Ruuvien vääntökestävyys

franquininpultti

Mikäköhän nykyisissä, varsinkin kupukantaruuveissa on vialla, kun eivät kestä edes käsinvääntöä enää. Vähänkin tiukemmalle kun vääntää niin 2-3 milliä kannasta napsahtavat poikki. Ja näiden pitäisi olla ihan laatukamaa K-Raudasta eikä mitään biilteema-fuulaa. Ruuvien paksuus on 5-6 milliä, joten aivan heppoisesta kamasta ei ole kyse, tosin 3-millinen rosteri käyttäytyi aivan samoin - pieni vääntö ja kannan alta poikki - naps!

Toinen ihmetys on tämä nykyinen torx-kantojen yleistyminen - miten helposti ne pyöristyvätkään ruuvinväännintä käytettäessä - varsinkin A2-luokan terassiruuvit alkuporauksesta huolimatta. Ei todellakaan uskalla vääntää kuin käsin, ettei kannat mene kuralle. Muutenkin A2-luokan ruuvit ovat hyvin "tahmeita" ruuvatessa ja silti jotenkin "pehmeitä" käytössä - voikohan niiden kiinnitykseen luottaa?

32

7058

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oiuhj

      ruuvipakettien mukana tulevat torxikärjet on kertakäyttökamaa, niitä ei kannata käyttää jos ei salli noita ylipyörähdyksiä,,,,, kato sellasia A2 ruuveja jotka on jollaintavalla vahattu tai maalattu,,, muuten ne voi lämmön takia vääntyä

    • niin jeee

      trox ja makita ne yhteen sopivat !
      muuta ei käytetä nykypäivä !

    • väärä ostopaikka

      Vai laatukamaa K-Raudasta, Biltemastakin saat todennäköisesti parempaa.

      Ammattilaiset hakevat ruuvinsa muualta ja ne kestää, ei tuollaista kuraa voisi myydä firmoille, tosin noita kupukantoja harvemmin käytetään missään, joten niistä en tiedä.
      Yksityisen kuluttajan kannalta on harmi, että ammattilaatua myyvät liikkeet, palvelevat vain tiliasiakkaita (Ahlsell, Onninen, Dahl, Wurth ym)
      Tavis voisi kysyä IKH:sta, sieltä ostavat jotkut fimatkin ja voisi löytyä laatuakin. Näissä ruuveissa on erikoista se, rihkama K-Raudassa maksaa enemmän, kuin laatu oikeissa liikkeissä.

      • kari789

        Ostin K-Raudasta cyprog-ruuveja mutta olivat täyttä paskaa. Merkki taisi olla Prof. Joka kolmannesta katkesi kanta. Sain kaverilta lainaksi laatikon ja ruuvasin monta sataa ruuvia ja vain pari kantaa meni poikki.


      • rairatirairai
        kari789 kirjoitti:

        Ostin K-Raudasta cyprog-ruuveja mutta olivat täyttä paskaa. Merkki taisi olla Prof. Joka kolmannesta katkesi kanta. Sain kaverilta lainaksi laatikon ja ruuvasin monta sataa ruuvia ja vain pari kantaa meni poikki.

        Jonkin verran noita proffin kipsiruuveja tullu käytettyä pelti, puu ja kertopuurankoihin, enkä ole kyllä niitä saanut katkottua. Oliko tuorekin tapaus?


    • riarrairairairuoho

      Njoo, ei se k-rauta mikään laadun tae ole. Kallis kylläkin. Täälläpäin myyvät ainakin proffia ja ttappia. Ttap ny ainakin on ihan hyvää tavaraa, niiden kupukantojakin olen kokeillut eikä ongelmia ollut. Niissä oli kartiomainen paksunnos kannan alla joka varmaan vaikuttaa lujuuteen kun ei tule ihan yhtä suurta jännityskeskittymää kannan ja ruuvin varren väliin. En tiedä onko tätä paksunnosta kaikissa kupuruuveissa nykyään.

      Vaikka Prof merkin alla kaikkee rihkamaa onkin niin ainakin uppokantaruuvit on ollu ihan samanlaista tavaraa laadultaan ku muuallakin. IKH:kin taitaa myydä samaa tavaraa kuin motonetit ja king kongit. Myös Wurthia olen käyttänyt eikä ne sen kummempia ole olleet. Oikeastaan nykyään en ole mistään oikein huonolaatuisia ruuveja edes löytänyt. Kiristätkö niitä jollain 40cm räikällä vai häh?

      Oikeestaan ainoat tosi huonolaatuset ruuvit mitä oon elämäni aikana ostanu oli Biltemasta joskus vuosituhannen alussa. Ristipääruuveista pyörähti koko ristipääura pois niin että kantaan jäi vain kartion muotoinen upotus. Nykyään ei tunnu olevan enää Bilteman ruuveissakaan ongelmia. Esim useamman torx-ruuvauskärjen olen vääntänyt kierteelle pitkien Biltema-ruuvien kanssa. Torx-kantojen pettämistä ei ole tullut vastaan, onhan sulla oikeen kokonen kärki käytössä?

    • ristipäätäkaivaten

      Ihan ranteen voimalla mä olen niitä vääntänyt ja silti ruuvit ovat katkenneet noin 3 millin päästä kannasta. Siihen ei mikään kartiomainen paksunnos varmaankaan enää vaikuta. Prof vaikuttaisi olevan laadultaan aika kuraa vaikka tätä samaa tapahtuu myös muiden valmistajien ruuveilla. Torx-kärjet ovat aina olleet uusia ja okeankokoisia. Olen huomannut, että vasta kärjen koko 25 kestää väännön pyöristymättä. Ttapin kärki on yksi huonoimpia käyttämiäni. Rostereiden ja haponkestävien ruuvien "tahmeus" ja "pehmeys" väännettäessä on minusta myös aika huolestuttavaa. Kitkan aiheuttama lämpö tuskin parantaa metallin kestävyyttä. Ei mikään ihme, että niin moni sisäkatto on tullut alas - nehän ovat olleet kiinni vain muutaman kierteen varassa.

    • Ruuvari1

      Normaali ruuvi oli ennen kovuudeltaan 8.8 joka oli samalla sitkeä. Nykyisin kiinalaiset ruuvit on jotain 3-4, napsahtaa poikki herkästi. Ja kiinalaista löytyy melkein kaikista kiloruuvi hyllyistä. Kilopultit venyy mutteria kiristettäessä, puu- ja peltiruuvit katkeaa helposti. Kunnon aineesta tehdyt ruuvit jotka tehdään muualla ovat taas huomattavasti kalliinpia. Joten hinta on se joka ohjannut ostajien valintaa.

    • Konemies**

      En ole tutustunut K-Raudan valikoimiin, mutta Bilteman ruuvit, pultit ja mutterit ovat TODELLA kestäviä. Lujuus luokitukset ovat kaikille alkaen 8.8, paitsi yksi halpa kierretanko, joka vain 4.6. IKH on mielestäni erityisen edullinen ostospaikka ja he myyvät LAATUA. Löytyy kovempaakin ruuvattavaa, maksimi näytti olevan 10.8.

    • ruuvi2

      Ai miks ei kestä? no jotta ruuveja menis kaupaks enemmän.

    • BLACK OPS 2 !!

      koska olet jonne

    • joopajoo666

      millähän teki niitä väännätte oikeen, torx ei todellaakaan ala pyöristyä tai hyppiä "yli" todennäköisesti sulla ei ole avain edes pohjassa kun väännät sen ruuvin tai se on vinossa tai jotain vastaavaa. jos porakoneella väännätte niin laittakaa se momentti pienelle eikä poraus asentoon. jha mitä noihin ruuveihin tulee niin samasta tehtaasta ne kaikki tulee eri tarrat vaan pakkauksien kyljissä. ei se niissä ruuveissa se vika ole vaan käyttäjässä.

    • hopolotkopolot

      Ei hajoa ja käytän kaikenlaisia ruuveja kilokaupalla. Ei mitään väliä ostatko 2.90 tai 9.50 e per loota, samaa kamaa ja kestää. Bitsit sitten onkin eri asia. Wurth. Kestää.

    • 10+9

      Niin no. Ei se mikään painiottelu ole, missä pitää vääntää niin kauan että ruuvi katkeaa tai tulee paskat housuun. Itse kiinnitellyt ruuveja niin, että ne menee suorassa sinne ja ilman mitään maailmanlopun vääntöä...Ei oo viellä katkennut.

      Torxit toiminut äärimmäisen hyvin...Kunhan unohtaa ne turhat halpa terät ja katsoo tarkasti, että on oikean kokoinen kanta...Jos on vähänkin pienempi, niin se on nopeasti entinen.

      Mutta kuten jo joku mainitsi...K-Rauta ei ole ihan sitä ykköstasoa, paitsi jos hintoja lähtee katselemaan.

      • forks

        Tai onko ruuvikärjet paskaa?

        No joo- Jommat kummat on paskaa.


        Tietenkin ammattifirmat suosittelee thorkseja Mutta mitä tarkempaa työytä,, sitä tarkempaa ruuvia.


    • plääääöö

      Lopeta steroidien käyttö tai sitten on liikaa momenttia koneessa

      • franquininpultti

        Steroidit on ihan omastatakaa - ei purkista. Ehkä pitää sitten käydä kuohitsemassa itseni ja samalla luopua lisämunuaisistakin, että teräskin väännön kestäisi. Väännintä en ole käyttänyt juuri sen jatkuvan momentin muuttamisen takia - pelkkää arvailua, että mikä on se oikea vääntö - eri puut kun vaativat sitä erilailla.


    • tuskaapaatista

      Torxit on hanurista,sitähän tämä kertakäyttöajatus onkin.
      Paljon skeidaa pitää saada myytyä,kuten autoja kodinkoneita jne..
      Takuun just kestävät ja sit pox.

    • 5+5

      Jotain kehitystä on ruuviosastolla tapahtunut, kun torx yleistyy.
      Töikseen kun joutuu ruuvailemaan, niin sitä välttelee viimeiseen asti ph ja pz ruuveja.
      Turha edes yrittää ruuvata 6x120 pz3 kannalla olevaa ruuvia ilman iskevää ruuvaria, jos et pääse koko omalla painolla seisomaan ruuvarin päälle. Vastaava torx ruuvi menee pohjaan asti akkuporakoneella vaikka yhdellä kädellä.

    • jorma tapio

      jos kyse on puuruuveista poraa hakaisialtaan 3mm pienempi ja 5mm lyhyempi "esireika" mita ruuvin mitat ovat ja kasta ruuvi eri keepperissa ennen lopullista kiinitysta - tietysti sanotaan etta menee aikaa enemman mutta homma on "nice and need" " sound and solid " eika ruuvit katkeile. jos taas on kyse kone ruuveista niin kayta vain standartisoituja ruuveja ja muttereita ja saada vaantimen teho ennen kuin alat tosi hommiin . ja kylla homma kay

      • franquininpultti

        Mainio neuvo ja just noinhan olen tehnytkin. Väännintä en yleensä ole käyttänyt, koska kumminkaan väännettävien määrä ei ihan tolkuton ole ollut ja jotenkin käsintehden saa paremman tunnun vääntöön. Ja vääntimen momenttia saa olla jatkuvasti säätämässä - joihinkin puihin ruuvi uppoaa liiankin helposti kun taas toisiin sitten taas ei. Ja tämä uran pyöristyminen ruuvatessa vääntimellä on juuri se huono kokemus - niin monet tahtovat pyöristyä laadukkaista oikeankokoisista kärjistä huolimatta - mikä taas aiheuttaa ylimääräistä duunia. Koneruuveissa en ole tätä ongelmaa nähnyt, tosin vähemmälle niiden vääntäminenkin on jäänyt.

        Nimimerkkini tulee ranskalaisen sarjakuvataiteilijan stripistä, jossa kaksi bisnes-luokan lentomatkustajaa keskustelevat tekemisistään ja kehuvat bisneksiään. Taloudellista menestystään kehuva kysyy kanssamatkustajaltaan tietääkö hän, että "on mahdollista valmistaa seos, joka erehdyttävästi muistuttaa terästä, mutta joka on 10% sinkkiä ja 90% pahvia". Toinen kysyy, että mikä tämä tuote on ja vastaus on: "...nykyaikaisen teollisuuden peruspilari: mutteripultti..." - ja samassa lentokoneen moottori irtoaa kannakkeiltaan. Ja tämä jo 70-luvulla ennen kiina-ilmiötä ja globalisaatiota.


      • kannatpyöreeks
        franquininpultti kirjoitti:

        Mainio neuvo ja just noinhan olen tehnytkin. Väännintä en yleensä ole käyttänyt, koska kumminkaan väännettävien määrä ei ihan tolkuton ole ollut ja jotenkin käsintehden saa paremman tunnun vääntöön. Ja vääntimen momenttia saa olla jatkuvasti säätämässä - joihinkin puihin ruuvi uppoaa liiankin helposti kun taas toisiin sitten taas ei. Ja tämä uran pyöristyminen ruuvatessa vääntimellä on juuri se huono kokemus - niin monet tahtovat pyöristyä laadukkaista oikeankokoisista kärjistä huolimatta - mikä taas aiheuttaa ylimääräistä duunia. Koneruuveissa en ole tätä ongelmaa nähnyt, tosin vähemmälle niiden vääntäminenkin on jäänyt.

        Nimimerkkini tulee ranskalaisen sarjakuvataiteilijan stripistä, jossa kaksi bisnes-luokan lentomatkustajaa keskustelevat tekemisistään ja kehuvat bisneksiään. Taloudellista menestystään kehuva kysyy kanssamatkustajaltaan tietääkö hän, että "on mahdollista valmistaa seos, joka erehdyttävästi muistuttaa terästä, mutta joka on 10% sinkkiä ja 90% pahvia". Toinen kysyy, että mikä tämä tuote on ja vastaus on: "...nykyaikaisen teollisuuden peruspilari: mutteripultti..." - ja samassa lentokoneen moottori irtoaa kannakkeiltaan. Ja tämä jo 70-luvulla ennen kiina-ilmiötä ja globalisaatiota.

        Huonoimmat ruuvikannat joihin olen törmännyt olivat Franken-tiskialtaan kiinnikkeissä. Ensinnäkin kiinnikkeitä oli riittämätön määrä ja kun ahtaissa tiloissa niitä yritti vääntää niin tottakai ruvelle menivät. Frankelle tästä reklamaatiota, mutta eivät edes välittäneet vastata. Onneksi edellisestä keittiörempasta oli vanhoja kiinnikkeitä tallella ja niillä kiinnitys onnistui.


      • kari789
        kannatpyöreeks kirjoitti:

        Huonoimmat ruuvikannat joihin olen törmännyt olivat Franken-tiskialtaan kiinnikkeissä. Ensinnäkin kiinnikkeitä oli riittämätön määrä ja kun ahtaissa tiloissa niitä yritti vääntää niin tottakai ruvelle menivät. Frankelle tästä reklamaatiota, mutta eivät edes välittäneet vastata. Onneksi edellisestä keittiörempasta oli vanhoja kiinnikkeitä tallella ja niillä kiinnitys onnistui.

        Ihan sama tuli todettua, kiinnikkeet surkeita ja liika vähän ja huonot ruuvin kannat. Mä vaihdoin tilalle torxit, niin sain jotenkuten ne surkeat kannakkeet kiinni. Parin kohdalle piti laittaa kiilaa rakoon, etteo kiinnikkeen kynnet pompannut irti pöytälevystä


      • ei ihme jos katkeaa
        franquininpultti kirjoitti:

        Mainio neuvo ja just noinhan olen tehnytkin. Väännintä en yleensä ole käyttänyt, koska kumminkaan väännettävien määrä ei ihan tolkuton ole ollut ja jotenkin käsintehden saa paremman tunnun vääntöön. Ja vääntimen momenttia saa olla jatkuvasti säätämässä - joihinkin puihin ruuvi uppoaa liiankin helposti kun taas toisiin sitten taas ei. Ja tämä uran pyöristyminen ruuvatessa vääntimellä on juuri se huono kokemus - niin monet tahtovat pyöristyä laadukkaista oikeankokoisista kärjistä huolimatta - mikä taas aiheuttaa ylimääräistä duunia. Koneruuveissa en ole tätä ongelmaa nähnyt, tosin vähemmälle niiden vääntäminenkin on jäänyt.

        Nimimerkkini tulee ranskalaisen sarjakuvataiteilijan stripistä, jossa kaksi bisnes-luokan lentomatkustajaa keskustelevat tekemisistään ja kehuvat bisneksiään. Taloudellista menestystään kehuva kysyy kanssamatkustajaltaan tietääkö hän, että "on mahdollista valmistaa seos, joka erehdyttävästi muistuttaa terästä, mutta joka on 10% sinkkiä ja 90% pahvia". Toinen kysyy, että mikä tämä tuote on ja vastaus on: "...nykyaikaisen teollisuuden peruspilari: mutteripultti..." - ja samassa lentokoneen moottori irtoaa kannakkeiltaan. Ja tämä jo 70-luvulla ennen kiina-ilmiötä ja globalisaatiota.

        Käsin vääntö rasittaa ruuvia kymmenkertaisesti, mitä koneella kerralla pohjaan vääntäen. Tämä perustuu siihen, aina otetta korjatessa saadaan ruuvin metalliin pieni kiertymä, sellaista edestakaista vääntymää. Ei ihme jos ruuvit katkeaa, kannatkin nylppääntyy käsin helpommin, koska työkalua on mahdoton pitää kohtisuorassa.


    • :-)

      kuten edellä mainittiin poranterät on keksitty.

    • wesdf

      Nonnii, nyt en imehtele vuosi sitten tehdyn rakenteen katkenneita puuruuveja:
      -Suuri osa ruuveista katkennut keskeltä, ei ole kestänyt tärinää.
      -Todellisuudessa 6x180 torx oli 6x60 ja piti kolmella kierteellä kiinni.
      -Täytyy ottaa kypärä telkun katsomiseen, jos sisäkatto tulee alas...

    • miljoonan-torxin-mies

      "Tahvot" ostaa repullisia Torx-kärkisarjoja, ja käyttää niistä
      enimmäkseen kahta T20,T25.

      Meikäläinen, joka on vähän enemmän perillä ruuvimateriaaleista, momenteista, kitkakertoimista, ruuvien jousivoimista ym. sipaisee smirkelillä tms. torxin päästä
      n. 1mm pois ja jälleen on priimanni torx-kärki.Jopa parempi kuin se käyttämätön.

      Nimittäin torx-avain lähtee hieman kartioksi 1mm (T20 ja T25) jälkeen
      ja avaa taatusti esim lipsuneen ruuvin.

      Tämä konsti pudotta teoriassa kärkikaupan puoleen...myyjille
      se ei tietenkään sovi.

      • Piksi_Nirkka

        Mun torx kärjet menee aikaa myöten kieroon, kun koneessa on niin paljon vääntöä ja sitä ei smirkelillä korjata.


    • PoikMen

      Pitäiskö varma liitos tehdä ruuvaamalla kaksi varmasti eri tehtaasta olevaa ruuvia vierekkäin, jompikumpi pitää vielä ens vuonna sen katon ylähällä?

    • VajokkiKysyjä

      Vajokkeja kysymyksiä sarjasta taas yksi....

    • Jaa_vain_niin

      Hmmm..... no Jaa kyllä mä olen ihan huoletta Motonetin, Honkkarin yms halpakaupan kiloruuveja ruuvannu Dewaltin kanssa kaikenlaiseen askareisiin esim jos on tehty puulaatikoita tai ynnä sun muita huonekaluja väsätty, tai vaikka remonttihommissakin niin en mä nyt ainakaan muista että olisi koskaan napsahtanut poikki, ainoo vaan et kanta joskus saattaa pyöristyä vituralleen, mut sekin on hyvin harvinaista, että turhaan mä ny mitään kalliita Würth:n ruuveja viitis ostoskella, kun näilläkin olen pärjännyt ja tulen jatkossakin pärjäämään.

    • Anonyymi

      Markku Olkkonen, Pyhäjärvi,Jaana Pajarinen Pihtipudas,inva ruuvi kela Matti Autio,Lammi vedot joka Suomen kolkaan, Lidl, Hammasharja Pyssymäki, lääkärintodistus iva.
      Tunnelma TV vero hulluus Jedu Keijo työpuhelut Savenmaa Nivala Posti vaihtoreitit,112 lehtipoltto Soitot

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      410
      4208
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      137
      2841
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      130
      1968
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1370
    5. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      75
      1302
    6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      174
      1268
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1262
    8. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      73
      1231
    9. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      53
      1031
    10. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      291
      970
    Aihe