Lapinkoiranpennun haukkuongelma

Pingwin

Hei,

nyt olisi hienoa saada kokeneemmilta apua. Meidän pentu on muuten oikein kiva kaveri, mutta haukkumisen kanssa alkaa olla ongelmia. Nyt 5-kuukautinen kaveri haukkuu ulkona muille koirille niin että meinaa pökertyä hapenpuutteesta ja sisällä tulee iltaisin komennushaukkua tai tyhjänhaukkumista. Ja tämä kaveri ei tosiaankaan päästä vain paria haukahdusta, vaan haukku saattaa jäädä päälle pariksikymmeneksikin minuutiksi ja on laadultaan hyvin kovaa. Rauhoittuu vasta kun kurkku on niin käheä ettei enää jaksa haukkua. Huomioimattomuudesta ei sisällä ole ollut mitään apua.

Oudosti ei nuorempana haukkunut laisinkaan, vastaantulevia koiriakin moikkasi häntää heiluttamalla ja siinä kaikki reagointi. Nyt jostain syystä lietsoo itsensä ihan pökerryttävään ahdistuneeseen haukkuun kaikista koirista.

Hävettää jo naapurienkin tähden kun meillä on pihan äänekkäin ja pelottavin koira, ja muilla rauhallisia ja hiljaisia.

Mikä auttaisi kun oppi ei mene perille. Ulkona ei edes ota enää kontaktia meihin kun näkee toisen koiran, käytännössä se pitää aina kantaa takaisin kotia kun menee ihan sekaisin. Siinä menee käskyt ja harhauttamisyritykset ihan kuuroille korville.

3

264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • möhkispöhkis

      Oi joi! Tuohon olisi pitänyt puuttua jo siinä vaiheessa, kun alkoi oireilla noin. :/ Nyt tuota voi olla äärettömän hankala kitkeä pois.
      Itse olisin heti alkuun napannut poskesta kiinni.

      Haukkuminen on koiralle itselleen tosi palkitsevaa toimintaa, mistä nyt johtuu tuo "tuntikausien" räksytys.

      Juuri tästä syystä en piittaa lapinkoirista kovinkaan paljon, kun ne ovat niin pirun haukkuherkkiä.

      Itsellä porokoira ääntelee jonkun verran, mutta puutuin aika alussa tuohon turhaan räksytykseen ja nyt mulla on mallikelpoinen koira muuten, mutta vapaalenkeillä toisten koirien kanssa painiessa tuo paimennushaukku tulee esiin.

    • Pingwin

      Puuttumisessa on ollut ongelmana se että joko se kokee sen leikkimisenä (torumisen, nipistyksen, yms.) tai muuten vain nauttii siitä ylikaiken ja haukku jatkuu. Suihkepullo oli ilmeisesti pennusta kaikkien aikojen mahtavin lelu ikinä eli koiran sai kastella vaikka läpimäräksi jos sikseen tuli. Ainut ero oli että haukku muuttui iloiseksi leikkihaukuksi. Suihkepullosta luovuttiin siis hyvin äkkiä.

      Jotenkin tuntuu että huomionkipeys on sisähaukkumisen syynä. Jäähyjä ollaan nyt pari viikkoa annettu, ja se lopettaa haukun yleensä siinä viiden minuutin sisään. Edistymistä siis entiseen, mutta naapurit säälittää! Ei pentu ymmärrä milloin kello on jo paljon, joten jäähyt on sinänsä "hidas" keino lopettaa haukku. Ja ulkonahan on kaveria mahdoton jäähyttää.

      Epäillään että homma olisi lähtenyt liikkeelle pari kuukautta sitten kun irtipäässyt koira hyökkäsi pentumme kimppuun. Pentu ehdittiin napata syliin lopulta niin ettei mitään pahaa ehtinyt tapahtua, mutta oli se siitä silminnähden hämmentynyt loppupäivän. Aluksi lenkitys meni normaaliin malliin, mutta ehkä tuosta jäi sille takaraivoon pelkoa. Ensin se haukkui vain isoja valkeita koiria (hyökännyt koira oli iso, valkeudesta ei mitään käsitystä mikä siinä mättää), nyt vähän kaikkia koiria. Huomaamattamme saatoimme varmaan jotenkin vahvistaa tuota pelkokäyttäytymistä? Ei vaan oikein keksitä muuta syytä miksi pentu muuttui parin viikon sisällä iloisesta moikkaajasta haukkujaksi.

      Ajattelin pyytää apua naapurirappujen koiranomistajista josko he auttaisivat pennun uudelleensosiaalisoitumisessa, että heppu tajuaisi ettei muut koirat ole pelottavia. Ei oikein muuta keksitä enää :/

      • 8+1

        Mitäs jos osallistuisitte johonkin koirakoulutuskurssille, ohituskurssi tai vastaava. Taikka sitten ihan jokin "ongelmakoirakurssi" - asiaan kannattaa puuttua pikimmiten kun se on vielä nuori, mitän ei ole vielä menetetty.

        Tuollaisella kurssilla itse saattaisit saada apuja ongelman poistamiseen ja koirasi pakollista siedätyshoitoa muiden koirien sietämiseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1478
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1022
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe