä niiden pitää olla ollakseen makeita ja mehukkaita. Tähän aikaan mandariinit ja satsumat ovat happamia, vai olenkohan itse muuttunut happamammaksi. Viime kesän muhkea marjasaalis vaatii jokapäiväistä käyttöä puuron ja viilin kanssa, tuorekiisseliäkin teen aika usein. Omien puiden myöhäisiä lajikkeita riittää ehkä jouluun saakka huolella laatikoihin melkein yksitellen käärittyinä, jouluksi koetan sästää vähän punaisia loboja.

      Melkein pimeää on vieläkin, heräsin aikaisin kun illalla simahdin ennen kymmentä ulkoiltuani kauniissa säässä tuntikausia. Lämpöasteita oli eilen täällä 8, mutta navakka tuuli aina antaa haastetta sopivalle pukeutumiselle. Lumi toisi valoa maisemaan, mutta toisaalta paljas maa ja tiet eivät liukastuta, hyvä näin.

      Reipasta keskiviikkoa !

    • Aamupäivää ;)

      Kyllä tuo uni voi olla makkeeta ;)sitten kun sen päästä saa kiinni.Tuppaa valvottamaan iltayöstä.

      Meillä oli eilen kerhohuoneella semmosia Lahden Lähimmäispalvelun immeisiä.
      Niillä on semmonen Ihmisten ilmoille projekti ja tulevat kerran viikossa tänne.
      Laulattavat jumppauttavat,teettävät kaikennäköistä aivojumppaakin ja sitten vielä kahvittavat,se kyllä maksaa sitten 1€ siihen sisältyy pullaakin.Oikein rattoisasti meni parituntinen.
      Tänään tulee sitten Diakoni jutustelemaan,ei Hän saarnaa,vaan kerrtoilemme kaikkea vanhoja juttuja,joku tuo vanhoja valokuvia ja niistä riittää puhetta.
      Ettei me aina pelata korttia ;)Vaikka se usein onkin päivän ohjelmassa.

      Ihmetellään noita talon asukkaita,meillä on 54 asuntoa,joista osa kaksioita,niin eivät tule porukkaan.
      Jos ei olisi tuota kerhohuonetta ja sitä poppoota siellä,minä tulisin varmaan tuuman mittasiin täihin;)
      Työelämässä tottunut ihmisten kanssa juttuamaan,niin ei tulis mitään ihan yksin jossain korvessa olla.
      Puhunhan minä yksinkin ihan ääneen,kissan kanssa opin juttuamaan,sille kun piti jutella ja se jutteli minulle.

      Nyt sitten jumppaamaan,voikaa hyvin.
      näkyillään...

      • Rva Ylikypsä

        Sumuista puoltapäivää!

        Voi että osaa ollakin harmaata ja ihan ohutta tihkusadetta tulee alas pilvistä, jotka peittävät koko taivaan kannen. No nyt on sateen vuoro, eilen sentään paisteli melkein koko päivän. Tilhiparvet tyhjentelivät pihlajoita oikein parvissa. Hyvin nopeasti pyrähtivät lentoon, mitä lienevät säikähtäneet.

        Luin tuossa muutama päivä sitten noista pihlajanmarjojen syöjistä: tilhet ja rastaat syövät marjat kokonaan mutta taviokuurnat syövät ainoastaan ne marjojen siemenet, loput marjasta pudottavat maahan. Ronkeleita, sanoisin.

        Olen tässä naureskellut itsekseni katsellessani harakoitten puuhia niiden yrittäessä saada syömistä talipalloista ja tali-ja siemenautomaatista. Laitoimme ne tarkoituksella sellaisiin paikkoihin, ettei harakoitten ole helppoa päästä niihin käsiksi. Uurastus oli kyllä innokasta, oikeata tasapainoilua, eivät ainakaan vielä ole oppineet pysymään paikallaan niin kauan että saisivat enemmän kuin yhden murusen suuhunsa.

        Toinen luontohavaintoni on tuossa aivan vieressä, ikkunoitten välissä. Meillä on ulommaisen ruudun alaosassa noin kolmen millin korkeita ja noin sentin leveitä "ilmarakoja", niistä tulee kesän aikana mm.kärpäsiä. Mutta äsken huomasin siellä ensimmäisen kerran tuollaisen tavattoman pitkäsäärisen oloin, sillä on 8 jalkaa ja kaksi niistä on ainakin kolmen sentin mittaisia, Eipä ole niille jaloille kummallisia tarttumapintoja, paljas maalipinta, vaan kyllä se paikkaa vaihtaa, hiljalleen. Olen huono tuntemaan tuon lajin edustajia. Vartalo sillä on n. kolmen millin pituinen ja lieneekö nuo etuosan piikit tuntosarvet, ne välillä menevät melkein piiloon ja sitten taas tulevat esiin sen kulkiessa eteenpäin. Hyvin on mielenkiintoinen otus. Tietäisikö joku näillä tiedoilla, mitä otusta tarkoitan?

        Fasaaneista on kasvanut kesän aikana oikein komeita, noista uroksista varsinkin, naaraathan ovat hyvin vaatimattoman värisiä. Nekin käyvät päivittäin tuossa keittiön ikkunan alla sijaitsevalla syöttöpaikalla, ei niitä kovin monta ole kerrallaan, mutta komea näky.

        Meille avataan huomenna uusi CITY- marketti ihan tuohon kaupungin keskustaan, entisen torin paikalle. Kyllähän sitä menettelyä moni ihmettelee, minä mukana. Eikö nyt olisi ollut enemmän tilaa jossain tuolla aukeammilla paikoilla? Siihen meni ihan koko entinen tori, yksi koulu purettin pois, eli ihan koko kortteli otettiin sen käyttöön. Kaipa ne päättäjät ovat riittävän viisaita! Emme aio kasvattaa omalta osaltamme sitä humista ruuhkaa.

        Soitin tuossa vävylleni Rovaniemelle ja siellä tuli lunta taivahan täydeltä, aamulla oli ollut pakkasta -10, meillä taitaa olla sinä viiden asteen paikkeilla, lämpimän puolella. Olisihan se huomattavasti valoisempaa kun olisi lunta, vaan ei ole tietoakaan.

        Pitänee jo lopettaa tämä syvästi luontoaiheinen sepustus ja valmistautua kauppareissulle.

        Voekee hyvin! Paestaahan se päevä vielä risukassaannii ja kasav vierennii!

        paulamariahan tässä pitkästä aekoo


    • hevat

      Luin taas tuo mummon jutun ,niin tuli pakollinen tarve minunkin piipertää muutama rivi..
      Olet sie niin kiehtova sanasioppo,että yksikseni aina naurekelen. Muuten

      meidänkin kaupungissa on takatasku,mut olen luullut siellä vaan jopotelaan en kyllä ole kävässy.



      http://www.youtube.com/watch?v=4iJzBmszxII

      mukava täällä kurkkailemassa käydä. kunnellaan PAIN KUVAA.

    • Skillan*

      Pimeästä aamusta terveisiä täältä savon suunnasta, lämmin sää jatkuu, nelisen astetta sen mittari näyttää.
      Ei sada, mutta sumuista kylläkin.
      Kinkkukauppa ja muukin joulumyynti alkamassa, minäkin pelasin kinkkupelin, ei onnistanut, huono tuurini jatkuu en juuri missään ole onnistunut voittamaan.
      Nyt sitten tarjouksia joka kaupassa, sopii vaan katsoa ja kulkea kaupasta toiseen tarjousten perässä;)
      Kyllä minäkin tarjoukset otan, jos kohdalle sattuu, mutta vartta vasten en kauppoja kierrä.

      Omenat on syöty mitä puista säilyi, nyt sitten pitää siirtyä ulkomaisiin lajikkeisiin.
      Ingrid Marie on se perinteisesti ensimäinen omena, mikä ennen vanhaan kauppaan ennen joulua ilmestyi ja se on edelleen minun makuuni, hieman hapokas.
      Nykyään omenia on jatkuvasti tarjolla.
      Nuo persimot mistä muori kertoo on täällä tarjouksessa, olikohan 1,68, samoissa hinnoissa saa kuin omenia.
      Onkohan veriappelsiiniä enää olemassa, en ole tavannut, miten niidenkin muisto sieltä lapsuudesta mieleen tulee, oli kai harvinaista silloin.
      Kyllä nyt hyllyt notkuu monenmoisesta, tarjolla kaikenlaista erikoisuutta.

      Meillä kerhossa on ilmainen kahvitarjoilu ja eilenkin seurasimme, miten muutamia ihmisiä käy kahvilla ja sitten pois lähtevät.
      Jos näkee vaivaa tulla paikalle olettaisi, että kerhon ohjelma tarjoukset katsoisi.
      Siis tänäkin päivänä ilmainen kahvi saa ihmiset liikkeelle;)
      Edullinen on teillä tuo kahvitarjoilu muori, eikö olekin mukava, kun tulevat sinne teidän tiloihin, tuollaista toimintaa saisi olla enemmänkin.

      Jopas on Paulamaria tarkaan olioitaan tutkinut, jospa jostakin kirjasta löytyisi tuokin ötökkä.
      Olen tehnyt sen havainnon myös minäkin, että kuolleina on kärpäsiä siellä maalla ikkunan välissä talven jälkeen.
      Elääkös kärpäset vuodesta toiseen, vaan kuolevatko kesän perästä, valistakaa viisaat.
      Onko siis mummoja kärpästen keskuudessa, vai aloittavatko munista kehityksen joka kesä uudelleen.
      Eipä ole kovin hallinnassa tuo pieneläinoppi;) ( jos mikään)

      Kerho meni ja valinnat tehtiin, tulipa yksi lisä juttu minunkin kohdalle, mutta kai se siinä sivussa menee.
      On se sellainen ihme tuo osallistuminen, mukana väkeä vaikka kuinka, mutta samat saa aina vaan olla työt hoitamassa.
      Ehkä se on viisautta, kun osaa kieltäytyä, mutta toisaalta toiminta vaatii vastuun kantajia ja kai minä siinä tunnen oman vastuuni osaltani.
      No sanonta kuuluu, vierivät kivet ei sammaloidu, jospa tässä virkeänä pysyisi jatkossakin.

      Palstalla tehtaillaan aloituksia melkein tikusta, no tarjontaa on ja pitääkin olla, mitähän tässä jotakin uutta keksisi;)

      Tänään menen kuulemaan kokeiden tulokset, onko löytynyt jotakin kummajaista, tähän asti olen vähillä lääkkeillä selvinnyt.
      Tulkaa tarinaa heittämään, jos kiireiltänne ehditte, kahvin tuoksua houkutteeksi oven suuntaan heiluttelen;)

    • Niinpä satelee ja hämärä päivä on alkanut täälläkin. Enpä tosin paljonkaan huomannut ilmoja eilenkään. Kirjaston antimia nautiskelin koko päivän. Täytyi ottaa "vahinkoja takaisin" ja kun vauhtiin pääsin, eipä paljon ilmat olleet mielessä. Tosin olihan lisäselitys itselleni, ohjeistuksissahan usein kerrotaan, että ei joka päivä tarvitse remputuksilla itsään kiusata. Vapaapäivä väliin on ihan paikallaan.

      Joskus olin järjestötouhuissa minäkin, en tosin kovin tiukoilla aikatauluilla. Sen ehdin kyllä kokea, että kyllä niitä hommia kasattiin, jos entiset tuli hoideltua. Enemmän tuppasi olemaan "neuvonantajia", ei töihin tarttuvia. Osasin kyllä kohtuullisesti pitää puoleni, jos tehtävää oli tulossa tukokseksi asti, käytin tarvittaessa "selkokieltä." Hyväähän järjestötoiminta on, jos vain kiinnostusta, aikaa ja voimia riittää. Enpä ole liittynyt edes eläkeläisjärjestöihin, aikani järjestöissä lienee päättynyt. On " vahdinvaihdon" aika.


      Sen pitkäkinttuikisen ötökän kyllä kuvauksen perusteella tunnistan, mutta niemeä en tiedä. Mökilläni niitä melko usein ikkunoissa harppoo .Eipä niistä suurempaa harmia ole ollut, ulos vain olen heittänyt varoen, että en kyydissä vahingoita.

      Jaa-a ..."herkistystäni", josta R* mainitsi. Niin...olen kasvanut lapsuuteeni ja nuoruuteni umpikorvessa ja tehnyt myös siellä työni. Jotainhan siitäkin on jäänyt päähäni. Suurimman osan ikääni olen tallannut asfalttia. Joka vuosi kuitenkin on ollut mahdollisuus retkeillä vanhojen muistojen alueilla, katsella ja kokea vähän toisesta näkökulmasta. Voin "järkevästi" ajatella, että niistä syntyy yhteys luonnon ja ihmisen läheisyydestä. Huh, en selitä enempää, kiirekin tuli.

    • Kerron kivan jutun. Viikon vaihteessa leipoilin keittiössä. Ryhdyin viemään paistoksia parvekkeen penkille jäähtymään. Ajatellen samalla: on se hyvä kun on lasiparveke, ja kaiteen reunassa lattialla oleva veden ulosmeno reitti tukittu (siitä joskus tuli lintu parvekkeelle) ettei siitä enää pääse minkäänlainen lintu/ötökkä parvekkeelle , ellei lasia aukaise.

      Mitä ihmettä, seinäkellon päällä istui pikkulintu, keltarintainen.
      Meinäsi eväät käsista tippahtaa hämästyksestä, ei vastanut kun kysyin mistä ihmeesta siihen tulit.....Kahdeta huoneesta oli ikkunat auki joten sieltä oli pujottautunut kapeasta reijästä, ja lentänyt olkkariin. Ovet ja lasit oli nyt auki ulos parvekken kautta. Sainkin sen parvekkeelle ihan avonaisen ikkunan alle.
      Vaan mitä vielä, siitä se kiepsahti pääni yli takaisin sisälle, nyt taulun päälle istumaan.
      Siinä vaiheessa otin kameran esille, jos tänne majailemaan aiot jäädä, ainakin kuvaan pääset....
      Silloin se ryntäili taas sokeasti sinne sun tänne, vaikka miten lepertelin sille. Suljin olohuoneen liukuoven ettei se mene muihin huoneisiin.
      Sillävälin oli kadonnut. Huhuilin jokapaikasta että missä olet tule esiin. Arvelin sen lentäneen ulos.
      Siiryin takaisin keittiöön jatkamaan töitäni. Ehkä vartin kuluttua tulin takaisin ja seuralaiseni istui taas kellon päällä ihan "muina miehinä", kuin ei mitään epätavallista olisi ollutkaan. Olikin hädissään piiloutunut.....
      Suunittelin jo sen kotilemmikiksi ottamista, kun oli niin mieltynyt sisällä olemiseen.
      Olisi talouden toinen osakas ehkä asettautunut vastustamaan hankettani, kotiin tultuaan.
      Lensihän se viimein ulos. Pitkään sai sen kanssa seurustella , pää kallelaan vaan katseli ja lenteli paikasta toiseen. Kun juttelin sille.
      Ihan hyvä juttukaveri ei laittanut hanttiin missään paitsi ulos menossa.

      Pihlajat sen sijaan seisovat kaikine marjoineen- Vielä.
      Mutta joku päivä se kuhaus käy. jää vaan paljaat oksat.
      Linnuilla on kuulema suhteessa paljon isompi maksa, kuin ihmisellä. Siten ne kokoonsa nähden sietävät hyvin "huppeli" marjoja. ja hauskaa on, kai.

    • joutavoinen

      Päivää ! olen nyt jälkijunassa tulossa pirttiin en tietenkään tule junalla vaan sellaisella nätillä netillä. Tää on yltiöpositiivista tekstiä kun olen sillä tuulella nyt. Tästä johtuvaa on käsitteiden yltiömäinen käsittely, Käsitteiden oikeellisuus on herrassa, mikä tarkoittaa niiden yltiömäistä käyttöä vaikka itsekin tiedän tietojeni vajavaisuuden nimenomaan käsitteissä. Käsitän jälkijunassa tulon ja jälkijunassa olon olevan kuulopuheiden mukaan minulle ominaista.

      En ole normaalista poikkeavassa mielentilassa sillä vaan kun luin tuon Meri-kukan jutun pihlajanmarjojen vaikutuksista hurmouduin ja eläydyin. Tiedän kahvin olevan hyvä palautusjuoma joten juon kupillisen sitä palautuakseni. Kiitos hyvää päivänjatkoa.

      • Päivää.
        Mikähän hyrrä nyt rupesi pyörimään tähän keskelle postiani;(

        Meillä paostoi tänää aurinko jossain vaiheessa.
        Muuten on ollut ihan sumuinen päivä.
        Partsun kaiteella on kuin "timangeja roikkuisi.
        Vois tulla upea kaulanauha jos sais ne pujotettua lankkaan;)

        Kerhohuoneella kahviteltiin ja kuunneltii vanhan ajan mussiikkia.
        Meillä yks kavri on tuonut vanhan läppärinsä sinne ja sitä soitellaan,tulee NIIIIN nostalginen olo;)

        Näkyillään...


      • muori67 kirjoitti:

        Päivää.
        Mikähän hyrrä nyt rupesi pyörimään tähän keskelle postiani;(

        Meillä paostoi tänää aurinko jossain vaiheessa.
        Muuten on ollut ihan sumuinen päivä.
        Partsun kaiteella on kuin "timangeja roikkuisi.
        Vois tulla upea kaulanauha jos sais ne pujotettua lankkaan;)

        Kerhohuoneella kahviteltiin ja kuunneltii vanhan ajan mussiikkia.
        Meillä yks kavri on tuonut vanhan läppärinsä sinne ja sitä soitellaan,tulee NIIIIN nostalginen olo;)

        Näkyillään...

        Vielä tuosta omasta jutustani jäi mainitsematta, sanon kuin Rautavaara ikään jossain laulussaan: ja tämä tarina on tosi !


    • Tapsa fan

      Jossakin musiikkiohjelman juonnossa kerrottiin taustatietoja Tapsa Rautavaaran Korttipakka nauhoituksen suhteen.
      Siinä kerrottiin, että nauhoitus tehtiin kylmässä hallissa. Se kuuluu Tapsan äänessäkin.

    • Nyt minä olen KATEELLINEN Tarjalle;(

      Ihana tuo kissan kuva.
      Pahalainen etten pysty enää ottamaan kissaa;(
      Allergia tekee kiusaa.

      MIIAAAUUUUU...

    • SkillaN*

      Viikonlopun alkua, se on taas perjantai ja puolessa kuussakin olemme.
      Lämmintä pitää, parin asteen kahta puolta, talvesta ei tietoakaan.
      Kukahan kertoisi mistä nikotus johtuu, minua nikottaa niin että rintaan koskee.
      Pidän nenästä kiini ja yritän hengityksen pidätyksellä sitä lopettaa, ei auta, no nikottelen sitten;)

      Missä muori on Tarjan kissan nähnyt, en ole vilaustakaan nähnyt Tarjastakaan, nyt olin kuulevinani radiosta että Finlandia palkinnon saajan valitsee.
      Pitäisikö sanoa Presidentti Halonen, no enpä usko että hän loukkaantuu vaikka näin tuttavallisesti puhutellaan.

      Rautavaara oli rehti konstailematon esiintyjä, olen tykännyt hänen lauluistaan minäkin, en päivääkään vaihtaisi pois, helppo olla samaa mieltä.
      Vai on pirtin kahvi sellaista että hurmoksesta herättää, onko se välttämättä hyvä asia joutavoinen, eikös hurmos ole myönteinen asia;)

      Tuo linnun sisään tulo on vaikea juttu, miten se osaa lentää peloissaan oikeasta aukosta ulos.
      Joku viisas on kertonut että huone pimeäksi ja vaan se ulos meno auko valoisena, silloin parhaiten onnistuu.
      Olipahan kokemus meri-kukka, varmaan et usein kuvaa ole vastaavasta tilanteesta saanut.

      Olen sitä minäkin joskus väsyneenä ajatellut, että lopetan kaikki toiminnot kodin ulkopuolella, mutta mitäs minä sitten tekisin, mihin menisin?
      Olen se ihmistyyppi jolla on aina oltava mielekästä tekemistä, menemistä ja joukossa olevana.
      Tietenkin on muitakin tapoja missä saa aikansa kulumaan ja kaikki ei ole näin levottomuudella rokotettuja kuin minä.
      Ihanaa, että jokainen pystyy oman elämänsä parhaakseen rakentamaan, tässäkin pätee sanonta, olla oman onnensa seppä.
      Olen kyllä saanut muistutuksia, kun lapsille sanon, että ette ole käyneet, takaisin tulee nasakasti, kun nyt olisit joskus kotona.

      Nyt taas olen lähdössä katsomaan keski-suomen säätä,muutama päivä pois kotoa, sitten taas oma sänky tuntuu taivaalliselta, vaikka ei moittia voi kyläpaikankaan sänkyä, hyvin nukuttaa.
      Luin tänä aamuna positiivareista pitkän iän eläneen miehen kommentin, kun kysyttiin miten niin vanhaksi oli elänyt.
      Hän sanoi nukkuvansa illalla heti, kun sänkyyn menee, ei ehdi murehtia entisiä ei tulevia asioita, näin käy enimmäkseen minullekin.
      Reipasta viikonlopun alkua, pitäkää mieli korkealla.

    • hevat

      Minä olen leipomis tuuleella Maustekakku iso on uunissa,sen nimi on sydän suruja,
      käväsen iltapäivällä meidän pirtille sen tuomassa,joten syökäätte,monet ovat kehuneet on hyvin säilyvä,kun voita siinä on rutosti. Oikein ihanaa viikonloppua ja
      unohtakaa kolotukset.Iloista mieltä kaikille ,kun joulukin tulla tupsutta,kauppiaat vauhkona.Empä juoke enää lahjojen perässä,pistä vähän rahaa ,parhaiten itse tietävät mitä ovat vailla...Lippu korkealle ystävät,

    • HUOMENTA !

      Minäkin heräsin jo.

      Skillanille;eilisessä iltasanomissa se kuva oli.Iiiihana katti.
      Käyn päivittäin "iltiksen"lukemassa tässä koneella.

      Pilvessä on täälläkin,ei sentään nyt sada.

      Kauppaan tästä on kohta lähdettävä,jääkaapissa taida olla muuta kuin valo.

      Siis tuo aika ihan lentää.
      Taas on saunapäivä.

      Jatketaan puuhasteluja,voikaa paksusti,vaan älää lihoko liikaa;)))

      näkyillään...

      • Late Vaan*

        Monta litraa on vettä virrannut Vantaassa senjälkeen kun viimeksi kävin pirtissä, liikaa noita omia asioita hoidettavanan ei oikein aika riitä. Niin se jokiranta onkin minulle tuttu paikka, asuimmehan siellä 34 vuotta, liki viisi vuotta pois olemme olleet, Nyt kuitenin yksi ysävämme meidät sinne kutsui, oli se hieno paikka asua, kuitenkaan emme ole katuneet poismuuttoamme.
        Tuo järjestöhomma oli minulle sellainen melkein elämän tehtävä jo nuorena liityin nuorisojärjestöön ja sitten niihin puoluehommiin, niitä piisasi vuosikymmeniä ja siitä seurasi vuosien mukanao (vuosikymmenien) kunnallispolitiikassa. nyt niistä vapaa paitsi vapaajäsen puoluessa.
        Tuohon eläkeläisiin liityin muutama vuosi sitten, mitään tehtävää en ole ottanut, paitsi varatilintarkastajan (työt) Kerhossa käyn ja joissain retkillä ja teatterireissuja joskus.
        Merikukka kertoi siitä linnusta, vuosia sitten siellä edellisessä asunnossa meille tuli yllättäen yksi lintu sisälle.
        Kuuntelimme parhaillaan sellaista kasettia jossa oli Suomen linnut ja ovi auki pihalle, eikös silloin tullut juuri sellainen lintu joka parhaillaan kuului kasetista ja istui sellaisen isomman lehti puun oksalle joka sisällä oli. kova homma oli ulos aada.
        Jo lapsuudessani totuin metsisä liikkumaan äidin mukana tai "apuna",Tuo korpivaellus tuli minulle tutuksi lähes 40 vuotta sitten joka vuosi on käyty lyhyempiä tai vähemmän lyhyitä aikoja, siellä sitä viihtyy, vaikka syntynyt olen ihan tässa samassa pitäjässä jossa nytkin asun. Samoin on Suomikin tullut tutuksi joka kantilta.

        Hevatin maustekakkukin on valmista ja hyvältä maistui nappikahvin kera kiitos hevat.
        Lämpimät syysilmat jatkuu, muuten hyvä, mutta pimeys alkaa joka päivä vain aikaisemmin. Ainakin yli kuukauden pimenee, kunnes alkaa kevään odotus, meneehän se joulukin siinä sivussa.
        Sellaista elämä on. Late.


    • Kyllä uskotaan, että Meri-Kukan kertomus on tosi, vieläpä Tapsa Rautavaaran "todistamana." Ihmeellistäkin sattuu ja tapahtuu.

      Jopa ehdin hiukan ihmetellä, onko Late oikein hikihatussa paneutunut puuhiinsa, onhan niitäkin. Hyvinpä olet riisunut vähemmälle luottamustoimiasi. Minulle nekin vähemmät jäivät pois jo aikapäiviä sitten.
      Kyllä siihen oli syynä osaltaan terveysongelmatkin ja niistä johtunut "kituminen." Ne kyllä on aika hyvin poistuneet, sen minkä vanhasta rungosta nyt voi korjaantua. Ainahan uutta tulee tilalle. Olihan "laiskuuteeni" muitakin syitä. Täytyy kai syyttää myös itseänikin. Sanoisinko "nuoruuden hulluuttakin." Kun joku asia alkoi tympimään, saatoin sylkäistä sen ulos sensuroimatta. Puhutteluja tuli ja eipä ne asiat siitä muuttuneet. En kuitenkaan suuremmin kadu, sanotaanko kuin urheilijat, "parhaani tein, enempään en riittänyt." Hyvinpä olen vanhojen tuttujen kanssa puheissa edelleenkin pärjännyt. Ei juuri kukaan ole vanhoja kaivellut, enkä minäkään ole julistanut, "että mitäpä jo aikoinaan sanoin." Tällaista historiaa, taisi tulla liikaakin, mutta poiskaan en viitsi pyyhkiä.

      Aurinko paistaa nyt helakasti, täytyy vähän tankata ja lähteä ottamaan vahinkoja takaisin, joita tuli laiskuudestani. Ulkoilupuuhani ovat jääneet vähälle. Sellaistahan se elämä on. Menettelee, kunhan ei jäädy yksitoikkoiseksi.
      .

    • Hintriika*

      On sellainen pikku väli, että just ehtii pirtissä piipahtaa. Tunnin päästä alkaa kurssin ryhmätyöskentely. Sitten meneekin kolme viikkoa seuraavaan tapaamiseen nokitusten, mutta kyllähän me verkossa tavataan joka päivä.

      Ensi keskiviikkona loppuu laululyriikka tältä vuodelta, mutta kesäyliopisto ei talvea pelkää. Me vaan jatketaan melkein jouluun saakka. Eikä se yhtään harmita, päinvastoin. Mieluisaa tekee vaikka ympäri vuoden ja vuorokauden.

      Huomen aamulla sitten nokka Rovaniemeä kohti. Kokoustetaan sun muuta. Ja täytyy samalla tehdä kontrollikäynti, kuinka se lapsenlapsenlapsi on taas ehtinyt kasvaa. Viimeisellä junalla kotiin, muut kyydit saavat mennä menojaan.

      Eilen oli aivan mahtava päivä. Aurinko paistoi eikä tuullut. Tänään on ollut ikävän kolea tuuli. Se on taas tätä, ettei ole talvi eikä kesä! Mittari on plussan puolella, mutta silti saattaa olla äkkiliukkaita kohtia katukivetyksillä. Yöllä muodostunut jää ei ehdi sulaa. Ja märkä jää se vasta liukasta onkin!

      Ei se auta kuin lähteä liikkeelle. Menen tuurilla jos en takuulla. Tavataan taas! Taikka luetaan suoraan.

    • Pitihän ne saunaterveiset tulla kertomaan.
      Löylyt olisi kyllä hyvät,vaan kun to selkä ruoja ei anna oikein kovia löylytyksiä ottaa ;)

      Huieno on päivä ollut meillä.
      Aurinkokin paistoi jonkin aikaa.
      Eikä ihme kyllä vettä ole satanut.Nyt se tietysti huomenna sataa,kun tuli kehuttua.

      Kaupass kävimme naapurin rouvan kanssa.(siellä Saksalaisessa).

      En ole pitkään aikaa siellä käynytkään.
      Ainaki hyviä krjalanpiirakoita kotimaisia ovat.Olivat vielä lämpimiä kun just tulivat.
      Tiedä sitten minkä maalaisista jauhoista on tehty.Mikä noista kaikista ottaa selvää.Lähileipomon tuotteita sanoivat olevan.

      Kerkesin myös kerhohuoneelle kortillekin ja kahveelle:)

      Nyt aion vain olla ja löhötä;)
      näkyillään...

      • Pentele noita näppihäiriöitä,suokeeten anteeks;)


    • SkillaN*

      Hyvää huomenta taas uuteen päivään, lauantaita eletään.
      Sää taitaa samoja tapoja pitää, vuodenaikaan nähden lämmintä on.
      Luulisi säästöä syntyvän kulutuksen suhteen, se näkyykö myös rahapussissa onkin eri juttu.
      Vettä on tullut nyt riittävästi sähkön tuottamiseen, silti laskuni vaan aina suuremmaksi muuttuu.

      Kokeiden tuloksista en muistanut mainita, lääkäri lähetti kokeisiin peloitellen vaikka millä, lopputulos oli, että kaikkia arvot normaalia, mutta pitihän joku kiusa minullekin tulla, tämä ruusufinni, onkin sitkeä tauti.
      Varmaan joudun ihotauti lääkäriin vielä menemään.
      Kyllähän näitä pieniä kolotuksia mukaan tulee, kuten ynnämuukin sanoi, joskus tuntuu että mummo olisi pumpuliin kierrettävä.
      Suoraan puhujista ei oikein tykätä, ei ole tykätty, sen olen minäkin kokenut.

      Nuorena minäkin olen näihin järjestö touhuihin mukaan tullut Laten tapaan ja kai se veren perintöä on, mielenkiintoa on riittänyt.
      Se pystyykö mitään aikaan saamaan, mukana kuitenkin olen ja mielekkäänä nämä jutut koen, oman ajan kulun suhteen.

      Täytyy todeta että kiirettä pitää Hintriikallakin, ehkä voiton vie meidän muiden kiireistä.
      Jos siitä saa itselleen, silloin juttu on jees ja pakkohan on mielekkäältä tuntua, ei muuten moista kiirettä jaksa, voimia vaan edelleen innon lisäksi.
      .
      Minulla ei aika riitä, tai puuttuu viitseliäisyys lukea lehtiä koneelta, radio ja Tv ovat minun ajan seuraamisen välineet.
      Niinpä jäi tuo kissakin näkemättä, harmi.

      Tämä kone hyppii riviltä riville, lupaa pyytämättä, kun kaksi sanaa lauseesta saa kirjoitettua, jatkoa saa etsiä jostakin.
      Kertokaa viisaat missä vika?
      Kirjoitus voi vilistä omituisuuksia, anteeksi pyydän ja hyvän, mukavan päivän toivotukset perään yritän laittaa.

      • lukija vaan

        No varmaan kaikilla onkin mukava päivä, kun ei kukaan ole tännekkään ennättänyt kirjoittelemaan.


    • Nea*

      Helei, pirttiläiset! Kiirettä on pitänyt, jos jotain, ettei ole ehtinyt
      Pirtin oveakaan paljon aukaisemaan.
      Ostoksilla päivällä kiertelin ja tapasin erään vanhan "tyttökaverini",
      oli mukava kierrellä ja samalla kupposen ääressä kuulumisia vaihtaa.
      Sanoimmekin, että pitäisi useammin treffit oikein järjestää,
      Että olisi enemmän aikaa.

      SkillaN"in meni hyvin lääkärissä käynti ja verikokeet, aina se on hieman jännittävää ja sitten saa olla tyytyväinen, että terve on!

      Teetä ja hyvältä tuoksuvaa maustekakkua nyt suuren palasen lohkaisen,
      kiitos!

    • Olisikohan tämä iltavirkkujen aika. Päivän luppoaika hupeni näiden tekniikan vempeleiden kanssa taistellessa. Tiekkarini kadotti yhteyslinkin, eikä ottanut vastaan käskyä yhdistää. Monen mutkan ja yrittämisen jälkeen alkoi "lyydi kirjoittamaan." Sitten vanha telkkarin digipoksi äityi kenkkuilemaan, eikä tekstittänyt Teema- kanavaa. Ohjekirjankin olin jo kadottanut. Selvisihän sekin, kun löysin tehdasasetusten palauttamisen. Tulipa mieleen, että oppia ikä kaikki, vaikkakin väkinäisesti. Tuttu on SkillaNin kertoma tiekkarin tekstin hyppiminenkin. Se kyllä näyttää korjaantuvan, kun enempi huolellisesti kirjoittamiseen paneutuu. Vanhassa koneessani ei ollut tätä herkyyttä hyppelyyn.

      Näissä koulutuksissapa on tainnut puhtini kadota. Enpä taida nyt virkistäytyä mihinkään asiaan. Ei ainakaan päässäni sellaista pyöri. Lähinnä keskityn nyt uutisiin ja heti perään dekkariin. Sitten painun orrelle, jota yöpuuksikin sanotaan.

      Sellainen päiväni, ehdin sentään marketissa käydä, vähän lisälenkkiä päälle ja päivänokosetkin vetäistä.

    • Mukava lauantaipäivä oli minullakin ystävättären kanssa kierrellessä kaupoissa. Kotona oli rattoisa kahvihetki meillä ja söimme tuoretta leipää leikkeleineen kahvin kanssa ja juttu luisti!

      Tuo ystävä onkin niin valoisa luonne, saa aina nauraa sydämellisesti tarinoilleen. Bella koirakin tuntee jo pihalla paikat, ja juoksee ovelle häntä heiluen innokkaasti :D

      Iltarauha on taas, minäkin aion keskittyä kirjaani vähitellen ja asettua mukavaan asentoon lukemaan.
      Palstallakaan ei nyt paljon mielenkiintoa näy, pikemminkin joka ketjua häiriköidään tänään ikävästi.

      Illan rauhaa kaikille!

    • SkillaN*

      Sunnutaiaamua, säässä ei muutoksia, päivät kuluvat, joulu lähestyy.
      Eilen luulin sodan meilläkin syttyneen sellainen pauke kävi, joulun avajaiset ne vaan olivat, raketteja suuri määrä taivaalle lennätettiin ja euroja tuhottiin.
      Tuo tilanne tuolla Israelin ja Gaasan välillä on vakava, en ole enää selvillä mistä siellä soditaan, vallasta vai jostakin muusta, fanaattisesti uskovatko sotivat.
      Surulista että ei löydy mitään ratkaisua asioihn.
      Raamattuni olen huonosti lukenut, eikös Israel ole valittu kansa ja eikös uhkana ole , että kansa mereen ajetaan.
      Satuja taidan puhua, korjatkaa.

      Nea* kirjoitti kiirettä olevan ja kiire eikun lisääntyy joulun lähetessä.
      Nuo vanhat ystävät ovat tervetulleita vuosien takaa, siinä muisteloissa aika kuluu ja mieli piristyy.
      Toivottavasti oli mukava päivä syynä eiliseen hiljaisuuteen pirtissä, kuten "lukija .
      vaan" totesit.

      Kyllä tämä kone hermoja kysyy, ei pääse kokonaista sanaa eteenpäin, kun joutuu toiselta riviltä loppua hakemaan.
      Sitkeä olen, mutta nyt on annettava periksi.
      Vielä yritän kertoa miten hyvä unilääke kirja minulle on, en sivua pidemmälle pääse, kun uni tulee.

      Rattoisaa ja lepoa päiväänne, koettakaa jaksaa pirtin ovi auki saada;)

    • Sumuista sunnuntaita!
      Katselin eilen taitoluistelua ja pohdin, että melkein kuin akrobaatteja ovat sekä yksin luistelijat että parit.
      Kyllä se huikeaa on, mutta missä ovat ne henkeä salpaavan upeat tanssit?
      Muistoissa heillä, jotka vielä jotakin muistavat. Niinpä.
      Kai minunkin on opittava se, että ennen se oli kaunoluistelua, nyt taitoluistelua!
      Näissä mietteissä toivotan rauhallista sunnuntaita.

    • Notkeita olivat taitoluistelijat, ehdin vähän katsella. Kaikenlaisia mestareita se kova harjoitus tuottaa, pitäähän niihin temppuihin olla synnynnäisiäkin lahjoja. En saanut käsien varassa edes koko volttia aikaisiksi, vaikka yritin. Jotkut pojatkin siitä selvisivät. Satuin tulemaan enempi "kankityypiksi." Luistelutkin jäi vähäiseksi matkanteoksi omatekoisilla luistimilla.

      Hyvä ja ilman haitallisia sivuvaikutuksiahan kirja on unilääkkeenäkin, olen minäkin sen havainnut. Varsinkin jos pitää varastossa kirjan, joka tuntuu pitkästyttävältä. Jos lukuelämys menee mielenkiintoiseksi tai jännäksi, saatta sillä olla kyllä turhan pitkään kestävä, piristävä vaikutuskin.

      En nyt ole halukas paljoa puuttumaan mielipiteineni tähän viimeisenkään sotaan. Kyllähän niitä on erilaisia perusteluja. Kirja joka muka määritteli "valitun kansan", ei kyllä kuulu tietolähteitteni joukkoon. Ratkaisut lienevät suuremmissa käsissä ja ihan maalliselta pohjalta. Tuskinpa jumalat lopettavat tappamista.

      Vaikka kaikenlaisia ikäviä uutisia satelee, tulee kyllä mieleen,että mitäpä merkittävää voisi näin "muurahaisena" tehdä. Niinpä jatketaan ja väliin ihmetellään.

    • SkillaN*

      Hyvää maanantai aamua, vaikka ei tuo kovin hyvältä näyttäkkään, sataa, mutta eipä anneta sään lannistaa.
      Viimeinen täysi viikko marraskuuta, ajatelkaapa miten salaa tuo joulu tulee, kohta huomaamme sen jo ohi olevan.
      Jospa kumminkin ensin tätä viikkoa aloitellaan, minulla perinteinen kerho viikon aloittaa.
      Joulu se sielläkin on päälimäinen puuhastelun aihe, kortteja, tonttuja ym jouluista.
      Sen verran jo kevättä suunniteltu, että kanavatyönä äitienpäivä kortit suunniteltiin tehtäviksi, ajoissa on aloitettava, jos mielii liki sata niitä tehdä.

      Kovin laiskasti tuo pirtin ovi raottuu, eipä sisälle pyrkijöitä monta ole ollut, kiitos ja ylistys kurkkaajille.
      Masentaako tämä sää, vai muutenko väsymys tässä pimeydessä on vaikutteena.

      Nyt kuulin sellaisia lausuntoja jonkun nuoren suusta, että 70-vuotiaille olisi annettava jotakin kummaa, että kuloisivat sen ikäisinä.
      Utopinen lausunto, jos tosissaan on annettu, että me nyt joutaisimme kuolemaan, jyrkkä vastalause;)
      Kaikkea ne keksivät, melkein luulen että huuli se on koko esitys.
      Laitanpa tähän lasten viisauksia, 4-vuotias kysyi äidiltä linja-autossa katsellessaan vanhaa rouvaa.
      Mitä niille tehdään jotka eivät kuole millään, tapetaanko ne?
      Lisää lasten totuuksia, täällä minä olen ollut ennenkin, totesi 4-vuotias Alkon tiskillä ja äiti haisee rommille, ilmoitti 5-vuotias neuvolan tädille, perheessä oli koira nimeltä Rommi.
      Lisää, pääseekö noilla kynsillä puuhun, kysyi 5-vuotias hienon rouvan punaisia,pitkiä kynsiä katsellessa, sitten minullekin sopiva, syötkö sinä kaiken minkä näet, kysyi 3- vuotias isokokoiselta kassatädiltä kaupassa.
      Totuuksia todella, ja suoria kysymyksiä, voiko nauramatta olla.

      Luistelut jäi vähiin, oli se ikä kysymyksessä, että tanssi alkoi kiinnostaa ja luistin radalla sitä taitoa innolla opeteltiin.
      Minulta meinaa sydän pakahtua, kun pelkään, että epäonnistuvat hypyissään nämä taitajat luistimillaan.
      Näyttää niin taidokkaalta nuo esitykset, että onko enää mitään parantamista taidoissa.

      Niinhän se on, kovasti maailmassa kiinni olevat ne sodat aloittavat ja joskus ehkä lopettavat, vaikka ei siihen uskoa riitä, kun tätä maailman menoa katselee.
      Uskon nimissä taistelevat, vaikka kysymys taitaa suurimmin rahasta ja vallasta olla.

      No mitäpä tässä mitään keksimään, aloitellaan vikkoa, kuka mitenkin, minä paistan piirakan ja lähden sen tarjoilemaan tytöille;)
      Jos intoa riittää, laittakaa viestiä tekemisistänne pirttiin, ei ole kiva yksin jutella;)

    • Suoraan kysymykseen suora vastaus: EI VOI!
      Olla nauramatta noille SkillaNin mukulajutuille. Yritin mennä kertomaan miehellenikin, mutta eihän se naurulta onnistunut.
      Sitä paitsi hän häiritsi kertomisyrityksiäni nauraessaan itsekin kun oli ennättänyt lukea ne jo ennen minua.
      Nämä vitsit tekisi mieleni kertoa vanhusympyröissämme, mutta vaikka siellä onkin mukavaa porukkaa, on pakko tarkkaan pohtia mitä uskaltaa suustaan päästää ettei loukkaa ketään. Ikä näyttää olevan joillekuille arka paikka! Miksi?

      Kävin oikein kyselemässä sitä mieheltäni, joka hoiteli kyökissä käsiään. Hän tuumasi, että kyllähän se potuttaa, kun tietää kuolevansa, vaikka ihan mielellään tiskaisi astioita vielä vuosikymmeniä.
      Hetken pohdimme, olemmeko avioliitossa vai farssissa ja tulimme siihen tulokseen, että hyvä, kun jälkeläisiä ei ole paikalla. Hehän hommaisivat meidät välittömästi hoitoon.

      Aurinko alkoi paistaa!
      Lisää vain sellaisia vitsejä, joita aurinkokaan ei jaksa nauramatta kuunnella!

    • wiiwidear*

      Pirttiin kahville, löytyipä maustekakkuakin. Piskille en anna tällä kertaa kakkua, söi vahvasti ruokaa, söis kyllä kaiken minkä näkee, muttei anneta.

      Sukkapari on vihdoin valmis, harmaat sukat punaisella varsiraidalla. Värkkään nyt itselleni nallelangasta, saas nähdä ovatko jo ensi vuonna valmiit...

      Eilen oli meillä päin kiva ulkoilukeli, piskin kanssa kävin vähän kauempana, kun: lonkka ei tunnu kipeeltä, säärtä ei särje, nilkkaa ei pakota, ranne tuntuu kohtalaisen hyvältä, päänuppia ei huimaa, eikä korvissa soi: siispä ihan sopivan tuntuinen olotila...

      Näin mennään eteenpäin. Hyvvää jatkoo kaikille lukijoille.
      Hei hei

    • Hyvä Wii,ettei korvissa soi.
      Minulla soi,on kuin olisi kappa itikoita inisemässä.
      Kummasti siihen on tottunut.
      Jos tuo ininä loppuis,en tiedä mihin pitäisi mennä,lääkärille vai johonkin hourulaan;))

      Ompahan ollut taas "entee mitään "päivä.
      Kortilla olin ja kahveet juotiin.

      Naurua riitti taas kerran.

      Voikka hyvin.
      näkyillään...

    • Tulenlieskat***

      Onse vaan kumma tää pitkä harmaa syksy, lämpö asteillakin hellii. No väsyttämään se saa, on kuin yö jatkuis vuorokausi vuorokauden perään. Ei huomaa mlloin aamu on tullut ja mihin se päivä katosi. Saapi harmaat aivosolut harmaata tuplaten tarkistella. Joulukin tulla pöllähtää, mut ei kyl siltä tunnu.
      Toiveissa vähän kuivempaa ja valoisampaa säätä, jos vaikka väsyttäminen lakkaisi.

      Kiitos nyssi hyvästä kahveesta keittäjälle ja leivonnaisista. Mä toin pussillisen kaurapipareita.Kyl niistä hyviä tuli, vaikka sen itte sanonkin. Mukavaa ehtoon syrjää kaikille. Kiitos SkillaNille viihtyisästä kahveepirtistä. Nährään, jos tosta harmaasta säästä viel erottuu jotenkin. Mut on sentään pirtissä valot kynttilöissä. Moi nyssi ja heippa.

    • SkillaN*

      Uusi aamu, uudet puuhat, tai miksipä ne nyt niin kummasti muuttuisi.
      Melkolailla samoilla rutiineilla monikin menee, ne tavat ja tottumukset ne vaan pysyy.
      Saisi välillä muuttuakin, yllätyksiä, uusia tekemisiä, se antaisi elämiselle mielekkyyttä
      Katselin tuota yleisilmettä palstallakin, kovin on vähiin kirjoitukset menneet, alle kymmenen kirjoitusta aloitus aika monella, se on vähän.
      Nyt sanoisin jo, että huolen aihetta antaa, onko kirjoittajat syksy masennuksen alla?
      Nyt jos milloin tarvittaisiin iloisia asioita esiin tuoda (löytyy niitäkin) tämä pimeys ja sateet meinaa mielen maahan painaa.
      Toisten joukkoon meneminenkin on joskus kuin tervan juontia, mutta kokemuksesta sanon, kyllä se kannattaa.

      Noihin lasten totuuksiin olen ihastunut, jos mikä se on sitä aitoa asioiden pohtimisa, jos kolme vuotias tokaisee, tuon sedän tukka on tippunut leukaan, kun katseli kaljua, partaista miestä totuus se on;)
      Tai jos lapsi ostoskärreissä istuessaan julistaa, että meillä on sikapaljon rahaa, ei taida kehua olla vaan lapsen totuus.
      Mitäs äiti väittämään siihenkään, kun lapsi kuuluutta, että meidän äiti syö kissanruokaa, ja perään vakuutta kyllä syöt olen nänyt, tai seraava pieni kyselee onkos meillä varaa ostaa tälläistä vanukashyllyn ääressä
      Lasten suusta totuus tulee, eli pienillä padoilla on korvat.
      Hyvä esimerkki monta kertaa, miten vanhempien toiminta vaikuttaa pieniin lapsiin.
      Ei tälläisiin totuuden laukojiin voi suuttua.

      Nyt olen varma, että ne punaraitaiset sukat lämmittää monin kertaisesti, on ne rakkaudella ja sisulla aikaan saatu, hyvä wiiwidear;)
      Kiva että noita "ei koske mihinkään " päiviä väliin mahtuu, sitä oikein kuuntelee itseään, että eikö mistään nipistä.
      Tervehän olenkin, mutta en silti pieniltä kolotuksilta ilman selviä minäkään, ainakin jotakin erikoista puuhatessa voi olla varma, että seuraavana päivänä muistuttaa.

      Muoria saan kiittää noista lasten tokaisuista, hän niitä lähetti pitkän listan, olen kyllä googlannut niitä netistäkin, kun minun kontolle on jäänyt niitä lukea silloin tällöin kerhossa, samoin arvoituksia.
      Nauramaan on porukka saatava välillä ja lasten jutut naurattaa.

      Olen samaa mieltä kanssasi tulenlieskat, tämä harmaus mikä meitä ympäröi, meinaa alleen kaataa ja ne aivosolut meinaa harmaita hommia vaan esiin viritellä, mutta eipäs lannistuta, nyt joku vitsikirja käsiin tai muuta naurattavaa, jopa saa kyytiä harmaus mielestä.
      Enää kuukauden päivät ja päivä alkaa pidetä, silloin mieli viimeistään alkaa kohota.
      Heittäydytään lapsiksi jälleen, jos nyt ei sitä ollakin, lapsilla mieli on harvoin maassa, se elämänilo vaan esiin pyrkii, sitä mekin tarvitsemme.

      Minä lähden harjoittelemaan Puttepossun syntymäpäivää, johan se naurattaa, kun ajattelette minua kärsä nenällä ja vaaleanpunaiset korvat pystyssä, pienine vaaleanpunaisin hamosin, possu yritän olla, onnistunko, onko iso sika mukaan ohjelmaan otettava.
      Olen aiemminkin sanonut, kun itsekritiikki puuttuu, kaikeen naurattavaan suostuu;)
      Nauravia on mukava katsoa, olkoonkin että itse on naurun aiheena.

      Pirteää päivää itsekullekin, minulla se sitä varmasti on, jo harjoituksissa saa nauraa.

    • Tästäpä päivä alulle, tosin johan olen ehtinyt normi aamupuuhat hoidella. Senkin kaurapuuron.

      Sellainen tapani on tullut, että aamusta tulee mietittyä päivän puuhat ja jaeltua väljään aikatauluun, josta toki voi tarvittaessa joustella. Ilmat voi vähän sotkea menoja tai yllätykset. Niinpä eilenkin, tuli vieraita pistäytymään. He eivät olleetkaan ihan jokapäiväisiä kävijöitä. Siinäpähän hupeni puolenkymmentä tuntia kahfeeta keitellessä ja palasta haukatessa ja tietenkin juttu luisti. Melkeinpä ehdin jo väsähtämään, ei tietenkään haluunut sitä näyttää. Hyvä kun kävivät.

      Niinpä en ehtinyt kirjastossa käydä, päivänokoseni jäi vajaaksi, enkä tiekkariakaan tiekkaria. Eipä SkillaNin kirjoittamat varhaisnuorison elämänviisaudet vanhaksi menneet. Kerrassaan mainioita totuuksia ja aidosti esille tuotuja. Minulla ei nyt ole "päävarastossa" täydennystä näihin juttuihin. Tässä on lähellä lastentarha, usein vastaani tulee ipanoiden parikymmenpäinen joukko pienellä retkellä. Heistä muutama on alkanut tervehtiä "moi!" huudolla, nyt alkaa olla jo, että jos törmään tähän joukkueeseen," moit" tulee koko jonolta niinkuin armeijassa ottaisi lukua. Olenkin sanoja säästääkseni vähän kovemmin huudahtanut että "moit teille kaikille." Olihan se tapa alkuun kiusallinenkin, en tietenkään ollut aloittaja, mutta hoitureistakin näkyi, että näin ei olisi tarpeellista tuntemattomien kesken huudella. Ilmeisesti asiaa on käsitelty, minut hyväksytty "höperöksi, vaarattomaksi tutuksi" ja nyt hoitureita myöten tervehdykset tulee.

      Jaa...ettäkö hämärä tai syysväsymystä ja masennusta. Voi olla, mutta enpä oikein hyväksy koko ajatusta. Nyt masennus on levinnyt yhä laajemmin lapsista vanhuksiin, taitaa olla jutuissa jotakin mätää. Ehkä tekosyytä, kun kaikki ei ole niin hyvin, kun mielikuvissa voisi olla. Syksyt, lumet ja helteet eivät ole yllätyksiä. On vain pieniä eroja vuosien välillä. Jo niihin on ehtinyt mukautua, ellei nyt ole jo mukautunut kesän hakemiseen sieltä, mistä sen löytää. Herttinen sentään," masentaahan se vietävästi" kun sitä ei voi noin vain tilata tänne paikanpäälle - sitä kuumaa valoisaa kesää.

      Hyvää jatkoa teille, hyvä on tämäkin päivä!

    • Mukava on lukea päivän suunitelmianne. Paljon on yhteistä touhuissamme, kuulunee tähän ikään. Viikkokalenterin kun avaa, sieltä näkee ne tiedossa olevat menot, vielä varmuuden vuoksi olen ne tuohon tietsikan työpöydälle muistilappuun pannut. Niin ja kännykän muistutus on kätevä toiminto.

      Hienoa kun tekniikasta on apua noissa muistamisasioissa ja mikä ettei niiden tarjoamaa apua hyödynnettäisi.
      Rutiinimenot nyt muutenkin muistaa. Mutta eipä tekniikasta ole apua jos liian paljon dementoituu.
      Tänään on kuitenkin yhtiökokous, johon tiätty menen jotta pysyy ajan tasalla yhtiön asioissa.
      Huomenna onkin erikoinen päivä, kun menen koulukaveria tapaamaan toiseen kaupunkiin. Emme ole nähneet viiteenkymmeneen vuoteen, joten johan on aika. Oli saanut puhelinnumeroni yhteiseltä tuttavaltamme.

      • Late Vaan*

        Aamullahan sitä suunnittelee mitä tänään tekee, toisaalta on olemassa vanhoja rutiinihommia jota on valmiiksi olemassa eri päivillekkin. Niinkuin huominen yksi rutiini homma jää väliin, eläkeläisten kerhoon pitäisi mennä, jää menemäti, on meno omalääkärille, eikä niistä voi itse päättää on mentävä kun kutsu kuuluu.
        Meillä on sellainen seinäkalentri jossa on taskut, sieltä löytyy vakinaiset menot ja ne joita matkanvarrella tulee.
        Päivän menoja suunittelee aamulla, mutta yllätyksiä tulee, harvoin kaikki menee suunitelmien mukaan.
        Päivätorkut minulla menee lukemisen piikkiin, sanon meneväni lukemaan, otankin kirjan ei siinä kauan mene kun kuorssaus kuuluu, itse en sitä kuule, kontrolli pelaa.
        Iltapäivällä ulkoiluhommia, kävellen kauppaan ja takaisin.
        Niinhä ne päivät kuluu, marraskuu lopuillaan, eiköhän se syksy jotenkin joskus lopu.
        Tämä tarina ainakin, Late.


    • Puolilta päivää.

      Harmaata sävyä on meiän alueella ja tihkua viskoo. Ehittiin käydä aamulenkillä kuivaan aikaan. Piski oli ihan mukana lenkillä ja kulki vierellä, kuin olis töissä ollut, mummon rollin taluttajana ja ohjaajana.

      Sulho lähti ostamaan torilta hernekeittoo, jos myyjä viel paikalla. Syyvään valmista ruokaa, vähän keittoon savukylkee tai potkaa, niin jopas tekee hyvän säväyksen.

      Juu, sulho sai sit diabetes lääkkeen, pilleri päivässä ja mittailee kotona sokeri arvoja. Tää on hänelle sellaista päiväkirjan pitoo, merkitä muutaman kerran viikossa mittauslukemat vihkoonsa.

      Jaahas, pittää lähtee kutomaan pari puikollista...
      Hei hei

    • Pimeyttä riittää. Mutta ei masennusta- mikä se sellainen on.
      Ei vaan ole pirttiinkään ehtinyt.
      Nyt on kaksi pimeää vastakkain ei päivää lainkaan. On hyvä tehdä kaikenlaista.
      Yhden päivän vietin Äitipuoleni luona (kohta 92 v ),
      toisen ystävättären luona. Kolmena väivänä kestitsin vieraita. maanantai on se harrastuspäivä aamusta iltaan, toinen on viikolla.
      Siinähän se 1 viikko jo taas hurahti. . Ei tullut kirjat ei käsityöt mieleen.
      Päiväunia en ole eläissäni uskaltanut harrastaa. Mitenhän sitten nukkuisin yöllä, en kai ollenkaan. Ainakin perin sekaisin menisi, kun näinkin reistailee.

      Tässä vaan kootut selitykset, miksi en ole pirtissä käynyt.
      Kyllä niin nauratti nuo Skillanin lapsijutut . Ihania ovat ja niin aitoja.
      Kyllä vanhempien jutut tulee monesti "lapsen suusta", kaiken ne kuulevatkin ja muistavat sopivasti sanoa.

      Luistelu esityksiä on tosi kivaa katsoa. Olkoonkin sitten
      kauno- taitoluistelua tai akropatiaa. Tosi taidokkaita ja kauniita esityksiä. Silmät ympyriäisinä niitä katsoo tämöiset mummot, mitä voltteja ja kieppejä tekevätkään.

      Älkäähän pirtin ystävät masentuko. Kaikenlaisia joulukonsertteja on tarjolla valita jokaiselle sopivaa ja mieluista kultavaa.
      Ja vaikka mitä. Nyt pakko lopettaa, Hei ja Moi.

    • Ehtoota tuas ;)

      Ulukona näättää mittarj 5.6c

      Siis talvesta ei tietookaa.

      Meillä oli kiva päivä tänään.
      Sieltä lähimmäispalvelusta tuli yks tyttö ja poika,laulattivat ja tietoiskuja tehtiin lopuks jumpattiin.
      Siinä hurahti kolomisen tuntia.
      Ai nii keittihä ne kahvitkin meille,oikein pöytiin tarjoilivat;)
      Hölömöjä nuo osa asukkaista kun eivät tule porukkaan.

      Viime yö män iha tuas harakoelle.
      Ylj neljän olj ennen kun nukuin.
      Pittääkö lopettoo tuo vähänenkin kahvin juonti;(

      Kyllä jaksavat tapella tuolla idässä päin.On se kumma kun ei oteta opiks noista sodista.
      Vuan minkäpä meikä likka niille mahtaa.

      Voekeeha hyvin.
      näkyillään...

    • Pitää vielä piipahtaa teehetkellä Kahvipirttiinkin ja kertoa miten ilahduin, kun liinavaatekaapissa otin tiukasta pinosta pussilakanan esiin.
      Eikös sieltä tullut Kalevala sormukseni jonka jo luulin kadottaneeni Kesäheinän kasvimaahan :D

      Tuo sormus kuuluu 70-vuotislahjaani rannerenkaan kanssa, jonka Sipoon ystäviltäni sain, ja olin surrut sen katoamista!

      Oli kuin olisin saanut lahjan uudelleen,...siinä on pieni sydän renkaassa ja hyvin mieluisa muisto.

      Eilen oli tyttärentyttäreni, tuo sairaanhoitaja kanssani lähes koko päivän. Oli niin antoisaa keskustella kanssaan, yhdessä söimme ja Afrikan kuulumisia kävimme läpi.

      Tänään on pikkujoulutunnelmissa vietetty iltapäivä, en jäänyt kovin myöhään,...kotiinkin on niin hyvä palata omaan rauhaan.

      Nukkumatti on jo viskonnut unihiekkaa silmiin, joten toivotan kaikille:

      Hyvää Yötä!

    • SkillaN*

      Unijukka on häipynyt ajat sitten, olen jo tovin tässä lueskellut tätä tietokoneen antia.
      Huomenta vaan edelleen pimeään ja kosteaan aamuun, lämmintä melkein viisi astetta.

      Tuosta masennuksesta tuli ajateltua taas kerran, miten siitä selvisi ennen aikaan asuneet, oliko niin, etteivät edes tunnistaneet sitä.
      Nyt apteekit rikastuu jos jonkin asteisella masennuksella, onhan ihan todellistakin mielen murtumista, mutta kyllä tästäkin on tullut tapa puhua.
      Kun yrittää kertoa entisistä oloista, vastaus tulee hyvin nopsaan, se oli ennen, kuitenkin ihmisiä sitä oli ennenkin, kaikkine vaikeuksineen.
      Nyt on keksitty joku korvaan laitettava, lääketiede on havainnut että tälläinen valolaite antaa aivoille valohoitoa, taitaa olla taas yksi rahastuksen kohde tämäkin.
      Tottahan on se, että kaamosajasta puhuttu aina, mutta ihmiset sen hyväksyivät osana elämää.
      HUs,hus kaikki masennukset, tähän sopiikin perään miete, sen minkä auringonvalo tekee kukille, sen hymy tekee ihmisille.

      Tuo muistamattomuus väliin ottaa aivoon, kaksi kertaa olen jo kysynyt yhden ihmisen sukunimeä, edelleen en muista, nolottaa vielä kerran kysyä, nyt kirjoitan kyllä muistiin.

      Noinkin voi viikon saada kulumaan, kuten meri-kukka on tehnyt, minulla jatkuva huono omatunto, kun en saa aikaiseksi mennä yhden ystävän luokse, hän yksin asuntonsa vankina.
      Ei pääse ulos ja kävijöitä hyvin vähän, lapsenlapsetkin unohtaneet, siinäpä jo aihetta masentua.

      Elämme sellaista aikaa, että jos joku asia ei päivään sovi, tehdään huomenna,
      harvoin mitään korvaamatonta tapahtuu, vaikka puuhat siirtyykin.
      Paraskin puhuja, kalenterissa on menoja ja jos niihin en mene, jotakin jää tekemättä,tai siirtyy toisille.
      Kotona voimme toimia juuri niin kuin Late totesi.

      Voi miten rupesi tekemään mieli hernekeittoa, sitäpä en aikoihin ole tehnyt, muistaisi ostaa herneitä, siitäpä se alkaisi.
      Monesta hauskasta jäävät pairtsi nuo "hölmöt" kun eivät mukaan tule sinne menoihinne muori, onko ujoutta vai laiskuutta?

      Tätä pimeää päivää aloittamaan, kahvin voimalla se täällä livenä alkaa ja kevennys vielä, kolme vuotias huutaa äidille, tuu tänne täällä on miehiä, olivat pikaruokaravintolassa, ja syö, syö sika, syksyllä tapetaan, 4-vuotias poika lihavalle miehelle joka luistimia jalkaansa ähelsi.
      Kuukauden perästä pimeneminen pysähtyy, käännämme kelkan valoisuuteen päin, sitä odottaen hyvää päivää.

    • hus hus,,

      syöpäkin, mikä se sellainen on ????

      • Sumun keskeltä huomenta.
        Eipä nyt yht,äkkiä tule mieleen itseni ikäistä ihmistä jolla ei olisi nippu kaikenlaisia sairauksia ja niiden lieveilmiöitä. Itseni mukaan lukien.
        Vaikka ei niistä aina puhuisikaan,
        Niiden kanssa on vaan pakko elää.
        Mihinkään ei masennus ole lääke ,päinvastoin. Sitä vaan tahdon sanoa että kaiken vastoinkäymisen ja sairauden keskellä pitäisi jaksaa ajatella positiivisesti ja uskoa ja toivoa parempaa ja pitää mieli korkealla.
        Kyllä kai ihmiset ennenkin olivat välillä masentuneita ja elämä kolhi.
        Sitä ei niin tiedostettu eikä tehty numeroa niinkuin nyt tiedetään paljon enemmän.Sitä paitsi meidän ikäiset ihmiset olivat jo enimmäkseen haudassa kaikine tauteineen joita ei silloin osattu hoitaa.
        Sitä "elämä pelissä" ohjelma selventää, tuota positiivistä ajattelua,
        vaikeuksienkin keskellä.
        Hyvää ja valoisaa päivää kaikille !


      • SkillaN*

        Olisipa se todella noin helppoa.
        Syöpä on vakava vaiva, se ei tule mielenmasennuksesta, mutta ei myös sillä korjaannu.
        Olen kuullut juttuja ihmeelliseistä paranemisista ja uskon vakaasti, että oma mieliala voi vaikuttaa tässäkin sairaudessa, niin hyvään kuin pahaan.

        Tyhmää oli minun antaa tuollainen hus,hus kuva, eihän ne taudit niin poistu, hoidettava on.Joskus ei tule loppuun asti ajateltua, leikkisästi yritin mieliala keskustelua johdatella.
        Anteeksi pyydän ajattelemataonta tokaisuani.


    • Heippa pirttiin.

      Tuosta anteeksi pyytelystä:
      Ihan on paikallaan,
      kun on tönäissyt toista,
      astunut varpaille,
      astunut kantapäille,
      astunut toisen kenkään piikkikorolla,
      huitaissut kädellä, viittoessaan vieraspaikkakuntalaiselle, missä päin on marketti,
      työntänyt oven päin naamaa,
      päästänyt oven kiinni naaman edestä,
      roikuttanut kuraa,
      'sanonut päin naamaa jotain , joka ehkä on tottakin.! J.n.e
      Lukuisia asioita joka päiväisessä elämässä.
      Täällä palstalla katson kulkevani virran mukana, etenkin nimettömät, ovat aina vastavirtaan kulkijoita.

      Vitsien ja huumorin tekijät kertovat olevansa siinä tilanteessa, etteivät voisi tehdä ohjelmia, jos joka asiasta pitää pyydellä anteeksi. Huumoria on pitää olla, jos joku ei ymmärrä, hän voi sitten pyöritellä silmiään kauhistuneena!!!

      Mielestäni sinä SkillaN., et ole joka asiasta ja kirjoituksestasi anteeksipyyntö velvollinen, lukija lukee ja ymmärtää oman mielensä mukaan. Tykkää tai ei,

      Kirjoita sinä edelleenkin mukavia kuulumisia ja kevennyksiä. Uskon meidän jokaisen pirttiläisen tietävän, ettet vähättele kenenkään voimia. Jokainen on kuitenkin vastuussa itsestään, miten asiansa hoitaa tai antaa toisten hoidettavaksi.

      Minä pyydän anteeksi, jos olen mielestäni loukannut ihmistä, jonka kanssa olen keskustelemassa, tai kuten edellä mainitsin olen "tallannut"varpaille fyysisesti.?

      Hyvvää jatkoa kaikille, muillekin...
      Hei hei

      • minäkin jäin miettimään tuota samaa, keneltä Skillan pyysi anteeksi ja miksi. meni vähän ohi .. tarkoitus oli kai häätää masentunutta oloa,, ja siihen oli tosi sopivat häätösanat, mitäpäs anteeksi pyytelemistä siinä on .Päinvastoin !
        Meikäläinen saisi olla koko ajan polvillaan anteeksi pyytelemässä jos tuomoisista jutuista menisi noin vakavaksi.
        mutta olkoon nyt vielä toistaiseksi, liikun kahdella jalalla pää pystyssä edelleen, Tehkee työ muut samoin, niinku myö.


    • Rva Ylikypsä

      Tiikerinkakun tuoksuiset tervehdykset eteläiselätä Pirkanmaalta!

      Niin on ollut hämärä päivä, ei pilkahdustakaan auringosta, vettäkin on varmasti jossain vaiheessa tihuutellut, nimenomaan silleen hiljalleen. Vi voi, reilu kuukausi jouluun, eikä tietoakaan puhtaan valkoisesta lumikerroksesta. Ihmeen lämmintä on kyllä ollut, mittari näytti päivällä 7, 5 , siinä sitä on marraskuun tilastoihin kirjattavaa.

      Joo, meillä on perjantaina käsityökerhon myyjäiset ja sinne leivoin tänään kaksi kakkua. Huomenna leivon vielä kuusi pientä kakkua, yhden ison tarpeista, on juuri sopiva annos. Huomenna menemme käsityökerhoon, järjestelemään myyjäis- ja arpajaistavaroita. Olen koko syksyn neulonut isoja miesten villasukkia, seitsemästä veljeksestä. Ne tekee niin hyvin kauppansa, ettei edellisistä myyjäisistä jäänyt yhtään paria tähteeksi.

      Jäi tällä kertaa käymättä Tampereen kädentaidon messuilla, sieltä olisi varmaan saanut ensi vuodeksi vinkkejä. Mutta meidän kerhon vetäjä on ollut siellä ja varmaan ottanut valokuvia, nähtäväksi meillekin.

      Naapurin Rontti-kissa on taas ollut meidän pihalla, ulkovalot palaa, se käy aina tuolla toisessa naapurissa kylässä ja takaisin tullessaan sytyttää ne uudelleen. Usein valoisan aikaan pysähtyi ja katsoi ihan selvästi tämän minun työhuoneeni ikkunaan. Usein aukaisin ikkunan ja kyselin siltä jotain kuulumisia.

      Nytpä käyn vähäksi aikaa pitkälleni, ennenkuin salkkarit alkaa, niin tuntuu hankalalle selässä.

      Mukavoo illan jatkoo ja ootellaan pientä pakkasta ja lumisadetta. Niitä ainakin toivoo paulamaria

    • wiiwidear ja M-K mm. kirjoittivat hyvin sellaista, että säästivät vaivojani, turhahan sitä on yrittää kerrata. Eikä SkillaNin tarvitse harmitella. Päivät avaukset sujuvat oikein hyvin ja asioiden kanssa.

      Näihin "pillereihin", en ole ottanut mitään, ellei se ole lääkärin määrittämä tarve. Tietysti lääkärille on syytä kertoa asiansa juuri sellaisena, kuin sen tuntee. Monesti olen kuullut ja myös tiedän, että on sellaisiakin potilaita, jotka ovat jostain saaneet päähänsä "hyvän lääkkeen" ja ehkä vielä tarinan päälle. Jos tämä ei tehoa ensimmäiseen lääkäriin, he hakevat toiselta ja tietysti jättävät kertomatta mitä he jo popsivat. Näin tulee syötyä tuplalääkityksiä varmuden vuoksi. Siinä jää arvioimatta sekin, mitä seurauksia jo yksistään ristiriitainen lääkitys aiheuttaa.

      Tönkösti kirjoittamiseni nyt sujuu. Paras jättää yritykset tällä kertaa. Päivä se on huomennakin!

    • SkillaN*

      Huomenta ja marraskuun tyypillistä ilmaa jatketaan, mutta lämpö on aikaan nähden korkealla, kuusi astetta meilläkin.
      Tänään en aloita puhumalla mistään ikävästä, kehoitan vaan rohkeuteen, positiivareissa sanottiin, joka päivä on hypättävä alas jyrkänteiltä ja kehitettävä siivet alastuloon.
      Niin se on, koskaan ei tiedä mitä on tulossa, on valmistauduttava selviytymään.
      Kiitos ymmärtämisistä, sitä ei aina tule ajateltua loppuun asti mitä näppäimiltä lähettää, on niin vaikea tietää miten kirjoitukset kukin tulkitsee, voi satuttaa tahtomattaan pahastakin, lähtökohdat ovat tuntemattomia.

      Tuo lääkkeiden popsiminen on hyvin yleistä ja lääkärit niitä mielellään kirjoittavatkin.
      On vaivoja joiden kurissa pitämiseen on pakko lääkkeitä syödä, minäkin loppuikäni joudun yhden pillerin ottamaan ( ainakin) näin on enustettu.
      Tämä kilpisrauhas vaivakin taitaa olla monella ja kaikilla eri tavalla toimii ja vaivaa.
      Luin juuri lehdestä miten kuusi ja seitsemän kymmentä täyttäneille tehdään kysely elämisen laadusta.
      Tuli mieleen, että joko sitä on niin vanha ettei mitään enää kyselläkkään, elämän laatua sitä on meilläkin, vähän jo vanhemmillakin;)
      Ei millään meinaa uskoa, että on jo niin vanha, että ketään ei enää kiinnosta mummon elämisen laatu ja hyvinvointi.
      Mutta, olkootpa kyselemättä, hypitään vaan jyrkänteiltä edelleen ja opitaan siipien saantia alas tulon helpotukseksi, rohkeutta täyteen elämiseen;)

      Yksi käsityökerholainen kävi siellä Tampereen messuilla ja ei ollut oikein intoa puhkuva, jäi kysymättä oliko siellä jotenkin epäonnistunut tunnelma ollut.

      Tuli mieleen tuosta wiiwidearin luettelosta eräs tanssi tapaus, tanssin vauhdikkaassa vaiheessa astuin jostakin kumman syystä erään naisen johonkin kohden jalkaterää piikkikorolla, silloin ei anteeksi pyyntö tuntunut miltään, näin sen naisen kasvoista ja aistin sen kivun minkä vahingossa aiheutin.
      Vieläkin puistattaa.
      Kyllähän näm kiitos ja anteeksi sanat saisivat olla useimmin käytössä, vaikka ei hokeminen niiden tehoa parannakkaan.

      On se kumma miten nuo asiat päässä pyörii jos yöllä kesken unia herää, olisi nollattava heti ajatus, muuten ei uni takaisin tule.
      Minulla nuo jouluun liittyvät ajatukset heti herättyä mieleen tulee ja sitten uni kaikkoaa.
      Kalenteri melko täynnä kaikkea touhuilua ja se siinä pelottaa ettei muista kaikkea, jokohan hienosti stressiin viittaa,,, eikös mitä, mukavaa että on touhua, nukutaan sitten joulun jälkeen.
      Tuo syntymä ajankohtani vielä lisänä kaiken muun lisäksi.

      Muutama juttu vielä noista lasten lausahduksista ja voi äitejä, huokaan minäkin, tilannetta ajatellessa.
      Näin, Äitillä on tippuri sanoi kolmevuotias, kun hihnalla oli pippuripurkki.
      Äitimpä pyllystä tulee verta, totesi nelivuotias, kun äiti kuukautissuojia hihnalle laittoi ja äiti ei kykene puhelimeen ja isää ei ole näkynyt aikoihin, perheen kuopus vastasi puhelimeen, äidillä ruuan laitto kesken ja isä oli matkatöissä.
      Luontevia tokaisuja, mutta on siinä voinut äiti vähän noloutta tuntea.

      Tästäpä sitä taas päivä alkaa, miten sujuu, sen sitten illalla tietää, kaikkea hyvää päiväänne.

    • Tulenlieskat***

      Mukavan harmaata päivää itsekullekkin. Lämpöä ja tihkusadetta riittää.
      Ei tää muuten mittää, mutku toi hämäryys sisätiloissa ottaa jo päähän. Sitä on jatkunut melkein vuoden. Kesäkin meni pikkuvaloisuudessa. Mutta eikun kaikkea hyvää joka tapauksessa.
      Runonurkkakin sai oikein kriitikon, väitti runojemme olevan pas.... Mutta itsehän se semmoista suolsi, eli puhu ihan täyttä potaskaa. Toivottavasti kukaan ei huomio turhan tärkeilijää, eikä usko mokomaan arvosteluun. Tilaa kun on muuallakin varsinkin eliittirunojen parissa. Hyviä runoja oikeilta, mut hyviä on tavallistenkin. Mistä me tykätään, niin hyviä ovat ja hyvä tarkoituskin:olla lähellä muita.

      Otanpas kunnon kahvitujauksen, kiitos vaan emännälle hyvää on. Iloista päivän jatkoa. Tulipas mukavampi olo kun poikkesin pirtissä. Seo moro taas.

    • Katsoin vanhaa kotimaista elokuvaa. Tuli mieleen Catleijan avaama
      esiliina ketju. jota ehdin vain hyvin pikaisesti vilkaista.
      Elokuvassa oli hienoja esiliinoja. Valkoisia ja korein olkaröyhelöin varustettuja. Ihan kuten meillä lapsena. Tosin kirjavia oli lasten esiliinat.
      Muistan miten hävetti koulussa kun piti olla esiliina. Kaikilla ei ollut, "pareman väen lapsilla" oli vain kauniit mekot ilman esiliinaa.
      Toinen häpeän aihe ;ruttuvartiset kumiterä saappaat. Kevät loskat oli silloin. Piti vielä valokuvaajan tulla juuri sinäpäivänä . sitä ei tiedetty etukäteen.
      Seison eturivissä esiliinoineni ja ruttusaappaineni. Naama vinksallaan, kun aurinko paistoi suoraan silmiin.....Kinusin aamulla näppäskenkiä jalkaan- kas, joillakin kun oli jo kesäkengät. Äiti oli niin tiukkana- ei sitten yhtään ymärtänyt miten tärkeää se minusta olisi ollut.
      Nekin saappaat olivat veljiltä perittyjä, joille jo pieneksi käyneet.
      OI niitä muistoja !
      Silti lapsuus oli onnellinen. Niin oli tapa monessa perheessä käyttää kaikki vaatteet hyvin tarkkaan. Sodan jälkeen hyvä kun yleensä kaikille sai jotain päälle. Ei paremasta tiedettykään. Ei tarvinnut kierrätys ja kirpputoreja.

      Pidän kyllä vieläkin esiliinaa keittiötöissä. Ihan tarpeellinen on.
      Näppäskengissä pärjää vielä nytkin jos on matkalla teatteriin tai vastaavaan. Ainakin autolla pidemät välit liikkuessa.
      Sulat maat ja pimeät päivät. Lämintä 7 päivällä.

      • marja-liisa..

        Hei Merikukka, ja muutkin! Eipä tainnut se vaatteiden tarkkaanpitäminen ollut niinkään tapa. Vaan taloudellinen pakko. Ei sitä rahaa riittämyt vaatteisiin, varsinkaan, jos oli monta lasta kuluttamassa. Hyvä kun löytyi jotain ruokaa pöytään, sekin oli varmaan monesti tiukalla.
        Minullakin se ainoa koulukuva, mikä minulla on, kertoo karuudessaan, koko porukan köyhästä pukeutumisesta. Itselläni siinä on kumisaappaat jalassa, ristikainen flanellimekko, siinä päällä punajuovikainen esiliina, josta toinen tasku repsottaa, varmaan repeytynyt puissa kiipeilystä. Pitkä vaalea tukka on letillä, ja toinen rusetti auennut.
        Eteenpäin on menty. nyt ennen kuvausta kouluavustajat kampaa tukat ja oikoo kaulukset, että tulee mahdollisimman kauniit kuvat. Silloin ei vielä tämmöstä kukaan ymmärtänyt. Ne stailaajat, stylistit, ja personal trainerit on tätä päivää.


    • Iltaa ja hyvin menee. Minulla on arat silmät, eipä aurinko ole häikäissyt, eikä suojalaseja ole tarvinnut. Näin niitä hyväpuoliakin löytyy.

      Kylläpähän ne koulupukeutumiset muistan, tärkeintä sentään oli, että jotain ryntteitä löytyi. Sellaistahan kerättyä, pinennettyä ja paikattua oli monillakin. Eipä noista pahemmin ilkuttu, vaikka ei vaatemerkkiä ollut tiedossa. Voi sanoa, monipuolista ja muotoista tyyliä joutui käyttämään, tosin vain yksi oli valinnan varaa.

      Kävinhän rippikoulunkin. Vanhemmat suosittelivat, että pitäähän "akanottolupa" varmuudenvuoksi hankkia. Heillä kai oli vilpitön käsitys siitä, että näin on oltava. Sen koulun päättäjäisissä kyllä juhlavaatetukseni poikkesi kaikista muista. Pusakka päällä homma hoitui, kun pukua ei ollut. Eipä siinäkään mitään, ymmärsin kun sanottiin, että rahaa ei ole. Kyllähän se arvelutti, että näinköhän porukka ryhtyy suutaan soittamaan. Yllätys oli se, että kukaan ei ääneen kiinnittänyt huomiota.

      Eilen ryhdyttyäni kirjoittamaan, kilisi puhelin. Siellähän yksi talon agitaattori keräsi joukkuetta taloyhtiön kokousta varten. Täytyi mukamas varautua hylkäämään kokouskutsun yhteyteen esitetyt toimet. Vuolaastihan kritiikkiä tuli. Hyvähän se, että asukkaat ovat kiinnostuneita talon asioista. Tässä tapauksessa oli kyllä löydetty sellaisiakin asioita, joita ei esitetty päätettäväksi. Pientä kinasteluahan puhelimessa käytiin, mutta lupasin tarkistaa, olisinko jotain käsittänyt väärin ja kokouksessa tavataan. Mitään en luvannut, eipä ollut aihettakaan. Näin tämä tapahtuma sekoitti pääni, kun mainitsin, että tönkösti kirjoittamiseni sujuu. Täytyihän ryhtyä tarkistuspuuhaankin.

      Vaikka tällä kertaa ei ole "seliteltävää" syytä, lopettaa töksäytän - onhan tässä jo ilmoittautumisen verran.

    • Ehtoota.

      Noista koulukuvista.
      Minulla on ekaluokasta lähtien kuvat tallessa.
      Aina olen siellä takarivissä,olin luokani pisimpiä.
      Ja se KAMALA rusetti,silmät vinossa,kun se vedettiin niin tiukalle päähän.Illalla piti keriä se nauha rullalle,aamulla sitten rusetti päälaelle.Äiti oli saanut jostain semmosta 5cm leveää silkkinauhaa ja sitä rusettia jouduin käyttämään monta vuotta.

      Omille tytöilleni en pakottanut minkäänlaista rusettia,ite tahtoivat pitää lettejä.

      Voikaa hyvvin.
      näkyillään...

    • konepilalla

      Minäkin olisin kirjoittanut,mutta eihän tämäHELEVETIN PASKAedaaes osaa joittaakir PASKA VÄRKKI KOKO LAITOS.

    • hevat

      Kivaa teidän juttuja lueskella,kun minä olen nyt vähän eri planeetalla
      eilen tulin muutaman päivän sairaalan levosta,.Keuhkokuume tupsahti
      pääsin kotiin,kun on nallekarhu turvana. Tammik oli viimeksi ja vanhoilla on
      kuulema vaarallista,mutta toivon antibioteilla menee ehkä ohi.. Hlusin tervehtiä teitä ja tuntuu helpottavan. kiitos ,kun jaksoitte lukea...

    • Skillan*

      Taas perjantai ja yksi kuukausi jouluun, miten tänne asti taas livahdittiin.
      Nyt voi alkaa jo puhumaan jouluun liittyvistä asioista,,,varmaankin;)
      Minulle tuo joulu on aina sellainen kaksinkertainen juhla, sattuuhan myös syntymäni jouluun.
      Lapsena jotenkin syntymäpäiväni jäi himmeäksi, vaikka kyllä niitä sen ajan tarpeiden mukaan juhlittiinkin.
      Olen sanonut olevani joulua rakastava ihminen, varmaan tähän liittyy myös nämä kaikki merkkipäiväni, lisäävät joulun taikaa.

      Ikävä tuo koneen reistaaminen, kyllä se sitkeyttä vaatii jos viestin aikaan saa sellaisella koneella mikä hyppii.
      Kokemusta on, oma koneenikin hyppii, mutta ei niin paljon kuin vieraspaikassani.
      Nämä läppärit kai sairastavat vielä niitä lasten tauteja, en muista pöytäkoneeni näin tehneen.
      Eihän se auta muu, kun kone "tohtoriin" onhan se kuntoon saatava jos mielii kirjoittaa.

      Piti kaivaa vanhat valokuvat minunkin, kun niistä kerroitte.
      Kyllä siellä sellainen saparopää alaluokan kuvissa istui, pukeutuminen ei eronnut muiden vaatteista, sota-aikana kaikilla se puute oli.
      Rippikoulukuvaani katsoin ja ainut polkkatukkainen olin, muistan miten katkera olin, kun en permanenttia saanut, sisareni tuki äidin kielteistä kantaa.
      No sainhan sitten aikanaan permanentin ja voi kauhistus mikä katajapensas se oli, joku sähköllä tehty kai oli.
      Onhan tämän hiuskuontalon kanssa ehtinyt pelata riittämiin, nyt ohenee kovaa vauhtia.

      Katsoin samaa kuvaa meri-kukan kanssa ja miten kaunis essu olikaan Emma Väänäsellä.
      Äitini ompeli jalalla polettavalla koneella röyhelöessuja tyttärelleni, kai niitä silloin 50 luvuvun lopussa vielä pidettiin?

      Runonurkan runot ovat aivan hyviä, eiköhän se ole vähän niin, jos joku ei niitä runoiksi hyväksy, tehköön malleja.
      Minusta jo se, että jotakin ajatuksia saa paperille on arvostettavaa, onko oikea poljento kenenkin mielestä sen tulkitsee jokainen itse ja eihän runoilla enää mitään määrättyä tyyliä tarvitakkaan.
      Luovuutta se kaikki on, mitä tänne aikaan saadaan, nämäkin viestit myös, joskus ihan tuskalla synnytettyjä;)

      Marja-Liisa puhuit stailusta ja muusta ehostamisesta, kyllä ne ihmeitä aikaan saa.
      Olen joskus todella hämmästynyt, kun jonkun tutun olen ilman "naamiota" nähnyt, niin tavallisen näköinen on ollut, ei tuntisi ellei tietäisi.
      No eipä silläkään asialla yllätä ketään, niin aitona tässä porskutetaan.
      Pitäisikö pyrkiä muuttumis leikkiin;)

      Meillä taloyhtiön kokouksessa käy hyvin vähän väkeä, onko kaikki niin hyvin ettei tarvetta ole kokoukseen tulla.
      Sattui niin hyvä tuuri, että saatiin niin tarmokas puheenjohtaja, joka huolta talosta pitää, kaikkien tyydytykseksi.
      Hän hoitaa kaiken kukkalaatikoista alkaen ja komeat olikin laatikot viime kesänä.
      Kiinteistöhuolto hänen kehoituksistaan hoitaa loput.

      Mutta aloitettava on tänäänkin päivän touhut, mitä sitten tuleekaan tehtyä, siivoamisen jätän huomiselle, jos vaikka sää kuivaisi.
      Antoisaa päivää teille kaikille.

    • Ramoona*

      Kirjoittipa palstalla niin tai näin, aina se on jonkun mielestä väärinpäin. Kukapa meistä vähänkin enemmän palstalla eri ketjuissa liikkuvista ei olisi sapiskaa saanut ja toivoteltu ainakin epäsuorasti pois jaloista. Essuista en puhu enää mitään, menin tunnustamaan että luin yhden artikkelin ja kehtasin sen sellaisenaan laittaa, hyi minua !

      Valokuvien voimaannuttavasta vaikutuksesta puhutaan, niitä käytetään terapianakin. Niistä syntyykin lämpimiä luontevia muisteluhetkiä niin lastenlasten kuin vanhustenkin kesken. Mieheni skannasi ja suurensi äitinsä jäämistöstä hänen sukunsa vanhoja valokuvia ja veimme niitä dementiaosastolle hänen vanhan tätinsä katseltaviksi. Ihmeesti melkein puhumaton ja apaattinen täti virkistyi tunnistamaan jopa sellaisia, joitten nimiä mekään emme tienneet. Naurukin hersyi, jos kyyneleetkin. Lupasimme mieluisimman kuvan kehystää.
      Netissä on helppoja kuvakirjaohjelmia, monet matka- ja juhlakirjat on teetetty, eikä nykyisin edes maksa paljoa. Nytkin on joululahjaksi valmistumassa kirjanen.

      Kuukauden päästä meilläkin on syntymäpäivä, kun tyttärentytär täyttää 6 vuotta. Olin vasta vähän aikaa tänne kirjoitellut ja siitä muistan Skillaninkin syntymäpäivän. Tyttö oli odotettu prinsessa kahden pojan jälkeen, ja aina muistan häntä erikseen syntymäpäivänä. Lastenkutsuja hänelle on hankala saada aikaan, kun kaikki ovat joulutouhuissaan tai matkoilla ja pikkukavereita on vaikea saada koolle. Mutta onhan joulunlapsessa erityinen merkityksensä, varmasti paras joululahja syntyessään. Yksi lapsenlapsista syntyi uudenvuodenaattona, juuri ennen puoltayötä. Nämä ovatkin nuorimmat luokallaan.

      Pimeys lyö kättä hämärälle, lämpöasteita on nyt 7. Jouluvaloja alkaa näkyä jo, mutta tunnelma on syksyinen. Vajaa kuukausi, niin alkaa taas valostua , joten kyllä tämä tästä ! Pian ollaan adventin ajassa, alkaa joulukonsertit ja kaikkinainen jouluilu ikään kuin luvan kanssa.

      Pirteää perjantaita !

      • Rva Ylikypsä

        Perjantaeiltoo minultakkii!

        Koko päevä on sattoo tihhuuttanna, nyt ee sentää kuatamalla. Ja terveesiä saanasta!

        Meellä olj onnistunneet myyjäeset, tuottona niistä tuhanne eoroo. Leevonnaesija pittää seorooviin myyjäesiin suaha reelusti enemmä, kaekki mänj eekä piisannakkaa.

        Mullekkii on jiännä muutamia muistoja esjliinoesta kooluaejalta. Kansakoolussahas se olj ihaj jokapäevästä, mutta sitte oppikoolussa ee ennee, iham muutamilla vua. Meellä äet miäräs ihan kaeke ja pitj olla kiltti tyttö. Kyllähäs se hävetti, vua mikäs aatto. Eekä tullu mieleenkää, että oes ottanna sen poes ennen koolun alakua ja laettanna reppuu. Eekä mulla ollu hiihtohoosujakkaa, hame piällä pitj hiihtee. Kylän postineetiltä äet laenas hiihtohoosut oppikoolun hiihtokilipaeluihi. Että semmosta se olj elämä viiskymmentäluvulla Raatalammilla.

        Eepä oekee kiinnosta ennee kahtoo nuita päevittäesijä uutisijakaa, ee oekeestaa mittää hyvvee. Nuo "salkkarittii" on männä iham mahottomiks, ja pitäsj muka olla perheohjelma.

        Valloo tähäm pimmeötee! Jospa sitä lunta jo nousviikolla suatasj meelekkii!!!!
        Tämmösen toeveen esittää tiältä paulamaria


    • Kun sattui kohdalle, katselin tv:eestä "Kansankodin kuokkavieraat." Tällä kertaa oli esillä heitä, joilla ei sujunut muuttoreissu Ruotsiin kovin hyvin.

      Siitäpä ajatukseni tuli niihin hetkiin, jolloin minäkin tosissaan harkitsin lähtöä työnhakuun Ruotsin markkinoille. Eihän siinä kummallista olisi ollut, kymmenesosa väestöstä näin menetteli. Tunsinkin muutamia lähtijöitä. Olin jo valmistellut sen verran, että tankkasin päähäni ruotsinkielen alkeita, enpä tietenkään kovin pitkälle päässyt.

      Se lähtöni olisi ehkä toteutunut, ellei sattuma olisi puuttunut peliin. Sain asiallisen työpaikkatarjouksen. Työtä riittikin lähes vuoden ja olinkin ihan tyytyväinen valintaani. Siitäpä se urani urkeni jatkossakin ilman valtakunnan vaihtoa. Seikkailumielessä en halunnutkaan lähteä. Turhahan näitä on jälkikäteen pohtia, mutta mihinkäs ajatuksistaan pääsee. Luulen kyllä, että en olisi Tukholman siltojen alle juopporingissä asukkaaksi joutunut. Loppupäätelmäni on, että parempi näin, kuin asiat menivät.

      Eipä tässä erikoisempaa jutun aihetta. Normi päivä, ei hohdokas eikä ikävystyttävä ja rutiinihommat olen siinä sivussa hoidellut.

    • Sauna terveisiä.

      Taas on viikko vilahtanut;)

      En kyllä perässä pysy.

      Tänään oli siivooja tytöt ja kyllä kämppä tuli taas niin putsiin.
      Mikäpä tässä on olla köllötellä;)

      Hyvä niin,onhan tuo selkä ihan tarpeeksi tehnyt kiusaa.

      Meillä minun mielestäni ei kyllä huoltoyhtiötä sais vaihtaa.
      Se on vain minun mielipiteeni.Olis välillä luudalla töitä;))

      Eipä tässä lummempia,voikaa hyvin.
      näkyillään...

    • Huomenta hyvin mustaan aamuun ja hiljaiseen, jos muusta ei tiedä että on viikonlopun alku, niin siitä, että liikenne vilkastuu huomattavasti myöhemmin.
      Sää kostea edelleen, yli viisi astetta lämmintä ja minä laitoin matot parvekkeen kaiteelle haistelemaan ulkoilmaa.
      Voihan ne vähän kosteutta saada, mutta taika on tehty;)

      Niin ne kertovat että keuhkokuume on vanhoille vakava juttu, hyvä että taudin voitit hevat.
      Nyt kannattaa olla kylmettämättä itseään, että ei uusi.

      Ramoona puhuit adventtiajasta, kyntteliköt jo olen vintiltä hakenut, pitääkin tarkistaa, että palavat, joulukuusi parvekkeelle valoineen, siinä sitten joulua odottamaan.
      Perinteinä nämä asiat kulkevat ja aina vaan uudelleen niitä on mukava laittaa.
      Kiire on kyllä joulu saada myös poiskin, kun se aika tulee, ihanaa että voimme vuodenaikojenkin suhteen muuntaa elämää kodissakin.

      Hyvin on myyjäiset onnistuneet, samoja lukemia aina meilläkin ja leivonnaiset loppuvat aina kesken.
      Tuleviin myyjäisiin on emännät jaettu kahteen ryhmää, toiset tekee piirakat ja toiset joululaatikoita.
      Tällä kertaa olen laatikoiden teossa, meillä myyjäiset vasta ihan joulun alla.
      On mukava nähdä kun samat ihmiset ostoksia tulevat tekemään vuodesta vuoteen, eikös se ole merkki, että tykättyjä on tuotteemme.
      Parikymmentä pakettia paketoimme sinne joulupuun oksille, mistä kodittomat lapset saavat joulupaketin, toivottavasti on mieleisiä lahjoiksi.
      Meillä tulee käsitöitä niin paljon ja kun tämä samanikäinen porukka itse tekee, jää paljon ylimääräistä, näin saamme tilaa tehdä uusia.
      Virkkasimme uuden satsin puuvillapipoja syöpäpotilaille,(lapsille) oli ollut tervetullut edellinen satsi.
      Saimme lahkoituksena lankoja, kun lehdestä pipojen luovutus oli ja näin taas näppärille sormille näpertämistä riitti.
      On mukava tehdäkin, kun tietää että on tervetulleita ja hyötykäyttöön menevät.

      Katsoin saman ohjelman mistä ynnämuu kerroit.
      Surullista oli, ei se onnistunut kaikille sinne naapuriin menokaan, vaikka monille vihreä oksakin lankesi, tosin ehkä kovallakin työllä.
      Ihmetellä pitää näitä meidän lakeja ja sääntöjä, miksi ei niin toimiva palvelu voi toimia, mitä siinä esitettiin, kaikessa nuo auttajat eivät koulunkäyneitä tarvitse olla, ystävänä ja tukijana olo riittäisi.
      Maalaisjärki voi monessa asiassa olo viisautta.
      Kohtalo meitä kuljettaa, miten ja mihin milloinkin, aina ei osaa paikkaansa löytää, joku tilanne tai sitten se kohtalo puuttuu asiaan.
      Kohtaloon uskominen on jokaiselle omanlainen, minä uskon, että joku voima meitä ohjaa tietämättämme.
      Olen asiaa miettinyt omalle kohdalle, että piti olla sota ja evakoiden siirtyminen näihin minun ympyröihin, että mieheni ja minä yhteen päädyttiin, mikä muu se on kuin kohtalo?

      Niin muoriseni, viikot vierii ja ikää karttuu sinä melkein samanikäinen;)
      Saunaan tänä iltana minäkin, mutta sitä ennen on siivottava, pestävä koneellinen pyykkiä, laitettava ruuaksi lohta ja syötävä maha pullolleen ja nyt kurkkaan miten kosteaksi tuo ilma muuttuu, tuleeko matoille pesukin tuolla kaiteella.
      Iloista päivää, sytytellään valoja tähän pimeyteen.

    • Arvatkaa, kuka lähtee vapaaehtoisesti piikitettäväksi.
      Juon vain kupposen kuumaa ja paijaan noita kisuleita.
      Mitään kummempia ei kuulu, sääkin pelkästään todennäköinen.
      Mitä se sitten tarkoittaneekin.
      Olisikohan rinnakkaisilmaus maininnasta "omalla tasollaan".
      Olen sanonnan kuullut taitoluisteluja katsellesani, ja se tuppaa naurattamaan. Sanontaahan voi käyttää missä vain, eikä se ehkä loukkaisi ketään, ellei sitten äänenpainolla ja ilmeillä paljasta, onko kysessä kehu vai haukku.
      Ja nyt minua viedään!
      Voikaapa hyvin!

    • Lumileopardiemolla kolme pentua Korkeasaaressa
      Zookalenteri
      Tilaa
      107 videota
      En näköjään osaa siirtää tuota.
      Gooklen kautta sinne pääsee ihania ovat.
      kokeilkaa.

      Näkyillään...

    • SkillaN*

      Sunnuntaiaamua, säässä ei muutoksia, johan ne lupailivat hieman kylmenevää tulevana viikkona.
      Kovin on hiljaista tuo oven käynti, eikö nyt pirtin kirjoittajilla mitään sanottavaa.
      Minkäpäs sille mahtaa, pakolla ei mikään onnisti, ei edes kirjoittelu.

      Katselin minä noita sulosia Korkeasaaren eläimiä, pienenä kaikki aivan ihania, mutta enpä haluaisi kohdata luonnossa, sydän varmaan pysähtyisi.
      Katsoin eilen myös eläinpelastajia ja se oli surullista katsoa.
      Ihmisten kaltoin kohtelemia eläimiä ympäri maailmaa, yksin lampaita satoja, jotka oli keritsemättä useita vuosia, kituen osa kuollut.
      Puistattaa, en yleensä jaksa tälläistä edes katsoa, nyt eksyin kanavalle.
      Luin lehdestä jutun ihan kotikaupungistani, mies usutti koiransa kolmen miehen ryhmään, koira puri ei päästänyt irti, samalla mies löi puukolla kahta miestä, kolmas pääsi karkuun
      Mies pidätettiin ja yksi mies joutui leikkaushoitoon.
      Näitä ihmispetojakin on liikkeellä, eipä tiedä milloin sellaisen kohtaa.
      Kovin ikävästi aloitin sunnuntai aamua, mutta jotenkin nuo jutut mieltä askaruttaa, mikä on ihmisiin mennyt?

      Noin se on, äänenpaino sanoo paljon, mites täällä kirjoitellessa, kun sitä ei voi käyttää.
      Omassa päässä kirjoittelu tuntuu aivan järkevältä ymmärtää, mutta lukijalle se voi olla aivan toisen tuntuinen.
      Väärinkäsityksiä syntyy.
      Minä en rokotusta ole ottanut koskaan, en nytkään aio sitä ottaa, itsepäinen olen kaiken suhteen, lääkkeitäkin syön pitkin hampain, eli yritän välttää, jos ei ole pakko.
      Onnistuuhan se, jos saa terveenä olla.

      Eilen siivoilin ja aika urakan tein parvekkeen kanssa laitoin talvikuntoon, pesinpä parvekelasitkin, selkäni taisin siitä hommasta kipeäksi saada, kai sen verran viileää kumminkin.
      Kuusen jalka odottaa kuusta, ensi viikon loppuna sen on paikoillaan oltava, pieni kuusi jo onkin, mutta saan vähän isomman lisäksi, melkein kuin metsä siitä syntyy;)

      Tänään huilailen, no tietenkin neulon, mutta sehän onkin melkein lepoa minulle.
      Tulkaa nyt kertomaan jotakin hauskaa, kun tämä minun vuodatus meni tuonne masentavien listalle, leppoisaa päivää kaikille, ulkoilu saattaa jäädä monelta, tuon sateisen sään vuoksi.

    • katleija

      Kun tässä olen jo jonkin aikaa hereillä ollut ja Skillankin kannusti kirjoittelemaan, niin mikä etten jonkun sanan pistäisi ketjuunsa.
      Kullakin on omat tapansa ja perinteensä myös pikkujoulun vietossaan. Skillan laittaa pienen kuusen niinkuin kai moni muukin. Minulla ei satu olemaan sellainen tapa. Jotenkin säästän sen joulukuusen jouluksi.
      Eihän se minun joulukuuseni mikään joulukuusi ole, sellainen vanha muovikuusi vaan. Kun sen koristelee ja siihen valot laittaa, niin on se kiva koristus pimeässä olohuoneessa kynttilöiden valossa. Saispa sen vielä kuuselta tuoksumaan.
      Taitaa tulla suttuinen ja harmaa ilma tänään jälleen.

    • Hyvää huomenta ja hyvin menee! Pimeähän päivä on, mutta päivä kuitenkin. Jos sitä ei muuten huomaa, näkeehän sen kellosta. Tänään kyllä meni pitkäksi pötkötellessä. Olihan siihen syykin.

      Heimo ilmoitti, että joidenkin kannalta joulu on merkattu kalenteriin ihan väärään aikaan. Ainakaan se yhteisvietto ei heille niin sopinut. Niinpä olivat päättäneet, että oikea aika olikin eilen. Ja ihan koko joulun vietto, ei mitään "pikku sellaisita." Sopihan se minulle. Nyt olivat kehitelleet lahjajutut niin, että jokainen kaivaa varastoistaan sellaista tavaraa, joka on jäänyt käyttämättä tai tullut muutoin turhaksi. Niistä paketti ja arpomalla paketin saaja. Tosin lahjoja sai sen jälkeen vaihdella, jos halusi. Ei minusta hassumpi ratkaisu ja hauskaakin oli. Kun vielä ohjelmaa oli kehitelty lisäksi, rattoisasti puolenkymmentä tuntia hupeni.
      Varsinkin kun samaan oli junailtu vielä yhdet synttärit.

      Niinpä jouluun liittyvät huoleni ovat hoidettu ohi tällä nyyttikestipohjaisella illan vietolla. Osani ruokapöytään täyttyi luonnollisella ja toivotulla tavalla, metsien ja soiden antimilla.

      Onhan minullakin ympärivuotinen" joulukuusi". Parevekkeella se kasvaa töröttää aina muutaman sentin vuodessa. Eipä sen alle mahdu vielä ryömimään, mutta on reilun puolet mitastani.

      Rokotuksen kyllä kävin ottamassa heti eka päivänä. Silti, vaikka yleensä kaihdan tarpeettomaksi ajattelemaani lääkitystä. Ehkä rokotuksella on myös myönteisiä vaikutuksia, vaikka eihän kukaan julista sen tehoa kaikille täysin varmaksi. En kuitenkaan ole kokenut mitään huonojaan oireita, vaikka joka kerran on rokotettu niin kauan kuin tämä systeemi on ollut ikäihmisille tarjolla.

      Lopetan ahertamiseni tällä saralla ja siirtyilen muihin puuhiini.Pärjäillään!




      .

      • Eihän niitä pikkujouluja meilläkään enää ole kuin yksi, eläkeläisten juttu, siellä ollaan käyty . Ne on aina eri paikassa sadan kilometrin säteellä.
        Kyllä meidän eläkeläiset tekee pajon matkoja ja tapaamisia, ei ole aina tullut käytyä, teatterireissuissa kuitenkin.
        Tuo infulenssarokotus sopii minulle, olen myös käynyt alusta saakka, eikä mitään haittavaikutuksia ollut. Joskus pieni lunssa, mutta sehän on ihan eri asia jos vertaa aasialaiseen tai sikainfluenssaan.
        Mulla taas tänään se kotikylän historiatoimikunta, siitä hyvä kun paikkakunnan lehdet kertoo milloin se on ja on kerrottu ketä siellä käy,niin on tullut monta soittoa ja kerrottu niistä kylän tapahtumista, se on minusta hyvä asia.
        Kotikyläni on myös kylä jossa 1918 "Kapinaa" käytiin siellä on hautausmaa johon haudattiin punaisia kaatuneita ja toinen paikka johon Teloitettiin lähes 40 paikkakuntalaista. Se on arka paikka vieläkin, kotikylän historiaa tehtäessä. Eihän kukaan meistä nykysistä paljon tiedä, mutta onhan siitä paljon kertomuksia, Kunhan nyt voisi kirjoittaa edes lähes totuuden.

        Hiukan sinistä taivasta näkyy, terveisin Late Vaan.


    • Sunnuntaita.

      Uskomaton valoilmiö puolenpäivän aikaan. Aurinko paistoi, vaikka taivaalla souteli tummaa haituvaa. Tunnin päästä kopsahteli ikkuna ja satoikin vettä. Niinkuin kesällä, kun paistaa ja sataa yhtä aikaa.

      Tänään ihan laiska päivä, huilaillaan ja koitan taas sukkaa näpertää, toinen onkin valmis, toisen valmistuminen voi viedä pitkänkin ajan.

      Selailin netin käsityöblokeja, ihania neuleita ja muita käsitöitä. Niistä saa jo itsensä kylläkseen, ettei tarvitse ryhtyä kutomaan. Kovasti mieli tekisi ja olisi suunnitelmia, alkuun pääsen, mutta loppu häämöttää kovin kaukana.

      Hyvvää päivän jatkoa, iltakohvit juuvaa myöhemmin.
      Hei hei

    • Tulin kertomaan terveisiä yksistä pikkujouluista. Kivaa kun vettä sataa ja on niin, niin pimiätä ja sumuista, ettei paljon varpaitaan edemmäs näe.

      Pikkujoulut oli eilen. Erikoinen menu. Ensin ranta kodassa grilattuja makkaroita, kuumaa glögiä, joulutorttuja ja pipareita.
      Sisällä tanssia ja joululauluja. Kahvit täytekakun ja karjalanpiirakoiden kanssa. Kyytipoikana lohta ja tosi hyvää kinkkua, monenmoista vihreää ja punaista piirakalle aseteltavaa. Hauskaakin oli.

      Siitä kylläisenä oli hyvä jatkaa keskisuomeen sukuloimaan yöseuduksi.
      Seuraavat pikkujoulut kahden viikon kuluttua. Oikein kunnon jouluruuan kanssa. Siinähän sitä jo onkin joulun odotusta.
      Niin ja eilen oli vielä arpajaiset. arvan sai nostaa ilman senttejä ja kaikki voitti jotain. Meillä meni ihan suklaa ja karkki osastolle tuo voittopuoli.

      Arkisempiin asioihin. Olen minäkin ottanut aina tuon rokotuksen.
      Varsinkin nyt kun on taipumus napakan flunsankin mennä keuhkokuumeeksi. En keksi syytä miksi en ottaisi - ei se sairastaminen niin herkkua ole. Jos sen jotenkin voi ehkäistä.
      Mutta ihan vapaavalintainenhan sekin on ja hyvä niin.

      Jokohan wiiwidear olisi keittänyt sen iltakohvin jos poikeesin kupilliselle.
      Kahvia alkoi mieli tehdä.
      No laitan harkintaan.. oliskos teillä kakkua kans ?

    • Hintriika*

      En tajua, miksi joku jättää ottamatta rokotuksen, jonka saa ilmaiseksi. Tuskin minuunkaan koskaan mikään pöpö olisi iskenyt, vaikka olisin jättänyt ottamatta. Mutta muistan, kuinka 60-luvulla sain käsittämättömästi "hyppyviiruksena" aivokalvontulehduksen, vaikka mikään läheisten sairastama viirus ei ole minua tavoittanut. Joten turha on luulla onneani aukottomaksi.

      Rokotuksesta ei vaivaa ole, enkä ole koskaan mitään sivuoireita saanut. Asia on minulle itsestäänselvyys. Kaikille ystävilleni ei ole, mutta olen lopettanut jankuttamisen asiasta. Ei se mitään auta.

      Päivät eivät ole yhtään vauhtiaan jarruttaneet. Vilistäen menevät. Ulkona jatkuu entinen harmaus, saisi jo talvi tulla. Ehkä se ensi viikolla tuleekin. Ainakin vähäksi aikaa ja vähän kuivempaa.

      Niin on mennyt taas tämäkin päivä. En ehtinyt nokkaani ulos työntää. Huomenna uusi päivä, joka kaiken muuttaa voi...

      • tilapäinen vier.

        Olemme aina käyneet ilmaisella rokkohoiturilla piikin saamassa kun niin vähän nykyään saa ilmaisia palveluita, vähän niinkuin kaiken varalle.Ihmiset kyllä syyttä suotta jättävät rokotuksen ottamatta, koska pelkäävät sivuvaikutuksia.

        En ole ottanut selvää, mitä vastaan tuo rokote annetaan...influenssaa, kausiflunssaa vai nuhakuumetta vastaan, mutta kunhan otettu on.


    • SkillaN*

      Huomenta uuteen viikkoon, viimeisiin rippeisiin marraskuuta ja sitten aloitamme viimeisen tämän vuoden kuukauden, lunta tuovan joulukuun.
      Maisema muuttuu, saamme pakkasia, näämme tähtitaivaan, auringon ja huurteiset puut, ihanaa.
      Nyt joku sanoo, että miksi ihastelen pakkasta, lunta, no se on yksi vaihe näissä muuttuvissa vuodenajoissa.
      Kaikki mikä pysyy paikallaan, menee samanlaisena on tylsää, vaihtelua ihminen kaipaa.
      Olen varmaan melkoinen poikkeus ihmisenä ja vaikea varmasti ymmärtää, en ota rokotetta, vaikka tyhmää varmaan onkin, mutta en syö lääkkeitäkään etu käteen pysyäkseni terveenä, elän päivän kerrallaan ja uskon siihen, että mikä tulee se tulee.
      Jos tauti iskee, voin syyttää itseäni ja saamattomuuttani.
      Olen kaikilta joka vuotisilta kulkevilta taudeilta selvinnyt, ehkä uskoni sen vuoksi on niin lujassa eteenpäinkin.

      Laitan joulukortitkin, sitäkään ei moni tee, minusta se hetki jolloin kortin kirjoitan muistan jotakin ystävää, joka on unohduksiin jäänyt, tuntuu hyvältä edes hetken, pieni vaiva ja voi olla että joku ilahtuukin.
      Olemme erilaisia, mutta eikös se olekin se rikkaus, mikä elämän mielekkääksi tekee.

      Pari ruokailu pikku-joulua on edessäpäin, muuta juhlimista ehkä lisäksi, ja paljon muuta touhua mikä virkeänä pitää.
      Noista käsityö ohjeista, niitä minäkin käyn silloin tällöin katsomassa netistä ja siitäpä aina into kasvaa jotakin yrittämään.
      Wiiwigear, mihinkäs meillä on kiire ja hitaasti hyvä tulee, no tuon kun minäkin oppisin;)

      Ikäviä on muistot tälläkin paikkakunnalla, satoja on haudattu tuonne vanhalle hautausmaalle, siellä vappuna on tapana pitää pienimuotoinen muistelo lauluin ja puhein.
      Historia ei kaikilta osin ole mukavaa luettavaa ja voi vain kuvitella sen aikainen tuska, mikä perheissä oli.
      Vaikeaa on uskoa sitä vihaa, mitä silloin elettiin.
      Se totuus voi olla joka kertojalla omanlainen.

      Minun kuuseni on parvekkeella, tuoksuja käyn siellä haistelemassa, en muista miksi näin olen ruvennut tekemään, mutta mukava on katsella ikkunan takana kynttilöin koristettua kuusta, parvekkeeni on iso, sinne hyvin mahtuu, kai siinä on yksi syy, ei vie tilaa sisällä.
      Tuo onkin oiva lahjojen antamis tapa ynnämuu, sitä pitäisi alkaa toteuttamaan, aina jotakin varmaan löytyisi.

      Nyt on tämä maanantai aloitettava tutuin rutiinein, pullan paistolla ja sitten näpertelemään, hyvää viikon alkua.

    • Päivää jälleen!
      Kahvipirtin vieraskirjaa lueskellessani oli minullakin muka jotakin asiaa.
      Mutta kun on sama pää kesän, talven kanssa ja vielä syksylläkin...
      Nyt lähden tilaamaan nuppiini permanentin.
      Hyvät voinnit!

    • Päivää vaan.

      Venyi taas aamu pitkäksi.

      Noista rokotuksista sen verran,otin joskus 80 luvun lopulla semmosen lunssarokotuksen,kun töissä kaikki niistä höpötti.
      Niin sairasta talvea en ole sittemmin pitänyt,kuin sillon.
      En sen jälkeen ole rokotuksia ottanut,eikä ole lunssat kiusanneet.
      Sipulivettä laitan ja nytkin on jääkaapisa pullollinen,siitä hörppään jos tuntuu jotain nuhan poikasta olevan tulossa.

      Pari astetta plussan puolella näyttää mittari.

      Empä hössötä joulun takia,mitäs tässä yksin vietän joulua.
      Olenhan niin tottunut tähän yksin olooni.
      Tuo kerhohuone tuolla alakerrassa on semmonen kiva henkireikä.Sinne menen tänäänkin.

      Näkyillään...

    • Samalla pistäydyn Pirtissä, kun sähköpostiani vilkaisin. Eipä tässä ihmeempiä kuulu.

      Lahjoista sen verran, eihän se toteutusidea tekemäni ollut, mutta minusta kyllä ihan hyvä. Olen kyllä joskus tällekin joukolle kertonut mielipiteeni, että suureksi karannut lahjavyöry ei ole hyvä. Siitä myös kasvaa kilpailua ja vastavelvollisuutta, ehkäpä kateuttakin. Monesti myös tulee kamaa, jolle ei ole käyttöä. Merkittävämmät lahjoitukset tarpeeseen teen mieluummin muulloin, kun juhlien yhteydessä. Eipä niitäkään paljon ole ollut, joskus kuitenkin.
      Muutama korttikin tulee kirjoitettua heille, joita harvoin tapaa. Onhan se ainakin elonmerkki.Hyvää illan jatketta!

    • SkillaN*

      Taas on saatu viikko alulle, eilen olikin ahhkeruus päivä;)
      On se kumma miten vähän ihminen saakaan aikaan ja väsymys tulee, kuin ennen työpäivänä.
      Paistoin ensin pullia ja sitten yritin tehdä gluteenittomia muffinseja, no näyttivät uunissa hyvin kohoavan, mutta sitten hupsis littanoiksi meni.
      Tarjolle vein ja ihan hyviksi kehui asianomainen jolle niitä olin tarjolle tehnyt.
      Lohdutteli, että ei mikään helppo homma ole ollenkaan, harjotusta vaatii, no ehkä joskus onnistuu paremmin.
      Ystävä pariskunta soitti ja kertoi tuovansa kuusen, no sen sain ja jalkaan laitoin, alkeellisin välinein lyhensinkin.
      Kaikki tarvittavat työkalut jätin mökille sen myytyäni.
      Olikin aika lähteä kerhoon ja sieltä tultua pesin kolme ikkunaa vaihdoin verhot keittiöön ja näiden keikkumisten jälkeen olinkin kypsä sohvan nurkkaan.
      Tuo ikkunan pesu sai vauhtia, kun pakkasta lupailivat.

      Tuo on hyvä konsti saada piristystä aikaan, minkä Venlastiina aiot toteuttaa, minulla sama homma parin viikon päästä.
      Hiukset on kasvaneet leikkauksen muodosta jo ulos, yritin siirtää tätä väliä pidemmksi, kun tuo joulu on vähän juhlavampi.
      Mistä oikein johtuukaan, että kun aloitan kirjoituksen tätä tulee ja tulee, jarruja on iskettävä päälle;)
      Olen livenäkin kiusaantunut, jos pitkiä hiljaisia hetkiä keskustelussa syntyy.

      Vähän samaan tapaan itseäni hoidan ennakoiden mahdollisen taudin tulon kuin muorikin.
      Villasukat jalassa on ehdoton sisällä ollessani tai lämpimät tossut, siinä varma tautien karkoittaja, jalat on oltava lämpiminä.
      Noita voiteita käytän lihasten rentoutukseen jos kolotukset alkaa ja niillä ihan kohtuullisesti olen pärjännyt.
      Ainahan se kolotus jossakin tuntuu, mutta vielä olen pärjännyt ja yöt nukuttua.
      Tulee ja menee se joulu ilman sen kummempaa, mutta kun on tälläinen hupakko mikä olen, en osaa jättää totuttuja tapoja.

      Nyt olisi laulu ja harjoitus päivä, muuta kummempaa en ole suunnitellutkaan, ai niin sellainen urakka olisi tehtävä, nuo kattolampujen lasipalat ( kiristalliksi väittävät ) olisi pestävä, loistetta sitten joulun aikaan, kun valoja paljon sytytellään.
      Olen sitä siirtänyt ja siirtänyt, voihan olla että täydestä menisivät ilman puhdistustakin, mutta kun se mielessä on, se vaivaa.
      Vieläkö siirtyy, sen tiedän illalla.

      Nyt miellyttävää tiistain viettoa kaikille.

      • marja-liisa....

        Kurkkasin tänne minäkin, aika hiljaista on . Jospa joulupuuhat jo kaikilla. Kaikkea pientä joulun valmistelua olen minäkin tehnyt. Kaksi suurta kattilaa keitin aamulla perunoita, ja tuossa on nyt perunalaatikot imeltymässä. Täytyy aina tehdä paljon, kun olen opettanut tuon jälkikasvun, että minun pakasteesta löytyy laatikot.
        Kävin myös tuolla pakastehuoneessa, sulaamassa ja siivoamassa yhden pakasteen. Ihmeesti on tullut kuuraa laitoihin, vaikka aika harvaan siellä käyn, vain täydennystä hakemassa keittiöön. Nyt sitten kuitenkin siivosin, että saan järjesteltyä sinne kaikki joulusapuskat.

        Skillan siellä jo putsaa kristallikruunuja.
        Minulla on mielestäni hyvä konsti niihin. Otan kahdet valkoiset puuvillahanskat, joita käyttetään muovikäsineiden alla. Olen oikein hankkinut ne tähän käyttöön.
        Kastelen ne toiset märäksi ikkunanpesuaineella. Sitten hanskat käteen, ja kaksin käsin räpläilemään prismoja, rivi kerrallaan. Sitten kuivat hanskat käteen, ja sama homma. Ja kyllä tulee puhdasta. Ihan säkenöivät käsittelyn jälkeen!

        Aikaisemmin irroittelin prismat vatiin, pesin huuhtelin , kuivasin, ja taas laittelin takaisin, paljon suurempi työ.

        No lähden jatkamaan tuota perunalaatikoiden tekoa, mukavaa päivää kaikille!


    • Skillan*

      Olipas hjyvä etten vielä ehtinyt tuohon putsaus hommaan, olet sinä aika niksinikkari Marja-Liisa.

      Ei tullut mielennkään tuommoinen mahdollisuus, heti toteutan.
      Hiljaista se elo on pirtissä, joulua eivät monikaan ihmeemmin laita, mutta pirtin kahviille ei joudeta, mikäs neuvoks?

      No ootellaan;)

    • SkillaN*

      Huomenta vaan, vaikka tyhjille seinille taidan huomeniani tyrkyttää;)

      Hyvä Marja-Liisa kun pistäydyit, olisi se yksinpuhelu toteutunut, minkä olen mittariksi laittanut pirtin elämän kaaressa.
      Voi sentään olihan siellä toinenkin kävijä, meinasin unohtaa, kun tuolla ylempänä on.
      Satunnainen vierailija, niinhän se on, että kun ilmaiseksi saa, on otettava rokotuskin, niinhän teki Wilen, Tankki täyteen sarjassa, se on varmasti viisautta;)

      Olen ärtynyt tuosta viestien kohdentamisesta, miksi ei se oksa puu voinut olla, siitä aina näki mihin asiaan otettiin kantaa, eli vastattiin.
      Noissa muissakin ketjuissa saa arvailla kenelle kyseinen viesti on tarkoitettu.
      Onko niin vaikeaa palata takaisin hyvään käytäntöön?

      Minä en sitä imellettyä perunalaatikkoa tee, meillä ei täällä sitä ehken ole tapana tehdä, ei ainakaan minun perhepiirissäni.
      Ihan ihme miten pienellä matkalla muuttuu nuo ruoka tavat, tai niiden laittamiset, savossa melkein asustatte Konnevetisetkin, joskin ihan laidalla;)
      Ohrarieskakin on aivan erilainen teillä kuin meillä täällä sisäsavossa.
      Perinteinen perunalaatikko on teillä päin uunijussia, no hyviä kuitenkin kaikki.
      Olen ihmetellyt Marja-Liisa mitähän sinun pakastimesta voikaan piuuttua?

      Nyt taidan lopettaa tämän yksinpuhelun, alkavat epäilemään että jotakin vähäisistä miettimis välineistä on kadonnut, kun tyhjää höpäjän.
      Tulkaa jos sopii kahvikuppi nauttia, jos ei niin hyvä niinkin;)
      Pitäähän todeta että nyt lähden täytekakkujen maailmaan, vietämme itsenäisyys juhlan merkeissä kerhoamme, heippa.

    • H U O M E N T A A A ;)

      Piti oikein huutaen tulla;)

      Minulla oli pari päivää vieras käväsemässä,en ole kerennyt pirttiin,

      Eilen olimme talon puurojuhlassa.Tuolla Vanhassa Herrassa.
      Äsken lähti vieraani,kun kyyti tuli.

      Hän toi tuliaiseksi ison lanttukukon,sitä riittää koko loppuvikoksi,kyllä on hyvvee nammmmm......

      Meillä on maa valkeana.

      Noista lampun "ristalleista"minä ostin semmosta suihketta jota ruiskutan,ensin kyllä sanomalehtiä lattialle alle,Ei minun hermo anna tehdä yhtä prismaa kerrallaan;))))))

      Eilen koin yllätyksen,vanhempi tyttöni poikkesi nuorimman tyttönsä kanssa.Toivat mummille joulukukan.

      Nyt "kukkoa" syömään.Tulukee kaveriks;)
      näkyillään...

      • "ph"

        Voi, kiitos, kyllä haluaisinkin lanttukukkoa maistamaan! On pitkä aika viime kerrasta. Pakkasta meillä melkein normaali talvilukema, mutta lumi puuttuu. Vain 10 cm sitä toivoisimme, ei enempää, se olisi riittävä.
        Tuota suihketta pitäisi ostaa, vähäisiin kristalleihini säihkettä lisää.

        Kynttilän (sen sähköisen, tyrvallisuuden vuoksi) valoa ja pirteyttä!


      • "ph"
        "ph" kirjoitti:

        Voi, kiitos, kyllä haluaisinkin lanttukukkoa maistamaan! On pitkä aika viime kerrasta. Pakkasta meillä melkein normaali talvilukema, mutta lumi puuttuu. Vain 10 cm sitä toivoisimme, ei enempää, se olisi riittävä.
        Tuota suihketta pitäisi ostaa, vähäisiin kristalleihini säihkettä lisää.

        Kynttilän (sen sähköisen, tyrvallisuuden vuoksi) valoa ja pirteyttä!

        Sählää, sählää kiireessä, siis: turvallisuuden!

        Onneks on helppo laskutoimitus! =)


    • Rauha maassa, ei mitään jouluhömpötyksiä -- vielä.
      Onhan nuo jouluruuat varmaan vähän perinteistä kiinni. Ei minunkaan lapsuuskodissa imelletetty perunalaatikko kuulunut jouluruokiin.
      Kun on jo monenmoista "laatikkoa" muutenkin.
      Niinpä ei meilläkään , keitetyt perunat kyllä.
      Sama on tuon rosollin kanssa. Ehdottomasti pitää olla sillin ja sipulin kanssa laitettua. Toiset taas tekevät ilman niitä. Mutta makunsa kullakin.
      Siivotakaan ei hyvin aikaisin voi- joulusiivousta. Muuten ehtii tehdä sen vielä monesti.
      PErusteellisemman siivouksen teenkin aina kun kaupunkiin asetutaan kesän jäljiltä. Miksi kaikki pitäisi tehdä joulun alla kun on muutenkin ylimääräistä touhua. Syksyllä voi vielä pestä ikkunat ja vaihtaa verhot tarpeen mukaan. Teeppä pakkasella.
      Mutta talossa talon tavalla ja sillä siisti- niin hyvä tulee.
      Nyt pitää keskittyä muihin joulunalus menoihin ja esiintymisiäkin
      on vielä.
      Sunnuntaina vietämme ensimmäistä adventtia, ja aatonaattona neljättä.

      Pakkasta nyt 12 as. maa suunilleen valkoinen, ainakin melkein.
      Nappikahvit tiristän kuppiin ja jotain hyvää kahvin seuraksi otan.
      Hauskaa iltaa kaikille, jos ei hauskaa niin hyvää kuitenkin !

      • Parituntia aiemmin kävin pirtin oveella, eikä auennut. no ei se mitään, minä siinä krjoitelin, että jouluun on vielä pitkä matka. Sitten mainitsin, että perunalooraa pitää olla. Ja sillisalaattia kuuluu siihen pöytään,
        mutta kinkkua sitäkin on oltava ja ehdottomasti lanttulooraa, sitten jotain pikku lisäkkeitä eli jokaiselle jotakin, eli meille kahdelle.
        Siivoushommat tehdään lähempänä joulua, silloin se on sillä siisti.
        Lunta lupaavat loppuviikoksi, mutta joulusta ei puhuta mitään.
        Täyskuukin menee ihan hukkaan, taivas ihan pilvessä, ei siitäkään valosta mitään hyötyä.
        Minä olen taistellut pyrökraatiaa vastaan muutaman päivän, nyt olen saamassa niskalenkin,.saas nähdä kuinka äijän käy.
        En nyt kahvia enää, mutta konjakkiryypyn haen nurkkakaapista.
        Se on nyt pullollaan pulloja.
        Täällä Late Vaan.


      • Venlastiina x
        LateVaan kirjoitti:

        Parituntia aiemmin kävin pirtin oveella, eikä auennut. no ei se mitään, minä siinä krjoitelin, että jouluun on vielä pitkä matka. Sitten mainitsin, että perunalooraa pitää olla. Ja sillisalaattia kuuluu siihen pöytään,
        mutta kinkkua sitäkin on oltava ja ehdottomasti lanttulooraa, sitten jotain pikku lisäkkeitä eli jokaiselle jotakin, eli meille kahdelle.
        Siivoushommat tehdään lähempänä joulua, silloin se on sillä siisti.
        Lunta lupaavat loppuviikoksi, mutta joulusta ei puhuta mitään.
        Täyskuukin menee ihan hukkaan, taivas ihan pilvessä, ei siitäkään valosta mitään hyötyä.
        Minä olen taistellut pyrökraatiaa vastaan muutaman päivän, nyt olen saamassa niskalenkin,.saas nähdä kuinka äijän käy.
        En nyt kahvia enää, mutta konjakkiryypyn haen nurkkakaapista.
        Se on nyt pullollaan pulloja.
        Täällä Late Vaan.

        Ehtoota.
        Kirjoitin aiemmin pitkän rimpsun, mutta johon avaruuteen se jäi pyörimään. Saapa nähdä, onnistunko nyt saamaan tekstini läpi seulan.

        Kai se taas päivällä oli turhan pitkä.
        Nyt sitten kokeillaan, onko lyhestä virsi sen verran kaunis että läpäisee kontrollin.

        Hyvät yöt ja kauniit unet!


    • SkillaN*

      Huomenta pienestä pakkasesta, seitsemän mittari näyttää ja luntakin hiukan heitelty, mutta ei niin paljon että valoisuutta antaisi.
      Tuuli tuntui viileältä eilen, kun kerhosta kotiin matkasin, äkkiä kylmyys koettelee, kunnes siihen tottuu.
      Olenpa tyytyväinen itseeni, kun sain pestyä ikkunat, nyt jäätyminen jo olisi ulkoa pesussa.

      Epäonnistuminen oli lähellä, kun eilen niitä kakkuja tehtiin, kerma ei vatkautunut, yritäppä sitten pursotella.
      Sen verran saatiin , että jotakin siihen kakun päälle saatiin, ihmiset ovat niin kohteliaita, että kiitokset antoivat;)

      Kyllä tuo muorin lanttukukko sai vedet kielelle kihahtamaan, minun herkkua ehkä paremmin kuin kalakukko, tulee vaan niin harvoin tehtyä.
      Nuo perinneruuat muutenkin mieltä kiehtoo ja suussa maistuu, lipekalaa en oppinut syömään, vaikka aina sitä kotona tehtiin.
      Tuota siivoamista ehtii tehdä vielä monta kertaa, mutta kun en paljon jaksa päivässä, on nämä harvemmin tehtävät yritettävä saada pois päiväjärjestyksestä.
      Tänään ostan uuden sarjan kynttilöitä tuonne parvekkeen kuusen, kun tarkastin vanhoja, välistä monia sammunut ja mites niitä korjaat.
      Jos osaisi ottaa juuri sen oikean lampun pois, voisi uuden laitolla saada pitkän rivin palamaan, mutta enpä sitä hommaa jaksa arvuuttaen ruveta tekemään.
      Huomen illalla voi niitä kynteleitä alkaa polttamaan, vaikka ensi sunnutai vasta eka adventti, johan noita valoja kovasti näkee, kai se sopii silloin kun halua tulee.
      Tavat on tapoja ja niitä toteutetaan jokainen omalla tavallaan.

      Tulipas mieleen kun roskaauto ajoi ikkunan ohi, miten kalliiksi sekin homma tulee, joka aamu joku auto pihassa pyörähtää.
      Voisi kuvitella, että kylmän aikaa voisi pöntöt hieman täydemmiksi tulla.
      Kai heilläkin sääntönsä on.
      Illalla soitti eräs rouva ja kyseli naisten villasukkia, no löytyyhän niitä, pitää vaan yhdet hieman suuremmat vielä neuloa.
      Ruutulapasia pitää myös tehdä, kiitos vaan M-L mallista, osaan nyt minäkin;)
      Kerhossa tuli eräs ystävätär näyttämään, miten hyvin hänen käteensä istuu ja sisälle sai mahtumaan toiset lapaset, tyytyväinen oli ja siitä taas hyvä mieli minullekin;)

      Nyt taitaa olla taas juttua tarpeeksi, lisää löytyisi, mutta jätän suosiolla tähän, hyvää pakkaspäivää ja älkää lumeen sotkeutua siellä etelässä.

    • Kuivaa tupruttelee, tuuleekin se verran rivakasti, että lennättä lee lunta kasoihin. Vielä ei ole niin paljon, että sekaan sotkeutuisi. Marketissa pyörähdin ja tarjousten perässäkin tietysti. Kalastus onnistui yllättävänkin pienellä eurosyötillä.

      Tuulenvinkka otti operoituun korvaani. Kaipa siinä verenkierto tökkii, mutta olin kyllä varautunut kolmentuulen karvalakilla. Eipä muuta kuin lämpsät alas. Johan kirvely hellitti.

      Normaalia talviajan alkua tässä mennään. Jos ennusteet toteutuu, niin oikein kunnolla. Helppoahan se eläkeläisellä on, voi valita vapaammin tekemisiään. Osittain lähtöjäänkin ilmojen mukaan. Kyllä se siitä, hyvää jatkoa teille!

    • joutavoinen

      Sinne sitä olisi hskallattauvutua pahaan ilmaan. Kutomisista minä olen sen verran perillä, että äiti osasi kutoa semmoset sukat että hyvin jalassa pysyivät. Nyt en enää sano, että äidin kutomat on jalassa, kun voi olla niinki että nämä on jonku toisen kutomat.

      Aikuistua sitä on minunkin pitänyt vähitellen, mikäpä kiire siihen aikuistumiseen on. Voipa olla hyväksikin tämmönen hitaampi kehittyminen kun mielenkiinto elämään säilyy luulisi paremmin kun on vielä kokemattomia jännittäviä asioita olemassa. Nyt näkee senkin pitääkö takki viiman ulkopuolella. Hyviä pahoja ilmoja kaikille.

    • Hintriika*

      Ei ole valkoista sen enempää mitä kuuraa katoilla. Aurinko paistelee tusinassa pakkasasteessa. Kiirettä on pukannut, mutta joululle ei ole riittänyt ajatustakaan. Perinteisillä nimppareilla tiistaina maistelin glögiä mutta sekin vain nimipäivän viettäjän kunniaksi.

      Huusholli yrittää huudella, että pitäisi välillä paikkoja edes vähän kohentaa, mutta en ole sen huutoja päästänyt korviini saakka. Kaikki aikanaan! Jos vaikka viimeisessä viikonvaihteessa ennen aattoa ehtisi vähän sutaista. En ole varma, tuleeko kukaan jälkiä tarkistamaan. Ehkä se viimejouluinen vieras, ellei satu menemään muualle.

      Lapsenlapsenlapsi vanhempineen on tulossa piipahtamaan viikon päästä, mutta sitä varten en aio imuria järeämpään vehkeeseen tarttua. Sitä paitsi enhän minä täällä mitään ehdi sotkea, kun melkein aamusta iltaan menee tietokoneen ääressä istuen. Tai sitten käsin sohvalla kirjoittelen läksyjen ekoja versioita. Ei siinä paljon edes ilmavirta pölyjä nostattele!

      Arvaan, että te pirtin Ahkerat Liisat taas puistelette päätänne touhuilleni tai paremminkin touhuttomuudelleni. Eipä se teidän vikanne ole, jos yksi on tällainen ja toinen tollainen.

      Ehkä minunkin pitäisi vähitellen aikuistua. Voi olla, että olen tulossa uudestaan lapseksi, vaikka en siinä välissä ehtinyt olla aikuinen.

      Nyt menen ihmettelemään ulos saakka tuota lumetonta talvea. Moi!

      • Pitäisi tv-tietäjien mukaan olla kirkas yö, ja kuukin komeilisi taivaalla.
        Ainakaan täällä ei näy muuta kirkasta kuin auton etu- tai takavalot silloin tällöin.
        On siellä olevinaan jonkin verran luntakin, että puolisko haki kellarikomerosta untuvatakkini. Kyllä tällainen vilukissa kehtaa se päällä liikuskella ihmisten ilmoilla.

        Aihetta olisi enempäänkin, mutta katsotaan nyt, sijoittuuko
        tämä karsinnoissa pitemmälle kuin ö-mappiin.

        Mukavaa loppupäivää.
        Minä lähden nyt sydämen asialle.


      • Nyt se selvisi ! kun eilen illalla olin pirtissä, ihmettelin mikä kopina kuului oven takaa.. Olisko ollut Late pirttiin pyrkimässä......kiskaisin varmaan mennessäni oven niin napakasti kiinni, mutta toki olisin tönäisyt auki jos olisin arvanut.. ...
        Nurkkakaapissa kävin toteamassa että oli tosiaan pulloja pullollaan, mutta vuodenvaihdekin on tulollaan....

        Mikäs kiire teille nyt tuli tuon aikuistumisen kanssa ? Eikös näin
        ole hyvä.
        Jokainen meistä on suorittanut kunniallisesti tuon yhteiskuntapalvelun,
        Siis elämäntyönsä. Nyt ollaan vaan lapsellisia ja lapsenmielisiä.
        Sitäpaitsi kaikki fiktiiviset elokuvat ja tapahtumat elävät nyt noususuhdannetta ihan aikuisillekin tehtynä. Joten jatketaan vaan lapsekasta oloa.
        Minäkin odotan kuin kuuta nousevaa, että joku lastenlapsista
        Ymmärtäisi alkaa panostaa seuraavaan sukupolveen. Miten ihanaa olisi pieni vauva suvussa.....
        Nyt meni taas vähän ulalle nämä jutut, vaikka tosia ovatkin.
        Paras lopettaa hyvän sään aikana...joten MOi !


      • meri-kukka98 kirjoitti:

        Nyt se selvisi ! kun eilen illalla olin pirtissä, ihmettelin mikä kopina kuului oven takaa.. Olisko ollut Late pirttiin pyrkimässä......kiskaisin varmaan mennessäni oven niin napakasti kiinni, mutta toki olisin tönäisyt auki jos olisin arvanut.. ...
        Nurkkakaapissa kävin toteamassa että oli tosiaan pulloja pullollaan, mutta vuodenvaihdekin on tulollaan....

        Mikäs kiire teille nyt tuli tuon aikuistumisen kanssa ? Eikös näin
        ole hyvä.
        Jokainen meistä on suorittanut kunniallisesti tuon yhteiskuntapalvelun,
        Siis elämäntyönsä. Nyt ollaan vaan lapsellisia ja lapsenmielisiä.
        Sitäpaitsi kaikki fiktiiviset elokuvat ja tapahtumat elävät nyt noususuhdannetta ihan aikuisillekin tehtynä. Joten jatketaan vaan lapsekasta oloa.
        Minäkin odotan kuin kuuta nousevaa, että joku lastenlapsista
        Ymmärtäisi alkaa panostaa seuraavaan sukupolveen. Miten ihanaa olisi pieni vauva suvussa.....
        Nyt meni taas vähän ulalle nämä jutut, vaikka tosia ovatkin.
        Paras lopettaa hyvän sään aikana...joten MOi !

        Haa, meilläpä oli aikamoisen pyöreä kuu eilen illalla ja tänäänkin taitaa tulla....selkeä taivas.
        Vaikka eipä ole varaa kehuskella, kas ,kun ei minulla ole osuutta siihen, näkyykö kuu, vaiko harmaa tai musta taivas.


    • Ehtoota vuan.

      Monta tuntia män tuolla keskussairaala reissulla.
      Ottivat verta ja piti kuppin pissiäkin.

      13 pv.mänen tuloksia kuulemaan ja jottain kokkeita tekköövät.

      Kamalan kylymä tuuli oli,meisa nuo viimesetki aivon rippeet jiätyä.

      Eipä tässä kummenpia nyt.
      näkyillään...

      • toivoa aina on

        Jospa se saadaan vauva piankin tänne kahvipirttiin? Sitten on juhlia, ristiäiset, nimpparit syntymäpäivät, ja vaikka mitä. Ja onhan se Joulukin mukava kun on lapsi pirtissä. Jaa että mistäkö se saadaan? No eihän mikään vielä ole varmaa, mutta muori kävi jo kokeissa.
        Toivotaan parasta, ja pelätään pahinta!


      • Late Vaan*
        toivoa aina on kirjoitti:

        Jospa se saadaan vauva piankin tänne kahvipirttiin? Sitten on juhlia, ristiäiset, nimpparit syntymäpäivät, ja vaikka mitä. Ja onhan se Joulukin mukava kun on lapsi pirtissä. Jaa että mistäkö se saadaan? No eihän mikään vielä ole varmaa, mutta muori kävi jo kokeissa.
        Toivotaan parasta, ja pelätään pahinta!

        Siellä emäntä on tainut hukkua lumeen tai eksynyt polulta, minä kävin ulkona, kamala myräkkä, lunta tulee ja "myrsky käy ja meeri pauhaa.". NAPPIKONE TOIMMII. Pullaa ei ole ,mutta iso pussi Joulupipareita oman uunin paistoksia.
        Eräs pirtin monivuotinen asiakas täyttää huomenna 75 vuotta, saimme yllättäen kutsun ja olemme menossa sinne, vien muiltakin terveisiä jos saan luvan.
        Pysykää pystyssä ja varokaa heikkoja jäitä.
        Tällaista asiaa Late.


    • SkillaN*

      Huomentapäivää sittenkin, lumeen en ole eksynyt, koti koneen sotkin niin etten pystynyt kirjoittamaan.
      Läksinpä kylään kirjoittamaan;)
      Terveiset vaan syntymäpäivä sankarille minultakin, perässä tullaan.
      Olisin minäkin juhlimaan voinut tulla, mutta matka vähän liian pitkä, hengessä olen mukanana.
      Kiitos pipareista ja kahvista, kyllä maistui.
      Kamala tuuli täällä keskisessä suomessa, tuntui että lentoon lähden, vaikka tuota elopainoa onkin, junat ei vielä ainakaan myöhässä ole.

      Juhlia kaivataan tähän pimeyteen, mutta tuskin ristiäisiä kumminkaan, en usko että muorikaan sellaiseen ihmeeseen pystyy.
      Mutta nimipäiviä, syntymän juhlimisia vähän väliä, aika hullua syntyä joulun aikaan, kuka sitä silloin juhlimaan joutaa.
      Minäpä päätin kemut järjestää ja luvassa on väkeäkin, jos nyt sinne asti elän.

      Minulta nuo vauvakuumeet on aikapäiviä kadonneet, en kyllä jaksaisi hoitaakkaan, se on muuten aika työläs homma pienten kanssa, onneksi jälkipolvi on jo melkein aikuisia kaikki, no yksi alakoululainen kumminkin.
      Olihan se silloin juhlaa, kun lapset aloittivat vauvojen teon, silloin sitä innolla jaksoi hoitaa ja hoivata.
      Kohta jo viides polvi alkaa vauvoja hommaamaan, kai sitä sitten herkistyy, jos ehdin näkemään.
      Nyt sitten lapsenmielisiä itse ollaan ja sehän sopii.

      Enpäs yhtään päätäni pyöritä H*, tiedän että tarvittaessa kotisi hoidat, niin kuin kaikki toisetkin ja luin juuri vitsin, kun pieni poika katseli viimeisen päälle sisustettua kotia, kysyi äidiltään, voiko tuollaisessa kodissa oikeesti asua?
      Että silleen, koti on jokaisella oman näköinen ja niin pitääkin.

      Varmaan hyvät sukat olet jalkaasi saanut äidin tekemien jälkeenkin joutavoinen, vaikka niin väittävät, että kaikki ei sukkia osaa neuloa.
      Meilläpäin ei sukkia kudota, vaan neulotaan, kangaspuilla kudotaan, näin käsitteet muuttuvat maakunnittain.

      Pitää lähteä kauppaan, josko löytyisi kalapaikka täälläkin, jotakin kumminkin löytyy, rahapussi kepenee, laittakaa painoja taskuun, jos ulos aiotte;)

    • Tottakai. Terveisiä niin paljon kun mukaan mahtuu. Ja onnittelut synttärisankarille. Lentopusujakin voisin laittaa....... mutta mutta, jos se onkin hameväkeä se sankari ..niin olkoon nyt vaan nuo terveiset ja onnittelut.

    • Ramoona*

      Eteenpäin kuin mummo lumessa - eipä ole suotta sellainen sanonta. Tämä mummo on pari tuntia tehnyt luovaa työtä lumen parissa, tosin omalla kevyellä lumilapiolla kevyitä lumia ja samalla ripustelin jouluvaloja ensimmäistä adventtia varten..Eihän tuprutukselle loppua näy, iltapäivällä sama souvi. Traktori puhdistaa ajotien, mutta jää yllinkyllin vielä käsinkin luotavaa.
      Luonto uusi kerralla ilmeensä putipuhtoiseksi . Toivottavasti ei ihan riesaksi asti kerry , vaikka me suomalaiset saammekin ylpeillä snow how:lla , lumiosaamisella...taisi olla Alexander Stubbin keksimä sana.

      Laten piparit maistuvat juuri oikeilta joulupiparkakuilta, lieneekö ripaus jotain pippuriakin muiden mausteiden mukana. Toin appelsiinituorejuustoa, voi levittää piparin päälle ja laittaa vaikka toisen kanneksi, tulee leivos. Sinihomejuusto onkin varmaan jo kaikille tuttu piparin päällys.

      Enmännän aamunavaukseen on niin tottunut, että ihan oudoksuttaa sen poissaolo, mutta eipä tunneta vielä itseämme hylätyiksi, onneksi Late on valpas .

      Lämmin onnittelutervehdys päiväsankarille ja mukavia juhlia !

      • Melkoisesta myräkästä tervehdys!

        Niin se vaan tuli pyry meillekin. Käytiin puolen päivän maissa kaupungilla ja kun päästiin kotiin, siloin se alkoi, ja ihan reippaan tuulen myötä. Radiosta tuossa kuulin, että Talinnan ja Helsingin välillä on nähty jopa kymmenen metrin aaltoja. Huh, sanon minä. Onneksi sen on luvattu heikkenevän, sillä olemme sunnuntaina lähdössä klo 8.30 kotoa Helsinkiin, ja sieltä edeleen Viroon, olemme siellä viikon kylpylässä, linja-auto on mukana kaiken aikaa.

        Pakkasta meillä on 7-8 astetta, kylmintä koko syksynä tai pitää kai sanoa talvena. Tilhit yrittivät kaikella voimallaan tyhjentää pihlajia päivällä, harvinaisen paljon niitä onkin vieraillut meidänkin nurkilla. Missähän lienevät fasaanit liikkuneet tänään, ei ole pihalla näkynyt. Ja taitaa eväät jäädä lumen alle monilta muiltakin eläimiltä. Onneksi meillä on noita syöttöautomaatteja pihapiirissä useitakin.

        Jouluisia askareita en ole vielä tehnyt mitään, minkä nyt ajatuksissani. Kahdestaan olemme joulun kotona, jälkipolvella on omat joulunsa ja hyvä niin. Joitain laatikoita teemme useita ja annamme sitten noille, jotka asuvat samalla paikkakunnalla, kaukaisimmat asustavat Rovaniemellä asti.

        Nyt kyllä pötkähdän pitkäkseni kun niin selkää väsyttää. Rauhaisaa illan jatkoa, tuulen tuiverruksesta huolimatta!!! Tuulen humina kuuluu sisälle asti, sanoo paulamaria


    • Lunta saatiin vihdoinkin, pahin pyry on loppunut. Piski aivasteli oikein karvojensa takaa, aamulla oli pikkaisen lunta. Tykkäsi hän ja juoksi pärskien pienen matkan, jäi odottamaan minnuu. Kurkkasi otsapörrönsä alta ja säntäsi uudelleen juoksuun.

      Olo koiraallakin mukavaa, lumessa mummon kanssa taapertaa.

      kiitti kahveista, jatkamme toisella kertaa.

      Ps. sain sukat valmiiksi!
      Nyt uusi harrastus kokeilu: neulalla huovuttaminen, pienen punaisen sydämen muotoilin ja neulasin. Saas nähdä mitenkä olkapää reagoi.

      Hei hei

    • hevat
      • Puskasuleima

        Laita pois vaa! Kyl mei musiikista tykätään

        Lämmittäähän se tanssaaminenki näin tuiskusella säällä.
        Tuuli meni erest sisää ja tuli takaa ulos. Paluumatkal se teki ihan saman, ku miä hartaasti toivoin, et tuuli kääntys.
        Kerranki minun toive toteutui.

        Kyäkin ikkunalaural on oikeen kinos. Kyl se on talvi ny!
        Pikast paranemist vaa kaikille, jotka on kipei ja muille reipast ulkoiluu


    • SkillaN*

      Huomenta joulukuun ensimäiseen päivään, kynttilöiden aikaan.
      Adventti alkaa, tänä iltana monella ikkunalla kyntteliköt syttyy.
      Ilma on kylmää, pakkasta ei kuitenkaan kuin kahdeksan astetta, mutta tuuli menee luihin ja ytimiin.
      Puskasuleiman kanssa samoissa aatoksissa, ja totean vielä että myötätuuli ilmaan meinaa nostaa, laivatkin meinaavat kaatua, saati tälläinen pieni mummo;)
      Lunta tuli tänne keskisuomeekin, lumitöihin ei kuitenkaan tarvitse mennä, tässä talossa on vanhan ajan talonmies.
      Hyvää se pieni lumilapion kanssa heiluminen tekisi, vähän kateellinen olen Ramoonalle.

      Nuo tuorejuustot saavat kovasti jalansijaa ruokamaailmassa ja hyviä ovatkin.
      Laitamme sitruuna tuorejuustoa luumusoseen kanssa tortuille, on kuulema hyvää, pipareilla maistuvat hyvinkin.

      Oikein antoisaa matkaa kylpylään lähteville, meillä olisi tammikuussa samansuuntainen matka Haapsaloon.
      Taidan jättää väliin, syksymmällä on Bulgarian matkaa taas tarjolla, senkin jätän varmaan väliin, eurojen vähyys rajoittaa, niin kiva kuin olisikin.

      Melkein näen silmissäni sen pienen innokkaan koiran, joka ensi lumessa hypähtelee, suloinen.
      Neulalla huovuttamista minä olen vähäisin määrin myös harastanut, lähinnä tonttuja tehnyt.

      Ikävää tuo tautien pitkittyminen, se on meillä vanhoilla aina tosisaan hoidot otettava, keuhkokuume on vakava tauti.
      Toipumista toivottelen hevat.
      Jopas sinä texsanell homman itsellesi aiheutit, mutta eihän haalari pilalla ole,
      pesemällä taas kunnossa.
      Kiire se aiheuttaa useinkin harmia, tuo harmi myös hymyilyttää näin sivusta katsoen;)

      Tälle "hameväkiselle" kuten meri-kukka sanoi, lämpimät onnittelut vielä kerran.
      Pitkälle olemme jo päässeet;)

      Nyt hyvää päivää telkkarin ääressä istuville, eikös niitä hiihtoja tule koko päivän,
      siin neuloen sivusta seurailen minäkin.

      • Oikein Hyvää Joulukuun alkua ja huomenna sitä ensimmäistä adventtia.
        Anteeksi nyt, mutta ei voinut nauramatta lukea tuota texanellin huppujuttua, ihan huippu juttu. Noin voi kiireessä käydä. Varmaan nauratti senkin takia niin herakasti, kun itselläkin on tuommoinen haalari jossa on vielä turkis hupun reunassa. Sillähän saisi jo koko pöntön putsattua joulukuntoon... nyt tiedän varoa sitä. Tosin komerossa on ollut monta vuotta käyttämättä.

        Skillan näkyy aloittavan joulukuun vasta huomenna, mutte ei haittaa,
        perästä tullaan.
        Kyllä kiva on kuulla musiikkia, eikun lisää vaan.

        Nyt tuli komento muualla. Joten heippa.


    • lueppas uudestaan

      huomenta hän toivottaa joulukuun ensimmäiseen päivään ! :)

    • Nea*

      Helei, Skillan ja koko poppoo!
      Luin juuri hiljattain hauskan jutun,jonka kerron tässä: Pikkutyttäreni oli
      pukeutunut ihan itse sillä välin, kun olin ripustamassa pyykkiä kuivumaan.
      Ihailin hänen aikaan saannostaan, silloin hän sanoi, Jäi sinne
      naulakkoonkin vielä!

      Myyjäisistä juuri palasimme. Tavaraa oli paljon, arpoja myytiin ja satuinpa saamaan hyvän suklaakakun, jota jo varmuuden vuoksi täytyi maistaakin,
      enkä pettynyt, hyvää oli! Laitan pakkaseen jouluksi suurimman osan.

      Lunta on täällä vain hieman, tosin kovan tuulen ja pyryn kanssa tullut.
      Enempää ei minun puolesta tarvittaisikaan! Muistelen viime talvea,
      kuinka paljon sitä oli! Jospa nyt päästäisi vähemmällä!
      Toivossa on hyvä elää!

      • Ehtoota vuan.

        11,2c näyttää mittari.
        Piipahdin päivällä tuolla isossa kaupassa,kun loppu nuo persimonet,piti niitä männä hakemaan,tuuli oli turkasen kylymää.

        En tiijä mikä minua eilen nukutti melkein koko päivä ja yökin mäni höyhensaarilla.
        Nyt on vähän pirteempi olo.

        Mitä ihmettä on neulallahuovuts.Minä putosin pulkasta kuin eno venneestä;)

        Voi kun laittasivat tähän sen puu jutun mikä oli ennen.

        näkyillään...


    • SkillaN*

      Huomenta jälleen, nyt jo yhdentoista asteen pakkasesta.
      Vieläkö tuuli on yhtä ärhäkkä, sitäpä en tiedä, ulos en eilenkään nenääni pistänyt
      Talven se nyt teki ja melkoisin äkkiä, vai tuleneeko aina yhtä yllättäen.
      Ainakin puhetta tälläisestä tuolla auto maailmassa, joka syksy renkaiden vaihto pitkäksi menee.

      Tuo edellinen kirjoitus vetää meikä mummon melko hiljaiseksi, mutta uskon kyllä että kaikkea salakähmäistä tässä maailmassa on.
      Noita päätöksiä tehdään ja kumotaan yhtenään.
      Media hehkuttaa hyvinkin keskeneräisiä ja unohtaa sitten ne asiat, joilla jotakin merkitystä olisi.
      Mihinkä voikaan uskoa, tyydyttävä vaan siihen mitä maailman viisaina itseään pitävät päättävät, vaikutusta ei juurikaan eläkkeellä olevilla.

      Tuosta hyppään tähän ihan tavallisen kansan rehellisyyteen, jos sellaisesta voi tänä päivänä puhuakkaan
      Tyttäreni oli syömässä lounastauollaan tavallisessa paikassaan, meni tiskiltä kahvia hakemaan ja kun palasi pöytään lompakko poissa, tyhmää tietenkin jättää pöydälle.
      Näissä meidän ympyröissä sitä on voinut vielä näinkin tehdä.
      Poliisit istuivat viereisessä pöydässä, näppärästi osasi pussi pöydästä lähteä.
      Rahaa ei kovin paljon, mutta ajokortti ja muita kortteja joita piti soitella käytön mitätöimiseksi.
      Miten ihmisen omatunto tämän sallii?

      Miten tuon huovutuksen neulalla kertoisin, siinä villaa tökitään neulalla, eli saadaan haituvat tarttumaan toisiinsa, näin tulee joku haluttu muoto tekeleeseen, erikoisneula kyseessä.
      Minulla ovikranssissa istuu kaksi tonttua näin tehtynä.

      Tyttäresi Nea*aikoi kaikki vaatteet päälle saada ja loput kainaloon, ( tälläinen sanonta joskus kuulunut) mutta jätti sitten toisillekin.
      Kyllä nuo lasten oivallukset hymyn huulille saa, on ne niin osuvia.

      Tarkaavaisia on lukijamme, kiva huomata ja meri-kukka sai naurut kuten minäkin, mutta nytpä on naurun aiheet poistettu, olisiko tullut perään sopimatonta tekstiä?
      Harmi sinänsä, että poistoja joudutaan tekemään.

      Saapas nähdä kulkeeko junat aikataulun mukaan, kotiin matkaan tänään.
      Koneen korjaaja tulee konettani katsomaan, jospa pystyitsi taas viestin silläkin lähettämään.
      Nolottaa kun en pysty muuta kuin sotkemaan koneen kanssa, jos jotakin yritän sillä muutoksia tehdä.
      Olen onnellinen kun tuttuihini tälläisiä osaajia löytyy ja auliisti apua antavat.

      Toivottelen mukavaa päivää, siellä etelässä jo sukset on esiin otettu ja innolla hiitämään lähdetty, näin kertoi televisio.

    • Kyllähän täällä lumen puolesta täysi hiihtokeli on. En ole kaivanut ainakaan vielä hikilautojani esille. Kyllä vähän mieli tekisi, se vain tuntuu aika harppaukselta. Ehkä talven mittaan sen verran rohkaistun, että koelenkin teen. Vanhojen hyvien aikojen vauhdinhurmaa suksilla en kyllä usko saavuttavani.

      Ukko Turusta oli lainannut Esko Seppästä, pitkäaikaista EU edustajaa. Seppänenhän on entineen Yleisradion taloustoimittaja, myös alalle kouluttautunut. Hän teki lähes ammattinaan paljastuksia ja ei kaikissa piireissä hyvää nimeä saanut. Sitä hän jatkoi myös EU:sta ja näyttää vieläkin sairauksistaan huolimatta jatkavan.

      Asiaahan on tuossakin tekstissä. Kyllähän noista mainituista kaavailuista on tihkunut tietoja muualtakin. Näistä ei kyllä media paljonkaan revittele. Mielestäni näyttää tlilanne olevan sellainen EMUN ja EU: kohdalla, että pitkä ja kivulloinen tie on edessä. Ongelmista ei ole puutetta. Päättäjät tekevät päätöksiä, joiden lopputulos on arvuuttelujen varassa. Eipä ole ihme, että "tavalliset tallaajat" joutuvat hämmästelemään. Niin minäkin, vaikutusmahdollisuudet ovat olemattomat ja eipä tiedotkaan riitä. No joo...ei kuitenkaan maailmanloppu ole vielä tulossa.

      Näinpä se tämäkin päivä pyörähtää käyntiin. Hyvä, rapsakka keli on lähteä ulos verryttelemään. Myrskykin on laantunut, eikä kovin pahasti päässänikään riepottele.

    • Näin tuli taas kuulluksi tuo Hoosianna !
      Suuria,suuria pehmeän näköisiä lumihiutaleita leijailee ikkunan ohi maahan. Tuulta ei enää paljonkaan, niin rauhallisesti asettuvat maan peitoksi nuo hiutaleet. Pakkasta reilut 10

      Kyllä nuo eu:n asiat ja päätökset ovat niin kummallisia. Eihän niitä suurinta osaa edes ymmärrä mitä tarkoittavat.
      Eikä liioin selitellä. Joskus tuntuu etteivät päätöksen tekijät tiedä aina itsekkään. Ovat sanoneetkin tilanteita; ettei vielä tiedä mitä se tulee suomelle maksamaan jne.

      Onkin paras olla yrittämättä ymmärtää. Eikä liioin yksityinen mummeli tai henkilö mitään voisi- kun ei oppositiossa olevatkaan mitään mahda. Eikä edes kaikki hallituspuolueet . Joten se siitä.

      Kivan näköistä oli kun Helsingin kulmilla ihmiset inostuivat hiihtämään. Kyllä saa sukset odotella kauniita keväthankia, nekin lähestyvät aikanaan. Eletään nyt tätä joulun aikaa ensin.
      Kukin tyylillään.
      Hyvää adventtisunnuntaita kaikille !

    • hölmö,hölmömpi

      Englantihan aikoo erota EU:sta, eurossahan ei olekaan, on ollut sen verran viisas,
      kansan äänestyksestä puhuttiin!

      • Sielut kipeinä meill

        Kansallismielinen lähestymistapa kaikkiin kysymyksiin on vallalla Ranskassa, Italiassa, Espanjassa, Kreikassa, Portugalissa, Sveitsissä, Englannissa, Ruotsissa... ja kaikissa muissa maissa --- paitsi Suomessa !

        Täällä on totuttu kalossin alla rähmällään makaamiseen,
        ja siihen, että muut käyttävät hyväkseen ja määräilevät sekä nöyryyttävät
        koska pahat naapurit ovat liian kiltin ja ahkeran kansan alistaneet yllätyshyökkäyksellään ja sodillaan, ja sitten hyväksikäyttäneet Ruotsi 654 vuotta vv. 1155 - 1809
        ja sen jälkeen Venäjä 108 vuotta vv. 10809 -1917.

        Sitten vielä sota 1939 - 45, jossa 100 000 nuorta suomalaista tapettiin rintamalle ( loukkaantuneita ja haavoittuneita oli saman verran) itsenäisyyttämme puolustaessaan.

        Alueita luovutimme vielä Venäjälle ja raskaat sotakorvaukset (kaiken huipuksi) maksoimme ainoana maana maailmassa !!

        Itsenäisyytemme saimme säilytettyä, mutta henkisiä haavoja on suomalainen sielu vielä täynnä pitkään.
        Siksi kai olemme maksamassa EU:ssa muiden maiden velkoja.

        Itsenäisyytemme MUISTOjuhlaa vietämme ensi viikolla.

        ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


      • Itänaapurimme
        Sielut kipeinä meill kirjoitti:

        Kansallismielinen lähestymistapa kaikkiin kysymyksiin on vallalla Ranskassa, Italiassa, Espanjassa, Kreikassa, Portugalissa, Sveitsissä, Englannissa, Ruotsissa... ja kaikissa muissa maissa --- paitsi Suomessa !

        Täällä on totuttu kalossin alla rähmällään makaamiseen,
        ja siihen, että muut käyttävät hyväkseen ja määräilevät sekä nöyryyttävät
        koska pahat naapurit ovat liian kiltin ja ahkeran kansan alistaneet yllätyshyökkäyksellään ja sodillaan, ja sitten hyväksikäyttäneet Ruotsi 654 vuotta vv. 1155 - 1809
        ja sen jälkeen Venäjä 108 vuotta vv. 10809 -1917.

        Sitten vielä sota 1939 - 45, jossa 100 000 nuorta suomalaista tapettiin rintamalle ( loukkaantuneita ja haavoittuneita oli saman verran) itsenäisyyttämme puolustaessaan.

        Alueita luovutimme vielä Venäjälle ja raskaat sotakorvaukset (kaiken huipuksi) maksoimme ainoana maana maailmassa !!

        Itsenäisyytemme saimme säilytettyä, mutta henkisiä haavoja on suomalainen sielu vielä täynnä pitkään.
        Siksi kai olemme maksamassa EU:ssa muiden maiden velkoja.

        Itsenäisyytemme MUISTOjuhlaa vietämme ensi viikolla.

        ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

        Venäjän vallan alla Suomi oli vv. 1809 - 1917 eli 108 vuotta.


      • Juhlamoccamän

        Siinä se taas nähdään, englannissa juodaan teetä...heillä ei ole kahvitupia vaan tee sellaisia. Tekeekö tee heistä EU-kielteisiä?


    • OIkein hyvää e nsimmäistä Adventtia..,,, On ihana talvi-päivä! Lunta on nyt paljon täällä rannikolla.. Kaunista on.....Alkoi radiosta, Toivontuottajien jouluradio,tykkään joululauluista, Jori sanoi,että minun pitää lopettaa joululaulujen kuuntelu loppiaisena..Yritän muistaa! Minä sain eilen kokea,että minulla on paljon ystäviä..Lämmitti sydäntäni kovasti....Tästä on taas hyvä jatkaa elämää,hyvällä mielellä! TV:stä näytetään kovia kokeneista koirista..Miksiköhän,eläinten hätä,koskettaa ihmisiä,mutta lasten kärsimykset eivät..Onkohan meitä ihmisiä liikaa? No,on paljon kummallista maailmassa....Pitäisköhän vähitellen hankkia joululahjoja,, Sukkia on kyllä tullut kudottua jo iso kasa,mutta muutakin pitää hankkia..Sain kuulla,että tulee muutama lapsenlapsikin viettämään joulua kanssani,joten en voikaa n lintsata joulu-ruokien teosta. No,pitää keksiä jotain hyvää syötävää,muuta kuin perinteistä..Oikein ihmetyttää,mikä pakko on laatikoita tehdä,jos ei niistä edes tykkää..Kummallisia tapoja,liittyy jouluun..Muistan,kun tyttäret oli pieniä,muistelivat joulua" Syötiin pahaa ruokaa ,miksi ei voitu tehdä kesäkeittoa".. Yksi tyttäristäni oli siihen ihastunut.. Nauramme nyt noille muistolle..Ihan kylmät väreet käy,kun ajattelee esim lipeäkalaa,voiko olla mitään kamalampaa hehheee.. Onneksi ei enää ole pakko syödä....Ihanaa talvesssa,kun voi kynttilöitä poltella,niin kaunista se... Meillä on parvekkeen kaiteella puolimetriä lunta,onneksi on lasit,eivät putoa parvekkeen sisäpuolelle.
      Minulta jäi kakkua eilisestä..toin tänne ja keitän päiväkahvit! Tulkaa kahville!
      Nautitaan kauniista päivästä ja iloa elämäänne! t.Irkku

    • SkillaN*

      Huomenet tähän joulun aikaan, Hoosianna laulettiin eilen ja kyllä se selkäpiissä tuntui, aina yhtä vaikuttavaa.
      Kynttelikön valossa tässä kirjoittelen, joka ikkunalla "kaksi kynttilää".
      Lunta tuli, valoisuus lisääntyi, pakkasta peräti seitsemäntoista astetta, nyt nenää jo nipistää, kun ulos menee.
      Nyt pitäisi mielialan kohentua, jos ei sitten nuo jokapäivälle suunnitellut menot sitä latista, no eipä anneta moiselle lupaa;)

      Elämä jatkuu juhlimisen jälkeen irkku ja joulu tulee.
      Sukkia ja lapasia niitä syntyy tässäkin pajassa, ei tosin omalle väelle vaan muille tarvitseville.
      Eilen möin neljät sukat, myyjäiskassa lisääntyi, tänään viemme lahjoitukset joulupuu keräykseen, saa joku tarvitseva lapsi lämmintä varpaille tai sormenpäille.

      Kohtahan sitä taas juhlitaan itsenäisyyttämme, kiitollisin mielin asiaa ajattelen, juhlintaa en ymmärrä, ei oikein tämä tapa ole oikeuden mukainen, mutta juhlikoot, mikäs minä olen jurputtamaan.
      Toivotaan että saamme edelleen nauttia itsenäisyydestämme,( siitä minkä euro sallii) ohjat ovat paljolti siirtyneet muualle.
      Kaunis on maamme, sisukas on kansa, ainakin ollut, kyllä vaikeudet aina on voitettu.
      Johan presidenttiä myöten vaikeuksia ennustetaan, ihmeellinen on maailma, mikään ei kannata, mihinkä katoaa tulokset, vaikka tuotannon määrää aina lisätään ,työtekijöiden selkänahkaa kiristetään,,,, no taidetaan arvata tai tietääkin, mihin ne tuotot menee.
      No eipä tästä korkealta pudota, ainahan pienituloiset kärsii.

      Mutta nytpä olen hyvilläni, kun oikea pari voitti tanssikisan, huumori silmäkulmassa lopetettiin tanssit, ihana ja raikas oli viimeinen esitys.
      Taidokasta liitelyä oli tanssiminen,ja asut hurmaavat, paitsi se toiseksi jääneen parin viimeinen vaatetus, siitä en tykännyt.
      Mitähän nyt ruvetaan jännäämään, sitä BB taloa en ole koskaan jäänyt katsomaan eilen vilkaisin ja hyi miten ikävältä näytti, eipä moista jaksaisi katsoa.
      Tietenkään ei pitäisi jyrkästi mielipidettään esiin tuoda, kun en ole aiemmin seurannut, mutta vilkaisu sai sulkemaan kanavan.
      Onneksi on jonkin verran valinnan mahdollisuuksia.

      Tänään on pannukakku päivä kerhossa, mansikkahillon kera, saatte maistiaisia pirtissäkin, kun kahville tulette, olkaa hyvät.
      Pirteää pakkaspäivää, voi alkuun kylmältä tuntua, mutta kyllä suomalainen pakkasen kestää;)

      • Illan varjoon viileään.

        Himmeään on oikee sana, mutta tää nyt mielestäni sopii. Pakkasta 13 astetta ja kiristyvää luvassa.

        Piski tekee tarpeensa nopeasti ja kipittää takaisin kotiin päin. Aamusella tosin tykkää pidempään viilettää ja nuuhkia viestejä, sitten tarmokkaat potkut ja kitkerät haukut. Lienee ollut viesteissä jotain epäselvää tai ei ollut miellyttäviä tuoksuja. Kenties vieras kulkija oli antanut pöllytystä vakio porukalle. Voisiko näin olla tuolla koirienkin maailmassa.

        Pikkujouluglögit ja torttuja oli tänään tarjolla kokoontumisessa. Laitoin pikkupakettiin, askartelemani huopa/kangassydämen koristuksilla ja muutaman suklaakarkin. Tykkäsin itse kovasti tekeleestäni, vaikkei se ollutkaan se huovutettu, vaan leikkasin huopa-arkista ja kangaspalasesta sydämen muotoisen, ompelin koneella yhteen ja täytin vanulla. Tein koukkunauhasta, pikkuhuopasydämistä,virkkuupuörylöistä koristelua ja toiselle puolelle ompelin timattipistoilla muutaman " tähden". Minulla on mallina ostettu koriste, josta sainkin idean hommaani.

        Homma sujui melko mukavasti, yksisilmäisenäkin. Olin aivan yllättynyt. Olen paljon selannut käsityöblogeja, niistä olen ammentanut innostusta ja mielihyvää: ihania virkkauksia, sukkia ja muita kauniita käsin tehtyjä.

        Pikaisiin kuulumisiin ja näkemiin. Hyvää illan jatkoa lukijoille.
        Hei hei


    • SkillaN*

      Taas on päivä valkenemassa ja lumipeite avittaa kummasti valon lisääntymistä, pakkasta viitisentoista astetta, aivan hyvä.
      Lunta ei hirveästi tarvitse lisää ja pakkanen noissa lukemissa, olisipa mieleinen talvi.

      Voi miten ikävältä kuulostikaan taas tuo sähkön korotus uhka, miten se on mahdollista edes näin sateiesen kesän jälkeen, eikö sateista mitään hyötyä tämän asian yhteydessä, kyselee ymmärtämätön mummo?
      Mikään ei kannata ja kaikki tulee kalliiksi, maksumiehinä me tavalliset pulliaiset.
      Ymmärrän kyllä, että kaikki maksaa kulutuksesta, mutta eipä se sillä tavalla taloutta rasita, kun rahan tulo isoissa mittapuissa.
      Joku hinnan korotus ei edes näy, kun tarpeeksi isot tulot on.
      Tulipa taas nuristua, mutta harmittaa kun aina maksuja lisää ja saa laskeskella mihin tulot riittää, riittäähän ne vielä ruokaan.

      Varmaan söpönen oli sydän minkä pakettiin laitoit wiiwidear ja se oma tekeminen arvoa nostaa.
      Varmaan koirien kieltä ja tarpeita ne tuoksut aikaan saa,mistäpä me ihmiset sitä osaisimme arvatakkaan.

      Tuo on kysymys, onko Englanissa teetupia, vaikka juovatkin teetä;)
      Minun käsittääkseni siellä on paljon bubejaja olutta siellä hörppivät, saaneen myös teetä.
      Tuo EU kielteisyys johtuneeko tuosta vai jostakin muusta, arvailuksi jää,
      Ehkä ovat vanhollisia ja perinteitään kunnioittavia, onhan heillä pitkä historia.

      Mutta mitäpä tässä minäkään sen pitempiä tällä kertaa, suurin into tuli purettua.
      Tänään syömme puuroa lauluryhmän pikku-joulun tapaisissa, harjoitukset saavat jäädä kuukaudeksi, toki esitykset vielä isossa pikku-joulussa, mutta saavat mennä painollaan;)
      Mukavaa päivää ja touilua itsekullekin.

    • Hintriika*

      Pakkasta reilut parikymmentä astetta, mutta lunta tuskin sentin vahvuisesti. Yhtään hiutaletta en ole nähnyt taivaalta tulevan, mutta yleissilmäyksellä maisema näyttää vähän valloisammalta. Onneksi tuuli on maltillinen.

      Pakollinen ulosmeno tänään on ainakin hammaslääkärireissu. Matka ei kylläkään ole pitkä, viidessä minuutissa sinne kipaisee. Samalla voi käydä kaupassa, jos keksii jotakin ostettavaa.

      Briteistä puheenollen minusta on aika käsittämätöntä, että joku kansakunta menee sekaisin yhdestä vauvauutisesta. Ehtiiköhän se kruununperillinen kruunua periä? Ovatko monarkiat ikuisia? Minä uskon, että jossakin vaiheessa alamaiset nykyisissä kuningaskunnissa viisastuvat ja lopettavat veromarkkojen tuhlaamisen ylellisiin hoveihin.

      Ei ole uutisissa kerrottu mitään, että vanhin lapsenlapseni odottaa toista vauvaa. Eikä muittenkaan tavallisten ihmisten vauvauutisista siellä ole hiiskuttu. Kaipa ne julkkisvauvat ovat luxusluokkaa. Eivät ehkä aina niin onnellisia julkisesta asemastaan, vaikka moni kadehtiikin. Parempi tähän maailmaan on syntyä, jos ei ole kultalusikka suussa valmiiksi. Joku on varmaan eri mieltä, mutta minä olen tätä mielipuolta.

      Tämä ja ensi viikko on vielä pakerrusta opintojen kanssa. Sitten vähän helpottaa. Tai sitten oikeastaan pitää ruveta jännäämään, onko kurssin jatkolle keväällä edellytyksiä. Osanottajamäärä on edelleen niin kriittinen, ettei passaisi kenenkään jättäytyä pois leikistä. Minä ainakin palan halusta jatkaa, vaikka olisi kuinka rankkaa.

      Hurjaa, kuinka nämä vuodet pujahtavat putkeen! Lauantaina tuli 7 vuotta muutosta Kemiin. Ja sama päivä olisi ollut kultahääpäivä. Oli muuten lauantai 50 vuotta sittenkin. Eikä siitäkään niin kamalan kauan tunnu olevan... Juu ja eilen olisi äiti täyttänyt 110 vuotta. Oikea juhlasuma! Tai muistopäiviähän ne enää ovat.

      Nyt alan jollekin. Lasken enten tenten teelikamenten, mille alan ja mitä jätän tekemättä. Moikka taas!

    • Pakkaspäivän iloista meininkiä

      Voiko olla tosi, että mustarastas lentelee pihan puissa. Sen lajin linnuksi mie sen eilen katsoin, musta oli höyhenpuku ja vaaleahko nokka ja lensi kuin rastaslinnut lentää. Nopeaa siiven räpytystä. Ei ollut mustavaris, pienempi oli. En keksinyt muuta lajia kuin mainitsemani lintu.

      Kudon taas välivaiheeksi sukkaa, jos sulho rakas sais viimeinkin omat sukat, eikä tarvitse olla vain " mallijalkana" sukan kokoa määritellessä.
      Sitten on jonkinsorttinen pipon tekele meneillään.
      Silmäilin blogeissa noita sytosmyssyjä sieltä tääkin helppo malli löytyi. Sellainen nuoten suosima, lökäpipoksi sen nimesin. On vissiin liikaakin löysyyttä, sulhon päähän ihan sopiva, sovitin sitäkin hänelle. Minun " oma" mallipersoonani!!

      Jeps, huomenna pikkujouluja viettämään, oikeastaan vaan syödään ihania jouluruokia.

      Aurinkoista tiistaipäivää kaikille.
      Hei hei

    • Kolmas kerta toden sanoo. Eilen meni kaksi pitkää yritystä taivaan tuuliin. Nyt tulee varmuudeksi vain lyhyt tervehdys:
      Iloista talvea ja punaisia poskia kaikille!

    • Nea*

      Helei! Samoin ajattelin minä myös, kuin SkillaN*, noista tanssikilpailujen
      voittajaparista, Krisse ja Matti olivat huippuhyviä, täytyi oikein äänestääkin
      niiden puolesta.

      Se viimeinenkin tanssi oli niin kaunista, iloista menoa, ettei parempaa voisi!
      Oli valtava kontrasti edellisiin tanssijoihin Krissen ja Matin eduksi!

      Kylmää on, eipä nyt viitsi pitkiä lenkkejä tehdä, mutta uimahalli on lämmin ja kiva talviseen aikaan.Myös kuntopyörää toivon Pukilta, eri asia, olenko ollut niin kiltti, että sen pukki aattona tuo?

      Pian on lohikeittoni valmis, jätin vain hieman muhimaan vielä hellalle,
      mustapippurikermaa vielä hieman, niin on hyvää, luulisin.

    • Lunta on vähän lisäillyt, entistäkin olisi ihan tarpeeksi harrastajillekin. Onhan se hyvä, että on edes jotakin.

      Niinhän se on, kuten SkillaN mainitsi, pienituloisia leikkaukset ja korotukset kovimmin koskettavat. Kun tonnin kuukausituloinen on keplotellut hyvin välttämättömät elämisen tarpeensa, jo viiden tonnin tuloillla voi hamuilla sellaistakin, joka sattuu miellyttämään. Ellei nyt ole tosi tunari rahojaan levittelemään.

      Kyllä Hintriika asiaa kirjoitti "kultalusikka" suussa syntymisestä. Enpä usko, että kaikki on hyväksi, jos rahojaan ei tarvitse laskea mielihalujaan täyttäessään, eikä edes tarvitse tehdä mitään elantonsa eteen. Ankea kurjuuskin on turhan kova koulu. Työ ja sen merkitys on ihan hyvä opettaja ja jos on mahdollisuus kouluttautua, siinähän ne perustarpeet.
      Kuninkaallisista ja heidän penskoistaan en ole kiinnostunut. Turhakkeita ovat. Siitä huolimatta, vaikka ehdittiinhän Suomeenkin valita kunkku ihan Saksasta. Jos ei muuta hyvää, niin ainakin se, että jäi valtias astumatta virkaan.

      Johan tätä ihan höpinäksi asti tulikin. Hyvää talven jatkoa!

      • Hintriika*

        Tuohon on pakko jatkaa kotiseutunäkökulmasta! Jotakin hyvää vallaton kuningas jälkijättöisesti antoi meille kemiläisillekin, kun täkäläinen kultaseppä Teemu Ypyä teki Suomen kuninkaan kruunun alkuperäisten "piirustusten" mukaisesti. Täällä se koskaan kruunajaisiin pääsemätön kruunu on näytillä Kemin jalokivigaalleriassa.

        Tervetuloa katsomaan!


    • SkillaN*

      Aikaista huomenta jälleen, mikähän kun uni ei takaisin tule herättyä vaikka kuinka silmiä kiinni puristaisi.
      Pitäisi osata ajatukset nollata, mutta eihän se levottomalta ihmiseltä onnistu.
      Pakkanen jatkuu, vähän luntakin tuli eilen lisää, oikein talvista on.

      Onpa hyvä ettei meille kuningasta tullut, olisi ollut kallista kustantaa, jos ei halpaa lienen nykyinenkään hovi.
      Taas juhlimme itsenäisyyttä, juhlimisen arvoinen asia, mutta eikö jo voisi tapaa muuttaa.
      Kansalle sirkushuveja, tälläinen mieleen tulee, kun taas tuijotetaan yksi ilta vuodesta sitä, miten itsekukin on pukeutunut ja kuinka onnistuu presidentti ja rouva protokollastaan.
      Onko yritys saada huomio pois niistä vaikeuksista mitä tänä päivänä on suomessa ja koko maailmassa.
      Joulun aikaa vietämme ja keräyksiä on joka puolella, apua tarvitaan, mutta toivoisi tämän avun jakaminen koskettavan ympäri vuoden, paljon on heitä joilla todella huonosti menee.


      Samaa ihmettelen minäkin, kuin H* noita vauva uutisia kun tulvii kaikista tiedotusvälineistä.
      Samanlainen tapahtuma kuin kaikilla se on ja on ollut, tietenkin hoitohenkilökuntaa ja median huomiota, mutta tuleva vauva tuskin osaa huomiosta nauttia.
      Toivoa sopii, että kaikki kuitenkin hyvin menee ja lapsi saa onnellisen lapsuuden, raha ei onnea aina tuo.
      Tulee ajateltua, etteikö samat oikeudet elämään pitäisi kaikilla lapsilla olla ja kuiten lukematon määrä ruuan ja hoidon puutteesta kuolee.
      Mitalin toinen puoli.
      Meillä suomessakin on valtavasti lapsia, joilla ei kotia, ei huolehtivia vanhempia, sopii kysyä miksi näin on, mikä on pielessä?
      Hyvinvointi valtiossa sanotaan meidän elävän., osalla elämä hyvin meneekin, mutta näin ei ole kaikilla, missä onkaan ihmisten omatunto?

      Vai kuntopyörän on pukki Nealle tuomassa, toisi saman tien minullekin;)
      Ei tule pyöräiltyä. kävelykin jää kauppareissuihin, hävettää moinen tunnustaa.
      Kälyni soitti eilen ja kertoi selkänsä menneen siihen kuntoon, että ei liikkuminen meinaa onnistua.
      Samaa vaivaa on minullakin, jo toistakymmentä vuotta sitten lääkäri puukkoa ehdotti, mutta tänne asti olen onnellisesti ilman leikkausta päässyt.

      Nytpä on pipot tarpeellisia, kuin myös sukat ja lapaset, niitä tässä urakalla minäkin olen väpertänyt, kotoa jo osaavat kysellä ja ostaa, ihan mukava tunne siitä tulee, kun jotakin osaa, mikä toisillekin kelpaa.
      Minulla ei ole paikalla omaa mallinukkea, mittanauhalla yritän oikeaa kokoa mittailla, onnesi jatkukoon wiiwidear;)

      Niin, jos viisituhatta kuukaudessa pankkitilille tipahtaisi, olisi se huomattavast helpompaa, mutta miten tyytyväinen sittenkään olisi, vai oletteko huomanneet että ylimääräistä jaettaisiin kovinkaan helposti, lisää, lisää vaan.
      Voi, voi sentään, kattoa ei taida ahneudelle olla.

      Nyt olen kovin kielteisellä kirjoituksella aamun aloittanut, mutta tälläisin aatoksin tässä päivää aloittelen.
      Lämmintä ja ruokaa on, mutta sydäntä raastaa, kun näkee että niistäkin puutetta jossakin on.

      Kuitenkin elämä kulkee latujaan siinä sitä mennään, miten hyvin jokaisella omanlainen kokemus.
      Hyvää päivää.

      • marja-liisa....

        Huomenta!

        Sen verran piipahdan, että sanon, että voi mikä moka. Eilen oli emäntämme nimipäivä, eikä muistettu onnitella. Joten oikein paljon onnea jälkikäteen! Toin Taatelikakun, kun eilen leivoin useamman. Juodaan ne nimpparikahvit tänään!

        ONNEA, ONNEA, ONNEA!


      • Late Vaan*
        marja-liisa.... kirjoitti:

        Huomenta!

        Sen verran piipahdan, että sanon, että voi mikä moka. Eilen oli emäntämme nimipäivä, eikä muistettu onnitella. Joten oikein paljon onnea jälkikäteen! Toin Taatelikakun, kun eilen leivoin useamman. Juodaan ne nimpparikahvit tänään!

        ONNEA, ONNEA, ONNEA!

        Eipäs se emäntäkään taida edes nimipäiviä viettää, Tuolla faceppokissa sentään ilmoitetaan koska on kaverin syntymäpäivät. Almanakka täytyisi olla aina nenän alla. Onnea minultakin jälkijunassa. Kirkas taivas ja 20 pakkasta, saa nähdä pistänkö nokan ulos, tänne pirttiin on helppo tulla, siinä ei ehdi vilu tulla, painaa vain lähtönappia.
        Noista linnan juhlista, onhan ne mukavampaa katseltava, kuin jokapäiväiset sotauutiset, ympäri mailmaa kapinoidaan, soditaan asetetaan tienvarsipommeja, uhkaillaan pakoitteilla jos ei tehdä valtaapitävien tahdon mukaan. Lisäksi valtavia luonnonkatastrooffeja. Päivittäin on ilmoituksia satapäisistä kuolon uhreista. tai miten ihmisiä kuolee nälkään. Näkeehän siellä hyvinvoipia ihmisiä, jotkut ovat syntyneet kultalusikka suussa, jotkut sen ansainneet.
        Me tietysti olemme saaneet eläkettä ansiomme mukaan.
        Ei panna kynttilää vakan alle. Late


    • Ramoona*

      Otankin mehevän taatelikakkupalan kahvin kanssa, ja toin jouluruusun näin Skillanin nimipäivän rääppiäisiin pöydälle. Eilen käytiin Plantagenissa , kukkahullun paratiisista sain taas edullisesti varsinkin nupulla olevia kukkia. Amarylliskin maksoi vain 3,99...vaikka tylsäähän on kukkien kauneudelle hintoja laskea. Oikeastaan tämä joulukukkana myytävä ei amaryllis olekaan, vaan jaloritarinkukka, Hippeastrum-sukua. Aitoamaryllis on Amaryllis belladonna. Ensi viikolla on tehty muutaman entisen työkaverin kanssa treffit Kaisaniemen yliopistollisen puutarhan kasvihuoneeseen, jossa on pienoistropiikki. Siellä on joulun aikaan kiinnostava ja kaunis joulupolku, saa tuoksutella vaikkapa kardemummakasvia. Uiminen varsinkin kylpylöissä on ihana talvihuvi, hieno elämys on uida myös lämmitetyssä ulkoaltaassa vaikkapa kuutamossa ( esim. Siuntion kylpylässä tämä on mahdollista.)

      Tänään on vielä -12, mutta lauhtuvaa luvassa. Hyvin tällaisessakin pakkasessa tarkenee ulkoilla, kun ei tuule, tuulihan täällä on usein lisäämässä pakkasen purevuutta. Vauvauutisista onnittelen Hintriikaa, kaipa minunkin pitää suunnata odotukset seuraavaan sukupolveen, ellei iltatähtiä ilmaannu lapsilleni. Melko myöhäisessä vaiheessa monet kuninkaalliset avioituvat, esikoiset voivat iänkin takia viivästyä. Kun minä sain kuopukseni 34-vuotiaana, kuuluin iän perusteella riskiryhmään, nythän se on ihan tavallinen ikä jopa ensisynnyttäjälle.

      Itsenäisyyspäivän Linnan juhlat tulee aina tarkkaan seurattua, eityisesti uusi presidenttipari kiinnostaa. Jenni Haukion näin Turun kirjamessuilla, kovin hento ja suloinen hän on, ujonkin oloinen. Tarjottavat herkut esiteltiin eräässä lehdessä jo viime kuussa, kaikkea hyvää pöydät notkuvat, kotimaiseen on satsattu. Kuohuviinilasista siemaillen ja juusto-hedelmä -tarjottimen anteja napsien aion seurata, miten taviskansa on edustettuna ja millaisia luomuksia daameilla on hiuksissaan ja yllään.

    • No niinpä totta tosiaan. Onnea Paljon Eilisen vuoksi Skillan !
      Joulun alus hytinöissä unohtuu.. tuon ison punaisen kolmilatvaisen
      (kukkaisen) joulutähden eilisen päivän sankarille ! Onnea !

      Maa on valkoinen ja valkoisessa talviasussaan puikkelehti pupu tuossa ikkunan alla. Se on monet vuoden elellyt tässä pihapiirissä.
      Pihlajan alla usein kuuntelee korvat höröllään. Tottunut siihen ettei vaara uhkaa, ja on siksi aika kesy, kuuntelee kun sille ikkunasta tai parvekkeelta puhelee.

      Huomenna tuijotetaan linnan kundeja. Rahastuskeino sekin, että saa suoraan arvioida ja kommentoida linnan pukuja, kampauksia,
      Ja mokia. No, meikäläisen euroilla eivät rikastu. Katsoa voin ja kotikommentoida- sehän on selvää. Ja riittävää.

      Nyt pitänee siirtyä "työväen puolueeseen" ja ryhtyä tekemään mitä on tehtävä.
      Se on sitten MOI !

    • hevat

      Toivottelen kaikille hyvää Itsenäisyyspäivän aattoa. Huomenna istutaan ja tuijotellaan paremmin pukeutuneita ihmisiä,joskus kiva ja hyvää mieltä
      kauniit asiat tuo. Meillä on viikon ollut täys talvi lunta 10-15cm ja pakkasta 10
      kahtapuolen. Valöisampi on aamuisin herätä nopeammin silmät aukee.
      Kävimme isossa kaupassa ja nyt syödään sitten leipomaan. Tänään illalla
      menemme kirkkoon,kun mieheni veljen tytär miehineen ovat täällä konsertoimassa. Kirkko on lähellä näkyy makuuhuoneen ikkunasta.

      Leivon kääretorttuja ja piipahdan iltapäivällä,myös yhden sinne pirtillekin tuon..
      Kaikki käykää siellä kääretorttua ja presidentti kahvilla. hetan terveiset.

    • Haleja aina ystävälliselle SkillaN:ille nimpparin johdosta :D

      Kupin kuumaa juonkin taatelikakun kanssa, kun tuolta ruuhkasta selvisin, ihmeen paljon oli kaupoissa väkeä. Aamupäivällä en ehtinyt lähteä,...mutta ohi on ja saa laiskotella mielin määrin! Puen oloasun ylleni ja olen vain!

      Kiitos heta kakusta ja hauskaa iltaa:D

    • Enpä tiedä, haluaako "päivän sankari" edes nimipäiväänsä muistettavan, mutta eihän kohteliaisuus paljon rasita. Onnittelen muiden mukana, SkillaN!

      Työpaikallani oli aikoinaan muutama innokas onnittelija. Hän piti oikein kirjaa. Minua ja monia muitakin alkoi mokoma onnittelujen ruuhka jopa mennä rasituksen puolelle.
      Siksipä kyllästyin ja annoin ymmärtää hyvillekin tutuille ja suvulle, että antavat olla olla ja mennä. Hyvin olen onnistunut, muutama päivä sitten sitten oli kyllä nimipäiväni - ei tullut yhtään mainintaa. Siitä olen tyytyväinen.

      Linnanjuhlia ehkä vilkaisen, jos ei ole muuta puuhaa. Puvut ja pukeutumiset eivät kiinnosta. Enkähän edes ymmärrä muotivirtauksista mitään. Minulle vaatteet ovat ensisijaisesti suojautumista ilmojen vaihteluiden mukaan. Tänään sitä käyttöä jo tarvitsi, lähes -20 ja pientä tuulevirettä lisänä. Hyvin vielä varusteeni riitti, hätävaralla olevaa hakaneulapussia ei vielä tarvinnut käyttää.

      Vain tällaista tänään sain aikaisiksi jahkailla. Jatkoja kaikille ihan tapojensa ja halujensa mukaan!

    • Ehtoota .

      Tosiaan Skillanille minulta myös myöhästyneet onnittelu;)

      En tiedä mikä on (kait se tementia) ettei MUISTA,vaikka luulee muistavansa.

      Kävin tänään markkinoilla ja toin sen ison rinkelin tänne pirttiin,pistäkää poskeen.

      Mittari on -12 ja risat.lunta on mukavasti,enempää ei tarttis tulla.

      No toiste lissee;)
      näkyillään...

    • SkillaN*

      Huomenta ja hyvää itsenäisyyspäivää.
      Suomenliput kohoavat salkoihin, kauniit laulut ja muut ohjelmat juhlistavat päivää.
      Luontokin on juhlaan pukeutunut valkeaan ja taivas moninpaikoin sinisenä loistaa, timantit koivun oksilla kimmeltää, onnea meille ja isäimme maalle.
      Kallis oli hinta millä itsenäisyys lunastettiin, tänä päivänä uhraukset toisenlaisia, mutta itsenäisessä maassa, (osin) vieläkin saamme elää, siitä kiitollisin mielin jatkakaamme.

      Kiitokset onnitteluista, eihän sitä nimipäiviä enää hirveästi juhlita, mutta onnen tarve ei varmaan lopu, kiitokset niistä.
      Taateli-omena kakun aion minäkin leipoa ja valkosukaisen toiseksi, no en tänään, menen tyttären luo syömään.
      Saa nähdä miten tuo taatelikakku onnistuu, sen kanssa en ole aina kymppiin päässyt, Pirkka lehdessä nyt respti, kokeilen.
      Näitä juhlaan valmilmistumis hommia olen paperille kirjannut, kun tuo muisti on niin lyhyt.

      Pakollista se tuo pukeutuminen on säädyllisyyden nimissä ja meillä myös tuo ilmanala sitä vaatii, muuten hyvin vähän minäkään aikaani pukeutumisen suunnitteluun käytän, lähinnä mukavaa ja käytännöllistä.
      Piti allakkaa katsoa, kun ynnämuu nimipäivän kertoi olleen muutama päivä sitten, no ihan liki oli kolme miehen nimeä, niitä nyt sitten sopii arvailla;)

      En kovin vanha ollut, kun tytär syntyi, 21 täytin, poika sitten 27 vuotiaana maailmaan ponnisti, iso poika olikin 4300g,
      Nyt jo viittäkymppiä lähestyy, ukki ei kuitenkaan vielä ole, tyttärensä vaan opiskelevat.
      Tytär on jo mummi ollut kauan aikaa ja onkin mukava sitä nuorekasta mummia seurata, hyvin tulee toimeen nuorten kanssa, paljon yhdessä touhuavat.

      Noita linnan juhlia toki minäkin mieluummin katson, kuin noita kauheuksia maailmalta, mutta elämä ei ole kaikille luxsusta, totuus on nähtävä, vaikka se väliin kauhistuttaa.
      Se kultalusikka on hyvin harvan suuhun osunut ja katselen sitä juhlimista ajankulunani, jos muualta tulisi jotakin mieleistä voisin kepeästi kanavaa vaihtaa.
      Täällä eräs kansanedustaja äitineen pyrkii tekemään puvun mahdollisimman halvalla ja nyt paljastivat kankaan olevan Afrikasta, käsityönä tehty ja koruina mahdollisimman luonnonläheisiä aineksia, saapa nähdä miten istuu.
      Olen varmaan aika erikoinen, en julkkiksia ihastele, en katso missi kisojakaan, minulle ihmisen tekeminen ja aikaan saaminen on ihailun kohde, jos nyt ihailuksi voi sanoa.
      Ehkä kunnioittaminen tekojen ja saavutusten aikaansaamisesta on asia mitä arvostan.
      Silti istun kyllä varmasti myös linnanjuhlia katsoen, sillä siinä sitä puikkoja samalla seurustellessa heiluttelen, ehkä pukujakin ehdin vilkuilla;)
      Pitäähän sitä joku mielipide luoda, että osaa keskusteluun yhtyä, kun se tilaisuus kohdalle sattuu;)

      Nyt lopetan ja alan kapsahtia asunnon siistimisessä, kukahan täällä aina noita vaatteita tuolin karmeille jättää?
      Taidan jättää imuroinnin huomiseksi, onhan juhlapäivä, ei niin arkisia hommia tänään, hyvää, iloista juhlintaa kaikille, nauttikaa linnanjuhlista, siihen on kaikilla mahdollisuus, ainakin melkein.
      Tuleehaan taas Tuntematon, senkin voi katsoa aina uuden tuntuisena ja muistutuksena, mitä olikaan se itsenäisyyden hankiminen.

    • Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille! On hieno päivä tänään,eikä ole kylmäkään..
      Ikävää,kun suomalaiset ovat saaneet,kovalla työllä,itsenäisyyden ja nyt se annetaan ilmatteeksi EU:lle. Kummalliseksi menee maailma..millään ei ole enää mitään merkitystä...Illalla katson Linnan juhlia,, kiva katsoa ,miten hienoja luomuksia, ihmisillä on päällään..Joillakin,on aivan sopimattoman värisiä..Vaikka vaate olisi kaunis,ei aina väri-valikoimat osu oikein nappiin..Kalliita varmaan ovat kaikki.. No,me voimme katsella ,vaikka millaisissa asuissa :)..Tuntematon pitää katsoa.,, kai se kuuluu jo perinteeseen.. Ulkona on vielä pimeää,mutta lippu on laitettu salkoon ,varmaan siinä klo 7.00..Iloisesti liehuu..on juuri tuossa edessäni ,lippuitanko.Jori on täällä ja olen jo ehtinyt leikellä pahvista, autoja ,teitä, linja-auto-asemia ym.. Hänellä ,onneksi ,mielikuvitus toimii..Se ei aina ole itsestään selvyys, syntymä-sokeilla,se ei aina onnistu..Jokaisen pitää sopeutua siihen,mitä on saanut evääksi ,elämän matkalle! Mutta kaikille toivon: Iloista mieltä ja mukavaa päivää! t.Irkku

    • Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille !
      Pakkasta 19 aamulla, nyt pari vähemmän.
      Kyllä linnanjuhlat pitää katsoa,siis vain katsoa. Tuntematonta en aio katsoa- kuten joku sanoi, ne roolisanat osaa jo melkein ulkoa,joten jotain muutosta ,kiitos !
      Milloinkahan tekevät elokuvan: Kuinka suomi itsenäisyytensä menetti !
      Kyllä siitä huolimatta olen isänmaallinen ihminen. Siksi tuo itsenäisyys ajateluttaakin.....

      Usein kaverini katsoo asiaohjelmia (kaikki ) sillä silmällä ,sanoen:
      Aamulla pelipaikalla miehet keskustelevat siitä aiheesta, pitää osata osallistua ja olla oma mielipide asiasta. Monesti ne ohjelmat parhaita ovatkin- asiaohjelmat siis.
      Tuli mieleen tuosta Skillanin lauseesta... olla oma mielipide.

      Kun nuorena tyttönä menin töihin, työyhteisö oli pieni. Siellä oli tapana viettää jokaisen nimipäivät. Sopeuduin joukkoon uutena ihmisenä.
      Sankari keitti kahvit ja jotain pientä vietiin. hiljattain eräs ystäväni ihaili maljakkoa jonka mm.silloin sain. Kivoja muistoja kuitenkin jäi.
      Pian henkilökuntaa lisättiin ja tavasta luovuttiin. Se pienen piirin kotoinen tunnelma poistui ja mielipiteitä on aina enemmän suuressa joukossa.
      Mutta siltä ajalta ihan kivat muistot. Enää tuskin kukaan niitä pitää. Taitaa nuorien perheiden elämä olla juoksua muutenkin paikasta toiseen.

      Tänää pääsemme valmiille itsenäisyyspäivän aterialle, monivuotinen tapa. Joten hyvin joutaa pirtissä maleksimaan ja päiväkirjaan nimeään tekstailemaan.
      Mutta nyt se loppuu, aurinkoista päivää kaikille, hymyillään kun tavataan.

    • "ph"

      Nostin lipun aamunkajossa, naru oli tietysti jäätynyt koppuraksi ja sormeni jäädytin taiteillessani lipun yläilmoihin.
      Nyt aurinko kurkistelee, korkeimmissa kuusen latvoissa näkyy keltaista.

      Ulkolyhdyissä palavat kynttilät ja jäälyhtyihin vien kynttilät, kunhan valo vähenee.

      Mietin tuota Tuntemattoman katselua, aikoinaan seinältä katsottuna murrosikäisenä pyörryin yhdessä kohtaa. Nykylapset katsoneet (ei silti pitäis!!) paljon "raaempia" näkymiä, kummastuttaa juuri tämän filmin kohdalla rajan vetäminen.

      Joko olemme palaamassa aikaan, jolloin sodan kävijöitä hävetään, taas.
      95 vuotta on suuri merkkipäivä, jotenkin sekin on ollut kuin harson taakse piilotettu asia.

      Hyvää itsenäisyyspäivää, miten vietämmekin sitä, rauhaa ja levollisuutta!

      • 3 21

        Joka ei voi sietää maamme kuulumista EU:hun, muuttakoon Pohjois-Koreaan.

        Siinä on ihannemaa,joka ei halua olla riippuvainen muista maista.


    • Hyvää itsenäisyys päivää kaikille.

      Meillä pakkanen laskenut enää -6c,se on ihan riittävä;)
      Eilen oli puut timangeja täynnä,nyt tuuli on ravistellut kaikki paljaiksi.

      Kait se on niitä linnan juhlia katsottava."Tuntematonta" en aio
      katsoa,jotenkin en kestä noita sota juttuja.Siitä muuten näkyi nousevan oikein älämölö,kun menivät muutamaan sen esitys aikaa.

      On hyvä kun tämä kone seuloo tuota postia,onneksi.

      Ne kun kauppaa vaikka mitä ja sitten olet voinut voittaa sitä ja tätä,vastaa vain muutamaan kysymykseen.Minä en avaa noita posteja vaan suoraan roskakoriin.Joskus kurkkaan.

      Muuten korkeasaaressakin on lumileobardilla pentuja,juhannuksena syntyneet.On ne niin ihania karvakeriä.

      Täällä pirtinkaapissa on hyvää kahvin kanssa.

      Illalla kynttilät sytytän.Aikoinaan opetettiin,kaksi kynttilää ikkunalle klo 18-20.sitten pois sammutetaan tai lisätään kynttilöitä.

      Nyt on kahveet nautittu kiitos.

      näkyillään...

    • Johan tuli nostalginen olo.Katselin tuossa sitä paraatia.
      Tuli mieleeni armeija-aikani,vaikka en missään pyssy hommissa ollutkaan.

      Nyt on kynttilät palamassa partsulla,kahdeksalta vaihdan sinne toisenlaista tulta.

      näkyillään..

    • Nea*

      Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa! Vielä Pirtissä päätin poiketa, ennenkuin ruvetaan katsomaan Linnan juhlia.
      Kynttilät on joka ikkunalla juhlistamassa päivää.
      Ilmakin on hieman lämmennyt, noin 6 astetta vain, hyvä nyt voi jo
      pienen lenkinkin tehdä.

    • SkillaN*

      Juhlat on juhlittu, paluu arkeen ja kahdeksan asteen pakkaseen.
      Juhlat olivat hienot, puvut kauniita ja hyvin selvisi presidentti parikin.
      Eipäs siitä sitten sen enempää, pitihän se tuijottaa, mutta ei ihan hukkaan mennyt, sukka tuli tehtyä:)

      Tuntematon jäi väliin, kun päällekkäin laittoivat, tuosta raakudesta, joka päivä yksin uutisissa raakuutta näytetään.
      Eikös se niin ole, että kun lapsi jotakin järkyttävää kokee, olisi aina oltava joku ailuinen asiaa selittämässä, eihän lapsiltakaan voi kaikkea totuutta piilottaa.
      Maailma on raadollinen, ei aina tiedä missä joku kauhistus eteen tulee.

      Onhan joskus tilanne niin, ettei osaa mielipidettään ilmaista, mutta yleensä oma kanta asioihin muodostuu jollakin tapaa, uskaltaako sen ääneen sanoa, se on eri juttu.
      Porukassa ollessa ärsyttää ihmiset, joilla ei kantaa mihinkään, vaikka kuinka kyselee, eikö ihminen muodosta ajatuksen joka asiasta, oikein tai väärin, kai se pitäisi rohjeta esiin tuoda.
      Kyllä mielipiteensä ulos sanova usein joutuu hankaluuksiin ja sellittelyihin, eikä aina auta, vaikka vakuuttaisi sen olevan vain minun mielipiteeni.

      Paljon on kynttelikköjä ikkunoilla, sitä kahta kynttilää en huomannut missään, onko tapa unohtunut, sähköiset ovat niin helppoja, kauniitakin.
      Luonto on myös huurteisin puunoksin, kuin satumaailmasta, heräsin aikaisin tapani mukaan ja piti ihastella ikkunassa tuota luonnon kauneutta ja rauhaa.
      Yksi mies näkyi kulkiana, muuten aivan hiljainen tienoo.
      Nyt näyttää tuuli heräilevän se pian aikaa tuon kauneuden puista puhaltaa.

      Eletään viikonlopun alkua ja ne arkiset puuhat odottavat, listaa tein, mitä kaupasta pitäisi haalia, ilman listaa tavallaan toimin, mutta nyt vähän harvinaisempia ostoksia keräilen.
      Koettakaa nyt heräillä niistä juhlien havinoista ja aletaan elämään aikaa juhlien jälkeen, antoisaa arkea ja niitä touhuiluja toivottelen, elämä eikun jatkuu;)

    • Hei iltaan

      Takana on itsenäisyyspäivän seremoniat ja linnan juhlat. Seurasin silmä kovana pukuloistoa ja sain taas kommentoida; tuo on ihan hirvee, tuossa ihana puku, kaameet hiuskoristeet, kauheasti näkyy puvun lävitse, kuin olis nainen alasti sen sisällä, ym, yms.
      Sulho oli jo etukäteen ressaantunu, ku tiesi miun kommentointi intoni, niimpä hieman jarruttelin kielen ja äänen käyttöäni.
      Loppua kohden valitettavasti innostuin ja latelin omia kylmiä totuuksiani, juhlapukujen malleista ja materiaaleista. (Vaikken niistä mitään tiennytkään).

      Käytiin kaupassa, ihmisiä oli liikkeellä ihan mahottomasti, olivat vissiin ollu ilman ruokaa pari päivää. Me käytiin viemässä reseptit uusittavaksi ja vähän kans ruokaostoksilla. Pari päivää ollaan oltu toisten ruokatarjoiluissa siivellä, on omat laitot säästynyt.

      Hyvvää illan jatkoa ja lueskellaan viestejä myöhemmin.
      Hei hei

    • joutavoinen

      Nehänne veronpalautukset sai ihmiset kauppaan. Minäkin menin autolla ja kun ei pysäköityä saanut jouduin tuomaan auton kotia ja kävelin sen matkan taas kauppaan. Pois lähdön aikaan kävelin taas kun hain auton kotoa, että sain rouvan ja tavarat tuotua sieltä kaupasta.

      Miehen pitää olla senverran neuvokas ettei tuommoset veronlapaukset sekoita aivan elämää. Kanervan hypnotisointi illalla siellä jatkoilla oli kyllä vähän arveluttavaa kun vanhaa miestä sillä tavalla kohtelittiin, että lattialle kaataja kaatoi hänet.

    • Saunaterveiset taas;)

      Harmaa ja sateinenpäivä on ollut. Lunta roiskinut.

      Nyt minua ei harmita enää nuo omat "jenkka kahvat".
      Katselin niitä juhlia,en kyllä laittaisi niin tiukkoja mekkoja.
      No tämä on vain minun mielipiteeni.

      Hienoja oli immeiset.Isäntä pari oli mielestäni oikein kool;)

      Pidettiin kerhohuoneella "parlamentti"koolla;)

      Nyt on saunakahveet nautittu,kiitoooos.
      näkyillään...

    • SkillaN*

      Huomenta lauantaiaamuun ja liputus päivään, tänään suuri säveltäjä liputuksen kohde.
      Pientä lumisadetta ja viitisen astetta pakkasta, ei paha.

      Saman totesin kaupassa eilen kuin wiiwidearkin, väkeä mahdottomasti.
      Tein myös sen havainnon, että joulupuu täyttyi kivasti lahjoista, se mihin minäkin vein kaksi muovikassillista kerhomme tuotoksia.
      Ihmiset huomioineet mukavasti asian.
      Oletpa sinä sinnikäs mies joutavoinen, kun tuollaista edestakaista matkaa teet,varmaan helpompi kuitenkin tuolleen tehdä, kuin raahat kasseja kädet viruen.
      Oli minullakin melkosen raskas kärri mitä perässäni lumessa vedin, mutta kotiin sen jaksoin.
      Tytär tarjoutuu aina kyytimään, mutta en millään raaski, kun päivän työssä ahertaa ja minulla tätä joutavaa aikaa on.
      Niin kauan kuin suinkin, omatoiminen haluan olla.

      Mitäs noista kahvoista muuten, mutta liikkuminen meinaa hidastua, kun kilot painaa, henki meinaa loppua;)
      Olihan siellä pyöreitäkin mukana juhlassa, mutta sinnepäs sulautuivat muiden sekaan, onpahan vertailukohteita niille kauneille, pääsevät paremmin esille.
      Oli siellä varmaan monta sellaistakin, joilla sydämen kauneus kasvoilta loisti, aitoja konstailemattomia ihmisiä.
      Eipä yhtään harmittanut, etten mukaan päässyt, oli se sellaista tönimistä tanssikin;)

      Marja-Liisa, kiitokset tervehdyksestä, tarpeen arvasit, yritin soittaa, mutta oletkohan numeroa vaihtanut.
      En ruvennut kyselemään mistään, kai sitä nykyään kaiken selville saa, osoitteet ja numerot.

      Nyt aion tehdä serenakakkuja, muistelen joskus tehneeni ja sellainen muistikuva on, että hyviä ovat.
      Olen huono pikkuleipiä tekemään, ehkä siksikin kun kulutusta ei sellaisille ole ollut.
      Tytär uhrasi vapaa päivänsä ja leipoi minulle sata pasteijaa, suolaiseksi lisänä' kahvipöytään.
      Taidan tehdäkin heille laatikot vastapalveluna, lantut jo kuorinkin, pakkaseen valmiina otetavaksi.

      Mielekästä päivää kaikille, älkää stressatko, aikaa on vielä paljon jouluun, mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, se pitää paikkansa.
      Olen tosi aikaan saamaton, jos hommat jää viime tippaan, tapaamisissakin olen aina ensimäinen, en koskaan myöhässä;)
      Heippa hei!

      • marja-liisa...

        Huomenta!

        Nyt se on taas tehty, nimittäin viikkosiivous. Sekin tuntuu jo nykyään ihan työltä, kun kaikki puistelee, lakanat vaihtaa, pölyt pyyhkii, ja pesee joka nurkan. Minulla kyllä on vielä ahkera mies kaverina, joka imuroi, puistelee matot, ja tekee muutakin.
        Kai minulta yksin menisi koko päivä.
        Siinä se vanhuus ja huonous alkaa näkyä. Ennen töistä tultuani vein matot ulos, siinä ruuanlaiton ohella jatkoin siivousta, ja illalla oli jo kaikki puti puhdasta. Loppuillasta jaksoi vaikka tanssimaan lähteä. Siellä pistettiin viisikin tuntia jalalla koreasti. Tultiin kotiin, nukuttiin muutama tunti, ja seitsemäksi töihin. Eikä tuntunut missään.
        Nyt lähden ennen yhtätoista nukkumaan, ja saatan nukkua jopa kahdeksaan, ja jos ajattelenkin että jonnekkin pitäisi lähteä, niin heti alkaa väsyttämään, ja laiskottamaan.
        Täällä kotona kyllä touhuilen, ihan ahkerastikin, ja teen kaikenlaista, mutta kylille lähtö on ihan tervaa. Hyvä kun ruokakaupassa käyn. En viitsi kaupoissakaan kierrellä. Ostan mitä tarvitsen, ja sillä siisti.
        Minne se minun juoksujalka on kadonnut? Ennen oli niin ihanaa kierrellä kaupoissa, etsiä kauniita vaatteita, ja tavaroita kotiin. Ja nyt ei kiinnosta pätkääkään. Minulla on mielestäni ihan kaikkea riittävästi.
        Onko teillä muilla näitä oireita, vai onko tämä vaan minun tautini?
        Skillanille vielä! En ole mitään numeroita muuttanut. Kännykkä oli vaan jäänyt takin taskuun, ja takki eteisen kaappiin, ja se ei sieltä kuulu keittiöön, jos soi. Huomasin kyllä illalla. että joku vierasnumero oli soittanut kaksikin kertaa, mutta ajattelin lehtikauppiaaksi, kun ne ovat nyt tosi ahkerasti soitelleet.
        Nyt täytyy lopetella höpöttäminen, ja lähteä vielä täytämään pyykkikone, että saan lakanat narulle. Voikaa hyvin kaikki!


    • Taivas ja maa samanväriset.
      Valkoista päivää elää mieluummin kuin sellaista, jossa kynnös on musta, taivas sekalaisen harmaa ja kura lentää.

      Ajattelin juuri, että pitäisi lähteä joulukortteja ostamaan, kun puoliso ilmestyi ovelle ja sanoi, että pitäisi lähteä joulukortteja ostamaan.
      Tänä vuonna niitä onkin sattuneesta syystä lähetettävä ainakin 20 enemmän kuin aiempina jouluina. Kirjoittaminen pitää niin ollen aloittaa ajoissa, että mieheni suvun 3. - 5. polvi pystyy lukemaan ainakin allekirjoituksen.

      Ja sitten asiaan:
      Myöhästyneet onnittelut kaikille, joiden nimipäivää en ole huomannut, ja lämpimät kiitokset kaimalle, kun saimme olla läsnä hänen syntymäpäivillään, syödä hyvin ja ennen kaikkea tutustua mukaviin ihmisiin.
      Lämmintä ja valoisaa väkea vävyjä myöten koko päivänsankarin suku. Terveveisiä heille kaikille!


      Pari pikkujoululahjaakin pitäisi hankkia eläkeläisten pikkujouluun.

      Ja vielä viesti sille ujolle rouvashenkilölle, joka on kurkistellut Kahvipirtin ikkunasta muttei rohjennut tulla sisälle.
      Olet varmasti tervetullut, joten mukaan vain mitä pikemmin sen parempi, eikä tämä kutsu johdu siitä, että lupasit tuoda tullessasi nokkospiirakkaa. Voit kyllä tulla ilman sitä, mutta kunhan muilta kiireiltäsi ehdit leipoa, niin tuo sitten.

      Kaikkea hyvää kaikille!
      Kai tässä vielä ennen joulua tavataan.

    • hevat

      Minä kortit tekasin tietokoneella,kun en laita kuin 5korttia toiset voivat tyytyä
      säköiseen viestintään. Maanantaina täälläkin on eläkeläiste joulujuhla,sinnekin lahja on ostettu. Minä olen etukäteen kaiken järjestävän. Ruoka tehdään vasta viimeisinä päivinä " nallekarhun" kanssa. Tuoksut tuovat jouluilon.

      Kikille terveyttä ja hyvää joulun odotusta..

    • SkillaN*

      Istahdin huilaamaan, laatikot uunissa, taatelit jäähtyvät odottavat taikinan sekaan pääsyä.
      Pakkasia piti järjestellä, kun alkavat täyttyä noista leivonnaisista.
      Nyt toivon vähän lisää pakkasta, että saan piirakat parvekkeelle pakkaseen.

      Rullasin ylös sitten alas en kuitenkaan ujoa rouvaa löytänyt, pahoittelen huomaamattomuuttani, se oksapuu saisi olla, näkisi ylemmäksikin laitetut viestit.
      Tottahan ujous häviää kun pirttiin astut ja nokkospiirakkaa en ole koskaan syönyt, ehkä ohje seuraa mukanasi;)
      Taidat osata olla myös näkymätön, mutta tule esiin tervetullut olet.
      Ei kai mitenkään voi minun koneelta puuttua, jos jossakin muualla näkyy, vai menikö viesti texsanelin viestien mukana.
      Huomasin sellaisen uuden käviän kuin sitroen, tule sinäkin uudelleen;)

      Nyt on alettava imuria työntämään ja sitten kakku ja pikkuleivät paistoon.

      Soitellaan joskus M-Liisa, kun aika myöten antaa, kiitos vielä kerran;)

    • Ehtoota.

      Jos minä en nyt halakee,nii hyvä on.

      sain tässähiljakkoin ternimaitoa ja nyt paistoin sitä.
      Voe että voep olla hyvvee.
      Tuon kupillisen tänne pirttiinkin,pistäkee poskeen;)

      Pyykit on kuivumassa ja kaupassakin käväsin. nyt naatiskelen tuota uunijuustoo.

      Jokohan emäntämme laittaa uuden pirtin.
      näkyillään...

    • Nea*

      Ehtoota kaikille! Marja Liisalle kiitokset hyvästä ohjeesta, kyllä nyt kristallikruunu kimaltelee!!

      Joulukortit sain kirjoitetuksi, mielessäni oli kyllä jo sähköposti, eikö se olisi jo paremmin nykyaikaa, kuin nämä kortit!
      Varsinkin myöhemmällä iällä se olisi nykyaikainen ja helppo tapa muistaa läheisiä ainakin niitä, joiden sp.osoite on tiedossa , muutenhan se ei olisi mahdollistakaan!

      Olen tehnyt tänään piparipoikia - ja tyttöjä, pikkuisen laatikon täyteen,
      kansi päälle ja kellariin, paitsi otin tuolle tarjoilu lautaselle myös,

      jotka tuon pirttiin. Hyvää viikovaihdetta kaikille!

    • SkillaN*

      Sunnuntaiaamun rauhaa toivotan ja alan muuttopuuhiin, niin sunnuntai kun onkin:)
      Tervetuloa jouluiseen 71 / 2012 pirttiin.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      266
      6420
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      148
      3723
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      144
      2649
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2506
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2072
    6. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      121
      1661
    7. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      83
      1655
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1493
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1310
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      108
      1174
    Aihe