Eilat vai Aqaba?

jenskuli1

nuori pariskunta joka haluaisi helmikuun alussa 2013 jonnekkin lämpimään rantakohteeseen. Kumpi olisi parempi? Lähinnä vertailua kaivataan mm. seuraavista asioista:

-hintataso
-yöelämä
-rannat
-palvelut

10

1263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • silppuri-

      Hei,

      valitettavasti en osaa vielä vastata näihin MUTTA itse haluaisin tietää tismalleen samoja asioita !!

      mekin ollaan nuoripari ja ollaan mietitty aqabaa/eilatia. ainut mikä tässä nyt epäilyttää, on ne levottomuudet joita lähi-idässä on.. toisin sanoen uskaltaako sinne matkustaa juuri nyt ? toisaalta, tuntuu että siellä vuodesta toiseen jatkuvat nuo samat hommat ....

      yöelämää siellä tuskin on ainakaan kun on muslimimaa,,hotelleissa varmaan joissain on alkoholia tarjolla etenkin all inclusive - rannekkeella..mut tuskin on yöelämää..

    • Äsken palannut sielt

      Hintataso on yllättävän korkea kummassakin. Aqabassa olin tänä syksynä ja Eilatissa muutama vuosi aikaisemmin. Yöelämää ei ollut kovinkaan paljon; en kyllä sitä etsikäään lomieni aikana. Rannat molemmissa siistejä; snorklaaminen Eilatin puolella antoisampaa (kaloja enemmän ja kauniimpia). Palveluista sen verran että molemmista saa ihan samalla lailla.
      Aqaba kulttuurihistoriallisesti parempi ( Petra, Kuolluyt meri, Wadi rum) mutta Eilatissa voit nauttia aurinkoa.

      • Elat

        Eilatin etu on hygienian korkea taso ja infrastruktuurin hyvä kunto. Ruoka on aivan mahtavaa ja kaikkea voi syödä. Rannnat on keskinkertaiset, enkä pitäisi sitä snorklailun suhteenkaan aivan erityisenä mestana (Egyptissä on parempia). Hotellit kohtalaisia, luksusta ei löydy. Kuollut meri ja Jerusalem ovat ehdottoman oivia retkohteita, Petraankin pääsee. Yöelämää Eilatissa on viikonloppuisin ja muutenkin meno Agabaa eurooppalaisempaa. Venäläisiä paljon. En mene alueelle enää uudestaan.


    • Vanha fasse

      Itseäkin kiinnostaa lähinnä rajan ylitys Israelin ja Jordanian välillä. Aqaba ja Eilat on sen verran vierekkäin että olisi helppo yhdistää lomailut molemmissa paikoissa. Parikymmentä vuotta sitten ,YK_hommissa ollessani, tuli käytyä Eilatissa useinkin lomilla. Silloin ei rajan ylitys onnistunut. Jordania jäi kuitenkin kaihertamaan mieleen että sielläkin olisi kiva käydä. Nykyään on Aqabaan edullisia lentoja, joten jos rajan ylitys olisi helppoa, niin olisi sama ottaa hotelli muutamaksi päiväksi Eilatista ja toinen puoli lomasta Aqabassa. Kuolleella merellä käynti onnistuu molemmilla puolilla mutta Jordanian Petra ja Wadi Rum on matkailuohjelmien perusteella todella kiinnostavia.

    • silppuri-

      Millainen on sää Aqabassa joulu-tammi-helmikuussa?

    • -matkustelija-

      Eilattia suosittelen. Olen paraikaa Eilatissa, kävin eilen Agabassa, Petrassa, ja näin aivan valtavan eron näiden maiden välillä!! Eilatissa on siistiä, turvallista, viihtyisää... shoppailuun on hyvät mahdollisuudet, rannat upeat jnejne. Suosittelen ehdottomasti Eilattia!

    • se on siinä

      Rajan ylitys oli nopeaa, meillä meni noin varttitunti. Vaikka oppaat agaban puolella varoitteli että saattaa kestää jopa 3 tuntia.
      Oltiin varattu agabasta hotelli, mutta niin siinä kävi että siihen meininkiin kyllästyttiin kahdessa päivässä. Uimarannalla ei saanut naiset käyttää uimapukuja, eikä kaupungilla saanut pukeutua niinkuin halusi, muutenkin koko ilmapiiriä oli jotensakin ahdistava. Oltiin israelin puolella loppuloma, eilatissa ei uimarannat olleet niin kummoiset, mutta menettelivät.
      Olen seurannut nyt matkoja agabaan ja huomannut että hotellien hintataso on suorastaan hypännyt ylöspäin. Hotelli jossa oltin viimeksi maksoi kahdelta hengeltä n.1000 nyt samasta läävästä pitää maksaa pitäsi maksaa 2500!!!!!!!
      Ei kiitos sanon minä. Pelkät lennot apollomatkalta ja rajan yli sivistyneeseen maahan, jossa naisetkin saa pukeutua niinkuin haluavat.
      Tässä hotellissa asutiin osan aikaa:
      http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g293980-d2482999-Reviews-Rio_Hotel-Eilat_Southern_District.html
      Kelvollinen läävä....

    • Khayr

      En tiedä kumpaan päädyitte, mutta ehdottomasti Aqaba. Eilatissa ei ole mitään spesiaalia.

      Jos Hennes ja Maurizilla ostosten teko ja rantabaarissa drinkkien vetäminen ovat päätarkoitus, silloin ehdottomasti näistä kahdesta Eilat. Mutta jos haet lomakohteelta jotain spesiaalia, eksotiikkaa, aitoja ihmisiä, fiilistä, tuoksuja ja tunnelmia, silloin valintasi on Aqaba.

      Lisää perusteluita täällä:

      http://maissipussinmatkassa.blogspot.fi/2014/02/shishan-tuoksua-ja-punaisenmeren.html

    • jordanian ihmeet
    • kukkaistyttö vaan

      Olen ollut viikon lomalla Aqabassa ja kävimme päivän olemassa Eilatissa. Täytyy sanoa että niissä ei todellakaan ole mitään yhteistä, kuin kaksi eri maailmaa.

      Aqabassa on pakko ottaa hotelli, jossa on oma ranta, koska missään muualla ei voi uida. Kävelimme ainoina turisteina yleisellä rannalla vaatteet päällä ja meitä seurattiin koko ajan. Ihan meinasi pakokauhu iskeä. Eilatin rannalla rentoa eurooppalaista menoa. En lähtisi Agabaan naisporukalla enää, miehen kanssa ehkä olisi saanut olla rauhassa.

      Jos tykkää retkeillä, niin Jordaania aivan mahtava maa! Esim Petra ja Wadi rum aivan unohtumattomat. Kävimme myös kuolleellamerellä, mutta sinnehän pääsee myös Israelin puolelta.

      Aqabassa alkoholia ei saanut juuri mistään, Koko loman ainoan oluen join Wadi Rumin autiomaassa. Eilatissa kai joka paikassa.

      Rajanylitys nopea, maksoi muistaakseni 10e per suuunta. Taksi saman verran molemmilla puolilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6293
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4036
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2446
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1433
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe